B1 blogcsalád



Orbán aligha enged a rabszolga törvény ügyében, de a tiltakozás árthat nagyra törő európai terveinek

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2019. január 20. - Szelestey

• A magyarországi tiltakozások sikeréhez döntő, hogy az ellenzék a maga oldalára állítsa a vidéket 

• Elszabadultak az osztrák szélsőjobbosok, Orbánt Európa megmentőjének tekintik és a legközelebbi választáson le akarják nyomni a Néppártot 

• Nem tudni, mi okból, de a német liberálisok főtitkára feltűnően kesztyűs kézzel bánik a magyar miniszterelnökkel, olyannyira, hogy állítólag a Sargentini-jelentés elutasítására igyekezett rávenni az FDP három strasbourgi képviselőjét 

Yahoo/Bloomberg

bloomberg_1.jpg

A magyarok immár országszerte felvonulásokkal adnak nyomatékot követelésüknek, hogy a kormány érvénytelenítse a rabszolga törvényt, sőt, általános sztrájkkal fenyegetnek, így próbálva nyomást gyakorolni Orbán Viktorra. Tegnap több mint tucatnyi városban akadályozták a közlekedést, ami azt jelzi, hogy az elégedetlenség immár nem csupán Budapestre korlátozódik.  A megmozdulások az egész illiberális uralom ellen irányulnak és lassan kikezdik a Fidesz támogatottságát. Minden öt megkérdezett közül négy úgy nyilatkozott, hogy elutasítja a túlmunka kiterjesztését,ám csekély a változás esélye, figyelembe véve, hogy a kormánypárt egymaga népszerűbb, mint az egész ellenzék együttvéve.

Az ügy azonban mégiscsak alkalmas arra, hogy meglője Orbán igyekezetét, mármint hogy a nacionalisták többségbe kerüljenek az Európai Parlamentben. A tiltakozás máris felvillanyozta a hazai ellenzéket, amelynek megosztottsága döntő tényezőnek bizonyult a Fidesz 9 éve tartó politikai sikerében. A hatalommal szemben álló erők követelik, hogy a közmédia vessen véget a Fidesz melletti propagandának, továbbá, hogy történjen valami a korrupció visszaszorítására. Az ellenállás ugyanakkor rávilágít, hogy a gazdaságban szerkezeti gondok vannak, miután nincs elegendő munkáskéz, a lakosság elöregedése, az emigráció és Orbán bevándorlás-ellenes politikája folytán.  

Le Figaro

le_figaro_1.jpg

A rabszolga törvény és az igazságszolgáltatás átalakítása tiltakozó hullámot váltott ki Magyarországon. Tegnap a pártok az utcára hívták az embereket, a szakszervezetek pedig általános munkabeszüntetést helyeztek kilátásba. Vagyis az ellenállás nem gyengül. A túlmunka egyébként arra szolgál, hogy enyhítse az agyelszívás káros következményeit a munkaerő piacon. Egyébként is alacsony a születések száma, ráadásul 2010 óta már csaknem 600 ezren hagyták el az országot, főleg az alacsony bérek miatt. De most már a tiltakozások túlmennek az eredeti követelésen. Ahogy Földiák András, a SZEF elnöke elmondta, a GDP és a cégek haszna gyorsabban nő, mint a keresetek szintje.  Tordai Bence arra hívja fel a figyelmet, hogy a magánfogyasztás Magyarországon alacsonyabb, mint Romániában.

Az ellenzék fel van háborodva amiatt is, hogy Orbán Viktor a tekintélyelvűség felé tereli az országot. Tordai szerint most megint az van, mint a szocializmusban: egyetlen párt határoz meg mindent, ideértve a Fidesz-hű közigazgatási bíróságok felállítását. A megmozdulások célja, hogy megnyerjék a vidéket is, amely jelenleg javarészt a kormányfő kezében van. Egy francia újságíró azzal magyarázza Orbán változatlan népszerűségét, hogy a politikus határozottan reagált az ország gazdasági gondjaira és a bevándorlásra. Egy francia szakértő azonban rámutat, hogy a rabszolga törvény a munkát érinti, azt pedig mindenki érti, nem csupán a budapesti értelmiségi elit. Mindazonáltal a megmozdulások a városokra összpontosulnak és az ellenzéki pártok, valamint a hagyományos szakszervezetek irányítják azokat.

Die Presse

die_presse.jpg

Egész Magyarországon demonstrációk voltak Orbán és a rabszolga törvény ellen. A felvonulásokat és az útzárakat a szakszervezetek hirdették meg a jobboldali konzervatív kormány ellen, sürgetve mindenekelőtt, hogy vonják vissza a túlórák számának drasztikus növelését, továbbá, hogy tisztességes munkáért járjon tisztességes bér. 60 településen tartottak megmozdulásokat. A tudósítás idézi Gréczy Zsoltot, aki Esztergomban kijelentette, hogy 2019 az ellenállás és a lázadás éve lesz. Budapesten „Elég volt”-tábla alatt meneteltek az emberek. Nagy Blanka arról beszélt szónokként, hogy a miniszterelnök megbukott tisztességből, emberségből és őszinteségből.

Der Standard

der_standard.jpg

Magyarországon már hetek óta tart a tiltakozó hullám a cégek megsegítését célzó rabszolga törvény ellen. A kormány ezzel szemben azt állítja, hogy az évi 400 óra túlmunkára a hiányzó munkaerő pótlásához van szükség. A jobb- és baloldali ellenzéki pártok most első ízben egységesen lépnek fel. Orbán Viktor visszautasította az ultimátumot, hogy vonja vissza a vitatott jogszabályt.

