B1 blogcsalád



Belvárosi ingatlanpanama: a bizottsági elnök is megszedte magát

2015. január 10. - ng.pontkukac

Adótartozás miatt állt végrehajtás alatt a belváros legmódosabb képviselője, a fideszes Pásztor Lajos cége. A politikus 20 éve vezeti a kerület tulajdonosi bizottságát, és féltucatnyi ingatlanja közül több az értékes belvárosi, amelyeket kivétel nélkül ebben a pozícióban szerzett - derítette ki az Egyenlítő blog.

roganorigo.jpg(a kép forrása: Origo)

Lakás, üzlethelyiség, pince a belvárosban, telek Vásárosnaményban, üdülő Solymáron – ezek mind megtalálhatóak Pásztor Lajos vagyonnyilatkozatában. Pásztor szakmáját tekintve bőrdíszműves és irhabunda-készítő, önkormányzati életrajza szerint 30 éve nyitott üzletet a Veres Pálné utcában. Ingatlanvagyona döntő többségét a Belvárosban tulajdonolja, de érdekesség, hogy a vagyonnyilatkozatában szereplő tételek mindegyike azután került a nevére, hogy megválasztották a Tulajdonosi és Elidegenítési Bizottság elnökének.  

A politikus tulajdonosa egy belvárosi 72 négyzetméteres társasházi lakás felének, amelyhez 1999-ben jutott hozzá. Szintén ebben az évben került a nevére egy 39 négyzetméteres belvárosi lakás fele. A legjobb éve azonban minden bizonnyal 1997 volt, amikor vett egy 27 négyzetméteres üzlethelyiséget, egy 105 négyzetméteres irodát, illetve egy 208 négyzetméteres kerületi pincét, mind-mind a belvárosban. Még a kilencvenes évek elején szerezte (irhás kisiparosként) a vásárosnaményi árterületen, 200 négyzetméteres telken álló 144 négyzetméteres vityillóját, illetve az 1200 négyzetméteres telken álló 35 négyzetméteres solymári üdülőjét. 

A politikus vagyonnyilatkozatában feltüntet a nagy értékű ingóságai között három perzsaszőnyeget, esküvői ajándékként kapott Herendi porcelánokat, valamint egy 1997-ben vásárolt bőrgarnitúrát. A képviselőnek önkormányzati díjazásán túl – ami nem szerepel a vagyonnyilatkozatban, de meghaladja a havi 200 ezer forintot – vállalkozóként havi 165 400 forintos bevétele van. De felügyelő bizottsági elnökként is szép summát keres: a Belváros-Lipótváros Városüzemeltetési Kft. felügyelő bizottsági elnökeként havi 357400 forint üti a markát.

Pásztor Lajosnak céges érdekeltsége is akad: a Pásztor Leather Design Bt, melynek 10 százalékos tulajdonosa és kültagja. A társaság az utóbbi években 9 és 14 millió közti árbevételt produkált, de 2012-ben adótartozás miatt végrehajtás indult a társaság ellen. A cégbírósági adatok szerint a végrehajtás azóta folyamatban van. Emlékezetes, hogy a belvárosi ingatlanbotrányokat feltáró Juhász Pétert hasonló cégügyei miatt támadták.

Pásztor Lajos egyébként az az önkormányzati vezető, akinek a kezén a bérbeadásoktól az ingatlanértékesítésig minden keresztül fut. A sajtóhírekben a legtöbbet szereplő, Károly körúti ingatlannal kapcsolatban minden döntés előtt előterjesztőként szignálta a dokumentumokat.

ELŐZMÉNYEK:

itt, itt, és itt

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr127058313

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nem kell útdíj, fizessenek az állami vezetők az autóhasználatért! 2015.01.10. 23:25:50

Tegnapi rádióinterjújában Orbán Viktor arra kért mindenkit, most tiltakozzunk az elkerülő utak fizetőssé tétele ellen, most szóljunk. Akkor most szóltam: az útdíjakban január elsejével bevezetett változtatások hazugságokkal, anomáliákkal és rendszerhib...

Trackback: Amerikai zsoldosokkal erősítene a liberális baloldal a tüntetéseken? 2015.01.10. 20:40:46

Három busznyi civil ruhás, fegyveres amerikai katona érkezett december közepén az országba. Ukrán kísérőjük lelőtt két ukrán tisztet a Luzsanka-Beregsurány közúti határátkelőhöz vezető útszakasz egyik ellenőrzőpontján, mert nem akarták engedni a buszok...

Trackback: Csak így tovább, fiúk! Csókpuszi: Lenin elvtárs 2015.01.10. 20:38:07

Nyugatról hergelik, módszerük a hazudozás, céljuk az erőszakkal történő kormányra jutás. A magyar baloldal ugyanabból a kottából játszik, mint a leninista bolsevikok 1917-ben, amikor német titkosszolgálati segítséggel először az orosz cárt, majd a legi...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

P.Freddy 2015.01.10. 22:01:55

Úgy tűnik, valami elpattant. Giro-Szász nemrégen még közlmenyében tudatta, hogy nem volt tuljadonában olyan cég, ami érintett.

Ma pedig közleményben tudatta, hogy NEM TUDOTT arról, hogy a tulajdonában lévő cég üzletelt az ingatlannnal.

És közleményben tudatta azt is, hogy aki azt állítja, hogy mégis tudott róla, az RÁGALOM.

(Tehát ha én most azt mondom, hogy szerintem tudta hogy mit csinál a saját cége, akkor az rágalom...))))

Hihetetlen..:))))

Fidesz-szavazók: ti még komolyan, őszintén, satöbbi??? :)))))))))))

Lajos Csánó 2015.01.11. 08:03:22

Az egész annyira átlátszó,hogy még a Fidesz felé gyengén látó Poltnak is látnia,és tudnia kell!

dr kíváncsivagyok 2015.01.11. 10:40:23

Na,...ezért nem bukhat meg a Fidesz...
Egyszeruen nincs annyi borton-férohely , ahányukat le kéne ultetni !
( és ezek nyertek választásokat a szocik egy-két korrupt politikusa miatt , 10 - 200 milliós nagyságrenddel !!!)

dr kíváncsivagyok 2015.01.11. 10:47:20

A szocik ellentáborának :
Hagyó - 10 millióval megvádolva
Simon 240 millióval megvádolva
Ezek miatt bukott el 2 választást az MSZP
Most tegyuk szembe vele a Fideszes haverok , rokonok tolvajlásait :
Súlyos 10 - 100 MILLIÁRDOK !!!!!!

Netuddki. 2015.01.11. 12:17:43

@dr kíváncsivagyok: "Egyszeruen nincs annyi borton-férohely , ahányukat le kéne ultetni !"

Ott a sok stadion, simán fel lehetne húzni börtönt mindegyik közepén...

Netuddki. 2015.01.11. 12:20:05

@dr kíváncsivagyok: Azért a mellett se menjünk el, hogy a választások előtt a közmédiából a simon folyt. Azóta ebben is qrva nagy csönd van, a fideszes disznóságokat nem is említve. Igen, abból a köznek csúfolt fideszes szócsőből amire évente 100 milliárdokat szórnak el a köz pénzéből.
süti beállítások módosítása