B1 blogcsalád



Paul Krugman: Magyarország immár egypárti autokrácia, az idegen befektetők tömegesen vonják ki pénzüket

2018. május 22. - Szelestey

4792540-stock-market-crash-stock-photo.jpg

  • Amikor az európai elit tekintélye megrendült, Magyarország hátat fordított minden értéknek, amit az EU megtestesít.
  • A külföldi tőkét már nyugtalanítja Orbán választási sikere, a múlt hónapban eszméletlenül sok pénz távozott az országból.
  • A Nyílt Társadalom Alapítvány kipaterolása véget vethet minden demokratikus eredménynek, ami Soros nevéhez kötődik, ám Orbán feltehetőleg egyáltalán nem gondolja komolyan,hogy a milliárdos százezer számra akarna migránsokat Európába hozni.

New York Times

new_york_times.jpg

Baj van Európával, miután sötét erők vannak feljövőben, de igazából ugyanazok a gondok jelentkeznek, mint Amerikában és mindkét helyen igen hosszú lesz a megváltáshoz vezető út – írja Paul Krugman, a világhírű közgazdász. Ennek az évszázadnak az elején az öreg kontinensnek sok tekintetben jobban ment a sora, mint az újvilágnak. Mostanra azonban hatalmas kalamajkába került, támadás éri a demokráciát. Ebben persze nem különbözik az Egyesült Államoktól. Sok esetben a nehézségek kiváltó oka az euró bevezetése volt. Kirobbant a pénzügyi válság, amit csak tetézett, hogy az elit gyógyírként a drákói takarékosságot választotta, és ezáltal még jobban súlyosbította a helyzetet. A görögöknél továbbra is katasztrofálisak az állapotok, az olaszok pedig elvesztegettek két évtizedet, a GDP-jük még most sem magasabb, mint 2000-ben volt. Nem véletlen tehát, hogy Itáliában euroszkeptikus pártok nyerték a választásokat és biztos, hogy kormányra kerülve egy sor fronton szakítani fognak Európával. Ideértve, hogy kilépnek az euróövezetből és lecsapnak a menekültekre.

Másutt a fejlemények ijesztő precedenssel szolgálnak: Magyarország gyakorlatilag egypárti tekintélyelvű rendszer lett, amelyet etnonacionalista ideológia vezérel. A lengyelek ugyanezen az úton haladnak. Sötét erők persze mindig jelen voltak Európában, de sakkban tartotta őket a a földrész demokratikus elveket valló elitjének tekintélye. Ám amikor a rossz döntések miatt ez a presztízs megingott, a magyar kormány hátat fordított mindennek, amit a kontinens képvisel, bár továbbra is kapja a jelentős segítséget Brüsszeltől. Krugman a párhuzamokat elemezve rámutat, hogy Amerikát olyan párt irányítja, amely épp annyira kevés tiszteletet mutat a demokratikus normák vagy a jogállam iránt, mint a Fidesz. Ebből a helyzetből nehéz lesz kikeveredni az Atlanti-óceán mindkét oldalán.

Wall Street Journal

wsj_logo_jo.jpg

A dollár megerősödése jelentős zuhanást idézett elő a zloty és a forint jegyzésében, de a bajokban jócskán közrejátszott a két ország politikája is. A két fizetőeszköz az utóbbi napokban több mint 7 %-ot esett az amerikai valutához képest. Részben belejátszott ebbe, hogy az érdeklődés megugrott a tengerentúli állampapírok iránt, de az is, hogy a budapesti és a varsói jegybank alacsonyan tartja a kamatokat és figyelmen kívül hagyja a gyengébb árfolyam, illetve a drágább olaj inflációs hatásait. Elemzők szerint az EU-val kialakult feszültség ugyancsak kihat, mivel befektetők kezdenek kritikusabb szemmel tekinteni a feltörekvő piacokra. Annál is inkább, mivel az unió arra készül, hogy megvonja Magyarországtól és Lengyelországtól a támogatások nem kis részét.  A Fidesz és a PiS persze megkérdőjelezi a terv törvényességét, de a Bizottságra nyomás nehezedik több főváros részéről, hogy a független sajtó és a civilek elleni lépések miatt Varsó után indítson jogállami eljárást Budapest ellen is.

Vannak más jelek is, amelyek alátámasztják, hogy a befektetők kezdenek idegesek lenni. A magyar és a lengyel tőzsde mutatói estek az eltelt egy hónapban, és nettó 259 millió dollárt vontak ki áprilisban a részvényalapokból, amire több mint egy éve nem volt példa. Egy szakértő ezt azzal indokolja, hogy a tőketulajdonosok már kevésbé nézik el a politikai kockázatokat, miután a jegybankok kezdik leépíteni a válság idején bevezetett ösztönzőket. A többi közt kedvezőtlenül hatott Orbán Viktor újraválasztása is. Ugyanakkor a BlackRock regionális befektetési igazgatója nem izgul a Brüsszel, illetve Varsó és Budapest közti feszültség miatt. Mint mondja, a térség 4-5 %-os növekedés produkál, részben természetesen az uniós alapoknak köszönhetően. Másfelől pedig azért nem nyugtalan, mert a gazdaságok egymást erősítették.

Politico

pol.png

Mivel Budapest rácsukja az ajtót a Nyílt Társadalom Alapítványra, azt kockáztatja, hogy odalesznek mindazok az eredmények, amelyek Soros Györgynek köszönhetőek a magyar demokráciában. Az OSF azért költözik Berlinbe, mert Orbán Viktor gyűlöletkampányt folytat ellene. Ugyanaz az ember, akinek pártját az üzletember három évtizede igencsak segítette az indulásnál. A szerző, William Echikson, az Európai Politikai Tanulmányok Központjának egyik vezető munkatársa, aki a Christian Science Monitor munkatársaként már a rendszerváltás előtt behatóan foglalkozott a térséggel, ezért személyesen is nagy veszteségnek tartja az alapítvány távozását. Hiszen az annak idején olyanoknak dobott mentőövet, mint Vargha János, aki elvesztette állását, mivel tiltakozott Nagymaros ellen. De Soros rengeteget segített kórházaknak, önkormányzatoknak, az egyházaknak, a kultúrának és a tudománynak is. Jóvoltából több százan mehettek Nyugatra tanulni, köztük Orbán Viktor.

Sokan tragikus paradoxonnak tartják, hogy éppen egy Soros-diák alakítja át az országot illiberális demokráciává, nyomatja a szűk látókörű nacionalizmust, valamint a 30-as éveket idéző antiszemitizmust, korlátozza a sajtószabadságot, nyirbálja meg a bíróságok függetlenségét. Pedig a mostani nyugodtan lehetne a magyar történelem legvidámabb időszaka. Az ország szabad, a gazdaság jól alakul. Így csak remélni lehet, hogy a magyarok és a többi, egykori „rab” nemzet felülvizsgálja elutasító álláspontját a Nyílt Társadalommal és az általa képviselt liberális értékekkel szemben. Soros a 20. század szabadságharcának egyik legnagyobb alakja. Ha őt becsmérlik, az semmissé teheti a haladást, ami nélküle nem lett volna lehetséges.  

Süddeutsche Zeitung

sdz.png

Az összeesküvés elméletek egyik jeles szakembere nem gondolja, hogy Orbán Viktor valóban hinne a Soros-terv létezésében. Az amerikai Michael Butter a tübingeni egyetemen vezet egy kutatási programot és éppen most jelentetett meg egy könyvet arról, miért illik annyira össze a populizmus és az összeesküvési teória. Szerinte a magyar kormányfő csak azért hangoztatja ilyen sűrűn, hogy Soros irányítja a nagy nemzetközi zsidó mesterkedést, mert az bejön a választóknál. De ettől még a bajor CSU boldogan ül le tárgyalni a magyar politikussal. A szakember hozzáteszi, hogy a legsúlyosabb gondokat mindaddig nem lehet megoldani, amíg a társadalmak nem jutnak egyezségre az ügyben, mi a tény és mi az álinformáció. Így amikor az emberek jelentős része meg van győződve arról, hogy az egyre több migráns egy világméretű összeesküvés folytán érkezik Európába, akkor nem lehet velük a menekültek beilleszkedéséről vitatkozni. Ugyanakkor akik gerjesztik a félelmeket, azok nagyon is régi módszereket alkalmaznak, a lényeg az, hogy szerintük invázió fenyeget.  Viszont az összeesküvés elméletek terjedését roppantul megkönnyíti a szociális háló. A célpont pedig többnyire a zsidó.

FAZ

frankfurter_allgemeine.jpg

Németországban most jelent meg egy könyv, amely azt mutatja be, hogy az egykori szocialista tábor korántsem volt olyan monolitikus, ahogyan azt akkor sokan hitték, és az akkori magyar, illetve csehszlovák vezetés nem csupán a moszkvai ukázoknak engedelmeskedett, hanem igyekezett igazodni a pillanat szabta kényszerekhez, illetve történelmi lehetőségekhez. A tanulmányt írója, Hannes Lachmann rámutat, hogy a 20. kongresszuson elhangzott Hruscsov-beszédet a szövetségesek is jeladásnak tekintették, mármint hogy megszabaduljanak a sztálinizmustól. Ez azután azért vezetett éppen Magyarországon forradalomhoz, mert a diktatúra képviselői elárulták gyengeségüket. A párton belüli vita a nyilvánosság előtt zajlott, ráadásul a reformpárti Nagy Imre lett a miniszterelnök, ily módon átszakadt a gát. Az értelmiségiek és diákok a nemzeti érzelmeket mozgósították az idegen uralomnak tekintett szovjetrendszer ellen.

Moszkvában attól tartottak, hogy Magyarország a nyugati szövetséghez csatlakozik, ezért küldtek csapatokat. Tudták persze, hogy a felkelés nem terjed túl a határokon, hiszen az ország területi vitában állt szinte az összes szomszédjával. A magyar kommunisták utóbb a megfelelő tanulságokat vonták le 56-ból: emelték a jólétet, szabadságjogokat adtak az embereknek és távolságot tartottak Oroszországtól, ám annak hatalmát nem kérdőjelezték meg. A 68-as Csehszlovákiában pedig ugyanaz történt, mint korábban, a magyaroknál: a párt irányítói megnyitottak egy olyan teret, amelyet nem tudtak ellenőrizni. Az oroszok itt is akkor avatkoztak be, amikor a rendszer léte vált bizonytalanná. A tanulság az, hogy a saját hatalmukat kockáztatják a diktatúrák, ha a szabadsággal kokettálnak. Továbbá hogy az emberek saját biztonságukat részesítik előnyben, ha választaniuk kell háború és béke között.  

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr3913991644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.05.22. 08:05:16

" csak azért hangoztatja ilyen sűrűn, hogy Soros irányítja a nagy nemzetközi zsidó mesterkedést, mert az bejön a választóknál."

Ujjjj...mekkora piszok nagy csúsztatás... Orbán hol is utalt pontosan erre? Soha nem teremtett Soros és a zsidóság között kapcsolatot és soha nem beszélt zsidó összeesküvésről. Már ennyire nincs semmi a tarsolyban? Muszáj kijátszani az antiszemita kártyát? Miközben Soros és szervezetei éppen annyira nemszívesen látott vendégek Izraelben mint nálunk? Netahnjau is antiszemita lenne talán?

Több cseszlovák filmvígjátékot! 2018.05.22. 10:36:44

Sötét erők feljövőben, lecsapnak a menekültekre, világvége holnapután. Csupa jó hír ma is azoknak, akik nem Soros méregkelyhéből akarják a szomjúságukat csillapítani

Egyre nagyobb zavar támad az erőben, gyakoriak az elszólások: "a legsúlyosabb gondokat mindaddig nem lehet megoldani, amíg a társadalmak nem jutnak egyezségre az ügyben, mi a tény és mi az álinformáció"

Soha nem fognak egyezségre jutni, tekintve hogy a demokrácia lényege a nézetek és vélemények sokfélesége. A gleichschaltolt német sajtótól persze nem meglepő, hogy egy Igazságminisztérium felállítását vízionálja, ahol Soros emberei mondják meg hogy mi az igaz és mi a hamis. A f@szbúkon már sikerült kipróbálni a rencert ...

Sok sikert a Nyíltan Sorosista Alapítvánnyal való együttéléshez Németország!

