B1 blogcsalád



Szíjjártó megkapta a magáét az amerikai külügyminisztertől, ezért kapart annyira, hogy találkozzon vele?

2018. május 31. - Szelestey

20203976_96dfdec6026f7d63e1720121a7bafa8f_wm.jpg

  • Pompeo az orosz kapcsolatot, a civilek és Ukrajna csuklóztatását kérte számon a magyar diplomácia vezetőjén, viszont Orbán retteghet, mert Washington pontosan tisztában van a magyar-orosz pénzügyi tranzakciókkal.
  • Az európai menedékpolitika máris orbanizálódott.
  • Az olasz választásokon azért futottak be a populisták, mert Európa magára hagyta az országot a menekültek minden terhével, cseppet sem volt szolidáris.

Newsweek

newsweek_logo.png

Az amerikai külügyminiszter sürgette Szíjjártó Pétert, hogy Magyarország lépjen fel Európában az orosz agresszióval szemben, és védje meg a civil társadalmat. A washingtoni találkozó egy nappal azután zajlott le, hogy a mind inkább Moszkva-barát magyar kormány benyújtotta a ’Stop, Sorost”. Pompeo azonban azt hangsúlyozta, mennyire fontos, hogy egy országban eleven legyen a civil szféra. Ugyancsak kiemelte, hogy segíteni kell Ukrajnának az orosz területfoglalással szemben, ideértve, hogy támogatni kell Kijev közeledését a NATO-hoz. Egyben lényegesnek nevezte, hogy ellensúlyozzák a rosszindulatú orosz befolyást Közép-Európában. Abban viszont egyetértettek, hogy bővíteni kell az energia beszerzési forrásokat. A lap hozzáteszi, a magyar vezetés nem sok jelét adja, hogy távolodni szeretne a Kremltől.

Azon kívül olyan idegengyűlölő, nacionalista és bevándorlás-ellenes retorikát alkalmaz, amely nagyon emlékeztet Putyinéra. Orbán és szövetségesei egyúttal átvették Moszkva gyűlöletét Soros Györggyel szemben. A kedden benyújtott törvényjavaslattal kapcsolatban az Amnesty International európai igazgatója kiemelte, hogy az bűncselekménynek nyilvánítja, ha bárki törvényes módon felvilágosítást, vagy jogi segítséget ad a menedékkérőknek. Ilyen formán megbénítaná ezeknek a szervezeteknek a tevékenységét, és még szörnyűbb helyzetet idézne elő az amúgy is sebezhető, földönfutó emberek számára. Az Atlanti Tanács szakértője szerint azonban Pompeo alighanem hiába próbál meg Szíjjártón keresztül közbenjárni Orbánnál, mivel az orosz kapcsolat nagyon erős. Ám az amerikai félnek vannak erős eszközei a miniszterelnök meggyőzésére, mert a washingtoni pénzügyminisztérium nyomon követi az oroszok és a magyarok banki műveleteit.

Emberi jogvédők közben azt közölték, hogy a budapesti amerikai nagykövetség továbbra is nyomást fejt ki a hatalomra a demokrácia és az emberi jogok védelmében, ám további erőfeszítések szükségesek. Gárdos Tódor, a Human Rights Watch-tól azt mondta, hogy az USA kormányzata és magyarországi képviselete hiába fejezte ki többször is aggodalmát az utóbbi években, ezért napirenden kell tartani a sajtószabadság és a pluralizmus ügyét, a civil társadalom elleni törvényeket, valamint azt, hogy az Orbán-kabinet idegengyűlölő és időnként antiszemita eszközöket vet be.

Washington Post

washington_post_1.jpg

Börtönbüntetést irányoz elő az új magyar törvénytervezet azoknak, akik segítenek a migránsoknak, miközben alig van menekült az országban, részben mivel a kormány megszigorította a bevándorlási politikát és egyértelművé tette, hogy nem kér az idegenekből. Ám a mostani javaslat további lépéseket tartalmaz, hogy a papírok nélkül érkező emberek ne kaphassanak támogatást és így ne maradjanak. Sok érintett civil szervezet úgy véli, hogy teljesen legálisan nyújt segédkezet a rászorulóknak. A Helsinki Bizottság úgy foglalt állást, hogy a hatalom a kommunista diktatúra óta nem tapasztalt félelmet igyekszik visszaállítani, és hogy az indítvány sért mindent, ami a jogállamiság kategóriájába tartozik.  A Belügyminisztérium szerint azonban jogosak a szankciók.

Die Presse

die_presse.jpg

Az osztrák Külügyminisztérium egyelőre nem kívánja kommentálni a ’Stop, Soros’-csomagot, de reméli, hogy törvény meghozatala előtt a magyar fél tekintettel lesz a többek közt Ausztria által megfogalmazott aggályokra. A szóvivő egyúttal emlékeztetett arra, hogy nemrégiben Budapesten jártak ez ügyben mind a Velencei Bizottság, mind az EBESZ megbízottai, a jelentésüket azonban még nem tették közzé. Ugyanakkor máris éles bírálatokat váltott ki, hogy a jövőben büntetendőnek számít a menekültek segítése. Így tiltakozott az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága.

