B1 blogcsalád



Megfélemlítéssel és csalással verte át a rabszolgatörvényt a Fidesz a parlamenten

2018. december 10. - nickgrabowszki

Az Orbán-rezsim eddig az autokratikus valóságot eltakaró fügefalevélként tudta használni az ellenzék minimális parlamenti jelenlétét, most már az is zavarja a rendszer működését. orszors.jpg

Az ellenzéknek döntési lehetősége már rég nincs az Országgyűlésben, idén május óta már megakadályozni se tud semmit, amit a Fidesz-KDNP elhatároz. Egyetlen eszköz maradt csak a nem kormánypárti képviselők kezében: javaslattételi joguk van, amiről a parlament fideszes többsége kénytelen véleményt nyilvánítani. (Ami természetesen azt jelenti, hogy elutasítják.)

De ez a jog is csak 2018. december 10-éig élt:

a parlament hétfői ülésén látványosan megvonta az ellenzéktől még ezt a jogot is.

Az MSZP és a Párbeszéd a Kósa Lajos által benyújtott, a túlórakeretet és annak elszámolási időszakát felemelő, ún. rabszolgatörvényt szerette volna megakadályozni, vagy legalább a Fidesz-KDNP képviselőit megdolgoztatni azzal, hogy 2925 módosító indítványt nyújtott be a jogszabályhoz.

A parlamentnek ezekről egyenként kellett volna döntenie, azaz a kormánypárti képviselőknek egyenként kellett volna leszavazniuk. Azonban a szintén fideszes többségű igazságügyi bizottság egyetlen módosító indítványként nyújtotta be azokat, így a Fidesz-KDNP egyetlen gombnyomással le tudta söpörni az ellenzéki indítványokat.

Ami egyszerűen csalás.

Az igazságügyi bizottság (elnök: a KDNP-s Vejkey Imre) házszabályt sértett: nem vonhatta volna egyetlen indítványba az ellenzéki módosítókat, mert azok nem voltak azonos célúak. A bizottság összekeverte a politikai célt (a törvény megakadályozását), a jogi céllal (ti. hogy melyik jogszabályhelyet kívánja módosítani).

Tudatlanságról nyilván nincs szó, a Fidesz nagyon is tisztában volt azzal, mit tesz: szándékos jogszabálysértéssel korlátozta az ellenzéknek még a véleménynyilvánítási jogát is.

A dolgot tovább fokozta, hogy Kövér házmester házelnök a plenáris ülésen

  • nem adott szót azoknak a képviselőknek, akik ezt az eljárást vitatták volna (noha ez par excellence ügyrendi kérdés, és a házszabály szerint ügyrendi kérdésben minden képviselőnek joga van egy perceben véleményt nyilvánítania)
  • kizárta az ülésről és büntetéssel fenyegette meg azokat az ellenzéki képviselőket, akik tiltakoztak az eljárás törvénytelensége ellen,
  • továbbá - nyilvánvalóan megfélemlítő célzattal - felsorakoztatta az a parlamenti őrséget az ülésterem körül.

Azaz: erőszakot helyezett kilátásba, ha az ellenzék nem fogadja el a törvénytelen eljárást.

Az ellenzék végül kivonult Kövér végül kitiltotta az ellenzéki képviselőket az ülésnap egészéről, és a Fidesz napirendre tudta venni a választók 83(!) százaléka által elutasított, és csak 9 százaléka által támogatott törvényjavaslatot.

Az eset talán jogászkodásnak, pimf ügyrendi vitának vagy szimpla és szokásos politikai konfliktusnak tűnhet, de nem az. Még annál is messzebb mutat, mint hogy egy, a társadalom nagy többsége elutasított törvényt ver át az Országgyűlésen a Fidesz-KDNP.

Annyi értelme mégiscsak volt az ellenzék politikai akciójának - és egyáltalán parlamenti jelenlétének -, hogy rámutatott: a Fidesz csalást és erőszakot is hajlandó alkalmazni céljai eléréséhez, azaz

végképp megszűnt a jogállam Magyarországon.

Ha az ügyészség, az Állami Számvevőszék, a Médiatanács, az Országos Bírói Hivatal vagy a választási bizottságok tevékenysége, továbbá az egypárti alkotmány 7 évvel ezelőtti, a CEU-törvény és plakáttörvény tavalyi elfogadása, meg a pártpropaganda-alapítvány kormánydöntéssel közérdeknek minősítése után még bárkinek is kétségei lettek volna ezügyben.

A NER illiberálisból (öndefiníció) illegitimmé (csak egy kisebbség támogatja) és végül illegálissá vált: már a saját jogszabályait se tartja be.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr6014469108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

konrada 2018.12.12. 11:35:48

Ó kis..somat!

Hát micsoda dolog ez, hogy nem lehet egy törvényjavaslatnál 3 ezer módosító javaslatra külön szavazni!

...de emiatt aztán biztos megbuknak!
...csak az egy félelmem van, azért marad még annyi megtévesztett savazójuk, hogy pár képviselőjük bejusson a következő parlamentbe, és már előre látom, amint a győztes demokratikus koalíció elkezdene törvényeket gyártani, addig azok már ez első esetnél szolid 100 ezres módosítót nyújtanának be az itt bemutatott joguk alapján, és már a 99 999. módosító leszavazásánál járna az országgyűlés, mikor kiírják a következő választást, és már nem szavazhatnának tovább...
...de hát ilyen a demokrácia (szerintük.;)

konrada 2018.12.12. 11:39:22

@Minden ballib bérretteg:
NEM! Nem és nem!

Csütörtök az államcsőd napja a B1-en immár több mint 8 éve, abból nem lehet engedni!
Keress a jogállamiság megszűnésére más napot! (Ne a keddet, mert akkor zorbán-bukta van...)

Fülig José 2018.12.12. 11:39:33

nem tom, mit problémáztok: a fideSS eladta (pardon: odaadta) az agyhalott csőcselékét a multiknak rabszolgának. hol a hiba? ha majd elmegy a féleszű fallos meg fültő meg cicalány dógozni (mer má nem lesz rájuk szükség a lendvaiban), akkor majd vagy kifizetik a túlórájukat vagy nem... nekem mondjuk tökmind1, de ők akarták így.

Netuddki. 2018.12.12. 11:40:05

Az ukrán vendégmunkásoknak csináltak egy törvényt, amivel jól megszívathatják a magyar munkavállalókat is.

Fülig José 2018.12.12. 11:42:48

@konrada: bezzeg a mikor a csuti csinálta nem zavart, mi? te trágya.

konrada 2018.12.12. 11:43:27

@Magánvéleményem:
...hát nem akartak úgy járni, mint a Révész Mártírusz!;))

Boycie 2018.12.12. 11:43:52

Ha valamelyik migráncsfaszszopó nem értené, hogy miért van Parlamenti Őrség, akkor ezt tessék megnézni:

www.facebook.com/glosgminny/videos/1022750461201577/

Kimosakodott niggerek (akik közül néhányan biztosan Oxforban és Cambridge-ben végeztek, talán CEUs is van köztük) demokráciát játszanak, gondolom itt is az volt, hogy a parlamenti kisebbség úgy gondolta hogy az ő akaratának kell érvényesülni és nem a többségének. Hát így... Niggeréknél a pártstruktúra általában törzsi és vallási alapon szerveződik, ezért időben viszonylag stabil, nem lehet könnyű ellenzékinek lenni.
Angol kolléga szerint hamarosan a londoni parlamentben is ez lesz :-)

konrada 2018.12.12. 11:46:57

@Fülig José:
...ó te szegény! Azért elég rossz lehet neked, hogy ide kell járnod azért, hogy kiadd magadból azt a megalázást, amit minden nap kapsz.
...még szerencse, hogy van ilyen fórum, ahol névtelen tovább adhatod.
Én azért sajnállak, bár biztosan valahol megérdemled, ha a valós életben is ilyen vagy...

