B1 blogcsalád



Ókovács lemondta a Billy Elliot 15 előadását, mert a NER nem engedi el az iskolásokat a "féktelen melegpropagandára"

2018. június 21. - nickgrabowszki

Még csak az kellene, hogy bebuzuljanak. billy.jpg

Azzal kezdődött, hogy a kormánypropaganda zászlóshajója féktelen melegpropagandának minősítette a Billy Elliot című musicalt, majd azzal folytatódott, hogy az Operaház bejelentette, hogy a kifogásolt darab 15 előadása elmarad.

A 444-hez eljutott levelében Ókovács Szilveszter, az Operaház főigazgatója azzal magyarázza az előadásszám csökkentését, hogy

a sajtóban negatív kampány jelent meg a Billy Elliot produkciónk kapcsán, ami miatt az értékesítés jelentős mértékben visszaesett.

Első látásra tehát az történt, hogy Ókovács becsicskult, és hiába védte meg 2 publicisztikában is a Billy Elliotot (természetesen mindkétszer kormánylapokban, az Origón és a Magyar Időkben), inkább mégis levette a műsorról, hogy ne legyen belőle nagyobb baja. (Az egyetlen meleg szereplőt már korábban kivette belőle.)

Ennek azonban ellentmond, hogy a Billy Elliotnak csak 15 előadása marad el, miközben másik 15 műsoron marad. Mégis igaza lehet tehát annak a hivatkozásnak, hogy visszaesett a jegyértékesítés, például, mert nincs olyan előadása a musicalnak, amire már ne lehetne már jegyet kapni.

Ugyanakkor az is feltűnhet, hogy eleve 30 előadást terveztek egy hónapra az Elton John-musicalból, miközben nincs talán olyan darab a világon, amire el lehet adni minden jegyet (vagy azok zömét) ilyen mennyiségben. Még úgy sem, hogy az erkélyt eleve nem nyitják meg a Billy Elliotra az Erkelben, és a jegyeket is jelentős kedvezménnyel árusítják.

Attól hogy ez egy középvacak musical, még lehetne sok nézője, de

egy habos-babos gyerekdarabot egy hónap alatt 30-szor előadni egyértelműen felültervezésnek tűnik.

Fölmerülhet tehát, hogy Ókovácsék egyszerűen elkalkulálták az előadások számát, és most a gyakorlatilag senki által nem olvasott Magyar Idők egyik cikkére fogják az üzleti baklövést. Nem a sajtó indított ugyanis kampányt, hanem csak egyetlen lap, ami ráadásul sajtónak csak jelentős fenntartásokkal nevezhető.

A kormány Mészáros Lőrinc nevén lévő félhivatalos lapjának alig van olvasója. A példányszámot mesterségesen tartják magasan, a közintézményeket és állami cégeket gyakorlatilag kötelezték az előfizetésre, minden minisztériumban, hatóságnál, polgármesteri hivatalban és iskolában ott áll halmokban.

És ebből aztán mindjárt adódhat az egyetlen ésszerű magyarázat is (már túl azon, hogy Ókovácsék beszittyózva elszámolták a dolgot). Azaz, hogy a a giccses gyerekmusicalt (ami attól nem lesz jobb, hogy a homofób kormánypropagandista lebuzizta) eleve

a NER-ben lévő szinergiák kihasználására tervezték.

Ti., hogy az iskolák a nyári kulturális, programot, az obligát színházlátogatást, a fővárosi osztálykirándulást le tudják tudni egy Erkel-beli musical megtekintésével. Így lenne értelme, hogy a tanév után 30 előadást terveznek egy gyerekdarabnak, egyszersmind az is magyarázatot nyerne, hogy miért esett vissza a jegyértékesítés a kormánylap lehúzós cikke után.

