B1 blogcsalád



7 Fidesz-politikus, aki akkorát bukott, mintha veszített volna a választáson a Fidesz

2018. május 09. - nickgrabowszki

Mindegyiküket leváltotta Orbán.lj_5.jpg

1. Lázár János

A legnagyobbat talán volt a kancelláriaminiszter bukta: Magyarország második emberéből a Fdesz-frakció hátsó soraiba volt kénytelen emigrálni. Az okok között ott van az is, hogy nélkülözhetetlennek hitte magát, meg az is, hogy sikerült egy komoly szövetséget kovácsolnia maga ellene a Fideszben. Az egyelőre nem világos, hogy a Lázár-ellenes koalíciót Orbán szervezte, vagy engedett a nyomásnak, amikor már nem tudott mást tenni.

Orbán mindenesetre megvédte miniszterét, amikor őt okolták a hódmezővásárhelyi önkormányzati vereségért, és úgy járt hozzá aludni, mintha Lázár szálláskiadással is foglalkozna. Az sem kizárt, hogy ajánlott neki valami kisebb kormánytisztséget (például a meggyengített kancelláriát, amit utóbb Gulyás Gergely kapott), de azt Lázár nem fogadta el.

Már tavaly ősszel tudta, hogy lesz miniszter, akkor arra hivatkozott, hogy túl sok volt a munka, és Hódmezővásárhelyre nem jut ideje. Ez egyfajta zsarolás lehetett Orbán felé, de Lázár nem tudta elérni, amit akart  (esetleg, hogy egészségügyi miniszter lehessen). Többször átvitte az akaratát Orbánon, például amikor miniszteri kinevezést kapott az államtitkári helyett, vagy amikor nem engedte maga alá betagozni Rogánt, de 2018-ra már nem volt rá szükség.

Lázár úgy tesz, mint aki maga akart távozni. Pakolós búcsúvideójában Bánffy Miklós egykori külügyminiszterre és Kossuth Cassandra-levelére egyaránt hivatkozik, amiből akár úgy is tűnhet, hogy stratégiai nézetkülönbségek vezettek a távozásához, és Orbán el akarja áldozni Magyarország szuverenitását. De az azért valószínűbb, hogy Lázárt egyszerűen legyőzte a Rogán-vonal, és Orbán bukásának esetére készíti elő magát.

2. Balog Zoltán

bzov.jpgA papminiszter bukásának oka viszonylag egyértelmű: rájött, hogy amit csinál, az értelmetlen, de ez Orbánt nem érdekelte. Balog azt akarta, az új kormányban válasszák kettő az Emmit oktatásra és az egészségügyre (ez a két szakpolitikai terület, amivel a Fidesz nem tud mit kezdeni), de akkor Orbánnak egy helyett két miniszterrel kellett volna tárgyalnia, az meg milyen melós dolog már. Úgyhogy az Emmi maradt, Balog ment (pedig Orbán az évértékelőjében külön megdicsérte).

Ő lesz a felelős a Fidesz hátországának gondozásáért, mint a Polgári Magyarországért Alapítvány elnöke, de mivel eddig is az volt, sokat nem nyert azon, hogy - életében először - szembe mert szállni Orbánnal. Még egy vacak bizottsági elnöki posztot (sőt, tagságot) se kapott az új Országgyűlésben. A szerepe mostantól arra korlátozódik, hogy évente egyszer, februárban felkonferálhatja Orbánt.

3. Kósa Lajos

kosa_lajos_motor.jpgA korábbi debreceni basa a távozása kormányból borítékolható volt. Voltaképpen folyamatos hanyatlás volt számára az utóbbi ciklus, bár első blikkre akár emelkedésnek is látszódhatott.

  • Először a debreceni hátországot vette el tőle Orbán, amikor összeférhetetlenné vált a képviselői és a polgármesteri tisztség.
  • Aztán a Fideszben viselt ügyvezető alelnöki pozícióját veszítette le, amikor frakcióvezető lett.
  • Végül a frakcióbeli kapcsolataitól vágták el a azzal, hogy a kormányba emelték.

Ha ez nem volt szándékos Orbán részéről, akkor Kósa folyamatos gyengülése a véletlenek tragikus összjátéka. Ha meg szándékos volt, akkor Kósa elbukta a hatalompolitikai játszmát Orbánnal szemben.

A miniszteri pozíciójának megszüntetése voltaképpen logikus lépés: a városfejlesztési pénzek elosztását egy főosztály meg tudja oldani (ha már az egészségügynek és az oktatásnak sincs minisztériuma, és ha már eredetileg a városfejlesztésnek, illetve Kósának is csak államtitkárságot szántak). Kósa ugyan lobbizhatott volna magáért, de közben elfogyott mögüle a hinterland. Nem vette észre, hogy a folyamatos emelkedés (Fidesz-ügy-, majd -frakcióvezetés, meg miniszterség) valójában a gyengítését célozza.

4. Simicskó István

simicsko.jpgÚgy bukott meg, hogy voltaképpen senki észre sem vette. Mondjuk, hogy honvédelmi miniszter volt, az se. Egy hivatásos katona, a hadsereg vezérkari főnöke, Benkő Tibor követi, miközben Simicskónak semmi sem jutott. Pedig Orbán igazi fregoliembere volt, aki mindenhol tudta szolgálni a főnököt - és szinte mindig szükség is volt a szolgáltaira. 

