B1 blogcsalád



Semjén Zsolt szerint ha százmilliárdot költünk idén nemzetpolitikára, akkor meg is van a megoldás Trianonra

2018. május 02. - kkerenyi

Sorban jelennek meg a nemzetpolitikáról szóló könyvek, lelkes kormányzati támogatással. Hogy miből? Semjén Zsolttól megtudhattuk, hogy a tízszeresét költjük erre a fontos területre, mint nyolc éve, és ezt más országok is irigylik tőlünk.d_kos20140510008_1500.jpg

Már akkor gyanakodhattunk volna, mikor a kormány hivatalos oldalán a nemrég megrendezett többnapos Nemzetközi Könyvfesztivál beszámolója gyakorlatilag egyetlen könyv, a Nemzetpolitika - szorítóban című mű bemutatására korlátozódott. A kötet hosszú méltatása után a cikk szerzője mintegy mellékesen odabiggyesztette írása végére, hogy a fesztiválon egyébként 26 ország képviselői vettek részt, a díszvendég ország pedig Szerbia volt. Csak a történelmi hűség kedvéért, mert amúgy ezek a tények sajnos nem teljesen egyeznek az aktuális nemzetpolitikai törekvéseinkkel, így ennyit pont elég is szólni róluk.

És tessék, alig egy hét telt el, és itt az újabb bestseller-gyanús mű! Ezúttal maga Semjén Zsolt mutatta be a hiánypótló kiadványt, amely a Nemzetpolitikai eredmények 2010-2018 címet viseli. A könyv méltatásába belefért némi diszkrét migránsozás, gyurcsányozás és trianonozás is, és közben még azt is sikerült megindokolni, miért csodálatos, hogy a választások előtt hirtelen rengetegen kaptak magyar állampolgárságot. 

2010-ben még mélyen éreztette fájdalmát a gyurcsányi nemzetárulás, az új nemzetpolitika azonban maga a történelem, és megadja az egyetlen lehetséges választ Trianon katasztrófájára

- jelentette ki a miniszterelnök helyettese. Azt, hogy jó úton járnak, mi sem mutatja jobban, mint hogy a külhoni magyarok a legutóbbi parlamenti választáson is hallatták hangjukat, és szavazatukkal legitimitást adtak a jelenlegi rendszernek - tette hozzá. Kedves külföldre kergetett honfitársainkra, akik minden felmérés szerint nem erre a verzióra szavaztak, most valószínűleg nem gondolunk. Egyébként se szoktunk, csak, ha akarunk tőlük valamit: például, hogy fizessék vissza a képzésük költségeit vagy a diákhitelt. 20180426_kar0343.jpgSemjén sietett is leszögezni, hogy a valóban értékes emberek azok, akik külföldön születtek, de magyar identitással bírnak, és magyar állampolgárrá szeretnének válni. Az ő - és a könyv szerzőinek - szerény számítása szerint ez pillanatnyilag egymillió-húszezer ember. Össznemzetben kell gondolkodnunk - intette a hallgatóságot Semjén - és a magyaroknak járó kedvezmények közül minél többet ki kell terjesztenünk az állampolgárságra várókra is. És hogy melyek ezek? Természetesen a babakötvény és az anyasági támogatás! Nyilván minden frissen betelepülő hölggyel személyesen szerződik a kormányfő is, ahogy azt nemrégiben megígérte. Aki szül, az jöhet is!

Semjén Zsolt a kötetbe foglalt akciótervvel kapcsolatban azt is kifejtette, hogy mindezek az elvek általános csodálatot váltanak ki világszerte, és azon országok, ahol nagyszámú diaszpóra van, ma már példaként tekintenek Magyarországra, számos helyen pedig másolni is próbálják a magyar modellt. Valószínűleg azért nem nevezett meg egyetlen konkrét országot sem, mert olyan rengeteg van, hogy képtelenség is lenne felsorolni őket. 

Na de ki fogja olvasni ezeket a nemzeti-tudományos remekműveket, amelyek valószínűleg most, hogy Semjén Zsolt ilyen lelkesen az ügy mellé állt, csak az elsők a sorban? Megpróbálhatjuk elképzelni a jelenetet, mikor valaki azon mélázik épp, hogy az egyhetes, vízparton heverészős nyaralására milyen könyvet vigyen: egy romantikus regényt, egy krimit vagy egy nemzetpolitikai összefoglaló kötetet. Egész biztos, hogy a harmadik opció mellett dönt majd.

Vagy lehet, hogy jobb, ha nem is olvasással tölti a szabadidejét, hanem valami egészen mással, a gyakorlatban teljesítve be a kormány törekvéseit, mely szerint egyre több magyar állampolgárra van szükség. Szaporodjunk és sokasodjunk hát, mint azok az összegek, amelyek szinte számolatlanul vándorolnak a nemzetpolitikai kötetek szerzőinek és kiadóinak zsebébe! 

Kerényi Kata

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr2913880184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sZulamith 2018.05.02. 13:25:28

Miféle karlendítés?:) Trianonról az jut eszembe, hogy valami hasonló, csak pénzformát öltő, érik.

Wildhunt 2018.05.02. 15:15:44

Pedig igaza van neki...
süti beállítások módosítása