B1 blogcsalád



A jogállam utolsó bástyája - a bíróság – még áll. Brüsszel védené, a kormány beszántaná az igazságszolgáltatást

2018. május 03. - ashwood

image_3.jpegNoha mindent igyekezett elkövetni Szájer Józsefné, hogy megakadályozza az őt felügyelő szervezet működését, kudarcot vallott. Kimondatott: a hatalom kinevezettje a bíróságok élén sorozatosan megsérti a törvényt. Eközben Szájer Józsefnek sem sikerüt megállítani Brüsszelt.

Árulás és diktatúra – kiálltja a propaganda arról az előterjesztésről, amely az igazságszolgáltatás függetlenségéhez kötné az uniós milliárdok kifizetését. A legegyszerűbb kérdés: miért? Mi a gond ezzel? Hiszen Magyarország a demokrácia csúcsa. A jogállamiság non plus ultrája. Nem? Akkor mi a sivalkodás oka?

Az Európai Bizottság ugyanis azt találta ki, hogy a 2020-2027 közötti költségvetési időszakban már nem adják puszira az uniós adófizetők pénzét. (Azt csak nagyon halkan tesszük hozzá: a 2004-es csatlakozási szerződés értelmében 2020-tól Magyarországnak nemhogy 7 százalékkal csökkentett kohéziós pénzek nem járnának, de konkrétan semmi afölött, amit a többi, régebben csatlakozott állam kap. Ha még ezek után is azon óbégat valaki, hogy csökkenteni tervezik Magyarország támogatását, jobb ha azon gondolkozik, mennyi pluszt kapunk a kezdeti megállapodáshoz képest.)

A Soros-bérenc, gaz – amúgy konzervatív, néppárti – Juncker azzal a javaslattal állt elő, hogy ne kapjon uniós támogatást az az ország, amely kifogásolható módon bánik az uniós pénzekkel – például a pályázatok harmadában egy pályázó indul és nyer –, az ügyészség látványosan kerüli a kormányhoz kötődő korrupciós ügyek kivizsgálását, tojik az OLAF fejére és nem ismeri el az uniós ügyészség joghatóságát. Mindezt azzal is megfejelnék, hogy a pénzcsapok elzárása lenne az automatizmus, míg a tagállamok többségének szavazatára lenne szükség a büntetés elkerüléséhez.

Bár eddig sem sikerült megállítani Brüsszelt, a kormányzati hazugságok és hisztériakeltés ellenére érdemes tudni: az Európai Bizottságnak nincs döntési jogköre, csupán javaslatokkal állhat elő. Ahhoz, hogy a fenti elképzelés beépüljön az EU joganyagába, a jobboldali többségű Európai Parlamentnek és a kormányokat képviselő Európai Tanácsnak kell bólintania. A Fidesz – és állítólagos barátaik – mindkét testületben jelen vannak.

Mindeközben Magyarországon érdekes események történtek tegnap – már ha valaki nem kizárólag a kormány által cenzúrázott, a magyarok számára jóváhagyott híreket fogyasztja. Ülést tartott ugyanis az Országos Bírói Tanács (OBT), amelynek legfontosabb feladata az igazságszolgáltatás legmagasabb posztján, az Országos Bírói Hivatalban elnöklő személy kontrollja. Utóbbi tisztséget – természetesen roppant független módon – Szájer József felesége, Handó Tünde tölti be. Handó sejthette, hogy nem lesz minden rendben az OBT ülésén, mivel a kezdetek kezdetén jelezte: a testület nem döntésképes, az egész ülés jogtalan.

Handó legnagyobb bánatára a testületben konzultatív joggal a Kúria elnöke, Dardák Péter is helyet kapott. A legfelsőbb bíróság vezetője szerint viszont nagyon is működőképes a Tanács, döntései jogszerűek.