Spiegel

der_spiegel.jpg

A populisták hatalomra juttatásával az emberek lehetővé teszik, hogy ezek az erők a demokrácia szívével kísérletezzenek. Így érzékelteti a helyzetet Yascha Mounk, a washingtoni Johns Hopkins egyetem tanára, a populizmus szakértője. Az okokat azzal magyarázza, hogy az életszínvonal stagnálása folytán a tömegek elvesztik bizalmukat a demokratikus intézményekben, ezért az sem érdekli őket, hogy döntésükkel a saját érdekeiknek ártanak, és nagy kockázatoknak teszik ki országukat. Dühösek, mert úgy érzik, hogy a politika már nem segít nekik, így azután radikális alternatíváknak adnak esélyt, mondván, hogy mit veszíthetnek? Az általuk támogatott erők nem a demokrácia ellenfeleiként jelennek meg, sőt, inkább azt ígérik, hogy elmélyítik azt. Ám amikor megragadják a kormányrudat, független intézményeket zaboláznak meg, újságírókat tüntetnek fel a nép ellenségeiként, saját híveiket kulcspozíciókba ültetik, és ily módon igazából kiüresítik a demokráciát

A populistáknak elképesztően jó a szimatuk, hogy megérezzék, ha dühösek az emberek. Ám amikor hangot igyekeznek adni a felháborodásnak, gyakran túllépik a tisztesség és a jó ízlés határát. Pedig az sokak számára továbbra is fontos. Azon felül gyakran olyasmit ígérnek, amit nem tudnak betartani, lásd Orbán Viktort, aki rendszerint Brüsszelt teszi felelőssé, ha odahaza nem úgy mennek a dolgok, ahogy kellene. Ez az érvelés azonban egy nap erejét veszti, és akkor azt mondják majd a polgárok, hogy most már évek óta ültök a hatalomban, vagyis ti vagytok a felelősök, a vétkesek

A populisták azzal az igénnyel lépnek fel, hogy az egész népet képviselik. A szemükben az ellenfél nem csupán helytelen álláspontot képvisel, hanem illegitim. Ezáltal azonban eleve kizárnak minden kompromisszumot, hiszen megalázzák és törvénytelennek nyilvánítják a másik oldalt. Ráadásul ha egyezségre jutnának a „nép ellenségeivel”, akkor hamarosan rájuk is az a gyanú vetülne, hogy ők szintén árulók. Ezt a hozzáállást jól tetten lehet érni Az USÁ-ban, Magyarországon, de Németországban is.   

Kurier

kurier.jpg

A szélsőséges Osztrák Szabadságpárt európai választási listavezetője szerint Salvini, Orbán, valamint Strache, az FPÖ elnöke Európa megmentői. Vilimsky a párt évnyitó rendezvényén közölte, hogy Ausztriának a májusi EP-választáson jelzést kell adnia, mármint, hogy az országban végbemenő reformoknak, amelyeket Olaszországban, Magyarországon és Lengyelországban is látni, az egész földrészre ki kell terjedniük. A politikus hozzátette, hogy kesztyűt dob a koalíciós partner Néppárt európai vezérképviselőjének arcába, mert Karas kinyitja az ajtót a bevándorlók előtt és támogatja az EU központosítását. Hozzátette, hogy az idén leváltják Junckert, Macront és Merkelt.

Az újság szerint az eseményen az FPÖ egészen elszabadult. Strache kijelentette, hogy az idén átalakítják az egész menedékjogot, mert nem akarnak semmiféle migrációt. Aki pedig tartózkodási engedélyt kapott, de nem tartja magát a szabályokhoz, annak azonnal el kell hagynia az országot, erről gondoskodni fognak. Függetlenül attól, mit akar a sajtó és a civil szféra. A pártvezér megjegyezte, hogy a legutóbb meggyilkolt asszonyok haláláért felelősség terheli azokat is, akik 4 éve segítettek a migránsoknak. Beharangozta továbbá, hogy ebben az évben megreformálják az osztrák közmédiát. A csarnokban a tömeg mindezt lelkesen, sőt tombolva fogadta, annál is inkább, mert a politikus jelezte, hogy a következő hazai választáson a párt az ország vezető ereje kíván lenni.

Spiegel  

der_spiegel.jpg

A német liberálisok európai választási listavezetője meglepően megértő magatartást tanúsít Orbán Viktor iránt, amiben alighanem nagy szerepe van a férjének. A napokban, az FDP konferenciáján Nicola Beer alaposan kiosztott mindenkit, akit felelősnek tart az EU bajaiért, de a felsorolásból kimaradt a magyar miniszterelnök. Az ő neve még a menekültválság kapcsán sem jutott a politikusasszony eszébe. Ezzel szemben a párt főtitkára azt hangsúlyozta, hogy Orbán illiberális rendszerével szemben meg kell védeni a földrész közös, civilizált, liberális értékeit. A pártvezetésből szinte mindenki hasonlóképpen vélekedik Magyarország kapcsán, ahol módszeresen korlátozták a szabadságjogokat, beleértve a sajtó, a tudomány, sőt az igazságszolgáltatás függetlenségét.

Beertől azonban nemigen lehet ilyen szavakat hallani. Vagy hallgat, vagy kifejezetten védelmébe veszi a magyar kormányfőt. A titok nyitját valószínűleg a férjnél, Jürgen Illingnél kell keresni, akit igen jó kapcsolatok fűznek Budapesthez, és Orbán mellett korteskedik. A feleség pedig megpróbálta rávenni az FDP három EP-képviselőjét, hogy utasítsák el a Sargentini-jelentést. Az asszony azonban tagadja, hogy ez így történt volna. Ugyanakkor pár nappal később a férj olyan érvekkel igyekezett befolyásolni a törvényhozókat, mint amelyeket a magyar kormány is hangoztat, amikor próbálja visszautasítani a jogállam megsértésének vádját. Egyben felajánlotta, hogy az érintettek találkozzanak Balog Zoltánnal. A jogász hat éven át vezette Budapesten a Német-Magyar Kereskedelmi és Iparkamarát. Azóta nyilvánosan védelmezi az Orbán-rezsimet. Két éve magas magyar kitüntetést kapott, amelyet személyesen a miniszterelnök tűzött a mellére. Balog Zoltánhoz különösen jó viszony fűzi az  ügyvédet

A német liberálisok Macronnal akarnak közös frakciót Strasbourgban, számukra központi téma a jogállam és a liberális demokrácia megőrzése. Ebben a harcban ideális ellenfél számukra Manfred Weber, a konzervatívok bizottsági elnökjelöltje, ám az FDP-ben sokan kérdezik, hogy miként támadják a bajor politikust, ha közben a saját képviselőjük ilyen mértékben áll Orbán oldalára?  Az asszony a közelmúltban megakadályozta, hogy Verhofstadt elküldje Berlinbe azt a kisteherautót, amelynek plakátja az orbáni korrupciót tette nyilvánosan szóvá. A párt vezetői azonban remélik, hogy Beer legkésőbb akkor állást foglal a magyar miniszterelnök ellen, amikor pár nap múlva hivatalosan is a párt listavezetője lesz.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr6614573812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

arabok balrol 2019.01.21. 14:16:14

@Homyak: A baloldalon es a jobboldaon is sok a hamis hir, igy igaz.

