B1 blogcsalád



Tanulj Kósa, Lázár lehet belőled? Ezenfelül mindenki megtanulhatja a politikus-létet

2014. december 08. - Ficsúrfi

Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke az Index.hu információ szerint, egy kicsit sem furkarkodott a Központi Antikvárium pénteken tartott árverésén: 2 millió forintot szánt ritkábbnál is ritkább könyveknek a megvásárlására. Mi az? Csak nem egy újabb, méregdrága úton kíván résztvenni, ahol valamivel el kell ütnie az idejét? Mondjuk énekelhetne egy XVIII. századi énekeskönyvből, vagy éppen imádkozhatna Luther, 1532-ben kiadott Ádventi Prédikációjának szemezgetése előtt/közben/után.

(Elképzeltem, hogy Kósa a "Lost - Eltűntek" című sorozatnak az egyik szereplőjeként Mr. Eko-val, a korábbi drogdílerrel, későbbi pappal remek barátságba kerül. Nem kellene kapkodni,  minél jelentősebb számú epizód erejéig tartson ki a barátságuk.)

Tette ezt úgy, hogy havi 800 ezer forintot keres és talál is képviselőként...

kl.jpg

Fotó: debmedia.hu

Ugye önök is csaknem háromhavi bérüket összekuporgatva - van akinek több, van akinek sajnos kevesebb - mondjuk 400 ezer forintot költenek arra, hogy beszabaduljanak végre egy könyvesboltba vagy antikváriumba, és ami szemüknek-szájuknak ingere, azt behajigálják a kosarukba? Aha! Reális...

Persze ne ostorozzuk - annyira - Kósát, van itt egy másik dzsentri úr, akiknek jóval agyrohasztóbb, vérnyomásemelőbb, felháborítóbb volt a költekezése, legalábbis az, ami nyilvánosság elé került. Azt is mondhatnánk, hogy "tanulj tinó..."

Lézer Lázár János

Lázár János, miniszterelnökséget vezető államtitkárnak a hivatalos havi jövedelme, nettó egymillió forint körül van: ezzel szemben 20 millió forint értékben fizetett be egy külföldi vadászgatásra.

lj.jpg

2011 elején sajtónyilvánosságra került, hogy Lázár számára - még Hódmezővásárhely polgármestereként -, havi 5-600 ezer forintért bérelt részben a helyi önkormányzat, részben a Fidesz egy Audi S8 típusú luxusgépkocsit, amelyen egy, a rendőrségi traffipaxoknak és radaroknak a blokkolására is alkalmas lézerblokkoló is helyet kapott. (Elsőként az Egyenlítő blog írt a kütyü meglétéről, amelyet vélhetően, elsősorban a magukat a törvények felett állóknak képzelő emberek szerelnek fel.)

Idén decemberben az RTL Klub hiradója kiderítette, hogy szegény Lázár Jánosnak csupán családi összefogással sikerült 10 éves (!) gyermeke számára vásárolnia egy svábhelyi, 120 négyzetméteres ingatlant, amelynek értékét a hozzáértő szemek tulajdonosai 60-70 millió forintocskára taksálnak.

Persze nem Lázár János az egyetlen olyan név amely megemlíthető lenne furcsa költekezések kapcsán - álljon itt Rogán Antal neve, akinek az Egyenlítő blog információi szerint, Kelet-Magyarországi áron sikerült elpasszolnia, egy Károly körúti ingatlannak a négyzetméterét. (Kiváló! Kettőt kérek!)

Végül arra kíváncsiak, hogy miként sikerül ezen uraknak ilyen kiválóan, lényegesen fizetésük felett összeharácsolniuk minden földi jót? 

Íme. 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr16966495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Világít a torony 2015.01.03. 11:49:03

Vannak dolgok, melyek nem kérnek kommentárt. Én azonban ötletként, s ezt ingyen adom, túllépnék a mindössze fityeszes politikai aggregátok érthetetlen üzemanyag gazdagságán. A politika összes eddigi csinálóinak átvilágíttatnám egy független szervezettel, hogy egyesek közülük miként gazdagodtak meg olyan szemérmetlen mértékben.
süti beállítások módosítása