Guardian

guardian.jpg

A vezércikk szerint komolyan kell venni Soros Györgynek a héten ismertetett javaslatát az eurózóna rendbetételére, még akkor, ha a javaslatokat könnyebb megfogalmazni, mint végrehajtani. Párizsban a befektető arra hívta fel a figyelmet, hogy van kiút a válságból, de csak akkor, ha az unió szembenéz a saját tévedéseivel. Igaz, ő már javarészt kiszállt az üzletből, de ezzel együtt nem könnyű helyzete, hiszen alapítványát épp most paterolták ki Magyarországról, antiszemita mocskolódás után. Ám az elemzése mélyreható és pontos. Mint rámutatott, a válság feltárta, hogy igencsak hiányos a tagállamok közti szolidaritás. Azon felül populista politikusok kihasználták, hogy az EU megszállottan ragaszkodott a megszorításokhoz. Mint ahogy a menekülthullámot is gyorsan a maguk javára fordították. A szervezet most három nyomasztó gonddal került szembe: a menekültkérdéssel, az önpusztító takarékoskodással és azzal, hogy szétesik. Az elsőre Soros tisztességes és egységes közös irányvonalat tanácsol. A briteknek azt üzeni, hogy térjenek vissza a többsebességes Európába.

A legfontosabb azonban valószínűleg az, amit az euroövezetről mond, hogy ti. az instabil a jelenlegi formában. Legújabban az olasz választás bizonyította, hogy a közösség képtelen megfelelő költségvetést megalkotni az euróra építve. De a jelen helyzetben az lenne a legsürgetőbb, hogy az unió nézzen szembe a saját melléfogásaival és korrigálja azokat.

Le Monde

le_monde.jpg

Az európai politika afelé tart, hogy a szélsőségesek megfertőzzék, a migráció ügyében pedig már orbanizálódott.  Azaz nyitott a magyar miniszterelnök által ajánlott „Európa erőd” felé. Vagyis lezárja a kapukat a gazdasági bevándorlók előtt, és csak a tényleges menekültek engedi be. Két évvel ezelőtt Juncker még azt mondta, hogy a szélsőjobbal nem lehetséges sem a vita, sem a párbeszéd. Ám a második félévtől átveszi az EU soros elnökségét az az Ausztria, amelyet 2000-ben a tagok még kiközösítettek, miután a Néppárt szövetséget kötött a Szabadságpárttal. Ma viszont három kulcstárca: a belügy, a külügy és a védelem éppen az FPÖ kezében van. Olaszországban az euroszkeptikus és idegengyűlölő Liga az 5 Csillag oldalán a hatalom kapujában áll. És ha befut az új választásokon, senki sem veheti félvállról az egyik alapító tag kormányát.

Amikor a veszély Európa szívét fenyegeti, a brüsszeli vezetőknek nincs más választásuk, mint hogy egyezkedjenek az új barbárokkal, ahogy a Financial Times nevezte őket. Máskülönben azt kockázatják, hogy még jobban gerjesztik a demokrácia tagadásának folyamatát. Amióta szégyentelenül meglovagolta a menekültválságot, a szélsőjobboldal több más fronton is áttört. Az AfD bejutott a Bundestagba. Orbán Viktor durván migránsellenes programmal választatta magát újra. És az Európai Néppárt továbbra is tűri a politikus túlkapásait. Ami Olaszországot illeti, ha az EU el akarja téríteni az olasz lakosságot a szélsőségesek szirénhangjaitól, akkor szolidaritást kell tanúsítania. Ám sem Brüsszel, sem főként Berlin nem adott ilyesfajta jelet, és nem is támogatja Marcon ötletét, hogy az euróövezetnek legyen igazi költségvetése.

Guardian

guardian.png

A populizmus egyik közismert szakértője úgy gondolja, hogy Olaszországban azért fordultak az emberek a populista pártokhoz, mert az EU nem volt szolidáris és magukra hagyta az olaszokat a hatalmas menekültprobléma kellős közepén. Cas Mudde, a Georgia-i Egyetem tanára szerint ha Itáliában új választások következnek, akkor az uniónak csupán néhány hónapja van, hogy rendbe tegye a saját tévedését, máskülönben még cudarabb dolgok jönnek. Mindenesetre jelenleg úgy áll, hogy a szervezet halálos fenyegetéssel szembesül: veszélybe került a status quo, mert megállíthatatlanul erősödik a populizmus, a legsötétebb múlt árnyai leselkednek ismét. A 5 Csillag és a Liga szövetsége nem az első populista kormány volna a földrészen, de még olasz földön sem. Hiszen most is ilyen kabinet van hatalmon a magyaroknál és a lengyeleknél, az olaszoknál pedig Berlusconi szolgáltatta a prototípust, jó 20 évvel ezelőtt.

