B1 blogcsalád



Kondor Katalin igen őszintén kitálalt Orbán egykori legfőbb csatlósáról

2014. november 26. - Ficsúrfi

Kondor Katalint, akinek a Magyar Rádió elnöki pozícióját 2001 és 2005 között volt lehetősége betölteni lehet szeretni és nem szeretni: ez mindenkinek szíve joga. De most azért eléggé rendesen kitálalt. 

A volt elnökasszony azonban tagadhatatlanul, igen meglepő állításokat közölt a "Harmadik hatalmi ágról" című írásában, a Kapu című folyóiratban, ami annak fényében rendkívül meglepő, hogy az Orbán első kormányzati ciklusában a miniszterelnök szerdánként interjút adott az akkor még adófőszerkesztőként tevékenykedő Kondor Katalinnak: így a Fidesz, és maga Orbán Viktor közötti szoros kapcsolata, gyakorlatilag megkérdőjelezhetetlen. 

Mi is a helyzet?

“2010-ben a Fidesz-KDNP megérdemelten kétharmados többséggel került hatalomra, és hozzáfogott az ország átalakításához. E tevékenységének egyik, ha nem legnagyobb tévedése, amit a bírói karral művelt (az ügyészek, közjegyzők, végrehajtók hasonló sorsa az előbbiek következménye). Alaposan feltehető, hogy tette ezt azért, mert nem volt megelégedve az ítélkezés időszerűségével, és esetenként az érdemi döntésekkel sem. Úgy gondolta - motivált tanácsadói közreműködésével - hogy az eddigi vezetői generáció eltávolításával, és a saját kádereinek helyükbe ültetésével ezen változtatni tud.”

Írja ezt úgy, hogy a cikkének az elején eléggé világosan leszögezi, hogy “az igazságszolgáltatás, nevezetesen a bírói hatalom, a harmadik hatalmi ág akkor volt kitéve veszélynek, ha útjába került a hatalom érvényesítésének, mert annak természete, hogy szolgálóleányává kívánja tenni a hatalmi ágakat.”

Kondor azonban nem felejti el megemlíteni, hogy a hazai liberális oldal a Hornék által létrehozott Országos Igazságszolgáltatási Tanács megalakítása után támadni, illetve lejáratni igyekezett a bíróságokat, tehát minden kormány, gyakorlatilag filézni szerette volna a halat, persze a fejét meghagyva...

Akkor az igazság vitézeit, a bíróságok kereszteseit, még Fidesznek hívták - ahogyan ezt Kondor is kiemelte. 

Handó Tündéről néhány gondolat

Persze megtörtént a narancsos hatalomátvétel, így elég gyorsan megkezdődött a bírói kar leépítése, a már említett kádárok helyükre ültetésével az OBH friss elnökének, Handó Tündének a vezérletével. (Tehát ők is betagozódtak a "dicső" elődökhöz, csak hogy ne látszódjanak kezdő pancsereknek?)

És akkor álljon itt néhány sor amelyből megtudjuk, hogy ki is az a H.T. 

Handó Tündét, aki kollegáinak éjszaka küldött e-mailben feladatokat reggeli határidőre, emellett az idősebb, tehát tapasztalt kollégák eltávolításán, tehát a szakmaiság aláásásán munkálkodott úgy, hogy konfliktushelyzetekben teljesen használhatatlan, beszámíthatatlan hisztérika volt. A látszatra sem igen adott, mindenféle szégyenérzet nélkül jelent meg vállaltan jobboldali rendezvényeken...

“Hiba volt tehát őt a bírói karra ráerőltetni annak ellenére is, hogy a miniszterelnök az ő személyében látta a garanciát elvárásainak végrehajtására.” - összegez végül Kondor Katalin.

Érdekes? 

Az!

Így kell tehát mindent megtenni a hatalom kiszolgálásának érdekében: persze ha nem akarunk ezzel azonosulni, felejtsük is el gyorsan a fenti sorokat, nem a nyugati demokráciában hívő állampolgároknak való mindez. 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr286935075

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hogyan buktass meg 12 lépésben egy kormányt - vagy robbants ki forradalmat, polgárháborút? 2014.11.26. 21:44:59

Saul David Alinsky radikális aktivistáknak szánt tanácsait azok kezdték itthon megfogadni, akik egy éven belül három választást is elbuktak. A "Rules for Radicals" című könyv kötelező olvasmány a baloldalon. Alinsky forradalmat hirdetett és kommunizmus...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemhívő 2014.11.26. 17:14:10

.későn világosodott meg K.K. is,..akár csak Pálffy G. István. Most együtt anekdotáznak.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.11.26. 21:25:14

Ezek a nyuggerklubból kiszökött járókeretes őskövületek érdekelnek még valakit?

