B1 blogcsalád



Tarlós megcáfolta magát, mégis lesz Red Bull Air Race és persze az egész nem az ő hibája

2018. június 27. - Mr Flynn Rider

Először azt mondta lefújja a versenyt, és neki kell vállalnia a felelősséget. Aztán mindent visszavont és másra kente a felelősséget, majd lehülyézte a médiát.  tarlos_ideges.jpg

Tarlós István főpolgármester főpolgármestersége kilencedik (!) évében rádöbbent, hogy

  • a Red Bull Air Race zajjal és lezárásokkal jár,
  • mindkettő zavarja a budapesti lakosokat;
  • valamint fillérekért adja oda egy magáncég ál-versenyének 3 napra a belvárost a saját maga vezette főváros.

Ezek után tett egy valamelyest félreérthető nyilatkozatot a Red Bull repülőversenynek beállított gigareklám leállításáról, majd visszavonta és elkezdett a sajtóra illetve Láng Zsoltra mutogatni, miközben olyan nonszensz mondatok hagyták el a száját, hogy

„az egész ügy nem is az ő sara”.

A Red Bull Air Race-re minden évben közterület-használati engedélyt kell kérni a fővárostól. Az engedélyről minden esetben a közgyűlés tulajdonosi bizottsága dönt. A Red Bull a turisztikai imázsértékére való tekintettel eddig mindig megkapta az engedélyt – volt, hogy ingyen, volt, hogy jelentős engedménnyel.

Az idén a szervezőknek mindössze 13 millió forintot kellett fizetniük a közterület-használatért, holott

  • a verseny által érintett belvárosi területeket több mint három hétig lezárták a forgalom elől;
  • az állam pedig 1,9 milliárd forintos támogatást ad a versenyre.

(A múlt héten az LMP hűtlen kezelésért fel is jelentette a fővárosi vezetést a Red Bull Air Race miatt.)

A botrány és az elégedettlenség hangjai elértek a főpolgármesterig, aki a „verseny” lezárulta után az M1 csatornán kért elnézést a budapestiektől a hétvégi műrepülőverseny okozta kellemetlenségek miatt, és – mindenki így értette - bejelentette, hogy amíg ő a főpolgármester, nem lesz többé ilyen verseny a belvárosban. (Sok újság azonnal hozzátette: ez nem túl nagy vállalás, hiszen legkésőbb jövőre önkormányzati választások lesznek és még nem tudni, Tarlós indul-e egyáltalán.)

Tarlós István egészen egyértelmű volt, mert kijelentette, hogy

A törlésről szóló tárgyalásokat már ma kezdeményezi.

Azt is elismerte, hogy „elég botrány és zűrzavar” volt az elmúlt napokban a fővárosban a műrepülőverseny miatt, a zajszennyezés és a közlekedési változások okán. Hangsúlyozta viszont, hogy az engedélyt és a közterület-foglalási kedvezményt formálisan jogszerűen adták ki. Mindezt az balliberális részrehajlással nehezen vádolható állami hírügynökség, az MTI is úgy adta ki, hogy Tarlós István elnézést kér a budapestiektől a hétvégi műrepülőverseny okozta kellemetlenségek miatt és bejelentette, amíg ő a főpolgármester, nem lesz többé ilyen verseny ilyen feltételekkel a belvárosban.

Sőt, mi több: teljesen vállalata a felelősséget a történtekért. Ami Budapesten történik az ő időszakában, azért neki kell vállalni a politikai felelősséget – mondta, majd azt is hozzátette: amíg ő a főpolgármester, addig

„ilyen botrányos zűrzavar nem fordulhat elő a városban”.

Tarlós elmondta, olyan sok panasz érkezett a zajra, és a szervezők olyan nagy közterületet foglaltak el hosszú időre, hogy „akármilyen sikeres ez a rendezvény, ilyet nem lehet a budapestiekkel csinálni”.

Tarlós már korábban jelezte: nem ért egyet azzal, hogy a Red Bull Air Race területhasználati engedélyének kérdése nem került a Fővárosi Közgyűlés elé, és arról a fővárosi önkormányzat tulajdonosi, gazdasági és közterület-hasznosítási bizottsága döntött. A bizottság a szokásos területhasználati díj 10 százalékát kérte, a főváros így 12,9 millió forintot kapott.