A ballipsik pluszban csodbe vittek az orszagot, nem 1x, nem 2x.

Egyeb kerdes?

Homyak 2019.01.21. 14:18:18

@közíró MAXVAL bircaman:

"S tgenap is válaszoltam neked. Te viszont nem: hol olvastad ki az interjúból, hogy nem igazak a Sorosra mondott vádak?"

Nem olvastam, mert későn írhattál. Az interjúban az volt, hogy kellett egy ellenségkép, amire nagyon jó volt Soros, mert messze van, üzletember és lehet démonizálni. Egy szóval rá lehet építeni egy hazugság áradatot.
Te ezt szó nélkül elhitted, pedig kettőtök közül te vagy a károsabb az országra nézve, mert propagandát terjesztesz.

Világít a torony 2019.01.21. 14:21:21

@6.Lenin: Orvosért az agyhalottak eltökéltsége kiállt, bár feleslegesen. A fidiódroidokon semmi nem segíthet. Még maga Óz sem.

we dont want arabs here..So what 2019.01.21. 14:21:37

azt valahogy mindig elfelejtik megírni a nyugati sajtóban hogy mondjuk 8 ember a Hősök terén..500 a Lánchídnál..200 ( a fele zsíros kenyér junkie jött ment ) a Gundelnél...és ha mind összeröfentek egy csoportba kiegészülve az országos szakszervezetekkel akkor voltak 5 ezren..egy 2.5 milliós városban.. A számokat nem én találtam ám ki :) az index.hu közvetítésén számolgatta az index.hu kollégája :) Bekaphatjátok. Ez az ország se liberális se baloldali nem lesz a következő néhány évtizedben.

Homyak 2019.01.21. 14:22:19

@arabok balrol:

"A ballipsik pluszban csodbe vittek az orszagot, nem 1x, nem 2x.

Egyeb kerdes? "

Mikor is mentünk csődbe? Az tény, hogy voltunk nehéz helyzetben a válság idején, amit aztán Bajnai rakott rendben (érdekes ezt anno Orbán is elismerte, csak azóta próbálja tagadni).
Amúgy meg az tény, hogy a baloldal elég nehéz helyzetbe navigálta az országot ( egyszer), de Orbán aztán mindig verte a mellét arra, amit a gyűlölt ballibek (a Bokros csomaggal) meg később Bajnai felépített.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.01.21. 14:23:52

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
"Oszt mégis a gazdád engedett be több,mint 20 ezer migránst."
De jó! Migránsok majd gyorsan beilleszkednek és a baloldara fognak szavazni, lehet már az EU-s választást is mi nyerjük!!!!

arabok balrol 2019.01.21. 14:25:43

@we dont want arabs here..So what: 70 letszamfeletti lipsit most takaritanak ki az ELTE bolcseszkararol, nemsokara ok is itt fognak posztolni...:) vagy mar most is

Trump igerte hogy lecsapolja a mocsarat, Orban meg csinalja.

Bravo!

morph on deer 2019.01.21. 14:26:29

@Minden ballib bérretteg:
“a tűzoltóknak érdeke a 400 órás túlóra törvény”

Ez senkinek nem érdeke.

Az LENNE az érdek, hogy a tisztességes nyolc órai munkáért járó bérből tisztességesen meg lehessen élni, tudod?

Csak az úgy nem működik, hogy egy idióta eldönti, hogy márpedig szolganép lesz a magyar, éhbérért majd mi leszünk Európa swetshopja.

Aztán ha az, aki ebben a rendszerben robotol még olyan hülyeséget is a fejébe vesz, hogy talán emberhez méltó körülményeket, netán jövőt akar biztosítani a családja és a leszármazottjai számára, akkor szakadjon bele a túlmunkába, ha ragaszkodik az ötletéhez.

Aztán majd megtanulja, hogy vegye tudomásul, hogy orbán már eldöntötte, hogy mi lesz a gyerekei sorsa, kár próbálkoznia. Kell a dolgos cselédnép, hogy termelje a lopnivalót, az nem úgy van, hogy egyénieskedünk, kedves NERtársak az úrban...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.01.21. 14:26:54

@morph on deer: Én tudom csak a birkáik nem értik.
De azért tapsikolnak örömükben,mert szeretik ha a szájukba szarnak.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.01.21. 14:29:39

@morph on deer: Mennyit is kerestek rajta eddig?160-180 milliárdot?
De ez a birkáiknak még belefér.

arabok balrol 2019.01.21. 14:30:37

@Homyak: Ja, egyszer a 80as evekben ment csodbe magyarorszag, aztan Hiornek alatt, aztan meg Bajnai alatt (miniszter volt).

Orban 12 eve alatt soha nem adta tovabb az orszagot nagyobb GDP aranyos adossaggal mint amivel atvette.

Ennyi. Azt pofaznak a nyuves lipsi bolsik amit akarnak, mar mindenki tudja mire kepesek.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.01.21. 14:33:58

@arabok balrol: Bokros,bajnai,világgazdaság.
Ezek segítettek a tehetségtelen nímand gazdádnak.
Akivel egy félbolond fletó ezt csinálta:
www.youtube.com/watch?v=3zPGc4iOdOE

konrada 2019.01.21. 14:34:50

@morph on deer:
...sőt a világbéke és az ingyen sör.

...de maradjunk a realitás talaján....

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.01.21. 14:38:04

@morph on deer:
èn is ilyen sötéten látom a jövöt. A habony újságban már azt írják, hogy a rabszolgatörvény következö módosítása a gyerekek munkába állításáról fog szólni!!!
Kínai és Malayziai elemzök már az aggodalmukat fejezték ki, hogy a legnagyobb cégek sweatshopjait már elkezdték Magyarországra költöztetni!!! Egy elözö hozzászóló, azt hiszem @christred már azt hallotta, hogy nyívános akasztások is lehetnek, ha valaki ellenáll!!!