Jolka40 2014.11.26. 21:27:03

@nemhívő: Azért valami megváltozott. Elkezdtek beszélni.

G.Freeman 2014.11.26. 21:36:38

A Kondor-érától gusztustalanabb, egyoldalúbb, féloldalasabb időszakot még a kommunista munkás.paraszt időszakban sem nagyon tapasztalhattam.
A K.K. által uralt időszakot a közrádióban a tisztogatás jellemezte, akkor szüntették meg a közrádió egyik sikeres műsorát, a Beszéljük meg! -et.
De nem csak egyszerűen kivágták onnan Bolgár Györgyöt, hanem csak más műsort ajánlottak fel neki amiről tudható volt hogy nem fogja elvállalni.
A vasárnapi Újság című műsorban hihetetlenül lement a színvonal, a szentségeskedéstől csak a gyűlölködés volt magasabb szinten.
Kondor Katalin teljesen megváltoztatta a Kossuth Rádió színvonalát, azelőtt még a kommunista érában is léteztek elfogadható zenei műsorok, aminek Kondor Katalin színre lépésével vége szakadt.
A kommunista időkben is láteztek könnyűzenei összeállítások, gondoljunk pl a Nagy Feró által vitt "Garázs" ra,azonban Kondor után összesen vagy hat magyar előadó számati lehetett hallani, nyugati, magas vagy világszínvonalú zeneszámot egyetlen egyet sem.
Egyszer, karácsonykor hangzott el egy szebb olasz átirat, a Time to say goodbye, öröm töltötte el a lelkemet, de kiderült, az is egy kovácskatis verzió volt.
Aztán amikor Kondor Katalinnak nagy nehezen, már a szocialista kormány időszaka alatt letelt a mandátuma, a rádió egy nagy és könnyes búcsúestet rendezett neki, amikor újra elhangzott a Time to say goodbye-de már az eredeti, Sarah Brightman és Andrea Bocelli prezentációjában.
Olyan mérges lettem, elkezdtem ordítani:
MOST kellett volna a kovácskatis verziót leadni, férgek!

vaitouda 2014.11.26. 21:51:25

A partvonalra került orbánseggnyalók csúnyán öregednek...

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.11.26. 22:00:48

@Rezsicsökkentő Hapcibenő:

Kondornak annyi vaj van a fején, hogy ipari zsíroldóval se lehetne kimosni a hajából.

Tiszteltetem Brüsszelet 2014.11.26. 22:33:54

Nem kellett volna megbízni ebben a zsidónőben.

Csapee 2014.11.26. 22:42:26

Csak nem őt is levették a fizetési listáról. Szegény egyből tisztán emlékszik.

lombozódó 2014.11.26. 22:59:53

Egy puncikalap :-))))))))

jogalany 2014.11.26. 23:06:02

A kor nagy tévedése a jogállamiság birói uton való érvényességének hite. Bíróktól hallom, hogy minden harmadik gazdasági ügy előre rendezett. Olyan erős az összefonódás, hogy az első fok birójának elég egy telefon az egyébként csal látásból ismert másodfokú biróhoz, és akár iratellenes itélet is születik, mint a NAV-nál a Hodosi ügyben. Tucatjával hallani bennfentesektől ilyen és hasonló ügyeket. És kérem a közjegyzőknél már normális, hogy megvesztegethetők, pl. akár hagyatéki ügyekben - végzéssel odadaják az egyik félnek a másiknak már régóta jogos tulajdonát, mint hagyatékot, vagy hamis címre küldenek idézést, majd mivel nem tud róla és nem fellebbez jogerősen futhat a megkárosított a pénze után, mert egy végeláthatatlan ügybe keveredett, még a kamara elnöke is falaz a vétkez jözjegyzőnek. Szóval olyan széles a korrupció ösvénye, mint az arab autópálya, nem látni hol a széle az egyik, hol a vége a másik oldalon, vagyis szinte végtelen.
K.Katalin szép szürke házában csak síratja a múltját.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.11.26. 23:07:02

@polyvinyl: Ez így van, nyilván majd próbáljátok is gyilkolni a karakterét ezerrel, ahogy az szokás. De engem csak az érdekel, hogy egy újabb a sokból, aki segít megzabolázni Orbánt.
Segítek, ez hasonló érzés, mint ahogy te Gyurcsánnyal kapcsolatban érezhettél, csak míg téged a hit fűtött, engem most az ország érdeke.