2000-2002 között titkosszolgálati államtitkár, 2006-2010 között a parlament nemzetbiztonsági bizottságának elnöke (hogy ne Kövér legyen), 2010-2012 között honvédelmi államtitkár, 2012-2015: sportért felelős államtitkár, 2015-2018 között honvédelmi miniszter. Aztán most semmi, még egy nyamvadt bizottsági tagság se. Ment a levesbe. Nagyot véthetett Orbán ellen, de senki nem tudja, mi lehetett az.

Pedig Simicskó legalább megnyerte az egyéni körzetét Budán, most mehet is vissza az újbudaiakat képviselni.

5. Németh Szilárd

sziszi.jpgA Fidesz szimpatikus külsejű verőembere is akkorát bukott, hogy a fal adta a másikat. Szabó Szabó Szabolcs meg az elsőt: Németh kikapott az ellenzéki jelölttől Csepel-Soroksáron, pedig nagyon kellett volna az a mandátum a Fidesznek, hogy a ciklus során végig fennmaradjon az alkotmányozó többség. Minden bizonnyal ez a vereség fő oka annak, hogy Némethtől elvették a nemzetbiztonsági bizottság alelnöki posztját.

Pedig a szocialista elnökkel  olyan kiválóan működtek együtt. Igaz, már Molnár Zsolt se elnök, de a pártja legalább tagként jelölte a testületbe, míg Némethnek nem tette meg ezt a gesztust a Fidesz (illetve dehogynem, csak nem Szilárdnak, hanem a külügyi bizottságot is vezető Németh Zsoltnak.)

Németh Szilárd ezzel együtt elveszítette a honvédelmi és rendészeti bizottság elnöki posztját is, akit Kósától örökölt meg annak miniszterré válása után. Sőt, egyáltalán nincs bizottsági tagsága. Ez így, együtt akár azt is jelenheti, hogy valami kisebb kormányzati stallumot kap, de azt is, hogy visszaküldték Csepelre, építse újra magát. Az utóbbira utal, hogy a Facebookon minden második posztja dr. Szabót ekézi - nem tudta magát túltenni a választási pofonon. Most lesz rá 4 éve.

(Update: a 24.hu szerint mégis az előbbi lehetőség lép életbe, és mindenki Szilárdja kormányzati beosztást kap, honvédelmi államtitkár lesz.)

6. és 7. Répássy Róbert és Budai Gyula

orb_1.jpgAz 1998 óta képviselő Répássy és a 2010 óta parlamenti tag Budai bukott talán a legnagyobbat: ők az új Országgyűlésbe se kerültek be. Ezt már a választás előtt tudni lehetett: egyéni helyet nem kaptak, a listán pedig inkább büntetésnek, mint jutalomnak számított a 144. és a 146. hely, ahonnan matematikailag is lehetetlen volt a bejutás.

Répássy kegyvesztettsége inkább érthető. 2006 után az akkor frakcióvezető Navracsicshoz csapódott, követte az igazságügyi tárcához is, mentorának a külügybe, majd Brüsszelbe való távozása miatt azonban egyedül maradt. Az igazságügyi államtitkári posztról már 2015-ben leváltották, csak idő kérdése volt, hogy a Parlamentből is kikerüljön.

Budai viszont Orbánhoz való végtelen lojalitásával tüntetett elszámoltatási biztosként, honvédelmi és a vidékfejlesztési államtitkárként is, de mindenhol elfogyott körülötte a levegő, és Orbán nem törte össze magát egy idő után, hogy az egykori ügyésznek újabb lehetőséget adjon.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr4613901510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Punxsutawney Mormota 2018.05.09. 12:53:37

Nincs nálatok egy lektor, aki átnézi a cikkeket, mielőtt még kiteszitek, bassza meg???

LKerekes 2018.05.09. 13:13:30

Miért buktak? Minden funkció önmagátol megszünt a régi kormányban. Az újba meg mások kaptak helye. Kész. ennyi. Ha meg a régiek lettek volna újra, akkor az lett volna a baj, hogy Orbán nem képes újítani.

sZulamith 2018.05.09. 13:28:36

Azt olvastam, hogy a hátsó sorba Lázár kérte magát, és nem oda tették. Egyébként meg jól tette, hogy távozott. Neki is egy élete van, és vagyona is van hozzá:)

Emmi. igy és teljes nevén is szégyen. Pár 10 év múlva ki fogja tudni, ha valami keresnivalója lenne a minisztériumba, hogy mit takar ez a név.Ma sem tudjuk. Az már csak hab a tortán, hogy pap irányította.

Azt tudjuk, hogy Német Szilárd a kormány ékköve, csak az a kérdés, hogy miért?

Kedvenc megmondom emberem egyike Budai Gyula, már a hanghordozása is idegesit:)

FCUK22 2018.05.09. 13:36:39

Ami Lázárt illeti: eszement sok feladattal bízták meg, és ő nem vallott kudarcot, sőt, olyan sikerek kötődnek a nevéhez, pl a Seuso-kincsek hazahozatala, vagy sok esetben az Olaf meggyőzése.

