B1 blogcsalád



Valójában Orbán vásárolta ki Simicskát

2018. július 05. - nickgrabowszki

Ez a fizetség azért, hogy nem robbantott atombombát. Meg azért, hogy később se tegye.simvesz_1.jpg

Két dolog világos azok után, hogy bejelentették, korábbi jobbkeze, Nyerges Zsolt kivásárolja Simicska Lajost minden magyarországi üzleti érdekeltségéből.

  • Az egyik, hogy ez teljes kapituláció, fegyverletétel Simicska részéről.
  • A másik, hogy ennek azért megkéri az árát.

A becslések szerint a Simicska-birodalom kb. 50-70 milliárd forintot érhet, és az is egyértelmű, hogy Nyergesnek nincs annyi pénze, hogy ez kifizesse. Még annyi sem, hogy részletekben törlessze.

Ezek szerint vagy hitelt kapott rá, vagy a gyakorlatban másvalaki nevében, helyett és érdekében jár el. A pletykák, amiket a G7 és a 444 is megírt, arról szólnak, hogy a Simicska-birodalom, illetve annak maradéka Mészáros Lőrinchez kerülhet.

De más pletykák szerint meg feldarabolják, és ide-oda beolvasztják őket. Az ugyanis nyilvánvaló, hogy Nyergesen (és esetleg Mészároson) keresztül

maga Orbán Viktor vásárolja ki

korábbi barátját, üzlettársát és politikai szövetségesét. Persze közvetetten közpénzből, amit időközben elveszítette ezen jellegét.

Az még mindig nem világos, hogy 2014-ben, közel 30 évnyi együttműködés után min kaptak össze. Már azon túl persze, hogy a hatalmon, ti. Orbán megelégelte, hogy Simicskának majdnem ugyanannyi befolyása van a NER működésére, mint neki magának. A konkrét ok szerepére a legesélyesebb az azóta részben felszámolt (Magyar Nemzet, Heti Válasz), vagy a tulajdonból kikerült (Index) médiaportfólió, vagy annak az a része, ami akkor mg hivatalosan nem is volt az oligarcha birtokában (és később se lett, mint az Index, a TV2 vagy a Mediaworks).

Simicska mindenesetre nem fogadta el az alárendelt szerepet, és egy évnyi furcsa háború után, a G-napon Orbán megpróbálta bedönteni a médiát. Akkor tört ki a nyilvános csatározás, hadüzenettel, áldozatokkal, ahogy azt kell.

Simicska azonban rosszul mérte fel a lehetőségeit: azt hitte, hogy a Fideszben van akkora befolyása, mint Orbánnak. Kiderült azonban, hogy nincs: sorra hagyták el a legkipróbáltabb famulusai, és itt nemcsak Liszkayra, Csermelyre vagy Gajdicsra kell gondolni, hanem országgyűlési képviselőkre, mint Nyitray Zsolt vagy Ágh Péter, sőt, kormánytagokra, mint Lázár János. És főleg ő.

A második hiba, amit elkövetett, hogy nem mérte fel, milyen mélyen van beépülve a Fidesz az ellenzékbe - vagy visszafogottabba értékelve: mennyire a puszta túlélésben érdekeltek az olyan ellenzéki pártok is, mint az MSZP. Erre azonban gyorsan rájöhetett, amikor megkereste a szocialistákat, de azok visszautasították az együttműködést, mert

nem akarták magukra haragítani a miniszterelnököt.

Az MSZP 2015-re már elfogadta, hogy csak egy rágcsáló, és hát az köztudott, hogy nem jó ott egérnek lenni, ahol elefántok csatáznak. Mivel a DK szóba sem jött, az LMP - amelyet azért szintén nehéz a minden Fidesz-befolyástól mentesnek tartani - pedig a legutolsó pillanatig is ellenállt mindenféle együttműködésnek, a sokmilliárdos üzletembernek egyetlen lehetősége maradt: a Jobbik.

Szokás itt emlegetni azt, hogy a Jobbik ráment a Simicskával való együttműködésre, meg hogy az egész csak egy egy gigantikus színjáték lett volna, ami a Vona-párt tönkretételét célozta. Pedig nem: a Jobbikot a saját szélsőjobboldal tépte szét, természetesen a Fidesz biztatására és támogatásával. Továbbá a Jobbik az egész játszmában nem volt tényező: a háború korábban tört ki, minthogy Vona Orbán kihívója lehetett volna, továbbá az is nyilvánvaló volt, hogy önmagában a Jobbikkal nem lehet a Fideszt legyőzni.

Az eredeti terv nem is ez lehetett, hanem egy közös ellenzéki ernyőszervezet létrehozása, éppen úgy, mint amivel néhány évvel korábban - akkor még a Jobbik nélkül - Bajnai próbálkozott, de ez ahogy akkor, ezúttal is megtorpedózták az ellenzéki szervezetek. Ki önös érdekből, ki utasításra, ez változó.

  • Amikor ez másfél éve eldőlt, onnatól, tavaly tavasztól tett fel mindent Vonára, és indult be a Jobbik önálló plakátkampánya.
  • Ősszel erre szervezték rá a taktikaiszavazás mozgalmat, hogy ha a pártokat nem, akkor az ellenzéki szavazókat a kormányváltás (illetve az arra valamennyire is esélyesnek tűnő Jobbik és Vona) mögé állítsák.

A Fidesznek ezért lett mindennél fontosabb egy éve, hogy szétverje a Jobbik kampányát, leszedesse a plakátjait, és az Állami Számvevőszékkel anyagilag is tönkretegye a pártot.