De a valódi kellemetlenkedés csak ez után kezdődött. Az OBT ugyanis több ízben is kimondta: Handó a törvényeket és az alkotmányt is rendszeresen megszegi kinevezési gyakorlatával. Az eddig sem volt titok, hogy a Fidesz mindent elkövet azért, hogy a bírói kart pártkatonákkal töltse fel. Handó ennek az ukáznak törvényszegésekkel is igyekszik megfelelni. A folyosókon elsuttogott pletykák után azonban most már pecsétes papír is szól az igazságszolgáltatás fideszes ledarálásáról - illetve az erre tett kísérletről.

És itt kapcsolódik össze a kormányoldali sivalkodás a brüsszeli javaslattal. Az Európai Bizottság ugyanis ott piszkálná meg a kormányt, ahol annak a legjobban fáj a független igazságszolgáltatás számonkérésével. Erről már most sem igazán beszélhetünk - bőséggel elég Polt Péterre gondolni. Most az is napfényre került, miként igyekszik az előre megírt ítéleteket felolvasó bírókat helyzetbe hozni a kormány.

Ez a rendszer – vagyis a független igazságszolgáltatás teljes bedarálása – nem csak, sőt, elsősorban nem Brüsszelnek árt, hanem Magyarországnak, minden magyar állampolgárnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr3113887570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.05.04. 06:37:53

"A Soros-bérenc, gaz – amúgy konzervatív, néppárti – Juncker azzal a javaslattal állt elő, hogy ne kapjon uniós támogatást az az ország, amely kifogásolható módon bánik az uniós pénzekkel – például a pályázatok harmadában egy pályázó indul és nyer –, az ügyészség látványosan kerüli a kormányhoz kötődő korrupciós ügyek kivizsgálását, tojik az OLAF fejére és nem ismeri el az uniós ügyészség joghatóságát. "

index.hu/kulfold/eurologus/2017/04/27/soros_gyorgy_ot_unios_biztossal_talalkozik_ket_nap_alatt/

Ballib vagyok rettegek 2018.05.04. 08:47:12

2019-ben az EP kicserélődik, hsiz választások lesznek.
És jelenleg a bevándorlás ellenes erők állnak nyerésre szinte minden EU-s országban.
Azaz a Soros által listázott, számára megbízható EP képviselők,
legacy.gscdn.nl/archives/images/soroskooptbrussel.pdf
akik egyébként a migráció erőltetése mellett Magyarországot is folyamatosan szopatják parancsra, ki lesznek baszva.

Azaz bármit is szavaznak meg 2020 kapcsán, az már felejtős lesz mire odaérünk, mert Soros csicskáinak addigra beáldozik.

Halál kamionja mindenkit elgázol 2018.05.04. 09:07:56

Brusszel csak ne vedje az igazsagszolgaltatast, az se volt jo amikor Moszkva vagya Habsburgok vedtek.

Nem vagyunk kivancsiak masok igazsagara.

Borghor · http://promenade.blog.hu 2018.05.04. 09:24:22

Be is fogja szántani, a NER szavazóknak tökéleesen mindegy mi történik, ameddig kap utalványt, meg 50 kiló fát, esetleg 1 kiló krumplit. Minden más nem számít, mindenki más meg simán dögöljön meg.

vadi4 2018.05.04. 09:28:24

@Halál kamionja mindenkit elgázol: Tudod, egyszervolt-régenvolt, a hatalmi ágak szétválasztása. Amikor is úgy döntöttek, hogy a parlament hozzon törvényt, az államfő tartassa be a törvényt, a bíró pedig büntessen a törvény megszegésért. (eddig ált. isk. 6. osztályos tananyag). Szó sincs arról, hogy Moszkva, vagy Brüsszel, vagy Habsburgok törvényeit, hiszen van az országnak saját törvényhozói testülete. Na pont azoktól kell távol tartani a bíróságokat, hogy a törvények alapján azokat is büntetni lehessen akik éppen hogy a törvényeket hozzák.
Ha nem érted nem baj, csak addig juss el, hogy a saját magunk igazságára kíváncsi légy, ne csak a NER előírásaira.