Lázár tudatosan építi politikai karrierjét, hosszú önkormányzati évek után kormánytagként is bizonyított. messze a legtapasztaltabb és legkomolyabban vehető ember az Orbán utáni időkre. most lesz egy kis nyugi körülötte, elfelejtődnek a sérelmek, amelyeket esetleg okozott, és így tér majd vissza, amikor kell.

Lázás az egyik lehetséges biztosítéka annak, hogy ha Orbán úgy gondolja, elég volt, azért a Fidesznek legyen még néhányszor 4 éve, amíg az ellenzék nem rúg labdába.

Németh Szilárddal kapcsolatban meg várnék még a helyetekben, mert mint tudjuk, államtitkárok sem tölthetnek be parlamenti biztottsági tisztséget... úgy fogtok járni, mint tegnap, mikor megírtátok, hogy le van zárva a fél belváros, aztán közben meg nem volt :D

Ballib vagyok rettegek 2018.05.09. 13:52:02

Lázár szerintem tényleg magától vonult vissza.
És ami azt illeti ő az egyetlen, aki valódi képviselő akar lenni, az összes közül (ellenzéki és kormánypártiak között)

Egyébként ezt az image-t már az előző ciklusban is építeni kezdte:
index.hu/video/2015/04/01/lazar_janos_fogadooraja/
index.hu/video/2018/02/09/lazar_janos_trailer_elozetes/

Szerintem tudja hogy a jövő a valódi képviselőké nem a pártcsinovnyikoké.

Német Szilárdot ki kellett venni, mert a nemztebizottsági ülésekből kabarét csinált, csak nem magától, hanem parancsra. Szerintem 1-2 év múlva más területen visszatér.

Simicskót nem tudom. Lehet ő is a Lázár vonalat erősíti. A XI kerben szeretik és ő is tart fórumokat, gyakran szervez közösségi programokat, ahol részt vesz aktívan.

A többiről nincs tippem se.

6.Lenin 2018.05.09. 13:53:10

Amikor 2002-ben Ádert kiküldték az unióba, akkor Orbán megszabadult tőle- mondták -,hogy aztán KE lehessen a kormányzása alatt.
Még el se kezdett működni a jelenlegi, de már hasonló álmokat kergetnek 1esek.

Bryan élete 2018.05.09. 13:54:35

nebazz, Kósa, mint hatalompolitikus, hahaha
Simicskó egy kedves kis senki volt mindig is, az is maradt,
Németsziszi,hát őt nagyon sajnálom, kit fogunk úgy naponta basztatni?Talán Tízparancolat Káslert?
Hm...

6.Lenin 2018.05.09. 14:06:00

@Bryan élete:

Minden kis dolognak is lehet örülni. Aki a kicsit nem értékeli, a nagyot se érdemli.
Örülj, ha legalább megmarad mások baszogatásának a lehetősége, többre talán nem is lennétek képesek.

2018.05.09. 14:11:09

Lézer Jani, mint a csúti szarcsimbók utóda?
Ha csak ennyire telik fityiszbirkák, akkor szar lesz a palacsintában.
Bár nézetem szerint így is szopni fogtok, ha döglik a gazdi, mert a fityisz úgy jár, mint a 3 napos Tesco-kenyér. Darabokra hullik.

Oszt jó napot!

Halál kamionja mindenkit elgázol 2018.05.09. 14:13:02

Szinte az az erzesem hogy a Fidesz bukot meg itt 2/3-dal.

Visceroid 2018.05.09. 14:13:03

"veszített volna a választáson a Fidesz"

Éhes disznó, meg a makk. Imádom ezeket a b1-es címadásokat. Szinte látom magam előtt, ahogy a blogíró gondolkodik magában, hogy "hogyan adjak olyan címet a posztnak, hogy azt higyje az egybites, hogy leváltottuk a kormányt. Áhá, megvan!". Szánalom!

Halál kamionja mindenkit elgázol 2018.05.09. 14:19:16

@Visceroid: Nem a blogaszok adjak a cimet hanem a zindex blogszerkeszto.

pioneer2016 2018.05.09. 14:34:43

A baj sajnos az, hogy ez nem járt ugyanakkor minőségi cserével. Talán most a honvédelemnél van egyedül szakember.

fairlane 2018.05.09. 14:42:05

@Punxsutawney Mormota: Nincs. Ez egy blog, nem szerkesztőségi cikk. Shit-in, shit-out. Amit a blogger begépel, betűhűen az kerül ki a blogjára.

fairlane 2018.05.09. 14:44:04

És Seszták? Ő vajon miért került ki a kormányból?

aquaticus 2018.05.09. 14:45:25

@Látens Inszinuáció: Az a baj, hogy a nagy tudású zsenik mind az ellenzéki pártokban vannak és most merő humánumból minimum 20-30 évig pihenteti őket a nép....
Orbán meg mit tehet... Szegény ember vízzel főz....

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.05.09. 14:48:20

Tök mindegy melyik seggnyaló hajoldozik a csuti törpegeci kloákája környékén. Az egész fidesz birkák és buta korrupt paraziták csőcseléke. Csak rájuk kell nézni. Egy önálló gondolata sincs egyiknek se, a führerük utasításait ismételgetik, mint egy papagáj. Ha megkérdezik őket valamiről akkor vagy menekülnek a mikrofon elől vagy boldog karácsonyt kívánnak. Idióta köcsög banda.

chrisred 2018.05.09. 14:48:59

@Ballib vagyok rettegek: És hogy lesz igazi képviselő? Nemet nyom egy kormányindítványra? :)

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.05.09. 14:50:45

@aquaticus: Orbánc tényleg szegény ember. Mind erkölcsileg, mind szellemileg. És milyen lehet az általa irányított csőcselék, ha már a vezetőjük is ilyen.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2018.05.09. 14:54:33

Újak jönnek, régik mennek,
Addig nem lesz vége ennek,
Míg az emberiség kihal
S nem marad, csak folyami hal...