Európa a Törökországgal kötött megállapodás után gyorsan hátat fordított a menekültügynek, főként, miután látta, hogy csökken a populisták támogatottsága. Ám ez nem érvényes Olaszországra, mert oda továbbra is özönlöttek a menedékkérők. Ám Brüsszel és a többi tagállam szándékosan nem figyelt oda, mert attól tartott, hogy ha ismét nyíltan napirendre kerül a kérdés, akkor ténytelen lesz beismerni, hogy még egyáltalán nem jutott túl a nehézségeken. Ezért beáldozta Itáliát, ahol ily módon a választás a bevándorlásról szólt és annak elutasítása párosult ez EU-ellenes érzelmekkel. Ennél fogva ha az unió menteni kívánja legalább a károk egy részét, akkor igazi segítséget és szolidaritást kell felajánlania. Ha nem ezt teszi, Rómában egy még inkább Európa-ellenes, populista koalíció jöhet létre.  

FAZ

frankfurter_allgemeine.jpg

Soros láthatólag új népszavazást akar britek uniós kilépéséről, ezért anyagilag támogatja az ezt szolgáló kampányt. A „Nagy-Britanniának a legjobbat” elnevezésű kezdeményezés megpróbálja egy év alatt mozgósítani a lakosságot a Brexit ellen. Az üzletember két napja Párizsban rámutatott, hogy a kiválás hatalmas károkkal jár mindkét oldal számára. Főleg amikor az EU létveszéllyel néz szembe – tette hozzá. Ezért finanszírozza a szigetországi akciót és ugyanilyen okokból szeretné meggyőzni Brüsszelt, hogy Londonnak bent kell maradnia. Soros pályafutását ismertetve a lap felidézi, hogy mára mennyire elmérgesedett a viszony a milliárdos és annak korábbi védence, Orbán Viktor között.

Der Standard

der_standard.jpg

Az Osztrák Néppárt strasbourgi frakcióvezetője kijelentette, hogy a nacionalizmus nem old meg semmit, viszont a koalíciós partner Szabadságpárt vezére folyamatosan bujtogat, anélkül azonban, hogy megoldást kínálna az általa felvetett gondokra. Karas arra reagált, hogy Strache legújabban szeretné távol tartani országától a keleti uniós tagállamokból érkező munkavállalókat. Mint mondta, itt az egyik alapvető EU-szabadságjogról van szó, és ha felszámolják, az 250 ezer olyan osztrákot is érintene, aki szintén külföldön dolgozik. Arról nem beszélve, hogy Ausztria jólétének 60 %-a a határon túlról származik, továbbá, hogy az egészségügyi és szociális rendszert nem lehetne fenntartani a magyar, szlovák és más vendégmunkások nélkül. Karas kitért arra is, hogy az egyhangú döntés szabálya gátolja az unióban a cselekvőképességet, illetve a gondok rendezését. Továbbá, hogy Strache szórakozik az emberek félelmeivel és aggodalmaival, ám ezzel cseppet sem járul hozzá az európai terv valóra váltásához.   

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr1614014038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szilágyi Imre 2018.05.31. 06:06:23

Látod Szelestey elvtárs, a nagy nemzetközi libernyák lapok tele vannak Orbánt és Sorost elemző cikkekkel.
Ilyenkor elgondolkodom azon, amikor a baloldaliak és a liberálisok szakmányban arról klimpíroznak, hogy Orbánnal nem foglalkozik senki, meg különben is, nincs Soros terv.
Azok után, hogy 3-4 év alatt már a másodikat ajánlja az EU-nak.
:)

indekx ISIS AlQaeda mind CIA termék 2018.05.31. 07:03:59

Ukrajna- Puccsisztán NATO tagságát mindenképp blokkolni kell. Hacsak nem akar az elvtárs az oroszok ellen harcolni. Bár ahhoz gyáva, ahogy a dicsőséges amerikai hadsereg is:

www.newsweek.com/us-military-no-general-fight-russia-941305

Az meg külön öröm, hogy Szijjártó a STOP SOROS után közvetlenül dörgölte bele ennek a zsírdisznó, háborús uszító CIA- igazgatónak a képébe, hogy "lekapcsoljuk az iszlámista inváziót szervező ügynökeiteket"
:DDD

FCUK26 2018.05.31. 07:44:14

"az amerikai félnek vannak erős eszközei a miniszterelnök meggyőzésére, mert a washingtoni pénzügyminisztérium nyomon követi az oroszok és a magyarok banki műveleteit." demokratikus jogállami eszközökkel :):):)

István Becze 2018.05.31. 13:30:57

Már megint Amerika mondja meg mit csináljunk.Izrael jól elökészitette a terepet.