Simicska valamikor tavaly ősszel látta be, hogy a háborút elveszítette. Akkortájt pingálta fel a veszprémi plakátokra frusztrált dühében, hogy Orbán geci, de ez inkább a beismerése volt annak, hogy 

ennél többet nem tud tenni,

mintsem valódi fenyegetés, mint valami hadjárat kezdete. Nem is lett hadjárat. Pedig a suttogópropaganda azt kommunikálta, hogy mindent feltesz egy lapra, ezért alakítja át a médiája vezérkarát például.

De ezt éppen annyira lehetett értelmezni a vereség belátásaként is. Ti., hogy a családját és magát is ki akarja már vonni az élvonalból. Ezért adta át a plakátjait szeptemberben a Jobbik gyakorlatilag ingyen (az esetleges választási győzelem utáni törlesztéssel).

Orbán itt megnyugodhatott, és onnantól kezdve több jel is utalt arra, hogy keresné a megegyezés lehetőségét. Leginkább az, hogy a magyar állam kifizette Simicskának a háború miatt leállított M4-es már elvégzett munkálatokat. Amit persze ki kellett volna, de addig valamiért mégsem tette. Orbán mégsem támogathatja anyagilag a legfőbb ellenségét. Hogy mégis fizetett fizetett decemberben, az már arra utalt, hogy

Simicska már nem volt ellenség.

Amit aztán ő nyilvánosan április 9-én ismert be, amikor a választás után elengedte a médiaportfólió kezét.

Az oligarchának egyetlen lehetősége lett volna megrengetni az Orbán-rezsimet: ha előáll a miniszterelnökre és családjára nézve olyan terhelő információkkal, amelyeknek nyilvánvaló büntetőjogi konzekvenciájuk kellene hogy legyen. Ezt nevezték a magyar közélet elmúlt egy-másfél évében politikai atombombáknak (Török Gábor után).

A folyosói pletykák itt egy kisebb távol-keleti országot, svájci utazásokat és némi bankszámlákat emlegetnek, ami összhangban lenne azzal, hogy kb. 3000 milliárd forint sorsa ismeretlen az elmúlt 8 évből. Ezen pénz jelentős részének eltüntetése még Simicska irányításával zajlott, Mészáros mint stróman és Pharaon mint bankár csak később, a háború kitörése után került a képbe.

Ez már annyi pénz és olyan jelentőségű összeg, hogy talán még a Fidesz-szavazók vakhitén is képes lett volna áttörni. Legalábbis ezt remélte Simicska és maradék köre. Azonban mégsem álltak elő bizonyítékkal.

A pletykák itt bizonyos tavaly tavaszi amerikai látogatásra utalnak, ahol állítólag az bűnrészes oligarcha felajánlotta volna, hogy

leleplezi a rendszert, ha cserébe védelmet kap maga és családja részére.

A dolognak csakugyan lehetett valami igazságmagva, tekintve, hogy tavaly májusban a kormánysajtó arról cikkezett igen gyakran, hogy Simicska az Egyesült Államokba akar emigrálni családostul. Azt hitték, akkor megszűnik a fenyegetés. Pedig ellenkezőleg, akkor lett volna csak igazán. A fenyegetés valójában akkor szűnt meg, amikor Amerika nem ment bele az alkuba, Simicska nem kapott védelmet, így nem állt elő a konkrét sztorikkal.

Ezt a verziót látszik megerősíteni, hogy novemberben - az amerikaiakal való tárgyalások után fél évvel - az RTL-nek úgy nyilatkozott az esetleges atombombákról:

Érdekes feltételezés, de egyet mondanék: öngyilkosnak tart engemet?

Ott már látszott, hogy nem fog robbantani. Saját korábbi barátja vélte tehát úgy, hogy Orbán a hatalom megtartásáért cserébe mindenre, még emberölésre is képes. Ha nincs védelem, akkor nem robbant. Nem játsza ki az egyetlen kártyáját, ami életben tartja.

És hanem borít, akkor nem jelent fenyegetést. A birodalom maradéka a földről nézve persze értékes, de (minimum) hatszor akkorát tudtak összedobni a Mészáros nevén, nem volna feltétlenül szükséges tehát kivásárolni. A vagyonát a közpénzhez való hozzáférés nélkül nem tudja gyarapítani, választást nyerni a plakátjai nélkül is lehetett, a médiabirodalma súlyosan veszteséges volt állami pénzek nélkül. Nem volna hát szükséges kivásárolni. 

Ha mégis ezt teszik, akkor ez csak azt jelentheti, hogy Orbán békülési gesztust tesz, egyben hallgatási pénzt ad, mert nem akarja, hogy egykori szövetségesének veszprémi vagy szigligeti magányában eszébe jusson időnkét, hogy mennyi mindent is tud ő a hatalom birtokosáról, és aztán

akkor üssön be a ménkű, amikor ő (Orbán) a legkevésbé se számít rá.

Az viszont nem ismert, hogy Simicska mennyit mondott el az amerikaiaknak, és hogy csepegtetett-e valamilyen bizonyítékot nekik. De az egyáltalán nem kizárt, hogy ha valóban voltak ilyen tárgyalások, akkor most már az amerikaiak kezében van némely dolog, amit Simicska tudott, következésképpen Orbán sorsa az, ami valójában a kezükben van.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr6014094329

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Legnagyobb hazai liberális 26 éve Orbán Viktor 2018.07.05. 12:59:30

Orbán Viktor 1992 és 2000 között a Liberális Internacionálé tagja és alelnöke volt. A mikor a liberálisokat szidják, akkor őt szidják főként. Ha a balliberálisokat, akkor meg pláne, mivel Kommunista Ifjúsági Szövetség titkára is volt azt megelőzően.

