B1 blogcsalád



Orbán szerint megroggyan a magyar gazdaság, jönnek a megszorítások

2018. június 04. - nickgrabowszki

Európai gazdasági válságot jósol. kot.jpeg

Az eddig is lehetett tudni, hogy amit a miniszterelnök sajtótitkára kiadott az ún. kötcsei piknikről az nem igaz, de legjobb esetben is csak egy része az igazságnak. Miszerint Orbán főleg a migrációról és az európai kultúrharcról beszélt volna a Fidesz holdudvarának találkozóján.

Havasival szemben a résztvevők az atv.hu szerint egész máshová helyezték a hangsúlyt. Például a 

megszorításokra.

Orbán a szót nem mondta ki, de azt igen, hogy a minisztériumok nem számíthatnak arra a bőségre, amire eddig. A miniszterelnök ugyanis európai gazdasági válságot lát közeledni, aminek

  • fő oka az amerikai protekcionista gazdaságpolitika, a védővámok, a kereskedelmi háború az Unió ellen.
  • Másfelől el fog tűnni a a piacról az olcsó pénz, azaz nem lehet  (vagy csak drágán) hitelfelvétellel sem finanszírozni a gazdaságot.

Azaz arra számít, vége az eddig konjunktúrának és bőségnek. Az atv szerint már el is kezdődött a tárcák felkészítése a pénzbőség végére, de arról nem ír, hogy Orbán Kötcsén kimondta volna a magyar gazdaság megroggyanását, noha ez nyilvánvaló folyománya lesz egy európai válságnak. Egy kicsi és nyitott gazdaság nem tudja magát kivonni a következmények alól: a német autógyártókra kivetett amerikai büntetővámok 100 milliárdokat vonhatnak el a magyar GDP-ből, és így a költségvetésből is.

Az atv.hu szerint Kötcsén Orbán és Kövér (aki szerint az eddigi legnehezebb 4 évük jön) próbálta hűteni a várakozásokat. A megoldás szerinte az lehetne, ha feloldanák az Oroszországgal szembeni szankciókat, de erre nem számít, ezért

Európa beszorul Trump és Putyin közé.

A helyzet tehát úgy áll, hogy az európai konjunktúrának - ami eddig hatalmon tartotta  a Fideszt (az uniós támogatások, a külföldi munkavállalás és az ügyészség semmittevése mellett) - éppen az az amerikai elnök vethet véget, akinek hatalomra kerülésében Orbán 2 éve, Tusnádfürdőn azért bizakodott, mert sokkal jobbnak gondolta Magyarország számára, mint ha a demokrata adminisztráció marad kormányon.

Nehéz volna azt állítani, hogy igaza lett. De azt biztosan lehet, hogy le fogják tagadni, hogy valaha ilyet mondott volna.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr4914023450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aptikjampó 2018.06.04. 19:06:21

Na végre jön a válság és szarul fogunk élni, delegalább megbukik a geci!
Utána majd minden jó lesz mert veszünk fel IMF gazdaságos hitelt hogy odaadjuk a bankoknak, meg eladjuk megint a víz olaj meg gázcégeket oszt elleszünk. Meg lesz majd egy ciklus alatt három négy miniszterelnök mer nem szeretjük a diktatúrát csak egymás fúrását!

Peter Götz 2018.06.04. 19:46:03

@aptikjampó: Orbánt nem érdekli az emberek élete,így nekem is megér annyit,hogy az ország lekerüljön a trágyadomb mélyére,de csak ha a fidesz is odaszorul,tőlem Argentína sorsa is jöhet,ha elbukhatja a stadionjait........

Dinkainka 2018.06.04. 21:28:17

Lényeg legyen elég lőszer a NAV-nál, és a Parlamenti Őrségnél! Jól jönnek majd azok a gránátok is!

Ego55 2018.06.04. 22:00:29

Már nyolc éve az összeomlást, a gazdasági válságot hallom! Miben bíznak? Egyszer majd csak bejön?

Ego55 2018.06.04. 22:04:23

"Orbán szerint megroggyan a magyar gazdaság, jönnek a megszorítások"
"Orbán a szót nem mondta ki" mármint a megszorítást!

