B1 blogcsalád



Orbán felfalja a Néppártot, pedig az kellőképpen elvtelennek bizonyult pl. a CEU ügyében

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2018. december 09. - Szelestey

• Timmermans szerint a populisták csak rombolni tudnak, de éppen őket akarja hatalomra segíteni Európában Steve Bannon, aki nem győzi méltatni Trumpot és Orbánt, miután mindkettő elutasítja az ENSZ migrációs csomagját 

• Eltérőek a külföldi sajtóvélemények az ügyben, mire volt jó a tegnap budapesti tüntetés 

• A jeruzsálemi Yad Vashem intézet a politika játékszere lett, miután Netanjahu olyanokkal kokettál, mint a magyar miniszterelnök 

FAZ

frankfurter_allgemeine.jpg

Az európai szociáldemokraták strasbourgi frakcióvezetője úgy látja, hogy Orbán Viktor felfalja az Európai Néppártot, amelyet máris meggyengített a vita akörül, hogy a magyar kormányfő megsérti a jogállamot. Bullmann Lisszabonban nyilatkozott, ahol a pártcsalád közfelkiáltással Timmermanst választotta jelöltnek a Bizottság elnöki tisztére, vagyis ő lesz a konzervatív Weber kihívója. A poszt baloldali várományosa száll tehát szembe a jövő évi választáson a jobboldali populistákkal.

A holland politikus kijelentette, hogy túl sokan érzik úgy: magukra maradtak és kirekesztődtek a társadalomból. Ám ha számukra nem találnak megoldást, akkor kudarcot vall az EU, mert az emberek elfordulnak tőle, ám ezt nem szabad megengedni. A haladó erőknek együtt kell fellépniük a jobboldali populizmussal szemben, mert az erősnek érzi magát, ám semmiféle válasza sincs a gondokra. Hívei csak azért lépnek szövetségre, hogy mindig valamit tönkretegyenek. Rombolni jól tudnak, de építeni képtelenek – tette hozzá. Gratuláló üzenetében a német szociáldemokraták elnök asszonya azt írta Timmermansnak, hogy a földrész válaszúthoz érkezett: a nagyobb szolidaritás, illetve aközött kell dönteni, hogy a saját ország a fontosabb.  

Neue Kronen Zeitung

kronen_zeitung_1.jpg

Nagy tüntetés volt Budapesten a „rabszolga törvény” ellen. Tízezren vonultak végig az utcákon, miután felháborodást keltett, hogy a kormány az eddigi évi 250 helyett 400 órában akarja engedélyezni az a legális túlmunkát a vállalatok számára. Az egyeztető tárgyalások kudarcot vallottak, ezért rendezték meg a menetet, hétfőre pedig részleges útlezárásokat hirdettek. A szakszervezetek az ellenzéki pártokkal együtt azt vetik a hatalom szemére, hogy az védtelenné akarja tenni a munkavállalókat és a multik, azaz a nemzetközi nagytőke érdekeit szolgálja ki. A rendőrség az Országház előtt kiszorította a demonstrálókat, miután azok a kordon ellenére behatoltak a Kossuth térre.

Bloomberg

A magyar szakszervezeteknek nem sikerült utánozniuk a francia sárgamellényeket, csupán néhány ezren tüntettek a ’rabszolgamunka’-törvény ellen. A részvevők száma mutatta, milyen gyenge az ellenzék a kormánnyal szemben. Igaz, még akkor sem tudtak érdemi eredményt elérni, amikor korábban jóval többen demonstráltak. A Fidesznek kétharmados többsége van, a másik oldal széttöredezett, így a hatalom úgy visz át bármilyen jogszabályt, ahogy csak akarja. A tudósítás felidézi, hogy Szíjjártó Péter a minap elárulta: a német autógyárak intézkedéseket kértek a kormánytól a munkaerőhiány enyhítésére. Kósa Lajos, az egyik elterjesztő ugyanakkor tagadta, hogy a lépés ellenszolgáltatást jelentene, mármint azért, hogy a BMW Debrecenben építi meg új üzemét. Kordás László, a szakszervezetek nevében azonban egyértelműnek látja, hogy az autóipar igényeinek tesz eleget az engedélyezett túlórák drasztikus megemelésével.   

New York Times

new_york_times.jpg

A jeruzsálem Yad Vashem Intézet egyszerre a népirtás emlékhelye és az izraeli reálpolitika eszköze, de mi történik akkor, ha olyan autokratákat fogad, mint Orbán Viktor – kérdezi a lap és illusztrációként mindjárt a magyar kormányfő helyszínen készült fényképét mellékelte. Az intézetet és múzeumot olyan zsidók alapították, akiket a soviniszta nacionalizmus űzött el, illetve akik a holokauszt elszenvedői voltak. Csakhogy bizonyos eszmék ma újraélednek Európában, illetve Amerikában és Izraelt körüludvarolják szélsőjobbos politikusok, akik odahaza ellenérzést gerjeszthetnek a zsidókkal és más kisebbségekkel szemben, ugyanakkor oda vannak Izraelért.  Egy egységes etnikai csoport nemzetállamának, erős katonai hatalomnak, egyben bástyának tekintik az iszlámmal szemben. És ezek a körök jó kapcsolatokat építette ki a mostani kormánnyal. Így Orbánon kívül fél éven belül járt az intézményben a Fülöp-szigetek és Brazília elnöke, Salvini ebben a hónapban esedékes.

Az alkalmazottak körében egyre hangosabb az elégedetlenség amiatt, hogy az izraeli külpolitika a saját céljaira használja fel a házat, és az ellentétben áll a holokauszt tanulságaival. Amikor olyan vendégeket kell fogadni, akik olyan eszmékkel flörtölnek, mint az etnikai felsőbbrendűség, a személyi kultusz és a törvény áthágása, hiszen egykor éppen ezek miatt következett be a hatalmas pusztítás. Ez a háborgás nyilvánult meg, amikor Orbán látogatása előtt a Yad Vashem szükségesnek tartotta kinyilvánítani, hogy a politikus úti programját az izraeli Külügyminisztérium állította össze. (Az izraeli politikai közép is tiltakozott, mivel Orbán dicsőítette Horthyt.)  