imi60 2018.05.31. 20:44:32

@István Becze: jobb mint ha a KGB-s Putyin elvtárs mondaná meg. Nosztalgiád van a KGB iránt?

bzsoa 2018.06.01. 08:33:29

@imi60: Szerintem meg se az oroszok se az amcsik ne mondják meg hogy mit kell tennünk. Amerika érdeke Ukrajna megerősödése az hogy Ukrajnában a még megmaradt párszázezer magyar nemzetiségűt "ukránosítani" akarják nem igazán éri el az ingerküszöbüket. Ez ugyanaz mint amikor néhány éve "őszintén" aggódtak a magyar demokrácia miatt közben meg Pakisztánt meg a szír ellenzéket pénzelik, legnagyobb arab barátjuk Szaud-Arábia stb. stb.

rnz 2018.06.01. 08:44:10

"Az európai menedékpolitika máris orbanizálódott."
Felcsillant a remény.
"Az olasz választásokon azért futottak be a populisták, mert Európa magára hagyta az országot"
LÓFASZT! Nem Európa hagyta magára, hanem a nyomorult EU parlament, élén a véglény soros bábokkal.
"Az amerikai külügyminiszter sürgette Szíjjártó Pétert, hogy Magyarország lépjen fel Európában az orosz agresszióval szemben"
Vajon a nagy, erős és bátor USA helyett miért a totálisan jelentéktelen Viktornak kell ezt megtennie?

chrisred 2018.06.01. 09:09:54

@bzsoa: A mi érdekünk meg Ukrajna európai integrációja, hogy végre az ott élő magyarok és köztünk is megszűnjenek a határok. Vagyis az érdekeink egybevágnak. Nekünk csak annyit kellene csinálnunk, hogy felhívjuk az ukránok figyelmét, tegyenek különbséget az orosz nyelv és az Unió egyik hivatalos nyelvének használata között, ha komolyan gondolják a csatlakozást.

chrisred 2018.06.01. 09:10:46

@rnz: Talán mert az USA nem európai ország?

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.06.01. 09:13:43

Ah, péntek, itt az ideje a soros sajtó liberális szócsöveinek szemlézésére. Érdekes lenne, ha minden alkalommal a cikkek szerzője is fel lenne tüntetve.... Biztos nagy lenne a változatosság, kb ugyanaz a brigád írja a magyarokat fikázó cikkeket folyamatosan 5-6 éve. Ez ugye egy csöppet sem gáz... :-)
Az amcsik amúgy pedig beengedhetnének magukhoz néhány százezer muszlim bevándorlót, ha már ennyire szeretik őket, van az EU-ban felesleg belőlük, vihetik.... Csak azt nem értem, miért nem viszik őket? Hiszen ezek mind-mind gyámolítandó menekültek, akik szeretnének dolgozni és beilleszkedni abba a társadalomba, akik befogadják őket.... Vagy lehet hogy tévedek?

Fergio 2018.06.01. 09:34:37

@Magánvéleményem:
Nem igazán értem, hogyan jönnek ide az amcsik. Az amerikaikhoz évtizedek óta áramlanak a mexikói menekültek, meg a közép amerikai országokból származó szerencsétlenek. Amerikában élő ismerősöm elmesélte, hogy kint egy akár lejárt papírokkal rendelkező külföldit addig nem vegzálnak a hatóságok, amíg dolgozik és fizeti az adót. A rendőrök folyamatosan megfigyelés alatt tartják a mexikói munkásokat, rendőrautó naponta megjelenik azoknál a házaknál, ahol foglalkoztatják ezeket az embereket, de nem intézkednek. Nem hinném, hogy a "muszlim hordák" sokkal roszabbak lennének mint a "drogkereskedő, maffiázó mexikóiak, kolumbiaiak", tehát a kérdés, hogy a magyar állam ha már annyira majmolja az amerikaiak törvényeit, akkor ezt a fajta metodikát miért nem tudja követni. Mármint nyilvánosan. Ugyanis mégiscsak beengedtünk 1290 menekültet embert és 19000 letelepedési kötvényes "szerencsétlent", és ezzel a hatalmas számmal Szíjjártó ficsúr faszgyerek veri a mellét Orbánnal együtt. Az amerikaiaknál több százerer közép-amerikai menekült él, nem értem, mi a fasz köze van ennek Orbán 1290 menekültjéhez?

gyurmicsek 2018.06.01. 09:36:26

Cúna Sojos báncsa Magyarországot, nyaf, nyaf.....

