B1 blogcsalád



Óriási építőipari biznisz: Orbánék barátai, üzletfelei keselyűként csaptak le a Városligetre

2018. május 12. - Mr Flynn Rider

Hiába a civilek tiltakozása, a budapesteik 80%-ának ellenérzése a Liget beépítésével kapcsolatban, mire észbe kaptunk, a Fideszben már le is osztották egymás között a koncot. 250 milliárd forintról van szó.valton_varosliget.jpg

Mivel a tervek folyamatosan változnak, az ígéretek is aszerint alakulnak, hogy milyen a széljárás a Fideszben, a költségek is folyamatosan nőnek a Városliget beépítésénél. Miközben a propaganda teljes erővel harsogja, hogy nő a zöldfelület Európa egyik legrégebbi közparkjában és micsoda kulturális beruházás zajlik, a háttérben NER-lovagok boldogan csaptak le a sok milliárd közpénzre. Mészáros Lőrinc, Garancsi István, Tiborcz István üzlettársa és a Fidesz-közeli Valton: mindenki ott köröz a kondér körül. Az ingatlan ingyen van, egy ügyes húzással Papcsák Ferenc átjátszotta a fővárosnak, amely közparkból egy rendelettel gyorsan építési területté miősítette át a 200 éves parkot. 

Mi történik most a Ligetben?

Gyorgyevics Benedek, a Városliget zrt igazgatója a Civil Rádióban legutóbb ezt ígérte:

Idén ősszel újranyit a felújított Szépművészeti Múzeum, elkezdődik a Néprajzi Múzeum felszín feletti részeinek építése, valamint a Dózsa György úti mélygarázs kivitelezése is. Ez azzal fog járni, hogy gyakorlatilag a Műcsarnoktól az Ajtósi Dürer sorig építési terület lesz a volt Felvonulási téri lebetonozott parkoló.

Szintén ősszel kezdődik a volt Hungexpo telken a Magyar Zene Háza kivitelezési munkálata a mélyépítéssel. A Magyar Nemzeti Galéria és az Innováció háza (ez a Közlekedési Múzeum helyére kerülő replikaépület az eredeti, Pfaff Ferenc-féle tervek alapján) jelenleg engedélyezési fázisban van - mondta el az igazgató. Az Olof Palme ház külső rekonstrukciós munkálatai várhatóen ez év végére befejeződnek. Gyorgyevics kiemelte, hogy így gyakorlatilag a "teljes Liget program kivitelezés alatt van", ugyanakkor a korábban tervezett Városligeti Színházról nem ejtett szót az interjúban.

Garancsié a Néprajzi munkagödre, 2,5 milliárdért

A Városliget szélére tervezett Néprajzi Múzeum megvalósításához szükséges munkagödör térelhatárolási, földkiemelési és közműkiváltási feladatok ellátására kiírt közbeszerzési pályázán két cég indult, az Orbán Viktor kedvenc focicsapatának tulajdonosa, Garancsi István nevével fémjelzett Market Zrt. a Bohn Mélyépítő Kft.-vel közösen, illetve Orbán Viktor vejéhez, Tiborcz Istvánhoz számos szálon köthető ZÁÉV Zrt. és West Hungária Bau Kft. Z-W Konzorcium néven ugyancsak együtt.

2,5 milliárd forintos megbízást végül a Garancsi-cég nyerte. Ennek során egy 300 x 60 méteres, 10 méter mély munkagödröt ásnak ki. A feladatok között szerepel az is, hogy a közműkiváltásokat (csatorna-, villany- és telekommunikációs vezeték) is el kell végezni, illetve a környező épületek állapotfelmérését is dokumentálni kell. (Jelenleg is ezért vannak forgalomkorlátozások a Dózza György úton, mert távhő vezetéket építenek a Ligetbe.)

Garancsi cége azért győzött végül, mert Orbán vejének cégét kizárták a versenyből, de nem az összeférhetetlenség miatt: a közbeszerzési adatbázisban olvasható összegezés szerint a ZÁÉV–WHB-duó ajánlatát 23 perccel a felhívásban meghatározott ajánlattételi határidő lejárta után adták be, ezért az ajánlat érvénytelen lett.

A WHB fúrja a mélygarázst, 6 milliárdért

Az ugyancsak kormányközeli West Hungária Bau Kft. (WHB) viszont megkapta a mélygarázst fájdalomdíjként: a kivitelezést nem kevesebb, mint 6 milliárd forintért vállalják.

