B1 blogcsalád



Rosszul áll Európában a liberális demokrácia szénája, hétfőn akár megbukhat a német kormány

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2018. június 16. - Szelestey
  • Befellegzik az európai tervnek, ha a migránsvita miatt akár már hétfőn felbomlik a német koalíció, a populisták nagy győzelmet aratnának;
  • A szélsőséges olasz kabinet nem Budapesten vagy Bécsben, hanem Párizsban és Berlinben próbál kiutat találni a több százezer menedékkérő okozta gondokra. Kurz ugyanakkor kiállt Orbán és Salvini mellett;
  • Egyre terjed az Orbán-féle illiberalizmus, pedig a liberális demokráciából hosszú távon sokkal többet profitálnak a polgáremberek.

merkel.jpg

New York Times

new_york_times.jpg

Migránsügyben Magyarország, Ausztria és Olaszország után Németországot is elérte a populista hullám és azzal fenyeget, hogy akár már a jövő héten belebukik a Merkel-kabinet, illetve hogy tovább gyengül az európai összefogás és stabilitás. A keményvonalasok, a belügyminiszterrel az élen, le akarják zárni a határt és fellázadtak a kancellár ellen. Amit Seehofer mond, az inkább megfelel annak, amit a nacionalista szomszédok hangoztatnak, semmint amit a saját kormányfője akar. A lényeg, hogy a volt bajor miniszterelnök vissza kívánja fordítani a tartomány határáról azokat a menedékkérőket, akiket valamely más uniós államban már regisztráltak, vagy nincs semmilyen papírjuk. Merkelnek ez azért nem tetszik, mert az eljárás sértené a nyitott határok elvét és csak növelné a déli országok terheit. Azon kívül nagyon valószínű, hogy még jobban megosztaná az EU-t.

A német szakértő szerint a bajor konzervatívok jelenleg zárják soraikat az európai populistákkal. A kancellár uniós szinten keresi a megoldást, Seehofer azonban nem enged, miközben Bajorországban októberben választások lesznek és jön fel a szélsőséges AfD. Olyannyira, hogy fél évszázad után a CSU elvesztheti az abszolút többséget. Ennél fogva a belügyi tárca gazdája ultimátumképpen azt közölte, szüksége esetén a kormányfő beleegyezése nélkül is bevezeti az új rendszert. Közben pedig szövetségeseket keres az unióban és azok egyre többen vannak. Ilyen az osztrák kormányfő, az új olasz belügyminiszter és Orbán Viktor. A kereszténydemokratákon belül a nagyágyúk többsége kiállt Merkel mellett. Hétfőn dől el, hogy a keresztényszociálisok tényleg szembefordulnak-e a kormányfővel.

 

FAZ

frankfurter_allgemeine.jpg

A konzervatív újság úgy látja, hogy igazából nem is menekültkérdés, hanem a követendő európai irányvonal húzódik meg a két uniópárt vitája mögött.  Merkel, aki hétfőn az olasz miniszterelnökkel, kedden pedig a francia államfővel találkozik Berlinben, európai megoldást akar a menedékpolitika szabályozására, de a kétoldalú szerződések még mindig többet érnek a szemében, mint a CSU által forszírozott nemzeti külön út. Ám azért már ez is mutatja, milyen messzire került a kancellár saját régi irányvonalától. Közben már azt is elismerte, hogy Magyarország a válság tetőpontján más országok feladatát végezte el, amikor lezárta a szerb határt. Bizalmasai ugyanakkor elmondták, hogy a bajor kormányfő nagy hibát követett el, amikor felmondta a szervezett nemzetközi rendet, mert a CDU számára ez alapkérdés. Emiatt olyan kereszténydemokrata képviselők is beálltak a miniszterelnök asszony mögé, akik nem értenek egyet a menekültpolitikájával. Merkel ki is jelentette, hogy nem lehet egyoldalúan, harmadik államok rovására cselekedni.

Az AfD szorongatja a keresztényszociálisokat, és Söder úgy gondolja, hogy az őszi választásokon a migráció lesz a döntő téma. Továbbá hogy ha nem sikerül közös megoldást találni, akkor más utat kell felkutatni. Ám ezzel igen komoly kockázatot vállalt. A pártja azonban egyelőre mögötte áll. A CSU-ban azonban nem gondolják, hogy igazán súlyosra fordul a dolog, azaz hogy Merkel felmentené tisztségéből Seehofert, ha az elrendelné, hogy küldjék vissza a határról mindazokat a menedékkérőket, akiket valahol másutt már nyilvántartásba vettek. Merthogy a párt szerint a kancellár nagyon is ragaszkodik a székéhez és az igencsak függ a belügyminisztertől. 

 

Süddeutsche Zeitung

suddeutsche_zeitung.jpg

Brüsszel zavarodottan és idegesen fogadta a német kormányon belüli válságot. Sokakat derült égből villámcsapásként ért a fejlemény, mert az gondolták, hogy Merkel biztosan kézben tartja a gyeplőt. Ám a kérdés most az, mi sül ki az egészből Európa számára? Bizottsági körökben ugyanakkor elismerik: elvileg lehetséges, hogy a bajor határról visszaküldjék a nemkívánatosnak minősített migránsokat, csak ehhez állandóvá kell tenni a három éve, átmenetileg bevezetett ellenőrzést. Azon kívül a gyors vizsgálatot a határon kellene lebonyolítani, úgy, ahogy azt Magyarország csinálja a tranzitövezetekben

Ám ha a CSU akarata érvényesül, akkor Schengennek gyorsan vége lenne, és az súlyosan hatna az ingázó munkavállalókra, a turistákra, az áruforgalomra. Azon kívül mások bizonyosan gyorsan követnék a példát, azaz mindenki lezárná a határát, az olaszok és a görögök pedig magukra maradnának a menekültekkel. Az EU ezért azon van, hogy megszervezze az elosztást. Ha Merkel megbukik, az illiberálisok végképp győznének az unióban. De még ennél is nagyobb veszély leselkedne az egész európai tervre. Ily módon – ahogy az brüsszeli diplomata mondta – a kontinensnek minden másra inkább szüksége van, mint egy német kormányválságra. Azt egyszerűen nem engedheti meg magának. 

 

Le Figaro

le_figaro_1.jpg

Lehet, hogy a végén Orbán Viktor győzött a migrációs vitában. Hiszen ő volt az első, aki kerítést emelt a szír menekültek távoltartására. Ám Európa számára napjainkban már nem az a dilemma, hogy meg kell-e erősíteni a külső határokat, hanem hogy el tudja-e kerülni a belső határellenőrzés visszaállítását. Három éve a magyar módi még kivételnek számított, mára már átterjedt egész Közép-Európára. És a négyes fogathoz csatlakozik az osztrák kancellár, az olasz és a német belügyminiszter, akik politikailag a szélsőjobb, illetve a kemény jobboldal között helyezkednek el. Ők hárman alkotják az új, bevándorlás-ellenes tengelyt. Ám Orbán és a többi V4-ország óvakodik attól, hogy csatlakozzon az osztrák kormányfő által vázolt szövetséghez, de ez fordítva is igaz. Osztrák szemszögből ugyanakkor semmi nem lehet rosszabb annál, mint hogy szétosszák az olasz földön veszteglő félmillió illegális bevándorlót, vagy azok egy részét.

Ugyanakkor ha Seehofernek sikerül elérnie a tervét, hogy már a határról visszafordíthassa a migránsok egy részét, az Ausztriát, majd Olaszországot sújtaná leginkább. Azaz kiderül, hogy a törekvések – a hasonló populista jelszavak ellenére – összeegyeztethetetlenek, arról nem beszélve, hogy csak feldühítik a szomszédokat és a határok visszaállítását eredményezik. A szélsőséges kormány ellenére az olaszok vannak annyira realisták, hogy a megoldást ne Bécsben vagy Budapesten, hanem európai keretekben, Berlinben és Párizsban keressék. De valamit ki kell találni hosszú távra, mert különben az afrikai migránsok újra meg újra kopogtatnak Európa ajtaján.

 

Der Standard

der_standard.jpg

Az osztrák kancellár kijelentette, hogy aki lenézi Orbán Viktor vagy az olasz belügyminisztert, az szétveri az uniót. A hosszú interjúban Kurz azzal érvelt, nem szabad engedni, hogy fennmaradjon a kelet-nyugati megosztottság, hogy az új tagok másodrendű polgároknak érezzék magukat. Az összefogásra rákényszerít az egyre rosszabb geopolitikai helyzet, ami szükségessé teszi a közös védelmet, a külső határok együttes biztosítását, mert különben a jövőben egyáltalán nem lesz magától értetődő a jólét és a biztonság. Azt ugyanakkor kifejezetten károsnak tartja a politikus, ha bárki semmibe venné a magyar kormányfőt, vagy Salvinit. Azzal érvelt: nem lehet az egyik oldalt jónak, a másikat pedig rossznak lefesteni A szoros védelempolitikai együttműködést pl. a visegrádiak javasolták.

Az osztrák politikus amellett van, hogy szűkíteni kell az uniós hatásköröket, a döntéseket ott kell meghozni a jövőben, ahol azokhoz leginkább adottak a feltételek. Ehhez szerinte jó alkalmat kínál a következő hosszú távú költségvetés vitája, annál is inkább, mondta Kurz egy nettó befizető állam képviselőjeként, mert Európa sorsa a továbbiakban nem a közösségi támogatástól függ, hanem attól, hogy mennyire sikerül meghonosítani a technológiára, a digitalizációra épülő gazdaságot. Azaz korlátozni kell a felzárkóztatási, regionális és agrárfejlesztési alapokat. Kurz megjegyezte, hogy a jogállam, a demokrácia ügyében nincs kompromisszum, de azért engedni kell az eltérő véleményeket is. Vagyis hogy az egység a sokszínűségben alakuljon ki.

A politikus az unión belül a francia elnököt és a holland kormányfőt tartja a jövőt tekintve irányadó személyiségnek. De a siker érdekében az összes tag jóváhagyására szükség van. Egyébiránt Kurz a külső határok védelmének fokozását tekinti az osztrák EU-elnökség egyik legfőbb feladatának. Mivel a rossz történelmi emlék miatt jó páran felszisszentek, amikor a minap az arra kész államok tengelyéről beszélt, leszögezte, hogy teljes mértékben elutasítja az antiszemitizmust vagy a nemzeti szocialista terminológiát.

 

Die Presse

die_presse.jpg

Orbán Viktor győzelmét jelenti, hogy Sebastian Kurz a jövő csütörtökön jelen lesz a Visegrádi Csoport budapesti csúcstalálkozóján, amelyen a migrációról tárgyalnak. A magyar kormányfő már régen próbálkozik azzal, hogy vendégül lássa osztrák kollégáját. Ilyen magas rangú vendég még sosem vett részt a V4-ek tanácskozásán, arról nem beszélve, hogy Ausztria amely két hét múlva átveszi az EU soros elnökségét, kemény programot ismertetett az illegális bevándorlás megakadályozásra. A négyeknek fontos szerep jut a Kurz által vázolt nemzetközi koalícióban.

 

Economist

economist_1.jpg

A győzedelmes évtizedek után visszaszorulóban van a demokrácia. Törökország rohan a diktatúra felé és a jövő vasárnap esedékes választásokon Erdogan várhatóan még inkább megszilárdítja hatalmát. Az ország jól illusztrálja a szomorú irányzatot, hogy a pénzügyi válság óta hanyatlik a világban a liberális demokrácia. Utóbbi fontos része, hogy élesen elválik a kormánypárt és az állam, ám a rendszer most támadás alatt áll. Egy sor országban jön létre az Orbán Viktor által meghirdetett illiberális demokrácia.  Ha a leendő autokraták elég sok féket és ellensúlyt távolítanak el, akkor könnyebb semlegesíteniük magát a jogállamot. Nyugaton az érett demokráciák még nincsenek veszélyben. Az igazi baj azokat az országokat fenyegeti, ahol még nem vertek gyökeret a demokratikus szokások és még erőtlenek az intézmények. Közben Kína alternatív modellt kínál. Egy-két jövőbeli tekintélyelvű Pekingre hivatkozik, hogy lám-lám, az autokrácia elősegíti a gazdasági növekedést.

Magyarországon a pénzügyi válság és a szír menekülthullám ingatta meg a bizalmat a régi rend iránt, noha a migránsok közül alig egy páran maradtak az országban. De az emberek látták őket a tévében és ez két kézenfekvő ellenséget adott Orbán kezébe: a muzulmán hordákat és a liberális elitet, amely be akarja engedni ezeket az embereket. Hiába épült meg a kerítés, a politikus utána is folyamatosan rájátszott a veszélyre. Ehhez kampányt indított Soros ellen. Egy populizmuskutató azt mondja: Magyarország cáfolja a tételt, miszerint 14 ezer dolláros egy főre jutó jövedelem fölött nem kell félteni a demokráciát. Ugyanakkor a tekintélyelvűek szemszögéből az ellenséget jól kell kiválasztani, ez alapvető. Jól jönnek a migránsok, mert ők nem szavaznak. Soros még jobb, mert gazdag, liberális ügyeket támogat és zsidó. Be lehet állítani úgy, hogy hatalma végtelen, ám valójában nem az, mert pl. nem tud ártani az ellene szervezkedő demagógoknak.

Az autokratáknak pozitív programot szintén fel kell mutatniuk. Sokszor úgy tüntetik fel magukat, mint a választók számára fontos nemzeti identitás, kultúra vagy vallás védelmezőit. Ezt a nacionalista jobboldal remekül eltanulta a baloldaltól.  Ugyanakkor, hogy hatalmon maradjon, fel kell számolnia a független intézményeket, az önálló bíróságokat, a szabad sajtót, természetesen nem direkt módon. Azon kívül meg kell nyernie az erőszakszervezeteket. Utána már szabad a pálya a demokrácia kikapcsolásához. A margóra lehet szorítani a parlamentet, újra lehet rajzolni a választási térképet, a fontos ellenfeleket el lehet tiltani a politikától. Az örök uralomra törekvő tekintélyelvűeknek át kell mosniuk a gyerekek agyát, amihez főként a történelemoktatást alakítják át. 

A legtöbb ilyen rezsim korrupt. Itt általában egy ördögi körről van szó: a kevés hatalmi korlát lehetővé teszi, hogy a közeli barátok meggazdagodjanak. Minél többet lopnak, az annál inkább ösztönzi a hatalom birtokosait, hogy a maguk javára alakítsák át a feltételeket. Ha megbuknak, felelősségre vonás vár rájuk. Orbán ellenfelei szívesen megvitatnák, hogy a politikus cimborái miért tartoznak az ország leggazdagabb emberei közé, illetve hogy miért épült nagy stadion Felcsúton. De a haverok ellenőrzik a médiát és ők inkább a migránsokról beszélnek. De azért a demokraták vissza tudnak vágni, ezt Sri Lanka, Gambia, Dél-Afrika, Örményország és Malajzia példája mutatja. És hosszú távon a liberális demokrácia jobb feltételeket kínál a tömegeknek. Az is biztos, hogy a szabadon választott kormányok sokkal kevésbé tudnak visszaélni a jogaikkal. 

 

Reuters

reuters.jpg

Orbán Viktor túlzott hatalmát látja a kommentár amögött, hogy a kormány be akarja záratni a Közép-Európai Egyetemet. A szerző, John Lloyd, aki az Újságírás tanszék egyik alapítója volt az Oxfordi Egyetemen, a rektor idézi, aki szerint már közel járnak ahhoz, hogy befejezzék működésük nagy részét Budapesten, ha a jövő év elejéig nem kapják meg a hatalom beleegyezését a folytatáshoz. A baj az alapítóval, Soros Györggyel van, aki a radikális kozmopolitizmust hirdeti a szélsőséges nacionalizmussal szemben. Ráadásul pártolja a migránsokat és ez kiváltotta a kelet-közép-európai államok vezetésének dühét. Leginkább a saját szülőhazájában.

Ignatieff, a rektor, azt mondja, a kormányban senki sem tudja vagy kívánja megmondani neki, hogy mit is akar Orbán, de szerinte a probléma igazi magva az, hogy merre tartson a jövőben Európa. Úgy fogalmaz, hogy az unión belül jelenleg három kiemelkedően fontos politikus van: Macron, Merkel és a magyar miniszterelnök. Hogy utóbbi – egy 10 milliós ország élén – idáig vitte, az stratégiai állhatatosságát és vízióját igazolja. A német kancellár óvatosan viszonyul az EU elmélyítéséhez, mert nem szeretné, ha még jobban megerősödnek a nacionalista-populista áramlat. Macron viszont az átfogó reformokat szorgalmazza. A magyar vezető – mindettől eltérően – ahogy Ignatieff megfogalmazza, nemzetállamokban gondolkodik, amelyek a kulturális normák alapján tartoznak össze.

Korábban az illiberális demokrácia mellett kardoskodott, de azt most felváltotta a kereszténydemokráciával, csakhogy az messze nem az, amit a nyugati nagy pártok követnek. Azokról egyébként is úgy gondolja Orbán, hogy lejárt az idejük. Olyan kereszténységet képzel el, amelyben az egyház harcos, nem engedi, hogy idegenek felvizezzék a vallási értékeket. Ezzel párhuzamosan a nyílt Európa mind inkább erőddé válik. Nem véletlen, hogy ebben a rendszerben Soros és munkássága ellenségnek számít. Ám közben a magyar politikai rendszer egyre művibb lesz. Ahogy a dolgok állnak, lehet, hogy egy szép nap Orbán maga mögé utasítja Macront és Merkelt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr5014051536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Megdobbent 2018.06.16. 08:07:43

Ez az ev vizvalaszto lesz, pontosabban szart a majtol elvalaszto, de boven ideje mar latni, pontosan mi is es mennyit is er az EU, mint "szovetseg", mint foldresz, mint egy elheto kozeg.

zsindex ISIS AlQaeda mind CIA projekt 2018.06.16. 12:33:53

Nono!

Valami baj lehet itt, a zoroszok meghekkelték mán a transzatlanti szövetségünk propagandagyárát is.
Reggel még az illiberális demokrácia volt bajban...
Kár, hogy nem mentettem le a screenshot- ot....

F1 L M 2018.06.16. 15:15:22

" pedig a liberális demokráciából hosszú távon sokkal többet profitálnak a polgáremberek."

Pont hogy nem! Hosszútávon az vágna minket taccsra.

LKerekes 2018.06.16. 16:02:12

Rosszul áll Európában az illiberalizmus szénája, írja a cím, de a cikkből pont az ellenkezője derül ki.
Mindig egy rossz kabarénak tartottam ezt a bloggot, és ez igencsak megerősített.

LKerekes 2018.06.16. 16:05:41

Ha a blogra kattintok, akkor azzal a címmel jön be, hogy illiberalizmus áll rosszul, ha kommnetelek, elmegy és utána frissül, akkor bejön, hogy a liberalizmus áll rosszul.
Kétszer is kipróbáltam, de így működik.

taga20 2018.06.16. 18:16:58

@LKerekes: szerintem mennyé a kurvaanyádba, aszt próbálgasd te ostoba szargerincű tolvaj fityeszszar!

2018.06.16. 19:27:59

)@taga20: Ne szidd! Nem ő tehet róla, hogy balfaszok vagytok... :-)

élveteg 2018.06.16. 19:30:06

"Befellegzik az európai tervnek, ha a migránsvita miatt akár már hétfőn felbomlik a német koalíció, a populisták nagy győzelmet aratnának;"

Milyen európai tervnek fellegzik be ?

$pi$ 2018.06.16. 19:30:11

"a populisták nagy győzelmet aratnának"

Mert aki nem liberális az populista. :D You are full of shit!

LebensraumamOsten 2018.06.16. 19:33:47

Nem kell örülni illibsik, mert nem lesz semmi változás. Ahogy nálunk sem, ott sem. Felesleges hamis illúziókba ringatnotok magatokat, mert annál nagyobbat koppantok. De most még hétvége van, álmodozzatok kicsit...

taga20 2018.06.16. 19:40:46

@abcdefghijklmm: balfasz meséjjé, te vagy ez az elkerekes jobbágy?!

inkább örülj, hogy a geci gazdád mekhosszabbítja a hülye kisvasútját moszkváig!

ha nem lennél ekkora faszszopófityeszjobbágy még egy zenét is küldenék, de ti hülyék vagytok hozzá!:))))

www.youtube.com/watch?v=DtT62uw2LGE

2018.06.16. 19:42:26

@taga20: Nem az én szokásom több nick-en nyomulni, nekem nincs rá szükségem. Inkább a magadfajta fajbarom olyan ritka, hogy virtuális sokszorosításra szorul.

morph on deer 2018.06.16. 19:55:34

@F1 L M:
“Hosszútávon az vágna minket taccsra.”