  • Az állásukért remegő iskolaigazgatók megijedtek a jelzésértékű propagandabeli feljelentő cikktől, és visszamondták a színházlátogatást.
  • Esetleg végtelenül szervilisnek látszani akaró Klikk-bürokraták érezték találva magukat, és jelezték, hogy egy ilyen darabot nem fognak kifizetni, nem lehet elszámolni náluk.
  • Valamint az is lehet, hogy éppen a Tízparancsolat-alapú orvoslás pápájánál, Kásler miniszternél ért célba a buzizás, és a minisztérium tiltotta le, hogy Billy Elliotra vigyék az iskolák a gyerekeket.

Ezek lehetséges magyarázatok arra, hogy Ókovács levette műsorról a kifogásolt musical felét, de a másikat (lehet, hogy csak egyelőre) megtartotta, valamint, hogy eleve ilyen mennyiséget tervezett belőle. Ebből az is látszik, hogy - Ókovács állításával szemben - 

a Magyar Idők valójában nem újság, sokkal inkább üzenőfüzet.

Nem arra való, hogy a mezei olvasót, vagy csak akár a Fidesz-tábort tájékoztassa (az utóbbira ott van a Tények, meg az Origo). A Magyar Idők olyan, mint a Pravda volt, amelyik a párttagok orientálását szolgálta.

A Magyar Időkben NER működtetőinek üzennek. Ha a félhivatalos NER-lap ellenségnek minősít valakit vagy valamit, az apparatcsikok értenek a szóból, és megszakítják az együttműködést vele. Legyen szó Alföldi Róbertről vagy Billy Elliotról, lemondják az előadást.

A buzik egyelőre nem ellenségei az Orbán-rezsimnek, de a (vélt) melegpropaganda már  az:

a NER nem engedi, hogy csak úgy bebuzuljanak a kicsi alattvalói.

A vélemény-, a művészi és a tájékozódási szabadság nagyobb dicsőségére. A NER-ben nem tiltanak be semmit. Csak megfojtják. Ha megvonják tőle a pénzt, úgyis megszűnik magától.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr314062599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Helga Beauty Salon2 2018.06.21. 15:51:28

Zavarosch! Nem tudtam követni a gondolatmenetet.
Na maj csak jön valaimi libsi kolléga és lyó lehülyézések közepette elmagyarázza nekem a tényállást!

taga20 2018.06.21. 16:09:58

@Hilda kisfia: haver, kérdezd meg a kecskédet!:))

egyébként, mit nem értesz ezen?

ez a lényeg, figyejj!

"Ókovács becsicskult, és hiába védte meg 2 publicisztikában is a Billy Elliotot (természetesen mindkétszer kormánylapokban, az Origón és a Magyar Időkben), inkább mégis levette a műsorról, hogy ne legyen belőle nagyobb baja. (Az egyetlen meleg szereplőt már korábban kivette belőle.)"

Helga Beauty Salon2 2018.06.21. 16:16:54

@taga20: Akkor nem kell félnem hogy buzi leszek ha megnézem a darabot?

taga20 2018.06.21. 16:29:29

@Hilda kisfia: szerintem, ha gondolod, fogd a darabra.

de egy kámingáut részedről, hidd el segítene neked!:)))

Helga Beauty Salon2 2018.06.21. 16:46:58

@taga20:de egy kámingáut részedről, hidd el segítene neked!:)))

Tudod hogy téged szeretlek, minek kellenek ide szavak? Beleszerettem az éles elmédbe és a személyiséged kisugárzásába. :P

LKerekes 2018.06.21. 16:48:42

@taga20:

Egyszerűen azért csökkentették felére az előadásokat, mert a jegyeladás 30 %-os csak!
Fél-negyed ház előtt előadást tartani nagyon ráfizetéses és lehangoló!
MIért próbáltok hülyeséget belemagyarázni?
Nem akartok még a nyerés közelébe sem kerülni 2022-ben.

taga20 2018.06.21. 17:02:46

@Hilda kisfia: na végre! aszt hittem, hogy má nem remélhetek, és nem szerecc!:)

most má csak aszt kéne eldöntenünk, hogy te leszel a lány vagy én!:)))

taga20 2018.06.21. 17:06:30

@LKerekes: laci ne csináld má a hülyét, me még elhiszem, hogy az vagy.

a múltkor itt vertétek a nyálatokat, hogy ha egy kis kölök elmegy erre az előadásra, akkor búza, most meg arról dumálsz, hogy veszteséges?