Homyak 2019.01.21. 14:43:04

@arabok balrol:

Hornék egy elcseszett privatizáció utáni rohadó gazdaságot kaptak meg, amit a Bokros csomaggal raktak rendben (nem véletlen, hogy a módszereiből egyetemi tananyag lett).
Bajnai pedig az elődei által elcseszett országot rakott rendbe (ebben igazad van, azt tényleg a szocik cseszték el).

Az államadósságról: nézd meg a linket. A legjobban pont Hornék csökkentették. Aztán Orbánék ebből éltek, és a ciklusuk végére ők is elkezdték növelni:

hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1g_%C3%A1llamad%C3%B3ss%C3%A1ga

6.Lenin 2019.01.21. 14:45:14

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Ahmed H éppen kérót keres és simogatásra vágyik, mert sokat sírt, meg imádkozott.
Fogadd be, és még a szexet is átveszi a kéródban.
Óriásit nyernél a pacákkal.

Mi a lakcímed?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.21. 14:46:20

@Homyak: "Hornék egy elcseszett privatizáció utáni rohadó gazdaságot kaptak meg"

Én akkor külföldön voltam, nem követtem az eseményeket, csak foszlányokat hallottam. Milyen bűnei voltak az Antall kormánynak, és mit gondoltok a Horn kormány lopott-e?

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.01.21. 14:51:28

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
El tudod képzelni, hogy a fideszen kívül más is lop??? Ugyan már! Ha nem lett volna akkoriban minden sokkal jobb, akkor nem is jöttél volna Magyarországra nem???

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.21. 14:55:12

@Minden ballib bérretteg: "Közismert hogy Soros megírta a 2015-ös és 2016-os tervét is."

Igen. Írt két cikket. Sőt, még sokkal többet. Írtak mások is. Még annál is többet. És?

Az a baj veletek hazaáruló fideSSfasszopókkal, hogy még a szocializmusban éltek. Nektek bűn, ha valaki befekteti a pénzét, és az neki hasznot hoz. Ti csak azt fogadjátok el, ha valaki az egész országtól lop, azt egyenesen kurucos erénynek tekintitek. A jótékonykodást, patriotizmust nem ismeritek, azt is imperialista csökevénynek tarjátok. A bolsevik geci gazdátok visszahozta a Kádár rendszert, élvezzétek. Csak sajnos visszahozta vele együtt a gazdasági lecsúszást is. Az EU legszegényebb állama Magyarország. És ami az igazi Kádár korban tartotta valamennyire magát, az oktatás és egészségügy, azt a geci gazdátok tönkretette.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.21. 14:58:02

@R.V.J.: "El tudod képzelni, hogy a fideszen kívül más is lop?"

A geci tolvajkodás olyan, mint a Nap. Ha jobban megnézed, nem látsz tőle semmi mást. Akkora mennyiségben fosztogatja az országot, hogy más patkányságok hozzá képest jelentéktelenre zsugorodnak. Mi egy Tocsik ügy a geci országfosztogatásához képest?

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.01.21. 15:00:41

@Homyak:

Soros kártékony tevékenysége tény. S ő régiónk fő háttérhatalmista bábmestere. Mindez tény.

Azaz a kampány alapja igaz.

Az kétségtelenül túlzás és NEM igaz,hogy MINDEN mögött ő áll.

Azaz csúsztatás, nem hazugság.

A kampányhoz egyértelmű üzenet kell. Az nyilván nem lenne sikeres üzenet, hogy "Soros a felelős problémáink 39 %-áért", s jobb az, hogy "állítsuk meg Sorost!".

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.21. 15:04:10

@R.V.J.: "a rabszolgatörvény következö módosítása a gyerekek munkába állításáról fog szólni"

Azt nem meri a geci meglépni. Illetve megcsinálhatja, de csak azért, hogy utána kivehesse, és bociszemekkel mondhassa a rettegő és nyomorgó választóinak, hogy látjátok, milyen jó vagyok hozzátok. :))

Pedig közibük is lövethetett volna. :))

rasztaszív 2019.01.21. 15:04:23

@Homyak: "ebben igazad van, azt tényleg a szocik cseszték el"

még abban sincs igaza.a 2002-es alacsony adósságot az tette lehetővé,hogy egy rakás nagyberuházást befagyasztottak,amit a szocik pótoltak,és ez tolta az ő hiányukat.

konrada 2019.01.21. 15:06:08

@Homyak:
"Hornék egy elcseszett privatizáció utáni rohadó gazdaságot kaptak meg"
amely attól volt elcseszett, hogy a 90-es spontánprivatizáció és kárpótlási törvény alapján a nómenklatúra elprivatizálta az országot. (A törvény elfogadásakor Horn kormánytag volt!)

"amit a Bokros csomaggal raktak rendben "
Aminek az egyik legvastagabb pontja volt a még megmaradt vállalatok jó részének a kiárusítása (akkor lehetett 4 milliárdos eszközértékű-milliárdos éves bevételű stratégiai gyárakat 20 millás sajáttőkével - na jó, még 700 millás apró kölcsönnel megvenni)

és olyan koronaékszerekkel, mint a közszolgáltatások eladása a hírhedt 8%-os haszonkulccsal.
A Bokros csomag olyan tűzoltás volt, ami mai napig behatárolja az ország fejlődését...

arabok balrol 2019.01.21. 15:07:14

@Homyak: Orbanek hogy eltek ebbol, amijkor 98ban nagyobb volt a GDP aranyos adossag mint 2002ben?

Tehat. Hornek szetcseszett gazdasagot orokoltek, mindjart sirva fakadok. Sajat maguktol orokoltek, mi is volt Horn 90 elott?

Utana Bokros megcsinalta a 90 utani legdurvabb nepnyuzast,
Bajnai meg a 2. legnagyobb nepnyuzast. Egyik se csinalt semmit, csak vegrehajtotta az IMFtol kapott checklistet, amikor a szart mar nem lehetett a loba visszapakolni.