A WHB vásárolta ki Tiborczot az Eliosból, és juttathatta félmilliárdos jutalékhoz úgy, hogy az már nem is őt illette volna. Az utóbbi években csak úgy dől az állami megrendelés a WHB-hoz: ők építették

  • az MTK új arénáját,
  • a vizes VB óriásugrótornyát,
  • a Puskás Stadiont,
  • és a József Nádor téri, illetve
  • a Millenáris területén épülő mélygarázst is.

A Dózsa György úti 1500 férőhelyes parkoló helyén épülő Néprajzi Múzeum miatt a mélygarázs csak a 800 parkolóhelyet bír majd el, 3 és egy negyed szinten, ahol lesz hely motoroknak, elektromos autóknak és bicikliknek is. Az alapterülete közel 30 ezer négyzetméter lesz, ám ez csak az összesített bruttó alapterület, ami valójában óriási, 9000 négyzetméter helyigénnyel bír majd.

A közbeszerzési dokumentumból nem derül ki egyértelműen, hogy hova tervezik az óriásgarázst, de a telek nem messze fekszik a Dvorak és az Olof Palme sétány találkozásától, ami viszont egy növényekkel övezett terület.

A tender elméletileg számol a tereprendezéssel - vagyis újabb fákat fognak átültetni, vagy kivágni miatta. A 0. szint ugyanis azért lesz csak negyed részben beépítve, mert a mert az első autóknak szánt parkolók, és a felszín közötti részt „fák ültetésére alkalmas vastagságú” földréteggel tervezik feltölteni, a közbeszerzés során pedig az öt értékelési szempont közül az egyik a fenntarthatóságra és a környezetvédelemre vonatkozott.

3 milliárdért Mészáros Lőrincék újíthatják fe az Olof Palme-házat

A városligeti Olof Palme-ház felújításáért az ugyancsak Fidesz-közeli, Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Épkar Zrt.-nek jutott. Itt is két induló volt, mindketten 3 milliárd forint körüli ajánlatot adtak be, végül a munkát minimálisan olcsóbban vállaló Épkar Zrt. nyert.

Az Épkar egy ideje már Mészáros Lőrinc építőipari birodalmának része, Szeivolt István cége. Szeivolték szintén közismerten jó kapcsolatban állnak Orbán Viktor vejével, Tiborcz Istvánnal, olyannyira, hogy fotó is készült arról, ahogy a Szeivolt házaspár megérkezik Orbán Ráhel és Tiborcz István esküvőjére.

A felújításra eredetileg 2,5 milliárd forintot szántak volna, de ezt már akkor sikerült jelentősen túllépni, amikor még egyetlen kapavágást sem végeztek el.

A Ligetvédők rugdosásáról a Valton gondoskodik, fél milliárdért

Mindezek „biztonságáról” – inkább a ligetvédők fejberugdosásáról – a szintén Fidesz-közeli Valton gondoskodik. Az állami tulajdonú Városliget Zrt. tenderét egyetlen indulóként a Valton-Sec Kft. nyerte, amely nettó 465 millió forintért őrzi a Városligetet 2017. március 2. és 2019. augusztus 20. között.

A Valton a Fidesz kedvelt biztonsági cége, ők biztosították például a március 15-i állami rendezvényt is, és nem szűkölködnek a közpénzes megbízásokban. Néhány napja a nyáron megrendezésre kerülő vizes vb biztonsági szolgáltatásaira kiírt 1 milliárd forint értékű tendert nyerte el a Valton. A legutóbbi hír róluk az, hogy a rendőrség eljárást indított hét személy ellen és gyanúsítottként is kihallgatta őket a Városligetben április végén történt verekedés miatt. A Valton-Sec Kft. biztonságai őreivel és a Ligetvédőkkel szemben is felmerült a a csoportosan elkövetett garázdaság és a súlyos testi sértés kísérlet megalapozott gyanúja – közölte a Budapesti Rendőr Főkapitányság a Népszavával.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr1913913586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FCUK22 2018.05.12. 16:26:13

Szép lesz, amikor elkészül. Onnantól ballibsik nem is járnak majd a ligetbe, ez pedig nagyon pozitív lesz:)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.05.12. 17:33:21

@taga20: "@FUCK22: te ostoba állat!"