Fülig José 2018.12.12. 11:50:36

@konrada: hogy jön ez ide, hogy egy amnéziás fideSSfasszopó vagy? majd ha lelki tanácsra vágyom, elmegyek egy szakihoz. te, ki a segglyukát az orrlyukával kevered, nem vagy az. tulajdon képpen senki sem vagy, csak egy gerinctelen hazaáruló fideSSpatkány, 12 egy tucat.
a témához, kutya: a gazdád ötlete a 23456 beadvány, te agyalottyadt retkes fasz.
na csá.

Macropus Rufus 2018.12.12. 11:52:50

@neko1967: nem kell túlóra. Elég ha szombat munka nap. Már nem fognak sehová menni. Mivel a munkaidő 8-9 óra. Tehát este 5-6 felé végez. Sehová nem fog menni.

László Szűcs Szümi 2018.12.12. 11:58:18

Hazug, aljas, uszító és földbuta poszt. De legalább nem meglepetés.

László Szűcs Szümi 2018.12.12. 12:05:54

2925 módosító indítványra az igazságos válasz: az azt beterjesztő képviselők illetményét 2925 egyenlő részletben fizetném ki, napi annyi részletben, amennyi indítványról szavazni lehet egy napon.
De ha az én képviselőim lennének, igyekeznék visszahívni őket - de hogy soha,soha nem szavaznék rájuk többé, az biztos, mert ez gyerekes, dekonstruktív , unintelligens megnyilvánulás, ahogy a kotkodálás, cöffögés, síp fújás is.
Nem valók parlamentbe, nem valók demokráciába, nem valók sehova. Talán a hold túlsó oldalára, azt majd kiderítik most a kínai szondák.

konrada 2018.12.12. 12:06:41

@Fülig José:
psszt! Elárulok neked egy titkot a példaképeddel- és ne engem hibáztass érte, mint a rosszhír hozóját! - a Blahán óbégató fogatlan vén kurtizánnal kapcsolatban.
Mert biztosan csodálod őt azért, mert ahogyan kiáll a tér közepére kiordítani a saját igazát, és nem nagyon akad olyan aki vitába szállna vele.
Te - gondolom vele együtt - azt hiszed, hogy ez a vulgarítással megtámogatott érvrendszere miatt van.
...de sajnálattal közlöm veled: nem. Az amit te vitagyőztes módszernek hiszel, az a többi embernél inkább annak az elkerülési szándéka, nehogy azt higgyék róluk: közük van ahhoz a handabandázó banyához.
...és tényleg szégyenlem magam, hogy ezt nekem kell közölni veled csodálatod-mentorod tárgyáról, de valakinek ezt el kellett mondani, ha a környezeted már nem áll szóba veled. Ez nem azért van, mert az érveiddel meggyőzted őket, hanem a viselkedéseddel érted ezt el...

konrada 2018.12.12. 12:09:04

@Fülig José:
...ja és: a 23456 beadvány beadvány egyenkénti vitára bocsátása, megszavaztatása hány napig is tartott?

nemecsekerno_007 2018.12.12. 12:13:01

Ez a kádári-bürokrata szemlélet, hogy jogszabállyal védjük a munkavállalót (vagy akárkit)
Mikor jön már le erről a "ballib" ellenzék????!!! Kurv@ra kontraproduktív...

Nem védi a dolgozót, annyit lehet elérni vele, hogy fel se veszik... Ha 40 éven túl van v. nyugdíj előtt mert képtelenség kirúgni...

Macropus Rufus 2018.12.12. 12:16:36

érdekes végig olvasni a kommenteket. Beteg egy nép a miénk. Az egyik fél annak örül, hogy másiknak nem tetszik valami amit a hatalmon lévők csinálnak. A kárörvendőnek a picike kis agyába meg nem jut el, hogy ő is meg fogja szívni.

Brix 2018.12.12. 12:19:17

Orbánék óriási bakot lőttek ezzel a törvénnyel, mert a populizmus lényegi eleme , a kisember akaratának végrehajtása lenne, a populista politika által... Ezzel szemben , ami most történik, ezzel a törvénnyel, a kapitalista elit érdekeinek gátlástalan kiszolgálása, nem pedig a populusé...Az ellenzék ha elég okos , felismeri: itt van a lehetőség egy új támadási felület nyitására, amely Orbánt a nagytőke gátlástalan kiszolgálójának és haszonélvezőjének állítja be. Évek óta a migráció témája dominálja a közbeszédet, most van esély a váltásra, hiszen látjuk, a kormány mindent megtesz a nagytőke érdekeinek a kiszolgálására: mesterségesen alacsonyan tartja a forint árfolyamát, tízmilliárdos vissza nem térítendő támogatásokat ad a nagy nemzetközi multiknak és rabszolga törvényeket hoz a dolgozók érdekeivel szemben.... Sőt, ukrán vendégmunkásokat importálnak , hogy növeljék a munkaerő kínálatot az országban... A lehetőség most itt van, hogy az ellenzék bebizonyítsa: Orbán kőkemény, kapitalista , neoliberális gazdaságpolitikát folytat, mindent a kisemberek kárára...Az antimigráns politika sem több puszta demagógiánál, hiszen azt látjuk, hogy egyre több legális migráns érkezik Magyarországra....A valós társadalmi cél: egy minden eddiginél erősebb és gazdagabb, kormányhoz kötődő nemzeti tőkésosztály létrehozása és a szűk elit érdekeit feltétlen kiszolgáló, anyagilag megvásárolt nagypolgári réteg megerősítése. A többi ember szerepe csak az , hogy reprodukálják a rabszolgákat ebben a "dog eats dog " kapitalista rendszerben és dolgozzanak minél többet az EU egyik legszarabb fizetéséért...

Pettyes Szfinx 2018.12.12. 12:20:46

@Hungryhorse: Megpróbálok kultúráltan fogalmazni.
A bérből- és fizetésből élők elsöprően nagy hányada nem akarja ezt a törvénymódosítást, mert
1. így is sokat dolgozik, nem pedig a lábát lógatja,
2. szeretné megtartani a munka- és a magánélet egyensúlyát, hogy lelkileg és testileg is egészséges maradjon,
3. pontosan tisztában van azzal, hogy a munkáltatók jó része olyan, hogy nem korrekten bánik a munkavállalókkal, és ez még olaj a tűzre, vagyis a munkáltatók visszaélnek a lehetőségeikkel és a munkavállalók helyzetével,
4. nem biztos, hogy olyan könnyen tud ugrálni egyik munkahelyről a másikra, és ennek több oka is lehet, ráadásul a váltás mindig egy bizonytalan helyzet az ember életében, amit nem mindenki vállal fel szívesen gyakorta.

Ezeken kívül még elmondható, hogy
1. a munka hatékonysága nagyon nagy mértékben romlik bizonyos ledolgozott idő után,
2. a fluktuáció, az új munkaerő betanítása mindig nagy költséget jelent a munkáltatók büdzséjében is.