Trackback: Jelentenem kell rólad Lajos ... 2018.07.05. 12:58:48

"Jelentenem kell rólad Lajos... " összevág sok más egyéb dologgal is.

Trackback: SOROS TERV az maga Orbán Viktor 2018.07.05. 12:58:34

Világnézetet, vallást, pártot, küzdő társakat, barátokat, politikai irányt váltani neki nem probléma. Persze sokan másoknak sem. Vona Gábornak - egykori tanítványának - például még nevet sem. (szül. Zázrivecz Gábor) Orbán Viktor szerintünk nemsokára ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bryan élete 2018.07.05. 14:38:54

@maxval balcán bircaman: igazad van birkuci! Agresszívan itt csak a Pesti Srácok, a Lokál, a Demokrata, a Magyar Idők stb. stb. nyomulhatnak.
Elvégre demokrácia és sajtószabadság van, vagymi.........

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.05. 14:46:07

@abcdefghijklmm:

A gazdaságpolitikai adatok kommentelésének fő szabályai:

Ballib kormány alatt növekszik a gazdaság:
– bravó, kormány!
Ballib kormány alatt csökken a gazdaság:
– ezek nemzetközi folyamatok, a kormány nem hibás!
Fideszes kormány alatt növekszik a gazdaság:
– ez csalás, hamisítás, egyébként is nem a kormány érdeme!
Fideszes kormány alatt csökken a gazdaság:
– a rohadék kormány a hibás!

TheSaurus 2018.07.05. 14:46:44

@hunter84: Az még nem lenne baj. A baj az, hogy sikerült beleágyazódnia ebbe a Magyarország nevű petesejtbe, és már megindult az osztódás is (valamint az osztogatás meg a fosztogatás, de ez mellékszál).
Nehéz szülés lesz, tán meg se érjük.

chrisred 2018.07.05. 14:46:48

@maxval balcán bircaman: Az origo vezette be a kommentelési lehetőséget a Facebookon?

saci02 2018.07.05. 14:53:33

@maxval balcán bircaman: Te politikamentesen is hülye vagy! Azzal együtt meg pláne.

pioneer2016 2018.07.05. 14:57:20

Pedig én Simicskának drukkoltam :(

chrisred 2018.07.05. 14:58:50

@maxval balcán bircaman: Korábban a Facebookon nem lehetett kommentelni?

pioneer2016 2018.07.05. 15:01:37

@maxval balcán bircaman: "ha ezentúl abbamaradna mind az Indexen, mint a Hír TV-ben a pofátlan és agresszív ballib nyomulás."

Ehhez képest állandóan itt tanyázol az indexen. Az Origó hazugságaiból már eleged van?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.05. 15:14:43

@chrisred:

Nem emlékszem.

Mindenesetre egy rpssz tendencia, hogy a médiák sorra teszik át a kommentelést a FB-ra. Ez iszonyúan káros.

Én magam írtam levelet több fideszes médiának, hogy térjenek át a Disquz-rendszerre, de senki se hallgatott rám.

chrisred 2018.07.05. 15:18:59

@maxval balcán bircaman: Én viszont igen. Lehetett, szóval tényleg az volt a helyes megközelítés, hogy megszüntették a kommentelési lehetőséget az oldalukon. De akkoriban írták is, hogy erre a funkcióra többé nincs szükségük.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.05. 15:20:13

@pioneer2016:

A blog.hu miatt vagyok az Indexen, a híreket ritkán olvasom el.

Ballib médiából van jobb, mint az Index, azokat szoktam olvasni, pl. HVG, 168 óra, Kettős Mérce, Népszava.

ben2 2018.07.05. 16:09:31

Vegyük sorra, hogy a szerző mely kitalációkat, pletykákat, feltételezéseket kezel tényként:

"becslések szerint a Simicska-birodalom kb. 50-70 milliárd forintot érhet"

Kinek a becslései szerint és mire alapozva?

"az is egyértelmű, hogy Nyergesnek nincs annyi pénze, hogy ez kifizesse. Még annyi sem, hogy részletekben törlessze."

Mitől egyértelmű? Milyen konkrét információja van a szerzőnek, ami ezt az állítását alátámasztja?

"Az ugyanis nyilvánvaló, hogy Nyergesen (és esetleg Mészároson) keresztül
maga Orbán Viktor vásárolja ki korábbi barátját, üzlettársát és politikai szövetségesét. "

Mitől nyilvánvaló? Ez nem hitkérdés, vagy így van, vagy nem. Milyen tények utalnak arra, hogy Orbán Viktor bármilyen szempontból is érintett a tranzakcióban?

"Persze közvetetten közpénzből, amit időközben elveszítette ezen jellegét."

A szerzőnek milyen bizonyítékai vannak, hogy a miniszterelnök bűncselekményt követett el? Ha ilyen információk birtokába jutott, akkor álljon elő velük és tegyen feljelentést. Vagy ne rágalmazzon.

kerszi 2018.07.05. 16:11:43

Nem értem. Itt mindenki ezzel a birkával társalog?

Nem lehet értelmes hozzászólásokat olvasni, a téma mellékes,
mert ezzel a robottal vitatkoztok.

raczsandor · http://raczsandor.blog.hu/ 2018.07.05. 16:42:57

"kb. 3000 milliárd forint sorsa ismeretlen az elmúlt 8 évből"
Született ezzel kapcsolatban részletező becslés?