érdekes a csúti arénánál, vagy a többi retek stadionnál, soha nem szempont a rentábilisság.

joska141 2018.06.21. 17:08:36

Már a bemutató - 2016. - évében is tátongó házakkal ment, ugyanígy 2017-ben. Miért kellett 150 előadást vállalni? Egyáltalán miért kellett bemutatni? Kisérletezett az Erkel Színház egy Hasfelmetsző musicallal, néhány előadás után megbukott. Elton John budapesti fellépése szintén bukás volt. Legutóbb a Queen musical Wie Will Rock You szintén megbukott. Hány bukásnak kell még lenni, hogy belássuk: bizonyos típusú musicalekre, amelyek Londonban sikert aratnak, Budapesten nincs fizetőképes kereslet. Ennyi és nem több az egész, függetlenül NER-től, politikai rendszerektől.

taga20 2018.06.21. 17:11:24

@joska141: ott sántít a logikád, hogy ilyen alapon a macskákat se kellett volna bemutatni.

joska141 2018.06.21. 17:16:24

Így is lehet nézni.
De a Macskák bemutatója előtt az egész ország már ismerte a benne levő zenét, különféle lemezekről, rádióból, stb. Egy ismert valamit várt és örömmel azonosult vele.
Azonban nehéz lenne bármit is dúdolni a Hasfelmetszőből, vagy a BE-bpl. Számunkra teljesen ismeretlenek és a különböző csatornákon a külföldi produkciók számai sem terjedtek el.

taga20 2018.06.21. 17:22:52

@joska141:

"De a Macskák bemutatója előtt az egész ország már ismerte a benne levő zenét, különféle lemezekről, rádióból, stb. Egy ismert valamit várt és örömmel azonosult vele."

ez egy kibaszott hazugság részedről!

"A magyarországi ősbemutató 1983. március 25-én volt a Madách Színházban, közvetlenül a londoni bemutató után. A musical szövegét magyar nyelvre Romhányi József fordította."

hol ismerték a tömegek a macskákat????

Punxsutawney Mormota 2018.06.21. 17:28:45

Én csak a Bircát sajnálom, mert már nagyon készült az előadásokra, jobboldali forrásaim a pöcegödör mélyéről azt állították, hogy bérletet vett az előadásokra. Kultúrálódás helyett kénytelen lesz otthon maradni és egy gipszből készült Putyin-szobrot szodomizálni, ahogy szokta.

joska141 2018.06.21. 17:28:53

Egyrészt a hangnemet visszautasítom, ez nem éppen egy vitakultura hangneme.
Másrészt: Macskák londoni bemutató: 1981. május 11. – New London Theatre.
A dalok, a lemezek, a magnókazetták, a rádiós sugárzások a magyar bemutatóig tartó másfél év alatt ismertek lettek nálunk is, mint ahogy az egész világon is.
Ennyit erről.

taga20 2018.06.21. 17:37:50

@joska141: bakker, én meg vissza fogtam magam, és nem küldtelek el az anyádba, hogy itt hazudgálsz!

egyébként, ti honnan a kurvaanyátokból bújtok elő?

"joska141

0 bejegyzést írt és 91 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2009.12.24. óta tag."

taga20 2018.06.21. 17:39:36

@Punxsutawney Mormota: majd a határátkelő blogon kifejti, hogy minden liberális homár, és putyinnak meg a csúti gecinek van igaza. mindegy miben:))

sZulamith 2018.06.21. 21:10:51

@taga20: A macskákról szólva annyi igazság van, hogy a szocialista brigádokat vidékről ingyen utaztatták az előadásra. Nagy élmény volt.