Pár napja azonban a konzekvens polgármester egy 180 fokos fordulatot vett Air Race-ügyben és megcáfolta a saját szavait, lehülyézve a médiát és beállítva a II. kerület polgármesterét, Láng Zsoltot bűnbaknak. Közölte:

Csak félreértették a szavait, így szó sincs arról, hogy beszüntetné a Red Bull Air Race-t.

Képtelenség, hogy Budapest főpolgármesterének, az egyik legrutinosabb sajtófőnökkel az oldalán vért kell izzadnia, hogy azt írják meg, amit mondott, és ne mást

– nyilatkozta a 24.hu-nak.

Így kiderült, hogy a főpolgármester szerint azonban félreértették a szavait, vagyis Red Bull Air Race lehet, de káosz nem. A lapnak nyilatkozó főpolgármester azt is letagadta, hogy az ő sara lenne az egész ügy, hiszen a döntést a rendezés feltételeiről a Láng Zsolt II. kerületi fideszes polgármester vezette fővárosi tulajdonosi bizottság hozta meg.

"Részemről a lojalitás és a barátság, de nem lenne baj, ha a tulajdonosi, gazdasági és közterület-hasznosítási bizottság elnöke a sajtó rendelkezésére állna, és nem a főpolgármesternek kellene nyilatkoznia egy olyan ügyben, amelyről csak később szerzett tudomást"

– kommentálta az ügyet a lapnak Tarlós.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr1514077061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hofipisti 2018.06.27. 20:59:13

Összefoglalva: Kupleráj uralkodik a Főpolgármesteri Hivatalban. Nem csak jobb-kéz -bal kéz probléma van, hanem a különböző elvtársak egyéni érdekei, üveggyöngyökkel teli zsebei, no meg az egyéni politikai hátszelek, törekvések a nem egyértelmű kompetencia-megfogalmazások (felosztás) előbb-utóbb ilyen röhejes és szégyentelen összevissza nyilatkozásba torkollnak. Persze azt is érdekes lenne hallani-olvasni, hogy az illetékes (elvtárs) mivel próbálja magát valamelyest tisztára mosdatni!

szepipiktor 2018.06.28. 09:43:19

A posztot nem igazán értem.
OK, tarlós egy f. és a legkárosabb kollaboránsok köz tartozik.
De ennek leírására miért egy népszerű esemény kell beáldozni?
Igen, mind minden nagyobb esemény zavar egy halmazt és örömmel tölt el egy másik halmazt, ez lenne a demokrácia lényege.
Engem is zavar a kerékpárosok bicikliemelgeése, a ideszállított "kékcédulás" tüntetők, zavar a nácik, melegek, politikai mozgalma városblokkolása, de eltűröm, és ha lehet, hát messze elutazom addig.
Ez ment a Hungaroring esetében 10 évig, most fordult a kocka, már jó buli, ezért előkerültek a megélhetési érdekvédők, megint sok az esemény, persze a pénzről van ott is szó.
Normális emberek ezerszer inkább a zajos repesemény várják, mintsem a tahó mozgalmak kamurendezvényeit.
És mi az a "magáncég ál-versenyének"????
Ha a fidesznek adja, a dk-nak adja, a momentumnak adja, ha a melgeknek adja, ha a feministáknak adja, ha a netadóelleneseknek adja? Az OK?
Vagy most ez is olyan, mint a primitív kamaraelnökünk náci monológja, hogy kell a munkaerő, de fehér és keresztény lehet az csak!
Jók a tömegrendezvények, de csak ha a sajátujainknak kedvező?
Miért ál-verseny?
Mi a nem ál-verseny?
Nem kellene megadni a bázist?
Köpni kell tarlósra, így kinyilatkoztatunk bármit, hazudunk érveket?
Mi a nem ál-verseny????
Nem szeretjük a sportot, tehát ál-verseny a foci VB? Mert multicégek érdekeltek és üzleti alapú?
Szóval tartlós elítésében maximálisan egyetértek, már 1990-ben is látható volt a negatív tulajdonságainak sokasága.
De akkor próbáljunkmár ARRA koncentrálni és nem más dolgokat belerántani, azt a mást szándékosan hazugságokkal körbeírni, csakhogy a cél teljesüljön.
Számomra a bloggerek 90%-a is káros, mert nem valós véleményeket írnak meg, hanem manipulálják a közt, és függetlennek hazudják magukat, pedig a blog lényege a független társadalom párbeszéde, abban, a blogtérben a manipulálóknak men lenne helye egy normális világban...

sas70 2018.06.28. 09:56:50

Én inkább jó magyar focit néznék! Mennyiért is szar? Ja?!