BelAmi 2014.11.26. 23:13:53

@Tiszteltetem Brüsszelet: Azért az frenetikus élmény volt együtt látni őt - aki egyébként a 80-as évekbeli "A Hét" c. Tv-műsor rendszerhű szerkesztője volt, Hajdu János kommunista főszerkeztő hűséges apródjaként - az egyfolytában zsidózó, egykoron szintúgy a Kádár-rendszer emblametikus figurájának számító, mára kissé meghibbant Chrudinák Lajossal egy közetmúltbeli sajtótájékoztatón!

zafir38 2014.11.26. 23:53:48

Nincs itt semmi, csak elit kontra társadalom! Amíg ti orbánoztok-
gyúrcsányoztok, addig van nekik melójuk. A facebook társadalomban mindenkinek kitárulkozási- és vélemény kényszere
van, a rendszer pedig gondoskodik róla, hogy te elsajátítsd az
egyiket.
Röviden: Anarchiát!!! :-)

dr doktorka 2014.11.27. 00:21:26

Menekülnek a fidesz patkányok az egyre gyorsabban süllyedő gyorsnaszádról.
Jövő tavaszra amikor a tüntetők belepik majd az egész országot, már az összes bértrollnok és seggnyalonc fidesz bérenc azt fogja állítani, hogy soha nem is szavazazott a fideszre.

A megvalósult amerikai ólom.. 2014.11.27. 00:25:08

Csak szólnék, hogy a cím ötödik szavában az "á" és az"a"betű fel lett cserélve..
Javítsd minél előbb !

dr doktorka 2014.11.27. 00:26:34

@G.Freeman:

Miközben itt sírdogálsz az egykori fideszes közmédia tisztogatáson, addig nyilván ugyanúgy zokogsz a maszop 2002-es az MTV-ben kifüggesztett Halállistáján, ami a kipucolandó fideszesek dolgozók nevét tartalmazta.

Ez a szép, alul öli egymást a sok pártbuzi, 4-8 évenként mehet a picsába, miközben az uraságaik még ha buknak is, akkor is már összeharácsolták a milliáirdjaikat.

Látod, ilyen röviden is meg lehet írni, hogy milyen agyhalott ez a társadalom.

ⲘⲁхѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2014.11.27. 05:27:48

@polyvinyl: Csak ennyi? :-)) Az újonnan bevezetett 10 órás munkanapban csak ennyire futotta? -))

ⲘⲁхѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2014.11.27. 05:30:31

@Tiszteltetem Brüsszelet: @A megvalósult amerikai ólom..: Hehehe.. fijjúk! ez eléggé soványka vót! csak ennyire futotta? annyi ügy van 1*re, h nincs má mindenre + a pártutasítás? Egy kis zsidózás, nyelvészkedés, ennyi? :-))

ⲘⲁхѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2014.11.27. 05:36:51

@dr doktorka: Igen, erre eléggé nagy az esély. Ha tavasszal belázad az ország, nagy baj lesz itt. Mert nincs normális alternatíva, csak káosz lesz. Az meg ha most a fidesz beijed - és már betojtak - és nem áll neki a reformoknak, akkor az ország csak 1re lejjeb csúszik.

Rudi Kató 2014.11.27. 06:22:42

Kedves Kondor Katalin ezt a bírói kart tokkal-vonóval azaz az alkotmánybíróság és a létező összes bíróság tagjait börtönbe kell zárni! Ez alól senki sem kivétel ugyanis teljesen mindegy, hogy melyik időszakot és melyik bírókat vizsgáljuk mindegyik az ország, az igazságszolgáltatás ellen dolgozott-dolgozik! Ezek a bírók kizárólag a tolvajok, gyilkosok, lakhely árulókat védik a nemzettel szemben!

nu pagagyí 2014.11.27. 06:38:18

Végre talált magánál egy még szemetebb embert, így már nem furdalja annyira a lelkiismeret. Elárulta a szakmáját, a kollégáit, talán már a Kádár-rendszerben is besúgó volt. Nehéz lehet mindezzel együtt élni.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.11.27. 07:32:02

@Rudi Kató: Elég sok bírót ismerek személyesen is. Miből vontad le ezt az igen szigorú és általános álláspontot?

anyo05 2014.11.27. 07:48:29

Akárcsak jóbarátról hallanék valamit, főleg a részt vettügyileg:DDD Persze az demokratikus!!!!
A hatalom az hatalom, aki nem él vele, azt elsöprik a demokraták:((( Ilyen 1xű!!!!