Jó irás. Szerintem a poszt olyan problémákat hozz fel -"Az állásukért remegő iskolaigazgatók....." ami túlmutat a cimén.

taga20 2018.06.21. 21:27:47

@sZulamith: ez az ostoba fityeszdroid eszt pofázta:

"Egyáltalán miért kellett bemutatni? Kisérletezett az Erkel Színház egy Hasfelmetsző musicallal, néhány előadás után megbukott. Elton John budapesti fellépése szintén bukás volt. Legutóbb a Queen musical Wie Will Rock You szintén megbukott. Hány bukásnak kell még lenni, hogy belássuk: bizonyos típusú musicalekre, amelyek Londonban sikert aratnak, Budapesten nincs fizetőképes kereslet. Ennyi és nem több az egész, függetlenül NER-től, politikai rendszerektől."

ezeknek a barmoknak fingjuk nincs a művészetekről! ezek aszt hiszik, hogy amit a geci és bandája annak mond az az!

csobi2011 2018.06.21. 22:30:10

Benéztem ide a b1 blogra. Az utolsó 10 cikkből egyetlen van amiben a hozzászólások meghaladják az ötvenet (de az sem éri el a százat). Ha hozzávesszük hogy általában ugyanaz a 10 ember vitatkozik, némelyik több felhasználó néven akkor kiderül hogy nagyobb társadalmi hatása van ha bármelyik falusi kocsmába elmegy az ember vitatkozni a napi hírekről. És ott még értelmesebb emberekkel is találkozni mint itt. Bár az is igaz hogy akkor nem láthatnám a kihaló félben lévő néhány utolsó libsi vergődését. Szóval azért néha még visszatérek ide szórakozni.

György Baranyai 2018.06.22. 07:35:38

A barmok! Egy világhírű (sikeres film is készült róla) musicalt ezért lemondani....
Hova jutottunk, kedves Ókovács Szilveszter?

Gleccsertetű 2018.06.22. 15:28:31

@Hilda kisfia: nincs esélyed @taga20: -nál, ő a migránsokra bukik. pár hete be is fizettem egy gumi nélküli migiriszexre Athénba

Ekrü 2018.06.22. 16:24:36

@sZulamith:" Szerintem a poszt olyan problémákat hozz fel -"Az állásukért remegő iskolaigazgatók....." ami túlmutat a cimén. "-Erre fogni egyszerűen nevetséges.Ugyan mi köze az iskolaigazgatóknak ahhoz,hogy melyik darabra mennek el az iskolában a gyerekek?Akiknek van általános iskolás gyermeke az pontosan tudja,hogy év elején és félévkor a szülői értekezleten az osztályfőnök megkérdezi a szülőket,hogy menjenek színházba és ha igen ,melyik darabra.A szülők döntenek ,az iskolaigazgató jelen sincs.Gimnáziumban ez annyit változik,hogy az osztályfőnök a diákokkal megbeszéli és a szülőin közli a végeredményt a szülőkkel.Olyanról meg nem hallottam,hogy nyári szünetben kellett volna a gyerekeknek kötelező iskolai programra menni.Akár kulturális akár nem.Szép is lenne.A nyár a gyermeké és a szülőé.

icipici lencsilány 2018.06.22. 16:46:01

"...mert nincs olyan előadása a musicalnak, amire már ne lehetne már jegyet kapni."
Aha.

Kelly és a szexi dög 2018.06.22. 16:57:31

kicsit sokat kombinálsz te ebbe bele!

taga20 2018.06.22. 18:37:09

@Gleccsertetű: ti duktok helgával, hogy így véded?:)))

sZulamith 2018.06.22. 21:52:04

@Ekrü: Kicsit tágabb értelmezésben gondoltam, a kiemelt sort, mint példát .Lényeg, hogy a sorba be kell állni, különben neked annyi.

conchita wurst 2018.06.22. 22:08:28

támogatom a kormány ezen lépését

Ekrü 2018.06.22. 22:43:15

@sZulamith: " Lényeg, hogy a sorba be kell állni, különben neked annyi."-Mármint milyen sorba?Szerintem eleve rossz a példa,hisz az iskolaigazgatóknak tényleg semmi közük hozzá,hogy a szülők vagy a diákok milyen színházi előadásra mennek.