És ami felbőszíti az embereket ezen kívül, az az a fajta kommunikáció, amit kapunk az arcunkba, és ami által megint azt látjuk, hogy ismételten mélységesen hülyének vagyunk nézve. Az ordas nagy hazugságok szemrebbenés nélküli ismételgetése, miközben pontosan tudják, hogy mit szólnak hozzá az emberek, de azt gondolják, hogy ezt is megtehetik, és még ennél cifrábbakat is, mert valóban birka nép vagyunk. Amikor azt mondják, hogy nekem ez csak jó lesz. Talán hadd tudjam már én, mint mezei munkavállaló, hogy mi a jó nekem, és mi nem. NEKEM EZ NEM JÓ!
Igenis kordában kell tartani a túlórák számát, és arra kellene rámenni, hogy komolyan ellenőrzik a munkáltatókat, hogy betartják-e a túlóra-szabályokat, nem pedig lazítani azokat, hogy ne bukjanak meg egy esetleges ellenőrzéskor.

Minden ballib bérretteg 2018.12.12. 12:22:14

Ezen beszartam a röhögéstől.

Szerencsétlen hazaáruló faszkalap Tordai nevű élőp adásban közvetíti mekkora pöcsök az ellenzékiek, uszítja az embereket a Kossuth térre, és az emberek eközben magasrál leszarják a ballib hazaáruló tetveket.

"Tordai Bence az élő közvetítésében többször is a Kossuth térre hívta az embereket. De dél körül nem nagyon vannak, a Kossuth téren 3-4 fős csoportokban álldogál néhány ember, és újságíró, és 15-20 készenlétis rendőr."

max bir ca · http://bircahang.org 2018.12.12. 12:25:28

@Brix:

Akkor lenne igazad, ha a ballibek tényleg ezt mondanák. De ezt nem tehetik meg. Az egész ballib agytröszt elhatárolódna tőlük, ha tényleg elkezdenének baloldaliak lenni.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.12. 12:28:21

@László Szűcs Szümi: "képviselők illetményét 2925 egyenlő részletben fizetném ki"

Minek bonyolítani? Köteles elvtárs elveszi az összes képviselő illetményét büntiből, mert módosítót mertek beadni. Ennyikeh.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.12. 12:30:08

@konrada: "ide kell járnod azért, hogy kiadd magadból azt a megalázást, amit minden nap kapsz."

Szóval te ezért jársz ide? Azt hittem, Kubatov küld kicsi pénzért. Akkor neked még szomorúbb az életed, mint a többi fideSSfasszopóé. :(

Hohó60 2018.12.12. 12:33:16

Az ellenzék általában azért ellenzék, mert hogy nem ők a többség. Parlamenti demokráciákban általában az ellenzék nem tud eldönteni semmit, ha csak nem kap többséget.
Szóval igaza van a bologgernek, nagy jelentőségű ez az írás.

Írhatna a következőkről is, mert a faszisták azt állítják, hogy:
A Nap legtöbbször keleten kél.
A víz vegyjele H2O.
A Duna északról dél felé folyik.

Macropus Rufus 2018.12.12. 12:35:25

@Sir Bates dö Hól: "Baz'meg ⅔-dot kapott a fidesz,"
a baj, hogy nem kapott. Kevesebb mint 50% szavazott rá. Csak ugye módosították a törvényt és az a negyven valahány százalék 2/3-os ér a mandátumok terén.

László Szűcs Szümi 2018.12.12. 12:35:34

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Azért a munkáért, amit végeznek, valóban nem járna semmi. De Nasszedrin Hodzsa is hasonlóan állna a kérdéshez - amilyen az "adjon Isten", olyan legyen a " fogadj Isten".
A parlamentbe honatyák ( esetleg honanyák ) valók, nem pojácák. Ezek csináljanak vándorcirkuszt: ha megélnek belőle, jó, ha nem, úgyis jó.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.12. 12:37:44

@László Szűcs Szümi: "Azért a munkáért, amit végeznek, valóban nem járna semmi."

A fideszesekre gondolsz? Igazad lehet. Csak a gombot nyomják meg szavazásnál, amit pártunk és kormányunk parancsba ad.

László Szűcs Szümi 2018.12.12. 12:38:23

@Macropus Rufus:
Te nagyon buta lehetsz. A te pártodra meg kevesebb, mint 7 % voksolt, mégis ti cöffögtök, kotkodáltok, sípoltok, hőzöngtök, uszítotok, áskálódtok. Hajrá, biztosan van még lejjebb!

konrada 2018.12.12. 12:42:20

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Ó te másik szegény! Látom neked diszfunkcionális olvasási zavarod van, ezért nem ismered a különbségeket a személyes ragok között.

...mindenesetre elég őszinte vallomás ez a magadból kiindulás, amikor azt gondolod, mások is pont ugyanolyan indíttatásból irkálgatnak ide mint te, akit legalább fizetnek érte.
...de én - veled ellentétben - csak magamtól firkálgatok ide, nem úgy mint te...;P

...ja és igen, tényleg szomorú. ...a Bahamákon süt a nap, és nekem meg arra nem tellik, itt kell ebben a télies időben b.sznom a rezet.

Én drukkolok neked, hogy kapjál annyit beírásaidért, hogy te mehess oda minél hamarabb! (Mert ha nem, a te életed még szomorúbb, hiszen ide kell járnod páriaként pici pénzért, hogy másokat b.szogass...;))

gyurmicsek 2018.12.12. 12:43:02

@László Szűcs Szümi: Légy szíves nézzél már vissza pár évet, mit csinált a Fidesz ellenzékben. Vagy már amnéziás vagy?
Számoljuk újra szavazatokat nyaf nyaf nyaf megvan?
Vizitdíj tandíj nyaf nyaf megvan?
Kordonbontás nyaf nyaf nyaf megvan?

László Szűcs Szümi 2018.12.12. 12:43:21

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
A vita parttalan, megyek inkább valami hasznosat csinálni, reszeljétek a fingot tovább - nélkülem :)

konrada 2018.12.12. 12:46:25

@Pettyes Szfinx:
Ez mind szép.
...csak most már azt kéne megírnod, hogy ismerőseid hány %-a dolgozott eddig (persze rajtad kívül, hiszen beírásod alapján érintett vagy) kötelezően és dokumentáltan 250 túlórát (neked könnyű lesz, hiszen olyan körökben mozogsz), hogy lássa a sok hülye, milyen komoly probléma ez az átlag munkavállalónak.

Nagy Anita Sv 2018.12.12. 12:47:57

@Minden ballib bérretteg: azok a hazaarulok akik megszavazzak ezt a torvenyt....

Nagy Anita Sv 2018.12.12. 12:53:56

@Ballib vagyok mert rettegek: te nem vagy normalis az tuti biztos.....:)

László Szűcs Szümi 2018.12.12. 12:56:12

@gyurmicsek:
A nyaf nyaf is faszság.
De ezen az alapon párttársaid most legitim módon küldhetnének tömegeket koncentrációs táborba, gázkamrákba?

konrada 2018.12.12. 13:05:56

@gyurmicsek:
Ugye-ugye hogy nyafnyaf!;)

Az ellenzéknek az a dolga, hogy nyafogjon, a kormánynak hogy kormányozzon.
A választóknak meg az, hogy eldöntse, melyiknek van igaza.

Probléma akkor van, ha a kormány nyafnyaf, mert a választó könyörtelenül büntet.

Macropus Rufus 2018.12.12. 13:17:07

lazán kapcsolódik:

index.hu/gazdasag/allas/2018/12/12/csaknem_a_megduplazodott_az_osszeg_amit_az_allam_tappenzre_kolt/

" a cégek a szakember- és munkaerőhiány miatt sokat túlóráztatnak az elmúlt években, ebben a cikkben a szakszervezetek képviselői arról is beszéltek nekünk, hogy összefüggés van a túlórázás és a táppénzkiadások növekedésre között."