Ballib vagyok rettegek 2018.05.09. 14:57:47

@chrisred:

Lakossági fórumokat tart, és segít a térségén, és egyes embereken is, akik megválasztották.
Ehhez kell persze pártpolitikai támogatás, de a prioritás nem mindegy.

kBéla 2018.05.09. 15:06:05

Azért meg lehet ezt onnan is közelíteni, hogy most kissé félre vonulnak és a következő 4 évben a nép, az Isten adta nép elfelejti ez alatt, hogy ők is részesei voltak annak a rablásnak, ami ez elmúlt 4 évben történt és 4 év múlva "tiszta kézzel" jönnek vissza és leváltják azokat, akikhez majd akkor 12 évnyi lopást társítanak.

Etniez 2018.05.09. 15:10:06

@6.Lenin: Áderből azóta egy senki lett, ma nem több, mint egy biorobot, aki aláír mindent, amit elé tesznek. Súlytalan senki.

Etniez 2018.05.09. 15:10:45

@Halál kamionja mindenkit elgázol: A trollok értelmi szintjével ez természetes, nem lepődtünk meg.

Fülig José 2018.05.09. 15:12:56

@Punxsutawney Mormota: vagy legalább a gugli, vagy valami...borzasztó...

Bryan élete 2018.05.09. 15:20:48

@6.Lenin: húúúú, most nagyon odamondtál. Mingyá magamba is nézek.

paveway 2018.05.09. 15:23:28

Lázár maradhatott volna még, ő legalább dolgozott is. Simicskó legalább beleélte magát a honvédelmi miniszteri szerepbe. A többit különösebben nem sajnálom, nem fognak hiányozni.

6.Lenin 2018.05.09. 15:33:43

@Bryan élete:

Ne tedd, nehogy elhányd magad.

malay 2018.05.09. 15:37:17

@pioneer2016: Hozz némi fényt az életembe!!! Van honvédségünk? :-)

devilstrueface 2018.05.09. 15:41:28

@pioneer2016: ami azt illeti az FM-nél is az van most már félig-meddig. papíron legalábbis N.I. szakmabeli. igaz, ott államtitkárként is ő volt kb az egyetlen az elmúlt években, de ennek nagyon semmi lenyomata nem volt én azt láttam.

aquaticus 2018.05.09. 15:44:04

@GIeccsertetű: Most akkor milyen lehet az az ellenzék, amelyiket harmadszor veri sz.rrá az általad lenézett Fidesz?

laci_52 2018.05.09. 16:10:05

A kormány szempontjából Lázár nagyon jól szerepelt a kormányülések utáni sajtótájékoztatókon: csuklóból válaszolt, kiválóan tudott mellébeszélni és hazudni is. Nem látom, ki lesz az, aki ugyanezt hasonló színvonalon produkálja.

Németh Szilárdot és Kósát nem sajnálom, gusztustalan figura mind a kettő. A többiek hiányát nem fogjuk megérezni.

Erzsébet Szőkéné Fekete 2018.05.09. 16:31:25

Hofi: "Gondolj apádra, ha rákerülsz a lapátra...."

2018.05.09. 16:31:55

Németh Szilárdot hogy lehetett elindítani egyéniben?

2018.05.09. 16:47:27

"Ha ez nem volt szándékos Orbán részéről, akkor Kósa folyamatos gyengülése a véletlenek tragikus összjátéka."

Kósáról azért közben kiderült, hogy ő az egyik leghülyébb politikus Magyarországon.
Ez az ember annyira hülye, hogy valószínűleg nem is igazán volt tudatában annak, hogy bűnpártolást követ el egy piti kis csaló történetében.

rovid 2018.05.09. 17:06:56

hová tűnt hollik pityu?A nagy nyaliban a haja is kinőtt, most meg semmi!

Orbán Viktor 2018.05.09. 17:10:32

Tisztelt Polgártársak, Cég Alapítók, Céget Csődbe Vivők, Ornitológusok, Alvásszakértők, Otthonka Kedvelők, Esőben Tüncizők,!

Anikó! Többet ne etess velem Jókai bablevest az alakuló ülés előtt. Még szerencse, hogy Simonka Gyuri elvitte helyettem a szagot!

Újra én vagyok a főkutya, a főkolompos, a góre , il padrino! Nincs kérdés. Akkora főnök vagyok, hogy már a jégesőt is én rendezem a Kossuth térre.

Nyolcadszor kaptam mandátumot: ha ezt is kitöltöm már 32 évem lesz, hogy azt sem tudom mi az a piacgazdaság, csak messziről. És akkor mi van? Attól még eldönthetem a sorsotokat purdék.

Kétharmadia lakói, kicsi védelmezőim! 10-15 ember vitatkozik itt a semmin viszont örülnék ha meglenne itt is a 2/3-os túlsúlyom, mert túl sok az engem szapuló komment.