2018.06.28. 09:59:52

@sas70: sokkal olcsóbban szar, mint a német, ezt tegnap legalább megtudtuk... :-)

Tangooo 2018.06.28. 10:17:23

@szepipiktor: "OK, tarlós egy f. és a legkárosabb kollaboránsok köz tartozik."
Na sorold, hogy mitől a legkárosabb!
Így egyszerűen egy idétlen, rosszindulatú böfögés az irományod.

BéLóg 2018.06.28. 10:35:39

@szepipiktor: Aha. Persze. Azt hiszem halványlila fingod sincs arról, ki volt Demszky...
Tarlósnál jobb budapesti polgármester (minden hülyeségével együtt) nem volt 1991 óta.

a windows egy szemét 2018.06.28. 10:40:59

tarlós elvtárs előadta a tőle már megszokott, levitézlett, valós hatalom nélküli ócska pártfunkci buta mosakodását. Már kerületi (téesz)elnök korában is ez volt a módszere, ha valami jól sül el akkor teljes mellszélességgel rugdalt félre mindenkit, ha valamit elbaszott akkor villámgyorsan keresett valakit akire rá tudta fogni a saját butaságát.
Ezért lett tökéletes fideSS báb, oda az ilyen férgek kellenek, a hasonló agymosott férgek tapsikolása elé.

a windows egy szemét 2018.06.28. 10:42:24

@szepipiktor:

Normális embernek ezerszer tele van már töke a minden hétvégi lezárások miatt, csak az agyalágyult orbánisták örülnek az állandó káosznak.

lyken 2018.06.28. 10:57:53

Akkor tett egy populista kijelentést, de szóltak, hogy ezzel valakinek nagyon keresztbe tenne, ami nem egészséges, úgyhogy gondolja át újra?
Olyan "leszóltak föntről" jellege van az egésznek.

kommentes nikk 2018.06.28. 11:16:18

Akárhogy is, ez az Air Race az egyik legótvarabb, legprolibb vásári búcsús szarfostenger mutatvány, amit csak a kétbites agyhalottak élveznek, brüüüümvrüüüm, ott egy repülő, vááá, hát ez tényleg elképesztő, ennél minőségibb szórakozás nincs is valóban. Oké, értem én, hogy a lakosság 90%-a ilyen agyhalott félkegyelmű, de akkor ne legyen már belőle hetekig tartó parádé, intézzék el egyetlen nap alatt (oldják meg) vagy vigyék ki valami szaros kültelki mezőre, ott is lehet élvezni ezt a csodát.

halaloszto 2018.06.28. 11:52:06

@szepipiktor: a redbull airrace-ban mi a népszerű????

Farkasvölgyi 2018.06.28. 12:21:12

Kedves Szerző!"nem lesz többé ilyen verseny ilyen feltételekkel a belvárosban,,.ez nem azt jelenti,hogy nem lesz verseny,hanem,hogy ilyen feltételekkel nem lesz!mi nem világos ezen?

wilddog84 2018.06.28. 12:26:57

@kommentes nikk: most jön az a rész, amilyen mondhatod majd, hogy neked volt igazad.
Szóval, úgy gondolom, hogy kétbites neked az a jó telebaszott cigány/zsidó/kommunista kurva anyádat. Igen, arról a ribancról beszélek, amelyik baszott elmenni küretre. Sajnos.

Amúgy örülök, hogy magadat besorolod abban a 10%-ba, aki szerinted nem agyhalott. Csak aztán ki ne derüljön ám, hogy mégse a 90% a retardált faszt...