Nocsak, te a jövőbe is látsz?
Még ilyet!

2018.06.16. 19:56:58

Az a baj veletek fityiszes agyhalott barmokkal, hogy bármi történik a világban, arról a Soros és/vagy a "ballibsi" hatalom tehet, bár most is állítom, hogy balliberális, olyan nem létezik, de ezt mantrázzátok évek óta. És már el is hiszitek.
Közben meg a gazdátok röhög, hogy ekkora balfaszok vagytok, hogy minden szarságot, amit állít vagy mond péntekenként, azt rendre beszopjátok.

Egyébként azt gondolom, hogy egyelőre még Brüsszelben sincs halvány fogalmuk sem arról, hogy mi lesz az EU sorsa? Szerintem ha lassan is, de ketté fog osztódni.
Lesz a Kelet-közép Európai tengely, és lesz a Nyugat-Európai - az Angolok nélkül.
Emlékszik még valaki a történelem órán, mit is tanultunk a II. világháborúról?
Csak nehogy igazam legyen...

taga20 2018.06.16. 19:57:41

@abcdefghijklmm: azé a szemed befátyolosodott, mikor arról olvastál, hogy a csúti kis vasutat a gazdád a közöspénzből tovább nyújtja!:)))

midnightcoder2 2018.06.16. 19:57:46

@LebensraumamOsten: Változás az mindenképpen lesz, a kérdés csak az hogy mikor, és hogy mivel jár. Vagy most állítják le Európában a túltolt liberalizmust, vagy 20 év múlva a migrik, de az csúnya lesz.

morph on deer 2018.06.16. 20:00:09

Ő@taga20:
Ő a felhúzós változat! Próbáld ki, felhúzható! :)))

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.16. 20:02:19

Mertkell bukik, utána jön Micron bukása.

Jó hír a néptömegeknek.

taga20 2018.06.16. 20:06:18

@maxval balcán bircaman: te mikor a kurvaanyádba buksz, putyintroll?

taga20 2018.06.16. 20:09:56

@morph on deer: hallod, én eddig nem hittem el, hogy vannak ilyen szargerincű arcok, akik ennyire rácuppannak a geci farkára!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.16. 20:11:28

@taga20:

Gazdád nem adott ebben a hónapban neked bónuszt, ezért vagy ilyen durci? Nem baj, majd a ma esti seggtáncon a CEU romkocsmájában kielégít téged pár délceg kamasz, s lehiggadsz.

taga20 2018.06.16. 20:16:04

@maxval balcán bircaman: a gazdád egész hónapban kitömött szutyok, ezért nap-nap után több száz kommenttel polirozod a kágébésputyin gazdád faszát!

húzzál a kurvaanyádba a digger köcsöghaverod blogjára, vagy az erdész szutyokszar patkányirtó blogjára bulgárféreg!

2018.06.16. 20:23:42

Európa kezd észhez térni.

taga20 2018.06.16. 20:25:29

@maxval balcán bircaman: mi van birca, nagyon érdekel a seggtánc? prájdra jössz cunci mókus?

idén is a tavalyi szadómazó cuccodat veszed fel, vagy újítasz valamit idén?:)))

taga20 2018.06.16. 20:26:34

@valaki nagyon más: ja! zikhej!

miért nem baszocc meg szutyok?!

$pi$ 2018.06.16. 20:29:45

@Látens Inszinuáció: "bár most is állítom, hogy balliberális, olyan nem létezik, de ezt mantrázzátok évek óta"

Mi a fenéért ne létezne? Amikor egy politikai tömörülés baloldali és liberális értékrendet vall magáénak, akkor miért ne mondhatnánk, hogy "balliberális"? A Gurcsány az öszödi beszédben úgy fogalmazott, hogy "a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása", miért ne lehetne a csapatukat "baloldali és liberális" vagy röviden "balliberális" néven nevezni?

A baloldali és a liberális eszmerendszer nem zárja ki egymást, koalícióra is léptek a baloldali és a liberálisok pártok, sőt közösen kormányoztak. Akko miért ne létezne "balliberális"? Ha jövőre a nemzeti oldal és a szocialista oldal támogatóinak közös halmaza pártot alapít, akkor nemzetiszocialistáknak neveznénk őket. Miért ne tennénk?

Ad Dio 2018.06.16. 20:33:45

Ez az ész nélküli populistázás menne már ki a divatból... nem veszitek észre, hogy mennnnnnnyire kontraproduktív??? Az egyház reagált anno a 18. sz. végén hasonlóan a változásra. Meg is lett az eredménye... változik a világ, fordul a kerék, új rend van születőben. Persze lehet homokba dugni a fejet és mantrázni a magad ideológiáját, de ez a világot nem fogja érdekelni. A józanság kora jön, ahol ideológiákkal és szépen becsomagolt marhaságokkal nem lehet labdába rúgni.

A "populizmus" nem jelent mást, mint a demokrácia győzelmét: a többség akarata győzni fog egy szűk kisebbség ideológiai és gazdasági akarata érdeke felett. Evvan.

$pi$ 2018.06.16. 20:34:37

@Látens Inszinuáció: "Emlékszik még valaki a történelem órán, mit is tanultunk a II. világháborúról?
Csak nehogy igazam legyen..."

Hát az nem nagyon valószínű, hogy igazad lenne. Hosszútávú jövendöléseket adsz a világ sorsára, az ilyen még azoknak sem szokott bejönni, akik nagyon értenek a politikához vagy a történelemhez, te pedig szemmel láthatólag nem nagyon értesz hozzá. Az első és a második világháborúban nem nyugati és kelet-közép megosztottság volt.

Ad Dio 2018.06.16. 20:36:43

A "liberális demokrácia" a baloldal demokrácia korlátozás. A jobboldalé a cenzus volt anno. Ez utóbbi szerint "bármiről folyhat diskurzus, de nem szólhat bele akárki" az első szerint pedig "bárki beleszólhat, de nem folyhat bármiről a diskurzus". Mindkettő érthető haatalom-technikailag, de egyik sem szolgálja a demokrácia ügyét. Ez utóbbi ugyanis nem más, mint a többség akarata. Pont.

Ad Dio 2018.06.16. 20:38:23

@taga20:

Hallod, neked sem a szomszédod bolond :-).

morph on deer 2018.06.16. 20:39:06

@Ad Dio:
“új rend van születőben”

Ez csak az újszülötteknek új.
Épp az a gond, hogy “ez a rész már volt” és már ismerjük az egész történetet!
Spoiler: nem lesz ‘happyend’ :((

$pi$ 2018.06.16. 20:39:37

@Ad Dio: "A "populizmus" nem jelent mást, mint a demokrácia győzelmét: a többség akarata győzni fog egy szűk kisebbség ideológiai és gazdasági akarata érdeke felett. Evvan."

A balliberális definíció szerint a populista az, aki a köznép/többség érdekében látszik cselekedni, de közben nem is azt teszi. Azért lett szükségük hirtelen erre a fogalomra, mert máshogy nem tudták feldolgozni, hogy a baloldal egész európában nagy ívben tesz arra, hogy mit akarnak a választók miközben a jobb oldal megpróbál a választóik érdekei alapján politizálni.

Ma már nem azzal vádolják a jobboldalt mint mondjuk tíz éve, hogy irredenták, nacionalisták, rasszisták, hanem azzal, hogy populisták. Nagy részük azt sem tudja mit jelent, azt hiszik, hogy a "populáris" szóból származik és azt jelenti, hogy népszerű döntéseket hoznak. :)

Ad Dio 2018.06.16. 20:40:33

@morph on deer:

Nem értünk egyet. De ez nem baj. Egyikünknek igaza lesz, és aztán majd kielemezzük... utólag ;-).

Ad Dio 2018.06.16. 20:43:47

@$pi$:

Valahogy így.

Bár én a jobboldal-baloldal elválasztásban sem hiszek... azt várom el a politikustól, akire szavazok, hogy élhető, működőképes világért dolgozzon. Nem érdekelnek az ideológiák, mert egy végletekig plurális világban nem támpontok többé. Az kell, hogy MŰKÖDJÖN a dolog és a többségnek a javát szolgálja.

morph on deer 2018.06.16. 20:44:10

@Ad Dio:
Hát, ha lesz mivel benne vagyok!

(Az elemzés elemi feltéteére gondoltam. Nem, nem az elem! Mondhatnám ‘ért’elem, de egészen prózai módon a fejünkre gondoltam, mégpedig a jól megszokott helyén:))

bubox 2018.06.16. 20:44:11

"Soros még jobb, mert gazdag, liberális ügyeket támogat és zsidó. Be lehet állítani úgy, hogy hatalma végtelen, ám valójában nem az, mert pl. nem tud ártani az ellene szervezkedő demagógoknak."

Csak szét zülleszt mindenhol mindent, ahová odapetézik.

bubox 2018.06.16. 20:44:11

"Soros még jobb, mert gazdag, liberális ügyeket támogat és zsidó. Be lehet állítani úgy, hogy hatalma végtelen, ám valójában nem az, mert pl. nem tud ártani az ellene szervezkedő demagógoknak."

Csak szét zülleszt mindenhol mindent, ahová odapetézik.

bubox 2018.06.16. 20:44:11

"Soros még jobb, mert gazdag, liberális ügyeket támogat és zsidó. Be lehet állítani úgy, hogy hatalma végtelen, ám valójában nem az, mert pl. nem tud ártani az ellene szervezkedő demagógoknak."

Csak szét zülleszt mindenhol mindent, ahová odapetézik.

taga20 2018.06.16. 20:45:17

@Ad Dio: bakker, a te szomszédod pont eszt mondta rólad:)))

taga20 2018.06.16. 20:47:00

@bubox: te ócska szarfaszú fityesznulla, legalább egyszer szarjál ide, ne háromszor!

bubox 2018.06.16. 20:47:36

"Soros még jobb, mert gazdag, liberális ügyeket támogat és zsidó. Be lehet állítani úgy, hogy hatalma végtelen, ám valójában nem az, mert pl. nem tud ártani az ellene szervezkedő demagógoknak."

Csak szétzülleszt mindenhol minden hagyományt, ahová odapetézik.

$pi$ 2018.06.16. 20:48:56

Ezt írja pl. a wikipédia:

"A populizmus a politikai ideológia egyik ága, latin eredetű szó, jelentése: népszerű. "

És itt a latin szó jelentése:
dictzone.com/latin-magyar-szotar/populus

A populus a római birodalomban a köznépet, a sokaságot, a közönséges római polgárokat jelentette.

taga20 2018.06.16. 20:49:32

@bubox: a geci a gazdád az zülleszt szét mindent, ahová odaszarik!

Ad Dio 2018.06.16. 20:51:51

@morph on deer:

Tudod, 1789-ben sok egyházi arc tekingetett szét hozzád hasonlóan értetlenül, félve, rettegve, kataklizmát várva a világban. Mint tudjuk ma már, nem lett igazuk, a világ előrefelé a haladt a Forradalom által is (bár, porba hullott pár tízezer fej, ez tény). Bízzunk benne, hogy a baloldali liberális erők nem támasztanak akkora ellenállást a változás elé, mint anno az ancien regime tette és akkor akár valódi vér nélkül is lemegy a buli. Max pár politikai karrier hull a porba, azon meg azért valahogy túltesszük majd magunkat :-).

Ad Dio 2018.06.16. 20:53:06

@taga20:

"eszt"

Aztakutyafáját... nincs több kérdésem.

:-)))

$pi$ 2018.06.16. 20:53:28

@Ad Dio: "Bár én a jobboldal-baloldal elválasztásban sem hiszek..."

Egyszerű dolog ez. Van a "baloldali" és avan a "jobboldali", a normális ember pedig egyes kérdésekben a baloldali, más kérdésekben pedig a jobboldali ideológia álláspontját tartja szerencsésebbnek vagy helyesebbnek. Teljesen jól használható dolog a baloldali/jobboldali fellosztás, csak nem szabad azt hinni, hogy ez két jól elkülöníthető embercsoportot jelent.

Sokkal inkább olyan, mint a "vidám" és "szomorú" megkülönböztetés. ;)

Ad Dio 2018.06.16. 20:55:39

@$pi$:

Valahogy így.

Csak ma ideológiai táborok zászlaja a dolog és ennek már nagyon nem jó. Ezért is várom oly nagyon a közvetlen demokrácia előretörését...

taga20 2018.06.16. 20:56:24

@Ad Dio: "eszt" i bakker, te tényleg ekkora fasz vagy?

eszednél vagy faszdroid?:))))

Ad Dio 2018.06.16. 20:59:28

@taga20:

Ne haragudj, magas labda volt. Csak olyan durva stílusban osztod az eszet, ami kinyitja a bicsakot. Ha beszélgetni akarsz, érdemes valami kicsit kevésbé baromarcú csatornát választani ;-).

taga20 2018.06.16. 21:08:50

@Ad Dio: szerinted egy gecitszétszopó gyökért, hogy kéne mekszolitanom?

a magas labda alacsony volt, amire ráharaptál.

ha beszélgetni akarsz, én itt vagyok, viszont egyet kérek, hogy a részletekbe ne vesszél el, me direkt csinálom!:)))

ja és, hogy lásd, hogy bírlak, ezé küldöm a negyedik nótámat!:)))

www.youtube.com/watch?v=t4VfaxeYOt8

2018.06.16. 21:10:47

@taga20: Nem értek egyet nem működő projektek folytatásával, de nem várom el, hogy te ezt megértsd az egybites agyaddal.

taga20 2018.06.16. 21:15:48

@abcdefghijklmm: lehet hogy egybites vagyok, de aszt értem, hogy holnap hajnalban ott foksz ülni a csúti várócsarnokban egy magad, és nem fogod érteni, hogy mé nincs melletted még legalább kétmisi agyhalott!:)))

Ad Dio 2018.06.16. 21:52:44

@taga20: Ezt a feldolgozást még nem hallottam. Köszi Anyaszomorító Baromarc! Remélem értékeled, hogy igyekszem udvariasan illeszkedni a stílusodhoz ;-).

Netszamuráj 2018.06.16. 21:53:14

Várható volt. A liberális / baloldal hibája, hogy a jobboldal / szélsőjobboldal erősödik, mivel képtelenek voltak kezelni a menekültkérdést. Nem, az európai emberek kurvára nem akarnak muszlimokat. Se a jobboldaliak, se a baloldaliak, se a liberálisok, se a konzervatívok. Még azok a svéd politikusok, akik a legjobban járatják a pofájukat, hogy milyen kurva jó dolog ez a multikulti, még azok is inkább a színtiszta svéd negyedekben pihentetik meg éjszakára a gazdag valagukat.

Ugyan milyen civilizált nyugati ember akarna együtt élni olyan emberekkel, akik 1400 évvel ezelőtt a múltban ragadt ideológiák mellett képzelik el az életüket?

2018.06.16. 21:55:52

@taga20: Nem..... nem lehet, hogy egybites vagy. Biztos, hogy egybites vagy, ezért nem érted, hogy miért nem fogok ott ülni a váróban, ahogy te várod.

Ad Dio 2018.06.16. 21:56:40

@Netszamuráj:

Ez gazdaságról és politikai haszonszerzésről szólt. Csak ezt nehéz az emberek ellenében véghez vinni egy demokratikus világban. Bár erre szolgálna a "liberális demokrácia" amiben rá sem kérdezhetnél bizonyos dolgokra, de sajnos... az élet utat tör és a legjobban átgondolt mesterterv is bukik...

taga20 2018.06.16. 22:00:36

@Ad Dio: hogyne értékelném!:)

csak aszt ne hintsd el nekem, hogy te sem hazudtál életedben, mint a geci!:)

na zene, me látom van füled hozzá!

ja és küldöm a hatodikot:)))

www.youtube.com/watch?v=KkM71JPHfjk&list=RDKkM71JPHfjk&start_radio=1

2018.06.16. 22:01:18

@$pi$:

"A baloldali és a liberális eszmerendszer nem zárja ki egymást,"

De kizárja!
Először is az MSZP már régen nem baloldali eszmerendszert követ, hiába próbálja magát így eladni. Az MSZP a tőkések pártja 1994 óta.
Tehát nem baloldali, ebben szerintem egyet kell(ene) értenünk.

A liberalizmus alapelve a szólás-, és a szabadelvűség szinonimája, amely támogatja a szabadpiacot, ami viszont a baloldali eszmerendszer szerint nem megengedett.
A baloldali felfogás alapja a totális államhatalom, amely mindent és mindenkit ellenőriz, ahol nincs, vagy csak megtűrt a magánvagyon és a magáncég - lásd gmk -.
Magyarországon a Kádár-rendszer totális baloldali eszmét fogalmazott meg, míg a Fityisz első kormányzása alatt a liberalizmus dívott.

A "balliberális" szókapcsolatot a Magyar Nemzet néhány újságírója találta ki, amikor a Horn-Kuncze, azaz az MSZP-SZDSZ kormányzás volt.

De még egyszer hangsúlyozom: NINCS ilyen önálló eszmerendszer, mert teljesen ellentétes a két ideológia lapja.

2018.06.16. 22:10:22

@Látens Inszinuáció: "
A baloldali felfogás alapja a totális államhatalom, amely mindent és mindenkit ellenőriz, ahol nincs, vagy csak megtűrt a magánvagyon és a magáncég - lásd gmk -."

Te a szélső baloldalról beszélsz, barátom.

2018.06.16. 22:11:58

@Látens Inszinuáció: "
Magyarországon a Kádár-rendszer totális baloldali eszmét fogalmazott meg,"

Dehogyis.... A Kádár rendszerben alakultak ki például a GMK-k, meg a háztáji termelés. Nem lehetett totális baloldali, mert az a kommunizmus, ahol nincs magántulajdon.

2018.06.16. 22:19:13

@$pi$: tehát a démoszt....

]{udarauszkasz 2018.06.16. 22:22:50

Azert vicces ez a Kurz gyerek. Nem akar kelet nyugati megosztottsagot, de a felzarkoztatasi alapokat korlatozna. A kora alapjan, mikor o megszulett, en mar lattam,hogy hiaba szunt meg a keleti blokk, a megosztottsag marad. Egyedul Nemetorszag volt kepes beolvasztani egy volt keleti orszagot a nyugati reszbe. Ehhez mindket oldalrol akarat,es sok penz kellett. Az a baj,hogy Ausztriaban egy kis fiatal tacsko a gore,akit ugy ugraltat a szelsojobb (Strache) a hatterbol,ahogy akar.

F1 L M 2018.06.16. 23:23:46

@morph on deer: Kösz hogy igazolod az állításom. Eddig is jól látható volt a liberális demokráciákban, hogy azt se tudták mihez kezdjenek egy hét múlva. De még a két napra előre gondolkodás tervezés is nehezen ment nekik. Például itt van évek óta a migri kérdés azt se tudják megoldani egy helyben toporognak töketlenkednek.
Carpe diem tipikus libsi szlogen. Élnek egyik napról a másikra azt örülnek mint majom a farkának.

Gleccsertetű 2018.06.17. 00:17:47

És ráadásul Orbán fegyvereket ad el az ájzisznek

retkeslaci 2018.06.17. 00:21:52

"Befellegzik az európai tervnek, ha a migránsvita miatt akár már hétfőn felbomlik a német koalíció"

Talán nem kellett volna az iszlámista és Afrika mélységeiből induló tömegeket behívni. Úgy látszik valakiknek fontosabb volt Európa etnikai arányainak erőszakos megváltoztatása, mint az európai egység.
Kalergi-terv működésbe lépett, de a kelet-európai tisztafejű európai polgárok ellenállásán megbukott.
A német hegemóniatörekvések, a Drang nach Osten újabb felvonása elbukni látszik és ebben döntő szerepe van egy kis nemzetnek, a magyaroknak. Most jó magyarnak lenni. Végre egy pozitív folyamat, ami Magyarországról indult és beállt mögénk Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Szlovénia, Dánia, Olaszország is.
Rohamosan terjed a józan ész Európában.
A német finánctőke (ami annak idején Hitlert is támogatta) habzó szájjal tiltakozik az európai emberek ébredése ellen.
Ez az illiberális fordulat valószínűleg a harmadik világháborút előzte meg. Trump és Orbán megmentették Amerikát, majd Európát. A világégés elmarad. A háttérhatalom tajtékzik a dühtől. Az európai ember örülhet, van rá esély, hogy a lányai nem lesznek kényszertenyésztve afrikai kanmajmokkal.