Ballib vagyok rettegek 2018.05.04. 09:36:40

@vadi4:

Kötelező olvasmány az úgynevezett független bíróságokról, ügyészségekről.
Hogyan lehet egy rendszert üzemeltetni úgy, hogy kormányoktól és így a választói akarattól függetlenül terrorizálhass egy országot:

pestisracok.hu/igy-lett-soros-gyorgy-jatekszere-a-roman-ugyeszseg/
Így lett Soros György játékszere a román ügyészség

GöTi 2018.05.04. 09:37:06

Jogállam? Utolsó bástyája?
Van?
A bíróság lenne az?

VICC.

Pöcsétes papíron megírta nekem egy panaszomra egy miskolci bírósági vezető, hogy a működésüket szabályozó törvény az "egy nem fontos jogszabály".

Postabank, Xixo ügyek - felfüggesztett büntetés, mert kiskorú gyermeket nevel az elkövető. Az esetleg [fel sem merem tételezni!] megvesztegetett bírókon kívül kinek, milyen érdeke az, hogy a cégéres bűnöző nevelje fel sk. a gyerekeit? Végül még rendes ember is válhatott volna belőlük?

Akik a Kádár alkotmányára esküt tettek, azoknak honnan volt még egy becsületük, esküjük az ellenkezőjére is? Miféle népség ül a bírói karban?

Hány bíró, ügyész, rendőri vezető indított eljárást, amikor a fiúk visszamenőleges törvénnyel csalóvá tették Magyarországot a korábban törvényben rögzített, megígért rendőri nyudíjak elvételével?

Jogállam.
Veszélyben...
Mert van.

Halál kamionja mindenkit elgázol 2018.05.04. 09:45:26

@vadi4: Senkit sem erdekel mit gondol a magyar hatalmi agakrol Brusszel.

Ahogy a migriszabalyozashoz, az igazsagszolgaltatashoz sincs a vilagon semmi kozuk.

Az is totalisan indifferens hogy az Index v. a Guardian mit gondol errol.

Weißkopf 2018.05.04. 10:26:23

@Ballib vagyok rettegek: "Így lett Soros György játékszere a román ügyészség".Ja, Orbán Viktoré meg a magyar ügyészség, amíg Polt elvtárs a főügyész.

Halál kamionja mindenkit elgázol 2018.05.04. 10:28:59

@Weißkopf: Csakhogy Orbant le lehet valtani a magyaroknak, de Sorost nem a romanoknak.

Na ezert hanyagoljuk ezt a fajta lippsidemokraciat.

2018.05.04. 10:30:23

@Weißkopf: Lehet... de egyelőre még mindig messze nagyobb annak az esélye, hogy Orbánt elzavarják a választók, mint annak, hogy hatással tudnának lenni a Soros képviselte érdekcsoportokra. Ha érzed a különbséget...

Weißkopf 2018.05.04. 10:30:25

Országos Bírói Tanács, Országos Bírói Hivatal, Országos Takarékpénztár: ezek hogy hogy még nem Nemzetiek? Ebben a Nemzeti Tébolydában...

Weißkopf 2018.05.04. 10:37:05

@Womb Raider: Orbánt elzavarni? Elég necces, miután úgy alakította a választási törvényt, hogy 35-40% szavazattal (1 forduló lévén) mandátumot lehet szerezni. Arról már ne is beszéljünk, hogy első dolguk volt 2010 után a választókerületi határok módosítása, az ingadozó körzetek fideszes kerülethez csatolása. Így Zugló külső részét hozzácsapták a stabil fideszes XVI. kerülethez, azóta is az ő jelöltjük fut itt be.