ételizésítő 2018.07.05. 17:05:05

Az Index már miért lenne Simicska-tulajdonból kikerült?
Annak bizony Simicska a gazdája.

Az indexesek ugyanúgy az államtól lopott pénzből élnek, mint Vajna András (korábban Andy Vajna, még korábban Vajna András) médiái, csak azokat régebben lopták.
Szóval nincs az a megkülönböztetés, hogy bezzeg ez nem állami pénz. De, az.

Nem kéne ám itt ennyire pofátlanul hazudozni!

ételizésítő 2018.07.05. 17:10:51

@Womb Raider:
Az azért elég régóta tudható, hogy az MSZP meg a Fidesz egy párt.
Az volt 2002 és 2010 között is, és az is maradt.

ételizésítő 2018.07.05. 17:12:19

@abcdefghijklmm:
Igen?
És mikor fogja elérni a 265 Ft/euró szintet, ami 2010 áprilisában volt?

chrisred 2018.07.05. 17:12:32

@ételizésítő: Nem írták, hogy kikerült, hanem hogy soha nem volt ott.

pioneer2016 2018.07.05. 17:13:54

@ételizésítő:

Ha Simicska tulajdonában lenne az Index, akkor most eladósorban lenne. De nem az!

ételizésítő 2018.07.05. 17:14:30

@drover(fanyul társa):
Nem, akire gondolsz, az a felcsúti juhász volt, aki polgármesterségért indult Mészáros ellen.
Szóval bizony nem riadnak vissza a hatalomért és a pénzért az emberöléstől sem.

ételizésítő 2018.07.05. 17:15:29

@chrisred:
De, ott volt, és most is ott van.
Az Indexnek Simicska a gazdája, és az Index is az államtól lopott pénzből él.

@pioneer2016:
Ezt még megtartja magának. Ennyi.

ételizésítő 2018.07.05. 17:16:40

@maxval balcán bircaman:
Majd ha 265 Ft/euró alá csökken az árfolyam, mint mielőtt a kuszaszemű került hatalomra.

chrisred 2018.07.05. 17:24:03

@ételizésítő: Nekem feleslegesen bizonygatod, nem érdekel. Csak megismételtem, amit a szerző írt.

2018.07.05. 17:26:25

@ételizésítő: Miért pont azt kellene elérnie? Azért, hogy az exportorientált gazdaságunk a jelenlegi volumenének csak a 81%-át termelje ugyanannyi erőbedobással? Vagy azért mert te úgy gondolod, hogy 265 az ideális? Akkor miért nem már 150?

Kelly és a szexi dög 2018.07.05. 17:40:36

nem kicsit frusztrált a blogoló! :)

eßemfaßom meg áll 2018.07.05. 17:49:13

" A pletykák, amiket a G7 és a 444 is megírt, arról szólnak, hogy a Simicska-birodalom, illetve annak maradéka Mészáros Lőrinchez kerülhet.

De más pletykák szerint meg "

Jól értem, hogy a B1 átment pletykalapba?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.05. 17:54:34

@maxval balcán bircaman: "Miért lenne az árfolyam 2018-ban annyi, mint 2013-ban? "

Mert ÁLLÍTÓLAG hasít a gazdaságunk? Ja nem, csúszunk lefele, ez már a legelvakultabb hívőknek is evidens.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.05. 17:59:29

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Enyhe növekedés van 2012 óta. De ez hogy jön az árfolyamhoz?

Csúszász csak ballib nedves álmokban van.

morph on deer 2018.07.05. 18:11:44

“a Simicska-birodalom kb. 50-70 milliárd forintot érhet”

Ez 30-40% - nyi eltérést jelent, nem sok ez egy kicsit?
Pedig Simicska halál pontosan számol!
Lásd a fenti illusztrációt: orbán 1 geci, és tényleg!
Nem 0,5, nem 1,5, hanem pontosan 1, ahogy Simicska kiszámolta!

Szóval akkor mennyi is?

Ivan Ketler 2018.07.05. 18:16:42

Tök király írás. Sci-fit is írsz, vagy csak fantasy-t? Néhány tünde mondjuk jól jött volna (pl. elempés), esetleg néhány ork (a fidesz színeiben). De soha ne feledd, az egy gyűrű Orbán kezén van!

morph on deer 2018.07.05. 18:22:21

@ben2:
“A szerzőnek milyen bizonyítékai vannak, hogy a miniszterelnök bűncselekményt követett el?”

Élve született!
Ez nem igényel további bizonyítást, hiszen lépten-nyomon láthatod eme bűncselekmény eredményét magad is.

Ez egyébként egy olyan bűncselekmény, amelyért végrehajtandó halálbüntetés jár.
Az egyetlen különbség az időtartamok között van, amit az elitéltek a death row-n töltenek, semmi más.

BiG74 Bodri 2018.07.05. 18:47:40

Már megint a simicska, meg a forint. A simicska ha robbantott volna, akkor is csak magáért, ami valószínűleg pont annyit jelentett volna, hogy ő lop tovább nem a mészáros viktor. A forint mutatványa pedig inkább csak piciny jelzése annak, hogy betonalap masszívitású gazdaságunk kicsiny pattanás a világazdaság testén, amiben igen sok hiba van nerszerüen kódolva.

MACISAJT 2018.07.05. 18:55:16

Orbán természetesen nem vásárolta meg/ki simicseket. simicsek felmérte a helyzetét, rájött hogy 2030-ban pl. 70 éves lesz és minek arra a kis időre mindent kockára tenni. Hogy a Gnapon be volt-e rúgva vagy sem, azt nem tudom, tény hogy korábbi években is voltak khm..szóval érdekesszerű kirohanásai.