-JzK- 2018.06.17. 01:04:47

Nagyon remélem, hogy sorban megbuknak a vademberpártoló kormányok. A bevándorlás _korlátozása_ nem elég, még a megállítása sem, vissza kell fordulni a folyamatot.
Hamarosan, remélhetőleg pár éven belül egész Európában elérkezik a történelmi lehetőség, hogy megszabaduljunk az elmúlt fél évszázadban idetüremkedett etnikailag ide nem illő elemektől.
Hacsak nincs Nobel-díja, se nem orvos a drágám, fel pakolni őket egy az etnikumuk szerinti országba tartó repülőgépre.

moonlight777 2018.06.17. 01:23:04

Ha a németek nem lesznek eléggé tökösek és nem állítják le ezt az inváziót, és nem tesznek azért, hogy a többségüket vissza paterolják, akkor hamarosan a teljes német nemzeti vagyont fel fogják élni ezek az ingyenélő sáskák... aztán volt német jólét, nincs német jólét...

$pi$ 2018.06.17. 06:29:35

@Látens Inszinuáció: "A baloldali felfogás alapja a totális államhatalom, amely mindent és mindenkit ellenőriz, ahol nincs, vagy csak megtűrt a magánvagyon és a magáncég - lásd gmk -."

Nos, nem tudod mit jelent az, hogy "baloldali". Azonosítod a kommunistákkal, akik a proletárdiktatúrában hittek. A baloldali azonban nem feltétlenül kommnista vagy proletár.

$pi$ 2018.06.17. 06:38:37

@Látens Inszinuáció: "De még egyszer hangsúlyozom: NINCS ilyen önálló eszmerendszer, mert teljesen ellentétes a két ideológia lapja."

Baloldalinak azt nevezzük, aki csökkenteni kívánja a társadalmi különbségeket. Egyenlőséget jelent azóta, hogy a francia forradalom után az egyenlőséget hirdetők a parlamentben a bal oldalon ültek. A jobboldali ezzel szemben elfogadja az egyenlőtlenségeket.

A "liberális" eszmerendszer alapja a szabadság, természetesen jól megfér a baloldalisággal. Egyszerűen annyira sokszor hallottad, hogy a kommunisták baloldaliak, hogy mostanra azt hiszed mivel minden kommunista baloldali ezért biztos minden baloldali kommunista is egyben.

Jakab.gipsz 2018.06.17. 07:03:46

Kedves társadalom mérnökök: Soros György és a többi nem létező háttér hatalom!

Szép újvilágot akartatok kreálni?

Ám legyen Ti akartátok !

Megkapjátok !

apro_marosan_petergabor 2018.06.17. 07:11:44

Kiigazítanám a szerzőt, aki a liberális demokráciáról beszélt. Szó nincs demokráciáról, a probléma pont az, a hogy a vezetők a többség akarata ellenéra hozzák döntéseiket, valamilyen fajta "álliberalizmus" nevében, s ebből lett elege a többségnek, az embereknek, akik érdekeivel szemben mennek vagy elefántcsonttronyban élő, vagy bizonyos érdekcsoportok által megvett jelenlegi európai vezetők.

apro_marosan_petergabor 2018.06.17. 07:15:44

@$pi$: Ez a csö,.kkentési elképzelés már a francia forradalom idején beteg volt, s a zsilotin volt a fő eszköze, százezreket nyírtak ki az "egyenlőség" égisze alatt.
Ezt a "haladó hagyományt" később átvették a kommunisták is, továbbfejlesztve, milliók kinyírásával, igaz, ők inkább a kötelet, golyót és a táborokat szerették....

apro_marosan_petergabor 2018.06.17. 07:22:32

@Látens Inszinuáció: De a mai liberalizmus valójában vélemény diktatúra, melyhez segítsáégként hívják a PC-t... Ezért is szoktam őket liberoknak nevezni - mint a pelenkát, ugyanis annyi közük van a liberalizmushoz, mint a jól ismert pelenkának.
Régen egy liberális azt mondta, nem értek veled egyet, de, hogy véleményedet elmondhasd, azért kezem-lábam töröm. Ma ez így hangzik, elmondhatod a véleményedet, ha egyet értesz velem, ebben támogatlak, de ha más véleményen vagy, kezed-lábad töröm!

$pi$ 2018.06.17. 07:37:08

@apro_marosan_petergabor: "már a francia forradalom idején beteg volt"

Ó, igen, ezzel egyetértek. Ahányszor csökkenteni akarták a társadalmi különbségeket mindig csak szenvedés lett belőle.

"Régen egy liberális azt mondta, nem értek veled egyet, de, hogy véleményedet elmondhasd, azért kezem-lábam töröm. Ma ez így hangzik, elmondhatod a véleményedet, ha egyet értesz velem"

Igen, ezzel is egyetértek. Ráaádásul azt nyomják, hogy köpönyegforgató mindenki, aki 30 éve a liberálisokkal volt most meg nem az, pedig ez a liberalizmus nem ugyanaz. Nagyon nem.

MACISAJT 2018.06.17. 07:47:36

"Ha Merkel megbukik, az illiberálisok végképp győznének az unióban. De még ennél is nagyobb veszély leselkedne az egész európai tervre. Ily módon – ahogy az brüsszeli diplomata mondta – a kontinensnek minden másra inkább szüksége van, mint egy német kormányválságra. Azt egyszerűen nem engedheti meg magának. "

Olvassunk egy picit a diplomáciai sorok között.
Ha Merkel bukik ..." nagyobb veszély leselkedne az egész európai tervre. "
És emiatt aggódnak a "brüsszeliták."

A valóságban ez az "egész európai terv" nem más mint amit soros@co. kifőzött terve , Európa fellazítására, lakosságcseréjére. . És amit, freudi elszólással, a brüsszeliták nem engedheti meg maguknak hogy fuccsba menjen.
" A baj az alapítóval, Soros Györggyel van, aki a radikális kozmopolitizmust hirdeti"

Radikális kozmopolitizmus.No hiszen.

Muhaha

MACISAJT 2018.06.17. 07:57:11

De azért kajánkodjunk is, ilyenek olvastán:

"Lehet, hogy a végén Orbán Viktor győzött a migrációs vitában. Hiszen ő volt az első, aki kerítést emelt a szír menekültek távoltartására. "

"Az osztrák kancellár kijelentette, hogy aki lenézi Orbán Viktor vagy az olasz belügyminisztert, az szétveri az uniót."

"Orbán Viktor győzelmét jelenti, hogy Sebastian Kurz a jövő csütörtökön jelen lesz a Visegrádi Csoport budapesti csúcstalálkozóján, amelyen a migrációról tárgyalnak. A magyar kormányfő már régen próbálkozik azzal, hogy vendégül lássa osztrák kollégáját. Ilyen magas rangú vendég még sosem vett részt a V4-ek tanácskozásán, arról nem beszélve, hogy Ausztria amely két hét múlva átveszi az EU soros elnökségét, kemény programot ismertetett az illegális bevándorlás megakadályozásra. A négyeknek fontos szerep jut a Kurz által vázolt nemzetközi koalícióban."

"az unión belül jelenleg három kiemelkedően fontos politikus van: Macron, Merkel és a magyar miniszterelnök. Hogy utóbbi – egy 10 milliós ország élén – idáig vitte, az stratégiai állhatatosságát és vízióját igazolja. Ahogy a dolgok állnak, lehet, hogy egy szép nap Orbán maga mögé utasítja Macront és Merkelt."

Tegyük hozzá azt is hogy Merkel " már azt is elismerte, hogy Magyarország a válság tetőpontján más országok feladatát végezte el, amikor lezárta a szerb határt"..
Vagy hogy a hétvégén ült Trump az irodájában és egyszer csak ki jutott az eszébe hogy fel kéne hívni ? Hát Orbán Viktort Budapesten....
Szóval, az évekig lesajnált, támadott, megbuktatni vágyott, agyongyalázott Orbán mára mi lett? Egy komoly világpolitikai szereplő. Bizony.
Ezt érték el a liberálfasiszták.

MACISAJT 2018.06.17. 08:16:46

@Látens Inszinuáció: "Emlékszik még valaki a történelem órán, mit is tanultunk a II. világháborúról?"

Jó dolog és néha hasznos is emlékezni a történelemről...
Pl. arról hogy a zsidókat mindig, minden történelmi korban, ókortól újkorig és minden országban ahol csak megfordultak, khm finoman szólva sem kedveltek(-nek). És nem a szatócsok, fűszeresek miatt.
Hanem a sorosok, rothschildok etc.-félék miatt. Akik soha nem bírtak megálljt parancsolni maguknak és a hozzájuk hasonlóaknak. És akik miatt aztán terjedt az "antiszemitizmus"( még akkor is mikor ezt a formulát ki sem találták, ez ugyanis csak a 19. századból származik, Németországból), az ismert történelmi következményekkel.

Nem kellene végre már tanulni is valamit?

Kivlov 2018.06.17. 08:25:12

Merkel meg is érdemelné..

rasztaszív 2018.06.17. 08:27:44

a liberalizmus nagy baja nyugat -európában az elkényelmesedés.azt hitték,mivel helyben megtörték az egyház hatalmát,tovább már nem is kell foglalkozni a kérdéssel.csak hát a rohadás nem úgy működik,hogy megáll a hagyományos nemzetállami határokon.

midnightcoder2 2018.06.17. 08:35:04

@rasztaszív: A liberalizmus nagy baja Nyugat-Európában, hogy lelkesen harcoltak az alig létező nácik és a fogatlan oroszlán keresztények ellen, miközben nem vettek tudomást a népességrobbanásról Afrikában és a Közel-Keleten, és az iszlám szélsőség terjedéséről ugyanott.

midnightcoder2 2018.06.17. 08:39:13

@MACISAJT: Ennek a nem kedvelésnek leginkább vallási okai voltak. Amúgy Európában bár tényleg sok helyen nem kedvelték őket, de ahhoz képest hogy akkortájt milyen előszeretettel égettek boszorkányokat, eretnekeket, ölték egymást a reformáció és az ellenreformáció hívei, a Krisztust legyilkoló zsidókat egészen jól tűrték.

rasztaszív 2018.06.17. 08:40:08

@midnightcoder2: nem afrikából jön a rohadás.magyarország,lengyelország,ausztria,bajorország.így terjed.olaszország billeg,spanyolország franco révén szerzett némi immunitást.
nyugat-európa vak.
nagyjából ez a helyzet.

Willkommenskultur 2018.06.17. 08:41:03

@rasztaszív: az egyház hatalmának megtörése végzetes következményekkel járt nyugat európában

gyerekszám leesett

erkölcsök fellazultak

európa nihilista lett

cserébe az európára törő erők vallási fanatikusok - pont mint a lipppsik, csak a lippsik nihilista holokausztra és buziházasságra épülő perverz nki vallását nem tudták eladni a fehér embereknek, akik így lelki manna nélkül maradtak

pedig se a vezérkultusz, se a fogyasztási kultusz nem pótolja az emberek igényét a felsőbb hatalomra, s ezt európában a lippsik jóvoltából jelenleg csak az iszlám képes kielégíteni

Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe 2018.06.17. 08:49:47

@$pi$:
A populizmusnak nincs általános érvényű jelentése, mivel egy szűk elit konstruálta saját maga igazolására. Azok, akik úgy gondolják, hogy ők képesek a saját személyükben megtestesíteni egy felsőbbrendű akaratot, aminek a tartalma változhat ugyan az idők során, de az elit ugyanaz marad.

És mindig ők tudják a legjobban, a Hellerágnesek, a Paullendvaik meg hasonszőrűek.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.17. 08:51:01

@rasztaszív:

Régóta nem egyházi kérdés ez.

Sőt, Európa nagy részén a helyi többségi egyház ultraliberális.

rasztaszív 2018.06.17. 08:52:10

@Willkommenskultur: marhaság.
a Tanítás mélyen beépült az európai kultúrkörben.és lenne is rá igény,hogy valaki tényleg annak a szellemiségét tanítsa.csak az egyházak jellemzően nem ezt teszik.

pragmatika2 2018.06.17. 08:59:32

"az unión belül jelenleg három kiemelkedően fontos politikus van: Macron, Merkel és a magyar miniszterelnök. "

Hát azért ez egy kicsit túlzás talán, de valószínű, hogy a fideszt a libsik folyamatos, és egyre intenzívebb nyomása ellenére szerintem már egyszerűen nem tehetik ki a néppárti koalícióból, alapvetően politikai okokból. Orbánt már mindenki ismeri, és mindenki tudja, mit képvisel. A liberalizmus nyugateurópában is kezdi elveszíteni tömegbázisát, és az emberek szembesülnek a kegyetlen valósággal. A kultúrák nem összeolvadnak, hanem jobb esetben csak egymás mellett élnek, rosszabb esetben ütköznek, és ez a jóléti nyugateurópai államokban is betesz a balliberális ideák elfogadottságának. Jellemző, hogy egyébként olyan néppárti politikusok körül is kezd elfogyni a levegő, mint a korábban migrációpárti Merkel.

Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe 2018.06.17. 09:00:26

@$pi$:
Szabadság, egyenlőség, testvériség ... ez így sosem lesz együtt.

Ahol szabadság van ott nincs egyenlőség, az egyenlőséget csak a szabadság jelentős korlátozásával lehet kikényszeríteni. Pont ezért kibékíthetetlen önellentmondás a balliberalizmus, de ettől ők még komolyan gondolják. Hogy ne legyen annyira szembetűnő a tehetetlenségük, mindenféle álcselekvésekben élik ki magukat mint pl. Pride, buziházasság.

élveteg 2018.06.17. 09:01:55

@$pi$:

Ó, igen, ezzel egyetértek. Ahányszor csökkenteni akarták a társadalmi különbségeket mindig csak szenvedés lett belőle

Így igaz A társadalmi különbséget csökkenteni nem lehet aki azt hiszi hogy igen az ez emberi különbözőséggel megy szemben vagyis magával az élettel A társadalmi különbség konkrét példát mondok a leggazdagabb és a legszegényebb közti különbség semmit nem változott A fáraók alatt épp olyan hatlmas volt a különbség gatdag és szegény közt mint ma teljesn liberális nagyon demokratikus USÁban Ez az élet rendje Aki ezt képtelen tudomásul venni az idióta

MACISAJT 2018.06.17. 09:04:08

@midnightcoder2:

A vallási alapú antijudaizmus az izraelita vallás híveivel, gyakorlóival való szembenállást jelenti.

Ettől eltér az un antiszemitizmus ( az antiszemitizmus kifejezést 1860-ban használta először Moritz Steinschneider ) mely nem vallási, hanem etnikai és kulturális alapon ítéli meg a zsidóságot.
Luther Márton, a protestáns reformáció szellemi atyja 1543-ban megírta „A zsidókról és hazugságaikról" című könyvét,

A kora újkorban zsidó pénzemberek megjelenése volt a legfőbb oka az ellenszenvnek. A 17–18. században megjelentek ez első "európai" zsidó bankárok és hadivállalkozók. A zsidókat Ausztriából kitiltó I. Lipót német-római császárt bekebelezte Samuel Oppenheimer, a 18. században – elsősorban német nyelvterületen – egyes zsidók kormányzati és udvari tisztségeket is kaphattak. Vagy lásd akár Fortunatus Imre esetét.
Megjelent a kulturális alapú antiszemitizmus, amely a zsidó kulturális hatást kívánta száműzni a nemzeti kultúrákból.
A zsidóság közben kisajátította azokat a pozíciókat – pénzügyletek, kereskedelem, szabad foglalkozású értelmiségi pályák területén –, amelyeket Nyugaton a polgárság sajátított ki magának. Azontúl az etnikailag kevert társadalmakban a zsidóság szinonimmá vált a szocialista forradalom, a szocialista, illetve kommunista pártok fogalmával, hiszen azok vezetésében felülprezentált volt a zsidóság.
Az antiszemitizmus az első világháború utáni forradalmak vezetésében lévő zsidók felülreprezentáltsága volt..
Svájcba a múlt század húszas éveitől kezdődően milliárd dolláros nagyságrendben menekítette ki a pénzét számos európai országból az ott élő zsidóság.
Az antiszemitizmus a második világháború után sem szűnt meg.
Sőt, a soros(ok), madoffok,a 2008-as gazdasági világválságot kirobbantó lehmann brothersek. az EU kormányit igazgató goldman sachsek, a bilderbergek etc. folyamatosan gondoskodik utántöltésről.
És akkor a palesztin kérdésről meg az sivatagi atombombákról még nem is beszéltem.

rasztaszív 2018.06.17. 09:04:30

@Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe: a szabadság,egyenlőség,testvériség pont egy,a Tanításból következő valódi keresztény eszme.

midnightcoder2 2018.06.17. 09:06:20

@rasztaszív: Ugyan már. Ami innen jön, az csak az egészséges védekezési reakció, ami nyugaton már nincs meg. Tömegesen engednének be a libbantak átlagpolgárokat olyan országokból, ahol az európai turista nemigen mászkálhat az utcán helyi kísérő nélkül, de sok helyen jobb ha úgy sem. Azokat a libbantakat akik utcára vonulnának mert vannak ahol a nők 10%-kal is kevesebbet keresnek mint a férfiak nem zavarja, hogy olyan országokból jön be tömegesen az átlagpolgár, ahol népszokás a női körülmetélés üvegcseréppel kivitelezve. Nyilván, ha Kunta Kinte kecskepásztor megérkezik Európába, az első dolga az lesz, hogy eldobja a vallását, a kultúráját, az értékeit, és rögvest liberális demokrata válik belőle aki hatékonyan termeli a GDP-t a nyugdíjba vonuló német mérnök helyett. Ja, bocs, nem is. Ehelyett éldegél majd a segílykén, a gyereke már talán beszéli majd a befogadó ország nyelvét, de normális végzettsége neki sem lesz, csak a kulimunkát végzi majd, feltéve persze ha lesz még akkor kulimunka. És persze, bizony radikalizálódni fog, mert látni fogja hogy rohadtul nincs esélye labdába rúgni a helyiek mellett. És elég sokan lesznek: Afrika népessége 2050-ig duplázódni fog. Ami úgy 1.3 milliárd embert jelent. Ami még szilvás gombócból is sok.

Tehetetlen Dodó 2018.06.17. 09:08:32

"pedig a liberális demokráciából hosszú távon sokkal többet profitálnak a polgáremberek"

Hogy nem unjátok ezt a bődületes, bornírt ostobaságot mantrázni?!

Willkommenskultur 2018.06.17. 09:13:48

@Voznyák Pista: ha kitennék a Fideszt a néppártból, akkor sincs semmi dráma - a lengyel kormánypárt nincs a néppártban s akkor mi van? semmi.

De ez nem valószínü mert a Fidesz a néppárt legsikeresebb pártja, inkább kampányolni hívja Orbánt a sok haver.

Az nyugat európai elit válságban van, ha meg akarják őrizni a hatalmukat, le kell paktálniuk az Orbán félékkel, sőt tanulmányozniuk kell a sikerük okát.

Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe 2018.06.17. 09:14:30

@rasztaszív:
A kereszténység és a komenizmus meg egyéb radikálbalos politika között az a különbség, hogy a keresztény hit belülről fakad, eszköze a szelíd meggyőzés, míg a radikálbalosoknak terrorra van szükségük az eszméik hatalomra juttatásához.

Ez nem változott a francia forradalomtól egészen az általunk megélt "létező szocializmus" világáig. Akkoriban úgy mondták, hogy a gumibot a marxizmus tömörített formája.

midnightcoder2 2018.06.17. 09:15:20

@MACISAJT: Ebben azért az is benne volt, hogy egyrészt más pálya nemigen volt a zsidóknak (Pl. földet tudtommal sok helyen nem szerezhettek), másrészt a kereskedés és az ipar Pl. a honi nemességnél is megvetendő dolognak számított. Ezt még pár Jókai regényben is megtalálhatod, Pl. Felfordult világ.