Halál kamionja mindenkit elgázol 2018.05.04. 10:48:47

@Weißkopf: Hornek 3 hettel a valasztas elott modositottak a korzeteket, s soha nem kapott a lippsi oldal 35%-ot megis kormanyoztak 12 evet.

Azaz, mivan?

látjátok feleim szümtükkel 2018.05.04. 10:49:24

@Ballib vagyok rettegek: "Hogyan lehet egy rendszert üzemeltetni úgy, hogy kormányoktól és így a választói akarattól függetlenül terrorizálhass egy országot:"

Minden estere nem úgy, ahogy a kárdárizmusban is tették, hoyg csak az lehetett jó bíró, ügyész, aki jó elvtárs volt. ezért válottuk le azt a rendszet Most meint ott tartunk, hoyg nem az a lényeg ki milyen jó szakember, hanem ki mennyire lojális a fieszhez, meg a főbíróhoz.

Tudod a diktatúra ott kezdődik, amikor egy bíró nem tartja be azt a törvényt, amit a parlament neki is megszavazott, de elvárja az állampolgártól, hogy az betartsa.
A törvényekben általába nem teszik bele, hogy kivéve a gyevi bírót, Handó bíró asszony peig még nem lett behelyezve ebbe a státuszba. Mellesleg maga Orbán mondta, a törvényeket mindenkinek be kell tartania. Bár lehet, hogy már maga is megbánta ezen mondását?;D

Halál kamionja mindenkit elgázol 2018.05.04. 10:59:05

@látjátok feleim szümtükkel: "Minden estere nem úgy, ahogy a kárdárizmusban is tették, hoyg csak az lehetett jó bíró, ügyész, aki jó elvtárs volt. "

Igy igaz ezert vigyazunk az Orban rendszerre hogy a rakosi unokak maradjanak az ajvekolasnal a demokraciarol.

Weißkopf 2018.05.04. 11:08:42

@Halál kamionja mindenkit elgázol: Ha jól emlékszem, a Horn-Kuncze kormánynak 70%-os többsége volt, de nem nyúltak az alkotmányhoz. És csak 4 évig kormányoztak, 1998-ban Orbán et. került a kormány élére, nemde?

Cycmen 2018.05.04. 11:13:14

A bíróság a jogállam utolsó bástyája? Ezt úgy kell érteni mint a sajtószabadságot ugye, amíg ballib kézben volt, addig volt!

Cycmen 2018.05.04. 11:16:29

@Weißkopf: " Ha jól emlékszem, a Horn-Kuncze kormánynak 70%-os többsége volt, de nem nyúltak az alkotmányhoz. "

Mert nem tudtak megegyezni. ... mielőtt bemesélnéd milyen nagy demokraták voltak.

Halál kamionja mindenkit elgázol 2018.05.04. 11:18:57

@Weißkopf: Nem jol emlexel, soha nem volt 70%uk, amugy minek nyultak volna a kommunista alkotmanyhoz a kommunistak?

Weißkopf 2018.05.04. 11:46:33

@Halál kamionja mindenkit elgázol: kommunista alkotmány? Miről beszélsz? Az első Antal-kormány alatt módosult a korábbi alkotmány. Ja, akkor Viktorka éppen ellenzékben duzzogott, ergó az komcsi tákolmány volt.

chrisred 2018.05.04. 11:53:51

@Ballib vagyok rettegek: Már csak az a kérdés, hogy ennek mi köze a független bíróságokhoz. Mert hiába próbálod elkenni, a bíróság és az ügyészség nem ugyanaz.

chrisred 2018.05.04. 11:58:38

@Halál kamionja mindenkit elgázol: A ballibek mindhárom alkalommal 45% fölött voltak a listás szavazatokból.

Weißkopf 2018.05.04. 12:08:02

@Cycmen: "A koalíció az Országgyűlésben kétharmados többséggel rendelkezett, önként vállalta azonban, hogy a kétharmados törvényeket csak az ellenzékkel való konszenzus megléte esetén módosítja." Ezt írja a Wikipédia a Horn-Kuncze kormány mögötti parlamenti többségről. Ja, ezt is Sorosék írták, mi?