St. Borbolya 2014.11.27. 08:07:35

Emlékszem, mikor kiváltságosként fátyolos szemmel készítette az interjúkat Kádár elvtárssal, miként Sándor István. Ettől függetlenül most igaza van.

Dr Gregory House 2014.11.27. 08:14:28

"...a már említett kádárok helyükre ültetésével..."

Nem káderek?

micsoda? 2014.11.27. 08:27:07

Nem hiszem, hogy rosszabb volt a Kossuth rádió műsora Kondor Katalin idején, mint a mai. Reggeltől estig megy az agymosás. Olyan riportalany, aki a mondandójába nem sző "átkost "idéző kijelentést nincs is.

Az meg egyszerűen felháborító, érthetetlen, hogy a vallást, a családot, meg a szeretetet hirdető KDNP hogy engedheti meg, hogy vasárnap reggel a Kossuth műsora politikával kezdődjön, és nem is akármilyen hangnemben. Szerintem inkább minden család vásárolni megy:)

Rudi Kató 2014.11.27. 08:33:15

@Rezsicsökkentő Hapcibenő:
Csupán annyi, hogy még aktív koromban munkámból kifolyólag rengeteg tárgyaláson vettem részt szakértőként és megfigyelőként! A személyes tapasztalataim alapján írtam és nem hallomásból!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.11.27. 08:33:32

@anyo05: No, csak nem szerelmes lettél? Pedig szerintem nem túl jóképű a srác, picit olyan, mint egy karikatúra. Persze a belső értékei, ugye...

M_R 2014.11.27. 08:56:39

Kondor k . Katalin szép példája az Orbán-hívőknek: amíg önlik a zsebükbe az adófizető "zemberek" pénze addig harcos hívek - amint elpad a pénz rögtön "megvilágosodnak"...

Mészáros Laci 2014.11.27. 09:00:13

Kicsit keszekusza ez a poszt.

2014.11.27. 09:30:04

@Rudi Kató: Csapjuk hozzájuk az ügyvédeket is, és kiegyeztünk.

Krutzifix 2014.11.27. 09:50:37

@G.Freeman: Micsoda súlyos gondok! Átérzem...

Rudi Kató 2014.11.27. 10:23:29

@dont be such a nazi:
Orvosra neked lenne szükséged, de a fentiek alapján nincs miért mert ők sem tudnak rajtad segíteni!

greatwideopen · http://baconakbisztro.blog.hu 2014.11.27. 11:07:11

@G.Freeman: "A Kondor-érától gusztustalanabb, egyoldalúbb, féloldalasabb blablabal"
A Kondor időszakban a rádió jó volt, hallgatható. Nagyon helyes, hogy kiaszta onnan Bolgárgyuribácsit.
Most viszont kimondottan szar a Kossuth, a hírműsorait csak mazochistáknak ajánlom, meg azoknak, akik vevők a dezinformációra.

fifibá55 2014.11.27. 11:37:49

@greatwideopen: A Kossuth rádió műsora kiváló. Reggel mindig gondom volt az ébredéssel. Egy ideje, amikor ébresztőként megszólal a rádió, pontosabban a Kossuth, és én felriadva elkezdem felfogni a szavak értelmét, pillanat alatt kimegy az álom a szememből és megemelkedett vérnyomással pattanok ki az ágyból.

ⲘⲁхѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2014.11.27. 12:25:18

@A megvalósult amerikai ólom..: Így van, ennyiből is tudjuk, h ez már nektek is védhetetlen.

@Rudi Kató: Jól van, lenyuxik a beteg, mingyá jön a nővér a haliperodollal.

Münci66 2014.11.27. 13:01:13

Möszjők!