Április8 2018.06.23. 08:45:16

N
em mersz te elmenni egy falusi
kocsmába

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.23. 09:06:29

A reakció túlzott, bár a szándék helyes: a gyerekek megrontásának tényleg gátat kell vetni.

$pi$ 2018.06.23. 09:19:20

"nincs olyan előadása a musicalnak, amire már ne lehetne már jegyet kapni."

Akkor tehát még mindegyikre lehet jegyet kapni? :)

Emmett Brown 2018.06.23. 09:20:03

@maxval balcán bircaman: a táncolás buzivá tesz? A birkózás meg nem?

Emmett Brown 2018.06.23. 09:30:27

@maxval balcán bircaman: akkor mire fel ez a nagy kulturkampf? Vagy az a baj a sztorival, hogy a srác felrúgja a helyi hagyományokat, és azzal szeretne foglalkozni ami boldoggá teszi?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.23. 09:33:36

@Emmett Brown:

A gond a homoklobbi egyre agresszívabb fellépése az emberiség ellen.

Emmett Brown 2018.06.23. 09:55:12

@maxval balcán bircaman: ez hogy kapcsolódik ehhez a sztorihoz?

taga20 2018.06.23. 09:58:01

@maxval balcán bircaman: te terhelt, akkor kezd el a katolikus papoknál!

ez a musical nem csinál homárt senkiből, mert tök másról szol.
te is nyugodtan megnézheted!:)))

2018.06.23. 10:01:21

Egy tisztán üzleti alapon működő előadásra a saját pénzből az megy el, aki akar.

Megint az van, hogy a piac mindenhatóságáról papoló Okosjóskák fel vannak háborodva, hogy a társadalom nem fizeti a hobbijukat. Valami világpiacon eladhatót csinálni, na azt nem... Ahhoz gondolkozni kell, dolgozni... Bonyolult. Az iskolásokat rákényszeríteni, hogy dobják össze a pénzt, és menjenek el. Na az sokkal könnyebb. Főleg, ha kiegészül egy kis állami támogatással. Mert hát mégiscsak az állami csöcs biztonságából a legjobb osztani az észt, hogy piacról éljenek az emberek...

taga20 2018.06.23. 10:03:46

@$pi$: szöszi, te is eltaláltad a szarva közt a tőgyit!:)))

taga20 2018.06.23. 10:26:00

@maxval balcán bircaman: ezt írtad:

"A reakció túlzott, bár a szándék helyes: a gyerekek megrontásának tényleg gátat kell vetni."

birka nem told fullba a kretént, me az még neked se áll jól!

taga20 2018.06.23. 10:30:10

@European citizen: mongya ezt egy fityeszjobbágy, akinek a gazdája a geci, százcsilliárdokat basz el a focinak nevezett baromságra, ahová a kutya nem megy ki magyarországon!

azé van bőr a pofádon, talpas!

Emmett Brown 2018.06.23. 10:50:50

@maxval balcán bircaman: mitől buzulnak meg a tinik? Attól hogy színházba/musicalre viszik el őket nem pedig meccsre? Vagy hogy látják hogy van olyan hímnemű egyed aki szeret táncolni? Vagy attól, hogy a saját vágyait próbálja megvalósítani, nem pedig azt amit a környezet elvár?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.23. 10:52:11

@Emmett Brown:

Nem, nem erről van szó. A homokosság és a pedofília genetikai eredetű betegség, nemigen lehet elkapni.

taga20 2018.06.23. 10:55:33

@Emmett Brown: ez a szerencsétlen birka, csak dobálózik a szavakkal. fingja nincs, hogy miről pofázik.

csak a szart kavarja!

taga20 2018.06.23. 11:00:05

@maxval balcán bircaman:

te istenbarma/birkája. te bazd meg saját magad szopatod szét nyilvánosan.

egyszer ezt mondod: "A reakció túlzott, bár a szándék helyes: a gyerekek megrontásának tényleg gátat kell vetni."

pár kommentre rá ezt:

"A homokosság és a pedofília genetikai eredetű betegség, nemigen lehet elkapni."

májngott!

taga20 2018.06.23. 11:07:39

@maxval balcán bircaman: apád faszát nincs ellentmondás!

