B1 blogcsaládÁder János, valamit pompásan bejelent - cikkünket frissítjük!

2015. január 05. - Ficsúrfi

A mindig mosolygós Áder János, a Magyar Köztársaság Magyarország köztársasági elnöke a mai nap 11 órakor, valamit egészen kiválóan bejelent a Sándor-palotában.  

Ez van - élőben

Miután Áder megint boldog új évet kívánt, elmondta, hogy egy Környezet Fenntartható Igazgatósággal (KFI) leszünk gazdagabbak. 

Jelenleg Áder nosztalgiázik: klíma-konferenciákról mereng. 

Mint mondja, "egyáltalán nem mindegy", milyen környezetet hagyunk unokáinkra" - Áder szerint komoly párbeszédre van szükség a témában. A köztársasági elnök a fenntartható fejlődést fenntarthatatlan fejlődésnek nevezi, tudósokra hivatkozva. (Reméljük, nem brit tudósokról van szó.) 

aj_1.jpg

Áder János és Kőrösi Csaba, a "gigantikus" bejelentésen kapkodnak levegő után - Fotó: MTI

Az új szervezetről elmondja (KFI), hogy kormányokon és pártokon túlmutat.

A Kiotói Szerződés - valójában egyezmény - kiszélesítéséről beszél. 2015 decemberében, Párizsban lesz egy konferencia, amely hozzásegítheti a nemzeteket az 1997-es egyezmény kiszélesítéséhez. 

Szóval semmi olyasmiről nem beszél, ami az életünket azonnal befolyásolná - az élő közvetítésről így lemondok, de egy összefoglalóval jelentkezem majd.  

Az összefoglaló

Új szervezeti egységgel, a Környezeti Fenntarthatóság Igazgatóságával bővült január 1-jétől a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) - jelentette be Áder János államfő hétfői sajtónyilatkozatában, a Sándor-palotában.

Az új igazgatóságot Kőrösi Csaba eddigi ENSZ-nagykövet vezeti.

A köztársasági elnök újságírók előtt közölte: rövid és hosszú távú okok egyaránt magyarázzák az új szervezeti egység létrehozását. A hosszú távú okok között arra hívta fel a figyelmet, hogy a környezeti fenntarthatóság pártokon, ciklusokon átnyúló feladat, amely minden embert érint. Úgy fogalmazott, hogy az a fejlődés, amelyet ma sokan fenntartható fejlődésnek hívnak, megítélése - és sok tudós álláspontja - szerint ebben a formájában fenntarthatatlan.

Rövid távú okként azt említette, hogy idén decemberben Párizsban kísérletet tesznek a kiotói egyezményt váltó új megállapodás megalkotásra. A kiotói egyezményt abban a formában, ahogyan korábban megkötötték, nem lehet folytatni, szélesebb bázisú, több országot érintő megállapodásra van szükség - mondta Áder János, hozzátéve, hogy azokat az országokat is be kell vonni, amelyek a kiotói egyezményt nem írták alá vagy mentesültek az aláírása alól.

Magyarországnak segítenie kell a közös munkát Párizsban - hangsúlyozta az elnök, aki felkérte erre a feladatra Kőrösi Csabát.

Kőrösi Csaba is kiemelte nyilatkozatában, hogy idén decemberben meg kell állapodni a klímaváltozás megfékezésének kezeléséről - MTI. 

ader.png

Fotó: mifolyikitt.hu

Mi történhet? 

Széles Gábor hamarosan kikapcsolja a gravitációt és Áder figyelmeztet bennünket, hogy időben tudjunk rögzített dolgokhoz kapcsolódni?

Esetleg megtámadjuk az összes létező Gripenünkkel az Amerikai Egyesült Államokat? 

Bejelenti, hogy Gyurcsány a hibás? 

Lemond Orbán Viktor javára? 

Esetleg csak szimplán gratulál neki, hogy a világ második legkorruptabb politikusának választották? 

Talán kiderül, hogy Ukrajna már Oroszország része, mi meg Ukrajna része vagyunk?

Amint kiderül valami, hírünket frissítjük! 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr97043203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.