Tangooo 2018.06.01. 09:57:20

Akkor leírnám az ideális magyar törvényhozást: a Fidesz-frakció tagjai reggelente leülnek a telefon mellé és egyenként felhívják a fontosabb szervezeteket az ENSZ-től a borz-tenyésztők világszervezetéig, majd ha ezzel végeztek a világ összes kormányát és beolvassák nekik a törvénytervezet szövegét (mindenkinek saját anyanyelvén).
Ha mindenki meg lesz elégedve a tervvel, akkor beterjesztik a plénum elé.
Bár biztosan lenne néhány okostojás a DK frakcióban, aki korrupciót kiáltana.

apro_marosan_petergabor 2018.06.01. 10:16:55

Szelestey, te kinek drukkolsz (mgyar az állampolgáráságod?)? Az USA-nak, hogy kényszerítse Mo-ot arra, amire az ócska hazai liberók és Soros eddig nem volt képes?
Másrészt ez nem úgy működik, ahogy te meg libero elvtársaid elképzelik. Mo egyelőre európai, s az EU tagja, ráadásul független, egy elég tökös miniszterelnökkel - Pompeo pedig bár tesz tánclépéseket az USA-ban sajnos még mindig elég erős establishmentnek, nem azoknak a végrehajtója, bármennyire is szeretnék ezt a hazai SZDSZ szökevények.
A sok beidézett libero lap pedig nem újság, ezek mindig úgy hazudnak, ahogy eddig is megszoktuk tőlük - remélem még jobban fognak nyüszíteni az EUs választások után...

Több cseszlovák filmvígjátékot! 2018.06.01. 10:18:52

" Olaszországban azért fordultak az emberek a populista pártokhoz, mert az EU nem volt szolidáris és magukra hagyta az olaszokat a hatalmas menekültprobléma kellős közepén"

Ha meg szétterítik az afrikai hordát, akkor még több országban fordulnak a brüsszelita csinovnyikok ellen. Olyan ez, mint az egészséges immunválasz

Több cseszlovák filmvígjátékot! 2018.06.01. 10:32:27

@bzsoa:
Az ukrán szélsőjobbhoz képest még az egykori virules Jobbik is csak kiscserkészek gyülekezete. És ezek a milíciák lényegében már át is vették a hatalmat, a rendőrség se tud fellépni ellenük. De persze nem emiatt kell aggódni, hanem mert Magyarországon Orbán blablabla blabla bla

Önmagát leplezi le a műrettegés

www.bbc.com/news/av/43632454/ukraine-on-patrol-with-the-far-right-national-militia

Több cseszlovák filmvígjátékot! 2018.06.01. 10:37:50

@Fergio:
" A rendőrök folyamatosan megfigyelés alatt tartják a mexikói munkásokat, rendőrautó naponta megjelenik azoknál a házaknál, ahol foglalkoztatják ezeket az embereket, "

Tiszta fasizmus lenne, ha Magyarországon csinálnák. De így persze a világ legfejlettebb demokráciájának gyakorlata

rnz 2018.06.01. 10:42:04

@chrisred: Ezt azt ostoba kérdést komolyan is gondoltad?
De akkor továbbvihetjük:
1. Ha annyira nem európai ország, akkor minek ugat bele?
2. Van 1-2 ország az EU-ban, akiknek egy cseppet nagyobb befolyása van, miért nem őket találják meg?

Fergio 2018.06.01. 10:47:29

@Több cseszlovák filmvígjátékot!:
Aha. Börtönnel fenyegetni azokat az embereket, akik menekülteknek segítenek, az mi is? Minek is hívták azt a rendszert, amikor elvitték azokat, akik zsidókat bújtattak úgy 70 éve?
De sok hasonlóság van, nem?

Fergio 2018.06.01. 10:49:39

@Több cseszlovák filmvígjátékot!:
Nem világos, abban mi a fasizmus, hogy megfigyelés alatt tartják azokat, akiket egyébként már ki kellett volna toloncolni lejárt vízum/papír miatt?

chrisred 2018.06.01. 11:09:27

@rnz: Alkalmazkodtam a szintedhez. De folytathatom: 1. most az a gond, hogy nem ők teszik meg Orbán helyett, vagy hogy beleugatnak? 2. ha Szijjártót látták vendégül, kit kellett volna megtalálniuk?

chrisred 2018.06.01. 11:12:18

@Több cseszlovák filmvígjátékot!: Miért ne tehetnék meg ezt Magyarországon a rendőrök (azon kívül, hogy ehhez valamilyen szervezettség is kellene)?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.01. 11:14:55

Soros tombol, hogy az USA külügy hivatalosan fogadta a magyart.

Sir Galahad 2018.06.01. 11:48:30

Szerintem a magyar kormány kész lenne támogatni Ukrajnát, ha felhagyna az ottani magyar kisebbség szívatásával. Ez csak az ukránokon múlik.

rnz 2018.06.01. 11:50:17

@chrisred: Ha alkalmazkodni szeretnél a szintemhez, előbb ültess be egy gerincet és töltsd meg a tisztára mosott agyad hasznos és valódi információkkal.
1. Az a gond, hogy beleugatnak ÉS Orbántól várják a megoldást, mintha ez valóban rajta múlna.
2. Szijjártó előtt járt ott más is (Macron, Merkel) és ha jól sejtem utána is meg fog fordulni ott 1-2 európai vezető.
Látom rém bonyolult dolgok ezek.