Faszé dicséred föl? Hússzal több IQ-ja lenne, lehetne páfrány. :))

aquaticus 2018.05.12. 18:09:16

Az biztos, hogy amióta nem Demszky meg a ballibek irányítják Budapestet, azóta pusztul minden, nincs fejlődés és ha a szerencsétlen konstans tüntetők nem orbákolnának állandóan, még a demokrácia látszata sem lenne meg...

taga20 2018.05.12. 19:24:08

@aquaticus: menyé és verd ki a lovardában, te ostoba állat!

morph on deer 2018.05.12. 20:07:36

@FCUK22:
“ez pedig nagyon pozitív lesz:)”

Mint az HIV teszted eredménye.

miért 2018.05.13. 09:14:02

@FCUK22: Mint anno a sztálin szobor?
Egyébként a baltásvezérnek hová álmodják a szobrát?

OkoskaTo:rp 2018.05.13. 23:38:43

@miért: Ő maga a Várban képzeli el, a nagy előd és példakép Horthy helyére.

cabeza 2018.05.14. 00:28:23

Az lesz majd szuper ha minden kobol, fembol meg uvegbol lesz es az arnyekot meg a kis, kiszaradt facsemetek adjak majd a kis zoldszigeteknel.

Egyallampolgar 2018.05.14. 07:07:38

Történelmi bűn a zöldterület csökkentés. A közpark az közpark (a közpénz az közpénz).
Tökjó ha költenek a ligetre, de új épületeket nem ott kéne létrehozni.
Tele van a város üres telkekkel amelyek alkamasak arra, hogy otthont adjanak azoknak a múzeumoknak amiket most a ligetbe eröltetnek.
A lakosság szándékával szemben.
Hálás vagyok a ligetvédőknek akik helyettem is demostrálnak évek óta e közügyért.

mel gibson 2018.05.14. 08:02:59

Nézzétek az első képen azt az agyhalott, hormonzavaros, inges barmot meg az egész brigádot. :DDD
Összeadva talán megvan a 8 általános.

HaD 2018.05.14. 08:06:50

és akkor mi a fsz van? Fáj ez valakinek?

Petra033 2018.05.14. 08:20:14

Az a helyzet hogy nem tudsz ma olyan építő céget mondani ma (talán egyet, de az speciális munkákat vállal csak) akire ne lenne rásütve a "kományközeli", "fideszközeli". Ahogy valaki akár csak egyszer is megnyert valamit, a következő alkalommal már kormányközelinek lesz titulálva.
A ligetvédők meg menjenek inkább dolgozni a liget évtizedek óta lepukkant mocskos hely, végre rendbe lesz rakva. Igen ez néhány fa kivágásával és néhány új ültetéssel jár.

Treff Bubi 2018.05.14. 08:21:11

A valtonos főfaszival nemrég összefutottam az egyik játszóházban, ott pihengetett a nőjével meg a kislányával. Egész furcsa volt látni, hogy egy ilyen ember apuka.

Peetee 2018.05.14. 08:27:46

@Petra033: ...és ötszörös - tízszeres túlárazással. Amíg a cimborák zsebében marad a lóvé, addig semmi nem drága, ugye? Ha meg bárki más, aki nem Fideszes, felmutat egy ötezrest, fröcsögve ordítjátok, hogy biztos lopta!!! Kettős a mérce, de nagyon!!!

chrisred 2018.05.14. 08:28:01

@HaD: Mondjuk az adófizetőknek, akik állják a cechet?

Ballib vagyok rettegek 2018.05.14. 08:42:46

Már előre röhögök a ballib balfaszokon.

El fog készülni a beruházás, és mindenki számára világos lesz, hogy egy élhetőbb modern, és több zöld felületttel rendelkező parkot kapnak a Budapestiek vissza.
Nem azt a betondzsungelt, és lepukkant szar romokat amik most vannak ott.

