B1 blogcsalád



A német uniópártok végre szóltak Orbánnak, hogy ne szórakozzon se a CEU-val, se a civilekkel

2018. május 28. - Szelestey

merkelorban_1.jpg

  • A CDU-CSU értesítette Orbánt, hogy ha sokat ugrál, akkor nemigen maradhat az Európai Néppártban.
  • Európa a demagógok kezébe ad ütőkártyát, ha úgy tesz, mintha csak Putyin miatt lenne megosztott a földrész.
  • Újságírók rendszeresen beletörlik a lábukat Sorosba, de ő azért nem veszi semmibe a sajtót, nem úgy, mint a szintén milliárdos Elon Musk.

Tagesspiegel

 

Hírek szerint a német uniópártok parlamenti csoportja két feltételtől teszi függővé, hogy a Fidesz az Európai Néppárt tagja maradhasson. A követeléseket, miszerint ne paterolják ki a Közép-Európai Egyetemet Budapestről, illetve a „Stop, Soros”-törvénnyel várják meg a Velencei Bizottság jövő hónapban esedékes állásfoglalását, a CDU-CSU-frakció magyarországi jelentéstevője fogalmazta meg. Andreas Nick, aki egyben a pártszövetség delegációját vezeti az Európa Tanácsban, sürgeti, hogy a magyar kormány a CEU ügyében írja alá New York állammal a már kidolgozott megállapodást. A német konzervatívok idáig igyekeztek elkerülni, hogy nyíltan bírálják Orbán Viktort. A Human Rights Watch berlini képviselője ezért meg is rótta őket, mondván, legfőbb ideje volna határozottan szembeszállni részükről a magyar párt káros és emberi jogellenes politikájával. Továbbá nagyon gyorsan át kellene gondolni a kapcsolatokat a Fidesszel, mielőtt további károkat szenved az európai demokrácia.

A kizárásról az unió Bundestag-csoportjában egyelőre senki sem akar nyíltan beszélni. A színfalak mögött azonban világossá tették, hogy a jövő attól függ, a magyar fél mennyire tartja magát a két említett feltételhez. Ha nem hajlandó rá, akkor bennfentesek szerint nem sok esélye lesz arra, hogy megússza az ügyet, erről tájékoztatták is Orbánt. A lap hozzáteszi, hogy a magyar kormány példátlan kampányt folytat Soros György ellen. Azon felül bírálatok érik azt a törvényjavaslatot is, amely olyan civil szervezeteket sújtana, amelyek állítólag támogatják az „illegális migrációt”. A Velencei Bizottság jelenleg ellenőrzi, hogy a szabályozás összeegyeztethető-e a nemzetközi emberi jogi normákkal.

Die Presse

die_presse.jpg

A kommentár szerint Európában társadalmakat és pártokat oszt meg az ismét egyre élesebben felvetődő kérdés: miként kell Oroszországhoz viszonyulni. Moszkva támogatói, köztük az Osztrák Szabadságpárt, új „keleti politikát” sürgetnek, azaz hogy ismét párbeszédet kell kezdeni és fel kell oldani a szankciókat. A másik tábor ebbe bele is menne, ha Putyin felhagyna a gyakorlattal, mármint hogy stratégiai hazugságokkal próbálja meg megtéveszteni a partnereket. Az Európai Külkapcsolati Tanács most megjelent tanulmánya arra mutat rá, hogy egyfolytában harc folyik a nemzetközi magatartási szabályokról. Egyfelől van az EU által képviselt liberális univerzalizmus, benne az emberi jogokkal és demokráciával, valamint azzal, hogy az államoknak joguk van kiválasztani a szövetségeseiket. Másfelől ott az irányított orosz demokrácia, amely a külpolitikában még mindig befolyási övezetekben és nagyhatalmi játszmákban gondolkodik, a 19. század szellemi örökségeként.

Az elemzés az unión belüli orosz befolyásolási kísérleteket elemezve rámutat, hogy mivel Moszkvának nemigen vannak támogatói a tagállamok hivatalos köreiben, ezért felkarolja a rengeteg elitellenes mozgalmat. De azért találni olyan államokat is, amelyek rokonszenveznek Putyinnal: Magyarország, Olaszország, Ausztria, Görögország, Bulgária és Ciprus. A szakértők ugyanakkor arra is figyelmeztetnek, hogy nem szabad túlértékelni az orosz diverziós próbálkozásokat, mert a nyugati pánikreakciók sokkal veszélyesebbek, mint Moszkva akciói. És ha kormányok közben elhanyagolják, hogy foglalkozzanak a megosztottság belső okaival, akkor ez arra bátorítja a demagógokat, hogy opportunista módon játszanak az orosz veszéllyel.