Sir Bates dö Hól 2018.12.12. 13:31:55

@Macropus Rufus: valóban, így pontosabb, nem gondoltam, hogy félreérthetően lenne... a leírtak lényegén nem változtat...

Ballib vagyok mert rettegek 2018.12.12. 13:38:32

Na szerda van, ma megint bukik a Merkel meg az EU, Putyin Paksi erőművet követel azért hogy ne buktassa meg a besúgó Orbán családot, mondjátok hazaáruló lippsikk, nem unjátok még?

A magyar embereknek Orbán Viktor kell nem pedig a liberalizmus nevezetű anarchia ahol a kisember azt csinál amihez kedve van, nem pedig azt amit Orbán Viktor mond neki, mert az úgy jó a hazának.

A magyar emberek túlórázni akarnak, ez a 400 óra még csak a kezdet! A magyar ember Európa legkeményebb, legdolgosabb faja, nem olyan mint az elpuhult nyugati, aki heti 38 óra után hazamegy, aztán már repül is Malorcára hogy a hétvégén ott pihenje ki hogy hogy elfáradt abban a 38 órában!
A magyar ember nem ilyen életre alkalmatlan, a magyar ember dolgozik éjjel nappal és szarik Malorcára amikor ott van neki a hétvégén a falusi kiskertje, ha meg nem, akkor a Teszkó.
Kellene egy békemenet a a havi 400 túlóráért!

Kunhallmi Agnes 2018.12.12. 13:50:34

Mindennek vege, ezt itt mar a holokauszt. A masodik vilaghaboruban pont igy kezdododtt. Hitler kotelezo tulorat jelentett be, es mas masnap kitort a holokauszt. Nem ketseges, hogy Orbanek is, pont ugyan ezt akarjak, legkesobb a jovohetig.

benko 2018.12.12. 13:59:44

Nem inkább a fizetést kellene emelni de birkák

Tom66 2018.12.12. 14:01:03

Önmagában azzal nincs probléma, hogy a munkavállalók megpróbálják törvényes kereteken belül érvényesíteni az akaratukat, joguk van hozzá. Erre jelen pillanatban is több nyugati államban van példa. A pofátlanság az, hogy az EU zászlót lobogtató balliberális politikai oldal erre rátelepszik. Azokról a kommunista eszmeiséget képviselő politikusokról és gazdasági szakemberekről beszélünk, akik ellenezték a mindenkori béremeléseket, ágáltak a vasárnapi boltbezárás ellen és kiárulták az országot a nyugatnak. Most sem a munkavállaló sorsa érdekli őket, kizárólag a politikai ambícióik vezérlik és a megbízóiknak szeretnének megfelelni. Ha rajtuk múlna, már rég nem lenne nemzet, ellenben lenne bevándorlás, káosz és esetleg már a strasbourgihoz hasonló események is megtörténnének hazánkban.

Macropus Rufus 2018.12.12. 14:07:33

@László Szűcs Szümi: "Te nagyon buta lehetsz. A te pártodra meg kevesebb, mint 7 % voksolt, mégis ti cöffögtök, kotkodáltok, sípoltok, hőzöngtök, uszítotok, áskálódtok. Hajrá, biztosan van még lejjebb! "
tudod nem minket néznek hülyének hanem téged /titeket. Mi átlátunk a kistáska dolgain, de ti beszopjátok minden egyes megnyilvánulását. Nem minket néz hülyének, mert mi tisztában vagyunk a helyzettel. Ti viszont a boldogok a lelki szegények vonal mentén léteztek. Majd az ébredéskor lesz ám meglepi számotokra. De akkor már vélhetően túl késő lesz, bármit is tenni.
Tudod 89 elött 800.000 embernek mondhattad, hogy baj van a rendszerrel, kb. pont úgy viselkedtek mint ti most. Boldogok azok a lelki szegények nem igaz? :|

buszrajongó 2018.12.12. 14:11:35

@Hohó60: "A Nap legtöbbször keleten kél."

Nem legtöbbször, hanem mindig.

"A víz vegyjele H2O."

Nem a vegyjele, hanem a képlete. Vegyjele az elemeknek van. A víz
vegyület, nem elem.

"A Duna északról délre folyik."

Csak egy rövid szakaszon, a Duna-kanyar és Belgrád között. A Duna-
kanyar előtt és után valamint a delta előtt nyugatról keletre illetve a
bolgár határtól a delta előttig déltől északra, majd a deltában megint
nyugatról keletre.

2018.12.12. 14:16:20

@buszrajongó: "Csak egy rövid szakaszon"
Ahogy vesszük... a forrásvidék északabbra van, mint a Fekete tengeri delta torkolat :)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.12. 14:21:47

@benko: "Nem inkább a fizetést kellene emelni"

Az speciel nem jutott kósalala eszébe. Tele a feje kupakokkal. :))

morph on dear 2018.12.12. 14:26:55

@konrada: de azért már láthatjuk a tendenciát, hogy ha keddenként orbánbukás van, csütörtökönként államcsőd, akkor szerdánként a demokrácia vége, nem? :D

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2018.12.12. 14:27:41

Ezeket már akasztani kellene, de egy ilyen birka néptől ne várjon az ember semmit. Önként mennek a nyaktiló alá.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.12. 14:28:22

@Tom66: "az EU zászlót lobogtató balliberális politikai oldal"

Csak szólok, hogy az EU zászló nem baloldali jelkép, se nem liberális. Mi jobboldaliak is lobogtatjuk, minden magyar az EU tagja. Még szabad mozgás is van.

morph on dear 2018.12.12. 14:28:34

@buszrajongó: valamint olyan szó hogy "autó" nincs, mert a helyes megnevezése "személygépjármű", de lefogadom te is rosszul használod.

konrada 2018.12.12. 14:39:33

@morph on dear:
Na jó, legyen.
A szerda egyébként sokáig versenyben volt az EU-kilépésért, de én már anno az első alkalommal javasoltam arra a hétfőt, elvégre akkor úgyis olyan világutálat-hangulata van az embernek.
A lényeg a hagyomány: ha rákattintottunk a B1-re 2010 óta jogfolytonosan, akkor tudni lehetett milyen nap van, kedd (zorbánbukta), vagy csütörtök (az meg államcsőd... csütörtököt mondanak, hehe..), ezekhez ne nyúljanak!

benko 2018.12.12. 15:00:05

@konrada: nincs annyi hely mert azt a törvényt is módosították

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.12. 15:06:45

@konrada: "a hétfőt, elvégre akkor úgyis olyan világutálat-hangulata van az embernek."

Miért lenne az embernek világutálat-hangulata hétfőn? Ja, neked van, mert utálod a munkád! Tanulni kellett volna, fideSSfasszopó, nem a szalag mellett gürcölnél.

konrada 2018.12.12. 15:20:28

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Neked valahogy nagyon beakadt ez a f.szszopás, biztos vagy sokat kell, vagy sokat akarsz, de ez legyen a te bajod.