$pi$ 2018.06.23. 11:09:17

@taga20: "szöszi, te is eltaláltad a szarva közt a tőgyit!:)))"

Hát amúgy a téma nem érdekel, csak azért olvasom, mert vicces, hogy mit össze bírnak vergődni az emberek. :D

Emmett Brown 2018.06.23. 11:09:28

@maxval balcán bircaman: miért zavar ha két tetszőleges felnőtt ember saját akaratából szexuális kapcsolatba lép?

taga20 2018.06.23. 11:19:36

@$pi$: neked az vergődés, hogy sokaknak nem tetszik ez a ner szarrendszer, ami lassan, de biztosan halad visszafelé az időben?

nemsokára a 80-as évek jobbak lesznek, mint ez a pöcegödör, amit a geci és maffiája épít ebben a szerencsétlen országunkban!

$pi$ 2018.06.23. 11:31:09

@taga20: "neked az vergődés, hogy sokaknak nem tetszik ez a ner szarrendszer, ami lassan, de biztosan halad visszafelé az időben?"

Nem, nekem az a vergődés, hogy emberek, akiket sem a színház nem érdekelt soha sem a fiúkat nem kedvelik idejönnek és a témán vergődnek pro és kontra.

"nemsokára a 80-as évek jobbak lesznek, mint ez a pöcegödör, amit a geci és maffiája épít ebben a szerencsétlen országunkban!"

Mondom, sem pro sem kontra oldalról nem érint az egész, ha vannak ilyen előadások, ha nincsenek, nekem mindegy. Nem érzem magam pöcegödörben csak azért, mert kevés homoerotikus előadás van és vallásos sem vagyok, hogy azon rugózzak miért nem olyan mindenki mint én magam.

$pi$ 2018.06.23. 11:33:40

@Emmett Brown: "miért zavar ha két tetszőleges felnőtt ember saját akaratából szexuális kapcsolatba lép?"

Azért zavarja, mert azt hiszi, hogy a világegyetem alkotója az ő személyes jóbarátja és ez az alkotó folyamatosan azzal foglalkozik, hogy a legalább 13 milliárd fényévnyi univerzumban ezek a majomszármazékok hogyan használják a nyamvadt fütyülőjüket.

Gleccsertetű 2018.06.23. 11:37:59

@taga20: nem nem, én egyszerűen csak rendes vagyok

taga20 2018.06.23. 11:44:13

@Gleccsertetű: egy tetű, hogy lehet rendes?:)))

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.23. 14:07:54

@Emmett Brown:

Zavarni nem zavar, de nem szeretném, ha ezt a beteges dolgot a társadalom normalitásként kezelné.

Ladygaga 2018.06.23. 14:58:32

Fájt legalább ennyi baromságot összehordani?
1. Nem 15 előadást tartanak meg, hanem 29-et.
2. Mivel már a nyári szünet idején indultak az előadások,az osztálykirándulások ideje már lejárt.
3. Létezik egy iskolásoknak létrehozott program az Operában, az Operakaland, de ez a sorozat nem abba tartozott.
4. Ez nem gabos-bahos gyerekdarab, 14év felett ajánlott.
5. Végül pedig nem elszámolásról van szó, hanem az alkotók kissé tisztességtelen kényszerének, miszerinr csak úgy adták el a jogot, hogy 160 előadást kellett vállalni.
6. És az utolsó szó jogán: a Magyar idők nem egy színvonalas termék, de ez a hazug, rosszul tájékozott, ostoba cikk még oda is túl gyenge.
süti beállítások módosítása