2018.05.04. 12:09:45

@Weißkopf: No, akkor csak nézz utána, hogyan-miből jött össze a 70%

MSZP: ~33% + SzDSz~20% = 71%... szoclib matematika

@chrisred: jó, hogy az otthonmaradókat nem számolod már a "kormányváltó erőkhöz"

Viccesek vagytok. A legtöbb szavazatot besöprő párt joga kormányt alakítani, azzal, akivel kedve van.. ha elegendő a szavazat, akkor egymagában. Ez másfelé is így szokás..

chrisred 2018.05.04. 12:23:55

@Womb Raider: Milyen kormányváltó erőkhöz?

Semmiféle otthonmaradókról nincs szó, csak a listán leadott szavazatokról.

2018.05.04. 12:34:53

@chrisred: éééééés???
Kit érdekel, hogy x másik pártra szumma z szavazat érkezett? Mutass olyan helyet, ahol nem alakíthatott volna kormányt a fidesz !
(Az 1933.-as német választás nem ér :))) )

látjátok feleim szümtükkel 2018.05.04. 12:40:42

@Halál kamionja mindenkit elgázol:

Kétharmaduk volt, ha az nem is volt pontosan 70 %-ék. Adjunk a pontosságra.

látjátok feleim szümtükkel 2018.05.04. 12:48:12

@Halál kamionja mindenkit elgázol: "... ezert vigyazunk az Orban rendszerre hogy a rakosi unokak maradjanak az ajvekolasnal a demokraciarol."

Persze azt már a te tyúk agyad sem tudja észlelni, hogy a kedvenc rendszered a törvény előtti egyenlőséget már régen lefosta. Ha nem lesz pénzed pert indítani, akkor a vitádat soha nem tudod törévény előtt rendezni. Ennek pusztán az az oka, hoyg ügyvéd nélkül szóba sem áll veled a bíróság. Ez persze nem a bíróságok szervezetéről szóló törvény része, hanem a perrendtartás rásze, amiről téged nem tájékoztattak. Kérdezz csak rá ügyvédeknél, milyen feltételekkel lehet ma keresetet beadni a bíróságra. ha ehhez még jön egy olyan bíróság, amelyik a kormáyn kottájából ítélkezik, akkor nesze neked demokrácia, zért vigyázz is erre a rendszerre.

Weißkopf 2018.05.04. 13:23:40

@Womb Raider: Ja, csak másfelé 2 forduló van választáskor; diktatúrákban dívik az 1 forduló, ahogy volt 1948-1989 között és 2010 után Magyarországon.

2018.05.04. 13:44:21

@Weißkopf: Blablabla... Az összes parlamentbe jutó párt nem tudott annyi szavazatot gyűjteni, mint a fidesz (listán) és egyéniben mégnagyobb arányú vereséget szenvedtek.

Amíg vasárnap ment a választás, addig hujjogtak az ellenzéki oldalon, hogy micsoda nagyszerű eredmény , mennyi választó, namost akkor jól megbukott a fidesz és mennyire legitim is ez így... reggelre már fordult a szél..
Magatokba nézve magatokban kellene elsősorban keresni a hibát, hogy miért nincs valódi bázisotok a fővároson kívül és végre el kellene hitetnetek az emberekkel, hogy őket fogjátok , az ő érdekeiket képviselni. Nem fröcsögni, hogy mennyire suttyó parasztok a vidékiek...

chrisred 2018.05.04. 13:57:54

@Womb Raider: Megint nagyon eltévedtél. Azt nézd meg, hogy mire válaszoltam.