Terézágyú 2018.06.28. 12:29:41

A kurva anyád Tarlós Ottokár!

kommentes nikk 2018.06.28. 12:38:54

@wilddog84: hát ez épületes hozzászólás volt :) Meg nagyon érdemi :) A témáról van véleményed kisköcsög? Vagy te az vagy, aki elbűvölve, tátott szájjal nézi a repülőket, és azon gondolkodik, hogy hogy maradnak fenn, mikor fémbű' vannak? A lelkedbe tapostam, mert bántottam a repülőket? Nem baj, anyucikád majd vesz neked egyet a játékboltban :)

wilddog84 2018.06.28. 14:26:07

@kommentes nikk: LOL
Az mindenképp vicces, hogy egy ilyen utolsó senkiházi nethuszár köcsögöz le. Már majdnem magamra vettem, de aztán időben rájöttem, hogy a bizonyos 10%-ba tartozó, kiválasztottal társalgok, aki egy igazi szukafattya. Ezért nem bántó amit mondasz. Mert egy szar vagy. Amúgy meg abban reménykedtem, hogy a te anyád vesz repülőt nekem...

A témához meg annyit, hogy remélem még sok évig fog szopni a városi forgalomban és irtózatos zajban a sok elégedetlenkedő faszt. Sok köcsög, akik mindenért hisztiznek, jajonganak, tőlük már fingani se lehet, mert csendháborítást követsz el. Elmúltak a gyönyörű komcsik évek arany apám, már nem lehet mindenkit feljelentgetni minden piszlicsáré szarért. Szóval lehet kussolni és örülni a repülőknek.

Magán?Véleményem? 2018.06.28. 14:41:59

@kommentes nikk: " ... legprolibb vásári búcsús szarfostenger mutatvány, amit csak a kétbites agyhalottak élveznek, ... "

Ugyanez elmondható a Magyar profi futballról is, ahol 22+3 hülye rohangál a gyepen, jobbára mindenféle eredmény és cél nélkül. Agyhalott aki csinálja, agyhalott aki nézi, és agyhalott aki befektet.

rnz 2018.06.28. 14:55:32

Tarlós nem mondta, hogy nem lesz több air race, ahogy azt sem, hogy az ő hibája. Megy ez nektek, csak épp rettentő szarul.

erol 2018.06.28. 14:56:34

@rnz: Mondott egyáltalán valamit?

rnz 2018.06.28. 15:08:05

@erol: Hogy vállalja a felelősséget a történtekért és hogy ugyanilyen körülmények között nem enged újabb versenyt. Ég és föld.

Fülig José 2018.06.28. 15:09:33

@wilddog84: mivan józsi, felutaztál oszt' nem volt jó a kilátás a tömegből? vagy lerobbant a tavria félúton? honnan a városi -proli gyűlöleted, szépöcsém? neked a kukoricaföldről mi a fasz közöd van a városiak dógához, he? rettegj a migráncsok miatt, vegyél egy jobb kocsit vagy indulj korábban, de ne pofázz bele a mások dolgába.

Ekrü 2018.06.28. 15:13:09

@kommentes nikk: Hát ha lehet választani ,akkor ezerszer inkább egyszer egy évben az Air race,mint minden héten egy agyhalott balos rendezvény ,légyen ez akár tüntike vagy esetleg melegfelvonulás.Amúgy sem értem,a Red Bull Air Race már Demszkyék alatt is futott,(2003-ban kezdték ha jól tudom), akkor nem zavarta a tisztelt blogírót és balliberális társait?

kommentes nikk 2018.06.28. 15:53:11

@wilddog84: én egy pillanatig sem vettem magamra a te fröcsögésedet, mert már a legelején látszódott, hogy full retard vagy :) Okádd ki magad itt nyugodtan, hátha akkor majd végre feláll este :) Egyébként ha neked piszlicsáré a két hétnyi napi 4-5 óra brümmögés, akkor egyenesen a nappalidba zuhanjon egy repcsi, az is lófasz biztos :) Plusz én másfél éve kiköltöztem Budapestről, úgy felőlem aztán az év minden napján tarthatnak 24 órás ralliversenyt a Nagykörúton, azt is leszarom. Csak azt nem tudom feldolgozni, hogy az egybiteseknek miért ilyen kiba fontos ez a repcsizős brümbrüm, ami egy kétéves gyereknek is max 2 percig érdekes. A láthatóan súlyos anyakomplexusoddal meg keress szakembert, vagy végre vidd ágyba a muttit, látom ez izgatja a fantáziádat.

kommentes nikk 2018.06.28. 15:55:08

@Ekrü: engem mindenféle pártvonatkozás nélkül idegesített, amíg pesti voltam. Kreténségnek tartom, főleg, hogy ennyi ideig tartó szarakodással jár. A szaros aug 20 legalább egy nap, aztán csá, oda is a nyomoroncok járnak, színes fények meg bumbumm, ez aztán a mulatozás netovábbja :) De az legalább csak egy nap.

wilddog84 2018.06.28. 16:24:08

@Fülig José: gratulálok te faszt!! Látszik az értelmi szinted, és jobb ha tudod benn lakom a belvárosban.. Ha-ha, szar, mikor valaki ugyanonnan nem osztja az agyhalott nézeteteket.