Ehhez kepest Orban 12 ev alatt keptelen volt egy rendes nepnyuzast csinalni, nem bir 10% eves inflaciot, 10%os hitelkamatot, sot meg egy budos %-kal nem birta emelni az adossagot. Es meg oreg tankokat se ajandekozott el Zorban diktator, hanem nem atallott ujakat venni.

Hat nem is ertem, hogy birjak a magyarok vilagforradalom nelkul.

Homyak 2019.01.21. 15:10:46

@közíró MAXVAL bircaman:

Ha te ezt a sok marhaságot tényként kezeled, akkor bizonyítékot kérek. Előre szólok, hogy mindenféle fake news oldalt, meg saját és egyéb más blogot nem fogadok el.

Támaszd alá ész nélküli hülyeségeidet.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.01.21. 15:10:54

@közíró MAXVAL bircaman: soros egyetlen kártékony tevékenysége orbán viktor volt.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.01.21. 15:11:17

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Hál' istennek az ellenzék nem ebben a légkörben szocializálódott, igy a kormányváltás után minden adóforint a helyere fog gurulni! Különösen ha a Jobbik alakíthat kormányt! Feddhetetlenségük már akkor megmutatkozott, amikor simán visszautasították Simicska milliárdos kísértését! Ezeket a fiúkat nem lehet megvesztegetni!!!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.21. 15:12:37

@arabok balrol: "Orbanek hogy eltek ebbol"

A bokros baromi rosszul végezte a dolgát, a bokroscsomag rengeteg kárt okozott. De az alapvetően jó volt, hogy visszavágta a költekezést, ezzel az elkövetkező egy évtized gazdasági fejlődését alapozta meg. Az első geci is ebből élt.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.01.21. 15:14:55

@arabok balrol: És ez mind mind orbán viktor érdeme.
Csakis!

arabok balrol 2019.01.21. 15:15:07

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Az van testver hogy a kormanyzas pont azert nem megy MINDEN OSTOBA BAROM BALLIPSINEK, mert 2 ellenetetes erdeknek kell egyszerre megfelelni:

A nep ha ehezik, az nem jao. De ha a karvalytokesek nem kapjak meg a kamatukat, az se jao.

Na, ebbol 90 ota CSAK ORBAN tudott mind2nek egyszerre megfelelni. Orban az ISTEN.

Homyak 2019.01.21. 15:17:48

@arabok balrol:

Értelmezz már egy táblázatot légy szíves: Hornék 86%-ról levitték 60%-ra, és az államháztartás adóssága is csökkent, ami a fidesz alatt egyből növekedni kezdet.

Most meg ment a nagy adósságcsökkentős kommunikáció, ás amíg Hornéknak 4 év alatt sikerült 26%-ot csökkenteni, addig Orbánéknak 8 év alatt összejött 7%. Hűha.

Amúgy meg az IMF hitel nagy részét kik is verték el MOL részvényekre (csak nem Orbánék)?

Nem csináltak népnyúzást: Kik is emelték az áfát 25-ről 27%-ra, és vezettek be egy sor új adót?

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.01.21. 15:23:24

@Homyak:
az aktivistáinkkal mi is ezeket a statisztikákat visszük körbe az országban. Az emberek meg csak tátják a szájukat, hogy tényleg???? Már százezreket meggyöztünk, az EP-ben már biztos nem is lesz fideszes a köv. ciklusban!!!

Sir Galahad 2019.01.21. 15:25:06

No jó, akkor rakjunk rendet.

Túlóratörvény: a tiltakozás mögé nem álltak tömegek, kifulladt.

Populizmus: azért van nyerő pozícióban, mert a régi pártok nem foglalkoztak a középosztály valódi problémáival. És igen, lehet, hogy a populisták sem fogják a gondokat egy csapásra megoldani, de ameddig az alternatívát a régi pártok jelentik, addig lesz esélyük.

Minden ballib bérretteg 2019.01.21. 15:28:24

@Homyak:

Tisztázandó. A MOL részvényeket az MSZP-SZDSZ kormány adta el, mint a közműveket, és más gyárakat, kórházakat privatizáltak bagóért, ...
Amit tényleg a Fidesz vásárolt vissza. Csak azt nem értem, ezt a pénzelbaszást miért a Fidesznek rovod fel, mikor az MSZP-SZDSZ baszta el a pénzt.

Összességében az MSZP-SZDSZ-es elkúrók cirka 35%-al növelték a GDP arányos államadósságot, a Fidesz meg vagy 10%-al csökkentette.

chrisred 2019.01.21. 15:28:57

@Sir Galahad: Hát, a populisták, legalábbis keleten, a középosztály problémáit úgy oldják meg, hogy magát a középosztályt számolják fel. Ha nincs középosztály, problémái sincsenek.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.21. 15:30:41

@arabok balrol: "a kormanyzas pont azert nem megy MINDEN OSTOBA BAROM"

... fideSSgecinek, mert egy fideSSes csak a saját hasznára tud gondolni. Ha azzal Magyarországnak kárt okoz, annak még jobban örül. Eladtátok az országot a ruszkiknak, az EU legszegényebb országává tettétek Magyarországot, tönkretettétek az egészségügyet, évente tízezrek halnak meg miattatok, tönkretettétek az oktatást, a következő 50 évben szenvednek majd tőle az unokáink, szegénységbe és gyűlöletbe fordítottátok a népet, tönkretettétek a demokráciát, száz év nem lesz elég a károkozásotok kijavítására.

Egyedül egy dolog épült, szépült: a geci gazdád sokszázmilliárdos vagyona a Mészaros gondnokságában. :))

arabok balrol 2019.01.21. 15:30:52

@Homyak: Senkit sem erdekel az allamhaztartas adossaga, az allamadossag a Fidesz alatt 1998 es 2002 kozott is csokkent.

Hornek csokkentettek, az teny, de ahhoz sok esz nem kell, hogy ehhez eladunk minden allami vagyont, mert masnak mar nem maradt eladnivalo. Ez nem fenntarthato.

Nepnyuzast egyedul a budos bolsevikok csinaltak, eloszor Bokros, aztan Bajnai. Es az o egyeduli bunuk az is, hogy 90ben mar eleve letolt gatyaval allt az eladosodott Magyarorszag az IMF elott.

arabok balrol 2019.01.21. 15:33:14

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Nyilvan Meszaros kezeli Orban vagyonat, megirta a Nepszabadsag is.