Izrael számára a fő veszélyt napjainkban Irán jelenti, csakhogy a Nyugat hajlandó azzal együttműködni, ezért Tel Avivnak szüksége van minden lehetséges szövetségesre, az olyanokra is, mint Orbán és Trump, akik osztják az ország ellenségeinek véleményét. Csakhogy kérdés, hol a helye mindebben az intézetnek. Ez vetődött fel a Sorsok Háza kapcsán is, amelynek tervét a múzeum szakértői élesen bírálták, merthogy az bagatellizálja a magyarok szerepét a holokausztban. Az egyik történész, aki egyébként nemrégiben körbekalauzolta Orbánt a házban, kijelentette, hogy az elgondolás súlyosan meghamisítja a történelmet. A héten magyar és izraeli szakértők egyeztettek a koncepcióról, ami azután olyan vádakhoz vezetett, hogy a hatalom a nemzetközi politikában aprópénzre váltja a világégést.

A kutatók doyenje úgy látja, hogy mostanában az izraeli kormány, valamint az olyan vendégek, mint Orbán, a maguk céljaira aknázzák ki az intézetet, és annak nincs más választása, mint belemenni a játékba. Ha visszautasítaná a felkérést, azzal magára vonná a hatalom haragját, mert a falakon belül vezetőváltás közeleg, és abba beleszólása lesz a politikának, de nem lenne jó, ha a Netanjahu-kabinet a saját emberét nevezné ki igazgatónak. A baj ott van, hogy az a történelem, amivel a Yad Vashem foglalkozik, napjainkban is velünk él.

Politico

politico_1.jpg

Steve Bannon dicsérte Trumpot, Orbán Viktort és Marine Le Pent, amiért azok elutasítják az ENSZ  migrációs csomagját. Az amerikai elnök volt stratégiai tanácsadója azzal érvelt, hogy nem a magyar, amerikai vagy francia munkásoknak kell megoldaniuk az afrikai problémákat. A szakértő, aki össze akarja fogni az európai populista erőket a jövő évi EP-választás előtt, Brüsszelben, a flamand nacionalista párt, a Vlaams Belang meghívására mondott beszédet és azt állította, hogy a világszervezet által kidolgozott tervezet eleve halva született.

A tervek szerint a dokumentumot hétfő-kedden írják alá Marrakechben. A portál hozzáteszi, hogy a migráció három év elteltével is kényes kérdés. A szélsőségesek lecsaptak a készülő ENSZ-megállapodásra, és ezzel belharcokat idéztek elő egy sok kormánypártban, illetve kabinetben, ideértve Belgiumot, ahol hatalmi válság robbant ki a kérdés körül. Bannon egyébként ezúttal is azt hangoztatta, hogy most először kínálkozik alternatíva az Európa-párti körökkel szemben, beleértve az olyan tántorgó vezetők leváltását, mint Juncker.  

Libération

liberation_1.jpg

A CEU rektora és diákjai azon füstölögnek, hogy nem kaptak támogatást az EU-tól, így az egyetem kénytelen Bécsbe költözni, miután Orbán Viktor nem volt hajlandó aláírni a szerződést az akkreditáció meghosszabbításáról. A tanárokat és a hallgatókat egyaránt aggasztja a jövő. Egy friss diplomás azt írta a közösségi hálón, hogy ha így megy tovább, akkor az Orbán-kabinet könyveket is fog égetni. Fodor Éva, rektorhelyettes azt mondja, a kormány szimplán hazudik, amikor azt állítja, hogy az intézmény nem tett eleget az új előírásoknak. Egy oktató pedig azt nehezményezi, hogy az unió magára hagyta őket. Ezt a véleményt sokan osztják, noha a Bizottság az Európai Bírósághoz fordult az ügyben.

Az egyik török egyetemista azt kifogásolja, hogy a Néppárt csak a száját járatta, amikor következményeket helyezett kilátásba, ha az iskola nem maradhat Magyarországon. Mint mondta, az európai vezetők nem tesznek semmit az alapelvek megőrzése érdekében, szó sincs semmiféle szankcióról. Egy indiai társa azt fejtegeti, hogy ha az unió nyomást fejtett volna ki, akkor az intézménynek több esélye lett volna a kormánnyal szemben. Ám így az látszik, hogy Európa már nem működik. Ezért az EU-nak vállalnia kell a felelősséget a történtekért. A beszámoló megjegyzi, hogy a CEU kapcsolatai ezek után elkerülhetetlenül megszakadnak a magyar tudományos élettel, de hát éppen ez volt az egész manőver célja.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr914464790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rallus 2018.12.09. 08:33:45

Orbán kibrexitezte az angolokat az EU-ból, fellázította a franciákat és a belgákat! Hiába küzdött súlyos isiásza ellenére oroszlánként a zseniális Juncker, nem volt képes 4-5 milliónál több , a jövőt biztossá tevő kitűnő munkaerőt importálni!
És akkor még a CEU is...csőstül jön a baj....

Oxica 2018.12.09. 08:34:31

444.hu/2018/12/08/havasi-amiota-a-honvedsegi-uj-repulogepeket-vett-azokkal-repul-orban

Luxusbaloldal, mi elvtársak? Limuzinszocialisták, mi elvtársak?

Közben a puritán, plebejus felcsúti lótolvaj cigánynak már egy egész flottát vettünk luxusrepülőkből. Már több van a g..inek, mint putyin elvtársnak.

Hát ezért kell 400 óra túlórával telibe szarni a lápi hülyemagyarokat.

Induljon a nap.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.

Amúgy, milyen elbaszott egy ország az, ahol a honvédség luxusrepülőkkel fejleszti a NATO haderejét?
Hát kibaszottul örülhetünk, hogy a szövetségesek megtűrnek bennünket a kötelékükben.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.12.09. 08:45:37

A Liberális Néppártnak nincs jövője eleve.

rallus 2018.12.09. 08:53:43

@Oxica:
"A rendőrség Izraelből származó vízágyúkat vett a következő tömegoszlatásaihoz közel 315 millió forintért – tudta meg lapunk. A Rendészeti Biztonsági Szolgálat utódjához, a Készenléti Rendőrséghez került három új járművet a schengeni alapból finanszírozták, vagyis európai uniós forrásból kívánják hatékonyabbá tenni a tömegoszlatást."
Mindig kell valami az aktuálissá váló feladatok elvégzéséhez.
Gyurcsány a honfitársai veréséhez szükséges eszközparkot bővítette, Orbán meg kénytelen külföldön tárgyalni. Tudom, hogy a ballib vezetők gyalog jártak és hamubasült pogácsát vittek magukkal, de ők a népért éltek!