A másik buzi balos köcsögöt, ezt a szarrakás kommenthuszárt meg miért is zavarja, mikor saját elmondása szerint, visszatakarodott az istállóba lovat szopni, hamár megunta Gyurcsány kényeztetését.

halaloszto 2018.06.28. 16:31:20

@rnz: jaja. a vállalja a felelősséget alatt mit értett? mert a világ nagyrészén egyetlen dolgot lehet alatta érteni...

ételizésítő 2018.06.28. 17:17:54

Ez ellen a szar (nem, nem Tarlós, az Air Race) ellen miért nem lehet aláírást gyűjteni, mint az olimpia ellen?

A budapestiek jelentős része biztosan aláírná, hiszen még a Határ útnál, a XIX. kerületben (10 km-re a helyszíntől) is elviselhetetlenül zajos egy egész héten át, még lakásban is, péntek-szombaton pl. kb. napi 8 órában.
Arról nem beszélve, hogy az I. meg az V. kerületben milyen zajos, ahol a házak fölött röpködnek ezek a faszkalapok.
Szóval kb. 1 millió embernek teszi pokollá egy teljes hetét, benne a teljes hétvégét, amikor pihenni szeretne, de nem lehet, mert reggel 10-től este hatig pár faszfej röpködni akar, hogy a Red Bullt reklámozza.
(Apropó, nem lehetne olyat, hogy tiltakozásul nem isznak a magyarok Red Bullt, amíg ezek a faszok ezzel a "versennyel" fel nem hagynak?)

A Forma-1-hez hasonlítás azért sántít, mert a Forma-1 egyrészt kint van a picsában egy direkt erre épített pályán, másrészt 3 nap napi 2 óra, és kész. Nem több napon át napi 8 órás iszonyatos zaj, amit, mivel a levegőben van, nem is tompít semmi (épületek, növényzet stb.).

Bessenyei Péter meg bassza meg a kurva anyját, amiért kitalálta.

ételizésítő 2018.06.28. 17:22:39

@szepipiktor:
Te ostoba segg, a Forma-1 miatt nem zárják le a budai oldal északi és déli részét összekötő egyetlen utat 1 hónapra, sőt, semmit nem zárnak le.

És igen, az kellene, hogy kijelöl a polgármester minden év január 2-án 3 (HÁROM) napot az évben, hogy na, ekkor lehet futóversenyt, bicikliemelést, buzifelvonulást és minden egyéb kurva anyját tartani, az év másik 362 napjában viszont kuss legyen minden rendezvényszervezőnek, aki közterületet akar foglalni.

ételizésítő 2018.06.28. 17:27:33

@Magán?Véleményem?:
De legalább nem zárják le miatta 1 hónapra a fél várost. Meg nem zajong elviselhetetlenül hangosan 1 hétig.

@Ekrü:
Ja, csak a birkamenet, mert az neked való.

rnz 2018.06.28. 17:32:08

@halaloszto: Attól, hogy vállalja a felelősséget, még nem feltétlenül az ő (közvetlen) hibája. Tudom, sokaknak ismeretlen az ilyesfajta felelősségvállalás, sőt még a saját hibájukért sem vállalják. Vagy azt gondolod, hogy minden egyes döntést személyesen ő hoz és/vagy engedélyez? Mert az naivabb gondolat lenne, mint az ellenzéki összefogás sikere.

2018.06.28. 17:50:36

@wilddog84:

Mi van csicska?

" amelyik baszott elmenni küretre."

Lopod a Mucsi Zoli szövegeit?
Nincs önálló gondolatod faszkalap?
Menj inkább a játszótérre és ott tologasd a csattogós lepkét.