Igazából én egy manifeszt elmebetegség számlájára írom,Lajosunk egyszerűen nem bírta elviselni ha (már) nem ő az állam az államban és kiborul(t).

Előfordult ez már más oligarchákkal is, itthon és külföldön, pl. Hodorkovszkij, Berezovszkij is elhitte egy adott pillanatban hogy már annyi pénzük/befolyása van hogy akár nyíltan is a politika irányítását is bevállalhata.Tévedtek. Nem jártak jól.
Ahogyan Lajosunk sem.

Vidám dolog volt látni azonban az elmúlt években az agyonvert ballibák önfeledt tocsogását Lajos ondó pocsolyájában valóságos érzéki, orális/anális borzongásokat élt át Vásárhelyi " Kósertés" Mariskától és Lakner Zoltánon át Kéri Lászlóig..:P Simicska plakátjain vádolták lopással a Fideszt, ezmár önmagában is Monty Phyton...Aztán most a hontandrásoktól kezdve csintalanig felhúzták a gyászlobogókat. Oda lajos, oda az igazság:P

Muhaha

2018.07.05. 19:01:06

@ételizésítő: Kétféle párt van.. aki volt hatalmon és lopott meg vannak, akik még nem kerültek a húsosfazék közelébe. Ne legyenek illúzióid. Te soha nem fogsz oda jutni, ők csak egymást lökdösik félre, de egyik sem működtet népkonyhát..

ételizésítő 2018.07.05. 19:08:49

@maxval balcán bircaman:
Te írtál arról, mekkora zseni, nem?
Mellesleg a svájci frank árfolyama vagy 1,5-szerese annak, mint 2010-ben volt.

ételizésítő 2018.07.05. 19:09:28

@abcdefghijklmm:
Ja seggfejkém, akkor mégiscsak elbasztátok?

ételizésítő 2018.07.05. 19:12:34

@Womb Raider:
Dehogynem, holnap alapítok pártot. :-)
Ráígérek a Kétfarkú Kutyákra, 2 örök élet, és fizetünk, ha sört iszol, valamint az állam fizet neked adót. :-)

2018.07.05. 19:18:36

@ételizésítő: mit basztam én el? Arra válaszolj bazmeg, hogy miért pont 265 kell legyen az EUR árfolyam! Erre nem tudsz, ezért személyeskedsz.

Scott Tenorman Must Die 2018.07.05. 19:32:45

ásít. hiányoltam a merkel-ovi találkozós rinyaposztokat

látjátok feleim szümtükkel 2018.07.05. 19:53:04

@paveway:

Szerintem birca maga is ballib, csak most pont a fidszes köpönyeget hordva álcázza magát.;D

látjátok feleim szümtükkel 2018.07.05. 19:59:15

Ezen a blogon sok tényt vagy ténynek látszót írnak, de valahogy eddig sem hatósági eljárás nem indult, sem helyreigazításról nem írt eddig az origo. Szóval akkor mi is van ebben a posztban leírva?

ételizésítő 2018.07.05. 20:36:27

@abcdefghijklmm:
Azért, faszfejkém, mert a nagyszerű kuszaszemű seggfejetek színre lépése előtt annyi volt. Amióta ő van, azóta meg egyszer sem nézett be 300 Ft alá.

2018.07.05. 20:37:07

Kedves b1! Elmebeteg vagy.

2018.07.05. 20:49:44

@ételizésítő: jóvan. Akkor magyarázd meg, miért jó a 265 és miért rossz a 310 mondjuk. A faszfejezést hagyhatod nyugodtan, mert már bebizonyítottad, hogy melyikünk az.

ételizésítő 2018.07.05. 21:08:06

@abcdefghijklmm:
Mondjuk azért, mert a kettő között van egy közel 20%-os inflációs rés?
Tudom, túl hülye vagy ahhoz, hogy felfogd.

pannonfunk 2018.07.05. 21:16:45

Elromlott a "felveszem a Radarra" dolog (lehet, hogy az én browserem a hibás), csak úgy tudom felvenni, ha komentelek ide egyet, bocs a flood-ért... :/

2018.07.05. 21:53:29

@ételizésítő: megpróbálom a te szinteden.... Ha erős a forint, akkor az exportáló vállalkozásoknak nem jó, ha gyenge, akkor a háztartásoknak (mert ők többnyire import cuccokat vesznek). Ezért van egy szint, ami ideális. Hogy ez mennyi, arról lehet vitatkozni, de az, hogy seggfejezel meg hülyézel, csak azt bizonyítja, hogy fingod sincs az egészről, csak nyomod a süket ellenzéki propaganda szöveget, hogy balfasz a kormány..... Ez a hozzáállás vezetett az immár harmadszori kétharmadhoz, csak szólok.

ételizésítő 2018.07.05. 22:24:12

@maxval balcán bircaman:
Mit na és, te szerencsétlen segg?
Mivel élelmiszeren kívül kb. mindent külföldről hozunk be, minden ennyivel többe kerül. És mivel az üzemanyagokat is, így még az élelmiszer is, mert azt is szállítani kell.
Te tényleg ennyire sötét hülye vagy?

@abcdefghijklmm:
A fenti neked is szól, te agyatlan Fidesz-barom.