Guardian

guardian.jpg

Soros Györgynek és a Tesla elektromos autógyár tulajdonosának egyaránt baja van a sajtóval, mégis ég és föld a különbség kettejük hozzáállásában. Elon Musk nemrégiben nyilvánosan kiakadt, mert az egyik oknyomozó portál azt írta, hogy a kísérleti kocsi már több balesetet is okozott. A milliárdos nekitámadt az újságíróknak, hazugnak nevezte őket. Ugyanakkor a Daily Mail a múlt héten a címlapján azzal vádolta Sorost, hogy az összeesküvést finanszíroz a Brexit megakadályozására. Senki sem tagadhatja, hogy létezik egy hat hónapra kidolgozott PR-terv az októberben esedékes kulcsfontosságú brit parlamenti vita előtt. De azt sem lehet kétségbe vonni, hogy vagyonából a befektető az évek során 18 milliárdot költött igen sok programra, köztük olyanokra, amelyekről úgy gondolja, hogy a demokráciát erősítik. A bulvárlap azzal vádolta Soros, hogy az kiszámíthatatlan nábob, aki megingatja a demokráciát, hiszen támogatja a kampányt, amelynek keretében óriásplakátok szólítanak fel a népszavazás megismétlésére.

Az ilyen akciókat tipikusan a demokrácia részének tekintik. Sorost persze gyakran mocskolják az újságírók, hozzászokott. Az Economist nemrégiben az európai nacionalisták mumusának nevezte. Azzal vádolják, hogy pártfogolja a törvénytelen bevándorlást. Egy magyar politikus a minap egy levágott és megpörzsölt disznó képét tette közzé, rajta a felirattal: Ő VOLT A SOROS. Az újságnak természetesen szíve-joga azt állítani, hogy az üzletember kihasználja erejét, amikor az egyik oldalt segíti a vitában. Viszont egy demokráciában mindenkit megillet a szólásszabadság. Soros az év elején Davosban kijelentette, hogy meg akarja védeni az értelem John Stuart Mill által megfogalmazott szabadságát. Minden kritika ellenére a jelek szerint ő bizonyos fokig igenis tiszteletben tartja, ahogyan a média működik. Musk szemében viszont minden negatív nézet álhír, és szerinte nem szabad hinni olyan cégeknek, amelyek nem a profitért dolgoznak.   

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr1214007218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tangooo 2018.05.28. 12:32:04

"..a német uniópártok parlamenti csoportja két feltételtől teszi függővé, hogy a Fidesz az Európai Néppárt tagja maradhasson."
Én tudom, hogy Merkel nagy befolyással bír, de ezt ő nem döntheti el, mert a CDU csak egyik pártja az Európai Néppártnak.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.05.28. 13:14:44

A Néppártnak kell a Fidesz, s nem a Fidesznek a Néppárt.

Rettegek mert baIIib vagyok 2018.05.28. 13:33:38

Megint összevisssza hazudozik a ballib. Orbán Viktor az elmúlt nyolcévben az európai Néppárt vezére lett, aki a szögesdrót kerítésével és aknazárával feltartóztatta az afrikai muszlim inváziót, akik el akarták foglalni Európát, elvenni a földjeinket és leigázni minket fehér embereket. Ezért lett Orbán Viktor Európa legbefolyásosabb vezére. Így nem az van amit ez a Soros bérenc alcivil cikk hazudozik, hanem éppenséggel Orbán Viktor mondja meg hogy ki maradhat a Néppártban. Ez van ballibek, 2022-ben Orbán Viktor akár az EU kormányzója is lehet, ha addig nem léptet ki minket az EU-ból. Ez utóbbi lenne a legjobb megoldás, mert akkor Orbán Viktor csak nekünk maradna meg, magyaroknak, atöbbiek meg csak messziröl lesnék hogy miket csinál.

Grand Prix 1801 2018.05.28. 14:25:38

A németeknek semmi közük a CEU-hoz, a CEU amerikai szervezet, Amerika nem EU-tag.

dısʇıʞǝ uǝɯ ʞoɯd ןǝʇʇ 2018.05.28. 14:35:34

@Grand Prix 1801: de arra hogy a semmirekellő ingyenélő belvárosi cigányprosztó libsijeit hergelje arra nem is kell hogy közük legyen a németeknek a ceu-hoz, ez a cikk egy jó kis álhír fröcsögés szokásos patkány libsi stílusban

2018.05.28. 14:40:24

Darth Sidious hörgése hallik..