...s mintha te volnál kiakadva most is ezen a túlóra-törvényen, nem én.
Amiből az következik, hogy te vagy olyan munkakörben, ahol az eddigi 250 helyett 400 túlórával szopathatnak. (Lehet hogy onnan a fikszációd?;), szóval ki is a szalagmunkás te - önmagad bevallása szerint is - bérben trollkodó?;))

...mondjuk az jó pont, hogy szereted ezt a munkát, ...igaz, hol máshol kapnál pénzt, hogy trágálkodj. Otthon ezért legfeljebb csak nyakon csapnak, így megértem, ha te várod a hétfői műszakot!;))

2018.12.12. 15:28:20

Nyugi, nemsokára végük.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.12. 16:17:49

@konrada: "te volnál kiakadva most is ezen a túlóra-törvényen"

Mondtam bármi ilyet???

Nettó szemétség a gazdádtól, hogy ráerőlteti az ingyen túlórázást a kékgallérosokra. Persze nagyrészt maguknak köszönhetik, ők választották meg. De akkor is szolidáris vagyok velük.

Egyébként a nagyobb baj vele, hogy nem konszenzuson alapul, nem kérdezték meg a népet, be se merte adni a kormány a törvényt, két balfasszal nyújtatták be, hogy elkerüljék a társadalmi egyeztetést, mert tudták, hogy senki nem akarja.

2018.12.12. 16:57:44

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Itt a harmadik balfasz.

24.hu/kozelet/2018/11/06/semjen-uj-torvenye-kisemmizhet-sok-nyugdijast/

Lassan de biztosan minden csoportnak nekimegy a kormány. Érthetetlen számomra, hogy az annyit hangoztatott hatalmas gazdasági fejlődés közepette miért nem emelik 2008-tól a minimálnyugdíjat /28.500 Ft/?

Kincse- 2018.12.12. 17:44:57

Elképesztő, mennyit összehazudozol B1, remélem egyszer megfizetsz ezért.

morph on deer 2018.12.12. 17:54:32

@Brix:
”...Orbánt a nagytőke gátlástalan kiszolgálójának és haszonélvezőjének állítja be.”

Állítja be?
Orbán a nagytőke gátlástalan kiszolgálója és haszonélvezője, amióta csak hatalom van a kezében!
Aki ezt nem látja, az vagy nagyon nehéz felfogású, vagy - rosszabb esetben - fideszcseléd!

Lehet, hogy a nemzeti színű szemellenző miatt nem sikerül tisztán látniuk a szerencsétlenjeinek, pedig csak körül kéne nézni, hogy ez világos legyen.

Eddig csak az országot, a termőföldet és egyéb javakat sikerült kiárulnia, az ország kizsákmányolásának lehetőségével együtt, most már a dolgozó embereket is!
És ebből a szempontból édesmindegy, hogy a kizsákmányoló külföldi-e, vagy magyar.
Abból a szempontból nem, hogy magyar létére szégyellheti magát, hogy a honfitársain élősködik, míg ugyanez a kínai, német vagy orosz kizsákmányolótól nem várható el.

Mindazt, ami a HAZÁT jelenti gondolkodás nélkül áruba bocsátja a mi hőn szeretett viktorunk, ma már az embereket is!

Igen, tudom, egy húgyagyú fideszesnek a 8 órás minkaidő egy rohadt marxista, liberális csökevény, és nehogy már ne a zorbánnak legyen igaza!
Mert hűdeqrvajó kesz nekünk, mert többet kereshetünk, nem is kell külföldre menni ezért..!

A gyengeelméjűeknek azt mondjuk nem sikerül felfognia, hogy külföldön NEM akkor keresel a normális megélhetéshez eleget, ha napi tizenórákban meg hétvégeken betegre hajtod magad, hanem már abból is normálisan megélhetsz, ha havonta 160 órát töltesz munkával, mert annyi a munkaidőd!

Aki pedig túlórábban, éjszaka vagy hétvégeken dolgozik, annak ezt megfizetik, mert meg KELL fizetni !
Nem ritkán a hétvégi munkát pl a kereskedelemben egy-egy olyan csapat végzi, aki főleg akkor dolgozik, - egyedülálló, nyugdíjas, részmunkaidős, stb, akiknek nem számít, hogy milyen nap van, mert a dupla munkabér így is épp elég... Minden hétvégén így sem lehet dolgozni, mivel az EU-s szabályozás kötelező pihenőnapokat ír elő.

Olyanról én még nem hallottam, hogy valahol is el lehetne húzni a kifizetést - vagy a kompenzálást - akár három évig is elhúzhatná a munkáltató!
Azt már csak halkan mondom, hogy pl a kompenzáció is duplán jár a hétvégi melóért, ha arra kerül a sor.

Szóval ez itt egy beteg rendszer, ami semmi másról nem szól, mint orbán hatalomban tartásáról, hiszen ez biztosítja a “sikeres” vezető imázsát!

Ugyanis ezzel az úgynevezett “rabszolgatörvénnyel” orbán azt biztosítja, hogy a multi tőkés marad még picit, mert még megéri.
Amíg megéri.
Mivel abban a pillanatban amint akár csak egy autógyártó úgy dönt, hogy mégis csak elviszi a gyártást valahova máshova, ahol jobban megéri dolgoztatni, az orbáni piramisjáték úgy omlik össze, ahogy van, mert nincs mögötte semmi!

Mert vedd csak ki a magyar gazdasági eredményekből a német-, és a többi multinacionális cég által biztosított bevételeket, és a nagy magyar nemzetthy gazdaság eredménye azonnal megy a béka alfele alá, mert omlik az egész!

Hogy miért?
Mert a felzárkóztatási támogatások NEM a hazai - ipari és egyéb - termelés szintre emelése helyett stadionok, fociakadémiák, szökőkutak és térkövek, meg hülye emlékművekre, valamint külföldi egyházak támogatására, csak éppen arra nem, amire az való - lett volna!

Ezért aztán viktorkának létfeltétele, hogy a multinacionális nagytőke kedvében járjon, ugyanis abban a pillanatban omlik a piramis, és vele orbán hatalma, ahogy egy ilyen esemény megtörténik.

Tehát, ahogy látjuk, viktorkának elemi érdeke a multinacionális felláció, hiszen csak velük karöltve képes hatalmon maradni.

Ezért árusít ki engem, téged, minket, ezért rögzíti törvénybe, hogy mostantól nyugodtan lehet a magyarokat kizsigerelni.
Gondold végig!
Sőt: ajánlom a fideszes szerencsétleneknek is a merengést, hogy hogyan is van/lehet ez!

Aztán, ha valaki tudja mindezt cáfolni, akkor annak sok szerencsét!
Aki meg libsizni akar csak, arról úgy is nyilvánvaló, hogy nem más, mint egy orbánhitű retardált, mert még egy földművelő fideszesnek is kéne, hogy legyenek érvei, a vakhiten túl is, most szólok!

morph on deer 2018.12.12. 18:07:50

@Kincse-:
“Elképesztő, mennyit összehazudozol B1”

Például?
Nyugodtan sorold fel, mert azért nem ártana, ha más is tudná, nem csupán te, - ahogy ez most kinéz.
Légyszives!

morph on deer 2018.12.12. 18:11:48

@morph on dear:
“olyan szó hogy "autó" nincs”

Azt hiszem, mégis csak ideje lenne, ha előkapnád valamelyik hozzád illő nickedet, mert ez azért már gáz..!
Komolyan!

taga20 2018.12.12. 18:22:22

@morph on deer: szerintem kincse becsöngetett ide, asztán elszaladt, mint a gyerekek:)

morph on deer 2018.12.12. 18:38:13

@Tom66:
“ellenezték a mindenkori béremeléseket”

Pontatlan.
Ellenezték a vállalkozókra átlőcsölt mnimálbér emelését, ami a munkaadók szerszámával veri a csalánt!
Viszont 50%-kal emelték a közszolgálati béreket, ami tizezrek fizetését korrigálta.
Nem emlékszel?