Volt szerencsém KK-val beszélgetni, előadását meghallgatni még 1982 körül. Akkor nekem egy alapjában baloldali beállítottságú, "párthű", de a hibák nagy részét látó, észrevevő embernek tűnt. Meg is lepődtem későbbi "OV hűségén"
De! Magamban arra jutottam, hogy a Fidesz akkortájt számára elfogadható alternatívát jelentett. Szakított a múlt hibáinak nagyrészével (illetve az azokat elkövető emberekkel), ugyanakkor egyfajta stabilitást, hierarchikus felépítést is mutatott. Talán eddig észre sem vette, hogy már nem olyan az a világ, mint amilyennek látja, amilyennek szeretné látni... Anno a szocializmussal is sokan voltak így.
Aztán valami átbillentette a határon. Már nem csak magában fogalmazza meg kétségeit, hanem nyilvánosan. Persze ez a "valami" könnyen lehetett olyan dolog is, ami személyesen érintette őt.
Nem biztos, hogy igaz ez a fejlődés történet, de én hajlamos vagyok elhinni. Mint már mondtam, korábban (80-as évek), amikor a nagy nyilvánosság abszolút MSzMP fant látott benne, szűkebb körben azért megfogalmazta kritikáit. Amik azért persze nem voltak "rendszer ellenesek".
Ja! Sosem voltam a személyes barátja, pláne közeli ismerőse.!

Tisztelettel, Münci

☉ ☾ 2014.11.27. 13:01:21

Kondor leggusztustalanabb cselekedete mégis inkább az volt, hogy közös fotókon reklámozta magát - a valószínűleg vele kapcsolatban tudatlan - kitűnő íróval, Szepes Máriával. Az tényleg beteg dolog volt.

bölcsbagoly 2014.11.27. 13:08:49

Na egy újabb DEbreczeni/Mellár/Chikán/Ángyxán, stb. klón! Ez meg mire vágyott s mit nem kapott meg vajon?

☉ ☾ 2014.11.27. 13:11:24

Azért az is szép volt, amikor Széles Gábor kirúgta Kondort az ECHO TV-től, amit Kondor elvtársnő avval indokolt, hogy ő "nem tud talpat nyalni." Mondjuk Bayer munkatársaként ott az már kevés is, oda gyomor és őrültség kell. Viszont mindig olyan szépen védte meg a Morvai Krisztinát, hogy azt gyönyörűség volt nézni is. Biztos van bennük valami közös.

ⲘⲁхѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2014.11.27. 13:38:54

@bölcsbagoly: Az fel sem 5lik neked hogy esetleg nem bírta a gyomruk? De hát a bagoly féléknek az öklendezés mindennapos dolog.
De lehetne hogy a bagolyköpetet ne ide a blogokra?

ⲘⲁхѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2014.11.27. 13:40:13

"A bagolyalakúak

A baglyok ősi, a többi madártól jól elkülöníthető csoportot alkotnak. Leginkább a lappantyúkhoz hasonlítanak. Szemük, hozzánk hasonlóan előrenéz és rendkívül fényérzékeny, ami a gyenge színlátással és kicsi látószöggel jár együtt. De éjszakai életmódjuknál remekül alkalmazható a fényérzékenység. Mivel a szemük nem túl mozgékony, ezt a hiányosságukat fejük forgathatóságával ellensúlyozzák. Különösebb megerőltetés nélkül képesek a hátuk felé vagy még tovább fordítani fejüket. Tudnak felfelé is nézni, ilyenkor csőrük merőlegesen felfelé mutat.

A legtöbb bagolyfaj éjszakai állat, a nappali időszakot sűrű ágak között, padlások zugaiban vagy odúkban töltik. Szürkület után és kora hajnalban szeretnek vadászni. A teljesen sötét éjszakákon alig járnak táplálék után. Hallásuk rendkívül érzékeny. A vastag avar alatt motoszkáló egeret vagy pockot is el tudják ejteni, anélkül, hogy előzőleg látták volna áldozatukat.

Röptük elképesztően csendes, puha, így a zsákmányállatok még a legcsendesebb éjjeleken sem veszik a feléjük közeledő veszedelmet. A nesztelen repülést a különösen puha tollazat teszi lehetővé. Viszonylag kicsi, erősen hajlott csőrük a bojtos érzékelősörték között helyezkedik el, amivel a levegő rezgéseit "fogják". Minden bagoly, a vágómadarakhoz hasonlóan karmával öli meg áldozatát, csőrüket zsákmány szétszaggatására használják.