Grand Prix 1801 2018.06.01. 12:01:38

Oroszország nem bántja az őslakos kárpátaljai magyarságot, az úgynevezett "Ukrajna" viszont ellenségnek tekinti és meg akarja semmisíteni őket. Amerika kénytelen lesz belátni, hogy Magyarországnak a nemzettestvérei a legfontosabbak, minden más csak utánuk következhet.

Több cseszlovák filmvígjátékot! 2018.06.01. 12:04:15

@Fergio:
Szerinted hány rendőr kellett volna 2015-ben ahhoz, hogy minden egyes migránst megfigyelés alatt tartson onnantól kezdve hogy illegálisan átjött a határon? A számadatból lejön a realitása az ötletednek

Kondom Keselyű 2018.06.01. 12:05:23

tokeletesen mukodik az orban-terv. amerikaban egy szo nem volt arrol,hova tudnanak fejlodni. kizarolag arrol volt szo,hogy fejezzuk be a szovjet erdekekek,a nyugat szetveresenek a tamogatasat. ha az asszonyt mindennap osszevered,mar azert is halas,ha 1 nap kimarad.

chrisred 2018.06.01. 12:10:50

@rnz: Értem, ha nekem két gerincem lesz, akkor kettőnknek meglesz átlagban az egy. És felejtsek el mindent, amit eddig tudtam és tapasztaltam a világból, és helyére töltsem fel a Habony művek összest és a Pravda vezércikkeit. Köszönöm, ennyire nem akarok NER kompatibilis alattvaló lenni.
1. Nem vár tőle senki megoldást, csak azt, hogy próbáljon egy szuverén európai állam vezetőjeként viselkedni, ne Putyin csatlósaként.
2. És nekik mit mondott Pompeo? (Már ha vele találkoztak, emlékeim szeint Merkel sokkal keményebben beszólogatott Trumpnak, mint ami a vezértől valaha várható.)

Több cseszlovák filmvígjátékot! 2018.06.01. 12:13:17

@chrisred:
Egyszerűbb megfogni a tolvajt, mint utólag nyomozni hogy hová vitte a lopott szajrét. Még egyszerűbb rácsot tenni az ajtóra, hogy be se törhessen

A migrincseket nem kell beengedni, és meg van oldva. Illegális belépés persze mindig is lesz, ezért lecsapni a tettestársakra és az orgazdákra fontos eleme a bűnüldözésnek. Lásd stop Soros

imi60 2018.06.01. 12:13:53

@bzsoa: már régóta tudott dolog hogy az erősebb kutya mondja meg a kisebb kutyának , hogy mit is tegyen. _Ha nem úgy tesz vagy ide-oda ugrál a falkák között akkor előbb utóbb széttépik. Lásd Trianon bár ugye az egy kicsit más eset volt de 95%-ban mi bactunk rá nem Ausztria.

chrisred 2018.06.01. 12:24:16

@Több cseszlovák filmvígjátékot!: Nem tudom, ez hogy jön ahhoz, hogy a Magyarországon illegálisan alkalmazott harmadik országbeli munkavállalókat megfigyelés alatt tarthatják a hatóságok.

Fergio 2018.06.01. 12:26:25

@Több cseszlovák filmvígjátékot!:
Megint hülyeséget beszélsz. Senki sem mondta, hogy mindenki mellé rendőr kell. 2015-ben hány menekült maradt ebben az országban akik mellé rendőr kellett volna? Szerintem egyse. És ez most is így van.

Fergio 2018.06.01. 12:33:53

@Több cseszlovák filmvígjátékot!:
"Illegális belépés persze mindig is lesz, ezért lecsapni a tettestársakra és az orgazdákra fontos eleme a bűnüldözésnek."
Ezekre eddig is le kellett csapni, erre eddig is volt törvény, ehhez semmi köze a Stop Sorosnak. A menekültek támogatása nem azonos az orgazdák által pénzért határon átszöktetéssel! Ezt jó lenne, ha az összes fasiszta Orbánista megértené. A menekült sem azonos a migránssal.
Gondolom a saját propaganda médiátoknak hisztek:
www.origo.hu/itthon/20150909-migrans-menekult-europai-unio-bevandorlas-illegalis-bevandorlas-fogalmak.html

Nézzél több csehszlovák filmvígjátékot, mert még nincs kimosva eléggé az agyad...

czerka 2018.06.01. 12:39:23

"Az európai menedékpolitika máris orbanizálódott." - ez virágnyelven azt jelenti, hogy a józan észhez kezdenek visszatérni?
Mert Orbán nem találta fel a spanyolviaszt, nem ő keményített be és hozott új szabályokat, hanem egyedül ő alkalmazta a már létező, hatályos jogszabályokat következetesen és tartott ki Magyarország uniós kötelezettségének, a schengeni határnak a védelme mellett.
Most Európa kezd normalizálódni. Ez jó hír. Lehet orbanizációnak hívni, de szerintem ez a normális ügymenet.

