B1 blogcsalád



!!Bűnügyi Játék!! - Ön mit tenne a magyar nyomozók helyében?

2014. december 31. - Ficsúrfi

Az alábbi Bűnügyi Játékban önnek döntenie kell, hogy a magyar rendőrség helyében mit lépne a két opció közül. Izgalmas meglepetésekkel teli fordulatos játékra számítson!

magicbox_0006_6.jpg

Hogy ellenőrizze a helyes megoldást, vagyis azt, hogy a BRFK mit tenne az adott szituációban, az egér kurzorával jelölje ki a fekete dobozokat, és azonnal megtudhatja, hogy a “BRFK megoldását” vagy a “Rossz választ” sikerült-e eltalálnia!


ÉS KEZDETÉT VESZI A NYOMOZÁS!

1. Egy állami cégnél több belső ellenőrzési vizsgálatot is tartottak, és minden szerződést rendben találtak. Mit tenne Ön rendőr főkapitányként?

  1. Nem kezdeményezek vizsgálatot a cégnél. - Rossz válasz :(  

  2. Büntetőeljárást indítok. - BRFK megoldása

 

2. Levélben bekér a cégtől egy az aggályos szerződésekről szóló kimutatást - Mit tesz ez után?

  1. Várom, hogy a cég megküldje a kért listát. - Rossz válasz :(  

  2. A választ meg sem várva saját listát állítok össze a hűtlen kezeléssel gyanúsítottakról. - BRFK megoldása  

 

3. Milyen cégek kerülnének fel a listájára?

  1. Minden gazdasági társaság és magánszemély, amely érintett lehet a hűtlen kezelés gyanújában. - Rossz válasz :(  

  2. Minden gazdasági társaság és magánszemély, amely érintett lehet a hűtlen kezelés gyanújában - kivéve egy a miniszterelnökhöz köthető céget. - BRFK megoldása

 

4. Mit vesz figyelembe, mikor kiválasztja azt a személyt, akire rábízza az ügyet?

  1. Nem bíznám olyanra a nyomozást, aki elfogult. - Rossz válasz :(  

  2. Az egyik gyanúsított korábbi ellenfelét bízom meg a nyomozás lefolytatásával, aki már nyugdíjas és csupán egy éve dolgozik a rendőrségnél. - BRFK megoldása

 

5. Mivel érdemelné ki bizalmát a nyomozással megbízott személy?

  1. Korrektségével és feddhetetlen múltjával. - Rossz válasz :(  

  2. Előny kommunista ügynöki múltja és besúgóhálózata, aminek tagjait a rendőrséghez is beszervezi. - BRFK megoldása

 


Ha elégedetlen eredményeivel, és azt gondolja, hogy a “BRFK megoldásaként” megadott válaszok egytől-egyig baromságok, akkor Önnek igaza van. Ettől függetlenül tényleg ez a valós helyzet.

Ha kíváncsi egy konkrét ügyre, ahol szóról-szóra így követték egymást a rendőrség döntései, akkor olvassa el az alábbi esetet, és a források alapján győződjön meg saját szemmel a magyar rendőrség módszeréről.

További információ: ITT

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr787026011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

al Dajjal 2015.01.01. 12:53:00

Mondjuk nem ártana kiemelni, hogy az eset 2008-2009-ben történt. Az akkori rendőrségi módszereket írja le, valamint az a bizonyos miniszterelnök, akiről szó van a cikkben is, Bajnai Gordon....

Szúrófény 2017.06.12. 03:32:00

Megtanulnék olvasni! Aláírt irat birtokában, nem kéne "ismertlen tettes" útán nyomozni! pláne, ha az a név, mminden újságban olvasható!

kiskutyauto 2017.06.16. 18:44:07

Mi ez a baromság? Csak csupán az első ponton már az egész bukik, mivel semmi előzmény, semmi gyanúalap... ha a BRFK verzióját választja valaki, hogy OK NÉLKÜL eljárást indít... mivel SEMMI ok, semmi alap nincs itt kifejtve, ami miatt nyomozást kéne indítani... Van egy állami cég ahol minden rendben, több vizsgálat után is, ezért CSAK ÚGY, mert épp olyan kedvem van nyomozást indítok? Vagy állami cégnél már az gyanú alap, ha több vizsgált után is minden rendben? Röhej... Szóval ezt gyerekek nagyon elkúrtátok...

Csigafattyú 2017.08.18. 00:03:45

MSZP-éknek fáj a politikai leszámolás. Ha velük csinálják, az felháborító. Ilyet csak nekik szabad.

Macropus Rufus 2019.04.24. 15:29:16

@kiskutyauto: pedig sajnos ilyen van.... ennél cifrábbak is vannak. Tudod amikor a nyomozó hatóság egyből vádhatóságként is fellép (ami am. az ügyészség lenne) akkor ez van. Én speciel még bele tettem volna azt is, hogy ha a kihallgatások nem vezetnek eredményre akkor gyak. addíg verni míg beismeri. Ez is ugye ismert ügy. Most marasztaltak el jó pár rendőrt kényszrvallatás miatt, de akár azt is írhattam volna, hogy ha nem dumál akkor agyonverik. Ez is meg történt az elmúlt 8-9 évben. És még kismillió dolgot lehetne sorolni a rendőrség részéről. Szóval sajnos a fenti szösszenetnek több a valóságtartalma mint hinnéd.
süti beállítások módosítása