B1 blogcsalád



Tüntetünk mi is - kormányellenes demonstráción járunk-kelünk

2015. január 02. - Ficsúrfi

Az Operaház épülete előtt, kormányellenes tüntetés zajlik - a szervező a "MostMi: Új országot építünk" Facebook-csoport, a közösségi oldalon 11.000 ember jelezte részvételi szándékát.

A történések

Ennyi volt. Megyek innen. Megnézem én is azt az ivót. Februárban folyt. köv.! 

Elvileg vége van az eseménynek: néhányan a "Kossuth térre" jelszót dobják be a közösbe, nem sok foganattal. Egy fiatal lány megkérdezte tőlem merre van az xy kocsma, kiválóan megmondtam neki. 

Takács a február eleji tüntetésre invitál, hogy szavaival élve "megmutassuk Merkelnek, mi is Európához tartozunk." 

Takács kiemeli, hogy nem érdemes egy vezérre várnunk, hiszen senki sem lesz aki megmondja helyettünk, hogy milyen országban kell élnünk.

Zászlók nincsenek de...nini! Munkáspárti lobogók...! Eszméletlen...

Takács felidézi a komoly - de nem elég komoly - visszhangokat kiváltó Paksi bővítést, Putyin nevének említése komoly füttykoncertet ér. 

Takács Bori beszél, aki szerint Orbánnal együtt, az egész rendszernek mennie kell. Takács a tüntetés egyik alapítója. 

Kálmán László nyelvész szólal fel éppen, aki szerint "egyben biztosan egyetértünk: szabadok és európaiak akarunk lenni". 

A hangosítás nem tökéletes. A Nagymező utcánál alig lehet hallani a felszólalókat. 

Jelentem, megcsúsztam és pofára estem. Nem fáj. De ciki. 

Vágó úgy véli, 2015 az olyan közösségek létrejövetelének lehet az ideje, amelyek a kormány helyébe léphetnek. 

mti.jpg

"Pogó" az első sorban - fotó: MTI

Vágó Gábor, egykori LMP-s képviselő beszél. Mondandóját így kezdte: "jó hírrel érkeztem: a Fidesz rendszere bukásra van ítélve."

Mint Udvarhelyi mondja, "a szegénység nem önhiba, rendszerhiba."

Csízi mellett felszólal Udvarhelyi Tessza is, aki antropológus; saját lakással rendelkezik, de mint mondta, ő nem a kormány kegyeltje. Az, hogy együtt szólalnak fel, az példaértékű. 

Csízi Zsolt, a Város Mindenkié csoport aktivistája Miskolcon dolgozott egy gyárban, amely bezárt, így a félig cigány származású fiatalembernek Budapestre kellett jönnie munkát vállalni; nem jött össze a dolog, most egy saját maga által összetákolt viskóban tengődik. 

"Nincsenek pártpolitikai ambícióim, a MostMi sem ezzel a céllal jött létre" - kezdte beszédét Várady Zsolt, a demonstráció egyik alapítója aki azt is közölte, hogy nem a pártok, hanem a "múlt pártjai" ellen kívánják hangukat hallatni.

Végre megfelelőnek nevezhető a "körítés", hangszórókból Gyurcsány-Orbán beszédek hangzanak el, táblákból - "Orbán takarodj" és társai - sincsen hiány. A HírTv stábját nem igen szeretik a demonstrálók, ennek hangot is adnak. A tömeg vége a Nagymező utca környékén van jelenleg, az emberek folyamatosan érkeznek. (Jókat lehet csúszkálni.)

Ónos eső esik, fúj.

Ez van

"Az idei három választást kísérő és követő társadalmi és politikai apátia és letargia azonban idén ősszel váratlanul megtört: soha nem látott demonstrációs hullám söpört végig az országon. Október 23-án csendes párezer emberrel kezdődött, négy napra rá az internetadó ellen tüntető tízezrekkel folytatódott. Azóta az amerikai kitiltási botrányba keveredett adóhatósági vezetők ellen, a súlyos korrupció, az oktatás problémái, a jövő évi költségvetés embertelensége ellen is tiltakozó tömegek vonulnak az utcára hétről hétre.

Szeretnénk azt a felszabadító élményt a téli ünnepek után is újra megélni, hogy nem vagyunk egyedül, hogy sokan és egyre többen vagyunk, akik ki merünk állni, fel merjük emelni a szavunkat a jelenlegi álságos rendszer ellenében, sőt, azt is tudjuk, milyen országban szeretnénk élni helyette: szabad és szolidáris országban." - írják a szervezők a csoportban.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr837034285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.01.02. 19:54:55

Már bocsánat ! De ezek nem tüntetések, hanem csoportos kirándulások a belvárosba, kellemes csevegéssel egybekötve.

2015.01.02. 20:06:36

Ide is beteszem, ami elsőre eszembe jutott az egészről!

www.youtube.com/watch?v=q3d4c72OBmg

KisPetiBaratja · http://ferfikarorak.com 2015.01.02. 22:32:26

Tényleg elég gáz, ezzel max a szabadidejüket rabolják, mert ennek nem lesz sok foganatja

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.01.03. 07:46:28

A hagyományos januári balliba bálra elment a szokásos 2 ezer fő keménymag. Plusz küldött még 500-500 főt Soros, az amerikai követség és a Norvégiai Köztársaság Ballibkeltető Alapja. Összesen 3500 fő.

A hatalmas tömeg orbánozva-sírva mulatott, kicsit verekedett, majd hazament. Egy 100-fős drogos ultraballib rész kicsit tovább hőzöngött, de végül ők is hazamentek budai villáikba szaunázni.

2015.01.04. 13:12:46

@maxval bircaman szerkesztő: A legközelebbi birkanyírásnál kérdjed már hogy az agyadat is szedjék ki a helyéről,és hasznosítsák tujatrágyaként.
Továbbá neked is ugyan ezt >www.youtube.com/watch?v=q3d4c72OBmg
süti beállítások módosítása