A kommunizmus és a zsidók szerintem alapvetően más téma. A zsidók ez ügyben szerintem leginkább mint értelmiség vettek részt, a zsidó kultúra és a kommunizmus amúgy annyira nagyon nem barátok. Annyira nem, hogy ha Sztálin elvtárs egy picit tovább él, szintén megcsinálja a maga kis Holocaustját. De a kommunizmus a kor egyik fontos szellemi áramlata volt, és igen a zsidóság eléggé felül volt reprezentálva a szellemi életben. De ha anno az antikommunizmus nem jár együtt az antiszemitizmussal, akkor jó eséllyel ott is pont ugyanannyi lett volna.

midnightcoder2 2018.06.17. 09:16:11

@Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe: "hogy a keresztény hit belülről fakad, eszköze a szelíd meggyőzés, míg a radikálbalosoknak terrorra van szükségük az eszméik hatalomra juttatásához"

Lásd még inkvizíció.

rasztaszív 2018.06.17. 09:16:19

@midnightcoder2: ami innen jön,az a gátlástalanság.
nyugat-európa ez nélkül is képes kezelni a problémát,szigorítani fognak a szabályozáson.

midnightcoder2 2018.06.17. 09:17:29

@Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe: "Akkoriban úgy mondták, hogy a gumibot a marxizmus tömörített formája."

Ezért is érdekes állatfajta az Európában és nálunk is elburjánzott balliberalizmus.

midnightcoder2 2018.06.17. 09:19:43

@rasztaszív: "nyugat-európa ez nélkül is képes kezelni a problémát,szigorítani fognak a szabályozáson"

Ami esetünkben azt jelenti, hogy a derék illiberális Erdoganék lelövik nekünk a határon a migriket, cserébe azért hogy NATO zászló alatt irthassák a kurdokat a szíreknél, a másik oldalon pedig a derék líbiaiak teszik meg ugyanezt, abba bele sem akarok gondolni, hogy miért cserébe.

Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe 2018.06.17. 09:21:20

@midnightcoder2:
A kereszténység megvolt és meglesz inkvizíció nélkül is, de a radikálbalnak nincs esélye erőszak nélkül.

rasztaszív 2018.06.17. 09:23:40

@midnightcoder2: igen,ezek pont ugyanolyan tűrhetetlen dolgok,mint az,hogy valaki a kereszténységre hivatkozva az embertelenség hangján szóljon.

midnightcoder2 2018.06.17. 09:25:29

@Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe: Nem tudom, nekem eléggé úgy tűnik, hogy vesztésre állnak mostanság.

midnightcoder2 2018.06.17. 09:31:31

@rasztaszív: Alapvetően vagy beengeded a migriket, vagy nem. Ha beengeded, akkor azzal kell számolni, hogy Európa is pont olyan remek hely lesz, ahonnan a migrik érkeztek. És ott is pont addig fognak szaporodni, amíg van mit enni - azaz hosszú távon a nyomort sem számoltad fel, sőt megnövelted.

A másik alternatíva, hogy megállítod a migriket. Ezt teheted személyesen, lásd Orbán kerítése, vagy rábízhatod a piszkos munkát a törökökre, líbiaiakra.

Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe 2018.06.17. 09:34:00

@midnightcoder2:
Tisztázni kéne, mi a különbség keresztény, liberális meg a baloldali között. Enélkül lehet hogy nemsoká Sorost fogják pápává választani, aztán tényleg fuccs az egésznek.

rasztaszív 2018.06.17. 09:36:15

@midnightcoder2: vagy ki lehet alakítani egy valódi közös szisztémát,normál,a helyzetnek megfelelő határőrizettel,ahol a beengedettek számát majd eldöntik időről időre azok,akiket éppen megválasztanak.

Willkommenskultur 2018.06.17. 09:40:12

@midnightcoder2: nem ez marhaság

a zsidók nemcsak kitalálták a kommunizmust mint globalista szellemáramlatot, hanem minden országban ők is vezették a pártokat...

plusz a háború után azonnal zsidó lett magyarországon /és szlovákiában, és csehországban és lengyelországban/ az összes utolsó falusi rendőrfőnök is, plusz később az ÁVH is

Ezek a korábban kiirtottak pár év múlva élen jártak a terrorban, népirtásban és a lakosság sanyargatásában, ezt bármelyik vidéki öregember el tudja mesélni.

midnightcoder2 2018.06.17. 09:50:29

@rasztaszív: Alapvetően ez jó megoldás lenne, ha ez a határőrizet már vagy 3 éve meg lenne. De az EU olyan mint egy dinoszaurusz, mire reagálna valamire, addigra rég kipusztul. A másik gond ezzel a majd eldöntik akiket éppen megválasztanak dologgal az, hogy a nyugati népeknek a multikultiról kb. annyi a történelmi tapasztalata, hogy a néger szolga beviszi az ötórai teát. Mi itt a keleti végeken picit közelebbről láttunk már ilyet, lásd 150 évig idehaza vendégeskedő török turisták.

Szerintem itt kb. kétféle forgatókönyv létezik:
1. Győz az Orbán-féle vonal egész Európában, és kinn tartják a migriket. Ennek amúgy szerintem kb. 0 az esélye. Még ha ideiglenesen győznek is Orbánék, hosszú távon nem tud Európában fennmaradni egy jobboldali kormányzás, ehhez nyugat-európában túl erős a balliberális oldal, ráadásul a jobboldali kormányoknak is szembe kell nézniük az elmúlt 30 év nyugat-európai és amerikai elkúrásainak a következményeivel. Aminek a jobboldalra hárításában a baloldal mindig is nagy mester volt, lásd Antall kormány akivel simán el tudták vitetni a 40 év kommunizmus összes elkúrásának a sarát.

2. Marad a baloldal, és előbb-utóbb tömegesen jönnek a migrik. Az utánpótlás végtelen, a nyomás egyre nagyobb lesz. És lesz egy áttörés, aminek a végén igen-igen kellemetlen dolog lesz nyugat-európai polgárnak lenni, mert az anyagi és személyi biztonság hirtelen a 0 közelébe esik majd. És akkor megindulnak majd a menekültek Kelet-Európa felé, csak ezek a menekültek a mostani európai lakosok maradékai lesznek. A kérdés, hogy hol húzódik majd az iszlamista nyugat, és a szabad világ határa.

midnightcoder2 2018.06.17. 09:58:02

@Willkommenskultur: "a zsidók nemcsak kitalálták a kommunizmust mint globalista szellemáramlatot"

A kommunizmus bár elvben tényleg az internacionalizmusról szólt, valójában csak elég kevés országban voltak a komcsik internácik. A legtöbb országban a kommunizmus és a nacionalizmus szépen békésen megfért. Mi azon kevés országok egyike vagyunk, ahol nem, de nem ez volt a jellemző.

"plusz a háború után azonnal zsidó lett magyarországon /és szlovákiában"
És a németeknél is. A II világháború után tudatos taktika volt, anno így akarták biztosítani hogy ne térhessenek vissza a nácik. Ekkor úgy tűnt, hogy a kommunizmus lesz a sárkány ellen a sárkányfű, csak aztán hamar kiderült, hogy rosszabbak mint a nácik, és kezdődött a hidegháború. De a komcsik sokkal ügyesebbek voltak mint Hitlerék, nálunk a KGB ügyesen beépült az ellenség propagandájába, és megfinanszíroztak a nyugati baloldalt. Ennek a maradéka a mai európai ballib.

rasztaszív 2018.06.17. 10:00:17

@midnightcoder2: menekültek lesznek,és a helyzet sok más szempontból is rosszabb lesz.de azért szerintem vannak más forgatókönyvek is. tökéletessé nem tehetjük a világot,de kicsit jobbá talán igen.

Ménár Atya 2018.06.17. 10:09:22

Semmiféle populizmus nincs.
Egyszerűen most jöttek rá nyugaton, amit Orbán már évekkel ezelőtt látott előre.
Persze ezt sosem fogják elismerni.
A migráció,ilyen formában, szimpla öngyilkosság az őslakosok részéről.
A sok hazudozás, viszont megbosszulta magát, sorra buknak a baloldalinak mondott erőszak pártok,akik telehazudták a sajtót, és elhallgattatták aki ki merte mondani az igazságot.
Kíváncsi vagyok ,hogy mit tesznek majd, hogy ne tűnjön úgy hogy szembeköpik magukat.

[megmondoember] 2018.06.17. 10:23:06

@Ad Dio: Fogalomzavarban vagy. A populizmus nem a többség akaratának érvényesülését jelenti - azt a demokrácia jelenti, de még az is csak szó szerint, nem tartalmilag. Mert, hogy a demokrácia is valójában ennél jóval több. A populizmus viszont egy hatalomtechnikai módszer, és semmi köze nincs a demokráciához. Populista egy diktátor is lehet.

John Szigethy 2018.06.17. 10:23:16

Szerintem az útszéli anyádnak áll rosszul a szénája.

[megmondoember] 2018.06.17. 10:25:29

@Ménár Atya: Orbán nem látott semmit évekkel előre. Ha előre látná, nem hogy évekre, de csak hetekre is a dolgokat, akkor nem 330 felett járna az euró.

Orbán nem zseniális, hanem csak gátlástalan és dilettáns. Mindazt, amit ő lát, a nyugati vezetők ötször, tízszer jobban látják. Csak ők azt is látják, hogy egyrészt a bonyolult problémáknak nincs egyszerű megoldása; másrészt azt, hogy nem érdemes pillanatnyi, ráadásul keveseknek hasznos hozó nyereségért feladni az egész nemzet hosszútávú jövőjét.

Orbán hülye is ennek meglátásához, mert gec is ahhoz, hogy a saját önös érdekein kívül bármi más szempontot is figyelembe vegyen.

Ennyike.

midnightcoder2 2018.06.17. 10:28:52

@[megmondoember]: Európa hosszú távú jövőjének a záloga az, hogy minél kevesebb írástudatlan, az európai kultúrával ellenséges polgára legyen. Aminek a záloga a migrik távoltartása. Erre most már az európai politikusok is kezdenek rájönni, de ehhez úgy három év kellett.

[megmondoember] 2018.06.17. 10:33:16

@midnightcoder2: A "migrik" már legalább egy évszázad óta irdatlan tömegben áramlanak Európába. Európa ennek ellenére virul, sőt, jobban teljesít, mint valaha.

A beáramlás problémája valójában csak csinált probléma, amit az orosz propaganda manipulációjának köszönhetünk. Nem arról van szó egyébként, hogy nem lenne valós probléma - csak arról, hogy attól lett valós probléma, hogy Putyin megtámogatta, illetve folyamatosan támadja a nacionalista (náci) jobboldali erőket, amiknek a fő stratégiája és célja a migráns és nem migráns csoportok egymásnak ugrasztása, illetve a nagytőkések és vallási vezetők érdekeinek kiszolgálása.

Ez a valódi probléma, és ebből ered minden származékos probléma is. Ha nacionalista és jobboldali csoportok nem ezt csinálná, akkor (azon kívül, hogy nem lennének nácik illetve jobboldaliak) migránsok sem áramolnának be tömegével Európába, illetve az aki mégis jön, nem lenne se vélt, se valós probléma senkinek. Illetve nem nagyobb arányban, mint a bennszülött népesség.

szepipiktor 2018.06.17. 10:33:22

A valóság teljesen más és egyszerűen megérthető!
A modern világban a liberalizmus (kalsszikus, embejogi!) sokat segített a régi, klasszikus világ megváltoztatásában, minden adott volt már a jobb élet, az emberek szabadságának, életszíntjének javítására, felemelésére.
A szabadság azonban teret adott a gazdasági liberalizmus falánkságának, ami önmagában nem lett volna baj, ha fejlődés nem teremtette volna meg az internetet, azaz a mai kommunikáció ellenőrizetlen propaganda hálózatát.
A baloldal ezt észrevette és elkezdte alkalmazni, kikerülve a klasszikus csatornákat, közvetlenül érnek el bárkit és a agit.prop alapú "tájékoztatás" nagyon sok embert összezavart.
Mára eljutottunk a bolsevik alapú neoliberalizmushoz, a klasszikus bolsevik alapú diktatórikus, kirekesztő stílushoz, ma ez dominál.
Ma a társadalmakat földig rombolja az aktivista mozgalmak által már-már kötelező érvényű PC elve, a feminista-terrozizmus és a klasszikus társadalmi jelleget tagadása, az evolúciós folyamatok elutasáítása, a gender-filozófia.
Ezek ellen azonban a társdadalmak jelentős része reagál, érthetően a reakció a másik oldal, a szélsőségek támogatása lett, ez ma tettenérhető a másság, az idegenek zsigeri elutasításában, sőt a szélsőjobb megerősödésben.
Ma a Trump-jelenséget napi szinten alázó aktivista, neoliberális csoportocskák sem foglalkoznak azzal, hogy az amerikai emberek jellemzően nem New Yorkban, Los Angelesben élnek, őket nem feminista mozgalmak éltetik, hanem a lokális érdekek, a munkahelyek, így ők az illegális bevándorlást (ami nem azonos a mi mingrációs problémánkkal!) is károsnak tartják, ők nem akarják, hogy az amerikai ipart a gazdasági libárlis alapú multik kiszervezzék, nem akarják, hogy az adójukból másokat támogassanak - velük szemben!
Ez a neoliberális vonalnak nem látható, sőt nemhogy nem akarják, hanem alapból ellenérdekeltek.
Az aktivista vonal egy az egyben megegyezik a 20-as évektől zajlott szovjet bolsevik modellel, az erőszakos, jogot átugró propagandával, csak akkor a munkásosztályt használták fel, ma a társadalom átlagpolgárait hüjítik a feminizmussal, a melegmozgalmakkal, a PC elveikkel.
Mert ez NEKIK JÓ, így akarnak pozícióba, hatalomba kerülni, hogy aztán tovább folytathassák az erőszakos átalakításaikat.
Melegek, lesznikusok gerjesztik a férfiellenességet, kábszeresek a kábszerliberalizációt, a hazugságpártiak a PC elveket. A méregzöldek az emberellenes "környzetevédő" politikájukat.
És sehol sem ők jelentik a többséget, ezek mindenhol mikrocsoportok csupán, de az internet, a Facebook úgy jelzi, mintha ezek valami többségi akarat folyamatai lennének.
Érdemes megnézni az Index címlapos cikkeit, a könyvesblog tartalmát, a blog.hu posztjait.
Mind a neoliberális, aktivista jellegű tartalmakat mutatják, a címlapon nem egyszer súlyos hazugságokkal "igazolják" a politikai jellegű írásaikat.
Az USÁbna ezt vették észre, ez ellen szavaztak, most mi itt csak a másik oldal lejáratópropagandáját kapjuk csupán.
Európában meg terjed a szélsőjobb, a kirekesztés - de ez is csak következmény!
Nem kellett volna beavatkozni az emberek, családok életébe, nem csak a kdnp kirekesztő ám, hanem a neoliberális elvek is.
Nem csak azt utasítja el a döntő többség, hogy előírják nekik hogyan szexeljenek!
Azt is hogy előírják - kivel...

KalmanBlog 2018.06.17. 10:39:00

De jó látni hogy vergődnek.

[megmondoember] 2018.06.17. 10:39:14

@midnightcoder2: "Európa hosszú távú jövőjének a záloga az, hogy minél kevesebb írástudatlan, az európai kultúrával ellenséges polgára legyen. Aminek a záloga a migrik távoltartása."
Ez nettó hülyeség.

Műveletlen és buta nem attól lesz valaki, hogy egy másik országban született. Műveletlen és buta ember rengeteg van a bennszülött népesség körében is. Sőt, Magyarországon konkrétan majdnem a lakosság felét teszik ki - lásd Fidesz-szavazók!

Európaellenes szintén nem attól lesz valaki, hogy más országban született. Egyrészt, mert lásd mennyi Európa-ellenes európai van, aki itt született, mégsem akar hallani sem az EU-ról (mert buta és tudatlan). Másrészt, mert azok akik idejönnek pont azért jönnek ide, mert olyan kulturális-társadalmi-gazdasági közegben akarnak élni, ami Európában van, és mert nem akarnak olyanban élni, ami olyan van, mint náluk. Ezért jöttek ide, és nem maradtak otthon.

Az nem lehet a céljuk, hogy Európából is olyan országot csináljanak, mint a sajátjuk, hiszen ahhoz nem kell idejönni. Illetve azzal megszűnne minden privilégiumuk, gazdasági előnyük, amiért állítólag - még a migránsgyűlülők miatt is - idejöttek.

Logikus, nem?

[megmondoember] 2018.06.17. 10:42:13

@szepipiktor: Fantasztikusan jól leírtad a jobboldali nacionalista pártok (mint pl. a fidesz) működését és taktikáját. Csak azt nem tudom, hogy miért hívod őket baloldalinak meg liberálisnak. Nem azok. Azok mások, akik teljesen mást csinálnak, illetve akarnak, mint amit te itt összeszedtél.

[megmondoember] 2018.06.17. 10:43:24

@[megmondoember]: *Putyin megtámogatta, illetve folyamatosan támogatja

[megmondoember] 2018.06.17. 10:59:47

@midnightcoder2: "Ugyan már. Ami innen jön, az csak az egészséges védekezési reakció, ami nyugaton már nincs meg."
De. Pont, hogy megvan. Ott működik a védekezési reakció a nacionalizmussal és más szélsőséges irányzatokkal szemben, ami a történelem során kizárólag csak szenvedést és gazdasági nyomort hozott, ahol csak uralomra jutott. Ezért nem hagyja ott a nép ezeket hatalomra jutni.

Sajnos Magyarországon sosem volt valódi demokrácia, liberalizmus, szabadverseny, stb, ezért a nép nem is tudja, hogy a jobb életnek (nem csak gazdasági, de szinte minden értelemben) utóbbiak a zálogai, és az, hogy előbbiek kategorikusan elutasításra kerüljenek.

"Tömegesen engednének be a libbantak átlagpolgárokat olyan országokból, ahol az európai turista nemigen mászkálhat az utcán helyi kísérő nélkül"
Ezeket elsősorban nem a "libbantak" engednék be és importálják, hanem a nagytőkések (akik definíció szerint jobboldaliak), és az idegen országok - elsődlegesen Oroszország - nacionalista (tehát szintén jobboldali) ügynökei. Az óriási migránsáradat és a migránsok befogadása az ő érdekük, nem a liberálisoké vagy baloldaliaké.

A különbség a kettőjük között, hogy a liberális és baloldali ember egyben empata, igazságos és őszinte is - tehát ő úgy áll hozzá a dologhoz, hogy ha már idejött a szerencsétlen idegen, ráadásul esetleg tényleg kényszerből (értsd: menekült), akkor ne zavarjuk már vissza a tengerre meghalni. Míg a jobboldali és nacionalista az inkább hagyná megdögölni emberek akár millióit is, csak hogy ne kelljen a seggét felemelnie és megdolgoznia a dolgokért, amikről azt gondolja, hogy alanyi jogon járnak neki, mert éppen ide született.

"Nyilván, ha Kunta Kinte kecskepásztor megérkezik Európába, az első dolga az lesz, hogy eldobja a vallását, a kultúráját, az értékeit, és rögvest liberális demokrata válik belőle "
Igen, mert hogy ha önszántából jött ide, akkor pont azért jött ide, mert liberális, demokrata országban akart élni, nem pedig el elnyomó vallási rezsimben ahonnan jött. A baj az, hogy nem csak ilyenek jönnek ide, hanem Oroszország és a jobboldal kvázi kényszerimportál olyanokat is, akik tényleg nem Európában akarnak élni, hanem akik küldetéssel jönnek ide, és akiknek azt a feladatot osztották előbbiek, hogy feszültségeket keltsenek a társadalomban és bomlasszák annak demokratikus rendszereit. Na, ezek az - egyébként súlyos kisebbségben lévő - putyini, jobboldali bábok a problémák forrásai. És a többiek is azért jönnek ide, mert ugyanezek a Putyinok és jobboldali tőkések azok, akik szétbombázzák és kizsákmányolással kőkori szinten tartják - minden értelemben - a kvázi még jószándékú bevándorlók, menekültek szülőhazáit is.