Na nem mintha meghatna a dolog, hiszen lehet kint tüncizgetni a semmiért. Kicsi lőrimet kivettem a polgiszékből, mert nagyon bökte a csőrötöket.

Kicsit felturbózzuk a következő négy évbe a vagyonát. Csak nem akarok a napi részvény mozgatásával túl nagy gradienst adni növekedésnek. Mert akkor jönnek majd a cikkek. A lányai is felnőttek szóval kicsit növeljük az egy főre jutót. Jöhetnek majd a látványos diagramok. Lehet nézni meg elemezgetni, mi meg habony árpival jointot sodrunk tahiti lányok combján.

Nem értetek az emberekhez, ezt itt a nagy gond. Az emberi gyarló lélekhez nem programokon, meg jó egészségügyön és oktatáson keresztül vezet a kikövezett út. Az a hülye 65 éves korára örül ha megdöglik hiszen előtte kihajtjuk belőle a szart is.
Az oktatás pedig nagy öngól lenne. Márpedig legalább öngólt nem lövünk. Egyelőre annak is örülünk ha többet lövünk mint amennyi stadion építünk. Azt viszont nem értem, hogy miért van, hogy amelyik csapatnak építünk egy stadiont az a csapat kiesik az NB I-ből. A megoldásokat a miniszterelnökség címére lehet küldeni. Kisorsoljuk annak az öltikatonának a másolátát, amit úgy vettem meg, hogy kiloptam apám táskájából az aprót még '84-ben.

Irány jó! Még pár évig hatalmon kell, hogy legyek, hogy megelőzzem az eddigi csúcstartó II. Sobhuza Szváziföldi uralkodót. Több mint 80 évig összejött neki, a cél így nem kis kihívás. Viszont jól nézek ki, szép a mosolyom mi baj lehet.

No de vissza dolgozni alattvalóim, mindenkibe chip kerül a ciklus alatt ha nem tudok még többet lopni!

Hajra Magyarország! Amit ma ellophatsz, ne hagyd holnapra!

consul 2018.05.09. 17:33:59

Budai soha nem volt honvédelmi államtitkár.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.05.09. 17:45:11

@aquaticus: Nem ver senkit szarrá a fidesz, mivel nem voltak demokratikus választások már vagy 5 éve. Egyáltalán fidesz mint olyan nem is létezik. Van egy pszichopata törpegeci, aki zsebrebasott kézzel, szotyit okádva, zakógombot birizgálva, nyelvet öltögetve határozottan dirigál, és ez tetszik a rájuk szavazó birkáknak. A többi fideszes majom meg nem is létezik, csak azt ismételgeti amit a törpegeci kitalál.

Stenonis 2018.05.09. 17:49:42

@pioneer2016:
Aki ennek a Honvédségnek a parancsnoka, az egyértelmű bizonyítvány állít ki az alkalmatlanságáról.

aquaticus 2018.05.09. 18:04:01

Akinek halálhírét keltik, sokáig él! Németh Szilárd miniszterhelyettes lesz.
..@GIeccsertetű: Nyugodj le... A dinoszauruszok több méltósággal tűntek el a földről, amikor elmúlt az ő idejük...

FCUK22 2018.05.09. 18:14:08

B1, b1, ti szopni jártok a blogra mostanában:) Németh Szilárd mégsem bukott. Ti milyen alternatív valóságban éltek?

MACISAJT 2018.05.09. 18:19:19

"7 Fidesz-politikus, aki akkorát bukott,
Balog Zoltán "

Lószart, mama.
Ő lesz a köztársasági elnök, ezért vonták vissza a frontvonalból.

aquaticus 2018.05.09. 18:24:26

Állítólag ambiciózusabb Fideszes politikusok csúszópénzt ajánlgatnak a B.1-nek, hogy jósolja meg elkerülhetetlen bukásukat...
Úgy tűnik, a módszer beválhat...

maxval bircaman szeredőci anyabaszó 2018.05.09. 18:46:06

@FCUK22: Német szilárd egy darab ronda barna szar.. nem bukik csak placcsan...
a pofádba retkes fideSS bérenc geci troll !

maxval bircaman szeredőci anyabaszó 2018.05.09. 18:47:03

@MACISAJT: Az is egy darab barna csuhás szar... geci2 troll tee... phö!

LKerekes 2018.05.09. 19:17:00

@Látens Inszinuáció:
A szarcsimbók kurva anyád téged szokott leszopni?

LKerekes 2018.05.09. 19:18:34

@GIeccsertetű:
A kurva anyáéd és a családod a kloáka, te seggfej .

LKerekes 2018.05.09. 19:19:37

@GIeccsertetű:
Bazd meg anyádat, de idióta. Nagyon belehülyültél a buktába.

2018.05.09. 19:20:32

@LKerekes:

Nem. Te szoktad a gazdit egy trafikért.
Anyádat is eladnád te gyökér, hogy a vezírnek a lába nyomát is megcsókolhasd!
Menj az cumizz...

Bryan élete 2018.05.09. 20:07:56

A sziszi honvédelmi miniszterhelyettes lesz. Elképzelem, ahogy a nagyeszű sündisznócska kiosztja főnökét, a vezérezredest.