Akkor most mondta vagy nem mondta? Szóval úgy mondta, hogy közben nem mondta ki! Csak gondolt rá! DE akkor viszont nem mondta!

a nagy hohoohooo 2018.06.05. 06:10:44

Copy by Népszava :
István Nagy · Kecskeméti Kertészeti Főiskola
Most amikor egyre-másra nemzeti elkötelezett, az Európi Unió működésével és a migránssimogatással kritikus kormányok alakulnak, hazánknak - mint az általuk renitens országok egyik zászlóvivőjének - esélye sincs a hitelminősítőknél. Gondoljunk bele egy felminősítés milyen üzenet lenne a közelgő Európai Uniós választásokra? Ezt egyszerüen a vadlibsi pénzügyi körök nem engedhetik!
Tetszik · Válasz · 1 · 20 órája · Szerkesztve
Winter Ludvig · Московский государственный университет имени М.В.Ломоносова
Szörnyű megint támadják "édeshazánkat" :) milyen vaknak lenni?
...az Európai Unió váratlanul eljárást indított Magyarország ellen, amiért tartósan megsérti a középtávú költségvetési hiánycélhoz való közeledés szabályát. Ez alapján "csak" annyi történik, hogy a választási év költekezései és ígérgetései után itt az ideje reálisabban beszélni a gazdasági körülményekről és az ebből következő gazdaságpolitikai feladatokról. Ennek pedig része a költségvetési fegyelem helyreállítása.
www.portfolio.hu/.../panik-a-vilagban-fordul-a...
Sötét seggnyaló birkák mikor tisztul ki az agyatok? Igaz előbb agy kellene a tisztánlátáshoz
Pillan Laszlo · Jedlik Ányos Gépipari Technikum
Nem tudom értesült -e már róla, a pénznek nem csak szaga, de hazája sincs! Ha a pénzügyi befektető biztonságban tudahatja a pénzét, megkapja az általa várt hasznot fütyül rá, hogy egy országnak nagyon nemzethy, vagy ballibsi, kormánya van, vagy éppen diktátor sanyargatja a népet, neki a haszon számít!
Tetszik · Válasz · 1 · 20 órája
István Nagy · Kecskeméti Kertészeti Főiskola
Pillan Laszlo
A piacok majd megtanítják az olaszokat arra, hogy szavazzanak - mondta Günther Oettinger uniós költségvetési biztos.
Tetszik · Válasz · 20 órája
Valery Reumer · PJT
István Nagy Makó vitéz bácsi ki tetszik látni abból a sötét turulbaszorult echó tévés fejéből? Emlékszik még rám Makó vitéz bácsi? :) megint berúgott :) ,echó tévé bayer show boros imre derílium tremensbe esett :)

Ilyet senki sem mondott, az olaszokra sem - tehát fölösleges idézni.
Günther Oettinger a következőket mondta, szószerint:
Oettinger hat dazu im Interview wörtlich Folgendes gesagt: "Meine
Sorge ist, und meine Erwartung ist, dass die nächsten Wochen zeigen,
dass die Märkte, dass die Staatsanleihen, dass die wirtschaftliche
Entwicklung Italiens so einschneidend sein könnten, dass dies für die
Wähler doch ein mögliches Signal ist, nicht Populisten von links und
rechts zu wählen."
Oettinger szó szerint azt mondta egy interjúban: "Az enyém
Az aggodalom, és az a várakozásom, hogy a következő hetek meg fognak jelenni
hogy a piacok, amelyek az állam kötvényei, hogy a gazdasági
Olaszország fejlõdése olyan drasztikus lehet, hogy ez volt
A szavazók lehetséges jelek, nem pedig baloldali és jobboldali populisták jobb választás

www.spiegel.de/#action=404&ref=hpinject404
Mégsem tetszik · Válasz · 3 · 19 órája · Szerkesztve

a nagy hohoohooo 2018.06.05. 06:13:46

@a nagy hohoohooo: Valery Reumer · PJT
István Nagy Makó vitéz bácsi a sors nem ver bottal,így mondják ,de veri magát iszonyatosan nagy turulbaszorult szellemi korlátoltsággal ,kiveri a szellemi vak szemét :)

"Czippel Ferenc · Munkahely: Magyar Honvédség
Hámivan pedig Sorosnak mindenhol vannak emberei...no mindenholsárgafődigbuta bayerszarospesta az echó trévé egybites kommunikáció bayershó borosimre ?....höhööö..
Ez a Moody Allen nem zsidó véletlenül?

."Szót sem ejtett Magyarországról a Moody's
www.portfolio.hu/.../szot-sem-ejtett...
Mindegy, ha lett volna pozitív változtatás, akkor az a Nemzethy Keresztyéndemokrata Kormány és Varga Misi meg Matolcsy Gyuri érdeme.