"a gyereke már talán beszéli majd a befogadó ország nyelvét, de normális végzettsége neki sem lesz, csak a kulimunkát végzi majd"
De nem azért, mert ennek így kellene lennie, hanem azért, mert ez az említett jobboldali tőkések és a nacionalista gyűlöletszítók érdeke, célja. Nekik kell a belföldinél képzetlenebb és olcsóbb munkaerő, és ők azok akik az idegengyűlölettel elzárják azoktól a lehetőségektől a bevándorlók gyerekeit, amik révén azok értékesebb tagjaivá válhatnának a társadalomnak.

"És persze, bizony radikalizálódni fog, mert látni fogja hogy rohadtul nincs esélye labdába rúgni a helyiek mellett. "
Ez így van. De ez a jobboldali nacionalisták miatt van így, nem a liberális demokraták miatt.

Most hátradőlök az ország 4 évig újra biztonságban 2018.06.17. 11:10:21

"Migránsügyben Magyarország, Ausztria és Olaszország után Németországot is elérte a populista hullám és azzal fenyeget, hogy akár már a jövő héten belebukik a Merkel-kabinet, "

Tehat Orban 8 ev alatt sem bukott meg, viszont megvedte es legyozte egesz Europat.

[megmondoember] 2018.06.17. 11:17:02

@Most hátradőlök az ország 4 évig újra biztonságban: "Tehat Orban 8 ev alatt sem bukott meg, viszont megvedte es legyozte egesz Europat. "
Nem.
1. Orbán politikája bizony minden szinten megbukott, hiszen elvesztette minden külföldi szövetségesét, szembefordította belső lakosságát, ráadásul képtelen volt bármiféle belső gazdasági növekedést gerjeszteni (ami van, az az uniós pénzekből van).
2. Orbán nyilván nem védte meg Európát semmitől. A migránsoktól biztosan nem, hiszen azok köszönik, továbbra is áramlanak be Európába. A nacionalizmustól és populizmustól szintén nem, hiszen ez megint csak terjed Európában a fentiek szerint.
3. Hogy és miben győzte le Európát? Mert Magyarország területe nem nőtt, GDP-je még mindig a béka segge alatt van Európában. Egészségügy, oktatás, stb. dettó. És hogyan is győzhetné le addig Európát, amíg ő is része annak?

Semmi értelme nincs annak, amit mondasz. Még vágyszerű gondolkodás szintjén sem.

exterminador 2018.06.17. 11:24:33

Merkelből már nagyon elég, érthetetlen, hogy még mindig hatalmon van. Rosszul kezelte a görög válságot, rosszul kezelte a migránsválságot, és még mindig megtűri a Fideszt az Európai Néppártban. Egyszerűen minden szempontból leszerepelt, teljesen alkalmatlan. Bukjon csak meg!

Most hátradőlök az ország 4 évig újra biztonságban 2018.06.17. 11:26:54

"hogy az unión belül jelenleg három kiemelkedően fontos politikus van: Macron, Merkel és a magyar miniszterelnök. Hogy utóbbi – egy 10 milliós ország élén – idáig vitte, az stratégiai állhatatosságát és vízióját igazolja. "

Nem semmi a kerites epitesekor elhangzo halaltaborok, halalvonatok vadjaitol idaig eljutni.

Willkommenskultur 2018.06.17. 11:49:06

Igen. Most már a nyugatiak is feltalálták az EU területén kívüli migráncstáborokat.

steery 2018.06.17. 11:57:51

Már 2015-ben előre látható volt, hogy a hazaáruló német kormány menthetetlenül meg fog bukni az ellenséges csapatok tömeges beengedése miatt. Nem is értem, hogy húzhatták ki ilyen sokáig? A fritzek nagyon tutyimutyik lettek, hogy nem zavarták el azonnal Merkelt és bandáját.

Visceroid 2018.06.17. 12:13:06

@Megdobbent: "pontosan mi is es mennyit is er az EU, mint "szovetseg","

Az euró árfolyama bőven megmutatja, hogy mennyit ér.

John Szigethy 2018.06.17. 12:13:53

@taga20: Te nemcsak hülye vagy hanem aberrált is.

John Szigethy 2018.06.17. 12:17:06

@[megmondoember]: Szeintem az útszéli prosti anyád bukott meg.

Bolshevik 2018.06.17. 12:24:56

@$pi$: "Ráaádásul azt nyomják, hogy köpönyegforgató mindenki, aki 30 éve a liberálisokkal volt most meg nem az, pedig ez a liberalizmus nem ugyanaz. Nagyon nem. "

+1

kunzoo 2018.06.17. 12:31:37

@[megmondoember]:
Ember, nem szeretem Orbánt és sleppjét de ez még nem tesz elvakulttá. Téged azzá tesz. Az elmúlt év történéseinek fényében leírni azt hogy Orbán minden szinten megbukott...ez a hamis alapállás tartja sokáig hatalomban

taga20 2018.06.17. 12:52:14

@John Szigethy: mit ugacc dzsoni? mi a fasz bajod van?

2018.06.17. 13:05:15

Kit érdekel az liberális demokrácia?

Én holnap bemegyek a cégemhez, és hó végén megkapom a fizut. Nem azért, mert liberális demokrácia van, hanem azért, mert olyan terméket állítunk elő, amiért más hajlandó pénzt adni.

Sírjon az az liberális demokráciáért, aki annyira gyenge, hogy nem él meg a piacról, hanem kell neki az állami dédelgetés...

taga20 2018.06.17. 13:12:47

@European citizen: "Sírjon az az liberális demokráciáért, aki annyira gyenge, hogy nem él meg a piacról, hanem kell neki az állami dédelgetés..."

bazdmeg, ma az összes fityeszes barmot ideküldték a fityeszközpontból!?

te idióta, nincsenek szavak arra, hogy mekkora agyhalott vagy!

te nem szégyenled magad, amikor ekkora faszságokat idehánysz???

Philip F. Queeg 2018.06.17. 13:20:45

"Hiszen ő volt az első, aki kerítést emelt a szír menekültek távoltartására."

Szír menekültek...tele afgán, iraki, pakisztáni és bangladesi migránsokkal. Az ész megáll, hogy van még olyan, aki ezt a rég lejáratott kamu dumát nyomja, hogy "szír menekültek".

Clyde Shelton 2018.06.17. 13:20:53

mennyire tipikus... mindenki azt lát / magyaráz bele a történésekbe amit akar...

Nem szeretem Orbánt (nem hiszem, hogy a tudomása nélkül vagy akarata ellenére gazdagodott meg korábban Simicska, mostanában Mészáros, Tiborcz... és még sokan mások... nem hiszem, hogy hiteles aki korábban offshore-lovagozott, most meg szemet húny fölötte, nem tetszett, hogy nem küldött selyemzsinórt LÉZER Jánosnak a blokkolóért... nem tetszik a sok üres / értelmetlen stadion... és még sorolhatnám napokig...)

De a fentiektől függetlenül vannak dolgok amelyekben egyetértek vele / támogatom... Rá lehet húzni, hogy populista, de vajon populizmus-e hogy mond valamit és a tömegnek ez tetszik?! Szerintem NEM elvtelenül ezt mondja, "mert a tömegegnek ez tetszik" hanem ezt mondta kezdetektől (szerintem elsőként) és a tömegeknek IS tetszik... Egyetértek vele abban pl. hogy ha valaki menekült pl háború elől akkor az addig menekült amíg biztonságos helyre ér, ha már biztonságos helyről megy tovább akkor bizony már migráns... De a migránssal sem lenne nagy probléma... Korábban is voltak ezután is lesznek... Szerintem MINDENKINEK JOGA VAN ELDÖNTENI, HOGY HOL SZERETNE ÉLNI... de!!! ez csak egy döntés (amit joga van meghozni)... az, hogy ott is fog-e élni ahol szeretne, az már egy csomó más dologtól is függ, leginkább attól, hogy mit tesz ennek érdekében... pl. csak elindul toronyiránt senkit, semmit se szabályt se határt nem vesz figyelembe... csak halad / vonul... vagy pl. az első biztonságos helyen megérdeklődi, hogy mi annak a hivatalos menete, hogy Ő ott éljen ahol szeretne, majd elkezdi ezt a hivatalos utat járni...

és abban is egyetértek Orbánnal (amit mások most kezdenek belátni, de meg kell nézni, hogy Orbán mikor javasolta ezeket) globálisan nem így kellene kezelnia dolgot... a fejlett demokratikus minimum nyugat tétlenül nézi, hogy olyan körülmények alakulnak ki ami miatt bizonyos helyeken lehetetlen élni... persze, hogy menekülnek az emberek... de szerintem sem az a megoldás, hogy ezeket korlátlanul ide engedjük / hozzuk, hanem az, hogy ott ahol eredetileg éltek... OTT teremtünk számukra elfogadható és egyre jobb és jobb körülményeket, perspektívát... ha kell akkor a Monty Python módszerével (mit adtak nekünk a rómaiak?!) oda kell menni komoly katonai erővel és elvenni tőlük a fegyvert... aki vegyvert ragad azt le kell lőni... aki lapátot vagy könyvet / füzetet azt támogatni kell... és meg kell nekik adni azt amit a rómaiak...

youtu.be/J2Bx19qJ_Vs

2018.06.17. 13:22:15

@taga20: Miért szégyeljem magam?

Pár életképtelen balfasz szorong azért, mert vége az állami dédelgetésnek? Mi közöm nekem hozzájuk. Mondtam már: én a világpiacon eladható termék gyártásában veszek részt. Nem vagyok rászorulva az állami csöcsre...

Sírjon az, aki nem tud egy normális állás kapni, hanem beül 4-5 civil szervezetbe, és a tiszteletdíjakból tarja fent magát. Vagy az, akinek a cégei képtelenek a versenyre, ha nincs hátszél, akkor végük mint a botnak. Komolyan, a Kádár rendszerben nem volt annyi eltartott, mint a liberális demokráciában...

Philip F. Queeg 2018.06.17. 13:26:24

És még ugyanebben a cikkben(Le Figaro):

"Osztrák szemszögből ugyanakkor semmi nem lehet rosszabb annál, mint hogy szétosszák az olasz földön veszteglő félmillió illegális bevándorlót.
...
De valamit ki kell találni hosszú távra, mert különben az afrikai migránsok újra meg újra kopogtatnak Európa ajtaján."

Gyönyörű végre így egyben leírva látni az igazságot, hogy illegális...meg valamit kitalálni...meg migránsok...nem menekültek...
Rátok ég a pajta, de még most is csak pislogtok, hogy mi van.
Nagyon jók ezek a sajtószemlék. Mulatságosak.
:)

taga20 2018.06.17. 13:29:15

@European citizen: te kevered a liberális demokráciát, az orbángeci rendszerével!

egyébként, miért ugattok a civil szervezetekre? csak nem azért, mert a gazdádnak a gecinek, és családjának lopásait kiperlik bíróságon?

flydomi 2018.06.17. 13:30:14

@[megmondoember]:

1. Orbán politikája bizony minden szinten megbukott, hiszen elvesztette minden külföldi szövetségesét, szembefordította belső lakosságát, ráadásul képtelen volt bármiféle belső gazdasági növekedést gerjeszteni (ami van, az az uniós pénzekből van).

--Igy igaz.Nem volt érdeke az,hogy a magyar nemzetet szolgálja.Épiti a saját kis fasiszta világát,ahol majd a magyar haza felett akar uralkodni,ahol a népet totális nyomorba taszíthatja.

2. Orbán nyilván nem védte meg Európát semmitől. A migránsoktól biztosan nem, hiszen azok köszönik, továbbra is áramlanak be Európába. A nacionalizmustól és populizmustól szintén nem, hiszen ez megint csak terjed Európában a fentiek szerint.

--A sok hülye birka hívö ezt el is hitte,hogy a nagy szent vezir Orbán fasiszta,aki elárulta a hazáját és népét,megvédte a gonosz csúnya nyugatot,vagyis az EU-t. :) De akkor miért is vagyunk még benne az unioban?Miért akarnak tagságot a nagy fidess agymosott hazaáruló hívők? :) Mellesleg április 25-én kedves hazaáruló fasiszta szijjártó az Afrikával kötött szerződést megpuccsolta,amit közösen készitettek elő az 1 év alatt,ami a migrácio ellen irányult volna. :D Vagyis kiderült az,hogy Orbán a bevándorlást támogatja,a nyugatot el akarja árasztani menekültekkel. :D És mondja valaki rá,hogy migri ellenes? :D

3. Hogy és miben győzte le Európát? Mert Magyarország területe nem nőtt, GDP-je még mindig a béka segge alatt van Európában. Egészségügy, oktatás, stb. dettó. És hogyan is győzhetné le addig Európát, amíg ő is része annak?
--Keserves lesz a tudat ébredés a 2,8 milla agyhalott számára,ahol már a pulyáik is a nyomorban élnek. :D Ezt akarták,megkapják a vezírtül. :)

De a legszebb az egészben az,hogy képes volt a saját szavazoikat az orruknál vezetni,és megetetni őket a saját xarával amit folyamatosan adagol nekik. :D
Éltessétek sokáig a vezírt,mert ha nem,eljön az idő,mikor fejbe lő titeket. :D
Szánalmas hazaáruló fattyúk :) Beszoptátok keményen. :D Lesz még jo világ,ahogy 2010-ben elkezdte a beteg embereket kibaxni a rendszerből,ahogy a magánnyugdijt megvonta-el lopta sajét zsebre,és még most se akar a nyugdij rendszerel foglalkozni,szociális háló leépitése. :) Ez a 3 dolog minden magyar embere vonatkozik. :D Még azn elvakult hazaárulő hivőkre is. :D
Élvezzétek a hatalmas nagy gazdasági növekedést,amit produkál a vezir istenetek :D

Philip F. Queeg 2018.06.17. 13:41:36

@flydomi:

"Keserves lesz a tudat ébredés a 2,8 milla agyhalott számára,ahol már a pulyáik is a nyomorban élnek."

Valamit nagyon elbaszott az ellenzék, ha az a 2,8 millió és a nyomorban élő gyermekeik sem szavaztak a jelöltjeikre, inkább választották a kínt, nyomort és szenvedést.
Hogy történhetett ez? Van valami ötleted?
Vagy valami javaslatod az ellenzéknek?

2018.06.17. 13:44:39

@taga20: Utoljára mondom: el kell menni dolgozni. Elő kell állítani olyan terméket, ami eladható a világpiacon.

És akkor leszarhatod, hogy Merkel, Orbán, vagy Putyin van fent.

Ha erre képtelen van, és annyira vitted az életben, hogy valahova beteszed a nyelved, akik majd eltartanak a szolgálataidért cserébe, akkor tényleg van félnivalód. De nekem ehhez mi közöm? Én ezt nem akarom fizetni, a többi pedig pont nem rám tartozik...

Ezt kellene a bácsinak is megértenie!

taga20 2018.06.17. 13:49:23

@Philip F. Queeg:

"Hogy történhetett ez? Van valami ötleted?"

többek közt így!

www.youtube.com/watch?v=QmKG_HI99II

LebensraumamOsten 2018.06.17. 13:52:07

Számoltok visszafele illibsikéim? Koppanásig mínusz 20 óra 10 perc! De küzdjetej és hadováljatok kitartóan, ne adjátok fel!
Madách is megírta: A lét célja a küzdés maga! Na, azt nem tudom, a ti létetek célja mi, szerintem semmi, de kapálózzatok csak!

kunzoo 2018.06.17. 13:53:01

@flydomi:
Ez a nyomorgunk duma már a fidesznek sem jött össze. Most sem működik, ennél többet kell felmutatni.

taga20 2018.06.17. 13:53:48

@European citizen: "Elő kell állítani olyan terméket, ami eladható a világpiacon."

eszt azé meséld el a gecinek és a strómanjának, a mészaroslölönek is fityeszjobbágy!

az egész kibaszott ner, a lakájmentalitásra épít. semmi teljesítményért horror pénzt fizetnek a csicskáiknak.

a magyar futball válogatott az eklatáns példa.

Philip F. Queeg 2018.06.17. 13:57:08

@taga20:
Nálatok Érden(Pest 1 . számú OEVK) is azért nyert Aradszki, mert szervezetten szállították a roma szavazókat?
Ne már! Tényleg ezt akarod mondani?
:)

Ménár Atya 2018.06.17. 13:57:10

@[megmondoember]:

"
Orbán nem zseniális, hanem csak gátlástalan és dilettáns. Mindazt, amit ő lát, a nyugati vezetők ötször, tízszer jobban látják. Csak ők azt is látják, hogy egyrészt a bonyolult problémáknak nincs egyszerű megoldása; másrészt azt, hogy nem érdemes pillanatnyi, ráadásul keveseknek hasznos hozó nyereségért feladni az egész nemzet hosszútávú jövőjét.

Orbán hülye is ennek meglátásához, mert gec is ahhoz, hogy a saját önös érdekein kívül bármi más szempontot is figyelembe vegyen.

Ennyike."

Érdekes meglátásaid vannak , bár az igaz, hogy a valóságtól teljesen elrugaszkodottak.
A tízszer olyan jól meglátó nyugati politikusok, épp most fordulnak 180 fokos fordulatot.
Nem szeretném fényezni Orbánt, de a migráns kérdésben egyedül ő volt európában, aki előre látta a kialakuló káoszt, és jelezte,mit kellene tenni.
Orbán sosem beszélt a bonyolult probléma egyszerű megoldásáról, nem tudom ezt honnan szedted, viszont mindig mondta, hogy a migrációt meg kell állítani az unió határainál, és helyben kell megoldást keresni, ahonnan jönne a migráció.
Ez a migráció kártékony rövid és hosszú távon egyaránt az egész nemzet jövöjére nézve, és helyes, hogy nem engedi a jelenlegi vezetés.
2015-ben is jöttetek ilyen marhaságokkal, mint a magyar embereknél sokkal magasabban képzett szír munkaerő elszalasztásának bűnével.
Aztán mára kiderült, hogy a németek,még a kecskéiket sem zudják rájuk bzni, mert arra is alkalmatlanok úgy 99 százalékban.
Ráadásul,ezzel a merkel féle felső határ nélkül jöhet bárki mondókával, az egész fejletlen világ ide tódult.
Ha orbán nem kap észbe, és nem buszoztatja ki őket a határzár előtt, akkor ma magyarország egy szimpla menekülttáborrá vált volna.
Szerencsére, nem így történt, és most utólag látszik, hogy igaza volt.
Az összes "befogadó most már szabadulna ezektől, mert a választóik elfordultak tőlük, hiszen rájuk erőszakolták a megkérdezésük nélkül ezt a helyzetet, és ezért sorra buknak a kormányaik.
Azt látom, hogy orbánfóbiád van, ezért nem reálisan gondolkodsz, csak követed a maradék birkát,miszerint orbán rossz, akárki más aki ellenzéki az jó.
De nem ilyen egyszerű ez.
Ebben a kérdésben Orbán egész európánál jobban,és előbb átlátta a helyzetet.

mement 2018.06.17. 14:05:17

@European citizen: :Birom mikor az ilyen klimagyilkos szarhazi kudarcokat mint te amikor azzal buszkelkedtek hogy megmergezitek a levegonket es a vizeinket:DD

kunzoo 2018.06.17. 14:10:26

@mement:
Tegnap olvastam hogy Brazíliában azért vágnak ki egy csomó fát hogy a helyén cukornádat termesszenek amiből a klímatudatos Norvégoknak és svédeknek gyártanak bioetanolt. Ráadásul a norvégolnál rengeteg magánhajó van ami zabálja az üzemanyagot mint állat.

taga20 2018.06.17. 14:11:34

@Ménár Atya: "Nem szeretném fényezni Orbánt, de a migráns kérdésben egyedül ő volt európában, aki előre látta a kialakuló káoszt, és jelezte,mit kellene tenni."

a geci több százezer menekültet buszoztatott át ausztriába. ez egy zseni!

mement 2018.06.17. 14:11:36

@Philip F. Queeg: egyreszt az a 2.8 nem szavazott a Fideszre, masreszt elcsaltatok az egesz valasztast a gecibe, harmadreszt meg a legtobbje mar reg radbaszta az ajtot es egy masik orszagban epiti a jovojet.

Willkommenskultur 2018.06.17. 14:14:58

@Clyde Shelton: Azt azért mind2en tudjuk, hogy ez az "oda kell menni és a saját élőhelyükön kell nekik lehetőségeket teremteni" csak duma a lényeg hogy eszükbe ne jusson idejönni.

A nyugat csak adddig nagylelkü demokrata amíg lopni kell másoktól, amikor nekik kerülne pénzükbe akkor ez már nem fontos.

