B1 blogcsalád



Ilyen "alaposan" vizsgálja a korrupciót a BRFK

2014. december 11. - Ficsúrfi

A korrupciós pénz “A”-tól származik, ő adta át “B”-nek, “B” pedig állítólag eljuttatta Önnek. Vajon kit hallgat ki ilyen esetben a rendőrség, mielőtt bárkit is megvádol? Ha arra tippel, hogy minden érintettet kikérdez, akkor most bizony meg fog lepődni.

magicbox_0002_2.jpg

Már az érdekes kérdés, hogy ki vádolható vesztegetéssel: akitől a pénz származik, vagy aki a pénzt kapja? A magyar jogszabályok szerint mindkettő, legalábbis akkor ha ennek megalapozott a gyanúja. De mi van akkor, ha a BRFK nem veszi a fáradtságot arra, hogy meghallgassa az érintetteket?

Tegyük fel, hogy belekeveredik egy vesztegetési ügybe, ahol Önnek állítólag kenőpénzt adnak át. A pénz “A”-tól származik, ő adta át “B”-nek, “B” pedig állítólag eljuttatta önnek.

A pénz útja:

A → B → Ön

Tehát elvileg A és B a vesztegető, Ön pedig a megvesztegetett fél.

Legalábbis ezt állítja “B”, hogy megússza a balhét. Az ügy ugyanis a rendőrség elé kerül. De mit tesznek ilyenkor rendőrök? Tényleg csak józan paraszti ésszel átgondolva, kiket kellene kihallgatnia a nyomozóknak? Naivan azt hinnénk, hogy végül meghallgatják az összes érintettet. No de nem a magyar rendőrség! A BRFK nyomozói a következőt teszik:

  • “A”-t (akitől a pénz származik) nem hallgatják ki

  • “B”-t (aki a pénzt átadta) kihallgatják, és azzal kecsegtetik, hogy a vallomást követően megússza az ügyet.

  • Önt szintén nem hallgatják ki a nyomozás alatt. Ellenben leültetik 9 hónapra előzetesbe.

A kihallgatást követően:

  • "A"-t (akitől a pénz származik) nem vádolják meg vesztegetéssel

  • "B"-t (aki a pénzt átadta) szintén nem vádolják meg vesztegetéssel

  • Önt viszont megvádolják vesztegetéssel.

Tehát csak azt vádolják, aki az állítólagos pénzt kapta, akik a pénzt eljuttatták, azokat nem.

A hab a tortán az, hogy miután “B” mégis belekeveredett az ügybe, visszavonta az egész vesztegetésről szóló történetet. Önnek tehát azért kellett 9 hónapot ülnie, mert a nyomozók kételyek nélkül hittek “B”-nek, és ezek után nem is folytattak nyomozást a pénz eredetét/létezését illetően.

Nagyjából ez történt az egyik legnagyobb hazai koncepciós-per esetében is. Hagyó Miklóst a BKV-ügy nyomozati szakaszában egyszer sem kérdezték meg a nokiás dobozról. Sőt a nyomozás két és fél éve alatt attól a cégtől sem hallgattak ki senkit, ahonnan a pénz állítólag származott (még a Synergon vezetőjét, Lazarovics Márkot sem kérdezték ki). Nem is vádolták meg vesztegetéssel sem őt, sem Balogh Zsoltot, a nokiás doboz kitalálóját. Egyedül csak Hagyót.

Ilyen alapossággal vizsgálják tehát a korrupciós ügyeket a rendőrök. Hogy mi a tanulság?

Korrupció-kezelés, vesztegetések visszaszorítása: rég tudjuk, hogy ezek nem a “gonosz emberek” lebuktatására irányuló intézkedések, hanem valójában arra szolgálnak, hogy koholt vádként szolgáljanak arra, hogy a hatalom félreállítsa azt, akit akar.

Ha tehát a kormányon lévő hatalomnak az lesz az érdeke, hogy Önt elkaszálja, akkor el fogja kaszálni, akkor is, ha semmi köze azokhoz a valótlan dolgokhoz, amiket állítanak Önről. Ha érdekük úgy kívánja, meghurcolják, félreállítják, lecsukják, és talán még körítésnek egy olyan legendás mesét is kitalálnak, mint a nokiás doboz.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr576974601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

igazi Ténytár 2014.12.12. 07:02:49

@ "Ilyen "alaposan" vizsgálja a korrupciót a BRFK"

1 nap (!!!) eltéréssel ugyanarrol

______________

2014. december 10. - Fidesz jogállam HA az érintett Orbán barátja, kormánypárti

Mészáros Lőrinc EGYMILLIÁRDOT FELEJTETT EL BEÍRNI A VAGYONNYILATKOZATÁBA
.
Az RTL Klub híradója szerint 1 milliárd 27 millió forintot felejtett el beleírni a vagyonnyilatkozatába Mészáros Lőrinc Fidesz-közeli vállalkozó, és ezt a felcsúti polgármester ma saját maga közölte velük telefonon.

index.hu/gazdasag/2014/12/10/meszaros_lorinc_egymilliardot_felejtett_el_beirni_a_vagyonnyilatkozataba/

_______________

2014. december 11. Fidesz jogállam HA az érintett ellenzéki

Répássy példát is hozott a hatékony korrupcióellenes fellépésre. Simon Gáborra utalva – neve kimondása nélkül – azt mondta: az, hogy egy parlamenti párt elnökhelyettesét HIÁNYOS VAGYONNYILATKOZATA NYOMÁN TARTOZTATTÁK LE, jelzi az eredményes fellépést.

http://vs.hu/gazdasag/osszes/pinter-sandor-figyelmeztette-goodfriendet-1211#!s1
___________

igazi hős 2014.12.12. 08:47:31

A "Nokiás doboz" a "23 millió román" továbbfejlesztése: az előbbi "csak" egy erős túlzás volt (amit hisztériakeltésnek is hívhatnánk, ha nem cáfolt volna rá az élet az ukrán és orosz maffiózók nagyüzemi importálásával), az utóbbi meg a jelen állás szerint egy ordas nagy hazugság.
És ami a legbosszantóbb az ügyben: bár a Hagyó szinte biztosan megérdemelne némi börtönt, a végén ártatlan mártírként, kártérítéssel a zsebében végzi majd.
süti beállítások módosítása