Több cseszlovák filmvígjátékot! 2018.05.22. 10:43:46

Az Irán ellen belengetett amerikai szankciók miatt rakétáznak fel az olajárak, és vonják ki a tőkét a feltörekvő országokból, mint minden egyes alkalommal hasonló helyzetekben. Ezt a közismert tényt is megpróbálják kicsavarva a Magyarországhoz hasonó országok szabadságtörekvése ellen felhasználni. Eggyel több álhír

Több cseszlovák filmvígjátékot! 2018.05.22. 10:51:52

"Sötét erők persze mindig jelen voltak Európában, de sakkban tartotta őket a a földrész demokratikus elveket valló elitjének tekintélye. "

Hol van már a régi jó ÁVH meg a leányvállalata az SZDSZ ami féken tartotta a sötét erőket ... hullajtsuk értük a könnyeinket Paul Krugmannal együtt

FCUK24 2018.05.22. 15:20:55

"Mivel Budapest rácsukja az ajtót a Nyílt Társadalom Alapítványra" a múltkor még az volt, hogy ők döntöttek a költözés mellett, mert nem akarják a teljes átvilágítást, most akkor ki is hazudik?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.05.22. 16:11:31

@FUCK24: "a múltkor még az volt, hogy ők döntöttek a költözés mellett:

Te helyből olyan hülye vagy, mint a többi fideSSfasszopó nekifutásból. :))

Több mint egy éve azon dolgozik a gazdád, hogy kitúrja a Soros György filantróp által Magyarországnak ajándékozott egyetemet. Több mint tízmilliárd forintot adóznak évente, több fideszes ott tanult, pl. a szóvivőjük is, de a geci külön törvényt hoz, hogy ellehetetlenítse a működésüket. Aztán mikor a nyakatekert új szabályoknak is megfelel, akkor meg baszik aláírni az engedélyt, a saját törvényét se tartja be.

indeksz ISIS Al Kaida mind CIA projekt 2018.05.22. 20:44:08

Idegen befektetők vannak nálunk?
Nofene...

ET hazatelefonál.

TSandor Toth 2018.05.22. 21:17:59

Ez a Paul Krugman is egy hazug szar a sok közül. Hajtogatja amit a gazdi szeretne hallani. Busásan megfizetik érte. Az a cikk amiért én fizetek úgy kell hangozzon ahogy én akarom. Ha akarom a fehér az fehér (de ezért meg miért fizetnék, vagy lehet, hogy már való történések leírásáért is fizetni kell) de ha akarom fekete. A szabad sajtónak mindig megmondják mit szabad írni. Attól szabad.
Sajnos a világ médiája így működik. Így működött a kapitalizmusban, így működött a kommunizmusban, így működött a fasizmusban és így működik a globalizmusban is. Mi különbség van közöttük? Semmi. Milliók döglöttek meg miattuk és döglenek ma is. Mert milyen jó is felbaszni az embereket egymás ellen, hogy aztán jól kinyírják egymást és akkor van miről írni, azt amit a gazdi szeretne látni az újságban.
Éljen az összes izmus! Világ barmai egyesüljetek!

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.05.22. 21:26:05

@indeksz ISIS Al Kaida mind CIA projekt: A magyar államkötvények 80%-át külföldi befektetők, külföldi intézmények vették. Eddig. Remélem most mind eladják, amit az elmúlt 5 évben vettek, és orbánc összeomlik. Szerintem kuszaszem az elmúlt napokban még jobban összekuszálta keresztbe álló szemeit annyira gondolkodott hány forintnyomtató gépet állítson üzembe. Reméljük kuszaszem és dilettáns bandája cirokseprűvel fogja söprögetni az általa aláírogatott új húszezreseket a parlament előtti téren, rendőrkordon gyűrűjében.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.05.22. 21:30:02

@TSandor Toth: Az orbáncizmust kihagytad. Pedig az a legprofibb csaló mind közül. Nyugaton az izmust független szervezetek ellenőrzik, orbánc viszont mindenkit kiirtott maga körül, hogy ne tudja őt senki ellenőrizni. Éppen ezért fog hamarosan összeomlani, ha kiderül a csalása. Méghozzá kártyavárként.

drkovax 2018.05.22. 21:37:14

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
"Soros György filantróp által Magyarországnak ajándékozott egyetem"
Ebből a szövegből legfeljebb az "által" szó nem hazugság...

Leadfoil 2018.05.22. 21:49:04

Orbán minden idők leghitványabb magyar miniszterelnöke. Ez tény és nem fikció. Az ostoba oligarchái pedig vakon követik a pénzért minden hitványságot, még a hazaárulást is elkövető OV-t. De minden ilyen kiskirályságnak egyszer vége szakad. Mészárost Orbán hozta létre, a sajtó a vállán, hátán viszi őt egészed addig, míg szüksége van Orbánnak rá. Amikor már mindent megszerzett Mészároson keresztül magának, Lőrinc "barát" megy a föld alá. De a választóknak őkegyelme kellett - látszólag. Megkapták.

Ticker 2018.05.22. 22:01:51

Zseniális ballibsik, megint a tünetek miatt jajveszékelnek, holott a tünetek forrását kellene kiírtani. Csak azt nem lehet, mert az ők maguk, a dilettantizmusuk, a valóságtól való teljes elszakadásuk, és hogy megkérdőjelezhetetlenül a zsebükben érzik a Bölcsek kövét, holott ami ott van, az nem több mint egy marék szar, csak rá kellene szorítani, de ahhoz meg gyávák. Inkább lehazudják a csillagokat is az égről, a kognitív disszonancia jegyében.

Orbán Viktor 2010.......2030 2018.05.22. 23:07:47

"Az idegen befektetők tömegesen menekülnek."

"Mivel Budapest rácsukja az ajtót a Nyílt Társadalom Alapítványra, azt kockáztatja, hogy odalesznek mindazok az eredmények, amelyek Soros Györgynek köszönhetőek a magyar demokráciában."

Huha nem lesz eleg arab az orszagban, veszelyben a saria torvenyek bevezetese. Mindenki sirni fog, ha nem lesz itt hamarosan iszlam allam.

szellemkor 2018.05.22. 23:22:36

Istenem, ennyire önsorsrontó hülyék hogy lehetnek már három ekkora cumi után is??? Helló, itt a valóság beszél. Nem hallotok ugye? El kellene fogadni a valóságot, ugyanebben a dimenzióban felismerni hogy mi az amit másképp lehetne csinálni, ahelyet mit hogyan kellene, de nem azt mantrázni mint egy félbolond hogy lapos a Föld és a szélén Krakenek nyelik el a hajósokat.

Brix 2018.05.23. 00:50:51

Orbánékat el kellene számoltatni, a 320 ft-os euró miatt! Mi a f..szt akarnak, elszabaduló inflációt, meg 400 ft-os benzin árakat? Nem veszik észre , hogy már mindenhol emelkedő pályán vannak a kamatok, nálunk is tenni kellene valamit a forint értékének megőrzésére, hogy ne váljon köddé az a nyomorult, pár százalékos béremelése a dolgozóknak...Gyanítom, hamarosan kipukkan az a kérészéletű felfutás, amit a pár éve tartó európai konjunktúrának, és a GNI 4-6%-át kitevő EU forrásoknak köszönhetünk... A kedvező külső tényezők azonban nem állnak fenn örökké... A nagy elkötelezettségek még csak ezután fognak jönni , Pakssal az élen....Nagyon gyenge ország vagyunk, gyenge a pénzünk, az EU GDP 0,8%-át adjuk, mindössze...Soha nem voltunk és nem is leszünk az EU motorja...DE , majdnem a legszegényebbek vagyunk!

Monsieur 2018.05.23. 00:58:42

@indeksz ISIS Al Kaida mind CIA projekt: nem rég épp o.v. hangoztatta egy fórumon hogy ne jöjjejenek ide "idegen civilizációk"..-bár láthatóan a kampányban vagy mi volt az,akkorra már baromi fáradt volt. alig tudták megmagyarázni a nyelvtudósok hogy ez értelmezhető más népek kultúráját jelölendő is nem csak a feltételezett földönkívüliekre

FCUK24 2018.05.23. 01:37:53

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: 30 év alatt hoztak 400 millió dollárt, az évi kicsit több mint 10 millió. Forintban kb 3 milliárd. Hogy jön ki ebből az évi 10 milliárd feletti adózás??? Te hülyébb vagy mint gondoltam;)

2018.05.23. 05:53:12

@GIeccsertetű: "Remélem most mind eladják, amit az elmúlt 5 évben vettek, és orbánc összeomlik. "

Nagy mocsadék szarházi tetű vagy te. Semmi sem drága, ugye, csak ti kerüljetek a húsosfazékhoz? Még külföldi segítséggel is megpuccsolnátok a kormányt? Ha az ország újra akkora gödörbe kerülhet, mint 2006-20010 között, az sem számít. Ha az ország választói nem szavaztak bizalmat nektek, majd segít a 'külföld' meg az 'idegenek'... bravo. Ha van tükröd, állj elé és köpd le magad.

maxval birca szürke balkáni proletár · http://bircahang.org 2018.05.23. 06:18:15

S akkor hogyan van több párt és szabad, demokratikus választás?

aquaticus 2018.05.23. 06:28:34

Sajnos Paul Krugmannak annyiban igaza van, hogy ha Orbán nem teszi rendbe az önmagát lepusztító ellenzéket, akkor ellenzék nélkül marad, bár talán Ferencékre még számíthat egy ideig....

2018.05.23. 07:00:58

@aquaticus: Akkor mi legyen? Toborozzunk, vagy importáljunk ellenzéket?

Exploiter 2018.05.23. 07:34:43

"odalesznek mindazok az eredmények, amelyek Soros Györgynek köszönhetőek a magyar demokráciában"

Ezt így kisárgítva. Melyek is ezek...? A rablóprivatizáció, a fél ország évtizedes nyomorba döntése, a pc kultúra, vagy éppen maga orbán?
Mennyi siker, b+.

élveteg 2018.05.23. 07:55:03

" Szerinte a magyar kormányfő csak azért hangoztatja ilyen sűrűn, hogy Soros irányítja a nagy nemzetközi zsidó mesterkedést, mert az bejön a választóknál. "

Pontosan hol is hangoztatott az Orbán Soros irányított nagy nemzetközi zsidő mesterkedést ?

2018.05.23. 08:27:05

@Exploiter: Soros összes sikere kb annyi, hogy a rendszerváltás óta fizetjük az adósságunk, mint a katonatiszt. Az utolsó fillérig felvállaltuk (fel kellett vállalnunk) a szocializmus szutykát, ebben vastagon benne van az ő keze is.

chrisred 2018.05.23. 08:35:35

@Több cseszlovák filmvígjátékot!: Hát igen, ahogy a pannon puma, úgy az unorthodox gazdaság szárnyalása is addig tart, amíg a világgazdaság pénzbősége. Utána jön a feketeleves.

chrisred 2018.05.23. 08:39:20

@Womb Raider: Mert milyen módja lett volna annak, hogy a szocializmus alatt felvett államadósságtól mentesüljünk? Nem tetszettünk forradalmat csinálni, és azóta is volt párttagok és KISZ titkárok irányítják az országot.

Exploiter 2018.05.23. 08:43:07

@chrisred:

Mondjuk csinálhattuk volna úgy, mint az összes többi exkomcsi európai ország valaha.
Ez csak tipp.

chrisred 2018.05.23. 08:56:40

@Exploiter: Csinálhattuk volna, ha a mi komcsijaink is államközi hiteleket vettek volna fel, és nem kötvénykibocsátással, a versenypiacról való tőkebevonással próbálták volna kezelni a költségvetési deficitet.

MACISAJT 2018.05.23. 08:58:17

"Szerinte a magyar kormányfő csak azért hangoztatja ilyen sűrűn, hogy Soros irányítja a nagy nemzetközi zsidó mesterkedést"

1. Szerintem meg meg kellene jelölni, hol hangoztatta ezt a magyar kormányfő..:-P
2. Amúgy meg "a nagy nemzetközi zsidó mesterkedés" nem létezik, erre élő példa krugman, soros,lauder@co. :P

De hagyjuk is a soros maffia hisztizéseit.Egy mondatra felkaptam a fejem::

"nagy veszteségnek tartja az alapítvány távozását. Hiszen az annak idején olyanoknak dobott mentőövet, mint Vargha János, aki elvesztette állását, mivel tiltakozott Nagymaros ellen. "

Az a kurva anyját.. Ez a vargha és hajósy adrienn voltak a legfőbb szarkeverők, akik "papírtigris, papírtigris" jelszavakkal hitegették a magyarokat hogy Meciár Szlovákiája nem fogja elterelni a Dunát...
Aztán hornék mentek Hágába.
A következmények ismertek: a szlovákok röhögve elterelték a Dunát, mai napig vígan használják az erőművet, a magyarok meg hitelből lebontották azt amit szintén hitelből a nyolcvanas években felépítettek.
Hát persze hogy a soros(ok) keze ebben is benne volt. Naná.