2018.12.09. 09:29:28

@rallus: Ezt a hozzá böfőgést is sikerült értelmeznem!Minden betüje egy sötét agyú szüleménye!Szerintem még tovább a mész a nemzeti uton,vissza találsz h-őseidhez a kereszténységet felvett nemzet áruló istvánig!FReméleg megszavazód és támogatód a szulejmán szartán türbéjét,aki 2,5 millió néptársadat kiírtotta 150 éves "fejlesztése" alatt a török unalomnak!

Cycmen 2018.12.09. 10:03:58

"Orbán felfalja a Néppártot, pedig az kellőképpen elvtelennek bizonyult pl. a CEU ügyében"

Mit kellett volna csinálniuk? Vegyétek már tudomásul, hogy a CEU ügy Sorosnak és pár libsinek ügy, mindenki más lesz.rja magasról!
Nincs itt világméretű felháborodás a "világ élvonalába" tartozó egyetemetek ügyében, hiába sulykoljátok.

Cycmen 2018.12.09. 10:40:30

@Oxica: "Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok."

A magyarok nevében köszönöm a biztatást, a halszagról viszont nem tehetünk, a bűz a libsik miatt van.

NemodaBuda 2018.12.09. 10:57:04

@rallus: Nem ő csinálta, ő csak felült a vonatra !

NemodaBuda 2018.12.09. 10:58:54

@rallus: Ugye nem akarod ezzel azt mondani, hogy orbánod a népért él ? Egy nagy lófaszt, édesapám !

NemodaBuda 2018.12.09. 11:01:32

@Cycmen: Nem igaz, csak ezt hallod ! Ebből nem lehet jövőt építeni ! És általában véve nagy problémája az emberiségnek, még ha nem is eszmélt rá, ami most történik. Mert mi lehet ennek a következménye ? Egymásnak esik Európa és megint háborúzik (a nacinonalizmus és az erőszak nem fogja ez megakadályozni), vagy győz a liberalizmus és véglegesen kiirtja a nacionalizmus minden fajtáját. Adott esetben radikálisan !

Dickon 2018.12.09. 11:12:02

"Az európai szociáldemokraták strasbourgi frakcióvezetője úgy látja, hogy Orbán Viktor felfalja az Európai Néppártot, amelyet máris meggyengített a vita akörül, hogy a magyar kormányfő megsérti a jogállamot."

:DDDDDDDD
Nem, a Néppártot a bevándorlás megítélésében folytatott vita osztotta és gyengítette meg. Szarnak ők a jogállam helyzetére Magyarországon, amit mi sem bizonyít jobban, hogy Orbánt nem rúgták még seggbe.

"A holland politikus kijelentette, hogy túl sokan érzik úgy: magukra maradtak és kirekesztődtek a társadalomból."

Ja, és a mocskos populisták meg olyanokat mondanak, ami tetszik azoknak akik úgy érzik, hogy kirekesztődtek.
A szemetek!
:)))))

"Ám ha számukra nem találnak megoldást, akkor kudarcot vall az EU, mert az emberek elfordulnak tőle, ám ezt nem szabad megengedni."

Nem az EU vall kudarcot, hanem néhány politikus...és ahogy egy progresszív, nagy magyar politikus is mondta:
-Akkor vissza lehet menni autófényezőnek.
:)

" A haladó erőknek együtt kell fellépniük a jobboldali populizmussal szemben, mert az erősnek érzi magát, ám semmiféle válasza sincs a gondokra."

:DDDD
Mint látható, a haladó erőknek sincsenek mindenkit megnyugtató válaszaik, ezért is van tele az alsó.

"Gratuláló üzenetében a német szociáldemokraták elnök asszonya azt írta Timmermansnak, hogy a földrész válaszúthoz érkezett: a nagyobb szolidaritás, illetve aközött kell dönteni, hogy a saját ország a fontosabb."

:DDD
Egy kényelmes Brüsszeli irodából nézve pont le van szarva az ország.
Csak ezek a szemét populisták ne lennének....

Dickon 2018.12.09. 11:23:25

"Nagy tüntetés volt Budapesten a „rabszolga törvény” ellen. Tízezren vonultak végig az utcákon, miután felháborodást keltett, hogy a kormány az eddigi évi 250 helyett 400 órában akarja engedélyezni az a legális túlmunkát a vállalatok számára.....A rendőrség az Országház előtt kiszorította a demonstrálókat, miután azok a kordon ellenére behatoltak a Kossuth térre."

:)
Ez elég drámaian és keményen hangzik, és a gyanútlan szemlélő még azt hihetné, hogy jelentőséggel bír, de véletlenül tovább olvas, és ezt találja:

"A magyar szakszervezeteknek nem sikerült utánozniuk a francia sárgamellényeket, csupán néhány ezren tüntettek a ’rabszolgamunka’-törvény ellen. A részvevők száma mutatta, milyen gyenge az ellenzék a kormánnyal szemben."

"A tudósítás felidézi, hogy Szíjjártó Péter a minap elárulta: a német autógyárak intézkedéseket kértek a kormánytól a munkaerőhiány enyhítésére."

:)))
Hát kérem a kelet-európai gyarmatok helytartóinak sem könnyű az élete. Szóltak, hogy intézkedni kellene...

"Kordás László, a szakszervezetek nevében azonban egyértelműnek látja, hogy az autóipar igényeinek tesz eleget az engedélyezett túlórák drasztikus megemelésével..."