Ha negatív változtatás, akkor az Soros György (pénzzsidók), Brüsszel, az ENSZ nyomásgyakorlása.
Hámer -hehee..."István Nagy · Kecskeméti Kertészeti Főiskola
Friss Róbert már előre újjong. Mintha egy kis ország gazdasága a világ gazdasági, kereskedelmi változásait befolyásolni tudná. Számára mind ez nem érdekes, lényeg hogy rosszabb legyen a magyaroknak. Eljöhet a várva-várt időszak, a FIDESZ hatalma megroppanhat, mert a magyar gazdaság motorját adó német autógyárak szedhetik a sátorfájukat. Lelki szemei előtt Fletó már újra ropja a táncát a miniszterelnöki irodában. Akkor lesz csak ismét móka, kacagás.
Tetszik · Válasz · 6 · 1 napja"....a nagy röhögés ,wasstapsihihii....

A konkrét és hiteles tényszerű adatok ismerete nélkül felelőtlenség is lenne a magyar állam pénzügyi helyzetének aktuális állapotát megítélni... kivétel ez alól Varga és Matolcsy NERtársak valamint a KSH... mondjuk nem egészen független ez attól hogy ők manipulálják a konkrét adatokat...

A Policy Agenda lerántotta a leplet a KSH hazudozásairól – A magyarok harmada él létminimum alatt!
Mindezek alapján 2017-ben a magyar háztartások: 48 a tartozott a társadalmi minimum alatt élők közé. Továbbá kijelenthető, hogy a lakosság 53 százalék olyan háztartásban él, ahol nem éri el a társadalmi minimumot a jövedelmi szint. 2016-ban a társadalmi minimum összege 112 136 forint volt.
168ora.hu/.../az-orszag-harmada-a-letminimum-alatt...
De ezt most így hova tegyem?
Az jó, hogy maradtunk, de ha vizsgálnak, akkor esetleg visszább csúszhatunk?
A fogyasztás tolhatja meg a magyar GDP-t
www.tozsdeforum.hu/.../a-fogyasztas-tolhatja-meg...
De késő van, mindjárt korán lesz.
Matolcsy nem látja, hogy lesz itt 4 százalékos növekedés
mfor.hu/.../matolcsy-nem-latja-hogy-lesz-itt-4...

Csak egyet mondok: Soros
Jelenleg 2 867 551 forint az egy főre eső adósság, ez öt év múlva 3 302 234 forintra emelkedhet.
mfor.hu/.../fejenkent-573-ezer-forinttal-nohet-a...
Vagy párhuzamos....
Hát nem erről pofázott Gyurcsány szarospesta hehe... az "Öszödi" beszéd pont arról szólt, hogy a Keynesi modell - nálunk (sem) működik. A Kormány pont ugyan ezt csinálja most is - fedezetlen pénzt "öntenek" a gazdaságba - tetejében a fogyasztásba.
A választás előtt béremeléscunami aminek semmi köze a FideSShez,a gazdasághoz,hanem az EUs pénzek gyorsított lehívása,lenyúlása , a kkv-k,a multik fizették meg árát,s aztán az áremelésekkel mi a fogyasztók,adózók,de a teljesítmény továbbra is a béke segge ,kivétel Mészáros ,Garancsi strómanok,Rogán kötvénybisznisz amit megincsak az adófizetők cehjehee...annyi történt ,hogy a FideSS a választásokra ,előre megfontolt szándékkal fedezetlen pénzt öntött a gazdaságba ,az Erzsébet utalvány is ennek az eklatáns precedense,csaxólok az öszödi beszéd éppen erről szólt.
Az Erzsébet utalványtól nem lesz több hal a tóban - se a fazékban - csak az ára nőtt meg már most 30 %-al. (miközben az ÁFÁ csökkent !)
Jó reggelt gyerekek! Remélem ágyban vagytok már. hehee...a háztartások kb fele soros ügynök és irigyek a a sikerekre. nincs látnivaló, soros emberei mindenhol ott vannak...ébresztő emberek a hülyék nem a másik oldalon vannak hehee hülyék vezetik az országot és a még nagyobb hülyék boldogan szarospestás szájjal éljenzik hehee....
Mégsem tetszik · Válasz · 9 · 3 órája · Szerkesztve"

További szép napot :)
Mégsem tetszik · Válasz · 4 · 18 órája"

Megpróbáltam beleélni magam az átlag mihígmélymagyar orbánseggszolgálatos szavazó bőrébe. Nem sikerült elsorvasztani az agyamat sajnos..gondolkodik...gondolkodik és gondolkodik tovább.
Minden alkalommal, mikor valaki azt írja, hogy innen már nincs lejjebb, ők ezt kihívásnak tekintik...
Ez az ország, megérdemli a sorsát...a FideSS biankó csekket kapott a lopáshoz és korrupcióhoz. Most már nem lesz megállás.
Nem akartam elhinni, hogy ennyi hülye él az országban, most már tudom, hogy igen!!!!! Minden második.Ma csak Magyarország bukik meg ! De az nagyon, legalább 2 emberöltőre .

chrisred 2018.06.05. 06:38:43

@Ego55: Sajnos, a bekövetkezése nem azon múlik, hogy Orbán kimondja a varázsszót. 2010-ben se mondta a ki azt a szót, hogy adóemelés, mégis megtörtént.