Ballib vagyok rettegek 2018.05.23. 09:05:39

Soros újságai mosdatják a Soros nevű tetvet. Nincs eben semmi újdonság.

A "nagy jótevő", meg tucatszám dönti be a bankokat, valutákat, veszi át államok irányítását. Aztán a haverjai kivásárolják az ország erőforrásait, mint tették Ukrajnában (Naftogáz).

A zsidó vonal meg egy szánalmas erőltetett hazugság, miután Izrael éppúgy rühelli Sorost a kormányellenes szabotázsai okán, mint a magyarok.

Alick 2018.05.23. 09:07:43

Az új olasz kormányhoz képest Orbán maga a megtestesült européer konszolidáció. :)

Alick 2018.05.23. 09:11:57

"csak azért hangoztatja ilyen sűrűn, hogy Soros irányítja a nagy nemzetközi zsidó mesterkedést, mert az bejön a választóknál"

Vicces, mert éppenhogy a jelenlegi garnitúra nyalja fényesre a judaisták valagát.

teéjesenmindegy 2018.05.23. 09:33:57

@GIeccsertetű:
"Reméljük kuszaszem és dilettáns bandája cirokseprűvel fogja söprögetni az általa aláírogatott új húszezreseket a parlament előtti téren"
Te teljesen hülye vagy.

Exploiter 2018.05.23. 09:34:13

@Alick:

Jaja. Magyarország renitens. Lengyelország maga a gonosz. Olaszország maga az antikrisztus. Spanyolországban akkora a demokrácia, hogy majdnem polgárháború lett belőle, Görögország jófiú, csak öt évente bedönti magát és kezd egyre jobban szarni mindenre, Anglia szupergonosz, mert itthagyott csapot-papot. Az USA meg... hajjjajj.

Lényegében az EU mostanra már csak két egymással viaskodó nagy országból áll, középen egy semmitmondó kis országocskával. De persze mindenki más hülye, aki nem akar töketlen perifériaként asszisztálni a nagyok hülyeségeihez.

Európának meg kell újulnia és ehhez első körben szakítani kell a regresszív baloldali ideológiákkal. Enélkül nem lesz itt lófasz sem, nem hogy USE.

Exploiter 2018.05.23. 09:40:15

@GIeccsertetű:

Mi sem lenne jobb, mint egy jó kis összeomlás.
Tényleg. Mondjuk ilyet eddig csak a baloldal produkált, de azért reménykedsz, hátha megint megszívja mindenki, te gleccsertetvek gyöngye.

teéjesenmindegy 2018.05.23. 09:41:23

@MACISAJT:
Hát igen, Vargha János esete remek példa arra, hogy Soros, a nagy filantróp azt támogatja ami neki tetszik. Aztán ha esetleg szarul sül el, akkor mi szívunk, nem ő.
Addig ugattak Nagymaros ellen, amíg az ellenállás jelképe lett. Kihátráltunk. Nincs erőmű. Nem lehetne kiváltani vele Paksot, de akkor is lenne némi ingyen áram, plusz az árvizek sem lennének.
Most akkor ugyanezek a civil szarvezetek ugatnak a menekültek mellett, Paks ellen, stb.

Cycmen 2018.05.23. 10:25:41

Paul Krugman világhírű bérközgazdász kapott egy nagyobb összeget Soros György magyar filantróp világmegváltó jóakarónktól hogy aztán a szaros véleményének örülhessenek a B1 ballib trolljai mondván, lám lám, közel az összeomlás!

Brix 2018.05.23. 10:32:46

Sanyarú sors vár az elkövetkezendő èvekben, az illiberális államokra...A török lírát most vègzik ki, ès a forint is a pénzpiaci "vágóhídon " van.....

Andy73 2018.05.23. 10:59:24

"Krugman a párhuzamokat elemezve rámutat, hogy Amerikát olyan párt irányítja, amely épp annyira kevés tiszteletet mutat a demokratikus normák vagy a jogállam iránt, mint a Fidesz. Ebből a helyzetből nehéz lesz kikeveredni az Atlanti-óceán mindkét oldalán."

Ja, tehát szerinte nem csak itt van baj, hanem Amerikában is. Merthogy szerinte csak az a demokrácia, ha a Demokrata Párt nyeri a választást, és ők vannak hatalmon. Ezek után irreleváns, hogy mit ír más országról.

sas70 2018.05.23. 11:13:10

@Womb Raider: Megpuccsolod te majd a kormányt, ha 400 lesz az euro, meg 500 a benzin! Bár lehet inkább azt is lenyeled, mert hát a hit a lényeg!

sas70 2018.05.23. 11:15:52

@Orbán Viktor 2010.......2030: Azért nyugodj meg, az Orbán család arab barátai jól vannak és remek üzleteket kötnek, a nemzet vejével!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.05.23. 11:20:22

@FCUK24: "30 év alatt hoztak 400 millió dollárt"

Te hülyébb vagy, mint a sok évi átlag. :))

A CEU nincs itt 30 éve. Amire te gondolsz, szerintem az Soros György alapítványa. Az nem adózik, csak a féleszű gazdád hiszi, hogy ellophatja az adományok negyedét.

Az egyetem gazdálkodását sasold meg a honlapjukon. Sok külföldi hallgató fizet sok tandíjat, abból is lesz a sok adó. Illetve már nem lesz, mert a gazdád elüldözi őket. Majd a rá szavazó nyuggerek nyugdíjából befoltozza a lukat a költségvetésen.

Cycmen 2018.05.23. 11:20:54

@sas70: Megpuccsolod te majd a kormányt, ha 400 lesz az euro, meg 500 a benzin!

Nem puccsolja, mert tudja hogy szoci kormány esetén 800 lenne az euro és ezer a benzin. Ilyen egyszerű.

Cycmen 2018.05.23. 11:22:26

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Te hülyébb vagy, mint a sok évi átlag. :))

A sok évben a Gyurcsány éra is benne van?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.05.23. 11:33:15

@Cycmen: :))

Hát amilyen idióta ez a barom, még a neandervölgyiek is. :))

FCUK24 2018.05.23. 11:45:36

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: valóban az alapítványra gondoltam.

ami a CEU-t illeti, nem üldözi el senki, a törvényhozás élt a jogával, és törvényt hozott, nekik meg joguk van betartani, vagy elmenni. az elején nem hisztizni kellett volna, emg időt húzni, hanem intézni a törvénynek megfelelést, és akkor most nem szorongatná őket az idő. jut szembe, egyszer már "elüldözték" őket, Prágából ide, tudod, ott mi volt a bajuk? nem akartak megfelelni a törvényeknek. hát nem érdekes? :)

sas70 2018.05.23. 11:47:30

@Cycmen: Ja ha egy fideszes pofánbasz, még meg is köszönöd, mert egy szoci a lábadat is eltörte volna!? Ez annyira szép!

2018.05.23. 11:51:09

@sas70: Nos, mivel a megtakarításaink jelentős hányada euroban fekszik, annyira nem fakadok sírva..az ingatlanok meg ingatlanok maradnak.. és mivel németek bérlik, attól sem fogok falnak menni. Egyéb?

Ja... amúgy kissé fura demokrácia felfogás az, ha egy ország pénzügyi helyzete erősen függ egy nemzetközi érdekcsoport aktuális hasfájásától. Nem pedig az ott élők gazdasági teljesítménye a mérvadó...

sas70 2018.05.23. 11:52:13

@FCUK24: Tudod, hogy Orbánnak mi a baja a CEU-val? Az égvilágon semmi!
Ez csak és kizárólag, a politikai ellenség keresésről szól. Mindig kell egy kinevezett ellenség, mert akkor arról folyik a vita és nem a valós gondokról.

blah 2018.05.23. 11:59:34

csak egy elgondolkodtató dolog: az iskolázatlan vidéki parasztok tudják a tutit, de a tanult libsik a hülyék. ez ma putriország álláspontja a világról.

sas70 2018.05.23. 12:01:33

@Womb Raider: Az ingatlan árak is szépet tudnak esni, van rá bőven példa, ha meg kiadhatatlan egy ingatlan, akkor az szinte csak a pénzt viszi. Persze mindig vannak kivételek, de az általános trendek alól nem lehet kibújni!

És amikor a világgazdaságról beszélünk, akkor a hasfájás gyorsan terjed, mert az egyik ország teljesítménye, szorosan kapcsolódik a másik országéhoz. Ez nem demokrácia felfogás kérdése, hanem gazdasági. Ha az európai polgár nem vesz autót, akkor a magyar autógyárak leállnak, fizu meg nuku. Bármilyen kurva jól dolgozzon is egy magyar munkás, ha nincs munka, nincs munka.

chrisred 2018.05.23. 12:04:29

@Womb Raider: Csak sajnos pont az itt élők gazdasági teljesítménye miatt függ az ország nemzetközi tőkepiac befektetési hajlandóságától.

sas70 2018.05.23. 12:04:36

@blah: Persze, hogy tudja a tutit, mikor világot látott, mert megnézett egy Győzikesóóóót, meg survávört vagy hogyis kell mondani! Nehogymánetuggya mi van a világban, mikor látja a híradót!

2018.05.23. 12:10:39

@sas70: Mellébeszélsz... a német gazdaság prosperál, a velünk kapcsoaltban álló országok gazdasága is köszöni jól van...Az EU polgárok vesznek autót, az AUDI, a Mercedes fejleszt, bővít, annyi a munka, hogy alig győzzük.. ám amikor próbáljuk egy privilegizált helyzetben , törvények felett lebegő érdekszövetség működését a másokra is érvényes jogszabályi keretek közé terelni, úgy hirtelenjében átértékelődik a magyar gazdaság.. nocsak-nocsak...

Cycmen 2018.05.23. 12:11:19

@sas70: Ilyeneket már tényleg ne írj, így is hülye vagy, minek rátenni egy lapáttal.

chrisred 2018.05.23. 12:29:45

@Womb Raider: Ez a "törvények felett lebegő" jópofa ködösítés. A lényeg az, hogy szabályosan működött vagy szabálytalanul? Egészen addig szabályosan működött, amíg nem módosítottak a szabályokon, magyarán betiltották a működését.

2018.05.23. 12:38:33

@chrisred: Tehát amennyiben gazdaságilag átláthatóan kellene tevékenykedni és amúgy mindenki másokra egyaránt érvényes szabályok szerint, akkor az betiltás?
Akkor Mo.-n gyakorlatilag mindenki hupákolhatna és kivonulhatna .. Én is mondhatnám, hohgy mégis milyen alapon módosították a gazdasági társaságokat meghatározó jogszabályi környezetet? Miért nem a 17 évvel ezelőtti tv-k az érvényesek? A megváltozott tv-k hány szervezetet érintettek és ezek közül melyek azok, amelyek nem kívánják ennek alávetni magukat? Hány ilyen szervezet van?
A CEU/KEE kérdést meg a Velencei Bizottság is megvizsgálta és nem mondhatni, hogy a CEU mellé álltak volna..

chrisred 2018.05.23. 12:42:53

@Womb Raider: Ha bármelyik gazdasági szereplő kivonul Magyarországról, azért teszi, mert nem hajlandó a magyar törvényeknek alávetni magát?

sas70 2018.05.23. 12:45:06

@Womb Raider: Amikor a törvények felettiről beszélsz, akkor ugye nem azokról a mutyikról van szó, amikor úgy írnak ki Eu-s pályázatokat, hogy már a nyertesek is megvannak? Nem arról van szó, hogy ha nem xy írja a pályázatodat, akkor tuti nem fogsz nyerni? Vagy, hogy a MS-hivatalos szoftverét kétszeres áron számlázzák, bizonyos pályázatokban? Vagy esetleg egy olyan megkeresésre, hogy milyen módon kellene egy pályázatban részt venni, hogy az Eu-fizesse a projekt 80%-át, de a túlszámlázás után a cégnek nem kerülne semmibe, csak vissza kéne juttatni még 30%-ot, egy másik vállalkozásnak?

chrisred 2018.05.23. 12:46:37

@Womb Raider: Tényleg? "A már működő intézményekre vonatkozó új szabályok, szoros határidők és szigorú jogi következmények "rendkívül problematikusnak" tűnnek a jogállamiság és az alapvető jogok szempontjából"."

sas70 2018.05.23. 12:48:45

@Womb Raider: Mint a trafikoknál, meg az étkezési utalványoknál pl?