Már volt a nyugat afrikában 100 évig attól a helyzet ott csak rosszabb lett, a gyógyszer és kajasegélyektől meg még rosszabb. A nyugati befektetők CSAK oda mennek ahova megéri menni, nem véletlen hogy Afrika nagy részére nem mennek, maximum bányászni.

A néger nem akar jól élni különben, meg dolgozni sem. A gond az hogy a terület eltartóképességének a 10xese néger meg a csordáik miatt Afrika is tönkrement a gecibe.

Ebben persze bünös a nyugat is de nehogy azt higyje akárki hogy 1 forintot is el fognak ott költeni amiből nem vesznek vissza 2t. Kína ezt a zerepet különben Afrikában már kezdi átvenni, más országok még mindig az ex-gyarmatosítóiknak tejelnek.

Ad Dio 2018.06.17. 14:15:08

@midnightcoder2:

De legalább a kommunizmust szövetségesként ölelték a keblükre.

mement 2018.06.17. 14:15:14

@kunzoo: Igen, a baby boomer generacio es a gen x minden europai orszagban tobbsegben vagy egyenlore. Nem nagy meglepetes hogg 2018ban is ugyanolyan undorito patkanyok mint 30 40 eve.

kunzoo 2018.06.17. 14:17:11

@taga20:
Ők kérték, sőt még autókonvojjal el is jöttek értük. Az akkori német miniszter meg azt mondta hogy ők korlátlan mennyiséget inegrálnak majd. Hol itt a gond?

kunzoo 2018.06.17. 14:24:16

@mement:
Nézd én úgy szavaztam ahogy Márki-Zay ajánlotta. Az egyik párt épp saját magát nyírja ki, a másik épp most szakad ketté. Belegondolni is ijesztő hogy ezwk együtt mennyire lettek volna kormányképesek. A saját pártjaikat is képtelenek egy irányba terelni, mi lett volna koalícióban?

taga20 2018.06.17. 14:24:53

@kunzoo: az osztrákok kérték????? te eszednél vagy?

Philip F. Queeg 2018.06.17. 14:25:20

@mement:
Elcsalták? Ne már! Ezt kamut már legelvakultabb, legelfogultabb ellenzékiek sem tolják.
Veszprém és Hódmezővásárhely és még sok időközi bizonyította, hogy ellenzéki összefogással, a jelenlegi választási rendszer kereti között is legyőzhető a Fidesz. És azért ne a Fidesz legyen már a hibás, hogy azok az ellenzéki pártok, melyek azzal a programmal kampányoltak, hogy leváltják Orbánékat, pont ezen magasztos cél érdekében felejtettek el összefogni.

( a 2,8 millió egy idézet volt mástól...mint láthattad.)
:)

Ad Dio 2018.06.17. 14:28:02

@rasztaszív:

A migrációs válság csak azért nem omlasztotta a T Nyugat fejére a kalyibát, mert a bajság mélyén a nagyonliberális, szörnyenszolidáris, eszméletlen európéer politikusok megkérték az undi, antidemokrata, illiberális, populista Erdogánt, hogy ugyan már lője le az ő határán a menekülteket (OTT még de facto azok).

Állva tapsolós brávó...

A magyar kormány egyetlen lépése sem volt eltúlzott és csak és kizárólag mi kezeltük a dolgot önerőből a helyén. Ha akkor megfogadják OV tanácsait, akkor ma egy két pillérre helyezett stratégia volna a probléma VALÓDI kezelésére: határvédelem és helyben segítés, illetve szabályozott migráció az igények szerint. Mi lett helyette? Na: ennyire képes a nyugat... sajnos...

Clyde Shelton 2018.06.17. 14:28:07

@Willkommenskultur: nem értünk egyet...

(nem hiszem, hogy úgy általában a néger / cigány / zsidó / magyar / német / román stb... jobb vagy rosszabb... azt hiszem, hogy a viselkedése erőssen függ attól, hogy milyen közegben élt / nevelkedett, hogy milyen normákat szívott magába és milyen normák alapján éli a mindennnapjait... a probléma pont az, hogy ezt nem könnyű megváltoztatni... integrálni... és persze mindenki, én is jobban szeretném ráerőltetni a normáimat másokra, mint alávetni magam a mások által szabott normáknak / szabályoknak... én egyszerűen primitívnek és barbárnak tartom, ha kiskorú lányokat megcsonkítanak, hogy később ne élvezzék a szexet... vagy akaratukon kívül házasítják őket esetenként sokkal idősebb férfiakhoz... annak sem örülök, hogy ez ott ÍGY van, de azt végképp nem szeretném, ha az ilyesmit idehoznák magukkal... tehát mégegyszer: egyetértek Orbánnal, nem a sarki kebabossal van a baj... aki idejön, betartja a szabályokat és beiileszkedik az természetes módon részévé válik az életünknek... de aki idejön, nem akar integrálódni, nem tekinti magára kötelezőnek az itteni szabályokat... az szerintem is jobb helyen van máshol...)

kunzoo 2018.06.17. 14:29:39

@taga20:
Bécsből jött az autókonvoj, elvinni a migránsokat. A bécsiek (akkor még) osutrákok voltak.

taga20 2018.06.17. 14:33:05

@kunzoo: páran voltak, de az osztrák kormányfő, mikor szervezett ilyet?

bakker, te is magyar vagy, de szerencsére nem mindenki olyan, mint te, és a gecimaffia.

kunzoo 2018.06.17. 14:34:46

@taga20:
Faymann kancellár kérte ezt, index cikk is született róla. Gépels csak be a gugliba "faymann engedjék át őket" szöveget és kidobja a cikket.

kunzoo 2018.06.17. 14:36:18

@taga20:
Az egyik EU csúcsértekezleten kérte Orbántól

taga20 2018.06.17. 14:36:29

@Ad Dio: "és helyben segítés"

ezt mikor mondta ez a sátánfajzat?

az nem helyben segítés, hogy kiplakátoltatta szíriában a geci, hogyha idejönnek tartsák be a törvényeinket!

mi a faszért kell össze-visszakamuznod?!

Willkommenskultur 2018.06.17. 14:39:37

@Clyde Shelton: ez nem hit kérdése

az IQ, bőrszín, mennyi alatt futja a 100at, ez mind eltér a gének meg a környezett miatt a világ népeinél, ez szimpla tény

integrálni a fehér embernek nem éri meg, mert mi vagyunk az evolúció csúcsa, a sárgákkal a legmagasabb IQ,

Már miért adnád te a lányodat egy tengerimalachoz vagy egy négerhez? Ebben mi a biznisz? Neked semmi. Senki se akar hülyébb unokákat mint amilyen ő volt ugye.

Láttál te már félnéger-féljapánt? Vagy néger kínait? És tudod miért nem? Mert nem estek a fejükre, mert rasszisták bazmeg azér nem láttál.

A fehér ember dönthet arról, kíván-e elkorcsosodni.

kunzoo 2018.06.17. 14:42:18

@taga20:
Na? Megvan a cikk? Mit is akart Faymann?

taga20 2018.06.17. 14:49:14

@kunzoo: haver, ha te érvelsz valamivel, akkor dobd a forrást is!

milyen kibaszott fityesztempó ez?

Clyde Shelton 2018.06.17. 14:53:01

@Willkommenskultur: mondom én... nem értünk egyet... (de tiszteletben tartom a véleményed)

Rettegek mert ballib vagyok 2018.06.17. 14:55:34

Megnyugtató látni, hogy amíg a hazai ballib majmok, és blogjaik még most is a migránsseggnyaló Soros féle csapatot támogatják, adig az EU-nak kezd felnyílni a szeme.

Ad Dio 2018.06.17. 14:59:31

@taga20:

Első pillanattól erről beszél. Értem én hogy utálod - néha én is - de ebben a kérdésben világos álláspontja volt a kezdetektől kezdve. És ez az álláspont az egyetlen védhető, logikus elv, ami mellesleg legalább minimálisan eséllyel bír arra, hogy működjön is.

444.hu/2016/09/27/orban-szerint-jobb-ha-mindenki-a-maga-fugefaja-alatt-marad

www.reformatus.hu/mutat/lesz-lelki-feliveles-ha-lesznek-keresztenyek/

taga20 2018.06.17. 15:00:15

@Rettegek mert ballib vagyok: te a gecigazdád seggét nyalod, és így teljes az életed!

Ad Dio 2018.06.17. 15:01:14

@taga20:

Első pillanattól erről beszél. Értem én hogy utálod - néha én is - de ebben a kérdésben világos álláspontja volt a kezdetektől kezdve. És ez az álláspont az egyetlen védhető, logikus elv, ami mellesleg legalább minimálisan eséllyel bír arra, hogy működjön is.

444.hu/2016/09/27/orban-szerint-jobb-ha-mindenki-a-maga-fugefaja-alatt-marad

www.reformatus.hu/mutat/lesz-lelki-feliveles-ha-lesznek-keresztenyek/

Clyde Shelton 2018.06.17. 15:10:25

@taga20: lehet rosszul emléxem, de nekem úgy tűnik, hogy a magyar kormány kifejezetten kérdezte az osztrák s a német vezetőket, hogy mi a hozzáállásuk a feléjük az M1-esen vonuló tömegek beengedésével kapcsolatban...

itt érdemes rékeresni erre: "Legalább száz buszt küld a kormány"
polhist.hu/wp-content/uploads/2017/11/12_honap_kronika_2015.pdf

látható, hogy bár az elején az osztrák vezetők nem tudták mit tegyenek, végül a beengedés mellett döntöttek, tehát ez "a geci több százezer menekültet buszoztatott át ausztriába. ez egy zseni!" kicsit gyenge érvnek... (szerintem egyébként jól tennéd, ha próbálnál olyan stílusban írni, hogy az komolyan vehető legyen... mert jelen formályában nem nagyon az...)

taga20 2018.06.17. 15:14:21

@kunzoo: na látod, tucc te ha akarsz:)

taga20 2018.06.17. 15:15:35

@Clyde Shelton: "mert jelen formályában nem nagyon az."

szakadok rajtad retek!:))))

taga20 2018.06.17. 15:19:07

@Ad Dio: "Első pillanattól erről beszél."

miről beszélt? arról beszélt, hogy még az olimpiai közvetítések között is a nettó gyalázás ment a köztévén!

kunzoo 2018.06.17. 15:26:04

@taga20:
A helyesírás nem jó de a mondandója igaz. Beláthatnád hogy ebben a kérdésben tévedtél.

Ad Dio 2018.06.17. 15:28:57

@taga20:

Linkeltem neked egy cikket... ha picit is igyekeznél méltónak tűnni a normális párbeszédhez, küldenék többet is, de ez az agyatlan óbégatás amit előadsz nem kicsit fárasztó :-/.

Igen: Orbán Viktor a migrációs válság kezdetétől összefogott határvédelmet és helyben segítést szorgalmazott. A nyugati kollégák meg süket fülekkel hallgatták azt, amit most amolyan spanyol viaszként szépen sorban újra felfedeznek...

Nem kell rajongani OV-ért vagy épp a fideszért... de az a fajta ellenzékiség, ami abban merül ki, hogy minden szar amit ők csinálnak és ennek alátámasztására eskü alatt is kell vallani, hogy a cukor márpedig sós, nem csak szánalmas, hanem baromira kontraproduktív is :-/.

Clyde Shelton 2018.06.17. 15:31:04

@kunzoo: jaja, a heje sírásóm asz zsajnos tsapnivaló... megpróbálhatnám, de valószínűleg le se tudom tagadni :-) (informatikus vagyok... ez nem mentség, mentség nincs... csak magyarázat...)

Clyde Shelton 2018.06.17. 15:32:56

@taga20: látom a személyeskedés megy... ha már az érvelés nem :-)

2018.06.17. 15:33:04

@taga20: "Sikerült" megfognod a lényeget, látom. Egyébként neked semmi jogalapod helyesírást kritizálni, mert a tiéd is egy 8 éves gyerek szintjén van.

2018.06.17. 15:33:54

@taga20: Hogy mást ne tegyek hozzá: mondatot nagy betűvel kezdünk.

[megmondoember] 2018.06.17. 15:50:20

@Ad Dio: "Igen: Orbán Viktor a migrációs válság kezdetétől összefogott határvédelmet és helyben segítést szorgalmazott."
Lószart, mama. Orbán össze-vissza ötletelt, és hetente változtatta álláspontját. Mást mondott Brüsszelben és mást itthon. Ráadásul a határvédelem kerítéssel nem oldható meg, és a kerítés pont a legkárosabb elemek bevándorlását nem akadályozza meg. Úgy pláne nem, hogy közben van letelepedési kötvény program.

"A nyugati kollégák meg süket fülekkel hallgatták azt, amit most amolyan spanyol viaszként szépen sorban újra felfedeznek... "
Mint pl. mit? A kerítésépítést? Hányan és hány km kerítést építettek? Ez mekkora része a teljes uniós határnak? Esetleg az idegengyűlölet szítását? Hány európai államfő, miniszterelnök szólítja fel erre népét, és hány ellene? Esetleg a magánnyugdíjpénztárak lenyúlását? Azokat hány európai országban államosították? Vagy pontosan mire gondolsz, amit szerinted orbán talált ki, aminek nem mondta el az ellenkezőjét is minimum 2x az elmúlt másfél évtizedben, és amit most sorban átvesznek tőle az európai demokratikus vezetők? Ugye nem tudsz egy ilyent sem mondani?

"Nem kell rajongani OV-ért vagy épp a fideszért... de az a fajta ellenzékiség, ami abban merül ki, hogy minden szar amit ők csinálnak"
De ha egyszer minden szar amit ők csinálnak? Az ország minden gazdasági, kulturális, demokratikus mutató tekintetében züllik le, esik vissza. Az egyetlen amiben jobban teljesít, az a korrupció.

2018.06.17. 15:54:41

@taga20: Figyei. Egy kicsit higgadjál le, mossad meg az arcod, fejezd be az őrjöngést.

Ha kicsit tisztultál, akkor olvasd el még egyszer azt, amit írtam.

[megmondoember] 2018.06.17. 15:55:50

@Ad Dio: "Első pillanattól erről beszél. Értem én hogy utálod - néha én is - de ebben a kérdésben világos álláspontja volt a kezdetektől kezdve. És ez az álláspont az egyetlen védhető, logikus elv, ami mellesleg legalább minimálisan eséllyel bír arra, hogy működjön is. 444.hu/2016/09/27/orban-szerint-jobb-ha-mindenki-a-maga-fugefaja-alatt-marad"
1. 2016 szeptembere nem a kezdet, hanem fél évvel a migrációs válság csúcsa után van. Amikor már az egész lecsengőben volt. Aki 2016-ban migrációs válságról beszél, az nem látnok, hanem egy későn kapcsoló idióta.
2. Ez a "mindenki maradjon ott van" és "minden maradjon úgy ahogy van" a legidiótább dolog, amit egy ember csak kitalálhat. Ha a világ így működött volna, és nem az ezzel ellentétesen gondolkodók irányították volna, akkor orbán nem a parlamenti pulpitusról, hanem egy fa ágairól makogna le a nála alacsonyabb ágakon lakó társainak - mellesleg olyan bőrszínnel és egy olyan kontinensen, amilyen bőrszínű és ahonnan érkező emberek ki szeretne rekeszteni ebből az országból.

Akkor már megint miről is mesélsz?

kunzoo 2018.06.17. 15:58:54

@[megmondoember]:
Előttünk már építettek a görögök,bolgárok,spanyolok kerítést. A kerítés hatásos, lásd spanyol határvédelem Marokkó felé. Szerinted ott már hányan keltek volna át a kerítés nelkül? Te bezárod a kocsid ajtaját?

2018.06.17. 15:59:43

@mement: Egy kicsit másról van szó, de mindegy is.

A víz és a levegő pedig a nemzeti vagyon része. Tehát nem privatizáljuk, nem kötünk olyan szerződéseket, amik értelmében majd mások adják nekünk annyiért, amennyiért akarják. Nem tömjük be az artézi kutakat csak azért, hogy megvehessük a vizet külföldről. Meg semmi ilyesmi, amikben szoktátok törni a fejeteket.

Nyugi... :)

2018.06.17. 16:01:25

@[megmondoember]: 2015 nyarán még az egész ellenzék tagadta a migráció létét is, 2016-ra meg lecsengett?

Ad Dio 2018.06.17. 16:06:01

@[megmondoember]:

"A kerítésépítést? Hányan és hány km kerítést építettek?"

100x elhangzott, hogy a kerítés szükségmegoldás, mivel a T Nyugat akkoriban azt mantrázta, hogy a probléma nem is létezik. Akkoriban szó sem lehetett közös megoldásról. Ma épp ezt az orbáni ötletet fedezik fel maguknak újra a T Nyugati politikus urak.

Clyde Shelton 2018.06.17. 16:13:36

@[megmondoember]: nem nekem címezted, ezért bocs, hogy bele ugatok, de...

Szerintem nincs igazad, OV az elejétől kezdve határozott és világos álláspontot képvisel a migráns ügyben (azért is gondolom, hogy világos, mert én magam is értem :-)

Amit a letelepedési kötvényről írsz (vagy csak célzol rá) azzal TELJES mértékben egyetértek... szerintem OV egy kimondottan értelmes gyors felfogású ember, ennek ellenére nem nagyon szeretem, pont azért NEM, mert a kapott felhatalmazás ilyen irányú felhasználása / értelmezése szerintem a felhatalmazással történő visszaélés... ami felveti a kérdést, hogy ha értelmes, akkor ezt miért "engedi", mert kizártnak tartom, hogy tudomása nélkül vagy akarata ellenére történik...

A kerítésről: ha jól értelmezem (ami nem biztos), akkor ez egy szimbólum. A többi intézkedéssel együtt gyakorolt hatása szerintem pozitív. Nem arról van szó, hogy senki sem léphet az orbánkirályság területére, hanem arról, hogy az EU schengeni határán nem lehet csak úgy ki be sétálni (sajnos már őzeknek sem), de a kijelölt határátkelőkön az arra jogosultak a jogosultságuk ellenőrzése után ki/be sétálhatnak... aki meg nem jogosult az beadhatja a menedékkérelmét... NAMOST... (vajon ez egy szó?!) ha az előbbi "rendszer" valakinek nem felel meg, mert Ő kimondottan a (zöld)határon kíván közlekedni... az valószínűleg egyéb szabályokat / törvényeket sem kíván betartani... az ilyen szerintem is jobb ha távol marad...

"De ha egyszer minden szar amit ők csinálnak?" - bocs, de ez statisztikailag is pont olyan valószínűtlen, mint az hogy ŐK mindent jól csinálnak...

Mint már mondtam Orbán nálam a népszerűségi listá vége felé van, DE!!! aki Orbán mellett vagy ellen fröcsög ész nélkül... az még Orbánnál is hátrébb van :-)

taga20 2018.06.17. 16:14:52

@abcdefghijklmm: ne bassz, nem hiszem el!

azé neked is fájt a "formályában" szófordulat.
ja és szerintem nem poén volt részéről, szerintem így tanulta a suliban:)))

taga20 2018.06.17. 16:17:01

@Ad Dio: és te és a csúti geci hová építenétek az égei-tengerbe a kerítést?

2018.06.17. 16:17:53

@taga20: A lényegre figyelj! Ez a lényeg!

Clyde Shelton 2018.06.17. 16:19:01

@taga20: ember... (vagyis lehet, hogy ez nem jó jelző számodra...) Nem, nem így tanították a suliban... 1xűen szar béna vacak a helyesírásom, nem vagyok rá büszke... Ezúton kérek mindenkitől elnézést ha bárkit megbántottam bénaságommal... Sajnos erre még sor fog kerülni, amiért előre is elnézést kérek... igyexem jobban odafigyelni, majd kiderül, hogy mennyi sikerrel... de én nagyon lassú javulásra számítok :-(

[megmondoember] 2018.06.17. 16:25:03

@Ad Dio: A mellébeszélés helyett arra válaszolj, hogy hány ország és hány km kerítést épített, hány kormányzat folytatott migráns- és Soros-sellenes kampányt otthon, hányan államosították állampolgáraik magánmegtakarításait! Ezek ugyanis az orbáni "találmányok". Azok amiket - állításoddal szemben - valójában szinte semelyik európai ország nem vett át.