Es a Simicska vagyonnal mi van? Simicska nem adta le Orbannak, akkor hogy is van ez?

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.01.21. 15:34:26

@Homyak:

Nincs CEU, nincs Soros Alapítvény, nem Popper a mestere Sorosnak?

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.01.21. 15:34:55

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Basszus most jutott eszembe, miért is pedálozunk a hatalomért az EU legszegényebb országában!!!!!! Ki kellene menni egy gazdagabb országba és ott pedálozni a hatalomért!! Ezt itt meg itthagyjuk a fidesznek, úgysincs itt már semmi.

Homyak 2019.01.21. 15:37:27

@Minden ballib bérretteg:

Ezt nem tudom hogy számoltad ki, de kb ez olyan, mint a 49% az kétharmad.

Homyak 2019.01.21. 15:38:26

@R.V.J.:

Jó lenne, ha ez igaz lenne.

Populista Pista 2019.01.21. 15:38:36

@chrisred:
Az semmi, de Orbánék az tüntizők osztályát is felszámolták. Pedig sok százezeren, millióan voltak, legalábis ha összeadjuk a libsi médiafelületeket. Aztán legutóbb már a Hétvezérek az Árpáddal együtt lenyomták őket létszámban a Hősök terén.

Homyak 2019.01.21. 15:38:58

@közíró MAXVAL bircaman:

Mondom bizonyítsd az állításod! Mit nem lehet ezen érteni?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.21. 15:40:17

@R.V.J.: "Ki kellene menni egy gazdagabb országba"

Pontosan. Ez minden hazaáruló fideSSfasszopónak egy szép cél lenne. Egy a bökkenő, pillanatok alatt elfelejtenek magyarul, még mielőtt a befogadó ország nyelvét megtanulnák, és így Kubatov nem fizet a trollkodásért. Tányérmosogatásból meg még egy gazdagabb országban se lehet túl fényesen megélni. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.21. 15:41:10

@Homyak: Ez egy csetrobot. Nem tudod meggyőzni, behuzalozott algoritmusa van. :))

Homyak 2019.01.21. 15:41:26

@arabok balrol:

Szóval akkor a 27%-os áfát is a szociknak köszönhetjük ugye?
Te aztán nagyon (nem) értesz a gazdasághoz. Nem vitatom egyik oldal felelősségét sem, de pont Bajnaira meg Bokrosra fogni a dolgokat, az nem val épp éleslátásra.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.01.21. 15:44:59

@Homyak:
Ja, 49% = kétharmad, mekkora csalás! Fideszesek meg azzal terelnek, hogy "választási rendszer" meg "helyi képviselet". Ez csak egy másik szó a csalásra! 49% jött a listára, annyi jut a parlamentben! Miért ne képviselhetné Vas megyét valaki Peströl???? A Vas megyeiek csak ne szóljanak bele a nagyfiúk játékába!

Populista Pista 2019.01.21. 15:45:39

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
A bokroscsomag olyan volt, mint amikor a háztáji tehén lelegeli a virágokat a ház körül, oszt erre fel kimegyek a temetőbe és összelopkodom a sírokról a virágokat hogy helyrehozzam.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.01.21. 15:45:50

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: ...deagyurcsány....
Tudod,nem?:))
Fel sem fogják az istenbarma idióta hülyék.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.21. 15:46:33

@arabok balrol: "Meszaros kezeli Orban vagyonat"

Ez köztudott. Maga a debil Mészaros mondta, hogy a gecitől kapta. Meg ha megnézed a vagyon eredetét, láthatod, hogy a geci által odaítélt közbeszerzésekből van. Ez nem egy agysebészet.

"Es a Simicska vagyonnal mi van?"

Egy részét megtarthatta. Sokat tud a geci gazdád patkányságairól, ez védetté teszi valamennyire. Sajnos fel nem használhatja a tudását, mert a tolvajlásokban ő is nyakig benne volt.

Ellenzéki Tüntető 2019.01.21. 15:47:05

@Homyak: "Hornéknak 4 év alatt sikerült 26%-ot csökkenteni, addig Orbánéknak 8 év alatt összejött 7%."

Ja csak orbánékat nem váltották le, tod politkában azért ez számít. Most is lehetne 20%-kal csökkenteni, csak akkor tényleg tüntik lennének, olyan igaziak, nem mint a mostaniak. Azt meg nem várhatod el egy politikustól, hogy direkt arra menjen hogy leváltsák.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.21. 15:49:11

@Populista Pista: "helyrehozzam"

Mit hozott helyre? A bokros csomag semmit nem hozott helyre. Ha már hasonlat kell, akkor olyan volt, mint egy elefánt a porcelánboltban. Sok elhibázott intézkedéssel, de növekedési pályára állította a gazdaságot.

arabok balrol 2019.01.21. 15:51:05

@Homyak: "Nem vitatom egyik oldal felelősségét sem"

Egy napon sem lehet emlegetni a 2 legnagyobb nepnyuzot es a sleppjuket, es a KOVAREPITO ORBAN KIRALYT.

Ez a helyzet.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.21. 15:53:24

@arabok balrol: "Orban nem foglalkozik kozbeszerzesekkel."

Az asztalén fekszik mind. Egyszemélyben dönt mindenről.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.01.21. 15:53:56

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Hát igen, abban az idökben még elhibázott lépésekkel is lehetett serkenteni a gazdasági növekedést!!!! Micsoda különbség!!!!

chrisred 2019.01.21. 15:54:49

@arabok balrol: Az egész ország tudja, hogy mibe kerül egy somlói a Miniszterelnökség menzáján, de senkinek lövése sincs arról, hogy valójában mivel is foglalkoznak ott. Idönként kapunk egy-egy kinyilatkoztatást, hogy mivel nem.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.21. 15:55:03

@arabok balrol: "KOVAREPITO"

A folt-hátán-folt gránitszilárdságúra gondolsz, fideSSfasszopó? :))

arabok balrol 2019.01.21. 15:58:16

@chrisred: Kozod SEMMI.

A Miniszterelmnokseg munkaja nem nyilvanos, szaros parasztoknak valo olvasmany.