:DDDDD
Kordás László és szakszervezeti "kollégái" nem gondolták még úgy, például az elmúlt években, hogy tüntetni kellene a magasabb bérekért?
Nem?
Hát, gondoltam...Itt a kelet-európai gyarmatokon a szakszervezeti vezetők élete sem könnyű...
:)

Dickon 2018.12.09. 11:39:11

"A jeruzsálem Yad Vashem Intézet egyszerre a népirtás emlékhelye és az izraeli reálpolitika eszköze"
:DDD
Na most ez a mondatrész egyszerre naiv és antiszemita...
:)

" de mi történik akkor, ha olyan autokratákat fogad, mint Orbán Viktor – kérdezi a lap és illusztrációként mindjárt a magyar kormányfő helyszínen készült fényképét mellékelte."

:))))
Hát ilyenkor a politikai érdekek háttérbe szorítják a holokausztot.

" Az intézetet és múzeumot olyan zsidók alapították, akiket a soviniszta nacionalizmus űzött el..."

:)
Nem inkább a fasizmus és a nácizmus?

"...ugyanakkor oda vannak Izraelért. Egy egységes etnikai csoport nemzetállamának, erős katonai hatalomnak, egyben bástyának tekintik az iszlámmal szemben. "

:))
Hogy mik vannak?!

"Izrael számára a fő veszélyt napjainkban Irán jelenti, csakhogy a Nyugat hajlandó azzal együttműködni, ezért Tel Avivnak szüksége van minden lehetséges szövetségesre, az olyanokra is, mint Orbán és Trump, akik osztják az ország ellenségeinek véleményét."

:DDDD
Ez csak elírás lehet. Istenem, mennyire remeghetett a posztoló keze...

"A kutatók doyenje úgy látja, hogy mostanában az izraeli kormány, valamint az olyan vendégek, mint Orbán, a maguk céljaira aknázzák ki az intézetet, és annak nincs más választása, mint belemenni a játékba. Ha visszautasítaná a felkérést, azzal magára vonná a hatalom haragját, mert a falakon belül vezetőváltás közeleg, és abba beleszólása lesz a politikának, de nem lenne jó, ha a Netanjahu-kabinet a saját emberét nevezné ki igazgatónak."

:DDDDD
Talán most érthető, hogy mondjuk itthon hirtelen miért lesz jó zsidó egyesek szemében egy MAZSIHISZ-es, és miért lesz rossz egy pajeszos, haszid Slomó...
:)
Politika...pénz...antiszemitizmus...holokauszt...
:)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.09. 11:40:00

@Cycmen: Nem tisztem a libsiket védeni, de nem az ő projektjük volt.

"Feledhetetlen dalt, mit dalt, örök érvényű szabadsághimnuszt írt Orbán Viktor felkérésére a magyar származású amerikai zeneszerző, Desmond Child"

444.hu/2016/08/17/halszagu-magyarorszag-hogy-mindenki-erezze-azt-amit-ereznie-kell

És:
444.hu/2018/11/27/minden-eddiginel-budosebb-nyalkasabb-es-sikamlosabb-kampanyt-folytat-a-kormany-ami-raadasul-2023-ig-tart

:))

Cycmen 2018.12.09. 11:40:18

@NemodaBuda: " győz a liberalizmus és véglegesen kiirtja a nacionalizmus minden fajtáját. Adott esetben radikálisan !"

Filozofálgassunk csak egy kicsit! Az a liberalizmus ami radikálisan kiirt bármit is, az nem liberalizmus. Ezek után gyanús és álságos az egész liberalizmus és indokolja, elősegíti és fenntartja az egészséges nacionalizmust.
A liberalizmus olyan mint a kommunizmus, önmagával indokolja a létét, megvalósíthatatlan zavaros téboly. Az már csak hab a tortán, hogy a tömegbázisuk ugyanaz,

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.09. 11:47:09

@Cycmen: "A liberalizmus olyan mint a kommunizmus, önmagával indokolja a létét, megvalósíthatatlan zavaros téboly."

Márpedig a liberalizmus vívmánya, hogy még neked is van szavazati jogod. Szabadon választhatsz munkát, nem rabszolgaként kell dolgoznod, van jogod valamennyi magántulajdonhoz, elvileg a törvény előtt egyenlő vagy a földesúrral, stb.

Dickon 2018.12.09. 11:51:47

"A CEU rektora és diákjai azon füstölögnek, hogy nem kaptak támogatást az EU-tól, így az egyetem kénytelen Bécsbe költözni, miután Orbán Viktor nem volt hajlandó aláírni a szerződést az akkreditáció meghosszabbításáról."

Bécs szép, tiszta és szabad város. Nem lesz ott semmi gond.
:)

"A tanárokat és a hallgatókat egyaránt aggasztja a jövő."

Szerintem Bécsben már nincs miért aggódni.
:)

"Egy friss diplomás azt írta a közösségi hálón, hogy ha így megy tovább, akkor az Orbán-kabinet könyveket is fog égetni."

:DDDDD
Lehet, hogy a diplomaünneplő bulin kevesebb csavarlazítót kellett volna tolni...

"Az egyik török egyetemista azt kifogásolja, hogy a Néppárt csak a száját járatta, amikor következményeket helyezett kilátásba, ha az iskola nem maradhat Magyarországon. ....
Egy indiai társa azt fejtegeti, hogy ha az unió nyomást fejtett volna ki, akkor az intézménynek több esélye lett volna a kormánnyal szemben."

:DDDDDD
Srácok, mi a baj Béccsel?

"Ám így az látszik, hogy Európa már nem működik."

:DDDD
És gondolom a két diák ezért gyorsan haza is utazott Eskisehirbe és Panajiba...ott minden működik és fasza!

Cycmen 2018.12.09. 11:57:06

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Nem tisztem a libsiket védeni, de nem az ő projektjük volt.

Az én értékrendem konstans, leszarom a "projektet is, a 444-et is, meg ezt az egész dumát, a kurva anyjuk a halszagú! Esetleg nem szemlélhetnétek ti is így a dolgokat? Te is aszerint alakítod ki a véleményedet, hogy a számodra gyűlölt politikai formációétól ellentétes legyen, még akkor is ha az egyébként teljesen logikátlan.

Cycmen 2018.12.09. 11:57:41

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Nem tisztem a libsiket védeni, de nem az ő projektjük volt.