ételizésítő 2018.07.05. 22:26:03

@abcdefghijklmm:
Ja, a harmadszori kétharmadhoz a pofátlan csalás vezetett, valójában talán 40%-ot értek volna el, az egyéni körzeteket is beleszámolva. Csaltak a szavazatszámlálásoknál kb. hétezer (7000) szavazókörben, ahol nem volt ellenzéki vb-tag.
Az, hogy ez ellenzék ennyire töketlen faszokból áll, más kérdés.

paveway 2018.07.05. 23:47:10

Nyilván Vityáé minden. Felkészül Index, majd 444 és az aprólék.

FCUK28 2018.07.06. 00:47:49

@ételizésítő: nem kerülnek többe a cuccok, mert régóta úgy kalkulálnak az importőrök, hogy 340-ig kb jól járnak, épp azért, hogy 10%-os kilengés esetén se kelljen hozzányúlni az árakhoz.

degeco 2018.07.06. 01:08:21

Simicska jövőjétől meg anyagi helyzetétől függetlenül Orbán akkor is egy G marad.
És Karma működik (működni fog) az ő esetben is

Harvey Weinstein 2018.07.06. 02:54:58

@maxval balcán bircaman: "A gazdaságpolitikai adatok kommentelésének fő szabályai:

Ballib kormány alatt növekszik a gazdaság:
– bravó, kormány!
Ballib kormány alatt csökken a gazdaság:
– ezek nemzetközi folyamatok, a kormány nem hibás!
Fideszes kormány alatt növekszik a gazdaság:
– ez csalás, hamisítás, egyébként is nem a kormány érdeme!
Fideszes kormány alatt csökken a gazdaság:
– a rohadék kormány a hibás! ""

Ja amikor a libsik iranyitottak, akkor az ALLAMCSOD is nagyszeru es kiraly dolog volt. Nem gyoztek dicsekedni vele, hogy vettek fel 2 nap alatt 21 milliard hitelt, hogy a teljes osszeomlast elkeruljek.

Most meg hogy 8 eve novekedik a gazdasag, eloszor is tagadjak es folyamatosan katasztrofarol beszelnek. Ha meg mar nem lehet tagadni, mert az 50 %-os bermelest a hulye is latja, akkor a kedvezo nemzetkozi gazdasagi helyzetre fogjak.

Libsik visítanak de az ország a miénk ! 2018.07.06. 03:02:49

@ételizésítő: Inkabb az ellenzek csalt. Csalas nelkul fele ennyi szavazojuk sem lett volna.
A legujabb kutatasok alapjan, a dk, mszp, lmp NEM JUTNA BE a parlamentbe.

_Ske_ 2018.07.06. 06:51:25

@maxval balcán bircaman: Nem lettünk ezzel szegényebbek. Én egy írásodat olvastam el, az is siralmas volt, ráadásul értelmetlen is.

látjátok feleim szümtükkel 2018.07.06. 07:16:17

@maxval balcán bircaman: "Nekem csak az lenne a fontos, ha ezentúl abbamaradna mind az Indexen, mint a Hír TV-ben a pofátlan és agresszív ballib nyomulás."

Netán ezzel arra utaltál, hogy a te indexeden, meg a te hírtévédben? Mert ha nem a tied, és nem tetszik, akkor ne járj az indexre, ne nézd a Hír Tv-t, nézd helyette a jobb állami adókat, és olvasd az origot!

2018.07.06. 07:22:52

@Libsik visítanak de az ország a miénk !: Nem is akarnak! Ez már a népi engedetlenségi mozgalmuk vezérelve. Távolmaradásukkal tiltakoznak az orbánrezsim diktatúrája ellen.
(mármint azok, akik azért nem akarják összeakasztani a bajszukat a Főnivel..)

Tényleg.. mi a hír a tüntikék világában? Hétvégén ki van ügyeletben? Vagy szokás szerint foteltüntike lesz és blogforradalom?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.06. 07:28:51

@ételizésítő:

Alig van nemzetközi kereskedelem svájci frankban számolva, vedd észre. Azaz MINDEGY mi a frank árfolyama.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.06. 07:45:07

@látjátok feleim szümtükkel:

A világ nem így működik.

Mert akkor ezen az alapon anarchizmus lenne.

Lám, a ballibek mennyit gágogtak, amikor a Népszabadság tulaja bezárta a lapot, pedig logikád alapján semmi közük hozzá.

rockseiaXLL · http://nemfasza.blog.hu/ 2018.07.06. 07:56:35

Semmilyen háború nem volt, átverés volt az egész. Le kell nyomni az emberek torkán a választási csalást. Sikerült is.

_Ske_ 2018.07.06. 09:23:52

@maxval balcán bircaman: Lám lám, milyen igaz. Sokan más véleményen vannak. És sokan más véleményen vannak, mint te. Ez egy ilyen világ.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.07.06. 09:40:42

@ételizésítő: " ... Csaltak a szavazatszámlálásoknál kb. hétezer (7000) szavazókörben, ahol nem volt ellenzéki vb-tag. ... "
Öregem, ez az ellenzéket minősíti!! Hogyan akarják a kúrmány elzavarni és eltakaroggyni az Orbéncot, ha még arra is képtelenek, hogy minden szavazókörben VB tagot állítsanak... Nem volt elég káder? Hol volt a sok ballib kommentelő, hogy felajánlja a segítségét a ballib pártoknak?
Tessenek jelentkezni a következő választáson VB tagnak! Legközelebb 2022-ben lesz rá lehetőség! Mondjuk az is igaz, hogy addigra kellene valami normális ellenzéket is gründolni, mert a levitézlett 2006-os elkúrók alkalmatlanok a Csuti "Törpe" Napóleon leváltására...

