A B1 blogcsalád"Szegény Luca" -  a szolgamédia megtalálta az új ellenséget: egy 22 éves egyetemista lányt

2018. április 22. - Mr Flynn Rider

Gajdics Ottó publija az összes mediaworksos (értsd: mészároslőrinces-fideszes) megyei lapban megjelent, amiben gyakorlatilag lehülyézi a lányt. kavefozot_lucanak2.jpg

Tovább

Ellenzéki egység a címlapon: a világsajtó is beszámolt az esti tömegtüntetésről

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

 • Az unió rámehet az Orbán fémjelezte illiberalizmusra, az EU széteshet és Európa búcsút inthet a szabadságnak;
 • Ausztriában nagy botrányt kavart, hogy a Szabadságpárt frakcióvezetője beszállt a Soros elleni antiszemita uszításba, továbbá, hogy a párt orbáni viszonyokat akar teremteni a közmédiában (is);
 • A Bundestag első embere nem veszi észre, hogy a kelet-európai idegengyűlölet politikai termék.

tuntetes_180421_telefonok.jpeg

Tovább

Az európai konzervatívok frakcióvezetője megint azt ígéri, hogy kvótaügyben ő majd megregulázza Orbánt

Nemzetközi sajtószemle

 • Az osztrák szélsőségesek egyik vezére egyetért Orbán Viktorral abban, hogy migráns-ügyben neki ez a Soros nagyon gyanús! Közben a magyar civilek számára a túlélés forog kockán.
 • Merkel lapít, nem segít Marconnak, noha a francia államfő a liberális és demokratikus Európát igyekszik megmenteni a nacionalisták, illiberálisok részéről fenyegető végtől.
 • Az Európai Központi Bank erősen gyanítja, hogy a magyar jegybank tiltott anyagi támogatást nyújt a költségvetésnek a szépnevű alapítványokon keresztül.

weber.jpg

Tovább

Polt megrángatta Péterfalvi pórázát: így falaznak a hatóságok Elios-ügyben Orbánéknak

Kínos az egész Elios-ügy, nyakig benne van Tiborcz István, Orbán Viktor veje. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság vezetője, Péterfalvi Attila pedig láthatóan falaz Orbánéknak.peterfalvi_attila.jpeg

Tovább

Betalált a "Stop, Soros", Orbán elüldözi a független civileket

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

 • A Soros-féle civil szervezet nem szeretné, ha a hatóságok átkutatnák az irodáit, vagy ha munkatársait veszély fenyegetné a Figyelő 200-as listája nyomán;
 • Economist: az EU-nak a sarkára kell állnia a rebellis illiberális demokráciákkal szemben. Ugrik a zsozsó?  
 • Az európaiak nagy része semmi kivetnivalót nem talál abban, ha, mondjuk, egy migráns lenne a szomszédja, a magyaroknál és a bolgároknál viszont erősen hat az uszítás a nem létező bevándorlók ellen.

stop_hokuszpok.jpg

Tovább

Miért nincs még börtönben a magyar ellenzék?

orba_n.jpegMagyarország megvédése az idegen támadásoktól a nemzet legalapvetőbb érdeke - legyen az nyílt, fegyveres konfliktus vagy titkos művelet. Egy éve mást sem hallunk, minthogy az ellenzék (és szavazóik) hazaárulók, akik a magyarétől idegen érdekek érvényre juttatásán dolgoznak. Ez esetben börtönben a helyük. Vagy azoknak, akik minden alapot nélkülöző rágalmakat terjesztenek.

Tovább

Orbán újabb nemzeti gyűlölethadjárattal indított

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2862.jpg

 • A vezető amerikai lapok szerint Macron joggal emlékeztetett arra, hogy Európában hatalmas a veszély, lásd a magyar illiberális rezsim nyomulását.
 • A Guardian karikaturistájának Orbán győzelme kapcsán Putyin jutott eszébe, aki populizmussal fertőzi meg az egész kontinenst.
 • Az osztrák szélsőjobb vezére szerint Magyarország színtiszta demokrácia, a diktatúra gyanúja fel sem vetődik vele kapcsolatban.

Tovább

Amíg ezt a cikket olvassa, valahol egy család épp csomagol, mert mindjárt kilakoltatják

Április 30-án lejár a kilakoltatási moratórium. Akik a kegyelem hónapjaiban nem rendezték a helyzetüket, május elsejétől számíthatnak arra, hogy el kell hagyniuk a lakásukat, és a gyermekvédelmi ellátórendszer a családjukat is szétszakíthatja.ke2.jpg

Tovább

Európa új vezetőjeként Macron nem sok jót üzent Orbánnak, csak kérdés, Merkel mennyire lesz partner ebben?

 • A francia elnök szerint a tekintélyelvűség nyomulását a demokrácia hatalmával lehet megállítani.
 • FT, The Times: éppen ideje volt, hogy Macron Orbán orrára koppintson.
 • A magyar választásokon nem volt tömeges csalás, de azért joggal merülnek fel bizonyos kérdések.

mermac.jpg

Tovább

6 érv amiért nem lett volna szabad megszervezni minden idők legnagyobb, Orbán-ellenes tüntetését

zpuktkqturbxy9imdexmdfhztfim2m5mmfjodgyzdeynddhngnmnjk2os5qcgvnkpudas0c3s0ucm0lrjmfzqmuzqg8.jpegA legnagyobb Orbán-ellenes tüntetést tartották a hétvégén a fővárosban. A demonstráció, amelyen bár a résztvevők remekül érezték magukat, valódi céljával ellentétest hatást ért el. Ismét. Érdemes sorra venni a tanulságait.

Tovább

Merkel Orbán cinkosa

Nemzetközi sajtószemle

merkel2.jpg

 • Több tucatnyi neves nyugati személyiség nyílt levélben sürgeti, hogy a német kancellár ítélje el a magyar demokrácia leépítését és kezdeményezze a Fidesz eltávolítását az európai konzervatívok soraiból.
 • Orbán Európa legveszélyesebb politikusa - írja a Spiegel, a Bloomberg szerint nagyon hasonlít Putyinra, csak ő több érzéssel vágja a demokrácia gyökereit.
 • Orbán kézből vezérli a sajtót, de a külföldi tőzsdei befektetők nem kételkednek a gazdaság stabilitásában.

Tovább