Petra033 2018.05.14. 08:44:05

@Peetee: dehogy tízszeres árral. Látom közöd sincs az építőiparhoz.
Az igaz, hogy rajta van egy 30 százalék "elosztani", de ez így van már amióta én építőiparral foglalkozom, azaz a nyolcvanas évek óta (gondolom előtte se volt nagyon másképp de arról én nem tudok első kézből nyilatkozni)
Egyébként ennyi a külföldi munkákon is rajta van ott is kell osztani, csak ott mindenféle szervezeteken keresztül. Ez sajnos egész Európában így megy, ha tetszik, ha nem

Ballib vagyok rettegek 2018.05.14. 08:44:29

@Peetee:
Már boccs de ti visítjátok minden esetben hogy biztos hogy lopta, meg hogy túlárazta.
Anélkül hogy a kiírásról és a közbeszerzési versenyről bármilyen információd lenne.

chrisred 2018.05.14. 08:53:11

@Petra033: Úgy érted, az állami beruházásoknál működött így a nyolcvanas években. Be is csődölt az a rendszer.

énisfélek 2018.05.14. 09:00:04

A Déli Pályaudvar területének szétosztása mikor kezdődik?
Vagy már megvolt, csak még útban vannak a sínek az építkezések megkezdéséhez?

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.05.14. 09:12:49

Felőlem, akár az egész Városligetet lebetonozhatják, de akár be is szánthatják, termelhetnek rajta kendert is akár, nem érdekel. Amióta a HBH sörsátor bezárt, nem is jártam arra, nem érdemes. Ha zöldbe vágyok, akkor irány a Budai Hegyek. Az hogy ki mit lop, nem érdekel, ebben az országban eddig is büntetlenül loptak a hatalmon levő politikusok, miért lenne ez másként most. Hogy épp a liberálbolsik lázadoznak, az a legkevésbé sem érdekel, előbb utóbb leváltják a Csuti Napóleont, onnantól majd ők fognak lopni.

Alick 2018.05.14. 09:13:47

@Egyallampolgar: Kb. 100 éves probléma a Városliget túlzott kultiválása. Annak idején a BNV elköltöztetése jó lépés volt, de a fásítás mellett az építmények számát csökkenteni kéne. Vagy már akkor inkább pár tömegsport létesítményt létrehozni.
Nyilván az se rossz, ha futás után a múzeumba járhatunk lezuhanyozni.
:)

ember100 2018.05.14. 09:15:45

@aquaticus:
Helló !

Neked téllleg az a fejlődés hogy kilopják a szemed ???

Magyar ember ne viseljen baseball sapkát 2018.05.14. 09:17:47

Azert jo ide jonni, mert tokmind1 milyen ceg epit barmit mindrol megirjatok hogy Orban haverja.

Ez a resz egyaltalan nem erdekel. Az erdekel, hogy 40 eve semmi fejlesztes nem volt a teruleten, most lesz.

Es lehet hogy meg csodbe se megyunk.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.05.14. 09:40:29

@Magyar ember ne viseljen baseball sapkát: "Tokmin1 milyen ceg epit barmit mindrol kiderul hogy Orban haverja."

Hát ez a baj. Illetve nem ez, hanem hogy az a haver el is lopja a felét, és valódi cég nem kap lehetőséget. A Marshall segély sokszorosa ömlik az országba, ennek a többszörösét lehetne építeni.

szepipiktor 2018.05.14. 09:46:19

A cikket olvasva, most az a baj, hogy leosztották titokban a pénzt? És a "ligetvédők" nem kaptak? Mégis erről van szó és nem a környzetevédelemről?
Mindegy, egyszer majd kiderül kik állnak a sátorozók mögött...
Egyébként a cicaharc nem érdekel, csinálja meg végre valaki, legyen végre korszarű a liget és ne akarjon egy ismertlen hátterű mozgalom őskori vadasparkot oda, ahol a fővárosiak pihenni mennének, szórakozni, múzeumba és kajálni.
Nekem mindegy ki csinálja, minden oldal úgy is lopna. De nem akarok szamáron lovagolni, nem akarok jurtában lakni, gyertyával világítnai.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.05.14. 09:46:58

@Ballib vagyok rettegek: "minden esetben hogy biztos hogy lopta, meg hogy túlárazta.
Anélkül hogy a kiírásról és a közbeszerzési versenyről bármilyen információd lenne. "

Mivel MINDEN esetben ellopják, felesleges erőfeszítés lenne külön vizsgálni.