Róbert László 2018.06.05. 07:14:06

Ugyan márt ki beszélt itt megszorításokról ? Egészen biztos hogy Soros

T.Jani 2018.06.05. 08:23:18

Szerencsére Magyarország Európa Katonai és Gazdasági nagyhatalma, igy bennünket egy válság szele meg sem legyintene.
És ez biztos így van, hiszen a városunkban az elmúlt 8 évben 150 milliárdos város szépítési beruházás történt, akkor gondoljunk bele hány 100 milliárdért fejlesztették a város gazdaságát!!

bontottcsirke 2018.06.05. 08:32:38

Egyrészt soros lesz a hibás, másrészt a mackónadrágos fogatlan szülőgépeket semmi sem fogja megállítani, tehát szaporulat is lesz, csak nem minőségi. Ebből következik, hogy az ország túlél, de csak javarészt szöszmöszmackósok meg fideszesek lesznek és egy-két százalék olyan, aki rettegve él itt undorral, de nincs mit tenni, mert a szar elborította az egész országot. De ha a csillagok állása úgy hozza (kis trotyakmutyi szólása), akkor annyi embert kúrnak ki a közszférából és a Trumpi politika annyi munkahelyet fog megszüntetni a versenyszférában is, hogy a sok hülyének így hátha világossá válik, a tény, hogy egy kártyavár volt az egész, amit eddig CSOKnak meg életpályamodellnek hiottek.

csobi2011 2018.06.05. 09:12:07

Csak a ballibantak álmodoznak mindig megszorításokról, meg imf-ről, mert el se tudják képzelni az életet nélküle. Minden szoci kormány csak a megszorításokat nyomata, de persze semmi eredménye nem volt az emberek megnyomorításán kívül. Pont ezért van a fidesznek harmadszor kétharmada. Ez a kormány más gazdaságpolitikát is ismer a megszorításokon kívül. Ezt csak az itt lévő néhány utolsó ballib bolond nem fogja fel.

Csaba Szikora 2018.06.05. 09:28:58

@aptikjampó: Ige.igen.Alig várjuk.Meg Demszkyt vissza BP-re.Mondta fogy a pénze.Kell a pótlás.Meg alig várjuk vissza,a körbetartozásokat,meg a kifizetetlen alvállalkozókat.De jó is volna már egy kis izgalom.

aptikjampó 2018.06.05. 10:29:15

@Csaba Szikora: Tényleg Demszkyt kihagytam, a jótétemények sorából! Pedig ahogy láttam, sokat okosodott, most még jobb dolgokat tudna tenni velünk, épülne a 5-ös metró.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.06.05. 10:42:38

@aptikjampó: "épülne a 5-ös metró."

Most mi a bajod az 5-ös metróval? Igenis, épülhetne. Csak nem:
- 5 állomással
- 100 méterekre egymástól
- a valódi ár sokszorosáért.

Bicepsz Elek77 2018.06.05. 10:50:46

Valasztasok elott mindig penzszoras megy, utana 2 evig megszorítások kormanyoktol függetlenül. Elotte eros forint, untana infláció. Nincs ebben semmi uj.

Helga Beauty Salon2 2018.06.05. 11:01:15

@Dinkainka:" Lényeg legyen elég lőszer a NAV-nál, és a Parlamenti Őrségnél! Jól jönnek majd azok a gránátok is!"

Ne fossatok hazaárulók, nem nektek szánják azokat a lőszereket. Sajnos.

chrisred 2018.06.05. 11:06:39

@Bicepsz Elek77: Kivéve 2009-ben. Azzal Bajnai alá is írta a ballibek halálos ítéletét.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.06.05. 11:20:28

@Hilda kisfia: "Ne fossatok hazaárulók, nem nektek szánják azokat a lőszereket. "

Abban egyetértünk, hogy nem a fideszes hazaárulóknak. De akkor vajon kiket akarnak halomra gyilkolni?

Orbán veje 2018.06.05. 16:47:14

Ha nem jön az euból pénz akkor majd lopunk abból az adóból amit a libsik befizetnek. Kétharmadunk van megtehetjük. 2022 pedig olyan messze van hogy úgyse emlékszik senki hogy mennyit loptunk évekkel korábban. Majd osztunk megint bözsi utalványt meg migrációsokat mutogatunk mindenhol és akkor két és fél millióan ránk szavaznak. Ezzel elkalapáljuk a buta libsiket és megy minden tovább amíg világ a világ.
süti beállítások módosítása