Weißkopf 2018.05.04. 16:10:35

látjátok feleim szümtükkel & @Halál kamionja mindenkit elgázol: akkor lássuk a korabeli statisztikát az 1994-es országgyűlési választásokról:
szavazatok %-ban: MSZP 32,99, SZDSZ 19,74 (összesen 51,73)
mandátumok (%-ban): MSZP 209 (= 54,14%), SZDSZ 69 (= 17,87)
Vagyis a parlamentben 72,01 %-os többsége volt ennek a két pártnak. Nem érdemes hazudni, mert a hazug embert...

Cycmen 2018.05.04. 18:58:47

@Weißkopf: Önként vállalta! És akkor mi van? Azután mindenkinek úgy kellene?
Kuncze belügyminiszterként azt mondta hogy együtt kell élni a bűnözéssel, az is példaértékű számodra ugye?

látjátok feleim szümtükkel 2018.05.04. 19:11:13

@Cycmen: "Kuncze belügyminiszterként azt mondta hogy együtt kell élni a bűnözéssel, az is példaértékű számodra ugye?"

Bevallom nem annyira példaértékű, mint amit ez a kurzus bemutatott. ;D
Szívesen lettem volna én is nemzeti gázgazakármi szerelő, meg vendégházhoz uniós támogatással jutalmazott netárs. De nem lettem. Két okból. Találd ki mi az, de kb. azért, amiért te sem lettél. Viszont te egy szorgos adófizető maradtál , akinek mindegy, mit csinálnak az uniós támogatásokkal, meg az adójával. Nekem, meg másoknak viszont nem mindegy.

látjátok feleim szümtükkel 2018.05.04. 19:29:15

No ezért akarja a kormány és a fidesz bedarálni a bíróságokat, és ezért fontos a bíróságok és a bírák függetlensége.

hvg.hu/itthon/20180504_Jogerosen_elmeszelte_a_propagandaminiszteriumot_a_birosag_a_nemzeti_konzultacio_miatt?s=hk

Aki ezt nem látja, és nem érti, az sürgősen kerese fel orvosát, ápolóját.;D

Weißkopf 2018.05.04. 22:00:18

@Cycmen: Mert a fideszes kurzus alatt megszűnt a bűnözés, mi? Ja nem, csak törvényes lett a lopás, a haveroknak osztogatás, Polt elvtárs ügyészsége csak az ellenzéki vagy független állampolgárokra mozdul rá.

taga20 2018.05.04. 22:04:27

@Weißkopf: te most komolyan veszed eszt a faszt?:

Weißkopf 2018.05.04. 22:06:38

@taga20: Melyiket a sok közül?

taga20 2018.05.04. 22:13:47

@Weißkopf: a mirr-murrt. ja meg a többi hetet:)

Weißkopf 2018.05.04. 22:18:41

@taga20: mirr-murr nicket nem láttam ezen a blogon.

taga20 2018.05.04. 22:21:00

@Weißkopf: cycmenről dumálok te istenbarma!

Weißkopf 2018.05.04. 22:25:16

@taga20: bocs, nem tudtam, hogy ő a mirr-murr...

taga20 2018.05.04. 22:38:59

@Weißkopf: avatarját nem láttad? hány éves vagy?

na küldök egy zenét, me szép még lehecc!:)))

www.youtube.com/watch?v=hLSGM7hqz6U&start_radio=1&list=RDhLSGM7hqz6U

taga20 2018.05.04. 22:54:35

@Weißkopf: én meg aszt hittem, hogy 26:)))

látjátok feleim szümtükkel 2018.05.06. 10:07:19

Ebbűl még baj lehet. Mert Orbán a nőkkel akar egyezségt kötni, hoyg szüljenek több gyereket, és aki szeretne szülni, azt meg Pont az Orbán által kormáynzott hivatal nem engedi. Hogy lösz ebbű gyerök?D

nadfedeles.blog.hu/2018/05/05/hova_tuntek_a_felhasznalhato_donor-spermiumok_hazankbol
süti beállítások módosítása