“... ágáltak a vasárnapi boltbezárás ellen...”

Mint minden normális ember!
Gondolkozz: aki egész héten dolgozik, túlórázik, rohan a gyerekért, stb., annak miért ne lehessen lehetősége a hétvégeken nyigodtan, mondjuk a családjával közösen vásárolni?

Megfelelő fizetésért pedig - tapasztalatom alapján - gond nélkül lehet találni olyanokat, akik szivesen dolgoznak a hétvégeken is.

“és kiárulták az országot a nyugatnak”

Hát tényleg, a Mercedessel még a Gyurcsány kormány állapodott meg, - irgum-burgum, - de például a BMW már fideszes szerzemény, - súlyos milliárdokért cserébe, amelyeket az orbán kormány fizetett a “nyugatnak”, hogy kizsákmányolhassák a magyar dolgozókat! Igen, dolgozónként cirka 11 millió magyar forintot!
Tehát a BMW például több mint egy évig egy fillért nem kell, hogy költsön a magyar dolgozói fizetésére!

Te hány év alatt keresel annyit?
Téged még nem adtak el?
Biztos nem is vagy igazi orbánhitű magyar..!
Csak ez lehet...

morph on deer 2018.12.12. 18:50:34

@Womb Raider:
Pontosan!
Épp erre akartam felhívni a figyelmet: mivel egészében véve északról délre folyik, - ez a folyásirány,- az összes többi irány részletkérdés.

midnightcoder2 2018.12.12. 18:51:40

Vicces. Egy törvényhez 2925 módosító indítványt beadni nem csalás, de ezeket egyben elutasítani az.

morph on deer 2018.12.12. 18:53:57

@taga20:
“szerintem kincse becsöngetett ide”

Legalább egy puszira (szigorúan s és z, nem ssy!) benézhetett volna, ha már erre járt onnan a határon túlról...

taga20 2018.12.12. 18:56:55

@midnightcoder2: te tényleg fogyatékos vagy, nem csak úgy mondják!

a kurvaanyád a csalás, nem a módosító indítvány!

taga20 2018.12.12. 18:58:12

@morph on deer: és ha olyan a bőre, mint a hegedűszsuzsié, te puszilgatnád?:)))

morph on deer 2018.12.12. 19:15:09

@midnightcoder2:
“nem csalás,”

Rossz hírem van: nem az.
Összevonni viszont nem törvényes, mivel nem azonos kérdéskörre vonatkozik az összes.

Ami - nekem - tetszett, az az indoklás!
Az pedig az volt, hogy mivel ezeknek a tételes megítélése nagyjából cirka 150 órát igényelne, helyénvalónak tűnik, hogy akik a túlóratörvényről döntenek, legalább életükben egy alkalommal átéljék, hogy milyen is a túlmunka..!

Gondolod, hogy ez nem fair?
Gondolod, hogy elég, ha Kósa Lala eldönti, hogy ez mennyire jó, és azoknak akikre vonszkozik még csak beleszólása se legyen?

Amúgy bolsevik módra?

morph on deer 2018.12.12. 19:25:39

@taga20:
“mint a hegedűszsuzsié” - lehetett, mint sweet little sixteen, oppardon: 18 éves korában!

A válasz: igen!
Azt meg már meg sem említem, hogy ha az ember mégiscsak eltekint az es-zé-hez való ragaszkodáshoz, akkor még mindig lehet remény a megfelelő felület felbukkanására, - ahogy emlékszem..!
Szóval: nyugodtan! Egészen meggyőző is tudok lenni, ha komolyan gondolom. ;)

morgo1229 2018.12.12. 20:50:16

Primitiv az ellenzek. Jaj. Szanalmas. Volt egy luzet aki beleult a Viktor szekebe. Istenem. Szerencsetlen.

Hungryhorse 2018.12.12. 21:16:25

@Pettyes Szfinx:
Nem tudom kinek a nevében kommentelsz. Én a magaméban szoktam.
Ezért a bérből- és fizetésből élők elsöprően nagy hányadáról csak forrásokkal nyilatkozz.
Sehol soha nem írtam, hogy bárki a munkahelyén mit tesz, vagy nem tesz, mert nem vagyok jelen minden munkahelyen, ezért ezek a gondolataid rossz helyre lettek címezve.

Amiről ellenben írtam, az az, hogy piac van. A munkaerőnek is. Egységes, eu piac.
Ezért a jogképes felnőtt emberekről azt gondolom, hogy képesek demokratikus választásokon véleményt nyilvánítani, gyermekeket nevelni, az életükről és ezen belül a munkájukról és a túlmunkájukról is felelős döntéseket hozni.
Nem szyvesek beszélgetek olyanokkal, akik ezt kétségbe vonják és gyerekekként, nota bene, buta suttyókként kezelnék a munkavállalókat.

Ezeken kívül valóban elmondható, hogy
1. a munka hatékonysága nagyon nagy mértékben romlik bizonyos ledolgozott idő után,
2. a fluktuáció, az új munkaerő betanítása mindig nagy költséget jelent a munkáltatók büdzséjében is.
Ezek pedig olyan okok, ami miatt a munkáltató is meggondolja ezerszer, mivel terheli a munkavállalóját.
Tehát nem csak a dolgozók felelős és gondolkodó emberek, hanem a munkaadók is.
Ezért rájuk lehet bízni, hogy rugalmas - minél kisebb állami beavatkozást jelentő - keretek között állapodjanak meg.

Ami felbőszíti az embereket ezen kívül, az az a fajta kommunikáció, amit kapunk az arcunkba, és ami által megint azt látjuk, hogy ismételten mélységesen hülyének vagyunk nézve az ellenzéki pártok és a munkásáruló - baloldalra elkötelezett és a megszorítások hazug qrmányaitól bármit eltűrő - szakszervezetek részéről.
Az ordas nagy hazugságok szemrebbenés nélküli ismételgetése, miközben pontosan tudják, hogy mit szólnak hozzá az emberek, de azt gondolják, hogy ezt is megtehetik, és még ennél cifrábbakat is.
Szerencsére nem vagyunk birka nép, ezért a támogatottságuk elenyésző.
www.kozvelemenykutatok.hu

Amikor azt mondják, hogy nekem ez csak rossz lesz, akkor arra gondolok, hogy talán hadd tudjam már én, mint mezei munkavállaló, hogy mi a jó nekem, és mi nem.
NEKEM EZ JÓ!
Én tudom kordában tartani a túlórák számát és jobb, ha nem kell másod/harmadállást vállalni ahhoz, hogy több munkával több pénzt keressek.

Tehát a vége ugyan az, mint a közepe: az állam takarodjon a szerződéses jogviszonyaimból és ne írja elő mit, mikor, miként dolgozok, ahogy egy maszeknak, vállalkozónak se írhatja elő, hogy mikor, mennyit és hogyan dolgozzon.
Érek annyit, mint egy maszek, még ha alkalmazott is vagyok.
Képes vagyok szerződni a munkaerőiacon, képes vagyok a z érdekeimet képviselni és nem kérek az engem eláruló, kifosztó, szakszervezeti vagyont felélő, privatizáló munkásárulókból, akik az eltelt 40 évet azzal töltötték, hogy sunyiban az én káromra megalkudtak bárkivel, bármikor.
Ők a tagjaikat képviselik.
Engem nem.
Ahogy az ellenzéki pártok is a szavazóikat képviselik, meg a tagjaikat.
Azok meg annyian vannak, amennyien.
A képviselőikkel együtt.