Az én értékrendem konstans, leszarom a "projektet is, a 444-et is, meg ezt az egész dumát, a kurva anyjuk a halszagú! Esetleg nem szemlélhetnétek ti is így a dolgokat? Te is aszerint alakítod ki a véleményedet, hogy a számodra gyűlölt politikai formációétól ellentétes legyen, még akkor is ha az egyébként teljesen logikátlan.

boborján20 2018.12.09. 11:58:32

@Dickon: mi van diki, vasárnapra téged osztottak be?

te mi az anyádért örülsz annak, amit a csúti geci művel az országgal?

ha egy kicsit is értelmesnek, vagy tájékozottnak, uram bocsá műveltnek gondolod magad, akkor te, hogy tudsz ennek a pusztításnak örülni? hogy?

paraszthajszal 2018.12.09. 12:01:53

„Egy friss diplomás azt írta a közösségi hálón, hogy ha így megy tovább, akkor az Orbán-kabinet könyveket is fog égetni.”

Fú, ha egy „friss diplomás” írta, akkor erre biza oda kell figyelni! (Különösen, ha CEU Gender Studies szakos a szentem.)

Szeirntem érdemes lenne növelni a tétet, és a legközelebb már pogromokról, auto-da-féről írni, a könyvégetés önmagában kicsit snassz.

„Fodor Éva, rektorhelyettes azt mondja, a kormány szimplán hazudik, amikor azt állítja, hogy az intézmény nem tett eleget az új előírásoknak.”

Mi pedig azt mondjuk, hogy a rektorhelyettes és az intézmény szimplán hazudik, amikor azt állítja, hogy az intézmény valóban eleget tett az új előírásoknak, hiszen már le lettek leplezve, hogy csak egy Patyomkin-falut mutogattak a delegációnak, valódi egyeteminszintű képzésük Amerikában nincsen.

Leleplező hangfelvételek és a Kulipintyó-gate:
magyaridok.hu/belfold/az-amerikaiak-buktattak-le-a-ceu-t-hanganyaggal-3648464/
magyaridok.hu/belfold/lyukra-futott-a-ceu-nem-jott-be-a-trukkozes-3650528/
www.origo.hu/itthon/20181030-leleplezodotta-csalas-a-sorosegyetem-valojaban-egy-kulipintyo-a-pusztaban.html

Cycmen 2018.12.09. 12:09:50

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Márpedig a liberalizmus vívmánya, hogy még neked is van szavazati jogod. Szabadon választhatsz munkát, nem rabszolgaként kell dolgoznod, van jogod valamennyi magántulajdonhoz, elvileg a törvény előtt egyenlő vagy a földesúrral, stb."

Bazmeg ne fárassz! Amiket felsorolsz, ott maximum jelzőként szerepelhet a liberalizmus, az "előzőekhez képest liberálisabb" törvények megfogalmazás képében. Ugyanúgy használhatnánk a demokratikusabb megfogalmazást is. Azért ne írjunk már minden előrevivő, a korábbinál modernebb döntést a liberalizmus számlájára, bármilyen jól is jönne ez a mai libsiknek!

boborján20 2018.12.09. 12:10:20

@Cycmen: a te, és a gecimaffia értékredje kurva világos. büszke lehetsz a mérhetetlen lopásra, az ostobák uralmára, az uram-bátyám magyarországra!

ez az ország nem halszagú, hanem pöcegödörszagú!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.09. 12:10:57

@Cycmen: "a számodra gyűlölt politikai formációétól"

Már miért gyűlölnék bármilyen politikai formációt???

A köztörvényes fideSSmaffiát utálom, mert tönkreteszik a hazámat. Semmi közük a politikához azon kívül, hogy elmondanak egy csomó hazugságot.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.09. 12:14:26

@Cycmen: "Ugyanúgy használhatnánk a demokratikusabb megfogalmazást is."

Igen. Ennyike.

Csak a demokráciát használják a diktatórikus rezsimek leírására is - népi demokrácia, illiberális demokrácia -, a liberális jelzővel egyértelműsítjük.

paraszthajszal 2018.12.09. 12:38:07

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: „a liberális jelzővel egyértelműsítjük”

Azaz más tollával ékeskedtek.

Ahogy azt az Alaptörvényünk most is kimondja: „Magyarország független, demokratikus jogállam” – NEM liberális!

Független, azaz nekünk nem diktálhatják le Brüsszelből, hogy muszlim arabokra, szerecsenekre kell lecserélnünk a rezidens keresztény, magyar népességet.

Demokratikus, azaz a népakarat határozza meg a döntések irányát – márpedig a Nép nem azért adott április 8-án kétharmados felhatatalmazást Orbán Viktornak, hogy a senki által meg nem választott brüsszeli bürokraták, sorosista NGO-k által ránk erőltetett Soros-tdrvet valósítsa meg; ennek most és a jövőben is ellen fogunk állni.

És végezetül: jogállam, ami a magyar jog, törvények uralmát jelenti. Nekünk nem diktálhatja le Pardavi Márta és a sorosista Halszálka Bizottság, vagy a büntetőjog ballibbant professzora, hogy egy adott ügyben milyen ítélet, hatósági döntés születhet (legyen szó akár a Botka-közeli szocik szegedi VIP-parkolóbotrány-ügyéről, a menekültkérelmekről, a CEU amerikai képzéseiről vagy a rendőröket kővel dobáló, társaikat lázító terrorista migránsokról) – a magyar bíróságok, illetékes hatóságok csak a magyar jogszabályok betűjét és szellemét szem előtt tartva döntenek.

És lehet sivalkodni lyppsykéim, de ez még jó sokáig így is marad!

Cycmen 2018.12.09. 12:41:50

@boborján20: a te, és a gecimaffia értékredje kurva világos. büszke lehetsz a mérhetetlen lopásra, az ostobák uralmára, az uram-bátyám magyarországra!

Az "elmúttnyócéveteket" nézegesd, akkor volt ám csak lopás meg ostobaság.......meg IMF, meg megbízható munkásmozgalmi, meg MSZMP-s múltú, esetleg jó kis ávósleszármazott bátyám rendszer!

alöksz róz 2018.12.09. 12:48:11

@paraszthajszal: "És végezetül: jogállam, ami a magyar jog, törvények uralmát jelenti" - nemcsak ezt jelenti, hanem azt is, hogy mindenkire egyformán érvényesek. ami nem igazán teljesül.