Európa nem orbánt másolja, csak orbán hazudja, hogy őt másolják. Európa valójában rühelli orbánt, és mindenben vele vagy tökéletesen ellentétes, vagy legalábbis jelentősen eltérő állásponton van. Ettől Európa, és nem egy kisebbségi komplexusoktól szenvedő dilettáns wannabe-diktátor balkáni szemétdombja.

Ad Dio 2018.06.17. 16:28:43

@[megmondoember]:

Súgó: ...a stadionok kimaradtak... meg az inkubátorok...

Ne haragudj, de ez nem vitaképes stílus. Részemről ennyi. Fröcsögj magadban.

Aztán nem meglepődni, hogy ha megint összellenzéki pofáraesés következik. Az okos más kárábül tanul, az ostoba a magáéból... sem.

Szép napot!

[megmondoember] 2018.06.17. 16:29:18

@Ad Dio: "100x elhangzott, hogy a kerítés szükségmegoldás, mivel a T Nyugat akkoriban azt mantrázta, hogy a probléma nem is létezik"
Nem azt mondta, hogy a probléma nem létezik, hanem azt, hogy a kerítés nem oldja meg. Összetett problémáknak sosincs egyszerű megoldása. Ezt csak az orbánhoz hasonló populisták hirdetik, és a hozzád hasonló lúzerek hiszik el.

"Akkoriban szó sem lehetett közös megoldásról."
Hogyne lehetett volna? Az egész Európai Unió a problémák közös megoldásáról szól. Ami ugyanakkor nem egyenlő azzal, hogy húzzon fel mindenki kerítést a határain. Ez nem megoldás semmire, illetve több problémát keletkeztet, mint amennyit megold.

"Ma épp ezt az orbáni ötletet fedezik fel maguknak újra a T Nyugati politikus urak."
Na, akkor kérdezzük meg ismét, hány ország és hány km kerítést húzott fel orbán kerítéshúzása UTÁN? Illetve, ezek mekkora részét teszik ki az európai határoknak és mennyire működnek hatékonyan?

A válasz ugye az: hogy gyakorlatilag semekkorát, és semennyire nem működnek. Hiszen magad is ezt mondod, orbán is egyfolytában ezt szajkózza. Ha működnének, vagy legalább a magyar kerítés működne, teljesen értelmetlen lenne a migránskampány, hiszen nem lenne migránsveszély, igaz?

Persze nyilván Magyarországon így sincs jelenleg, de nem a kerítés miatt. Illetve a kerítéstől még simán lehet is majd, akár már holnap is.

Ad Dio 2018.06.17. 16:31:28

@taga20:

Hallottál-é arról a modern találmányról, hogy parti őrség? Hajók, radar, műholdas figyelő rendszer ilyesmik. Kb. egy kajak nem tud észrevétlenül kikötni. És ha mégis, akkor a határőrök fogják meg a határsértőt a szárazföldön.

Ausztrália, az USA évtizedek óta műveli ezt a lehetetlen dolgot...

[megmondoember] 2018.06.17. 16:32:41

@Ad Dio: "Ne haragudj, de ez nem vitaképes stílus. "
Így van. Képtelen vagy a racionális és tényszerű vitára. Ezt te is tudod, és ezért futamodsz meg előle. Nem mondom, hogy nem értelek meg.... Minden okod megvan a menekülésre.

taga20 2018.06.17. 16:35:04

@Clyde Shelton: "ember... (vagyis lehet, hogy ez nem jó jelző számodra...)"

ember, szerinted erre mit kéne reagálnom rád? és csodálkozol, hogy olyan alpári vagyok?

[megmondoember] 2018.06.17. 16:35:43

@Ad Dio: "Hallottál-é arról a modern találmányról, hogy parti őrség? Hajók, radar, műholdas figyelő rendszer ilyesmik."
És orbán ezek bevetését javasolta? És ezeket eddig nem használta az EU, de most már igen, mert megfogadta orbán tanácsát? Ha nem, akkor miről beszélsz? Hol és mi köze van ezeknek ahhoz, hogy bizonyítják azt, hogy - legalábbis szerinted - "az orbáni ötletet fedezik fel maguknak újra a T Nyugati politikus urak"? Ugye sehogy?

Nem megy neked ez az érvelés nevű dolog. Nagyon, de nagyon nem.

taga20 2018.06.17. 16:38:31

@Ad Dio: mék soha!

és ha már ekkora hajóskapitány vagy, akkor mit csinálná a földközitenger közepén, amikor találkozol egy bárkával, ami dugig van menekülttel? visszaküldenéd a tengeri sírba őket?

taga20 2018.06.17. 16:42:08

@[megmondoember]: nem akarok nyalni neked, de végre van egy ember, aki nem embertelen, mint a fityeszkutyák.

a sok hiéna, a gecivel az élen, a legsötétebb állati ösztönöket akarják kihozni belőlünk.
a fél országból kihozták az orkok a gonoszt, de a gyűrű!:))

[megmondoember] 2018.06.17. 16:43:50

@kunzoo: "Előttünk már építettek a görögök,bolgárok,spanyolok kerítést."
Tehát ők nem példák és bizonyítékok arra, hogy "az orbáni ötletet fedezik fel maguknak újra a T Nyugati politikus urak". Ha csak nem időutazók.

"A kerítés hatásos, lásd spanyol határvédelem Marokkó felé. "
Annyira hatásos, hogy a legutolsó európai terrorista támadást is Spanyolországban követték el. És annyira hatásos, hogy Spanyolországban becslések szerint a lakosság 11-12%-a első generációs bevándorló.

"Szerinted ott már hányan keltek volna át a kerítés nelkül? Te bezárod a kocsid ajtaját? "
Te bezárod az autódon a vezető oldali ajtót, de közben nyitva hagyod az összes többit, sőt, még a csomagtartót és a napfénytetőt is, a napellenző mögött meg a pótkulcsot? Mert hogy egy 14 kilométeres (marokkói) kerítés felhúzása egy 1200 kilométernél is hosszabb teljes (spanyol) határvonal mellett legfeljebb csak utóbbihoz hasonlítható. Vagy még ahhoz sem.

taga20 2018.06.17. 16:45:46

@Ad Dio: szánalmas vagy a gazdáddal együtt, aki a szar kisvasútjára büszke!

és bazdmeg még felcsúti kormánybiztos is van! csau most elégedetten csettint a pokolból, és várja a gecit meleg szívvel:))))

Clyde Shelton 2018.06.17. 16:47:36

@taga20: vissza-olvasással el lehet dönteni, hogy ki kezdte...

Ha TE írsz olyat, hogy: "retek" az rendben van?! De ha ez nekem nem tetszik, és hasonló stílusban reagálok az már nincs?! kettős mérce, szálka / gerenda?!, amilyen a mosdó?! nem gondolod, hogy pofátlanság más jelzőkkel illetni, aztán meg emelkedetten kérdezni, hogy: "erre mit kéne reagálnom"

A válaszom és a tanulság egyszerű: NEM KÉNE ELKEZDENI...
Érvelni kellene és odafigyelni a másik mondandójára...

[megmondoember] 2018.06.17. 16:53:02

@kunzoo: "A kerítés hatásos, lásd spanyol határvédelem Marokkó felé. "
Annyira hatásos, hogy a legutolsó európai terrorista támadást is Spanyolországban követték el. Méghozzá egy marokkói születésű fiatal. Aki a kerítés megépítése után vándorolt be az országba. Bár ha előtte lett volna benn, az se változtatna azon, hogy el tudta követni a terrorcselekményét, hiába volt kerítés. Szóval ez akkora öngól volt, hogy ennél nagyobbat nem is lőhettél volna magadnak.

Ennyit érnek az ilyen kerítések azokkal a rossz dolgokkal szemben, amiktől állítólag megvédenék a bennszülötteket. Semennyire. Miközben viszont rendkívül sok valós hátránnyal járnának: irdatlan pénzbe a megépítésük, őrzésük, karbantartásuk, korlátoznák az áruk és a polgárok szabad áramlását, természeti károkat okoznának (ahogy tettek is Magyarországon, ahol egy világon egyedül itt élő fajt sodortak kihalás-közeli helyzetbe), stb.

2018.06.17. 16:59:10

@[megmondoember]: Haver! 2015-ben minden balos azt zúgta, hogy a probléma nem létezik, ma meg ott tartunk, hogy Merkel köszönte Orbánnak a kerítést. A fidesznek jó sok hibája van, de a migránspolitika pont az, ami nagyjából rendben van.

taga20 2018.06.17. 17:04:03

@Clyde Shelton: retek, arról hallottál má, hogy az igét és az igekötőt egybeírjuk?

szóval, segítek me szerintem nem vágod, hogy miről dumálok!:)

visszaolvasás.

taga20 2018.06.17. 17:06:54

@Clyde Shelton: ja és!

"Ha TE írsz olyat, hogy: "retek" az rendben van?! "

retek, neked írtam, hogy egy fityeszes retek vagy?

ha nem akkor mi az anyádról dumálsz retek?

[megmondoember] 2018.06.17. 17:15:43

@abcdefghijklmm: "Haver! 2015-ben minden balos azt zúgta, hogy a probléma nem létezik"
És mennyire igazuk volt. Hiszen gyakorlatilag egyetlen "migráns" sem maradt itt, Magyarországon még azok közül sem, akik akkor itt voltak. Pedig ma is jöhetnének ide ha akarnának, hiszen csak az ország egy részén van kerítés.

"ma meg ott tartunk, hogy Merkel köszönte Orbánnak a kerítést."
A fideszes párhuzamos - de leginkább nem létező - valóságban biztosan. De a tényleges valóságban csak rühelli is kritizálja, most is. Többek között azért is, mert semmit nem oldott meg a magyar kerítés. Németország számára pláne nem.

"A fidesznek jó sok hibája van, de a migránspolitika pont az, ami nagyjából rendben van. "
Ez sincs rendben, mint ahogy semmi más fideszes dolog sincs rendben. Mert hogy ez is csak az önös hatalmi és gazdasági érdekeik végett kreált, valójában Magyarországon nem létező probléma. Amire ráadásul a kerítés akkor se lenne megoldás, ha a probléma valós lenne.

2018.06.17. 17:18:37

@[megmondoember]: index.hu/kulfold/2018/06/11/merkel_megvedte_a_magyar_keritest/

Ja.... Tényleg párhuzamos valóság.
A kormányközeli index írja. ;-)

Clyde Shelton 2018.06.17. 17:19:09

@taga20:

2018.06.17. 15:15:35-kor ezt írtad NEKEM: szakadok rajtad retek!:))))

A fenti és az összes többi (általam olvasott) bejegyzésed alapján úgy érzem, hogy:
- véleményünk jelentősen eltér...
- (pl. geciző) stílusod számomra undorító...
- inkorrektséged miatt véleményed (számomra) teljesen irreleváns...
- értelmes vitára alkalmatlan vagy...
- önkifejezésed a "gecizés" és a személyeskedés szellemi "magasságáig" terjed...

alulról súrolod Németh Szilárd szinvonaltalanságát... (akit egyébként szerintem kitömve kéne mutagatni a politikatudományi múzeumban, elrettentő példaként...)

Clyde Shelton 2018.06.17. 17:23:13

@taga20: ez így nagyon hiteles: "szóval, segítek me szerintem nem vágod, hogy miről dumálok!:)"

kettős mérce?! bagoly mondja?!...

(én elnézést kértem a gyenge helyesírásomért, a te tudásod meg addig terjed, hogy ész és ész érvek híjján ebbe kapaszkodsz... szánalmas és undorító...)

2018.06.17. 17:23:48

@[megmondoember]: "Magyarországon nem létező probléma. Amire ráadásul a kerítés akkor se lenne megoldás, ha a probléma valós lenne."

Mivel nem Magyarországot kellene megvédeni az illegális bevándorlastól, hanem Európát, a probléma igenis létezik és mi a részünkről megtettük, amit megtehettünk, Merkel pedig elismeri ezt, lásd az előző kommentemben belinkelt cikket.

2018.06.17. 17:24:39

@Clyde Shelton: Többet ne várj tőle. Buta, mint a raklap.

taga20 2018.06.17. 17:26:36

@Clyde Shelton: "alulról súrolod Németh Szilárd szinvonaltalanságát... (akit egyébként szerintem kitömve kéne mutagatni a politikatudományi múzeumban, elrettentő példaként...)"

és még kosalaláról, és mészaroslölöről nem is dumáltál!

de gondolom, áprilisnyocadikán simán leszavaztál a csúti gecire és maffiájára!

Clyde Shelton 2018.06.17. 17:27:02

@abcdefghijklmm: Nana! Lécci ne sértegesd a raklapokat! :-) Mond inkább, hogy: Buta mint Németh Szilárd...

2018.06.17. 17:28:33

@Clyde Shelton: A raklapok sokat kibírnak!

taga20 2018.06.17. 17:28:34

@abcdefghijklmm: na megjött a feketepákóba oltott rezsiszilárd, a sztenderd ftyeszsavazó!

hátulról szereted köcsög?:)

Clyde Shelton 2018.06.17. 17:29:05

@taga20: Nem, nem rájuk szavaztam (hanem ellenük), de nekik szurkoltam... (ezt a te szellemi képességeiddel, sosem fogod megfejteni :-)

taga20 2018.06.17. 17:29:58

@Clyde Shelton: az azé szép, mikor két retardált fityeszdroid egymás faszát szopja!:)))

taga20 2018.06.17. 17:32:25

@Clyde Shelton: az előbb még azért sírtál, me szerinted személyeskedtem.

egyébként kire szavaztál, te fityeszmuzsik? hazudgáljál nekem!:)

midnightcoder2 2018.06.17. 17:36:11

@[megmondoember]: "Annyira hatásos, hogy a legutolsó európai terrorista támadást is Spanyolországban követték el."

Félek, ez nem a legutolsó lesz, legfeljebb. a legutóbbi. Kicsit komolyabban, azt hogy egy országban terrorcselekményt hajtsanak végre teljesen nem lehet megakadályozni, legfeljebb az esélyt csökkenteni az országban élő közel-keleti vagy afrikai származású muzulmánok számának a csökkentésével. De igazából a veszély nem az egy-egy kisebb elszigetelt terrorcselekmény, hanem egy iszlamista forradalom. De ehhez jelentős muszlim kisebbség kell (legalább 30-40%).

2018.06.17. 17:42:04

@taga20: Te már csak tudod, hiszen naponta csinálod.

taga20 2018.06.17. 17:46:00

@abcdefghijklmm: te kis prosti, te dumálsz!:)))

Clyde Shelton 2018.06.17. 17:53:29

@taga20: de csak mert ilyen szépen kéred... kicsit hosszú a mese...

Én nem vagyok elkötelezett ilyen vagy olyan szavazó... Azt hiszem azért, mert nem látok olyan politikai erőt / irányt amelyet támogatásra méltónak ítélnék (még akkor sem, ha csupán egy nyomorult szavazatocskáról van szó). Sajnos leginkább valami ellen szoktam szavazni... de nagyon szeretnék végre valami mellett (komolyan irigylem a NEM birka, hanem értelmes fidesz szavazókat, mert valami olyan mellett szavaz amiben hisz, nekem ez nem adatik meg, olyanra szavazok akit kevésbé útálok...) Eddig többször szavaztam a fidesz ellen mint mellette... amikor meg 2x mellette szavaztam akkor is inkább a fidesz ellenzéke ellen szavaztam, mintsem a fideszre... Bele is ringattam magam a "királycsináló / mérleg nyelve / elkötelezetlen / független szavazó" hamis illúziójába... ugyanis kevés kivételtől eltekintve az nyert akire szavaztam (hangsúlyozom ezek leginkább proteszt szavazatok voltak), tehát én segítettem hatalomra pl. Medggyesit, Gyurcsányt, aztán kétszer Orbánt is... most legutóbb azt gondoltam, hogy az Országnak az lenne talán a legjobb ha ezek a barmok maradnának még hatalmon, de csak ici-pici többséggel, mondjuk 52%... hogy észbe kapjanak.. és stadionok, TAO, NER lovagok helyett arra érdemesebbre fordítsák az erőforrásokat... ezért a JOBBIK-ra szavaztam... de az élet megmutatta, hogy álomvilágban élek, a fidesznek nélkülem is 2/3-a van (és az istenadta nép úgy döntött, hogy még nagyobb pofával csinálhatják ugyanezt tovább), szóval nem vagyok "királycsináló"... csak egy átlagos szavazó... akitől elvettek egy illúziót...

na szóval szerinted én fideszes vagyok?! elárulom, nem vagyok... PONT AZÉRT NEM, mert úgy érzem ennél sokkal sokkal többet is tehetnének... másokért...mert magukért most is elég sokat tesznek :-)

Ménár Atya 2018.06.17. 17:55:12

Migráció nincs, csak menekültek, és orbán fasiszta............
Migráció van, de nem akar senki magyarországra jönni,és orbán fasiszta xenofób......
Nem lesz kötelező betelepítés, és elszalasztanak a magyarok egy nagy lehetőséget ezzel, és orbán fasiszta
Aztán néhány robbantás, tömeges erőszak és gyilkosság után:
Ahol regisztrálták a menekülteket ott kell befogadni, és orbán fasiszta
Lesz kötelező egyszeri beteleptés gazdasági erőtől függően, és orbán fasiszta
Felső határ nélküli kvóták lesznek......,és orbán fasiszta
Aztán még néhány merénylet
Orbán tulajdonképp németország határait is védi, mondja merkel
A migránsokat táborba kell zárni, elvenni a pénzbeli juttatásokat,
Haza kell telepteni akit lehet
Ausztria,olaszország lezárja határait...................
Most akkor ők is fasiszták?
Kedves orbánfóbiások, tulajdonképp min vitatkoztok most már?
Ha nincs migráció,akkor minek a kvóta?
Ma is terrortámadás volt a franciáknál, ismét egy muszlim.
Nehéz eltitkolni most már, kezd elege lenni a nyugatiaknak is ebből.
Szerencsére nem lettünk gyűjtőtábor, hála Viktorotoknak, aki kibaxta innen a sok kecsketoszót.
Gondolom erre még emlékeztek.
Nektek szimplán az a bajotok, hogy Orbánt nem tudták sarokba állítani,mint fletót bárki annak idején.
Nem dölt be a gazdaság,ahogy a baloldal itt hagyta a szarban az eladósodott emberek millióit,és a tönkretett országot, sőt egész szépen helyrejön lassan.
Lehet okoskodni, hogy milyen szar a gazdaság, amikor munkaerő hiány van,és nő a gazdaság, az átlag polgár meg betudja megint fizetni a csökkentett rezsijét, és nem kell senkinek 40%-os adót fizetni azért,mert jobb állása van.
Az iskolakönyvet ingyen adják kezdésnek,,adókedvezményt kapunk a gyerekek után, nem büntetnek azzal, hogy két gyerekkel lófax nem jár.
Ez ma a helyzet.
Mi a bajotok?
Hiányzik az arab kecskepásztor?
Adjátok el itt a vagyonotokat,és költözzetek ki hozzájuk,és szeressétek őket.
Ott, de ne itt.
Amúgy meg várjátok 2020 at.
Akkor koronázzuk meg Viktort, és ti húzzátok majd a hintóját a várba :D:D:D

[megmondoember] 2018.06.17. 17:58:04

@midnightcoder2: "azt hogy egy országban terrorcselekményt hajtsanak végre teljesen nem lehet megakadályozni, legfeljebb az esélyt csökkenteni az országban élő közel-keleti vagy afrikai származású muzulmánok számának a csökkentésével. "
Kár, hogy ezt semmilyen tudományos kutatást nem tudta eddig alátámasztani. Sőt, konkrétan a tények cáfolják, ugyanis az elmúlt fél évszázad európai terrorista cselekményeinek legtöbbjét is tősgyökeres európaiak követték el (lásd pl. ETA, IRA). De még a viszonylag friss, az elmúlt másfél évtizedben elkövetett terrorcselekményék többségét is Európában születettek, nem friss bevándorlók követték el.