Magyarország hogy csuklóztathatná Ukrajnát? Magyarország egy kis ország, Ukrajna meg egy nagy, erős ország. Inkább az van, hogy Ukrajnában szélsőjobboldali náci ukrán terroristák robbangatnak, lövöldöznek már Kárpátalján is és ezt Magyarország szóvá tette. Az ukrán fasiszták polgárháborút akarnak a magyarokkal Kárpátalján, a magyarok meg ezt nem akarják. Most volt egy letartóztatás, hídrobbantó ukrán nácikat vettek őrizetbe Kárpátalján.
A ballibek tapsolnának egy kárpátaljai magyarirtásnak, ez nem vitás. Az épelméjű magyarok meg ezt meg akarják gátolni.

"Az olasz választásokon azért futottak be a populisták, mert Európa magára hagyta az országot a menekültek minden terhével,"

Az olaszok hagyták cserbe Európát, amikor ahelyett, hogy visszafordították volna az iszlámista-sorosista csempészhajókat, befogadták az Afrika mélységeiből indult tömegeket. Mindenben megszegve a schengeni egyezményt. Most egyék meg, amit főztek.

MACISAJT 2018.06.01. 12:58:36

Honnan tudjuk hogy Magyarország és Orbán jó úton jár?
Ha egyéb információink nem volnának, abból teljes biztonsággal hogy "ezek" őrjöngenek napok , hetek óta minden hullámhosszon...:
nepszava.hu/cikk/1160700-elvtelen-amerikai-fordulat-orban-kegyeiert

És akkor most nepszava.hu/cikk/1161122-formalodik-a-feher-hazi-talalka az ettársnő kénytelen volt ezt is nyilatkozni:
"Egyre valószínűbb, hogy Orbán miniszterelnököt meg fogják hívni Washingtonba, hogy találkozzon Trump elnökkel. Ennek nem látom semmi akadályát, sőt, olyasmit is lehetett hallani, hogy a meghívót talán már kézbesítették is. "

Ajvé, córesz...
És még Totó kutya is megdöglött....

Muhaha

MACISAJT 2018.06.01. 13:02:54

Azért egy mondatra felhívnám a figyelmet a stamdard cikkéből:

" az 250 ezer olyan osztrákot is érintene, aki szintén külföldön dolgozik. "

A kurva anyjukat..Bizonyára őket is Orbán üldözte el...

Muhaha

2018.06.01. 13:43:42

Ami Magyarországon kezd kialakulni, hogy már a fejkendős asszonyokra és fekete Pákóra is rendőrt hívnak, azt a muszlim társadalom jól ismeri. Úgy változtatnak meg benneteket, hogy észre se veszitek az iszlám világrendre rendezkedést, amit a fidesz vezényel le szép csendben nagy keresztény dumával. Az amerikaiak szeretnek mindenbe belepofázni és amíg a pénz uralma valamit is számít, addig tehetik, bár ahogy az értékes pénzük keletkezik, az mindenhol máshol bűncselekmény.

morph on deer 2018.06.01. 13:45:25

@chrisred:
“Miért ne tehetnék meg ezt Magyarországon a rendőrök”

Talán mert viszonylag kevés illegális mexikói munkás van?

morph on deer 2018.06.01. 13:51:04

@Grand Prix 1801:
“Amerika kénytelen lesz belátni,”

Kénytelen lesz. És ha mégsem?

“...hogy Magyarországnak a nemzettestvérei a legfontosabbak, minden más csak utánuk következhet.”

Például a magyarországi magyar lakosság érdeke is csak a román-, ukrán-, szerb- és szlovák területen élő “nemzettestvérek” érdekei után következik, ezt tudjuk.
Bár feltételezem, hogy ezt az amerikaiak is tudják.

Több cseszlovák filmvígjátékot! 2018.06.01. 15:10:49

@Fergio:
Hogy valaki pénzért csempészi be a migrincseket vagy pedig egyéb okból az fontos körülmény, de legfeljebb árnyalja a büntethetőséget. Mint ahogy az se sokat változtat, ha valakinek a fejét azért vágod le, mert szerinted nem jó helyen volt, pedig nem is akartad megölni

Több cseszlovák filmvígjátékot! 2018.06.01. 15:16:35

@Fergio:
Menekültek a magyar határon nincsenek az új törvényi szabályozás szerint. Kivétel lehet pl. Ukrajna az ottani állapotok miatt, illetve olyan speciális eset, amikor valaki 10 országon keresztül menekült pl. Bangladeshből, és mindenütt benyújtotta a menedékkérelmét, de mindenütt elutasították és üldözésnek van kitéve

Több cseszlovák filmvígjátékot! 2018.06.01. 15:23:00

@Fergio:
Ha az egyébként dolgozó mexikói migránst folyamatos rendőri megfigyelés alatt kell tartani, miként írtad, akkor mit lehet csinálni azokkal akik pont abban utaznak, hogy mindenféle ellenőrzés alól kivonják maguk?

