B1 BLOGCSALÁD

Most már egészen biztos, hogy Balog Zoltán lesz az új köztársasági elnök

2016. december 09. - nickgrabowszki

Ezt onnan tudjuk, hogy Kósa Lajos teljesen légből kapottnak nevezte a sajtóhírt.kl_5.jpg

Tovább

Magyarázat a magyar PISA-kudarcra

Reggel hat. Sötét van. Hideg. És köd. A fagyott homokon egy kisgyerek teker egy régi, fényét vesztett Fecske kerékpárral. Néha megcsúszik a keréknyomokban megfagyott jégen. Ilyenkor különösebb indulat nélkül annyit mond: „A kurva anyádat”, esetleg ha majdnem elesik még hozzáteszi: „Az isten bassza meg”.ei_1.jpg

Tovább

7 érv, miért egyszerre zseniális és gusztustalan, amit a Fidesz a nyugdíjasokkal művel

A fideszes propagandamédia teljes erővel harsogja, hogy a nyugdíjasok micsoda ajándékot kaptak személyesen Orbán Viktortól; Lázár János és Kósa Lajos össze-vissza beszélnek, hogy a köztisztviselők vagy a postások viszik-e ki az Erzsébet-utalványokat a nyugdíjasoknak. Nem ez az egyetlen baki a történetben, gondoljunk csak arra, hogy elvileg adóznia kell minden nyugdíjasnak az „ajándék” után.

lazar_1.jpg

Tovább

Főpolgármesterből ketrecarcos: Tarlós teljesen pályát tévesztett

Tarlós István a legutóbbi közmeghallgatáson szabályosan lehordta azokat a budapestieket, akik aggódnak a Római parti fákért és Budapest utolsó természetes partszakaszáért. A főpolgármester lekezelő modorban, arrogánsan provokált, a környezetvédőket és az érveiket azzal söpörte le az asztalról, hogy „nem szakértők”. Ehhez képest a madridi polgármester láthatóan tudja, mit jelent az a szó: „közszolgálat”.

tarlos_femina.jpg

Tovább

Az ügyészség előlről kezdené a BKV-pert - lenne mit újravizsgálni

Hatályon kívül helyeztetné az elsőfokú ítéletet a fellebbviteli főügyészség Hagyó Miklósék ügyében másodfokon, és azt szeretné, hogy a bíróság rendeljen el új eljárást.

9-confession-master1050.jpg

 

Egyetértünk. Bőven lenne mit újravizsgálni - különösen a nyomozás igencsak megkérdőjelezhető módszereit. A bírósági tárgyaláson a vádlottak és a tanúk sorra vallottak arról, hogy az ügy nyomozati szakaszában kényszervallatásnak vetették alá őket.

Tovább

Deutsch szerint az amcsi rendőrök már a saját párttársát is lelőtték volna

Tudjuk jól, hogy az Egyesült Államok nem gondolkodik túl sokat, ha a terrorizmusról van szó – ütnek-vágnak, drónnal bombáznak és akármennyire is próbálkoztak, csak nem zárták be a quantamói börtönt. Ez az Egyesült Államok igencsak kiakadt, mert november végén a magyar bíróság nem igazán fair eljárásban 10 év fegyházra ítélt egy szír férfit, aki a röszkei határon megdobálta a rendőröket téglával. (Többször is írtunk róla, hogy a fideszes és a jobbikos politikusok, akik hasonlót műveltek, most is boldogan mászkálnak szabadon.)

deutsch_tamas.jpg

Tovább

Közlekedési káosz Budapesten, de Tarlós szerint "nincs generális metróügy"

Bár az utóbbi héten három különböző vonalon történt valami anomália, baleset, Budapest ma reggel is lebénult, de Tarlós István főpolgármester szerint "nincs generális metróügy". Csak mi tesszük hozzá: a felcsúti kisvasút is zavartalanul közlekedik! 

utkozes.jpg

Tovább

Elemzés: hogy lehet ilyen borzalmas a magyar diákok PISA-tesztje?

Publikálta az OECD a PISA-felmérés eredményeit, amelyben 540 ezer diák vett részt 2015-ben világszerte, 72 országból. Az eredmény katasztrofális: a magyar diákok eredményei szövegértésből és természettudományból is romlottak, matekból sem javultak a három évvel ezelőttihez képest. Ebben a cikkben megpróbáljuk megkeresni arra a választ, hogy lehetséges ez a hatalmas visszaesés.

bz.jpg

Tovább

Ciki: következetesen rosszul használja az adózási szakkifejezéseket az adóügyekért felelős államtitkár

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára, Tállai András még mindig rosszul fogalmaz, ha adóügyekről van szó, ráadásul a múltkor nem értette, miért kerül 15 ezer forintba az államnak a 10 ezer forintos külön könyöradomány a nyugdíjasoknak.

tallai-andras.jpg

Tovább