B1 blogcsalád



Ezen törvényekkel sarcoltak meg bennünket tavaly

2015. január 02. - Ficsúrfi

A Parlament honlapján megjelent friss adatokból kiderül, hogy 2014. májusi megalakulása óta, gyakorlatban milyen dolgokat műveltek honatyáink.

csut2.jpg

A május 6. óta tartott több mint 40 ülésnapon megszavazott 97 új törvény, törvénymódosítás, nemzetközi egyezmény csaknem háromnegyedét, 70-et, a kormány kezdeményezte, 24-et a Fidesz és a KDNP képviselői, hármat pedig országgyűlési bizottságok - derül ki a parlamenti honlap adataiból.

Varga "Megoldóember" Mihály odatette magát - csak minek?

A tárcavezetők közül a Nemzetgazdasági Minisztériumot vezető Varga Mihály volt a legaktívabb előterjesztő 18 javaslattal, benne a 2015-ös költségvetéssel és adótörvényekkel, a 2013-as zárszámadással, a paksi atomerőmű-fejlesztés finanszírozásához szükséges orosz-magyar hitelmegállapodással - ahol azért szintén vannak érdekes dolgok -, az új biztosítási törvénnyel, valamint a veszteséges szuper- és hipermarketek szankcionálhatóságával - ergo feltételezhetően, komoly telefonokat kapott Felcsútról.

Piedesztálra emeljük? (Ne.)

Tizenkét indítványt jegyzett Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, aki előterjesztője volt egyebek mellett a trafikok dohánybeszerzését korlátozó törvénymódosításnak, a dohánybolti termékkör bővítésének, és ő kezdeményezte azt is, hogy engedjék el azokat a bírságokat, amelyeket az elektronikus útdíj bevezetési időszakában még gyakorlatlan fuvarozókra téves bevallás miatt róttak ki.

eo.jpg

Fotó: Youtube

Trócsány "Fair Bank" László

Fontos, a devizahitelesek helyzetét rendezni hivatott jogszabályok benyújtója volt a parlament megalakulása óta kilenc megszavazott törvényjavaslatot jegyző Trócsányi László igazságügyi miniszter. Az ő indítványára fogadta el az Országgyűlés például az elszámolási, a forintosítási és a fair bankokról szóló jogszabályt.

Pintér "Papa" Sándor - és a többiek

Hét törvény - például a nemzetbiztonsági ellenőrzés módosítása - fűződik Pintér Sándor belügyminiszter nevéhez, és ugyanennyi jóváhagyott előterjesztése volt a külügyi tárcának is, ezekből ötöt Szijjártó Péter, kettőt még Martonyi János nyújtott be.

A többi miniszter közül a fejetlenségben csapdosó Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője hat, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere négy, Fazekas Sándor földművelésügyi és Hende Csaba honvédelmi miniszter pedig két-két - később elfogadott - javaslatot terjesztett be.

lj_1.jpg

Fotó: uzenofuzet.blog.hu

Az előző kabinetben közigazgatási és igazságügyi miniszterként dolgozó Navracsics Tibor nevéhez is fűződik három törvényjavaslat, amelyet még tárcavezetőként nyújtott be, köztük a mostani parlamenti ciklus első elfogadott törvénye, a kilakoltatási moratórium meghosszabbítása.

"Köszönjük"!

A fideszes és KDNP-s képviselők által jegyzett 24 elfogadott egyéni indítvány között volt számos fontos változást hozó, például a vasárnapi pihenőnap, a dohányipari különadó és a reklámadó bevezetése, az önkormányzati választási rendszer módosítása, a tényleges főpolgármesteri vétójog biztosítása, valamint a büntető törvénykönyv módosítása, hogy ne évülhessenek el a gyermekekkel szembeni szexuális bűncselekmények. (Az utóbbi maximálisan - kivételesen - támogatandó.) 

fuck.gif

Köszönjük!

Bizottsági előterjesztésre három javaslatot hagyott jóvá a Ház: a médiahatóság 2015-ös költségvetését és 2013-as büdzséjének végrehajtását, továbbá a magyarországi nemzetiségek bizottságának kezdeményezésére változtattak a nemzetiségek jogairól és a választási eljárásról szóló törvényen.

Áder? Minek?

Két törvényjavaslatot kétszer is el kellett fogadnia az Országgyűlésnek, miután Áder János köztársasági elnök megfontolásra visszaküldte őket a Háznak. Az egyik a plázaépítés szabályozásáról szólt, a másik pedig a veszteséges üzletek szankcionálhatóságáról. Ezeket az utolsó ülésnapon - módosításokkal - újra megszavazták a képviselők.

Határozatból 16-ot hozott az Országgyűlés 2014. május és december között.

További kiváló játékot, remek urizálást kívánunk a 2015-ös évre is! Élvezzék ki addig, míg lehet...

Forrás: Egyenlítő/MTI

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr757033409

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán ezüstérmes korrupcióban 2015.01.03. 14:10:50

 A kormányon erősen érződik a KDNP "Te ne lopj, mert azt csak nekünk szabad!" erkölcsi útmutatása. Gratulálunk Orbán Viktornak a korrupciós ranglista második helyezéséért. Kiérdemelte.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Netuddki. 2015.01.03. 12:04:36

Csak úgy eszembe jutott, hogy a kicsi de nem pártos képviselők valójában mind reformátusok. Akkor miért nem református pártnak nevezik magukat keresztény helyett?

Muzsikok közt 2015.01.03. 13:56:57

2018ban a választásom Orbán.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2015.01.03. 14:10:53

Lehet jönni a fideszbarmoknak örömködni,esetleg belinkelni valamilyen jó gazdasági teljesítményre utaló adatot!
Gyerünk gyerekek,védeni a pártot!

Kivancsi 2015.01.03. 16:00:03

a 2014 csak bemelegites volt!!!
az igazi cumi meg csak most jön!!!
:):):)
süti beállítások módosítása