2018.05.23. 12:50:26

@sas70: Nem ez a téma, ne terelj... attól, hogy a pályázati buli törvénytelenségek sokaságát rejti, még nem kap felmentést senki a jogszabályok alól. Vagy ha te ellopsz egy rúd szalámit a CBA-ban, akkor azzal védekezel, hogy de a Demszky? Ne nevettess.

@chrisred: "Ha bármelyik gazdasági szereplő kivonul Magyarországról, azért teszi, mert nem hajlandó a magyar törvényeknek alávetni magát?"

Ilyen IS van, nyilván. Pl. azok, akik működésüket egy mások számára addig nem elérhető kiskapura építetteék a működésüket..

Legyél már konkrét.. mely intézményeket is érintett hátrányosan a Lex-CEU vagy a NGO-k átláthatóságát javítani igyekvő törvénytervezet?

(amivel amúgy nem csak nálunk gyűlt meg a vén filantróp baja...)

rasztaszív 2018.05.23. 12:52:16

@Womb Raider: "Tehát amennyiben gazdaságilag átláthatóan kellene tevékenykedni és amúgy mindenki másokra egyaránt érvényes szabályok szerint, akkor az betiltás?"

egyrészt,ha ezt az egyházakra is vonatkoztatnánk,teljesen rendben lenne a dolog.másrészt,a civil szervezetekre most is vonatkozik.

2018.05.23. 12:54:57

@sas70: Te most komolyan ezzel érvelsz? Ne viccelj már. Ha a fideszes holdudvar mutyizhat, akkor Soroséknak is jár egy kis köd, amiben elbújhatnak? Vagy mi van?

Amúgy látszik, nem értetted az utalványbizniszt.. sem azt, hogy annak kapcsán mekkora bődületes összeg folyt ki a franciák felé profitként (40-50%-os adózott eredménnyel büszkélkedett a Sodexo..anno..) persze Medgyessy elvtárs hallotta az idők szavát és kapott is egy francia becsületrendet... hároszoros hurrá!!!

A

2018.05.23. 12:57:08

@rasztaszív: Akkor mi is a baj?

Hány NGO működik ma idehaza és ezek közül hány hisztizik? (23000 vs. két tucat?)
Amúgy nyugodt lehetsz, az egyházak működését is szabályozzák törvények. Csak ugye azért a kettő nem teljesen ugyanaz a kategória...

teéjesenmindegy 2018.05.23. 12:57:27

@sas70: "Ja ha egy fideszes pofánbasz, még meg is köszönöd, mert egy szoci a lábadat is eltörte volna!? Ez annyira szép!"
Miért, te nem, hülyegyerek? Mesélj, ha kettőből lehet választani, akkor nem a kisebbik rosszat kell?

chrisred 2018.05.23. 13:02:26

@Womb Raider: Javítanék. A civil szervezetek gazdálkodása addig is átlátható volt az ellenőrzésükre jogosult állami szervek számára. A jogszabály a gazdálkodási adatok kötelező nyilvánosságra hozásáról szólt.

Nem hinném, hogy bármilyen precedenst jelentene az, hogy a putyini államban is háborút folytatnak az államtól független közéleti tevékenységgel szemben. Remélem, nem azzal jössz legközelebb, hogy a munkatáborok felállítása teljesen elfogadható, hiszen Észak-Koreában is vannak.

rasztaszív 2018.05.23. 13:03:54

@Womb Raider: senki nem hisztizik.akit listáznak,megkülönböztetnek,az egyelőre még mer szólni ellene.akinek különadóval elveszik a pénzét,az lelép.

az egyházak és civil szervezetek átláthatósága,és törvényes működése pont ugyanaz a kategória.semmi nem indokolja a megkülönböztetést.

$pi$ 2018.05.23. 13:14:41

@Brix: "ès a forint is a pénzpiaci "vágóhídon " van....."

Az, vágóhídon... 3%-ot változott az árfolyam, vágóhídon van. :D

morph on deer 2018.05.23. 13:17:11

@Cycmen:
“Nem puccsolja, mert tudja hogy szoci kormány esetén 800 lenne az euro és ezer a benzin. Ilyen egyszerű.”

Rosszul tudja!
Akkor 1800 lenne az euró és 2000 a benzin!
Mert te vagy a jövőbe látó, tudjuk.

Meg azt is, hogy a forint végérvényesen a Sijjártó - Kósa testvérpár áldásos tevékenységének köszönhetően rogyott meg, és akkor már nem a szocik voltak.

De legalább a shorton jócskán tudtak keresni a fiúk, azóta meg a Matolcsy féle bűnbanda élvezi az árfolyamkűlönbség eredményeit.
Ja, hogy pár százezer csóró devizahiteleles ebbe rokkan bele? Kit érdekel? A viktort meg a negyven rablót biztosan nem, hisz mennek a kilakoltatások az egyik oldalon, a milliárdos jutalékok meg a másikon.

Gondolom megint kellett egy kis apanázs a vadiúj unokának, vagy Lőrincke nőtte ki a hajóját, kell kaszálni egyet.
Rajtad meg rajtam.

De a szociknál ez biztosan sokkal rosszabb lenne, te tudod!
Igaz, hogy ilyesmit ők nem csináltak, de most isten bizony csinálnának, hiszen most mondtad, és nyilván igaz.

Tenyérből is tudsz olvasni?
És amikor száll feléd?

2018.05.23. 13:19:54

@chrisred: Nos, én Izraelre gondoltam.. de akkor innentől már tudom, ott is diktatúra van!

@rasztaszív: hazudsz. senkit nem különböztettek meg, nincs különadó egyetlen NGO-ra sem kivetve, az NGO-k listáján még 23 000 szervezet található, akik amúgy köszönöik szépen, elvannak.
Vagy én vagyok hülye.. melyik passzusa a törvénynek az, amelyik alapján csakis az OSF/Soros brigád 'civiljeit' külön feltételek elé állították? Szerintem ilyen nincs.

MI A BAJ AZ ÁTLÁTHATÓSÁGRA TÖREKVÉSSEL?
Miért csak addig jó ez, amíg másokra érvényes?

$pi$ 2018.05.23. 13:20:23

@sas70: "Mindig kell egy kinevezett ellenség, mert akkor arról folyik a vita és nem a valós gondokról."

Mert a mai ellenzék mellett biztosan van rá esély, hogy ne follyon a vita a valós gondokról, ugye? Az elmúlt nyolc évben nem volt három perc, hogy befogták volna szájukat vagy elismertek volna valami eredményt. Ha három akácfát kivágnak valahol nyolcvanhárom cikk születik a témában....

Brix 2018.05.23. 13:23:04

A lényeg most az, ami mindnyájunkat leginkább érint: itt vagyunk az új fejlődő piaci válság kezdetén- ami általános globális recesszióba is fordulhat. Az illiberális országokat jobban büntetik, mint a többi országot, mert nem bíznak autoriter politikusaikban...MI sérülékenyek vagyunk Európa egyik legrosszabb pénzével a forinttal... A hozamgörbék meredeken emelkednek, jobban mint a lengyel ( pedig ott is bajok vannak a jogállam működésével) Orbánt Putyinnal, Erdogánnal , Dutertével egy csoportban kezelik. Lsd: Time magazin címlap! Tehát nem a lengyelek , hanem mi vagyunk a legnagyobb szégyen Európában , mivel a választott vezetőnket Dutertével vagy Erdogánnal teszik egy kategórába.... Lehetett volna sokkal szofisztikáltabban kialakítani ezt az autokrata rendszert... ( illetve, nem is kellett volna...)
Ami garantálható, hogy meg fogjuk érezni pénzügyileg is az elkövetkezendő években az illiberális rendszer kiépítését. Gyenge forint, eltűnő béremelkedés, infláció , kevesebb EU forrás, kevesebb befektető....Együtt fogjuk nyögni Orbán illiberál rendszerét, azok is, akik látták, hogy 3-4 év kérészéletű " felvirágzása " nem stabil alapokon nyugszik....

rasztaszív 2018.05.23. 13:23:50

@Womb Raider: a törvény lényege a külföldről érkező pénzek megadóztatása.

mint mondtam,semmi baj az átláthatóságra törekvéssel.de ez a civil szervezeteknél most is megvalósul,míg az egyházaknál nem.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.05.23. 13:28:04

@Womb Raider: "Ha a fideszes holdudvar mutyizhat, akkor Soroséknak is jár"

Mesélj, mikor lopott Soros György százmilliárdot a magyar költségvetésből?

2018.05.23. 13:28:11

@rasztaszív: Lennél szíves erre az állításra vonatkozó törvényhelyet mutatni? "a törvény lényege a külföldről érkező pénzek megadóztatása."

Én eddig semmiféle adóztatásról nem tudok, csak arról, hogy egy bizonyos mérték feletti külföldi támgatás esetén azt az "NGO" kommunikációjában (médiamegjelenésében) fel kellene tüntetni. Ha te ennél többet tudsz, talán leszel szíves segíteni...

2018.05.23. 13:29:50

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Amit a rendszerváltás idején a magyar adósságrendezés kapcsán művelt, az szerintem a mai napig többe van az országnak...és egészen biztos, hogy ő nem járt rosszul..

chrisred 2018.05.23. 13:29:52

@Womb Raider: Nem, nincs diktatúra, menj nyugodtan oda és állj a palesztinok oldalára. :)

rasztaszív 2018.05.23. 13:31:00

@Womb Raider: nem lennék szíves.de lehet tudni,hogy el fogják fogadni.csak te nem tudsz róla...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.05.23. 13:34:46

@Womb Raider: Mesélj, mi az, amiről csak te tudsz, és mostanáig titokban tartottad? Van olyan durva, mint a fideszes székháztolvajlás?

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.05.23. 13:36:18

@sas70: " ... Megpuccsolod te majd a kormányt, ha 400 lesz az euro, meg 500 a benzin! ... "

B@ssza meg a kutya, ha igazad lesz, akkor a lakosság tüntetni fog, hogy MÉG PAKSOT, mert akkor a gáz ára is felmegy, tudod, együtt mozog az olaj árral, ha a gáz ára felmegy, akkor felmegy a villanyé is, és hirtelen k@rva gazdaságos lesz az atomerőmű, és miért? Azért, mert az a f@sz amcsigeci beleszart a ventilátorba és folyamatosan piszkálja a közel-keleti tűzfészkeket, hogy felmenjen az olaj ára, mert az jó a texasi haverjainak, jól meg fogja érni a palagáz kitermelése stb...

chrisred 2018.05.23. 13:40:02

@Magánvéleményem: Meg jó Putyinnak, és jó a szaúdi uralkodói családnak.

sas70 2018.05.23. 13:40:50

@Womb Raider: A törvények nem tiltották senkinek, hogy beszálljon a bizniszbe, ellentétben a mostanival, amikor egy csak egy mutyiszervezet intézi ezt a remek üzletet. Ja és miért fáj az neked, ha valaki a leadózott nyereséget zsebre teszi úgy általában. Mert ha ezt a nemzeti gázszerelő, vagy a nemzeti vejkó teszi, részben állami pénzből, akkor rendben van? Persze ilyenkor jön a végső érv, ez legalább itthon marad. Na ja, osztrák magánrepülőben, szállodában, Adriai jachtban, Eszéki focicsapatban. Jól itthon marad!
Ezek után ki a hibás? Hát Soros, meg az alapítványai, mert nem fosnak adatigényléseket beadni, amiből kiderül, hogy pl. a CÖF 500 millát kapott az állami MVM-től, de nem mondja meg mire. Az MS. a hülye, mert szerződést bont a mutyizó, túlárazó partnerével. A faszomtudja melyik polgármester a hülye, mert elmondja, hogy őt is megkeresték a lámpa biznisszel, de feleannyiért megcsinálta egy másik cég, igaz, hogy így nem volt Eu-s pénz, de legalább nincs sötét. Nem az a hülye, aki a sehonnan, a semmibe vezető kisvasutat építi, hanem az, aki azt mondja, hogy ez hülyeség... stb.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.05.23. 13:41:14

@chrisred: " ... A civil szervezetek gazdálkodása addig is átlátható volt az ellenőrzésükre jogosult állami szervek számára. A jogszabály a gazdálkodási adatok kötelező nyilvánosságra hozásáról szólt. ... "

Végül is érthető, hogy miért picsognak, hirtelen mindenkinek nyilvánvaló lesz, hogy melyik politikust mennyivel kenték meg, miközben munka nélkül mennyit visznek haza a nagy jótékonykodók....
Hirtelen kiderülnek majd, hogy egyes alapítványi munkások a migráncssimogatásért havi 600-800 ezer nettókat keresnek... és hát ez már ciki lesz azok előtt, akiket ők minimálbéren tengetnek....

chrisred 2018.05.23. 13:41:30

@Magánvéleményem: Az kimaradt a felsorolásból, hogy Paks2 ára is felmegy.

