B1 blogcsalád



Ezt leshetjük 2015-ben

2014. december 01. - Ficsúrfi

Fellendül a hazai gazdaság? Nem. Irgalmatlanul nagy slamasztikában vagyunk? Igen. Elalvás előtt azon gondolkodott, hogy mi várható 2015-ben, ha már az idei esztendő is ennyire nyomorult volt? Kaphat egy kis ízelítőt. 

Orbán Viktor november 11-én Budapesten, a magyar-azeri üzleti fórum megnyitóján nem felejtette el megmondani a hatalmas "igazságot": ahogyan fogalmazott, "Magyarországon stabil a politikai rendszer, stabil a pénzrendszer, a bankrendszer, stabil a költségvetés, száguld az export, vagyis minden feltétel adott, hogy stabil hídfőállás legyen az európai uniós piac iránt érdeklődő, EU-n kívüli üzletemberek, így az azeri üzletemberek számára is."

Elvégre csak elengedtük a pszichopata baltás gyilkost, na!

aaab.gif

Újdonsült "kisbarátainknál" is szép az élet! Fotó: cp24.com

Ezenfelül azt is tódította, hogy az elkövetkező években Közép-Európában lesz az európai gazdasági növekedés motorja.

(Nem biztos ám, hogy arra a Közép-és persze Kelet-Európára gondol, ahol 2004-ben még velünk példálózott mindenki, pozitív értelemben: ám a szinte tervszerű, szisztematikus elcseszés hatására 2014-re eljutottunk oda, hogy gyakorlatilag minden releváns gazdasági mutatóban hátul kullogunk: Bulgária, és nem sokkal Ukrajna van tőlünk lemaradva. De akkor mi élünk rossz dimenzióban, Viktor pedig a jóban?)

Persze igaza lehet, csak éppen mi nem játszunk ezen a meccsen - sem. 

Ám tessék, nem kellett olyan sokat aludnunk és máris beköszöntött az ismerős balsors, ami sajnos régen tép bennünket.

en.gif

 

"Lassuló gazdasági növekedéssel számol Magyarországon a következő negyedévekben a GKI Gazdaságkutató Zrt. többek között azért, mert kezdenek kifutni a növekedést eddig segítő tényezők, mint a rezsicsökkentés és az uniós támogatások.

Az pedig köztudott, hogy megelégelte az EU "Mutyisztán" kiskirályainak ténykedését, sorra zárja el előlünk a pénzcsapjait. 

"A GKI havi prognózisa szerint a hazai össztermék (GDP) növekedése az idén várhatóan 3,2, jövőre 2 százalékos lesz. A gazdasági növekedés lassulásához hozzájárul az előrejelzés szerint az egyre nagyobb nemzetközi politikai és gazdasági bizonytalanság és az, hogy a piacellenes, korrupciógyanús gazdaságpolitika miatt tovább romlik Magyarország külföldi megítélése" - írja az MTI."

2015-ben sem az állami, sem az üzleti beruházásokban nem várható növekedés az intézet szerint. Na de a lényeg itt jön!

"A befektetési környezet bizonytalansága - ezen belül az állami beavatkozások, piac-átrendezések és államosítások mind kiterjedtebbé válása - továbbá a bankrendszer kivéreztetése miatt azonban az általános beruházási és hitelezési hajlandóság szerény. Az exportunk 7-ről 5,5 százalékra módosul, az import 8,5-ről ugyancsak 5,5 százalékra mérséklődik, a belföldi kereslet lassulása miatt."

ovi.jpg

 Fotó: xlsport.hu

Ugye mennyivel gazdagabbak, jobban élnek az emberek?

Nem baj, jöjjenek csak az azeriek (nem megbántva őket, ám: ?), hiszen hogyha a nyugati, potenciális befektetőknek egy nagy fityiszt mutatunk, valaki csak kihúz bennünket a trágyaléből: olyanok, akik szimpatizálhatnak a legújabb diktatúránkkal, elvégre ide süllyedtünk.

Na de Viktor! Akkor miért kellett ismételten hazudnod egyet?

Ja! Hogy diktatúra!

De akkor nem gondolod, hogy téged lenne érdemesebb Azerbajdzsánba exportálni?

Hátha tényleg fellendül a hazai gazdaság...

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr106948511

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hogyan buktass meg 12 lépésben egy kormányt? 2014.12.01. 20:10:00

Puccsolási szamárvezető kezdő forradalmároknak. Saul David Alinsky radikális aktivistáknak szánt tanácsait azok kezdték itthon megfogadni, akik egy éven belül három választást is elbuktak. A "Rules for Radicals" című könyv kötelező olvasmány a baloldal...

Trackback: Ellen tud állni két ilyen csöcsnek Putyin kisöccse? 2014.12.01. 19:27:58

Letökömöccsézte Orbánt a Die Welt annak okán, hogy Merkel asszony meghívatta magát vele egy pörköltre. Mellbedobással terelné Orbánt a helyes útra Németország kancellárinája februárban Budapesten? Az mondjuk nem éppen egy afrodiziákum, hogy a tervezett...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brix 2014.12.01. 19:29:12

Az emberek többsége egyre rosszabbul él Orbánék rendszerében. Az oktatás és egészségügy az összeomlás szélén egyensúlyoz, eltitkolt közalkalmazotti fizetéscsökkentések vannak.
Most érezhető igazán , hogy megindult egy olyan fokú közbizalom vesztés , ami később el fogja seperni az Orbán-rendszert...
A Fidesz , ahelyett hogy megpróbálná konszolidálni a rendszert , új frontokat nyit, a többség érdekeivel ellentétesen. A rossz politika mellett , gusztustalan, luxus életmódot folytatnak politikusaik , ami rendkívül irritálja az embereket...

midnight coder 2014.12.01. 19:45:49

Hát igen. Még 2004-ben is velünk példálóztak Európában. 2010-re meg már rajtunk röhögött mindenki.
süti beállítások módosítása