Ne gyámkodjanak felettem.
Nem szorulok rá és nem is adtam nekik erre felhatalmazást.
Soha.

Lámlenge 2018.12.12. 22:40:31

Hát ez brilliáns: “végképp megszűnt a jogállam Magyarországon”

Előre láttad, hogy az ellenzék jogellenesen akadályozza a Parlament munkáját?!
Azt is, hogy pár tucat demokrata, aki mindent elfogad, kivéve, ha valami nem úgy van, ahogy ő gondolja, a budapesti csúcsforgalomban lezár fontos utakat?!

Demokrácia nélküli liberalizmus 2018.12.13. 01:24:02

Nem hittem volna, hogy a lipsi ellenzek tud meg melyebbre sulyedni

jajdehülyevagyok 2018.12.13. 05:43:57

... ha lenne ellenzék, de ez....

2018.12.13. 12:01:06

@Geza vagyok:"Tehát legyen még nagyobb a különbség a gazdagok és a szegények között!!! De miért szavazhatnak a szegények és miért van ugyanannyi joguk mindenhez mint nekünk?"
Nem Géza vagy, hanem UFÓ.. ezen a bolygón , amióta az emberiség történelméről leleteink, dokumentumaink, beszámolóink vanna, bezony mindig is így ment.. talán azért, mert az emberek így tudnak eredményesen csoportokban élni :) Kell a feszültség, a motiváció.
És a rémes, hogy nem csak diktatúrákban, de nagyjából mindenütt , a legdemokratikusabb társadalmakat is idevéve ez így van. Mutass EU/OECD országot, ahol kisebb a társadalmi egyenlőtlenség, ahol a törvények előtt mindenki egyenlő, ahol a fődönfutó talpas polgárnak azonos érdekérvényesítő képessége van a társadalom leggazdagabbjaival. Utópia nyolc naprendszerrel és hat bolygóval arrébb van, a sarok után jobbra fordulj!
Milliószor voltak törekvések a vagyon/hatalom koncentráció megszüntretésére, aminek életképes voltát mi sem jelzi jobban, mint az, hogy rendre visszarendeződnek ezek a társadalmak is és a Föld népessége egyre egyenlőtlenebbül osztozik a Föld erőforrásain.
:) Gyere máskor is, mi szívesen látjuk az idegeneket, ha minimum Euro 6-os besorolású járművel jönnek.

@morph on deer: "Azt hiszem, mégis csak ideje lenne, ha előkapnád valamelyik hozzád illő nickedet, mert ez azért már gáz..!
Komolyan!"
Jujj.. amikor a hóhért akasztják... mert ugye a cimboráid hétvégi hobbija a nick-hamisítsá, de azon jókat röhögtök.. most is mosolyogj, fényképeznek.

morph on deer 2018.12.13. 12:56:17

@Womb Raider:
”Jujj.. amikor a hóhért akasztják... mert ugye a cimboráid hétvégi hobbija a nick-hamisítsá”

A gáz az, hogy egyúttal nettó butaságot beszélt.
Amúgy épeszű ember egyébként sem téveszt össze, ha már valaha is eljutott az olvasás ama szintjére, hogy érti is amit a betűk egymásutánja jelent...

morph on deer 2018.12.13. 13:18:21

@Womb Raider:
“Mutass EU/OECD országot, ahol kisebb a társadalmi egyenlőtlenség, ahol a törvények előtt mindenki egyenlő, ahol a fődönfutó talpas polgárnak azonos érdekérvényesítő képessége van a társadalom leggazdagabbjaival.”

Itt a probléma az arányokkal van.
Addig, amíg van egy széles “közép” réteg, ahol nagyjából kiegyenlítettek a viszonyok, addig a szélső értékek kilengése nem okoz érdemi problémát a rendszer működésében.
Ilyen esetben jellemzően az érdekérvényesítési képesség eltérése nagyobb, de például a törvény előtti egyenlőséget nem atársadalmi helyzet, abagy státusz befolyásolja, hanem pl a legjobb ügyvédekre költhető pénz mennyisége.

Gond igazából ezzel akkor van, amikor már a két szélső pólus a meghatározó, mint amerre mi igyekszünk éppen.

2018.12.13. 15:54:34

@morph on deer: "Gond igazából ezzel akkor van, amikor már a két szélső pólus a meghatározó, mint amerre mi igyekszünk éppen."

Tudja a fene.. nekem azért inkább úgy tűnik, hogy a jelenlegi kormányzat kicsit jobban öszpontosít az aktívakra, kicsit jobban támogatja őket, a támogatások a munkavégzéshez kötötten érvényesíthetők.. szemben a régebbi, a felemelkedésre való igényt elcsökevényesítő alanyi segélyezéssel. Nem állítom, hogy nem lehetne még többet, még jobban.. de legalább a koncepció elfogadható (tudom, az ellenzéki narratívában mindezt agyon kell hallgatni,bagatellizálni kell.. de az emberek jó része érzi ezt és ennek köszönhető az ellenzék gyászos szereplése.. no, meg annak, hogy kétséget nem hagyva hirdetik: ők ezt megszüntetnék, ők másként .. hát.. ahogy érzik.)

2018.12.13. 15:57:46

@Womb Raider: Ja.. és van, akiket nem lehet megmenteni, felemelni.. volt erre törekvés, volt irgalmatlan mennyiségű pénz beledöntve..de egyik brigádnak se igazán van mire büszkének lenni. Nem pénzt kellene adni.. de a jótanácsokból nem kérnek :)

buszrajongó 2018.12.13. 16:13:10

@morph on dear: A személygépjármű nem jó, mert nem csak az autóra vonatkozik. Egyébként valóban hibásan használom, mert egyszerűen kocsinak hívom, ami szintén nemcsak egy járműfajtára vonatkozik.

2018.12.13. 16:18:24

@buszrajongó: Személygépkocsi? (Bár az is több járműtípust takar :( )

buszrajongó 2018.12.13. 16:19:42

@morph on deer: Egészében véve nyugatról keletre folyik, mert a legnyugatibb és a legkeletibb pontja közötti távolság többszörösen meghaladja a legészakibb és legdélibb pontja közötti távolságot. A többi részletkérdés.

Ettől függetlenül: hemzseg az oldal az egy-egy betűvel eltérő hamisított nickektől. Az itt kommentelők nagy része egy "és" vagy egy "vagy" miatt anyázza egymást. Miért csak nekem tilos trolloskodni? Főleg, ha még etetnek is...

buszrajongó 2018.12.13. 16:20:53

@Womb Raider: Igen, például a busz is az.

2018.12.13. 16:38:31

@buszrajongó: ..már persze, ha szumma 8 személynél többet nem szállíthat. A busz meg elvileg 10 főtől indul... Vajon akkor mi a helyzet a 9 fővel robogó gépjárművel????

buszrajongó 2018.12.13. 16:45:22

@Womb Raider: Akkor az a helyzet, hogy az busz. A személygépkocsi szállíthat nyolc személynél többet - mégpedig eggyel többet. Ő a sofőr, aki a definíció szempontjából utasnak számít. Vele együtt lehetnek kilencen. Ha többen vannak, akkor az busz. Ha elektromos hajtású, akkor is busz, amennyiben a delejt akkumulátorról kapja. Ha felsővezetékről, akkor trolibusz.