2018.05.23. 13:41:36

@rasztaszív: :) De te igen... aha... na hagyjá' lógva a hülyeségeddel. Majd gyere vissza, ha elfogadnak ilyen tv.-t.

@chrisred: mit nem mondasz... szegény Orbán hol antiszemita, hol meg Izraeli mintára diktátoroskodik.. nehéz benneteket követni.

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: haladjunk sorban.. te említettél 100 milliárdos lopást. Hol vannak a bizonyítékaid? Vagy a Demszky féle metrós buliról beszélsz? Az nem lehet, mert ott jó 150-200 milliárd úszott el.. vagy a MÁV Cargoról? Ott is valami 150 000 000 000 a bukta...

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.05.23. 13:44:37

@chrisred: Putyinnak kécceresen is jó lesz, egyszer az olaj-gáz duett miatt, másodsorban az atomerőművek miatt...

Mondjuk nem nagyon értem, hogy-hogy csak az oroszok tudnak normális reaktorokat építeni? Miért vannak problémák a francia, amerikai stb tervezésűekkel? Miért nem tudnak normális füttőelemeket szállítani mások az orosz reaktorokhoz, miközben ki vannak adva a paraméterek, hogy minek kell megfelelni?

2018.05.23. 13:44:40

@sas70: Már belekavarodsz. Összefoglalom: Ha Orbánék gazdálkodása ködös, akkor alanyi jogon jár a ködösítés lehetősége a civil szervezetek Soroshoz közeli csoportja számára is.. frappáns.. na.

:)

sas70 2018.05.23. 13:45:18

@$pi$: Az ellenzéknek pont az a dolga! Orbán befogta a száját ellenzékben? Ja, egyszer, amikor a száznapos programot kellett megszavazni, mert milyen ciki lett volna, ha pont azt nem. Bár ha jól emlékszem Orbán halaszthatatlan ügyei miatt, pont nem szavazta meg, csak a fidesz!

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.05.23. 13:45:37

@chrisred: Paks2 ára kevésbé megy fel, mint az üzemanyag árak, a kormányközi szerződések már csak ilyenek :-)

chrisred 2018.05.23. 13:46:14

@Womb Raider: Engem nehéz követni? Egy olyan politikusról van szó, aki reformkommunistából indulva liberálison át a polgári középen keresztül eljutott az etnonacionalizmushoz.

chrisred 2018.05.23. 13:47:47

@Magánvéleményem: Tényleg? Szerinted milyenek voltak a szovjet-magyar államközi szerződések?

sas70 2018.05.23. 13:48:07

@Womb Raider: Ahhoz képest ha szétnézel, pont a CÖF az, aki ködösít a beszámolójában, amivel törvényt sért, miközben a többieknek, ott találod a beszámolóját a bírósági honlapon, ahol kötelesek közzétenni.

morph on deer 2018.05.23. 13:52:16

@Womb Raider:
“Nem pedig az ott élők gazdasági teljesítménye a mérvadó...”

Hát dehogynem, éppen ez a gond!
Mivel az említett gazdasági teljesítmény a befektetők és az EU nélkül szabad szemmel éppen hogy érzékelhető, így aztán ha a befektetők odébb állnak, marad a nagy magyar valóság.

Ezért is nyal viktorka az oroszoknak meg Kínának, mert ők jobban bírják a modorát, és nem akadnak fenn mindenféle autoriter kirohanáson.

Addig is öljük csak bele a közvagyont mindenféle improduktiv beruházásba, mint idióta stadionok meg focinagyhatalmi álmok, az tényleg erősíti a gazdaságot hosszú távon, már látszik is.
De nem baj, mert jön a következő nagy “nemzetthy” ötlet: a fegyverkezés meg a fegyvergyártás!

A fakard termelésünket minimum a duplájára kell növelni, a papírcsákó-műveket pedig kínai hitelből bővíteni!
A lipicai hintalovakat meg majd szállítja a Mészáros...
Hát, ha csak így nem

morph on deer 2018.05.23. 13:55:47

@Womb Raider:
“MI A BAJ AZ ÁTLÁTHATÓSÁGRA TÖREKVÉSSEL?
Miért csak addig jó ez, amíg másokra érvényes?”

Minden NGO elszámolása hozzáférhető.
Mi a baj azzal, hogy úgy, ahogy a törvények előírják, és előírták eddig is?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.05.23. 13:56:27

@Womb Raider: "te említettél 100 milliárdos lopást. Hol vannak a bizonyítékaid?"

A Mészaros és a Simicska minden pénze lopott. Számold össze. Meg a Garancsi, Szíjj, ... felsorolni is hosszú. A százmilliósokat haggyuk is, Szíjártó háza, ilyesmik. Miszter húsz százalék, ...

"Vagy a Demszky féle metrós buliról beszélsz?"

Ott nem tudom, pontosan mennyi ment az MSZP-nek, SZDSZ-nek, FIDESZ-nek. Ott még asszem működött a megállapodás, hogy 70% megy a kormánypártnak, 30% az ellenzéknek.

morph on deer 2018.05.23. 14:01:53

@chrisred:
“Szerinted milyenek voltak a szovjet-magyar államközi szerződések?”

Hát titkosak!
Ezért van az, hogy csak úgy vaktában megy a hivatkozás, de hátha valaki beveszi.

2018.05.23. 14:02:24

@morph on deer: Öreganyád kínja. A reálgazdasági szereplők nem mennek sehová, ha itt a legjobbak a profitkilátások. A spekulatív piaci szereplők talán.
"De nem baj, mert jön a következő nagy “nemzetthy” ötlet: a fegyverkezés meg a fegyvergyártás!"
És? Fegyvert csakis az USA-nak szabad gyártani/forgalmazni/használni? Miket nem tudunk itt meg.
Azt kell gyártani, amire piaci kereslet van. Az oroszok pl. rakéta hajtóműveket gyártanak és az USA megveszi a büdös diktátortól.. ahogyan Merkel is a gázt... (vajon minek a németeknek annyi gáz???)

"Mivel az említett gazdasági teljesítmény a befektetők és az EU nélkül szabad szemmel éppen hogy érzékelhető, így aztán ha a befektetők odébb állnak, marad a nagy magyar valóság. "
Aha.. a NyEu gazdasági szereplői nagyon pontosan tisztában vannak azzal, mekkora bót nekik a KEu peremországokban dolgoztatni (hogy a nagy ötlet, a homokinigger építészmérnök-onkológus-atomfizikusok importálása nem hozta a várt sikert..) és egyelőre marad is az. Tudom, ti jobban örülnétek valami egészen direkt nyomásgyakorlásnak (ha már az oroszokat nem hívhatjátok be mint a faterék, anno..) mondjuk embargónak, hátha a kiéheztetéssel jobb belátásra bírhatnátok a bunkó vidéki parasztokat.

Szar alakok vagytok, de ez a génjeitek ajándéka. Ti akkor örültök, ha a magyarokat szívatják...

2018.05.23. 14:03:36

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Tehát akkor haladjunk sorban..

Légyszíves a konkrét bizonyítékaidat.. nem érdekel, hogy mit gondolsz..

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.05.23. 14:14:02

@Brix: " ... Orbánt Putyinnal, Erdogánnal , Dutertével egy csoportban kezelik. Lsd: Time magazin címlap! ... " Ühüm, egy mértékadó, semleges sajtóorgánum, amelyiket nem a liberálisok birtokolnak :-)

1. minden újságíró mindig, minden körülmények között igazat mond
2. az újságírók függetlenek, arról és azt írnak amit akarnak
3. az újságírók javadalmazása nem függ a cikkeinek népszerűségétől
4. a témaválasztást soha nem befolyásolják egyéni érdekek
5. a cikkek tartalma soha nem függ az újságíró nézőpontjától

És még sorolhatnám azokat az alapigazságokat, amik miatt megvetem az újságírókat.
Az internetes trollok hozzájuk képest becsületesek, mert kiszámíthatóan mindig ugyanazt szajkózzák :-)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.05.23. 14:20:22

@Womb Raider: Majd Poltpot Péter összeszedi neked, csak szépen kell kérned. :))

Tangooo 2018.05.23. 14:20:54

@Brix: Mintha Mária Pöcs Zita jóslatait hallanám. A probléma csak az, hogy még a büdös életben nem valósultak meg (hála Istennek!)

morph on deer 2018.05.23. 14:30:43

@Womb Raider:
“És? Fegyvert csakis az USA-nak szabad gyártani/forgalmazni/használni? Miket nem tudunk itt meg.”

Hát miket, tényleg.
Például, hogy nem tudsz olvasni, vagy nem érted meg amit olvastál!

Ki beszélt az USA-ról rajtad kívül, okoska?

2018.05.23. 14:34:41

@morph on deer: Te kezdted el gúnyolni az ötletet, hogy Mo. kezdjen el fegyvereket gyártani.. rögtön jött a reflex és vidám magyarozásba fogtál.
Nyugodj meg, jelenleg is van nem egy cég idehaza, aki NyEu fegyvergyártóknak dolgozik. Nyilván nem F-49 szinten kell elképzelni, de ézifegyvereket miért is ne gyárthatnánk? @MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Szóval semmi konkrét.. értem. Nos, akkor ennyiben maradhatunk..

Orbán Viktor 2010.......2030 2018.05.23. 14:39:15

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Mesélj, mikor lopott Soros György százmilliárdot a magyar költségvetésből"

Nem kellett lopnia, mert eveken at a libsi kormanyok utalgattak neki az ezer milliardokat a kolsegvetesbol. Innen vannak Soros Gyorgy milliardjai, es ezert lett allamcsod 2010-ben.
A 3000 milliardos magannyugdij vagyon is majdnem Sorosnal landolt.

Magyar ember ne viseljen baseball sapkát 2018.05.23. 14:44:31

Lippsik sivalkodnak, mer az ország a miénk!

morph on deer 2018.05.23. 14:44:49

@Womb Raider:
“Szar alakok vagytok, de ez a génjeitek ajándéka. Ti akkor örültök, ha a magyarokat szívatják...”

Számolni se tudsz, észlény!
Belőlem egy (1) van, és aki tud magyarul az egyes szám második személyt használ.
Neked ez sem megy, úgy látszik.

Te hivatkozol most az oroszokra?
Az meg valahogy nyilván kiment a buksi fejedből, hogy orbán újíttatta fel a forradalom alatt elhullott KGB-s testvérek sírját - tudod, akik a magyarokat gyilkolták, amíg ment nekik, - amit aztán a nagy KGB-s utód, név szerint Vlagyimír Vlagyimírovics Putyin koszorúzott a hősöknek kijáró tisztelettel.
Szépen rendbe téve, újonan festett vörös csillagokkal, meg amit akarsz.
Vannak róla fotók is, nyugodj meg, jól dokumentált esemény.

De azért nyugodtan hivatkozz az oriszokra, csak van még pár hülye, aki ugrik, biztosan...

chrisred 2018.05.23. 14:46:29

@Womb Raider: Lehet, hogy vannak versenypiaci szereplők, amelyek nyugati cégek bedolgozóiként a megrendelt alkatrészeket képesek előállítani. Ez azonban nem biztosíték arra, hogy egy állami cég képes lesz versenyképes termékeket piacra dobni.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.05.23. 14:53:20

@Orbán Viktor 2010.......2030: :))

Ez jobb, mint a geci migráncsos összeesküvés elmélete.

Egy kicsit még dolgozz rajta, szűz lány kivéreztetése is legyen benne.