Egyebkent ha az lenne, se lennenk elorebb lasd. "rabszolgatorveny" 3 ev mulva fizetnek stb. muhaha mikozben mindenki elolvashatja a jogszabalyt a neten.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.01.21. 15:59:38

@chrisred:
"Miniszterelnökség menzáján, de senkinek lövése sincs arról, hogy valójában mivel is foglalkoznak ott."
Hidd el a legvadabb összeesküvéselméletek is igazak. Az a hely maga a pokol!!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.01.21. 16:04:48

@arabok balrol: Azért ma rendesen nyalod a gazdád seggét ezen a néven is!

chrisred 2019.01.21. 16:27:10

@arabok balrol: Ez rád nyilvánvalóan igaz lehet, hiszen magadtól is belátod hogy nincs közöd hozzá.

torró 2019.01.21. 16:33:13

@R.V.J.:
Mikor pakoltok?! Mert megyünk segíteni!:DDD Hát már az ország is megállt szombaton! Orbán meg is bukott! Ne menj sehová! A héten még kétszer legalább megbukik!. De a világért sem akarlak tartóztatni! De ugye visztek mindenkit? Na azért!

maxvaI baIcán bircaman · http://bircahang.org 2019.01.21. 16:42:43

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Rendkívül fontos a politikai érettség és megbízhatóság mellett a jellemesség, a jó szakmunka, a szorgalom és hogy az, akit kiválasztunk a közvetlen környezetében és ha lehet szélesebb körben is népszerű és közszeretetben álló ember legyen. Ezeket a tulajdonságokat nem mindig tartjuk szem előtt.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.01.21. 16:44:16

@torró: májusban pakolok, mert megígérték a pártban, hogy nem ingyen rabszolgalént agitálok, hanem megyek brüsszelbe képviselni az egyetemes értékeket!!!! Csak el ne felejtsek koszorút vinni marx szobrára!

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.01.21. 16:48:53

@Homyak: pedig igaz! Bár az emberek többsége szerint egy jó gazdasági válság kellene. Az elintézné a fideszt!!!!

torró 2019.01.21. 17:01:44

@R.V.J.:
Az ugye meg sem fordul a fejedben, hogy ez nem csak a fideszre lenne szar, hanem az egész országra4 De ez nektek nem számít! Rohadjon meg mindenki igaz? Bravó!

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.01.21. 17:41:01

@torró: ember, nem hallottál még az IMF-ről? Secc perc alatt kinn leszünk a slamasztikából, csak néhány olyan piti dologról kell lemondani, mint a költségvetés, privatizáció stb. Ez egy balos kormánynak nem lesz gond!!!!

arabok balrol 2019.01.21. 18:38:26

persze hogy nem enged

annyira hulyek vagytok hogy ezt szelestyei kulfoldi lapszemlejebol kellett megtudnotok?

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.01.21. 18:48:45

@arabok balrol:
Szelestey Lajos fákjaként világít a sötét magyar tájban! Az pedig aljas rágalom, hogy a szemlézett cikkeket ő írja és házalja velük végig a baráti lapokat! Ne is próbálkozz ezzel!!!!

Populista Pista 2019.01.21. 18:54:29

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Bokrosnak soha nem volt lövése sem arról, mi fán terem a növekedési pálya. Egy pénztárnok képességével rendelkezett ami messze van még egy könyvelő tudásától. Ezzel a pofával egy vásári standot nem bíznék rá.

arabok balrol 2019.01.21. 19:25:44

@R.V.J.: Fingom nincs kicsoda Szelestyenyi, nem is erdekel

Posztokat sem olvasom el ezen a fosblogok fosblogjan, csak rohogni jarok ide, de megfogadtam: 2019ben mar nincs napi szintu trollkodas, ebben a honapban pl. ez az elso napom a stagen.

alöksz róz 2019.01.21. 19:28:27

@Homyak: "Most meg ment a nagy adósságcsökkentős kommunikáció, ás amíg Hornéknak 4 év alatt sikerült 26%-ot csökkenteni, addig Orbánéknak 8 év alatt összejött 7%. Hűha." - csak azt ne felejtsd el, hogy hornék elkótyavetyéltek közben mindent. de tényleg mindent.

Gery87 2019.01.21. 23:20:16

Hát srácok...
A 2000-es években a turulbaszók közéleti vérpezsdítése a 2006-os csúccsal a sok Árpádsávval, szalon és kocsmazsidózással meg trianonozással, nemzeti rockkal...kezdetben érdekes volt, aztán vicces, aztán szánalmas....
A baloldal lábszagú előszobai (amit ők szalonnak "hit"-tek) megbotránkozása mindezekre, a Ferivel, meg a sok BAlfasszal....akik azt sem tudták mi merre.......szintén....

Most már ezt is unom....ezt a geciszagú, sorosozó, migráncsos populista-illiberális fasságot....
Nem lehetne hogy most már érdemi dolgokkal foglalkozzunk?
Ezzel csak telik az idő, de semmi több...

Spiritmonger 2019.01.21. 23:30:47

Sz. Lajos bazdmeg, te szopni jársz ide a valóságot nyomokban sem tartalmazó sajtószemléddel?
Valami tablettát szedsz valóság ellen?
A szombati "gigatüntetéseken" országosan számolva nem volt több 3000 embernél...
A Bloomberg féle hamis riportok miatt hiszitek el, hogy van esélyetek a választásokon. De nincs.
Hiába hergelik a népet hazugságokkal a "haladó és mértékadó lapok", nem érnek el vele semmit, csak még jobban behülyítik az Orbánfób népséget, akik országos szinten is jelentéktelenek, maximum a belvárosban tartják magukat mértékadónak és nemzetközileg elismertnek, és minden nap világforradalomról és/vagy kormányváltásról ábrándoznak, csak az általuk tökéletesnek gondolt elméletből kihagyják a választópolgárok szabad akaratát...
A szombati tüntikézés beárazta a brigádot, a kutyát nem érdekli, mint vonaglanak a kormányellenes csoportok.
Itt az idő a paradigmaváltásra...

laci_52 2019.01.21. 23:57:04

@Spiritmonger: Jól látod, a tüntetések és a tiltakozások kezdenek kifulladni. Tél van a legtöbb ember talál magának jobb programot(pl. egy jó kis wellness!) az utcán hőbörgésnél.