Cycmen 2018.12.09. 13:06:42

@alöksz róz: A jogállam kérdése , illetve annak hiánya rendszerint valamelyik ártalmas, kártékony, vagy lusta kisebbség (etnikai, illetve kulturális) többletjogainak követelésekor merül fel.

látjátok feleim szümtükkel 2018.12.09. 13:12:32

Milyen tüntetés volt? Én nem annak láttam, hanem egy békés május elsejei sétának. A szakszervezetek átvették a békamenet szerepkörét?

boborján20 2018.12.09. 13:32:37

@Cycmen: "Az "elmúttnyócéveteket" nézegesd, akkor volt ám csak lopás meg ostobaság.......meg IMF, meg megbízható munkásmozgalmi, meg MSZMP-s múltú, esetleg jó kis ávósleszármazott bátyám rendszer!"

szerintem, az elmúlt nyocév kenterbe veri az előző nyolcat.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.09. 13:48:53

@boborján20: "szerintem, az elmúlt nyocév kenterbe veri az előző nyolcat."

:))

Erős a verseny.

alöksz róz 2018.12.09. 14:03:06

@Cycmen: meg amikor vannak egyenlőbbek, mint most, amikor a törvények rájuk nem vonatkoznak.

boborján20 2018.12.09. 14:13:55

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

azé emlékezz vissza. 2002-2010 között, azé nem voltak naponta olyan dolgok, mint ami mostanában vannak.

nem volt tiborc, mészaros, grueszki, récsöl, csúti stadion, kis vasút, és reggelig sorolhatnám.

szerinted

boborján20 2018.12.09. 14:16:24

@alöksz róz:

ja! mészaroslölö, tiborc, fityeszmédiaholding, csútiapjának bányái. és ráküldjük a kinézett cégre a rendőrséget, navot, apádfaszát!

alöksz róz 2018.12.09. 14:34:18

@boborján20: csak közbe tönkrebaszták az országot, de jó is volt

Cycmen 2018.12.09. 15:21:59

@boborján20: azé emlékezz vissza. 2002-2010 között, azé nem voltak naponta olyan dolgok, mint ami mostanában vannak.

Mi volt a jó, amitől kellemesen érezted magad?

alöksz róz 2018.12.09. 15:27:30

@Cycmen: több volt a rokkantnyugdíja.

alöksz róz 2018.12.09. 15:28:11

na ez a kontrázás :-)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.09. 15:33:35

@boborján20: Minden geciségnek megvolt már az előszele. 2006-os választási csalások, MNB gazdasági adatok visszatartása, hazudozás, hogy dübörög a gazdaság, kordon, 40 millió román, pártkelte, dupla áron autópályák, 4-es metró csalások... Kérdezd a fideSSfasszopókat, kapásból folytatják a listát. Csak most ugyanazt ezerszeresen fölnagyítva kapjuk újra a gecitől.

Akkor is gazdagodott símacska. Csak a fideSS 2010-ben felrúgta a 70-30% megállapodást, és a szocik most éheznek.

boborján20 2018.12.09. 16:01:27

@alöksz róz: ha én rokkant nyugdíjas vagyok, amit nem tudom honnan veszel, akkor te egy hulladék vagy.

szerintem ha fésztufész találkoznánk, akkor simán megennélek tíz témából nyolcban.

boborján20 2018.12.09. 16:02:31

@Cycmen: mi az a jó, amiért most jól érzed itt magad?

boborján20 2018.12.09. 16:05:29

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

sok dologban igazad van a 2002-2010 közötti dolgokban, de szerinted a mai dolgok köszönő viszonyba vannak azokkal?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.09. 16:18:07

@boborján20: Mint írtam, ezerszeresen kapjuk az áldást, mondhatjuk, hogy köszönő viszonyban sincs.

De nem ez a baj. Az elkúrót le lehetett váltani, mert minden elhajlás ellenére demokrácia volt. A geci eltaposta a demokráciát, már leválthatatlan. Meglátod, fog még 98%-kal is választást nyerni, ala kimdzsongun. Szép hazámnak befellegzett a következő 100 évre. Ha lesz még azután egyáltalán. Ruszki gyarmat leszünk megint, az lesz a vége.

Cycmen 2018.12.09. 17:52:56

@boborján20: mi az a jó, amiért most jól érzed itt magad?

Gondoltam hogy nem fogsz tudni válaszolni. Nem én visítozok hogy 2002-2010 között jobb volt. Ne kérdezz vissza.

alöksz róz 2018.12.09. 17:58:44

@boborján20: biztos, hogy nem, túl ostoba vagy te ahhoz... max túlkiabálnál.

boborján20 2018.12.09. 18:04:25

@alöksz róz: ja persze! szerintem, te csak alulról vered tállaievtárs, vagy kosalala ikuját!:))

na menyé a kurvaanyádba, fityeszjobbágy!

alöksz róz 2018.12.09. 18:23:01

@boborján20: egész véletlenül kiemelkedően magas az IQ-m, még igazolásom is van róla, nyomi :-)

boborján20 2018.12.09. 18:37:55

@alöksz róz: "egész véletlenül kiemelkedően magas az IQ-m"

ja! minden nap, reggeltől estig itt bizonyítod:)

ha meg véletlenül betéved ide valaki, az felmossa veled a padlót.
tudom, te így szállsz le a bicikliről!:)))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.09. 18:59:37

@alöksz róz: "kiemelkedően magas az IQ-m"

Akkor előttünk miafaszé titkolod, nyomi? :))

alöksz róz 2018.12.09. 19:06:03

@boborján20: hát ki mosta fel velem a padlót, nyomi? te pl. csak anyázol meg fityeszzombizol.
ezt nevezed felmosásnak? :D

alöksz róz 2018.12.09. 19:07:40

@boborján20: "minden nap, reggeltől estig itt bizonyítod" - van vagy 45 ezer hozzászólásod taga20 néven.
meg ki tudja mennyi a többin.
gondold át ezt még egyszer, roki :D

alöksz róz 2018.12.09. 19:08:22

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: nem titkolom, papi, csak túl hülye vagy ahhoz, hogy felfogd.

látjátok feleim szümtükkel 2018.12.09. 20:12:21

@paraszthajszal: "...a senki által meg nem választott brüsszeli bürokraták..."