2018.05.23. 14:54:31

@morph on deer: Husom... a baloldal volt az amelyik a történelem során folyton a külföld támogatására alapozta a hatalmát, akik onnan vártak folyton iránymutatást. Olyan helytartó sztájlban nyomták mindig..
A sírok egyszerű katonák sírjai voltak, amilyenek a mi őseink is voltak, akik orosz földben nyugszanak és akik sírját ott tartják rendben. Pedig a mieink is elkövettek nyilván bűnöket az oroszok ellen.
A többeszsám nyilvánvalóan neked és az elvtársaidnak szólt, de játszhatod a hülyét..ha úgy jobb, hogy magadat adod.
@chrisred: Valóban. Azért megpróbálni lehet, vagy marad a modern KGST aztán örüljünk, ha a fritz dob valami csontot..az implicite háttérben bujkáló gondolatod, miszerint az állam rossz gazda, már sokat hallhattuk.. akkor, amikor az SZDSZ és az MSZP lopta szét és árusította ki az országot.
Másrészt szó nem volt arról, hogy az állam áll be a fegyver csövébe lukat fúrni. Ikább úgy van esély ezt elképzelni, hogy bizonyos cégek clusterbe törmörülve felosztják a feladatokat. Megy ám ez máshol is...

morph on deer 2018.05.23. 14:54:35

@Womb Raider:
“rögtön jött a reflex és vidám magyarozásba fogtál.”

Ami így hangzott;

“marad a nagy magyar valóság”

Ez mennyiben “magyarozás” szerinted?
Ha elhúznak s multik, marad a nagy magyar valóság.
Mert ez kit is bánt?
Még csak nem is “magyar ugart” írtam, mert esetleg valakinek nem esne le a referencia...

Akkor viszont stadionok helyett korszerű fegyvergyárakat kéne építeni, nem?
Mert elhatározni nem nehéz, csak éppen a miből-, a hol- meg a kivel hiányzik a gyártáshoz. A “mit” már tudjuk, a cseh licensz lesz az első.
Sajnos valahogy komolytalannak néz ki az egész.

rasztaszív 2018.05.23. 14:57:43

@Womb Raider: attól,hogy még nem fogadták el,elég sokat hallani róla.te most tényleg megpróbálsz úgy csinálni,mintha a "stop-soros" nem is létezne...?!

chrisred 2018.05.23. 15:00:12

@Womb Raider: Maradjunk annyiban, hogy a HM Arzenál Zrt. 100%-os állami tulajdonú cég.

chrisred 2018.05.23. 15:02:15

@Womb Raider: Amúgy megpróbálni bármilyen hülyeséget lehet, ha a kockázatot és a veszteséget az adófizetők állják.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.05.23. 15:03:07

@Womb Raider: Mi nem konkrét? Az összes közbeszerzés, amit a Simicska, Mészaros és a többi stróman megnyert, kurvára konkrét. Nem leszel kevésbé hülye, ha hülyének tetteted magad.

Kézzel-lábbal véded a geci gazdádat, de nem mész vele semmire. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.05.23. 15:05:33

@chrisred: "a kockázatot és a veszteséget az adófizetők állják."

Igen. A nyereség meg "elveszíti közpénz jellegét". :))

morph on deer 2018.05.23. 15:09:04

@Womb Raider:
“nyilvánvalóan neked és az elvtársaidnak szólt”

Na ezért számoltam!
Olyanok ugyanis nincsenek és nem is voltak. Úgymint soha.
Én simán “antibunkó” alapállású vagyok politikailag, ennek a kritériumnak meg jelenleg a regnáló hatalom felel meg éppen. Az is elég, ha belegondolsz.

‘56-ban mellesleg egészen komoly KGB-s egység is “vendégszerepelt”, ez nem kérdés.
Arról mondjuk nem tudok, hogy az oroszoknál is kiszidolozták volna ahorogkeresztet, vagy valami turult orbánnak, de lehet, hogy majd legközelebb.
Bár a Putyin minden, csak nem nyalonc, míg a viktorról ugyanezt nem lehet elmondani.
Nekünk ez jutott, úgy látszik.

kocsisj 2018.05.23. 15:20:15

@Womb Raider: Ebben inkább szegény néhai Antall József keze van, aki a "dzsentris" katonatiszti felállásból mindent vállalt. Soros a lengyeleknél is sok dologban ott volt, mégis csak a 40%-át fizették az adósságuknak vissza, a többit lealkudták.

2018.05.23. 15:23:13

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Ugyan, pupák... nehogy elmeséld már, hogy az elnyert pályázatokból semmi nem jött létre, csak felnyalták a zsét.
Másrészt a közbeszerzések 5 azaz 5%-át fedi le a Mészáros & Co. ... ezt a 444 és az átlátszó számolta ki nagy hörgés közepette... Uristn.. 5%!!!

"Arról mondjuk nem tudok, hogy az oroszoknál is kiszidolozták volna ahorogkeresztet, vagy valami turult orbánnak, de lehet, hogy majd legközelebb. "

Azért a kettős keresztek állnak, másrészt a horogkereszt nem magyar jelkép, a vörös csillag meg nem tiltott szimbólum :) A halott katona meg nem ellenség.

"Én simán “antibunkó” alapállású vagyok politikailag,"

Aha.. ebbe hol is illeszkedik a "dögöljön meg a szomszéd tehene(meg a szomszéd) mert a fideszre szavazott" szemlélet?
Ócska gyűlölködő vagy, nem több. Abban bízol, hogy egyszer annyira rossz lessz, hogy a szíved csücskei ülhessenek a fazék mellé. Bravó, húzd ki magad...@chrisred:

"Maradjunk annyiban, hogy a HM Arzenál Zrt. 100%-os állami tulajdonú cég."
Éééés? Akkor már csakis így lehet, vagy akár más konstrukcióban, beszállítpókkal? Vagy a hm arzenál mindent maga végez?

élhetetlen 2018.05.23. 15:23:38

@Womb Raider: Azt, hogy folyamatosan tudsz hadoválni, az már tudjuk. Hogy, ha valami nem jön be, akkor jössz mással, ezt is tudjuk. “Lennél szíves erre az állításra vonatkozó törvényhelyet mutatni?“. “na hagyjá' lógva a hülyeségeddel. Majd gyere vissza, ha elfogadnak ilyen tv.-t..
@rasztaszív nem válaszolt, (mert egyébként kár beléd), megteszem én.
www.kormany.hu/download/c/9a/41000/STOP%20SOROS%20T%C3%96RV%C3%89NYCSOMAG.pdf
Az a szöveg, hogy ez lesz az első beterjesztett törvényjavaslat, és ugye kétharmad, és pártfegyelem, miért ne szavaznák meg a saját javaslatukat.
Nos, kik lesznek a migrációt támogató szervezetek? Majd a kormány megmondja. Lehet a TASZ, ha jogi képviseletet biztosít egy migránsnak? Lehet, bár Orbánnak is nyújtott már ingyenes képviseletet. Innéttől kezdve zűrös. És még egy kivágás, “A bevándorlási finanszírozási illeték mértéke a külföldről származó pénzbeli vagy vagyoni jellegű juttatás 25 %-a.”. Te semmiféle adóztatásról nem tudsz, de ha a sok eszeddel képes leszel azt mondani, hogy az illeték fizetés az nem adóztatás, hát… Bár te képes vagy rá.

2018.05.23. 15:25:51

@rasztaszív: "attól,hogy még nem fogadták el,elég sokat hallani róla.te most tényleg megpróbálsz úgy csinálni,mintha a "stop-soros" nem is létezne...?!"

Ja.. szóval hallani.. csak nem Drágabolgárúrtól hallottad? Vagy a B1 belsős köre-mailjában olvastad? Esetleg Demszky szamizdatot ad ki újra? "Horvát országi levelek" címmel?

Konkrétummal állj elő, addig nem tudlak komolyan venni ebben a kérdésben. A Stop Sorosban amúgy hol a passzus az adóztatásról?)

chrisred 2018.05.23. 15:34:36

@Womb Raider: Hogyne lehetne. Atomerőművet is lehet építeni versenypiaci konstrukcióban. Viszont nálunk nem így történik.

2018.05.23. 15:37:05

@élhetetlen: JA..erről fúj a szél. Nos.. tudod, aki a zenét rendelte, fizesse az a prímást ;)

Neked az oké, hogy valakik valaki biztatására ("külföldi támogatás..) azon dolgoznak, hogy támogassák a külföldiek letelepedését, de annak összes költségét és következményét a befogadó országra lőcsölnék... jajjdecuki. Nem is vagy te olyan élhetetlen. Mi lenne, ha egy magyarországi civil szervezet a magyarországi civilekért fejtené ki áldásos tevékenységét? Mert ez így nekem inkább másnak tűnik...

Amúgy akkor ugye nem az összes civil szervezetet igyekeznek megadóztatni (költésgmegosztás) hanem csakis azon szervezteket, aki tevékenységükkel olyasmit segítenek elő, ami egyértelműen növeli az állam kiadásait. Mindezt 0 aza nulla társadalmi támogatottság és beágyazottság nélkül, csakis külföldi támogatásból teszik.
Nos, husi, az ilyeneket minden épeszű ország kiseprűzi, de mindenképpen megfelelő figyelmet fordít rájuk. Nálunk, az USA-ban, az oroszoknál, izraelben, németországban, bárhol. A kedves NGO migránszbizniszben érdekeltek lesznek szívesek garanciát vállani a tevékenységük következményeiért.

2018.05.23. 15:38:24

@chrisred: szerinted. Az unió szerint és az usa szerint (amióta ők is haraphatnak a tortából) azóta igen. Panaszkodj náluk.

Másrészt.. azért egy atomerőmű kissé más fajsúly mint a FÉG marokpukkancs

élhetetlen 2018.05.23. 15:41:13

@drkovax: Zseniális a mondatelemzésed. Tehát az által szó nem hazugság. Soros György, egy név nem lehet hazugság, legfeljebb álnév, de erről szó sincs. Marad Magyarország, ajándékozott, és az egyetem szó. Ezek közül melyik hazugság? Mert odáig azért nem kéne elmenni, hogy Magyarország hazugság. Vagy csak szellemesnek képzelted magad?

chrisred 2018.05.23. 15:49:36

@Womb Raider: Mi igen? Már miért érdekelné az unió és az amcsi nagyhalakat, hogy mekkorát szopnak a magyar adófizetők? És a maguk szempontjából igazuk is van.

élhetetlen 2018.05.23. 16:07:53

@Womb Raider: Na, helyben vagyunk. Megint nem érted. “Neked az oké, hogy valakik valaki biztatására ("külföldi támogatás..) azon dolgoznak, hogy támogassák a külföldiek letelepedését, de annak összes költségét és következményét a befogadó országra lőcsölnék...”. Ez meg csak a hajad alatt levő lila köd. Nincs szó olyan szervezetekről, akik az utcán tüntetnének, hogy telepítsének le itt akárkit, vagy plakátolnának, vagy millió számra leveleket küldözgetnének az embereknek, hogy támogassák a betelepítést. Az említett TASZ is egy független szervezet, aki annak segít, aki rászorul, ha kell Orbánnak, ez csak egy szélsőséges példa, de ő nem magyar véletlenül?), ha kell egy túl súlyos büntetést kapott, hangszóróval támadó migránsnak, de általában magyar, pénz nélküli kiszolgáltatottaknak, személyeknek, csoportoknak, akiknek nem telik egyébként sztárügyvédre. “hanem csakis azon szervezteket, aki tevékenységükkel olyasmit segítenek elő, ami egyértelműen növeli az állam kiadásait. “. És megint nem érted a lényeget. Ki mondja meg, hogy melyik szervezetek “növelik egyértelműen az állam kiadásait”? Te? Mert olyan szervezetek nincsenek az országban, amilyenekről te beszélsz. Befejeztem, “husi”.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.05.23. 16:16:16

@Womb Raider: "az elnyert pályázatokból semmi nem jött létre, csak felnyalták a zsét. "

Nagyon izzadtságszagú az erőlködésed. Hol állítottam ilyet?

A negyedéből, néha akár a feléből is épül/készül valami. Sokszor persze tényleg a 100%-át ellopják, mint Voldemort képviselő esetében. Hadházy anyagait olvasgassad, ha tényleg ennyire fogalmatlan vagy, mint tetteted, meg fogsz lepődni, mennyit lop a gazdád.

Nem csak az ellopott pénz a kár, hanem a korrupcióra tanított társadalom is. Meg a kontraszelekció, hogy az arra érdemes, képes cégek elől elviszik a munkát.

Például a geci százmilliárdokat ölt a fociba. Azt gondolta, a sok pénzzel javít rajta. Tévedett. Azzal, hogy az érdemteleneket felemelte, egyben az arra érdemeseket is elnyomta, az eredmény mindenki által látható, postások és hentesek is megverik a magyar "profikat". Nem ennyire látványosan, de ugyanez megy a gazdaság minden területén, ahova a geci beteszi a lábát.