BiG74 Bodri 2018.05.09. 20:12:11

Azért ezt a kísérleti disznót ilyen pozícióba helyezni, eléggé megkérdőjelezi a vitya épelméjűségét. Ha agyatlan zsírpacni ennyire menő lehet, akkor kár a kósahuszituszit is temetni.
Balog meg tényleg felismerte, hogy valamit elkúrtak, biztos ez? Szerintem ez durva beleérzés. Lézer úr, meg azt hitte megpuccsolhatja a vektort, hát nem. Sok ott az önálló gondolkodásra képtelen gerinctelen akiken megcsúszhatott a lába.

Kánikula 2018.05.09. 20:56:51

@Ballib vagyok rettegek: Nem is kellett várni 1-2 évet, honvédelmi miniszter helyettes lett.

2018.05.09. 21:08:38

@MACISAJT:

Köztársasági elnök lesz egy ózdi esztergályosból!? :D
Ez már megint a kommunizmus tessék mondani?

Tenkes Kapitánya 2018.05.09. 21:11:34

@GIeccsertetű:

Ezt írod:

"Tök mindegy melyik seggnyaló hajoldozik a csuti törpegeci kloákája környékén. Az egész fidesz birkák és buta korrupt paraziták csőcseléke. Csak rájuk kell nézni. Egy önálló gondolata sincs egyiknek se, a führerük utasításait ismételgetik, mint egy papagáj. Ha megkérdezik őket valamiről akkor vagy menekülnek a mikrofon elől vagy boldog karácsonyt kívánnak. Idióta köcsög banda."

Bizonyítékaid?

2018.05.09. 21:22:16

@Tenkes Kapitánya:

"Bizonyítékaid? " :D
Csak ma csak neked erről egy oktató videó:
coub.com/view/14wmvi

Gleccsertetű 2018.05.09. 21:44:29

szeretnének a ballibák ekkorát "bukni", remegnek érte

Gleccsertetű 2018.05.09. 21:52:52

Most, hogy a tüntetés szervezők is elkezdtek kalapozni, a kereszténydemokrata Jóisten egyből jégesőt küldött rájuk, mert az adománygyűjtés joga a történelmi egyházaknak, a Hit gyülekezetének és Juhász Péternek van fenntartva. Látjátok? Bármit elintéz ez az orbánviktor, úgyhogy jobb ha nem baszakodtok vele.

blasiuss 2018.05.09. 21:53:42

Lázár és Balog nem megbuktak.
Lázár taktikusan háttérbe húzódik, hogy alkalmas időpontban visszatérjen. És vissza is fog.

Balog pedig belefáradt a nem ráillő feladatba. Elege lett a sok színjátékból, megpróbált egy lehetetlennek bizonyuló kérést keresztülvinni, hátha, de szerintem megkönnyebbülten szabadult meg a poszttól. És szerintem boldog, hogy csak az alapítvánnyal kell foglalkoznia. A maradék időben meg prédikálhat, amit igazán tud.

kiskutyauto 2018.05.09. 22:14:15

Hiába "buktak" elévülhetetlen minősített hazaárulásban mind bűnös... Mind lámpavasra lesz húzva hamarosan...

Európai téridő 2018.05.09. 22:28:51

@Ballib vagyok rettegek: (és még sokan mások): Rezsiszilárd helyzete mára már tisztázódott: HM-államtitkárként, gyakorlatilag miniszterheléyettesként felfelé bukott.

Halál kamionja mindenkit elgázol 2018.05.09. 22:39:30

@Európai téridő: Attól függ. Rezsiszilárdból csak egy van, államtitkárból több mint száz, a HM meg pont olyan hely ahol a tök fölösleges emberek vannak eldugva /nem csak az aktuális kurzus szokása ez/. Az igazán szerencsés tök fölöslegesek inkább a brüsszeli politikai elfekvőbe kerülnek.

nápolyi maszti 2018.05.09. 23:30:23

@aquaticus: "szarrá verte"??? Ezerszeres kampánypénzből, az ellenzéket mindenfajta kommunikációs lehetőségtől megfosztva, kamupártokat milliókból felpumpálva, az országot sokmilliárdból hazugságokkal teliplakátolva is csak a lakosság felét sikerült meghülyítenie, az ország fele -- Budapesten pedig a nagy többség -- az ellenzékre szavazott. Nagyjából mindenki tudja, hogy ez orbánék utolsó négyéve, utána jön a visszarendeződés, és k. rossz világ közvetkezik a fideszesekre.

sakkosfx 2018.05.09. 23:53:03

Mindenki annyit ér amilyen posztot betölt a kormányban?!

LKerekes 2018.05.10. 02:32:58

@kiskutyauto:
Menj a picsába az ötleteddel!

2018.05.10. 06:26:59

Úgy látom, hogy Lézer Jani annyira "visszahúzódott", hogy már a Fityisz frakció közös fényképén sem látszik. Eltűnt, mint fityisz droidokban a gondolkodás.

Halál kamionja mindenkit elgázol 2018.05.10. 06:50:20

@nápolyi maszti: olyan 12 éve bármelyik 7végén nyerne a fidesz

Európai téridő 2018.05.10. 07:17:40

@Halál kamionja mindenkit elgázol: Sajnos a világban a pacifizmus mostanában nem elég trendi, ezért változás várható a HM "pozíciójában" is.