"De igazából a veszély nem az egy-egy kisebb elszigetelt terrorcselekmény, hanem egy iszlamista forradalom."
Akkor, bár fent már le lett egyszer írva, de ismételjük el neked, hogy ez nettó hülyeség. Mármint azt állítani, hogy a bevándorlók, akik idejönnek - vagy legalábbis a 99.9999%-uk - Európát át akarnák formálni egy iszlamista önkényuralommá, és egy olyan hellyé, mint a honnan jöttek. Mert hogy nem akarják. Ők pont azért jöttek ide, mert Európát jobb helynek tartják annál az iszlamista önkényuralmi rendszernél, ahonnan kivándoroltak. Ha nem így lenne, semmi értelme nem lett volna Európába jönniük, hanem maradhattak volna ott, ahol voltak, és - legalábbis a számukra - tökéletes, a vágyaiknak megfelelő országban élhettek volna.

Persze pár elmebeteg mindenhol akad, de itt is igaz, hogy a bennszülöttek (adott esetben európaiak) is ugyanannyi, illetve abszolút számukat tekintve sokkal több van.

A valóság az, hogy az iszlamista forradalom nem valódi veszély Európában, és soha nem is lesz az addig, amíg Európa ragaszkodik a demokratikus és befogadó értékeihez. Azt, hogy egy iszlamista fordulat valós veszély, csak az orosz propaganda akarja elhitetni a lakossággal, pont azért, hogy így ossza meg őket, így fordítsa őket egymás és persze a bevándorlók ellen. És ha valami, pont ez az - egyébként mesterségesen szított - bevándorlóellenesség az, ami annak a kevés radikalizalódásnak a jelentős részét is okozza, ami van.

taga20 2018.06.17. 18:15:42

@Clyde Shelton: "komolyan irigylem a NEM birka, hanem értelmes fidesz szavazókat, mert valami olyan mellett szavaz amiben hisz, "

kösz a kimerítő válaszodat, de ennél a sornál, úgy néztem, mint ponty a szatyorban.

egyébként ahogy látom nem vagy menthetetlen:)

coub.com/view/72j34

Clyde Shelton 2018.06.17. 18:21:30

@taga20: "egyébként ahogy látom nem vagy menthetetlen:)"

tőled dícséret(?!)... aszittem már nincs lejjebb...

egyébként lehet, hogy olyat irígylek "aki" nincs is... mert az értelmes fidesz szavazó ilyen: www.facebook.com/gabor.sebes.5/posts/2106064822958580

midnightcoder2 2018.06.17. 18:23:09

@[megmondoember]: "Sőt, konkrétan a tények cáfolják, ugyanis az elmúlt fél évszázad európai terrorista cselekményeinek legtöbbjét is tősgyökeres európaiak követték el (lásd pl. ETA, IRA)."

Az európai terrorcselekmények alapvetően nemigen akarták felforgatni Európát, ami meg igen (vörös brigádok), annak nem igazán volt tömegbázisa.

"De még a viszonylag friss, az elmúlt másfél évtizedben elkövetett terrorcselekményék többségét is Európában születettek, nem friss bevándorlók követték el."

Akik meg sem születtek volna, ha a szüleiket nem engedik be Európába.

"Akkor, bár fent már le lett egyszer írva, de ismételjük el neked, hogy ez nettó hülyeség. Mármint azt állítani, hogy a bevándorlók, akik idejönnek - vagy legalábbis a 99.9999%-uk - Európát át akarnák formálni egy iszlamista önkényuralommá, és egy olyan hellyé, mint a honnan jöttek."

Ehhez képest itt Európában is megcsinálják a saját kis városrészeiket, ahol a saját kis törvényeik szerint élnek ha tehetik, és amik ha kellő számban összegyűlnek helyes kis no-go zónákká válnak. A gyerekeik pedig mennek harcolni az IS-be.

"Ha nem így lenne, semmi értelme nem lett volna Európába jönniük, hanem maradhattak volna ott, ahol voltak, és - legalábbis a számukra - tökéletes, a vágyaiknak megfelelő országban élhettek volna. "

Amiért jöttek, az az életszínvonal. Ők is akarnak légkondis lakást, autót, olyat amit a filmekben látnak.

"A valóság az, hogy az iszlamista forradalom nem valódi veszély Európában, és soha nem is lesz az addig, amíg Európa ragaszkodik a demokratikus és befogadó értékeihez."
Ezt gondolták Iránban is, csak aztán jött egy Khomeini nevű ajatollah.

Ménár Atya 2018.06.17. 18:26:38

@[megmondoember]:

"Újabb francia terrortámadás: Allah Akbart üvöltött egy nő a bevásárlóközpontban, és torkon szúrt egy vevőt és a pénztárosnőt"
Hát....már megint ez a ronda orosz propaganda mi?
Amúgy a befogadásról megkérdeztek valakit?
Ja, hogy nem merik, most meg már késő, mert sorra buknak a befogadó kormányok, és kiderül, hogy em is befogadó a nép......gondolom az olasz választási eredmények is csak orosz propaganda mi? :D:D
Mond, te tényleg csak ATV-t nézel?
Kicsit mozdulj már ki, és nézz körül mennyire szeretik az arabokat,afrikaiakat, főleg most hogy kiderült a sok orvosról,meg ügyvédről,akik bevándoroltak, hogy még írni -olvasni sem tudnak, a saját nyelvükön sem.... :)
Majd egy év múlva térjünk vissza a témára, amikor ezrével szállítják vissza a fasiszta német-olasz-osztrák,-francia hatóságok ezeket a megmentőket.
Egyszerűen lehet amúgy növelni a biztonságot, nem kell beengedni őket közénk, és nem kell engedni terjedni a szélsőséges tanokat.
Részemről az iszlámot sem engedném működni az unióban, mivel kirekesztő tanokat terjeszt, és a nők jogait semmibe veszi.
Ez nem vallás, hanem politikai irányzat vallási köntösbe bújtatva.
Aki nem tekinti egyenrangúnak a nőket, annak nincs helye európában.
Vagy te is ilyen muszlim kecskeinzultáló vagy, hogy ennyire hiányoznak neked?
A magyarok nemmel szavaztak , nem kell bevándorló muszlim ebben a formában, és ilyen tömegben.ellenőrizetlenül.
Európában most szavaznak lassan erről, és úgy néz ki, hogy ott sem kellenek, mindenhol fordulat van lassan.
Még néhány terrortámadás, és mennek a baloldali liberálfasiszták a levesbe ott is.
Ezt várható volt, ennyi marhaságot nem lehet letolni a nyugatiak torkán sem.
Amúgy meg a jelenkori terrorizmus,kivétel nélkül a muszlim radikálisokhoz köthető, ez tény.
Na ezt fogja európa lassan kiiktatni.
Szerencsére, nálunk minimális a veszély, hála a jelenlegi kormány józan ítélőképességének,és intézkedéseinek.
Ha ma fletó lenne hatalmon, már mi is muszlimok lennénk, mert az a kommunista gyökér még a templomokat is mecsetté alakíttatta volna, mert valaki brüsszelben ezt mondta neki.........

I-Work 2018.06.17. 18:28:42

Szelestey Lajos : nem fog megbukni

Irbisz 2018.06.17. 18:29:27

"Egyre terjed az Orbán-féle illiberalizmus, pedig a liberális demokráciából hosszú távon sokkal többet profitálnak a polgáremberek."
és
"Ha Merkel megbukik, az illiberálisok végképp győznének az unióban. De még ennél is nagyobb veszély leselkedne az egész európai tervre. Ily módon – ahogy az brüsszeli diplomata mondta – a kontinensnek minden másra inkább szüksége van, mint egy német kormányválságra. Azt egyszerűen nem engedheti meg magának. "

Nem értem mi a pék faszáért ragaszkodnak a liberálisok olyan, Európa demokratikus és ráadásul liberális értékeivel ellentétes tömegek korlát és ellenörzés nélküli tömeges befogadásával, és erőltetik, akik ideális esetben csak csak egyre növekvő, és a közeljövőben kb. fenntarthatatlan pénzügyi terhet jelentenek az EU-nak??
Holott a valóság mi, azt sajna már most látjuk: ezeknek a tetves muszlimoknak célja az eu értékeinek lebontása, beleértve pont a liberális értékeket, mert azok szúrják leginkább ennek a középkori tetves bagázsnak leginkább a szemét. És nem kell az az üres rizsával jönni h. ez általánosítás, a mérsékelt muszlimok, akik amúgy ki nem állják szélsőséges társaikat, mégis többre tartják őket a hitetlen gyaúr európaiaknál, ezért nem is jelentik (kb. csak fehér holló gyakorisággal v. személyes bosszúból) véres terrorcselekményekre készülő társaikat, sőt ha már menekülnek, akkor sem.
Ha meg ilyen idióták, akkor sajna nem igaz az első idézet, hogy jobban járnak velük a polgárok.

taga20 2018.06.17. 18:29:54

@Clyde Shelton: az értelmesfityeszszavazó az egy okszimoron!

ez a csóka is olyan, mint az ürgenő. amikor érte jöttek, akkor jön rá, hogy ki az ördögre adtam a szavazatom többször.

te ostoba, a gecire adtad, aki maga az ördög földi helytartója!:)))

I-Work 2018.06.17. 18:29:59

@LebensraumamOsten: neked ez a harc lesz a végső

I-Work 2018.06.17. 18:31:22

@Ménár Atya: cicavirág, legalább egymilliárd népvándorló van, a hülyeség, hülyeség..

Ménár Atya 2018.06.17. 18:40:11

@I-Work: Hát vándoroljanak, oda ahova engedik.
Úgy néz ki, lassan ide nem engedik őket.
Érted cuncimókus?
Amúgy nem a népvándorlás a gond, hanem az ellenőrizetlen erőszakos betelepítés.
Gondolom ha elmész a piacra, akkor te sem a szép paradicsomot veszed, hanem azt amelyiket a piacos adja, és annyit amennyit ő mond...........
Ez életszerű.
Had döntsem már el, kit engedek a házamba, ha meg hivatlanul jössz, bocs de nyakon baxlak mint a nyulat, és úgy doblak ki, hogy a lábad sem éri a földet.

taga20 2018.06.17. 18:53:54

@Ménár Atya: hallod haver, kurva jól tolod a gyagyást!:)))

I-Work 2018.06.17. 19:06:45

@Ménár Atya: Cicavirág, semmilyen erőszakos betelepítés nincs... Azt csak az 1 bites agyú, xenofób, etnonacionalista idióták gondolják, hogy a népvándorlást meg lehet úszni.
Nem most probléma, majd az lesz bő 10 év múlva...
A szocializációt, akár tetszik, akár nem-, most kell elkezdeni, mert ezel tudjuk magunkat majd később megvédeni.
Az, hogy néhány briganti gazember tömegeket heccel, magában is hányinger.
Végül nem a népvándorlás lesz európa veszte, elintézi azt a fidesz és még néhány populista, akit megfizetnek a magyar adófizetők pénzéből.

[megmondoember] 2018.06.17. 19:34:41

@Ménár Atya: "Hát....már megint ez a ronda orosz propaganda mi?"
vs.
"A német rendőrség közlése szerint nem terrorista volt a berlini támadó - informál az Euronews. Az 53 éves osztrák férfi egy késsel hadonászott a berlini dómban, miközben nagyjából százan voltak odabent. A rendőrök csak úgy tudták megfékezni, hogy rálőttek: a lábát találták el"
Elmebetegek minden népcsoportban vannak. Ahogy idióták is. Lásd magad! Ez még nem ok az egész népcsoport megbélyegzésére. Ahogy minden magyar sem hülye, csak azért, mert te az vagy.

"Majd egy év múlva térjünk vissza a témára"
Ezt halljuk már évezredek óta a hozzád hasonló nacionalista rettegőktől. Hogy itt a vég, és jövőre eljön. Aztán valahogy sosem jön el, hanem az a fránya Nyugat, ami évről évre több bevándorlót fogad be, egyre jobban él. Valami zavar lehet az erőben.... Nem?

"Egyszerűen lehet amúgy növelni a biztonságot, nem kell beengedni őket közénk"
A biztonságot úgy lehet növelni, hogy az ilyen idiótákat, mint te is vagy, fel kell világosítani, hogy nettó hülyeségeknek dőlnek be, illetve teljesen hamis információkat hisznek el és terjesztenek. És hogy ezzel maguk váltják valóra a saját félelmeiket.

"Ez nem vallás, hanem politikai irányzat vallási köntösbe bújtatva."
Mondod ezt a keresztény demokráciának csúfolt antidemokratikus kleptokrácia országában?

"Vagy te is ilyen muszlim kecskeinzultáló vagy, hogy ennyire hiányoznak neked?"
Nekem egyedül az értelem és az intelligencia jelei hiányoznak a megnyilvánulásaidból.

"A magyarok nemmel szavaztak"
Nem a magyarok szavaztak nemmel, hanem a magyarok egy része.

"nem kell bevándorló muszlim ebben a formában, és ilyen tömegben.ellenőrizetlenül."
Milyen formában és milyen tömegben? Letelepedési kötvényesen, tízezrével? És kinek nem kell és miért? Mert Magyarországnak nagyon is kell sok bevándorló, ha nem 90 évesen akarsz majd nyugdíjba menni.

"Európában most szavaznak lassan erről, és úgy néz ki, hogy ott sem kellenek, mindenhol fordulat van lassan."
Az orosz/fideszes álpropaganda szerint egyértelműen. A valóságban meg legjobb esetben is finomhangolnak a rendszeren. Ami ugyanakkor nem új dolog, mert így működik a világ, és azon belül a bevándorláspolitikai is, már évezredek óta mindenhol.

"Még néhány terrortámadás, és mennek a baloldali liberálfasiszták a levesbe ott is."
Egyrészt hülye vagy. A baloldali liberálfasiszta ugyanis többszörösen önellentmondó fogalom. Ez olyan, mint a száraz víz, ólomból. Vagy az eszes fideszes bértroll. Ilyen nincs a világban és soha nem is lesz.

"Amúgy meg a jelenkori terrorizmus,kivétel nélkül a muszlim radikálisokhoz köthető, ez tény."
Szerinted. Mert fingod sincs a világ történéseiről és a jelenkorról. És mert úgy definiálod a terrorizmust, hogy "muszlám radikális által elkövetett...".

"Na ezt fogja európa lassan kiiktatni."
Dehogy fogja. Nem lehet az elmebetegséget kiiktatni. Mint ahogy a butaságot sem. Ha lehetne, te már nem léteznél. Valószínűleg apád, anyád sem létezett volna.

"Szerencsére, nálunk minimális a veszély, hála a jelenlegi kormány józan ítélőképességének,és intézkedéseinek."
Szerencsére nálunk minimális az esély, annak ellenére is, hogy a jelenlegi elmebeteg tolvajkormány mindent elkövet az indulatok és az ellentétek felszítása végett.

"Ha ma fletó lenne hatalmon, már mi is muszlimok lennénk"
Az anyád meg, ha villamos lett volna, sárgára lett volna festve...

kunzoo 2018.06.17. 19:46:46

@[megmondoember]:
A muszlim bevándorlás nem oldja meg a nyugdíjkérdést.

Ménár Atya 2018.06.17. 20:50:13

@[megmondoember]:
Azt hiszed bármit is megcáfoltál? :)
Csak megerősíted a butaságod.
Aki bértrollkodással jön az bocs, de netto hülye.
Tényleg azt gondolod, hogy itthon ücsörgök és a fidesz fizeti az időmet? :)
Igazából a magadfajta beszükült vesztesekkel már nincs mit vitatkozni sem, érvet nem tudtok felhozni, csak szimplán próbáljátok valami marhasággal védeni a védhetetlent.
Migráns megkéselt valakit.akkor nálunk is késelés volt, nem migráns hanem magyar!. igaz?
Na ez ám egy kontra, igaz semmi köze a valósághoz, pista azért késelt mert összeveszett gézával, mohamed meg azért, mert te nem vagy muszlim, hanem európai ,esetleg kereszt lóg a nyakadban.
Na ez a baj, az almát hasonlítod a körtével, és azt hiszed hogy ezzel igazad is van.
A gáz csak annyi, hogy nem ez a valóság.
A többségnek nem hiányzik a migráció, sem nálunk,sem máshol európában.
Ezért dőlnek a liberálfasiszta kormányok.
Ja, ilyen nincs, meg illiberalizmus sem, azt mégis terjed :)
Amúgy igaz, tényleg nincs, ez inkább csak egy szójáték azokra, akik liberálisnak mondták magukat, és kiderült, hogy erőszakkal akarták véghezvinni a betelepítéseket, lefasisztáztak bárkit aki ellenkezett, tényeket, híreket hamisítottak céljaik elérése érdekében, hazudtak, migránsok által elkövetett bűnözésről megtiltották a híreket stb.
Gondolom te is ilyen liberálfasiszta lehetsz.
Bár ahogy nézem a tevékenységedet itt, inkább te lehetsz szimpla fizetett bértroll :)
De inkább egy csalódott nyugger,aki az előző kormány altest tisztogatója lehetett.
Ne aggódj, ha már nem fizetnek, mehetsz Viktor királyodhoz is tisztogatni :D:D:D
Na pá buta vesztes
Mondogasd hogy 2/3, csak hogy szokd az elkövetkező 10-20 évet :D:D:D

Ad Dio 2018.06.17. 21:16:22

@taga20:

Nem vagyok szakértő. Talán az ausztrálokat vagy az amikat kellene megkérdezni a dolog szakmai oldaláról. De azt hiszem valami olyasmi lehet a megoldás, hogy szépen visszakísérik a kiindulási oldalra. Ott az embercsempészt előállítják, a vízi járművet elkobozzák stb.

[megmondoember] 2018.06.17. 21:20:19

@Ménár Atya: "Tényleg azt gondolod, hogy itthon ücsörgök és a fidesz fizeti az időmet?"
Ha ingyen írod le ezt a sok baromságot, akkor még annál is hülyébb vagy, mint gondoltam.

Ennyike.

[megmondoember] 2018.06.17. 21:26:57

@kunzoo: "A muszlim bevándorlás nem oldja meg a nyugdíjkérdést. "
1. Az csak a nacionalisták fixa ideája, hogy minden bevándorló muszlim. Valójában meg nyilván sem a Magyarországról Londonba költözi munkavállaló, sem a Szíriából elmenekült keresztény nem az. Szóval ez éppen olyan hülye és alaptalan általánosítás, mint hogy minden bevándorló terrorista.
2. A muszlim munkavállalótól is éppen annyi nyugdíjjárulékot vonnak le, mint a keresztény ősmagyartól. Innentől kezdve éppen annyira jól oldja meg a problémát, mint amennyire a magyar őslakos kölke oldaná meg. Aki viszont nem oldja meg, mert egyrészt nem születik meg, másrészt mert ha mégis megszületik, kivándorol ez a sok idióta közül egy élhetőbb országba.

kunzoo 2018.06.17. 21:40:09

@[megmondoember]:
2105 óta beözönlött tömeg nagy része muszlim. Náluk a nők szerepe a társadalomban szinte nulla. Tehát a foglalkoztatásban jóval kevesebb nő vesz részt mint európában. a nők az ellátórendszerek szempontjából terhet jelentenek hisz nincs befizetés (nem engednek nekik karriert) de az egészségügyi és szociális ellátásokat igénybe veszik. Szinte az összes család nagycsalád, további kedvezményeket vesznek igénybe. A pénzük jó részét hazaküldik, nem helyben költik el. (lásd törökök Németországban) A kölkeik már nem akarnak dolgozni ott sokkal rosszabb a foglalkoztatási arány mint a szüleiknél. Összességében inkább további terhet jelentenek ahelyett hogy a népességük nettó befizető lenne.

Bolshevik 2018.06.17. 21:48:59

"Egyre terjed az Orbán-féle illiberalizmus, pedig a liberális demokráciából hosszú távon sokkal többet profitálnak a polgáremberek."

Ja ja. A hülye emberek. Nem tudják mi a jó. Bezzeg ti :D

Bolshevik 2018.06.17. 21:59:35

@[megmondoember]: "Szóval ez éppen olyan hülye és alaptalan általánosítás, "

Odáig jó esetben már oviban eljutnak a gyerekek, hogy ha azt mondják, hogy "a fiúk erősebbek mint a lányok", az nem azt jelenti hogy minden egyes fiú erősebb minden egyes lánynál.

Látom neked még nem sikerült ezt a lépést megtenned.

Meridian74 2018.06.17. 22:26:22

@taga20: "szerintem mennyé a kurvaanyádba, aszt próbálgasd te ostoba szargerincű tolvaj fityeszszar! "

Te meg hiába vagy szatyor, észt nem pakoltak beléd.
MuhahahahhaaAA! :D
süti beállítások módosítása