B1 blogcsalád



MSZP-kassza: Harangozó állítja, hogy csak 30 ezret lejmolt Veleztől

2014. december 04. - Ficsúrfi

Harangozó Gábor MSZP-s országgyűlési képviselőnek feltételezhetően nem igazán lehetnek nyugodtak a napjai. Történt ugyanis, hogy Németh Gábor kollégám, az Egyenlítő blog alapító-főszerkesztője elmondása szerint szemtanúja volt annak a "mutyit" bőven kimerítő esetnek, amelynek alanya, a már említett szocialista képviselő, nagyjából hárommillió forintot vett át az MSZP titkolni próbált kasszájából, Velez Árpád pártigazgató engedélyével. A már-már legendás széfből Harangozó három köteg húszezrest kapott, amelyeket a farmernadrágja zsebébe rejtett.

hari.jpg

Harangozó sajtó-helyreigazítást kért a nyilatkozatot utánközlő Hír Tv-től és Magyar Nemzettől, Németh állítását alaptalannak tartva. Az ügy előzményeiről itt tájékozódhatnak részletesen, megismerve a legnagyobb - és személyes véleményem szerint legviccesebb - húzást, amit a valóságban ügyvédtől hallottam. Akkor Harangozóék azzal védekeztek, hogy Németh színtévesztő, így nem ismerheti fel a húszezreseket. Most elismerték a kassza létezésének és a kifizetésnek a tényét, de szerintük az igen jól kereső Harangozó csak harmincezret lejmolt Veleztől.

És akkor a fejlemények

Ma a feljebb ismertetett eset kapcsán, ismételten összeült a bíróság, amely előtt Németh Gábor és Harangozó Gábor is ragaszkodott a korábbiakban elmondottakhoz. Az MSZP-s politikus és ügyvéd, Czeglédy Csaba nem fukarkodott az állítólagos tanúk beidézésénél:

Első körben maga a délelőtt egyik sztárja, Harangozó lépett a - képzeletbeli - emelvényre, és elmondta: minden úgy történt ahogyan Németh mondta, de az nem 3 misi, hanem csupán 30 ezer forint volt, amit siófoki aktivistáknak lejmolt régi barátjától, Veleztől.

Harangozó ezért Velez pártigazgatóhoz fordult, mivel ő ősöreg barátja, így gondolta, kisegíti őt némi készpénzzel a  személyes vagyonából. Harangozó szintén személyes vagyonából fedezte volna a "kalandot", de nem volt nála készpénz. Velez nem tartózkodott a Jókai utcai székházban, így titkárnője értesítette őt barátja kéréséről: a pártigazgató engedélyt adott arra, hogy átadjon a széfjéből - elmondása szerint a szocik minden irodájának alaptartozéka egy, esetében két széf - nagyjából 30 ezer forintot. Az átadás nem a párt pénzéből történt, hiszen elmondása szerint pártpénz pusztán az MSZP bankszámláján létezhet, a széfjében személyes készpénze volt. Németh Gábor már a helyszínen tartózkodott ekkor, Velezzel kívánt beszélni, így lehetett szemtanúja az esetnek. Ám ő három köteg húszezrest látott, ami barátok közt is reálisabb, mint az, hogy egy Harangozó szintjén kereső politikus 30 rongyot lejmol az MSZP kettes számú vezetőjétől.

Velez titkárnőjét is meghallgatták az ügy kapcsán, és ő azt is elmondta, hogy azért sem láthatott semmit Németh, mert a főnökét az ő munkaállomásától elválasztó ajtót mindig zárnia kellett. Németh szerint az ajtó félig nyitva volt, így lehetett szemtanúja az esetnek. Még egy tanút beidézett Harangozó ügyvédje, akinek az ismertetésétől azért tekintünk el, mivel a tárgyalást "vezénylő" bírónő, eltekintett az ő vallomásának figyelembevételétől. Róla csak annyi derült ki, hogy Németh okirattal tudja bizonyítani: ő és a szoci ügyvéd (tehát Oroszvári Péter és Czeglédy Csaba) einstandolta blogunkat a szocik céljaira -  jogsértő módon.

Ítélet nem született, a per tovább folytatódik, a következő felvonásra december 18-án kerül sor.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr406957039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szúnyog 2014.12.05. 10:27:31

"Németh színtévesztő, így nem ismerheti fel a húszezreseket"

Ez a legjobb a cikkben. :)))
Hogyan lehet ennyire és ilyen pofátlanul hülyének nézni másokat?
süti beállítások módosítása