Ekrü 2018.06.28. 18:12:44

@kommentes nikk: Az,hogy kit mi idegesít nézőpont kérdése.Engem pld. a kerékpár felvonulások ,meg a futóversenyek,amiből ugye nem csak egy van évente.Olyankor egyszerűen járhatatlan a város.De nem szólok ellene ,tudomásul,veszem,hogy mások meg szeretik.Épp ezért nem értem,hogy miért kell megszólni mások szórakozását,és miért olyan nagy baj hirtelen ez az egy nap,holott annak idején Demszky főpolgármestersége idején kezdődött ez a rendezvény.Akkor érdekes módon nem zavarta az igen tisztelt balliberális oldalt.Ez pont olyan mint a bulinegyed, vagy a Sziget,ami Demszky alatt egy követendő példa volt a baloldal szerint.Amikor valaki meg merte jegyezni (pld.Rubint Rékáék) ,hogy zajos,szemetes,eldobált óvszerek jellemzik, az illetőt elhordták mindenféle maradi nyárspolgárnak aki el akarja venni a fiatalok szórakozását.Szóval engem főleg ez a kettős mérce zavar.Persze értem én ,hogy jövő évben önkormányzati választások jönnek ,de azért nem kéne képmutatónak lenni és főleg nem kéne hülyének nézni az embereket.

Ekrü 2018.06.28. 18:14:25

@ételizésítő: Amíg személyeskedsz a véleményed nem érdekel.

ételizésítő 2018.06.28. 18:32:02

@Ekrü:
Attól még birka vagy a birkamenetből. És nem is az okosabb birkák közül.

xclusiv 2018.06.28. 22:42:56

@szepipiktor: "OK, tarlós egy f. és a legkárosabb kollaboránsok köz tartozik."

Eddig egyetértünk.

"De ennek leírására miért egy népszerű esemény kell beáldozni?"

Népszerű?
Napokig repkednek a k**va hangos gépek a belváros fölött, hetekre lezárják a város fontos részeit, szóval szerintem az érintettek 99%-a baromira ellene van. (Ugyanez van a szigettel is amúgy).
És én kb. élő emberrel nem találkoztam, aki erre kimenne. Mert tegyük fel érdekel, kimész 1x, aztán rájösz nem látsz semmit, TV-ből 1000x jobban élvezhető az egész. Szóval ez a szar már 10. éve van legalább, szóval nem igazán hiszem hogy bárkit is megmozgatna.

Az anyagi része meg a másik. Pártunk és kormányunk adott rá - kerekítve - 2 milliárdot, ahhoz hogy ez megtérüljön legalább ennyi adóbevételt kellene önmagában hoznia, ehhez kell hasra ütve legalább 8 milliárd bevétel. 1-2 éves adat szerinte a komplett magyar vendéglátóipari szektor bevétele olyan 1000 milliárd, és ennek a 35%-át Bp. hozta, ez 350 milliárd. Ez azóta nyilván nőtt, számoljuk 400 milliárddal. Szóval ezek szerint ez a rendezvény hozta a komplett budapesti vendéglátás bevételének a 2%-át?
Na ne már.

"Normális emberek ezerszer inkább a zajos repesemény várják, mintsem a tahó mozgalmak kamurendezvényeit."

Normális emberek egyiket se várják.

"És mi az a "magáncég ál-versenyének"????"

Ez a red bull pr eseménye. Bár amennyit a kormány fizet érte szerintem még simán profitot is termel, szóval a cég úgy reklámozza a termékét hogy ezért nem ő fizet, hanem neki fizetnek.
Ügyes...

xclusiv 2018.06.28. 22:44:34

@BéLóg: "Tarlósnál jobb budapesti polgármester (minden hülyeségével együtt) nem volt 1991 óta."

Rosszabb se...

ételizésítő 2018.06.29. 01:01:36

@xclusiv:
Szívemből szóltál.

Az ál-versenynél biztos azt kifogásolja, hogy nem kell kötőjel, álverseny.