$pi$ 2018.05.28. 15:05:00

"Egy magyar politikus a minap egy levágott és megpörzsölt disznó képét tette közzé, rajta a felirattal: Ő VOLT A SOROS"

Ti nem tudhatjátok, azért segítek: májusban nincs disznóvágás. Az a minap jó hat hónapja volt. Igaz, ti még mindig erről beszéltek, de nekünk már rég volt.

Peter Götz 2018.05.28. 15:20:22

@Rettegek mert baIIib vagyok:
írnám,hogy orvos látott e,de neked már nincs segítség az elmebajodra ,ha a családban látják ,hogy miket írogatsz,kérj tőlük segítséget,bár szerintem nálad nincs remény !

Rettegek mert ballib vagyok 2018.05.28. 15:55:23

@Rettegek mert baIIib vagyok:

Még mindig a nickhamisítás .
Egyébként öröm nézni, hogy csak a ballib agyhalott haverjaidat tudod átverni ezzel.. :DDD

Homo sorosensus · http://magyarhirlap.hu/cikk/111053/Homo_sorosensus 2018.05.28. 15:59:57

Ez így is van.
Mi Homo Sorosensusok megmondjuk hogy ki lehet melyik frakcióban tag.

Büszkén vállaljuk, hogy hozzánk kerül majd mindenhol a politikai és gazdasági iránítás, az EU-ban, és USA-ban.
Mi vagyunk az új faj.

tenyek.hu/tenyek/255555_homo-sorosensus.html

elismert felhasználó 2018.05.28. 17:39:48

asztán mi nem teccik ebből azoknak a pártoknak?

"... a Kormány olyan szabályozás megalkotását tartja szükségesnek, amely alapján:
- a tömeges migrációt propagáló, külföldről támogatott szervezeteknek
regisztrálniuk kell magukat;
- tevékenységükről nyilvánosan számot kell adniuk;
- ezen szervezeteknek illetéket kell fizetniük, amely bevételt az állam
határvédelemre fordítja;
- a bevándorlást szervező személyek távol tarthatók, kitilthatók legyenek...."

index.hu/video/2018/03/07/a_tengeri_frontvonal_-_europa_titkos_haborujaban_jartunk_masodik_resz/

"...Egy tengeri mentőhajóval elutaztunk Afrika partjaihoz, ahol az ÖNKÉNTESEK megkezdték járőrözésüket. A cél, hogy a Líbia poklából menekülőket még azelőtt kimentsék, hogy a líbiai parti őrség visszatoloncolná őket. Riporterünk útközben rádöbben, hogy a tengeri hajózás nem is olyan, mint amilyennek képzelte. De az igazán sokkoló az, hogy a brutális akciókat az EU pénzeli. ..."

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.05.28. 17:58:11

@elismert felhasználó: "a tömeges migrációt propagáló, külföldről támogatott szervezeteknek regisztrálniuk kell magukat;"

Látsz te ebben bármi szokatlant, vagy ez egy teljesen jó törvény?
"A gyíkembereknek regisztrálniuk kell magukat."

Miért ne kéne? Ki az az épeszű ember, aki szeretné, hogy regisztrálatlan gyíkemberek mászkáljanak köztünk? Na ugye!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.05.28. 18:00:00

@elismert felhasználó: "ezen szervezeteknek illetéket kell fizetniük"

Tehát illegális tevékenységet végezhetnek, ha illetéket fizetnek. A tolvajoknak és gyilkosoknak is illetéket kéne fizetniük, és nem lennének olyan leterheltek a bíróságok.

Sir Galahad 2018.05.28. 19:26:43

Most olvasom az indexen, hogy a külügy cáfolja a német ultimátumot. De nagy jelentősége annak se volna, ha lenne: jövőre uniós választás lesz, utána majd eldől, mi lesz a Fidesz képviselőcsoportjával, arra a kis időre meg már mindegy.

Ellenzéki Tüntető 2018.05.28. 21:29:38

Nagyon remélem hogy Obránt kitiltyák végre Németországbóll meg az EUból is a szemét szar magyarokat! Remélem egy pöcegödör lesz magyarország hején és nem szülnek majd a magyar nők vagy azonnal abortálnak! És akor végre bejöhetnének ide a szírek és jó világ lenne mint afrikába!!!
süti beállítások módosítása