Gyakran adnak ki hangot, minden fajnak más-más hangja van. Minthogy hallásuk kitűnő, az ember sokszor nem is hallja a baglyokat. A hangoknak több szerepe van. Az évente új párt választó fajok hosszú nyújtott kiáltások sorozatával keresnek maguknak párt. Azok a fajok, amelyek életük végéig együtt maradnak csak néhány hanggal jelzik, hogy készek a párzásra. A hímek területük határainak kijelölésére is használják a hangadást.

A legtöbb faj odúlakó, nem építenek fészket. Kivétel a réti fülesbagoly, amely hevenyészett fészket készít, mivel élőhelyén gyakran a nyirkos talajon kénytelen költeni. Egyszerre csak egy tojást raknak, de az első lerakásától kezdve kotlik, így a fiókák fokozatosan kelnek. A különböző nagyságú fiókák közül ínséges időszakban a legfiatalabbak többnyire elpusztulnak. Ez a természetes állományszabályozás a táplálék mennyiségétől függ. A bagolytojások mindig fehér színűek és csaknem tökéletesen gömb alakúak. Csak a tojó kotlik.

A fiókák zárt szemekkel, fehér pihékkel borítva kelnek ki a tojásból. Amikor anyjuk eteti őket, megérinti csőrüket egy jókora darab hússal, amiből elképesztő méretűeket is képesek lenyelni. A baglyok közelre nagyon rosszul látnak, az érzékelősörték segítenek felismerni a táplálékot. Emésztőrendszerük nem képes lebontani a csontokat és a szőrt sem. Ezek a maradványok gyomrukban gombóccá formálódnak és egészben öklendezik vissza, úgynevezett bagolyköpet formájában."

bölcsbagoly 2014.11.27. 13:48:27

@dont be such a nazi: nehezen tudnék összefüggést találni az érdekeik és a gyomruk állapota közt! Ezt diagnosztikáltam!-:))

bölcsbagoly 2014.11.27. 13:50:33

@dont be such a nazi: látom azt sem tudod hogy a bagollyköpet mit tartalmaz, ugyebár? Semmi uindotritü ó nincs benne: emésztheteten szőr, toll, kitinváz, csont.

ⲘⲁхѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2014.11.27. 13:53:40

@bölcsbagoly: Én nem mondtam, h undorító, csak a te tudatalattid bukkant a felszínre ebben az elszólásodban. :-))
Ezt diagnosztikáltam. :-))

borzimorzi 2014.11.27. 14:05:55

pedig egy valamirevaló kondornak ennél jobb a gyomra!
index.hu/tudomany/2014/11/27/megfejtettek_a_keselyuk_titkat/
Lehet, hogy Kondor gyomra mindent mégsem vesz be? Hajjaj! Pedig milyen szépen aprította hosszú évtizedeken át a nála gyengébb gyomrúakat, meg úgy általában a gerinceseket!

üdv:
b

BelAmi 2014.11.27. 14:06:50

@dont be such a nazi: @bölcsbagoly egy agyalágyult vénember, aki azt hiszi magáról, hogy öregkorára bölcsebb lett, pedig csak az elhülyülés lett úrrá rajta. Kár rá szót vesztegetni.

bölcsbagoly 2014.11.27. 14:19:58

@dont be such a nazi: mivel volt szerencsém ilyesmikkel dolgozni, mi afenének lett volna baja velük a tudatlaattimnak?

bölcsbagoly 2014.11.27. 14:21:07

@BelAmi: te csak tudhatod, hiszen téged m ár ifjan elért ez a kór! További jó szenvedést.

időtolvaj 2014.11.27. 14:45:16

@Münci66:

Valami gyönyörű volt ez a "fejlődéselmélet":)) A valóság sokkal egyszerűbb. KK nem buta, csak hajlékony gerincű. Amíg Széles ki nem rúgta az ECHO-ból, olyan cinizmussal tercelt minden idiótának, hogy az hányingerkeltő volt. Persze én még emlékeztem A hétre.

Münci66 2014.11.27. 15:14:49

@időtolvaj:
Möszjő időtolval!