MINDEN két tömeggel rendelkező test vonzza egymást. Te most minden reggel ellenőrizzed a tömegvonzás meglétét, különben azt veszélyezteted, hogy annak híján a centrifugális erő miatt lerepülsz a Földről.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.05.14. 09:49:06

@Petra033: Relativizálsz. Abból, hogy a fidesz lop, nem következik, hogy mindenki lop.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2018.05.14. 09:52:57

amióta a libsifasz demszky eltakarodott, sokkal élhetőbb Budapest

szepipiktor 2018.05.14. 09:53:48

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Tanúsítom, igazad van!
Érintett vagyok több dologban is, munkahelyteremtő pályázatok és így tovább. Látom a pályázati "szabályokat": a vágy mondjuk 10 millió lenne, erre eleve 80-90 millió kell kérni. Hogy egyáltalán szóba kerülhess, az igényt a maximumra kell csavarni, mondjuk 130 millióra, hiszen 40% azonnal megy a döntéshozói zsebbe, a maradékból meg a pályázós cég is részesedik. Te kapsz mondjuk így sokszorosát a szükségesnek, és garanciát arra, hogy nem fogják vizsgálni...
Ja a gond, hogy ÍGY sem kapsz, kétszer volt már aláírt pénzünk, de valahogy a számlára nem jutott el. Tiltakozni nem lehet...
.
Tárgyaltunk az M.Szeretetszolgálat vezetőivel, közös projekt, nekünk kész megoldásunk volt a segítséghez. Erre lemutyiztak az állammal egy 80 milliós (nem tudom a pontos összeget már...) támogatást, amiért 2 év alatt létrehoznak 10 embernek egy munkahelyet.
Nem mi kellettünk, mondjuk 10 millióért (közös 10 millióért) és azonnal és azonnal kéttucatnak, majd folyamatosan egy év alatt akár 500-1000 embernek. Dehogy!
Nagy pénz, hosszú határidő és elhanyagolható eredmény.
A 80 millióból max. 5 millió volt a költség, a többi ment a zsebekbe.
De ezekről itt sem fogsz olvasni, mert az ellenzék is részesedik! Az angyalföldi önkormányzatban az ingatlanmutyiban minden párt benne van, abban - ahogy a fizetéseikben - teljes az egyetértés.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.05.14. 09:56:25

@enpera: "amióta a libsifasz demszky eltakarodott, sokkal élhetőbb Budapest"á

Így van.

Viszont ezzel nem igazolod a Városliget beépítését betonmonstrumokkal.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.05.14. 09:57:34

@szepipiktor: Minden szavadat elhiszem.

"az ellenzék is részesedik"

Ez a tragikus.

Baltával Ébresztő 2018.05.14. 10:09:50

Megy az ajvék liberálfasisztáéknál, de végül kapunk egy szépen kivitelezett, igényes, modern ligetet a jelenlegi lepukkant sitthalom helyett. A magukat ligetvédőknek nevező homeless nyomorultak pedig kúszhatnak vissza a kő alá, ahonnan kimásztak pár éve.

Nico 1 2018.05.14. 10:15:07

Ha még most is Demszky lenne a polgármester, az egészet eladnák egy izraeli befektetőnek, aki lakóparkot építene az egész kurva liget helyén.
Ezt nem látja a sok libsi gyökér.

Magyar ember ne viseljen baseball sapkát 2018.05.14. 10:25:49

Cimben 250 milliard, szovegben mar csak 11 milliard amit Zorban ellopott.

Gondolom minden mas is igaz.

Boar. 2018.05.14. 10:30:25

@enpera: Te húgyagyú kretén barom, neked ez az "élhető" a szlogened? Oszt mitől élhetőbb budapest, szebbek a buszok?
A jó kurva anyádat...

Magyar ember ne viseljen baseball sapkát 2018.05.14. 10:43:28

@Boar.: A demokracia is elheto lett most hogy a lipsik megszuntek.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.05.14. 10:58:57

@Magyar ember ne viseljen baseball sapkát: "250 milliard, szovegben mar csak 11 milliard "

Már a fideSSfasszopók se tagadják a geci tolvajlásait, legfeljebb azon agyalnak, hogy hihetetlen pénzeket nyúlt le vagy "csak" elképzelhetetlen mennyiségűt.