VT Man 2018.05.23. 16:17:08

Kar, hogy csak magyarorszag fikazo cikkek vannak a szemleben, kivancsi lettem volna a nemzetkozi velemenyre Olaszorszagrol.

Ahol egy szelsojobb, bevandorloellenes part alakit kormanyt.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.05.23. 16:24:11

@VT Man: "Kar, hogy csak magyarorszag fikazo cikkek vannak "

Bizony kár. Sajnos a geci lejáratja az országot, nem csak magát.

"kivancsi lettem volna a nemzetkozi velemenyre Olaszorszagrol."

A b1.blog.it weboldalon keresd. :))

élhetetlen 2018.05.23. 16:33:30

@FCUK24: “ami a CEU-t illeti, nem üldözi el senki”. Mi lenne, ha egyszer utánanéznél annak, amihez hozzászólsz, csak a tényeknek. “a törvényhozás élt a jogával, és törvényt hozott, nekik meg joguk van betartani, vagy elmenni.“. Kimaradt az életedből, hogy a a CEU közben teljesítette a feltételeket, van campusza New York államban, előkészítve a szerződés, amit New York kormányzója kész aláírni, erre a magyar kormány úgy döntött, hogy most nem írja alá, adott egy év haladékot. Kinek, ha a CEU nem kérte? Miben bíznak? Abban, hogy egy év bizonytalanság, hogy lesz-e jövőre folytatás tönkrevághat egy egyetemet, mert miért iratkozzak be, ha nem biztos, hogy lesz hol folytatni a következő évben? Persze, szerinted ez nem tisztességtelen. Igen, a kormánynak joga van segget csinálni a szájából, akinek nem tetszik, az menjen. Nem érted, mi? Egy népmesei hasonlat. “Nem adom a lányomat aranyhintó nélkül, abban pedig hat ló legyen, mind a hatnak arany farka legyen.” A kérő összetöri magát, összehozza, megjön vele, az apa meg vállat von, hogy így sem adom. Akkor miért szab feltételt valaki, ha a feltétel teljesítéséért nem jár semmi? Szórakozunk, mert tehetjük?

rasztaszív 2018.05.23. 16:34:44

@Womb Raider: akire vonatkozik,az viszont komolyan vette,és teljesen jogosan.nyilván nem várja ki,amíg fosztogatni kezdik.te most könnyen játszod a hülyét,mint aki semmiről nem tud,de akinek pénzbe kerül,szerintem annak a reakciója hitelesebb.

2018.05.23. 16:35:16

@élhetetlen: Aha.. tehát az a tolmács, aki egy ilyen "NGO" zsoldjában aktívan közreműködik a migrációs hivatalok félrevezetésében, az smafu..

Drágám... meséld már el, miért is kellene amúgy a migrációt támogatni? Nem akarnak jönni maguktól? Vagy kell a zsé brossúrákra, sim-kártyákra, hogy csóri, magát szírnek hazudó szenegáli fel tudjon készülni, hogy tudja, mit kell elrebegni azért, hogy a legkedvezőbb elbánásban részesülhessen?
De szakadjunk le a menekültekrő/bevándorlókról... biztos vagy te abban, hogy az ország érdekeit szolgálja egy olyan hazugsággyár fenntartása, mint az Energiaklub/Atomcsapda? Ami konkrétan dezinformációs tevékenységgel igyekszik Paksot megtorpedózni, aminek nagyon komoly anyagi konzekvenciái is lehetnek adott esetben. Komolyan kell ez nekünk?
Elmondod, miért is viseled az ügyet annyira aszíveden? Tán az állásod van veszélyben?

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: " Sokszor persze tényleg a 100%-át ellopják, mint Voldemort képviselő esetében. "

Ami persze nem egészen igaz, ráadásul lefülelték :)
Egyébként szívesen hallgatok pédákat arra, hogy a régmúlt időkben hány politikust és függelékét vonták felelősségre a vagyon elherdálásáért? Vagy fátylat rá?

élhetetlen 2018.05.23. 17:10:39

@Womb Raider: Tényleg befejezném, mert értelmetlen ez a nem tudom mi, mert beszélgetésnek nehezen nevezhető. “ tehát az a tolmács, aki egy ilyen "NGO" zsoldjában aktívan közreműködik a migrációs hivatalok félrevezetésében, az smafu..“. Csak kérdezem. Honnét tudod, hogy az “NGO zsoldjában álló” tolmács fordít pontosabban, vagy az államilag kirendelt? Nem tudod. Annyi hülyeséget hordasz össze, hogy az már fáj, csupán az elképzeléseid alapján. “Drágám... meséld már el, miért is kellene amúgy a migrációt támogatni? Nem akarnak jönni maguktól? Vagy kell a zsé brossúrákra, sim-kártyákra, hogy csóri, magát szírnek hazudó szenegáli fel tudjon készülni, hogy tudja, mit kell elrebegni azért, hogy a legkedvezőbb elbánásban részesülhessen?“. “Drágám”, hol beszéltem én arról, hogy támogatni kéne a migrációt? És honnét a csából tudod, hogy a sim-kártyákat magyarországi civilek vették, és nem egy pénzes befektető, aki mellesleg megvette a Klotild palotát, vagy nem egy letelepedési kötvényes? Nem tudod, csak lököd a süketet. És, amit már írtam, totál másik témába kapsz, ha úgy érzed, hogy az aktuálishoz hozzáfűzni valód befuccsolóban van. Ugye nem gondolod, hogy belemegyek veled az atom témába, amihez is csak annyit értesz, és ilyen “logikus” érveid vannak? És, bár ez magánügy, nem, az állásom nincs veszélyben, ami veszélyben van, az a kp., azt Matolcsy percek alatt elinflálhatja, de kell valamennyi, mert bármikor szükség lehet rá, de van egy budai, és egy balatoni ingatlanom, és valamennyi aranytömbben, tehát a meggyőződésem nem az anyagi helyzetemtől függ, mint a tied.

2018.05.23. 17:30:12

@élhetetlen: "tehát a meggyőződésem nem az anyagi helyzetemtől függ, mint a tied."
Ahhh.. perszepersze.. lövésed nincs arról, milyen az anyagi helyzetem, de azért nyomathatod a süket dumát.

Az nem tűnt fel, hogy bár Matolcsy elinnfléálhatja a pénzedet, ám ezt mégis pont azok tették, akiket most visszasírsz. Mennyi volt az elmúlt években az infláció? Ja.. hogy izé...

profitline.hu/Az-inflacio-alakulasa-Magyarorszagon---egy-abran-362408
"És honnét a csából tudod, hogy a sim-kártyákat magyarországi civilek vették, és nem egy pénzes befektető, aki mellesleg megvette a Klotild palotát, vagy nem egy letelepedési kötvényes?"
Te honnan tudod, hogy nem? Én abból indulok ki, hogy szerte a migrációs frontvonalom a Soros hálózat "NGO"-i ténykedtek, konkrétan már a tengeren át is fuvarozták a migránsokat, csak aztán az olaszoknak tele lett a töke és rendet vágtak köztük. Ha ott ez ment, akkor itt miért is lett volna másként?
Attól, hogy én szerinted nem értek a témához, attól már megengedett, hogy az Atomcsapdán dezinformációt terjesszenek? Az nem tűnt fel, hogy láthatóan hozzáértő szakemberek pont ugyanazon a véleményen vannak? Hogy 30 perc alatt szétszedik egy-egy posztjukat? De te a hős, te odaállsz a hülyeségeddel, csakazzértis, mert miaz, hogy a fidesznek van hosszú távú energiapolitikája. Mer' Csernobil meg a rák..
"Honnét tudod, hogy az “NGO zsoldjában álló” tolmács fordít pontosabban, vagy az államilag kirendelt? "
Jajjnemár.. nem tudom, de szerinted melyiküknél nagyobb a valószínűsége annak, hogy pozitív irányba terelgeti a beszélgetést?

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.05.23. 17:30:19

@Womb Raider: " ... Drágám... meséld már el, miért is kellene amúgy a migrációt támogatni? Nem akarnak jönni maguktól? Vagy kell a zsé brossúrákra, sim-kártyákra, hogy csóri, magát szírnek hazudó szenegáli fel tudjon készülni, hogy tudja, mit kell elrebegni azért, hogy a legkedvezőbb elbánásban részesülhessen? ... "

Ez nem a migráció támogatása, hanem felbujtás a csalásra. NA ez az amit bűncselekménynek hívnak. Ha ezt egy NGO szervezetten műveli, akkor annak a tagjait le kell csukni. Nem megadóztatni, nem felderíteni, hogy ki pénzeli, hanem feljelentés, rabosítás, bíróság lecsukás útvonalon 10- 15 év sittet neki. Amelyik eteti itatja, az humanitárius. Amelyik informálja, és képzi a hatóság átverésére az bűnöző. Nem értem, hogy ezen mit kell annyit pörögni.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.05.23. 17:31:37

@Womb Raider: A civil szervezetek tolmácsa nem a "migráció elősegítésén" dolgozik, hanem az elesetteken segít. Vagy pl. a TASZ jogsegélyt ad a gecinek, vagy bárkinek, akinek nincs pénze ügyvédre, vagy csak fukar. Akár neked is, ha nem köpöd szembe csupa gyűlöletből. Amit ebből a geci összehazudozik neked, nem kéne elhinned.

"miért is kellene amúgy a migrációt támogatni? "

A geci nem támogatja a migrációt, hanem olyan állapotokat teremt, hogy a magyarok kénytelenek legyenek Ny.-Európába migrálni. Azt nem tudom megmondani, miért gyűlöli a magyarokat. Talán csak azért, mert geci. Hogy miért imádja az oroszokat, nemtom. Talán Putyinnak van egy dossziéja róla, és így kénytelen imádni őket.

"Ami persze nem egészen igaz"

Nem kell hinned a rendőrségnek. senkinek se kell hinned, megmaradhatsz a geci összeesküvés elméleteinél. Elég parttalan így veled a "beszélgetés".

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.05.23. 17:34:33

@Womb Raider: "a régmúlt időkben hány politikust és függelékét vonták felelősségre a vagyon elherdálásáért?"

Én nem tudok ilyenről. Ez viszont nem indok arra, hogy a geci minden bűnt büntetlenül hagy, amit az elmúlt 16 évben elkövettek.

2018.05.23. 17:49:12

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Jajj... az uncsi nóta.. merazorbánelüldözi a szerencsétlenmagyarokat.

Ne zavarjon, hogy a magyarok folyamatosan vállatak munkát az eu munkaerő piac megynílásával és nem csak orbánék kormányzása alatt. Szimplán 2011 környékén oldották fel az összes addig érvényben lévő korlátozó kvótát, naná, hogy megindultak az emberek. A három-négy-sokszoros bér a vonzerő. Amit az elmúlt sok-sok évtizednek köszönhetünk, amit a nyugat ügyesen felhasznál a pénz kiszivattyúzására. Az AUDI nem hiszem, hogy olcsóbb lett attól, hogy negyedéért-ötödéért rakják össze, vagy harmadáért fejlesztik egyes részeit idehaza... Verheted a nyálad, de te Soros emlőin nőttél fel, nem releváns a nyavalygásod. (Te büszkélkedtél, szóval erről ennyit)

Tasz... tasz.hu/cikkek/galaxis-utikalauz-elegedetlenkedoknek
www.youtube.com/watch?v=KqH8SBong_I

Kell ez nagyon, igen nagyon..

2018.05.23. 17:50:38

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Ja... értem. Tehát a szoci érában elkövetett disznóságok megtorlása is orbánék kutya kötelessége. :) Vicces gyerek vagy te.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.05.23. 18:20:17

@Womb Raider: "A három-négy-sokszoros bér a vonzerő."

Pontosan. Az is a geci bűne, hogy nem hogy relatíve nőnének a bérek, de messze a szlovák bérszínvonal alá esett. Az nem gyógyír, hogy idén valamennyire nőnek a bérek, ha az későn jön, és így a több éves átlag a versenytársaink trendjétől elmarad.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.05.23. 18:21:34

@Womb Raider: "a szoci érában elkövetett disznóságok megtorlása is orbánék kutya kötelessége."

Igen, a felelősségre vonás a mindenkori hatalom privilégiuma. Furcsa, hogy ez téged meglepetésként ér.