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.07.06. 09:51:27

@rockseiaXLL: Ugyanmár, le kellett nyomni? Nyelték azok önként, nézz be a parlamentbe, hányan nem vették fel a mandátumukat, mertmivelhogy választási csalás volt.... Ja, hogy ez a csalás csak a B1-en létezik? Vagy csak simán a megélhetési politikusok lettek listáról beszavazva? Hacsak úgy nem.

Miért van az, hogy aki a MKKP-ra szavazott nem érzékelte a csalást? Simán összejött a terv elvtársak, sőt Sztahanovista módon túlteljesítettük az előirányzatot! 1% helyett 1,7% jött össze!!

Halljam a kórust!

Él-jen Kovács, Él-jen Kovács, Él-jen Kovács, Él-jen Kovács, Él-jen Kovács :-)

megamedve 2018.07.06. 10:13:59

Az indexnél is lassan csomagolhstnak a srácok.

Gabor Ventilla 2018.07.06. 10:29:22

Ilyen színvonalas elemzést és kommenteket még sohasem olvastam... Mi a fene van itt? Jég helyett ész potyogott az égből?

A tudomány sosem téved! 2018.07.06. 10:47:38

Orbán engem gyíkká változtatott...
de már elmúlt...
Mind1, mert hamarosan ezt is megírják az igazmondo index címlapján, ahol a menekültek megduplázzák a GDP-t, és csökkentik a bűnőzést.

szabidoki 2018.07.06. 11:37:37

Ha Simicskának lett volna olyan atombombája ami csak Orbánt érinti, akkor azt már régen eldurrantotta volna. Jó eséllyel csak olyasmit tudott volna előhúzni, ami őt magát is nehéz helyzetbe hozza, például ha részletesen elmeséli, hogyan is működött a közbeszerzés a Közgép fénykorában - viszont ha ezt felfedi, ő is megy börtönbe mint aktív szereplő - ez nyilván nem volt opció.

látjátok feleim szümtükkel 2018.07.06. 13:39:22

Origo már tudja, hogy a Lajos, nem a Kósa, hanem a Simicska, Amerikába települ.:D

2018.07.06. 13:42:34

@szabidoki: Nyugi, mihelyst letelik az elévülési idő, újra beélesíti a bambát.

2018.07.06. 14:15:04

@ételizésítő: Bevezettem egy szabályt arra, aki fideszbarmozik érvek nélkül.
A szabály a következő: Anyád!

2018.07.06. 14:16:15

@ételizésítő: Persze hogy csaltak.... csakhogy nem akkorát, hogy az alapvetően megváltoztatta volna az erőviszonyokat. Azt csak a tehetetlen lúzer ellenzék állítja.

látjátok feleim szümtükkel 2018.07.06. 15:02:26

Mi van pubik? Ezt tegnap írtam, ehhez miért nincs szólnivalótok? ;D

Ezen a blogon sok tényt vagy ténynek látszót írnak, de valahogy eddig sem hatósági eljárás nem indult, sem helyreigazításról nem írt eddig az origo. Szóval akkor mi is van ebben a posztban leírva?

Mondjuk bircának miért nincs ehhez kommentje? Mert a büdös libsibolsikomcsik hörögnek, rárontanak, hazudnak, nyomulnak, visítanak, gágognak? He?

Lógik a lóláb fijúk!

látjátok feleim szümtükkel 2018.07.06. 15:10:15

Mi van pubik? Ezt tegnap írtam, ehhez miért nincs szólnivalótok? @abcdefghijklmm: ;D

Ezen a blogon sok tényt vagy ténynek látszót írnak, de valahogy eddig sem hatósági eljárás nem indult, sem helyreigazításról nem írt eddig az origo. Szóval akkor mi is van ebben a posztban leírva?

Mondjuk bircának miért nincs ehhez kommentje? Mert a büdös libsibolsikomcsik hörögnek, rárontanak, hazudnak, nyomulnak, visítanak, gágognak? He?

Lógik a lóláb fijúk!

2018.07.06. 16:59:43

@látjátok feleim szümtükkel: Ja és ha nem kér senki helyreigazítást, akkor az felér egy jogerős ítélettel, ugye?

látjátok feleim szümtükkel 2018.07.06. 18:28:36

@abcdefghijklmm:

Ja, mert akinek vaj van a fején, az nem megy a napra még ítélettel sem.

látjátok feleim szümtükkel 2018.07.06. 18:36:26

@abcdefghijklmm:

B+! te sem reagáltál erre: Mert a büdös libsibolsikomcsik hörögnek, rárontanak, hazudnak, nyomulnak, visítanak, gágognak?

Ilyenkor nem szégyelitek egy kicsit nagyon magatokat, hogy más emberi módon nem tudtok szólni a saját honfitársaitokhoz? Ja, elfelejtettem erre tanít a fidesz és kormánya, meg a társult hátulja. Gondolom ezért tüntették ki a fröcsögő lovagot. Bocsánatot kérek, pedig nem is vagyok libsibolsikomcsi. Csak nem szeretem az olyan embereket, akik érvek helyett gyalázkodnak. Mondjuk az érveléshez tények kellenének, meg ész, ami nektek nincs, mert még azokat a tényeket sem látjátok elmondani, ami a kormány mellett szól-na.

2018.07.06. 19:00:54

@látjátok feleim szümtükkel: Amit Birca írt, és neked nem tetszett, arra miért reagáljak én?

"Mondjuk az érveléshez tények kellenének, meg ész, "

Hát láthatóan te küzdesz intellektuális deficittel...

2018.07.06. 19:15:16

@látjátok feleim szümtükkel: Nyugodj le, attól megnyugszol!