Egyallampolgar 2018.05.14. 11:10:13

@Alick:
A tömegsport létesítmény létrehozásával elvileg egyetértek. Gyakorlatilag szerintem ez valóban öltözőket, zuhanyzókat jelenthetne. Ez viszont a gyakorlatban szerintem elképelhetetlen.
Ez a kormány amelyik a város közepére a tömegfutók pályáját megzavarva fákat vág ki, gyógy és ásványvizet veszélyeztet, hogy gazdagok teniszének csarnokot emeljen egy parkban nem fog megállni ha egyszer építkezni kezd.
Legjobb esetben is az öltözők-zuhanyzók mellé sportpályát, kapukat, vízszinteket, felfestéseket, műfüveket csinálna. Többé nem lenne park a park.

blah 2018.05.14. 11:27:01

@Nico 1: szerencsére te látnok vagy.

tercah 2018.05.14. 11:29:46

liget"vedok"nek: ok, akkor mit kellene tenni a ligettel? vagy jo igy ahogy van?

rnz 2018.05.14. 12:24:58

@Egyallampolgar: 57-ről 65%-ra növelik a zöldfelületet, mivel több utat, parkolót és járdát szüntetnek meg, alakítanak át. Csak szólok.

driopios 2018.05.14. 12:31:49

@Nico 1: Dehogy adnák el izraeli befektetőnek. Afrikai migránsokat telepítenének be, akik lándzsákkal vadásznának az igaz magyarokra. A McDonaldsban meg bevezetnék az emberburgert, hogy nekik kedvezzenek, és egyben megszüntetnék a véreshurkásat, mert gyűlölik a magyarokat!

sinus67 2018.05.14. 13:19:51

@driopios:
És a bogár saláta? Azt kihagytad!
:-)

@tercah:
Tekintettel arra, hogy a zunijó által ránk kényszerített ún. kvótát (ami mellesleg az elbírálandók számát jelentette, nem a befogadandókét) a Nemzeti Kurmányunk túlteljesítette, így talán felmerülhet a mecset építés is. /Természetesen mindezt Soros Gy., valamint Brüsszel és az ENSZ kriminalizálása mellett! Amit az origo.hu, pestisracok.hu és a 888.hu majd nyom naphosszat. A balfasz ellenzék meg majd összefogósdit játszik. Ja? Mégsem! De igen, csak nem úgy! Vele nem, de nélküle semmiképpen. Vagyishogy koordinál! De nem úgy. Azaz hogy mégsem, mert hát izé. Ja?! De a zOrbán a hibás! Nem a zelempé a hibás. Meg a jobbik. Meg a DNS spirál.../
És közben az Orbán, azazhogy a Lőrinc az ország leggazdagabb embere lesz. A liget meg beépül. És a tetőkön lesz fű! A kerítés is zöld lesz és a fa törzse is. Így a ligetben a zöldfelület sokkal több lesz, mint volt.
:))))

impala 2018.05.14. 13:20:06

@Magánvéleményem: azért egy olyan helyzet csak jobb lenne, ahol lopni nem erény, hanem legalább is kockázatos cselekedet.

Egyallampolgar 2018.05.14. 13:23:35

@rnz: "57-ről 65%"

ja ja, én is olvastam a pártlapban. Azt nem értem miért kell bármilyen épületet üzemeltetni pláne újat létrehozni a közparkban? Miért kellett elvenni a közpark státuszt? (Valójában tudom, azért hogy lehessen benne építkezni).
A Vitézy Dávid vezette Közlekedés Múzeum elköltözik, ami jó hír de amúgy is csak a park szélét érinti. A Pecsa hűlt helyének beparkosítása nyilvánvalóan fontosabb lenne.

Ballib vagyok rettegek 2018.05.14. 13:28:29

A ballib agyhalottaknak már mindegy. Azoknak megmondják hog ygyűlölni kell mindent amit a Fidesz csinál, és teszik a dolguk agy nélkül.

A többieknek, viszont javaslom az alábbi linket:

ligetbudapest.hu/

Klikkelgessétek, nézgessétek.
Ilyen lesz a liget.
Menj ki, és nézd meg most milyen.

Budapest szépül, nem pedig rohad mint az elkúrók és Demszky alatt.
Szerintem ez nem nagy gond.

Ballib vagyok rettegek 2018.05.14. 13:31:02

@rnz:

" 57-ről 65%-ra növelik a zöldfelületet"

Azt hiszed érdekli a ballib hivatásos bérrettegőket az igazság ?