Én is emlékszem az a Hétre, meg a főcímzenéjére is. Azóta sem találkoztam Zep számmal, mint főcímzenével :-( Akkor meg a Zeppel egy időben volt Floyd is (Many - Panoráma)
Írtam, hogy elgondolásom nem biztosan igaz! Én hihetőnek tartom, mivel beszéltem vele, halottam őt régen is, amikor a nagyközönség abszolút MSzMP fannak hitte. Elég sok hasonló cipőben járó ismerősöm van. Ez nem menti 2002 utáni dolgait (meglepődtem rajtuk), de némileg magyarázza őket.
Sok olyan okos ember van, aki egy pártállást szimpatikusnak tart, anélkül, hogy tudatosulna benne hívévé válik, majd minden kis előnyét kidomborítják, hibáját elnézik. Régen (1989 előtt) is sok ilyen ember volt. Ők nem feltétlenül rosszak vagy gonoszak, csak egy sajátos "szemüvegen át látják a világot. Azt, hogy KK ilyen-é, vagy csak gumigerincű? Nem tudom, nem ismerem. Mindkét verziót el tudom képzelni :-(
SzVSz OV hívei között sem mindenki aljas, csak a saját zsebét néző alak. Régen sem volt mindenki az. És sajna az ellenzői sem mind grál lovagok :-(

Tisztelettel, Münci

bölcsbagoly 2014.11.27. 15:30:09

@dont be such a nazi: ki mondta, hogy takaritiottam. Komoly tudomáynos jelentőségük is van az ornitolóügia és az őslénytan terén.

bölcsbagoly 2014.11.27. 15:31:21

@dont be such a nazi: tudsz róla, hogy miylen tudomáynos értéket képviselnek?

_Epikurosz_ 2014.11.27. 16:02:42

@zafir38: FYI: Az Anarchista Kézikönyv nem a legjobb a témában. Keress mást...

@M_R: Erre kell nekik a harács, plusz a költségvetési lyukak befoltozására, merthogy onnan is lopnak, tehát hiányozni fog. És egyszer csak ki fognak fogyni a harácsolnivalóból. Namost, két lehetőség van:
1) a Nép megdönti a kormányt, új választások, szakértői kormány, pénzügyek újra rendbe, KSH hamisítások megszüntetése, maffiásítás visszacsinálása. Utóbbi lesz nehezebb, szerintem kérjünk olasz államügyészi segítséget. >:->
2) államcsőd, vagy hatalmas befékezés a kormány részéről az utolsó utáni pillanatban, kénytelen-kelletlen, IMF, stb.
2b) eladják kilóra az országot az oroszoknak, csak hogy még egy fél évig legyen habzsi-dőzsi. De ez szerintem igen valószínűtlen. Hacsak... (paks, gáztározó, ...??? )

Ne mondhassátok, hogy nem szóltam.

Behajtó70 2014.11.27. 16:54:27

Nyugati demokráciában élőknek való? Mi való nekik? A 40 éve bíróként vegzáló ballibeket kiszolgáló csapat kell a nyugati demokráciában élőknek?

Tévedsz elvtárska! Nagyot tévdsz!

ⲘⲁхѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2014.11.27. 17:13:36

@Behajtó70: "A 40 éve bíróként vegzáló ballibeket kiszolgáló csapat kell a nyugati demokráciában élőknek?"
Te érted 1általán ezt a mondatodat?

ⲘⲁхѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2014.11.27. 17:15:46

@bölcsbagoly: A bagolyköpet? Persze, tudni belőle milyen rágcsálók élnek arrafelé. Ezért van tele a köpeted fidesz propagandával.

bölcsbagoly 2014.11.27. 17:56:38

@dont be such a nazi: kis megerőltetéssel talán neke d is sikerülhet megérteni.
Dinókat nem eszem, de csak belőlük áll a z őslénytan? Azutóbbi 20 millió év szárazföldi gerinceseinek (kétéltüek, hüllők, madarak, kis emlősök) maradványaiot 90%-ban legealább a bagolyköpeteknek köszönhető!

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2014.11.27. 20:22:31

Nehéz lehet úgy posztot írni, hogy csak a saját pártpreferenciánkat igazoló megjegyzéseket hagyjuk meg egy olyan szövegből, ami oszt pofont minden iránynak. Nem is sikerült. Sőt, igazság szerint még az sem mindig derül ki a posztból, hogy mit is akarna mondani.