Fazakas László 2018.05.10. 07:45:37

@Punxsutawney Mormota:
Már eleve helyzet az alap-állapot.
Az mért lenne bukás, ha valaki helyett mást neveznek ki?
Ha ilyen elven vesszük magát a buklást, akkor a baloldal, a komcsik, gyurcsányi és a többiek - vajon hányszor is buktak meg?
Valaha az egyetemen CSAK 3x lehetett egy tárgyból utóvizsgára (UV) befizetni.
Aztán - ha a siker 1x sem jött össze, szépen ott lehetett hagyni azt az iskolát - és kész!

Fazakas László 2018.05.10. 07:49:52

@Gleccsertetű:

Haha, Judás úr bezzeg - csupa júdáspénzt kapott.
De mily változatos a sors. Vannak, akiknek csillogó kis gyémántgolyóbisok hullanak az égből. Igaz, másutt csak simán jégesőnek hívják, de ha egyszer "ezeknek a bukottaknak" valójában EZ A FIZETÉS! - Lehet vele menni a piacra. Vagy egyenest a só-hivatalba!

meronem 2018.05.10. 08:10:59

Ja, az lenne a normális és pláne elfogadható, ha örökké maradna mindenki a helyén.
Az meg fel se merül, hogy Orbán azért jár Lázárhoz aludni, mert jóban vannak. Vagy Lázár tényleg pihenni akar.
Komplett idiotizmus ez a b1 blog.

2018.05.10. 08:30:24

@meronem:

OMG! Néha körül kellene nézni és gondolkodni egy kicsit, hogy ne válj nevetségessé egy egyszerű hozzászólás miatt.

Gleccsertetű 2018.05.10. 08:35:26

@MikeBoy: mondod ezt épp te aki szopni jársz mindenhova úgy, h mindig meglepődsz

2018.05.10. 09:01:27

@Gleccsertetű:

Biztos te magad érted, hogy kinek mit akartál ezzel leírni.
De, ha a világgal meg akarsz osztani valamit, nem árt megpróbálni úgy fogsalmazni, hogy annak a kívülállók számára is legyen értelme.
Hanyagolj kicsi troll!

Ballib vagyok rettegek 2018.05.10. 09:54:05

@nápolyi maszti:

"ez orbánék utolsó négyéve, utána jön a visszarendeződés"

Az első dolog, ami az emberben a kudarc, a csúfos vereség után fellép, a tagadás:
"Nem úgy volt, nem vertek rommá, csaltak, rossz a rendszer. " éppen mint az oviban.

A második lépés az elfogadás, önáltatással:
"Akkor is nekem van igazam, legközelebb én nyerek, el fognak bukni, és megbüntetem őket"

A harmadik a felismerés:
"Bassza meg, ezek megint rommá fognak verni, keresek inkább egy másik sportot, témát, amiben sikeresebb vagyok"

Bár ez a harmadik stáció a ballib agyhalottaknál valahogy rendre elmarad. Pedig könnyebb lenne az életük, ha bekövetkezne.

Proud Mary 2018.05.10. 10:01:28

@MikeBoy: mindenki érti amit írt, kivéve természetesen a tökkelütött libsik, mint te

2018.05.10. 10:06:02

@Proud Mary:

Hűhaaa!
Hát téged meg honnan szalasztottak ide épp ebben a pillanatban?
Vagy nyolc név alatt kommentelsz egyszerre?
Térj vagy térjetek vissza akkor, amikor már nem kell pelenkázni "benneteket"!
Szólj, ha véletlenül nem érted a pelenkázós szöveg mit takar ez esetben.
Addig ugye nincs harag, ha nem foglalkozok veled sem.

Proud Mary 2018.05.10. 10:19:06

@MikeBoy: mi a fsz bajod van hülyeúr? milyen 8 év? 2015-ben regeltem. az, h nem lógok itt egész nap (mint pl te) nem azt jelenti, h nem vagy tökfej

2018.05.10. 10:28:27

@Proud Mary:

Mint írtam, ugye nem baj, ha nem foglalkozok veled!?
De ennyit azért még meg kell jegyeznem, mert ekkora hülyével, mint te ritkán találkozok, hogy az egy dolog, hogy nem tudsz olvasni.
De azt a szöveget még így is értened kellett volna, ha nem lennél tök hülye, hogy a "nyolc név"-et "milyen 8 év?"-re transzponáltad a sötét agyaddal.
Utoljára mondom! Akkor beszélj hozzám, ha már nem pelenkáznak!

Herbert Putzenschramm 2018.05.10. 10:34:31

@rovid: pont ezt hiányolom én is, itt egy valaki bukott méreteset: a hollik, de ő inkább zuhant. pedig értelmes gyerek, de ahhoz már nem voltak tökei hogy szembemenjen a törpével és saját kampányt folytasson.
úgyhogy beállt sorosozni, migráncsozni és gyűlöletkampányolni, nem is csoda hogy elhasalt az I és V kerületben, ott nem közmunkával zsarolt mélyszegények a szavazópolgárok hanem nagyjarészt viszonylag értelmes emberek.
ha nem egy fideszes - sőt, kdnp-s! - politikus lenne még sajnálnám is ekkicsit, de inkább a szánalom a helyes kifejezés.