No végre, kimondtad. Mármint azt, hogy a fidesz képviselői is senkik. Hiszen ők is ott voltak a brüsszeli bürokraták megválasztásakor, és még fideszest is választottak uniós biztosnak. Mintha valami Navracsicsnak hívnák.

yourmomtits 2018.12.09. 22:36:05

eddig nem az volt, h ovi jelentéktelen?

Sir Bates dö Hól 2018.12.09. 23:32:54

@alöksz róz: ezt én is láttam, ott volt a kutyabőr mellett, taga írta alá:-)... (azért a ner-cselédeket jól megzavartad)

Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy 2018.12.09. 23:47:15

@Oxica: "Közben a puritán, plebejus felcsúti lótolvaj cigánynak már egy egész flottát vettünk luxusrepülőkből."

Meg kell védenem a puritán, plebejus felcsúti lótolvaj cigányt, hiszen egyre gyorsabban közeleg a nap, amikor a libsik lámpavassal mennek majd tüntetésre és a Soros által szított és megtévesztett havi 400 órát gürcölő magyar kismeber is csatlakozni fog hozzájuk, mert szakít rá magának időt.

Orbán Viktornak tehát nagyon gyorsan kell majd menekülnie, akárcsak a másik elvtársának Janukovicsnak, így teljesen jogos, hogy a felcsúti stadionja mellé terjedelmes repülőgép felszálló pályát épít, a hangárban biztos ami biztos 30 tartalék luxusrepülővel (hát ha Sorosék titokban elrontottak belőlük egy csomót) hogy a libsik alattomos támadása esetén azonnal fel tudjon szállni a Moszkvai különjáratára és az úton kellemesen érezze magát. Érezze, hogy a magyar nép szereti és visszavárja őt, ezért a luxusrepülő a legkevesebb amit megérdemel.

Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy 2018.12.09. 23:56:45

@paraszthajszal: "Ahogy azt az Alaptörvényünk most is kimondja: „Magyarország független, demokratikus jogállam” – NEM liberális!"

Te szerencsétlen anyaszomorítóan hülye gyerek, egy demokráciához liberalizmus kell!
A jogállamban meg ráadásul az orbánok, tiborcok, rogánok m´ár rég a sitten lennének!

Te fidelitaszos kőostoba lény, olyan hogy illiberális demokrácia csak a Putyin seggnyaló orb´án gazdád fejében létezik. Látszik is rajta, hogy ép ésszel már nem bírja a saját elmebomlásait.

Magyar ember ne viseljen baseball sapkát 2018.12.10. 01:33:30

Hat, a neppart-atombomba is a lippsik loveszarkaban robbant. Mit lehet tenni.

alöksz róz 2018.12.10. 02:15:59

@Sir Bates dö Hól: jaja, tényleg ott van egymás mellett a kettő. de most hogy így mondod, rájöttem, lehet mégse az 1100-as évekig tudom visszavezetni. csak összekevertem a kettőn a számokat.
ne m mint ha bármit jelentene a kombinációs készségen és az összefüggések felismerésén kívül. nem sokat ér, ha szar az input :-)

Ménár Atya 2018.12.10. 06:11:39

Szokásos, fizetett hírmondók próbálnak fasisztázni, de ez megint nem jön be.
Lassan izrael is fasiszta állam lesz, ha az érdekeik úgy kívánják.
Kicsit feljebb lehet olvasni, hogy :Lemondta izraeli turnéját a Pink Floyd számait játszó zenekar Roger Waters, a Pink Floyd egyik alapító tagjának nyomására – írja a Jerusalem Post online kiadása.
index.hu/kultur/zene/2018/12/09/lemondta_izraeli_koncertjet_egy_pink_floyd_tribute_zenekar/
Akit érdekel, olvassa el, zseniális az indoklás,elég szűk, és egyoldalú látásmódot takar.
Ki a hibás.......hát az áldozat,mert visszaütött :)
Orbánt meg,mint szélsőjobbost, elég nehéz lesz fasisztázni, azért az emberek nem hülyék, már nem a négy elemis korosztály diktál,mint a cuclizmusban, és már külföldön is az dől be ilyen marhaságnak, aki végletekig elfogult pártkatona, vagy gazdasági érdeket lát benne.
Szóval fiaim, az ilyen cikkekkel belefuttok megint egy qva nagy pofonba, szokásos öngól az egész :)
Ámen

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.12.10. 10:21:32

Ha Orbaneszkunak sikerül felfalnia a néppártot, és nem durran ettől ki, hát egészségére, de nem tartok tőle, hogy a németek kiengednék a kezükből a gyeplőt. Akárhogyan is nézzük, a pénz beszél a libsik meg ugatnak. A németeknek megéri még az is, ha a "mindenki" által megvetett Orbaneszkuval paroláznak, amíg az nekik eurómilliárdokban mérhető hasznot hoz. Ez az az ok, amiért a liberófasiszták hiába ágállnak a Csuti Törpe és Bandája ellen, mert amíg a Vityával üzletelni lehet, addig még az se zavarja a német politikusokat, ha a Vitya az asztalra sz@rik.

2018.12.10. 11:43:04

@Oxica: "Közben a puritán, plebejus felcsúti lótolvaj cigánynak már egy egész flottát vettünk luxusrepülőkből. Már több van a g..inek, mint putyin elvtársnak."

Ejejejjejj... az etnikum mennyiben releváns? Viselkedj már jó pc liberális módra. Rendszeresen kiesel a szerepedből.. és a jelmez is lötyög rajtad.
Egyik nap habzó szájjal óbégatsz antiszemitizmust a Soros tevékenységét érő kritikák kapcsán, másnap meg suttyó módon cigányozol egy kövéret.. buzizás is lesz?

Sir Bates dö Hól 2018.12.10. 13:03:11

@Womb Raider: szia muci:-), régen láttalak! igazad van, nem releváns, tudjuk be a frusztrációnak, ellenben téged nem zavar egy cseppet sem, hogy mo erőforrásait ilyen mértékben monopolizálja egy szűk kör, miközben arról harsog a pénzszivattyúként közpénzből működő propagandamédia, hogy itt minden a nemzetért?!... másrészt egy liberális nem lehet rasszista? sosem állította senki, hogy a liberálisok szentek;-)...

most az az optikája, hogy szemére veted a másiknak, hogy rasszista, s ezzel mentegted orbán és a ner sikkasztásait

alöksz róz 2018.12.10. 15:24:47

@Sir Bates dö Hól: "másrészt egy liberális nem lehet rasszista?" - nem.