@polyvinyl: "nyuggerklubból kiszökött járókeretes őskövületek"

Te csak egy hülye vagy. Ez a nő az egyike a teljes magyar médiatörténet legértelmesebb embereinek. A mai médiatrutyi nem sok kihívót mutat fel, ez tény, de a szoci időszakban a tévében és rádióban nagyon értelmes emberek is dolgoztak. Akkor is azok, ha valamilyen okból ma kifogásolható volt a politikai működésük, vagy ha emberként súlyos hibákat is elkövettek.

A politikai irányultságokat, seggnyalásokat dühödten kifogásoló emberek esetleg gondoljanak arra, hogy amiket most mondanak, az harminc év múlva is felkutatható lesz még. Akkor esetleg már szeretnék letagadni. Mert amit ma kitisztult igazságnak hisznek, az semmivel sem ostobább hazugságnak bizonyulhat egyszer, mint amit ők ma megugatnak.

@Münci66: "Aztán valami átbillentette a határon. Már nem csak magában fogalmazza meg kétségeit, hanem nyilvánosan."

Azért idézem ide, hátha mások, olyanok is, akik most még a bagolyköpettel szórakoznak, elolvassák. Mert ez a lényeg. Egy embernek nem kötelező egész életében ugyanazt gondolnia. A mai idősebbek, akik már akkor is eltökélt hívei voltak a liberális kapitalista szopatásnak, olyan sokan vannak, hogy kész csoda, hogy a szocialista rendszer egyáltalán megérte a másnapot. És ha kizárom a másik seggbe bújás méltatlan lehetőségét, akkor ők is csak sok év elteltével jobban átlátták a régi rendszer gyengeségeit, és a mostaniban ismerték fel az akkoriak törekvéseit, gondolom.

Kandabula 2014.11.27. 21:29:28

Úgy tűnik, KK-t kihagyták az osztozkodásból.

A megvalósult amerikai ólom.. 2014.11.27. 21:36:45

@dont be such a nazi: Inkább arról mesélj, hogy mit mondott Goodfriend bácsi az eligazításon..;)

ⲘⲁхѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2014.11.28. 07:02:14

@bölcsbagoly: Aha. Az őslénytan miatt jössz állandóan ezzel a ballibsizéssel. Értem.

@A megvalósult amerikai ólom..: Azt mondta, figyeljük meg, amikor a nevét emlegetik, akkor igyexenek a lopásaikról elterelni a figyelmet.

ⲘⲁхѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2014.11.28. 07:05:07

@bölcsbagoly: Most állt össze a kép! Te azért köpköcc itt, mert így a jövő internet paleontológusainak maradnak köpetek, amiből majd tanulmányozhattyák a régmúlt internetes baglyainak köpködési szopásait. Éééééérteeeeem!!!!

Ketrec_rázza_a_majmot 2014.11.28. 07:28:18

@micsoda?: Jahogy ! Nem hiszed? Hát pedig de ! Ennek a hmmm ... nőnek a pártállami seggnyalás után olyan mérhetetlen arca lett, ami akkor is arra késztette a jó érzésű átlagot, hogy jól belerúgjon. Most meg zokog, mert haszna végeztével (jogosan) a szemétre dobták.

Jolka40 2014.11.28. 08:51:35

@bölcsbagoly: Ez bizony igaz. Azt a... Mégiscsak értesz valamihez?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2014.11.28. 09:28:44

Némá!Hogy hisztiznek a fideszgecik!
És ez jó!XD
kondorral meg mijafasz történt?
vikiék kihagyták valamiből?

A megvalósult amerikai ólom.. 2014.11.28. 11:43:13

@dont be such a nazi: Na és énekelt valamit nektek? Arról nem mondott valamit, hogy miért ilyen vérszegények a kormányellenes tüntetések? (Úgy látszik már a CIA sem a régi..)

A megvalósult amerikai ólom.. 2014.11.28. 12:24:05

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Sztem inkább ti hisztiztek. Valahogy nem akar beindulni a forradalom ;)

patyuka 2014.11.29. 15:27:04

“2010-ben a Fidesz-KDNP megérdemelten kétharmados többséggel került hatalomra, és hozzáfogott az ország átalakításához..."

Minthogy már ezen az állítás igazságtartalma is nulla, a többi szóra sem érdemes!

Pálfy G. István 2014.11.30. 16:49:50

@nemhívő: Sehol sem anekdotázunk együtt.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2014.12.04. 15:21:25

@A megvalósult amerikai ólom..: Legfeljebb azon,hogy a gazdádék jóval többet lopnak,mint az elődeik.
süti beállítások módosítása