Akit az igazság érdekel az elolvassa ezt:
ligetbudapest.hu/

A ballib agyhalott meg bérretteg, mert azért fizetik.

chrisred 2018.05.14. 14:01:25

@rnz: Ja, meg feltöltik a városligeti tavat és kerteket telepítenek azépítmények tetejére. És lyukat beszélnek az emberek hasába ezzel a zöldfelület jogi műszóval, miközben beépítik a zöldTERÜLETET.

Magyar ember ne viseljen baseball sapkát 2018.05.14. 14:07:29

@Ballib vagyok rettegek: Azert valami elegge hianyzik azokbol a Liget tervekbol.

En pl. sehol se lattam olyan reszt, ahol a lippsiket lehetne a Dunaba loni. Vagy valamibe bele loni.

rnz 2018.05.14. 14:14:10

@chrisred: Egy részét, ami zöld, beépítik, ez kétségtelen. De egy ettől nagyobb, jelenleg "nem zöld" részt meg kizöldítenek. Az, hogy ezt utak, (fizetősség tett) parkolók meg lebetonozott szarok megszűntetésével érik el, ki nem szarja le? 50 évig senki le sem szarta, csak folyamatosan romlott az állapota a ligetnek. Most, hogy az egészet normálisan fel akarják újítani, egyből megy a hiszti. Ha van sapka, ha nincs ismét.

chrisred 2018.05.14. 14:18:04

@rnz: Meg leginkább jogszabályváltozással.

rnz 2018.05.14. 14:27:46

@chrisred: Konkrétan melyik jogszabályt változtatták és hogyan, hogy az 1+1 ne 2 legyen? Nyilván nekem sem hiánytalanok az információim (nem mintha túl sokat foglalkoztam volna vele), világosíts fel kérlek. Csak ne 444 és hasonló álfüggetlen források legyenek.

Ballib vagyok rettegek 2018.05.14. 14:36:14

@rnz:

Szerintem a ballibek célja hogy 2022-ig ne fejezzék be. Mert ha befejezik a fejlesztéseket, akkor már mindenki látja majd, hogy az egész város nyer az átalakítással, és a balibek mint általában csak propaganda okán rettegtek semmiért.

chrisred 2018.05.14. 14:37:17

@rnz: Elég a Városligeti Építési Szabályzat eltéréseit megnézni az általános országos szabályozástól.

Magyar ember ne viseljen baseball sapkát 2018.05.14. 15:06:46

@chrisred: Mer akkor nem suketelnel hanem idelinkelned amirol linkelsz.

chrisred 2018.05.14. 15:11:50

@Magyar ember ne viseljen baseball sapkát: Azt hittem, az itteni kommentelők számára nem lehetetlen küldetés a VÉSZ megkeresése a neten.

rnz 2018.05.14. 16:27:40

@chrisred: Ebben mi a kifogás? Mert az nem újkeletű, sőt még csak nem is a fidesz találmánya, de hogy tovább menjek még csak nem is magyar sajátosság, hogy a helyi szabályzás felülírja az országosat. Valami konkrétumot esetleg, mint például: "Eddig minimum 10 fát kellett ültetni 50nm-en, most meg csak 6-ot."
Mert ez eddig csak maszatolás.

rnz 2018.05.14. 16:35:31

@Ballib vagyok rettegek: Azért remélem, hogy egy maréknyi hajléktalan/drogos/eszement nem ilyen erős. A legutóbbi tüntikénél mondjuk legalább kicsit dolgozhattak a ligetes melósok, mert átvonult a _tömeg_ a parlamenthez "alhoholozni, inni, mindenezni, satöbbizni".

Peetee 2018.05.17. 14:14:52

@Petra033: Nagy tévedésben vagy. Igen, Európában is lopnak, ott is van korrupció; csak a mérték egészen más: Náluk elcsalják az összköltség 10-15%-át és a fennmaradóból igyekeznek a lehető legjobbat kihozni, a létező legszebbet, legjobb tudásuk szerint. Nálunk fordított a helyzet: a 60-80%-át ellopják, és a maradékból sem igyekeznek a lehető legjobbat kihozni; a "jóvanazúgy" hozzáállással építenek valami félfunkciós, korlátozottan használhatót. Ez a kurv@nagy különbség, elég szomorú, hogy Te is ebbe tanultál bele és ez számodra a természetes...a "jóvanazúgy".
süti beállítások módosítása