B1 blogcsalád



Ezért más börtönbe került - így működik a Rogán-féle panamázás

2014. december 08. - ng.pontkukac

Egy jegyzőt kirúgott a Rogán Antal vezette önkormányzat  a Portik Tamáséknak átjátszott ingatlan miatt, míg egy másikat kinevezett Sélley Zoltán személyében, aki az összes kétes ingatlanügyletet levezényelte, mint a kerület vagyonkezelője.

rogiorban.jpg

Rogán Antal fideszes frakcióvezető egy hete azzal próbál takarózni a Portik Tamás élettársának kijátszott Károly körúti ingatlannal kapcsolatban, hogy kirúgta miatta a jegyzőt. Csak éppen nem akkor és nem azért. Amúgy minden stimmel. Mint kiderült, a Rogán vezette helyhatóság 2011 októberében bérbe, 2011 decemberében pedig tulajdonba adott Portik Tamás élettársa, Pápa Marianne cégének, a Classic Immo Kft-nek egy Károly körúti, 212 négyzetméteres, utcai frontos üzlethelyiséget.

A lényegében csak erre a projektre létrejött cég 7 hónappal később csaknem ötvenmilliós haszonnal adott túl az ingatlanon.  (A Classic Immo 52,4 milliót, a grúz vevők pedig 102 milliót fizettek az ingatlanért, vagyis a realizált haszon 49,6 millió forint.) Az ügy külön érdekessége, hogy Rogán Antal szerint sosem látta Portik Tamást, pedig a nem jogerősen a Prisztás-gyilkosságért elítélt maffiózó élettársa éppen Habony Árpádnak, a miniszterelnök munkanélküli tanácsadója nagybátyjának, Szetlik Ferencnek az özvegye. (Szetlik volt a józsefvárosi piac üzemeltetője.)

Tehát Rogán szerint nincs itt semmi látnivaló. Pedig mindent Sélley Zoltán mostani jegyző készített elő az ügylet lebonyolításához. A belváros ingatlangazdálkodásának központja a kerületi vagyonkezelő cég. Ez a társaság az, amelyik előkészíti az ingatlanok bérbeadását, javasolva, ha egy ingatlanra több bérlő van, hogy kit válasszanak. Második körben akkor akad szerepe a cégnek, amikor elidegenítésre kijelölik az ingatlant, harmadjára pedig akkor, amikor előkészítik az adás-vételi szerződést, negyedjére akkor, amikor aláírják azt. Ráadásul akkor újra eléjük kerül az ügylet, amikor le kell mondania az önkormányzatnak az elővásárlási jogáról.

De nem csak a mostani jegyző, az önkormányzat akkori képviselői is sárosak, mert háromszor szembesülhettek az ügylettel. Sőt a tulajdonosi és elidegenítési bizottság tagjai hatszor találkozhattak az ingatlan ügyével, hiszen ők adták bérbe, javasolták elidegenítésre, és azt tanácsolták, ne éljen a kétszeres áron elővételi joggal a testület. Ez utóbbi bizottságban megfordultak díszellenzékiként Kovács Alex Gábor, később Pásztor Tibor szocialista képviselők, és rendkívül olajozottan együtt tudtak működni a grémium fideszes többségével.

Talán erre magyarázat lehet, hogy mind a ketten Rogán polgármestersége alatt vettek hiperkedvezménnyel lakásokat, és hogy a Fidesszel kötött megállapodás alapján időnként ajánlhattak lakásbérlőket a tulajdonosi bizottság figyelmébe, amit Rogán Antal akkori katonái figyelembe vettek. Pásztor felügyelő bizottsági tagja is volt a kerületi vagyonkezelőnek, de ott se észlelt soha semmilyen visszásságot. Ezt a posztot a testületből való kiesése után Steiner Pál örökölte, akitől szintén nem kell túl jelentős ellenőrzési funkcióra számítani, a Giró-Szász-féle ingatlanügyben például ő szólalt meg a legkésőbb és a legpuhányabb módon. Nem csoda, hiszen Steiner már polgármestersége alatt rászorult Rogán Antal támogatására, ugyanis elveszítette a testületi többségét, amit úgy vásárolt akkoriban össze.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr356966461

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mennyire korrupt disznó Ön lélekben? 2014.12.08. 18:11:52

10 gyakori helyzetről olvashat lentebb. Elítéli mind a 10 helyzetet? Gratulálunk: Ön talpig becsületes, mehet tüntetni Vida Ildikó ellen! Ám amennyiben akár csak egy példaként hozott helyzetben is úgy döntene, hogy hülye lenne kihagyni, hogy jogtalan ...

Trackback: Emlékszel még az Őszödi beszéd szállóigévé lett soraira? 2014.12.08. 18:07:10

A mi Ferink akkora vehemenciával próbál az ál-civil ellenzéki mozgalmak élére állni, mintha abban bízna, hogy már senki nem emlékszik a Nagy Őszödi Coming Outra. Pedig a stílus ugyanaz. Ez az ember a korrigálhatatlan, súlyos jellemhibák és személyiség...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr Gregory House 2014.12.08. 17:15:33

Magyarországon zéró tolerancia van a korrupcióval szemben, a magyar jogrend szerint mindenkinek kötelessége korrupcióról szerzett információkat átadni az állami hatóságoknak.

lófüle elemér 2014.12.08. 17:34:11

@Dr Gregory House:

A fidesznyikek ezt be is tartják. Igazi hazafiként azonnal szólnak az érintettnek, hogy legyen ideje kicsinálni azt, aki veszélyezteti a lopásait.

_most_ 2014.12.08. 18:29:26

nem vágom, Rogán hogyhogy nincs még börtönben?

barkacs 2014.12.08. 19:02:34

@_most_: polt péter és pintér sándor.

hopptarisznyarák 2014.12.08. 19:18:03

A NAV mikor fog vagyonosodási vizsgálatot tartani a Fideszes képviselőknél? Remélem a következő kormány 98%-os adót vet ki ezekre a harácsoló gazemberekre!

sanyix 2014.12.08. 19:28:58

@_most_: ahogy gyurcsány, kóka és a többiek sincsenek. Összejátszanak, működik a betyár"becsület"...

DocBulywood 2014.12.08. 19:31:16

@hopptarisznyarák:

Szerintem elég lenne a dózerolás, a számlák befagyasztása és egy ingyen jegy Miskolcra, az Awash-ra.

Niebur 2014.12.09. 05:51:44

@sanyix: Talán némi konkrétumot, ha lehetne.

na__most__akkor 2014.12.09. 07:51:21

Ennél kevesebb konkrétummal bilincseltek embereket.

Nem, nem fideszeseket.

alfacharlybravo 2014.12.09. 08:37:43

Na most képzeljétek el ha minden korrupt politikus és üzletember börtönbe ülne? Ki maradna szabadon, meg a jogállamiság?

DocBulywood 2014.12.10. 20:09:49

@alfacharlybravo:

... és ha a börtönbe kerül, a milliárdos vagyona hová kerül?

roqfort 2014.12.13. 09:22:45

ahogy az blikk szeánszán elhangzott Orbántól: az emberei nem korruptak, luxus életmódjukat a családjuktól kapott pénzből élik. Az pedig az elmúlt 25 év bűne.
Hogy ez mekkora egy cinikus hazug korrupt, gazember vezér...ettől bűzlik a hal.
süti beállítások módosítása