Sir Bates dö Hól 2018.12.10. 16:02:39

@alöksz róz: már miért ne lehetne? az érzelmi megközelítés...

2018.12.10. 18:23:51

@Sir Bates dö Hól: "most az az optikája, hogy szemére veted a másiknak, hogy rasszista, s ezzel mentegted orbán és a ner sikkasztásait"

Szó nincs erről.. csak gondoltam szólok, hogy nagy rá a kabát, válasszon testhezállóbbat :)

"ellenben téged nem zavar egy cseppet sem, hogy mo erőforrásait ilyen mértékben monopolizálja egy szűk kör"
Tudom, számodra megnyugtatóbb lenne, ha egy másik kör számára monopolizálnák.. egészen biztos vagyok abban, hogy ugyanilyen hangosan csaholtál, amikor anno kabátgombokért privatizálták a magyar állam maradék vagyonát .. de még úgy sem vígasz ez nekem, hogy abban is biztos vagyok, azt nemzetközi támogatással és fennsőbbrendű liberális értékrendre alapuló kifinomultsággal tették mindezt.

"másrészt egy liberális nem lehet rasszista? sosem állította senki, hogy a liberálisok szentek;-)"
A liberalizmus sokféle értelmezéseinek egyikével sem igazán kompatibilis a rasszizmus.. de mivel a valódi liberális errefelé olyasféle, mint a fehér holló, így ennek csak elméleti jelentősége van. De legyen bármiképp, aki azért támad másokat, mert a liberálisnak aposztrofált értékrenddel szembehelyezkedik, az legalább adjon a látszatra.. vagy ne sértődjön meg, ha kiröhögik az alakítását. Vagy.. akkor már legyen következetes ;)

Sir Bates dö Hól 2018.12.10. 20:53:31

@Womb Raider: anya, én többször leírtam, hogy moi szociókulturális környezetem miatt antiszemita, homofób, rasszista, stb. vagyok, ez van; ellenben azt is leírtam, hogy eddig minden kormánnyal szembehelyezkedtem, meg már úttörő sem voltam, nem hogy kisz-tag; "hogy ugyanilyen hangosan csaholtál": mucikám, ezért vagy észak-balkáni susogós dzsoggingot viselő felszopott ribanc, mert ennyit gondolsz a stílusról és az önuralomról;-)...

most tényleg nem kellene belemenni a liberalizmusba, hisz azért nagyon közel kerülsz ahhoz, hogy lassan az internacionalizmust tedd meg egyik tartópillérének, amit te sem gondolhatsz komolyan... ma ne torkozzál, kérlek...

látjátok feleim szümtükkel 2018.12.10. 22:26:02

@Magánvéleményem: "Akárhogyan is nézzük, a pénz beszél a libsik meg ugatnak. A németeknek megéri még az is, ha a "mindenki" által megvetett Orbaneszkuval paroláznak, amíg az nekik eurómilliárdokban mérhető hasznot hoz. "

Ha jól értem szavaid, Orbán és társulata kiárusítja a hazánkat, és népét a németeknek?

2018.12.11. 07:11:40

@Sir Bates dö Hól: " mucikám, ezért vagy észak-balkáni susogós dzsoggingot viselő felszopott ribanc, mert ennyit gondolsz a stílusról és az önuralomról;-)... "

A sztereotípiáddal önmagadról festesz képet.. ami kissé dadaista fílinget áraszt.
Felesleges lenne bizonygatnom, hogy az általad sugallt imázsnál semmi nem esik tőlem távolabb, mert látom neked ez kapaszkodó és egyben gyógyír is a kognitív disszonanciádra.. rajtad kívül mindenki más csakis alantas módon lehet sikeres :))) perszepersze :)))
Az örök lázadó.. ne röhögtess már.. mintha ez (ha igaz is lenne..) bármit is jelentene. Arra legyél büszke, amit tettél (ha volt ilyen..)..és ne arra, amit nem.

(majd alkalomadtán tanulmányozd az "Amilyen adjon Isten, olyan a fogadj Isten.." mondás egyszerű igazságát..)

2018.12.11. 07:16:16

@látjátok feleim szümtükkel: "Ha jól értem szavaid, Orbán és társulata kiárusítja a hazánkat, és népét a németeknek?"

Nyilván mámorítóbb érzés lenne, ha mi vásárolnánk fel a német gazdaságot.. vagy akár Tel Avivot.. de a hajó régen elment.. sőt, elsüllyedt. Ezt viszont nem róhatod fel Orbánéknak.. egy kiüresített ország előtt túl sok lehetőség nincs.. még akkor sem, ha nincs amúgy külső kényszer.

látjátok feleim szümtükkel 2018.12.11. 09:20:55

@Womb Raider:

Látszik, hogy nem érted te a világot. Jelen pozicióban is lehetne versenyeztetni az érdeklődőket. De nálunk a keleti nyitás a versenyeztetés. Erre lép a német politika egy nagyot, és igázza le kis hazánkat. Mert az ő érdeke, hogy a kelet maradjon minél messzebb.

2018.12.11. 12:21:27

@látjátok feleim szümtükkel: Majd érdeklődj a cseheknél, hogy mennyire jött be nekik a versenyeztetés..

A német gazdaság két dolgot csinál: a kevésbé mobil munkaerőnek a szájába hozza a munkalehetőséget (és már az orrom alá dörgölték többször..) és a magyar átlagnál magasabb béreket, stabilabb jövőt és jobb munkakörülményeket... valamint a mobil és számára értékes munkaerőt elviszi haza, Germániába.. más meg nem akar ide hozni semmit (jobb feltételekkel biztosan nem) Akkor most mi van?

"Látszik, hogy nem érted te a világot. "

Megnevettetsz :))) Lehet, igazad van.. de kettőnk közül te tettél rossz lóra ;)
süti beállítások módosítása