Ami Tarlóst illeti, azért nagyságrendekkel jobb, mint Demszky, bár messze van a jótól ő is, egy jó polgármester pl. már elküldte volna a halál faszára a folyton követelőző, de semmilyen szabályt be nem tartó bicikliseket is, meg a futóversenyek, buziparádé stb. szervezőit is, hogy rendben, van az évben 2 nap, április 22., július 7. meg szeptember 15., erre a 3 napra lehet ilyen rendezvényeket szervezni, mindenki oldja meg, a többi 362 napon viszont kuss van, a város a városlakóké.
Meg nem hagyná lezárni a Szabadság hidat 4 nyári hétvégére csak azért, mert pár ostoba fasz újhippinek az a hobbija, hogy 100-200 ember kedvéért meg a saját bevételéért kibasszon több tízezer budapestivel, ráadásul úgy, hogy az éjszakára is lezárt hídon éjszaka néhány biciklis meg gyalogos van összesen, aki egyébként is ott menne át, legfeljebb nem a síneken. Érdekes erről olvasgatni az Indexen az olvasók írásait, igazán támogatót még nem láttam,kritizálót többet is.

Illetve Demszky az első 4 évében még kis sóval elment, de utána akkora rablást rendezett, amihez csak Orbáné mérhető, és magasról szart a város ügyeire. Pistánk legalább néha foglalkozik a várossal is, és ránézésre nagyságrendekkel kevesebbet lop, és mivel alapvetően becsületes fickónak tűnik (a hülyeségei mellett is), valószínűleg az is zavarja, hogy más lop, legfeljebb nem szól be, mert vagy haverok, vagy fél, hogy a fejére basznak. Ezen a téren az egyébként szintén nem a szimpátiaverseny dobogósai közé sorolt Kövér Lacához hasonlít, akit láthatóan szintén zavar már a lopások mértéke.

halaloszto 2018.06.29. 09:14:56

@rnz: azt gondolom, hogy két eset van.

1. nem direktben az ő hibája, de valaki olyan hibázott, akit ő tett oda abba a pozícióba. Ilyienkor azt a béna játékost le szokás cserélni. Az a kijelentés, hogy saját maga vállalja a felelősséget minden normális helyen azt jelenti, hogy lemond, vagy felajánlja a lemondását. Hiszen nem volt képes jól ellátni a feladatot. Pl rosszul választott embert.

2. nem az ő hibája, és közvetve sem az ő hibája. Nem ő választotta maga alá azt az embert, aki hibázott. Ez viszont azt jelenti, hogy nem ő irányítja a várost. Ha nem ő irányítja, akkor önvédelemből azonnal le kellene mondania a főpolgármesteri címről, ha normális világban élnénk.

Vajk

rnz 2018.06.29. 09:18:47

@halaloszto: Ha nem takarítják ki a hotelszobát, akkor mondjon le a szállodaigazgató? Ne vicceljünk már ilyen közhelyekkel.
Jól mondod, a várost nem ő irányítja. Ő a főpolgármesteri hivatalt irányítja, de azt sem egyedül.

halaloszto 2018.06.29. 13:35:53

@rnz: ha ilyet kérdezel, akkor nem láttál még normálisan menedzselt céget. Ha a hotelszobát nem takarította ki a takarító, akkor kirúgják a takarítót. És a főnökét is felelősségre vonják. És ha a főnöke olyat vesz fel a helyére, aki szintén nem végzi el a munkát, akkor a főnököt is. Ha rendszeresen nincs rendben a takarítás, az azt jelenti, hogy az igazgató nem tudja megoldani a problémát, alkalmatlan a feladatára, és bizony lecserélik.

Ha a szállodában kiderül, hogy az igazgatói titulushoz nem tartozik hozzá hogy ő irányít, ha kiderül hogy nem rúghatja ki a takarítók főnökét, akkor épeszű ember azt a posztot nem vállalja el.

xclusiv 2018.07.01. 17:07:26

@ételizésítő:
Hát azt azért nem mondanám, hogy taplópista nem lop. A Római tervezett szétcseszése, a metrós történet és egy csomó dolog mással nehezen magyarázható, és demszkájnak se volt ettől komolyabb listája. A pontra az i-t pedig a felesége szabálytalanságának kezelésével tette fel.
Az meg hogy a másik kőbunkóval, kötéllacival vezetik a szimpátiát nálad, hát ez inkább a tübbiről mond el sokat. Mindkettő a saját 0 teljesítményére, a nagy büdös semmire arcoskodó seggnyaló, mindössze annyit lehet az előnyükre felhozni, hogy nem látványos a vagyongyarapodásuk - ellentétben a többivel ugye.
süti beállítások módosítása