élhetetlen 2018.05.23. 18:28:06

@Womb Raider: Hogyne lenne “lövésem” az anyagi helyzetedről, eleget locsogtál már, tehát szóba került a férjed is, aki vagy agyonhajtotta magát, vagy agyonhajtottad. Szar ügy, nem csak az internet nem felejt, de én sem. Ez meg jó! “bár Matolcsy elinnfléálhatja a pénzedet, ám ezt mégis pont azok tették, akiket most visszasírsz. Mennyi volt az elmúlt években az infláció? Ja.. hogy izé...“. Nem várom el tőled, hogy felfogd, hogy hogyan néz ki a nulla infláció, amikor az avokádó 100 ft helyett háromszáz, egy kiló kenyér veri a 800-at, de nincs infláció, és a lakásárakat is kivették a kosárból, mert az rontana, a lapos tv meg biztosan olcsóbb lett, és azt naponta veszel. Most nincs infláció, és nincs kamat sem, nincs rendes, értékkövető nyugdíjemelés sem. Ez neked magas. Jobb volt a bevallott infláció, és az ahhoz igazodó kamat, de, mivel szuper üzletasszony vagy, ezt nem kell értened.
A logikátlanságod határtalan. “És honnét a csából tudod, hogy a sim-kártyákat magyarországi civilek vették, és nem egy pénzes befektető, aki mellesleg megvette a Klotild palotát, vagy nem egy letelepedési kötvényes?". “Te honnan tudod, hogy nem?”. Annyi a különbség, hogy én nem mondtam, hogy a befektetők vették, te mondtad, hogy a civil szervezeteknek erre (is) kell a pénz. Nem érted a különbséget, ugye?
“Az nem tűnt fel, hogy láthatóan hozzáértő szakemberek pont ugyanazon a véleményen vannak?”. Ja, az általad kiválasztott szakértők. Mert azért vannak ellenvéleményen levő szakértők is. Legyél büszke magadra, a jövőre vonatkozó vitánk kapcsán volt olyan kommentelő is, aki azt írta, hogy lealáztál a vitában. Hát neki is csak annyi esze volt, mint neked, annyit értett meg. Szóval tényleg fejezzük be! Tényleg hülyeséget beszélsz.

FCUK24 2018.05.23. 18:41:37

@élhetetlen: "Kimaradt az életedből, hogy a a CEU közben teljesítette a feltételeket, van campusza New York államban, előkészítve a szerződés, amit New York kormányzója kész aláírni, erre a magyar kormány úgy döntött, hogy most nem írja alá, adott egy év haladékot. Kinek, ha a CEU nem kérte? " kimaradt az életedből, hogy előtte hónapokig ment a hiszti, na ugyanennyi idő jár a kormánynak is. ja, hogy most már az egyetemnek szorít az idő? így jártak.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.05.23. 19:00:21

@FCUK24: "most már az egyetemnek szorít az idő?"

Mindig is szorította az idő. A geci gazdád fojtogatta, fojtogatja. Nem érdekli az évi tízmilliárd fölötti befizetett adó, a külföldi oktatók, diákok itteni költései, el akarja üldözni az egyetemet, csak mert geci.

élhetetlen 2018.05.23. 19:10:10

@FCUK24: Ugyan. A CEU-nak, mint működő egyetemnek kellett idő az átalakításra, ez érthető, ez nem megy egy hét alatt. A kormánynak a már törvénynek megfelelő működést engedélyező aláírásra mire is kell az idő? Szivatásra, mert másra minek? Igen taps, így járt Kishantos, így jártak a trafikosok, így jártak a az online szerencsjátékosok, mert mielőtt megvonták a működési jogukat, belehajtották őket egy többszázezer forintos költségbe, a szerverekkel kapcsolatban, és miután ezt teljesítették, utána vonták meg a működési engedélyüket, de ez szerinted mind tisztességes eljárás, mert szerinted az a tisztességes, amit erőből átnyomhatok. Hát ez van, ilyen a világ, de te legalább elégedett vagy. Gratulálok az erkölcsi érzékedhez. Bocs, ha nem tudod, mit említettem itt, az utolsó mondatban.

chrisred 2018.05.23. 19:50:54

@VT Man: Szerintem nincs Maqyarország fikázó cikk, kizárólag a magyar kormányokról van szó. Az utolsó például a volt szovjet gyarmati kormányt fikázza.

FCUK24 2018.05.24. 01:15:56

@élhetetlen: ja, értem, tehát a nyilatkozatok dömpingje meg a tüntetések azért voltak, mert az átalakításhoz úgyis kell az idő, és legalább ne unatkozzanak addig az emberek :)

ami a kommented második részét illeti: nem minden tisztességes ,amit meg tud tenni az ember, de ha meg tudja, miért ne tenné meg? lehet úgy is, ahogy Fletóék csinálták, hogy akartak valamit, tárgyalgattak, közben telt az idő, meg lett belőle egészen más, mint amit eredetileg akartak, aztán néha meg végül semmi nem lett. ja de, csőd.

na inkább az legyen, ami most van, mint az, ami akkor.
ha meg nem tetszik, el lehet menni.

Alick 2018.05.24. 08:54:32

"Soros a 20. század szabadságharcának egyik legnagyobb alakja."

Hasonló kontextusban Ron Hubbard-ról is írtak már ilyesmit. :)

2018.05.24. 09:31:17

@élhetetlen: "Hogyne lenne “lövésem” az anyagi helyzetedről, eleget locsogtál már, tehát szóba került a férjed is, aki vagy agyonhajtotta magát, vagy agyonhajtottad."

Képzelődsz, husi, de kérném a linket, ahol ilyet írtam volna. Szóval az érvelési hibát mellőzzük, ha lehet..(argumentum ad hominem) de hazudni semmiképpen ne hazudj!

"Ja, az általad kiválasztott szakértők. "

Mamám...fizikusok, mérnökök véleményét kérdőjelezed meg, köztük olyanokét, akik a Paksi erőműben dolgoztak/dolgoznak , nemzetközi kutatásokat, de az atomcsapdás jogászok meg szociológusok véleménye szentírás. A legnagyobb tálentum mindegyik között a full beszívott Marci, aki már látott egyszer egy épülő atomerőművet! Le is doktorált ezen tudományából!!
Röhejes vagy.. meg élhetetlen hülyepicsa.

Menj, verd a tamtamot a fritzeknek:
index.hu/kulfold/2018/05/24/menekultvalsag_menekultek_bevandorlok_kitoloncolas_jogallam/

élhetetlen 2018.05.24. 20:06:07

@FCUK24: “nem minden tisztességes ,amit meg tud tenni az ember, de ha meg tudja, miért ne tenné meg?”. Hát igen. ez egy “szép, példaértékű” mondat. Jól sejtettem hogy az, hogy erkölcs, vagy erkölcsi érzék, semmit sem jelent számodra. Sarkítok. Éjszaka az utcán megy előtted egy nálad láthatóan kisebb, gyengébb nő, senki a közelben. Leütöd, behúzod egy bokor mögé, kirabolod, …, és hogy ne jelentsen fel, agyonvered. Meg tudtad tenni, miért ne tetted volna meg. Ugye? Ilyen egyszerű.

élhetetlen 2018.05.24. 20:46:50

@Womb Raider: “de kérném a linket, ahol ilyet írtam volna”. Ugye nem gondolod, hogy nekem kéne megkeresnem, hogy te mit írtál? Próbálj meg emlékezni!
“fizikusok, mérnökök véleményét kérdőjelezed meg”. Miért ne? Én is mérnök, vagyok, ez csak egy szakma. Nem tudom, miből gondolod, hogy valami mindenről ugyanazt gondoló félistenek csoportjáról van szó. Egy egyszerű probléma megoldására is lehet három mérnöknek három megoldási javaslata. Aztán vagy bejön valamelyik, vagy nem.
Arra is csak emlékeztetni próbállak, hogy a vitánk arról szólt, hogy az atomhulladék biztonságos tárolása, és a tárolóhelyek jelölése ezer évekre nincs megoldva. “akik a Paksi erőműben dolgoztak/dolgoznak , nemzetközi kutatásokat,”. Miből gondolod, hogy az, aki ott dolgozik, az a hosszú távú tárolás problémájára tudja a választ? A kutatások meg kutatások, nem bizonyított eredmények. Nehéz ez, csak megpróbállak kirángatni a téveszméid közül, de úgy néz, nem megy. Azért nem megy, mert semmit nem vagy képes, vagy nem akarsz átgondolni, csak azonnal löksz valami “szerinted frappáns” választ, ami általában nem az. A legegyszerűbb példa. Így kezdtem az első neked szóló kommentet: “Hogy, ha valami nem jön be, akkor jössz mással, ezt is tudjuk.”. Most így került ide az atom téma, és még észre sem veszed. És képes leszel azt válaszolni, hogy ez nem is az első, hanem a második mondatom volt, és akkor már úgy érzed, hogy neked van igazad. Igyekszem visszafogni magam, a ligetes baromságodhoz már nem írok.

FCUK25 2018.05.24. 21:04:24

@élhetetlen: te kevered a tisztességtelent a bűncselekménnyel. Fogalmi zavarokon nem tudok segíteni

élhetetlen 2018.05.24. 21:52:13

@FCUK25: Ne keverem, mondtam, csak sarkítottam. De egy trafiktörvénnyel elvenni több ezer ember megélhetését, az csak azért nem bűncselekmény, mert törvényt hoztak rá, mert megtehették. Minden rendben. Kicsinálni egy európai értékű Kishantost, vagy egy CEU-t, nem gond, csak egy törvény kell rá. Kiíratni olyan közbeszerzést, aminek csak egy cég felel meg, az már gazdasági bűncselekmény lenne, ha valaki akarna foglalkozni vele. Csak arra akartam utalni, hogy szerinted, ami tisztességtelen, az azért megtehető, és akár bűncselekmény is elkövethető, ha biztos nem lesz következménye. A te szemléletedbe belefér minden tisztességtelen, erkölcstelen dolog, ha törvényt hoznak rá. Az enyémbe viszont a tisztességtelen, és erkölcstelen dolgok nem férnek bele, de, belátom, kisebbségben vagyok.

2018.05.25. 07:38:10

@élhetetlen: "Arra is csak emlékeztetni próbállak, hogy a vitánk arról szólt, hogy az atomhulladék biztonságos tárolása, és a tárolóhelyek jelölése ezer évekre nincs megoldva. "
Husom.. aztán te mire is alapozod ezen állításod? Honnan a bizonyosság, hogy ezer évek fognak eltelni, mire megnyugtató megoldást találunk? Az emberiség 5000 év alatt a bronzkorból eljutott a Marsra. Szerinted ez nem eléggé biztató arra nézvést, hogy képes a technológiát olyan szintre emelni, hogy az adott kérdés megoldódjon? Nálad megállt a fejlődés, de a tudomány és a technika sajnos nem tud a nézeteidről és halad.

Alapvetően téged egy dolog motivál a furtonfurt akadékoskodás és kötekedés terén. "Há nehogy má' egy fideszes picsa, meg a haverjai mondják már meg a tutit. "
Az atomenergetikáról meg nehogy azok alkossanak véleményt és azt kelljen figyelembe venni, amikor itt van nekünk Marci a az OSF pénzén bármit behazudik amit a megrendelő csak látni szeretne, hiszen ő már egyszer látótávolságon belülre került egy épülő atomerőműhöz.

" Egy egyszerű probléma megoldására is lehet három mérnöknek három megoldási javaslata. Aztán vagy bejön valamelyik, vagy nem."
Ja.. hogy te ilyen mérnök vagy.. találgatsz, tippelgetsz, aztán, ha a ház ráomlik a pógárokra, akkor jön az, hogy pedig még mennyi-mennyi ötleted lett volna..és különben is, minek mentek oda!
Egy túróst, mama. A mérnök tudományos eredményeken, kutatásokon alapulóan módszeresen tervez, kipróbál, ellenőriz, modellez, újra és újra, amíg a kívánt biztonságot el nem éri és aztán a másik mérnök felépíti. Ha úgy lenne, ahogyan te mondod, akkor már milliónyi gödör lenne, ezzel-azzal tömve, aztán amikor a csapból nem víz tör elő, hanem kékes derengés, akkor kapkodnánk fűhöz, fához.
A te egyetlen érved az volt, hogy most még nincs végleges megoldásunk és különben sincs tökéletes biztonság. A vállalható kockázat fogalma számodra nem létezik, gondolom ezek szerint soha semmit nem terveztél/alkottál, hiszen soha nem voltál tökéletesen meggyőződve a biztonságosságáról.

"A kutatások meg kutatások, nem bizonyított eredmények. "
A kutatás az út, ami célhoz vezet. A fejlődés már csak ilyen. A faszé' másztál le a fáról?
süti beállítások módosítása