Ballib vagyok rettegek 2018.05.10. 10:43:26

@Proud Mary:

Segítek.
Azt mondja hogy több nicken blogolsz egyszerre (mint egyébként a ballibek ahogy szokták), mert számára elképzelhetetlen, hogy többen mondják a baromságaira azt hogy marhaság, mint ahányan nem.

konrada 2018.05.10. 10:58:10

@Látens Inszinuáció:
...nem akarlak örömödben megzavarni, de ha jól megnézed a képet, akkor látni fogod, hogy eleve kevesebb van rajta, mint 133 fő.
...s az oka egyszerű: a kép a fidesz parlamenti frakcióját mutatja, s a háztörvény szerint egy miniszter nem lehet a frakciótag.
No ez az oka, a a hiányzásoknak.

...elnézést, bocsi!;)

kiskutyauto 2018.05.10. 11:26:13

@LKerekes: Fáj az igazság igaz? Te szánalmas mocskos hazaáruló nemzetszégyene szervilis orbáncsicska seggnyaló patkány... takarodj vissza oda, ahonnan előbújtál, szarbán szaros seggébe..! :D

Tangooo 2018.05.10. 12:04:00

Én nem temetném Lázárt.
Tehetséges, sőt kiemelkedő teljesítményekre képes politikusnak tartom.
Neki is jár a pihenő.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.05.10. 12:12:47

@Tangooo: "kiemelkedő teljesítményekre képes"

Az bizony, kiemelkedően végig lopta, tolvajkodta az elmúlt négy évet, kijár neki a pihenő. Valami jó hűvös hely lenne neki a legjobb. :))

Proud Mary 2018.05.10. 12:46:13

@Ballib vagyok rettegek: köszi!! ismerős taktika, és eddig nekik nagyon sikeres is pfff

2018.05.10. 13:37:26

@Proud Mary:

Nem úgy volt, hogy csak akkor tolod vissza a pofád, ha már tudsz olvasni?

Proud Mary 2018.05.10. 15:43:34

@MikeBoy: nyuszkó, remegve vártad, h mikor írok? :))))))

2018.05.10. 15:49:30

@Proud Mary:

Nem faszfej!
Csak nem szeretem, ha a magadfajta nullák beszólnak, aztán nem húznak el a picsába, mikor kiderül,hogy olvasni sem tudnak.

2018.05.10. 15:54:23

@Proud Mary:

Tudod, ha nem tűnt volna fel, én nem szóltam hozzád.
Neked pedig okádék módon ez volt az első kéretlen és értelmetlen, kéretlen és fölösleges beszólásod:
"@MikeBoy: mindenki érti amit írt, kivéve természetesen a tökkelütött libsik, mint te "

1- Pl. anyádat hívd lipsinek, mert őt ismered, de engem nem.
2- Csak nem hitted, hogy szó nélkül hagyom egy ilyen tahó, mint te beszólását.

Vagy megtanulod, hogy nem szólsz hozzám vagy szétszedlek te kis pöcs!

Proud Mary 2018.05.10. 20:15:28

@MikeBoy: jajistenem, hányszor írtad le, h nem állsz velem szóba te pelikán? aztán mégis remegve vártad a válaszom és másodpercenként frissítetted a blogot, h lásd, írtam-e. szétszedsz? tökfej, te faszkalap netes monitorharcos. röhögök rajtad.

2018.05.10. 23:14:47

@Proud Mary:

Nem röhögsz te senkin, ahhoz túl hülye vagy!
Az a baj, hogy apád ás anyád annyira hülyék, hogy nem tudtál egy cseppnyi értelmet sem örökölni.
Baszod hogy elkussoltál, mióta kiderült, hogy olvasni sem tudsz.
Észrevetted, hogy nem tudsz olvasni? Észrevetted, hogy egy tök egyszerű szöveget nem tudtál megérteni?
És rajtam próbálsz nevetni? Gondolom magadon akkor vinnyogva sírsz, mint amikor az általánosban (remélem legalább jártál) az egész osztály röhögött rajtad, ha kérdeztek és csak mammogtál a levegőbe. Emlékszel arra az időkre, ugye faszfej?
Nézd már, mi történt itt veled!? Megmutatom:
Úgy 11 hozzászólással feljebb (figyelj pöcs. ez nem évszám volt) egy másik szánalmas trollnak kellett kisegíteni, mert már neki is fájt a bénázásod. Tudod, ti trollok egymás között....
Hagy tegyek fel egy kérdést, hátha megértem, hogy az ilyen taknyoknak milyen gondolatok cikáznak a szánalmas agyukban.
Mi a kurva anyádért írtál rám bármit is?
Mi értelme volt az első besózólásodnak pöcsfej?

Proud Mary 2018.05.11. 08:43:02

@MikeBoy: ahhoz képest, h hányszor elnézést kértél, h nem akarsz velem foglalkozni eléggé nem csinálsz mást. te madár

2018.05.11. 16:10:18

@Proud Mary:

Kérdeztem valamit.
Tudsz válaszolni faszfej?

2018.05.11. 16:15:31

@Proud Mary:

Egyébként pedig ez pedagógia és szórakozás egyszerre.
Élvezet látni, hogy amikor az ilyen pöcsöket, mint te is alázlak, ahogy megcsicskul aztán beragad a lemeze.
Mostantól, ha meglátlak mindig meg fogod kapni a magadét.
Csak hogy tudd, hol a helyed.
süti beállítások módosítása