Nyomkövetővel, bőr alá ültetett azonosítóval persze sokat lehetne könnyíteni ezen, csak egyrészt drága, másrészt Strasbourgban kapásból elvetnék. A sorosistáknak a migrincs a szent tehén, nem szabad zavarni

Fergio 2018.06.01. 15:23:30

@Több cseszlovák filmvígjátékot!: Ha van Facebook-od, javaslom a következő elemzés elolvasását. Sajnos arról szól, hogy a törvénytervezetet alkotó jogászok rengeteg jogi "rést" hagytak benne. Magyarán össze van csapva.
www.facebook.com/nagyboldi/posts/10214394970581313

Több cseszlovák filmvígjátékot! 2018.06.01. 15:32:17

@Fergio:
A határkerítésről is azt hallottam hogy nem fog működni, aztán mégis. Úgyhogy ne aggódjatok

Fergio 2018.06.01. 15:37:40

@Több cseszlovák filmvígjátékot!: Soros elsősorban a menekültekről beszél, nem a migránsokról. (Migránsokkal kapcsolatban azt írta a "Soros-tervben", hogy helyben, ott kell kialakítani kórházakat, munkahelyeket, iskolákat, hogy a gazdasági kivándorlók ne menjek Európába.) Írtam már, hogy különítsük el ezt a két fogalmat, mert nem ugyanaz! Sajnos a kormány össze-vissza hazudozik, és ezt a két egyáltalán nem azonos fogalmat direkt keveri.

Nem azt írtam, hogy minden mexikóit az amerikaiak folyamatos megfigyelés alatt tartanak, csak azt, hogy amíg fizeti az adót, nem utasítják ki. Ez azt is jelenti, hogy addig élhet az országban, amíg nem kerül összeütközésbe a törvénnyel. Akikről írtam, azok olyan emberek, akiknek nincs állása, hanem családoknál dolgoznak, és valamiért kiemelten figyelik őket.

2015-ben rengeteg menekült (ha jól tudom a legtöbben Szíriából jöttek) jött az országba, és ment tovább nyugatra. Ha itt maradtak volna - csak hát bolondok lesznek egy olyan országban szerencsét próbálni, amelyikben Európában a 2. legmagasabb az adó -, akkor lehetett volna rájuk is alkalmazni az amerikaiak metodikáját szerintem. Ott sem tudnak több százezer migránssal mit kezdeni... most csinálnak kerítést több ezer km-en... tuti, csak irdatlan sok pénz...

Fergio 2018.06.01. 15:40:50

@Több cseszlovák filmvígjátékot!: A határkerítés működik? A 300 km-es déli szakaszon a 150 km? 2 hete volt kb., hogy a román határon 70 illegális határsértőt fogtak el egy szerb kamionban. Működött pár hónapig, amíg rá nem jöttek a migránsok, hogy a szerb határnál nem tudnak átjönni, mentek Románia felé, meg a horvátok felé.

Több cseszlovák filmvígjátékot! 2018.06.01. 16:00:39

@Fergio:
Te kevered össze a fogalmakat, amikkel egyébként mindenki tisztában van. Nem mellesleg aztán el is botlasz a saját lábadban, amikor a mexikói gazdasági bevándorlót igyekszel összemosni az európába bármilyen okból bejutni akaró allahozókkal

Mexikóból nem a segélyért migrálnak, mivel arra nem is számíthatnak. Nagy hiba ha Európa ilyen haszontalanokra költi a pénzét, miközben saját égető szociális problémáit se bírja megoldani. A migrincspátyolgatók pedig még fokoznák ezeket a kiadásokat azzal, hogy a terheket az államra lőcsölik. Soros szerint Európának morális kötelessége felvenni a migrincseket, ha kell hitelből fizetve a számlát

Meg is lesz a fizetség az ügynökeinek: börtön, pénzbüntetés, kiutasítás

Több cseszlovák filmvígjátékot! 2018.06.01. 16:02:42

@Fergio:
Akkor a gyorshajtás szankcionálása se működik, épp a múltkor húzott el mellettem valaki ezerrel

miért 2018.06.01. 21:30:20

@apro_marosan_petergabor: Ez a három féreg a példaképéi? Gondolhattam volna!

apro_marosan_petergabor 2018.06.03. 08:24:59

@miért: Kis dislexiásom ez az olvasatod? Akkor gyenge suliba járhattál, s egyik résztvevője lehettál a PISA tesztnek, nem épppen javítva az eredményeket...

miért 2018.06.03. 10:03:06

Miért nem a felvetésemre válaszol? Csak mellébeszél! A nevéből az derül ki, hogy a kedvencei közé tartoznak ezek a kommunista rohamosztagosok!
süti beállítások módosítása