Aztán bökd már ki, mi nyomja a szívedet?

ételizésítő 2018.07.07. 00:18:26

@FCUK28:
@csentecsa:

Én elhiszem, hogy ti annyira hülyék vagytok, hogy nem tudtok számolni.
A boltosok nem ilyenek.

@Libsik visítanak de az ország a miénk !:
És hogy tudott volna, te szerencsétlen faszakalap, amikor a ti kezetekben van a teljes választási rendszer?

@Magánvéleményem:
Igen, írtam is.

@abcdefghijklmm:
De, faszfejkém, akkorát. Azért állt le órákra a rendszer, ennyi kellett, hogy kiszámolják, melyik szavazókörben mennyit kell csalni (milyen adatokat kell bevinni a rendszerbe). A számolatlanul kiszállított szavazólapokkal nem nehéz ezt a csalást ledokumentálni is.

2018.07.07. 07:46:08

@ételizésítő: Hogyne, persze. Az EBESZ megfigyelők meg aludtak, de te kurvára tudod a tutit....

látjátok feleim szümtükkel 2018.07.07. 15:35:34

@abcdefghijklmm:

Ebesz megfigyelő nem ült egész nap a sok csajágaröcsögei szavazőkörben. A számatógépes rendszerről meg nem is tudni, hogy bárki figyelheti-e a kormányon kívül. Szóval?

2018.07.07. 17:01:05

@látjátok feleim szümtükkel: marginális csalások nem befolyásolják szignifikánsan az eredményt. A nagyokat meg kiszúrták volna a megfigyelők. Szóval ennyi. Lehet, nem lett volna meg a 2/3, de a nagy többség akkor is meg lett volna.

látjátok feleim szümtükkel 2018.07.07. 18:28:13

@abcdefghijklmm:

ja, tuggyuk, a kiscsalás nem csalás, a nagy meg nem is igaz.

2018.07.07. 18:37:56

@ételizésítő: "De, faszfejkém, akkorát. Azért állt le órákra a rendszer, ennyi kellett, hogy kiszámolják, melyik szavazókörben mennyit kell csalni "

Ajjajj..ezek mindig baszkurálnak valamit.. már március utolsó vasárnapján gyakorlotak a választásokra, ott előre állították egy órával az idő kerekét! Bissztos arra gondoltak, így hamarabb meglesz a 4/3-uk és a kormánykerék! Nem tetszik ez nekem...hmmmm

abcdefghijklmm (törölt) 2018.07.07. 18:54:55

@látjátok feleim szümtükkel: Minden kibaszott választáson minden egyes kibaszott hülye ellenzék ezzel a faszsággal jött. Igen, a Fidesz is és igen, amikor ők mondták, akkor is hülyeség volt, meg mikor te mondod, akkor is.

abcdefghijklmm (törölt) 2018.07.07. 18:57:40

@látjátok feleim szümtükkel: Nem az eredményeket kellene megkérdőjelezni, hanem választókat gyűjteni és nem darabokra szakadni, meg a parlamenti fizetésekért aggódni, hanem valami normális alternatívát kínálni a népnek, aztán akkor leválasztanák a Fideszt. De amíg az a program, hogy "orbán geci", meg, hogy 8 éve "holnap megbukik", addíg marad ez, ami most van.

látjátok feleim szümtükkel 2018.07.07. 20:10:55

@abcdefghijklmm: "Amit Birca írt, és neked nem tetszett, arra miért reagáljak én?"

Azért, mert nem csak arról volt szó, amit birca írt, hanem arról is, amit te, meg én, meg mások. Ha meg nem akartok beszélni a dolgokról, akkor ne minek jártok blogokra? Netán libsibolsikomcsizni? Sorosozni? Migráncsozni?

A marginális csalások is csalások az én erkölcsi mércémmel. Ha nektek is lenne ilyen, akkor nem azzal jönnétek mindig, hogy a büdös libsibolsikomcsik hörögnek, rárontanak, hazudnak, nyomulnak, visítanak, gágognak, hanem megmutatnátok magatokat, és elítlnétek a marginális csalókat, meg a nem marginálisokat is. Aki hazát birtokol, az mutassa is meg magát, és ne bújjon az örökös libsibolsikomcsizás mögé, ja meg a migráncsok, meg a soros akárki mögé. Mert az élet nem csak ebből áll.
Egyébként ezzel a viselkedéssel is megmutatkoztok, hiszen egy régi magyar mondás szerint mindenki a saját szegénységi bizonyítványát állítja ki.

No szép estét, én részemről a témát befejeztem, hiszen a másik magyar mondás szerint kutyából sosem lesz szalonna.

abcdefghijklmm (törölt) 2018.07.07. 20:59:22

@látjátok feleim szümtükkel:

1. Én kurvára nem szoktam komcsi-libsizni
2. Marginális csalások minden egyes választáson vannak. Jobb, ha hozzászoksz!
3. Nem értem a többes szám második személyt... Bármennyire is furcsa, nem a Fideszre szavaztam.
4. A 3. pontban leírt tényközlést nem várom el, hogy megértsd, hiszen az altalad emlegetett szegénységi bizonyítványt éppen te állítod ki magadról azzal, hogy beskatulyázol engem két hozzászólás alapján a fideszesek táborába
5. Jó éjszakát!

látjátok feleim szümtükkel 2018.07.08. 10:29:00

Na, ezt ki írta?

"Hát Istenem.... Bayer néha hülyeségeket beszél.... Viszont ahogy látom, a B1 szinte mindig hülyeségeket ír...":D:D:D
süti beállítások módosítása