2018.12.13. 16:52:33

@buszrajongó: :)

"Ennek értelmében személygépkocsinak minősül a négy, illetve három gumiabroncskerékkel felszerelt olyan gépjármű, amely a vezetővel együtt legfeljebb nyolc felnőtt személy szállítására alkalmas, azzal, hogy ide tartozik a benzinüzemű, a dízelüzemű, az elektromos üzemű, a gázüzemű személygépkocsi, a versenyautó, az önjáró lakóautó. "

Igazi jogászos precizitással megfogalmazott definíció. lehet, hogy a vezető nem szükségszerűen felnőtt (18 évesnél fiatalabb)..és akkor már kilencen ülhetnek a verdába!
Problem solved...

buszrajongó 2018.12.13. 19:27:30

@Womb Raider: A kerekek száma nem számít, ahogy az utasok életkora sem, kivéve a vezetőt, akinek a tizenhetet kell betöltenie, nem a tizennyolcat. A tizenhetet azért, mert ennél fiatalabb személy nem kaphat jogosítványt, ami hivatalosan nem is jogosítvány, hanem vezetői engedély.
Továbbá személygépkocsinak minősül a felsoroltakon kívül a gőzüzemű, a gázturbinás és az atommeghajtású jármű is, amennyiben minden kritériumnak megfelel, beleértve a legalább 400 kg öntömeget is, merthogy ez is része a definíciónak, de eddig erről nem esett szó. Tekintettel csak arra kell lenni, hogy az üzemanyagot a jármű magával vigye, mert ha pl. egy gőzkocsi akár a szenet akár a vizet felsővezetékről kapja, akkor már definíció szerint trolibusz. A lakóautó valóban szgk, mivel ezeknek a kritériumoknak megfelel, de a versenyautó csak akkor, ha közúti forgalomban is részt vehet, ami egy raliautóra igaz lehet, de egy Forma-1-es kocsira semmiképp. Mivel ezek csak közforgalom elől elzárt területen közlekedhetnek, így vezetésükhöz jogosítvány sem szükséges. Bizony, elvileg elképzelhető, hogy valaki Forma-1-es világbajnokságot nyerjen úgy, hogy az utcán még motorkerékpárt sem vezethet!

"Problem solved..."

Milyen probléma? Nincs itt semmi probléma. Miért probléma, hogy ökörködünk itt, amíg mindketten élvezzük. Probléma legfeljebb annyi lehet, hogy a "vitánk" tárgyának semmi köze a poszt témájához. Ha a bloggazdának nem tetszik, majd kimoderálja...

katamara 2018.12.13. 19:34:45

@Boycie: Ó te szegény agyalágyult ! Ide aztán senki nem akar jönni. Innen csak elmenekülni akarnak az emberek amióta ez a kacskalábú, kappanhangú, hordóhasú csuti rém úgy uralkodik mint egy király. Kifossza és megnyomorítja az embereket. Én meg azt kérdezem hogy miért nincs minden fidesznyik és kdnp szaralak a börtönben. Ott volna a helyük vízen és kenyéren. 400 túlórával megspékelve a rabszolgaláncon végzett munkájukat. Fogalmuk sincs arról hogy mi a munka csak lopni, rabolni tudnak. Egyébként ez a sok agyhalott fidesznyik mit keres itt. Nekik a takonyhabony origóján kellene éppen segget nyalni !

2018.12.14. 07:33:11

@katamara: "Én meg azt kérdezem hogy miért nincs minden fidesznyik és kdnp szaralak a börtönben."

Azért, mert az emberek józanabbik hányada olyanokra szavazott, akik vannak annyira európaiak, hogy nem akarnak rögtön stigmatizálni, börtönbe zárni, lámpavasra lógatni mindenkit, aki nem szimpatizál velük és akinek ellenvéleménye van. Virágozzék minden virág:)
Azért, mert az embereknek elege lett egy idő után az egyre agresszívebb véleményfasiszta 'liberálisok' ámokfutásából.

2018.12.14. 07:35:20

@buszrajongó: Jó... de mi a helyzet a napelemes járművekkel, mert bár nincs felsővezeték, de nem is visznek magukkal üzemanyagot?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.14. 08:00:05

@Womb Raider: "nem akarnak rögtön stigmatizálni, börtönbe zárni"

Hát nehogy már a tolvajokat börtönbe zárják, az olyan nem európai cselekedet.

Csak Magyarországon nincs még börtönben miniszter, az összes környező országban lecsuktak már. Mi vagyunk a legkevésbé korruptak? Na ne röhögtess, cserepes a szám.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????,

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.14. 08:01:32

@Womb Raider: "mi a helyzet a napelemes járművekkel"

"Harmadik lett a kecskeméti Neumann János Egyetem hallgatóinak napelemes autója az elektromos autók legnagyobb európai versenyén, a European Solar Challenge-en, amelyen az idén 18 egyetemi csapat állt rajthoz – írja közleményében a Bridgestone Magyarország Kft. A cég a kifejezetten a versenyre tervezett, ultrakönnyű és kis gördülési ellenállású abroncsokkal segítette a csapatot."

index.hu/techtud/2018/09/25/magyar_siker_a_napelemes_autok_europai_versenyen/

Cycmen 2018.12.14. 09:23:13

@Womb Raider: "Azért, mert az emberek józanabbik hányada olyanokra szavazott, akik vannak annyira európaiak, hogy nem akarnak rögtön stigmatizálni, börtönbe zárni, lámpavasra lógatni mindenkit, aki nem szimpatizál velük és akinek ellenvéleménye van. Virágozzék minden virág:)"

Ami elég nagy hülyeség az utóbbi napok eseményei alapján (meg még régebb óta). Ideje lenne már felhagyni ezzel a hozzáállással, a lovagiasság szabályait csak arra méltó ellenfélnél érdemes betartani! 19-ben és 47-ben ugyanezt csinálták és alapvetően ugyanazon eszmeiséggel, nem kéne ismét végigjárni azt az utat.

buszrajongó 2018.12.14. 12:19:45

@Womb Raider: Ha nincs felsővezeték, nem troli. Autó lehet, mert a kezdet kezdetén, az elektromos autózás elterjedésekor, annak jogi szabályozása során, valamilyen nyakatekert logika alapján az akkumulátor minősült üzemanyagnak. Aztán ezen finomítottak, és az akkumulátor és a benne tárolt áram minősül annak. Ez már jobb, de az akksi üzemanyagnak nyilvánítása esetén, a belsőégésű motorral szerelt jármű tankja is annak minősülhet. A logikát ne rajtam kérd számon. A napelemes járműnél a kollektorok és a tárolt energia lehet az.:))

alöksz róz 2018.12.14. 14:32:36

@morph on deer: ez faszság, papám. sokkal keletebbre van a forrástól a torkolat, mint délebbre
nézd már meg a képet... ha ránézel egy pillanat alatt megmondod, miért faszság
upload.wikimedia.org/wikipedia/hu/c/cf/Duna-terkep.png
attól, hogy budapesten így folyik, az É-D irány még nem magasabbrendű, nem mi vagyunk a világ közepe :D

alöksz róz 2018.12.14. 14:46:46

a kép bal széle a nyugat, jobb széle a kelet. csak hogy egyértelmű legyen :D

2018.12.17. 15:26:49

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Két dolog jutott eszembe..

Az egyik: valójában a napelemes autók kategorizálása (félkomolyan..) volt a téma.. a másik: ha nálunk a béka segge alatt az oktatás, ha Románia lelépett minket, úgy mire ez az eredmény? Hol vannak a 23millió románjaid???
süti beállítások módosítása