Nincs közöttünk csicska 2019.01.22. 00:19:01

@laci_52: remeljuk, hogy ha januarban megis kifizetik a tulorakat, pogrom is lesz

chrisred 2019.01.22. 05:48:09

@R.V.J.: Emlékeim szerint az IMF kérései a következők voltak: a közszféra béreinek befagyasztása, a 13. havi nyugdíj megszüntetése. Láss csodát, a közszolgálati illetményalap most is annyi, mint 2008-ban (a 30% feletti infláció ellenére), 13. havi nyugdíj pedig nincs.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.01.22. 06:26:35

@chrisred: kösz az infót, nem is tudom, hogy miért ódszkodnak az IMF-től világszerte. Ha baj van jönnek és segítenek. Alig várom, hogy megint rendbe tegyék az államháztartást!

chrisred 2019.01.22. 06:37:28

@R.V.J.: Nincs mit. Azért én látok abban némi könyörtelen logikát, hogy például a nyugdíjasok miért ódzkodnak az IMF-től. Márpedig ők elegen vannak ahhoz, hogy eldöntsenek egy választást, ha átpártolnak az egyik párttól a másikhoz. Még jó, hogy akinek esze van, inkább Putyintól vesz fel hitelt. Igaz, magasabb kamattal, de az adófizetők majd kitermelik.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.01.22. 06:52:51

@chrisred:
Orbán már a nyugdíjakat is putyin hitelből fizeti??? Ezt tudják az emberek??? Itt már NATO beavatkozásra van szükség! :((((

Hát így jártatok büdös lipsik. 2019.01.22. 07:02:59

@arabok balrol: "Posztokat sem olvasom el ezen a fosblogok fosblogjan, csak rohogni jarok ide, "
:))

Hat en is csak rohogni jarok ide, meg gunyolodni az idiota rossz indulatu libbantakon. Sajnalom, de szorakoztato, hogy nem tudnak mit kezdeni az orszagunkkal, csak szelsoseges elmebetegsegeket irogatni, kepzelegni.

torró 2019.01.22. 07:09:06

@R.V.J.:
:DDDD Most reggel jöttem rá, hogy csak marháskodsz:DDD. Ez így rendben is van! Jó csinálod!:DDD

Hát így jártatok büdös lipsik. 2019.01.22. 07:10:41

Imadom a nyakatekert magyarazatokat, hogy a kegyetlen aljas diktator, hogy eri el, hogy a szazadik giga tuntetesre is, miert csak par ezren mennek el.
:))))

chrisred 2019.01.22. 07:31:47

@R.V.J.: Azt hiszem, most te vesztetted el a fonalat. A jelenlegi 13. havi nyugdíj kifizetéséhez nincs szükség putyinhitelre.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.01.22. 08:11:10

@chrisred:
Igen lehet. Tudod itt vidéken csak a köztévé meg a tv2 jön be. :( internetért is fel kell biciklizni pest határáig.

chrisred 2019.01.22. 08:26:16

@R.V.J.: Miért, vidéken még mindig kapják az emberek a 13. havi nyugdíjat?

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.01.22. 08:36:43

@chrisred: nem tudom, nem vagyok nyugdíjas. Munkát még nem találtam, de a rabszolgatörvény felháborít!!! Ha kapok munkát, akkor biztos nem fogok túlórázni!!! A pénz nem minden, nem boldogít stb. Kicsit azért fáj, hogy a munkát amit a pártért végzek csak 3 év múlva a kormányváltás utan fizetik ki :((((

chrisred 2019.01.22. 08:51:49

@R.V.J.: Ha zanzásítom a történetet, akkor nekem az jön le belőle, hogy a pártért végzett munka nem munka.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.01.22. 09:04:23

@chrisred: Remélem nem így van, nagyon sokan számítanak egy kis hálára a kormányváltás után, meg a társelnök úr is mondta, hogy nagyon sok üres helyet kell majd betölteni! Egymásközt szólva, bízom benne nem a nyílvános akasztások miatt (valaki ezt hallotta itt korábban), mert ahhoz nekem nincs gyomrom.

chrisred 2019.01.22. 09:48:49

@R.V.J.: Mert nem hiszel a miniszterelnök úrnak, aki a kormányinfón elmondta, hogy most sincs szükség akasztásokra, mert munkaerőhiány van, ezért a munkavállalók az alku urai. Miért nem keresel egy munkáltatót, akivel aztán úgy alkudozhatsz, ahogy jólesik? Biztosan tapasztalatból mondta, nála egymás után jelenhetnek meg a Miniszterelnökség munkatársai, hogy alkuban a padló alá küldjék, intézze nekik el a 260 forintos Gundel somlóit a munkahelyi menzán, meg hasonlók.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.01.22. 09:59:24

@chrisred: a gundelban rabszolgák dolgoznak, ezt mindenki tudja!! Hogyan lehetne a somlói olyan olcsó????? A miniszterelnökségben meg lemeszelték a falat! Amikor ezt meghallottam, azonnal felforrt a víz az fejemben!!!! Hogy merészelik???? Arról a falról müvészettörténeti doktorikat írtak!!! Visszatérve a melóra, kicsit nehéz mert minden fönök fideszes, én meg nem tartom csukva a számat!!! Föleg ha bajszos az illetö, mert akkor muszály a nevén neveznem, ha érted miröl van szó :))))

chrisred 2019.01.22. 10:34:26

@R.V.J.: Átérzem a problémádat. Ebben az országban minden főnök fideszes köztársasági elnök, aki törvényeket ír alá.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.01.22. 10:47:08

@chrisred: nem hiszem, hogy a fönökök törvényeket írnak, habár Pénztáros Lörinc keze mindenben benne van. Olyan már viszont volt, hogy az állásinterúm közben csörgött a telefon és utána mondták hogy nem kellek!! Szerintem rajta lehetek valami Kubatov-listán!!! Éjszakánként minden zörejre felébredek, be kell vallanom kicsit rettegek is. Szerencsére itt meg a pártban mindig megvigasztalnak!!!
süti beállítások módosítása