B1 blogcsalád



A Fidesznek most már bírósági papírja van arról, hogy pénzért vásárolt szavazatokat

2018. május 02. - nickgrabowszki

A Kúria kimondta, április 8-án sérült a választás tisztasága, az önkéntes részvétel, a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás elve.orsem.jpg

Kúria a Nemzeti Választási Bizottság 914/2018. számú határozatát – az OEVB 63/2018.(04.14.) számú határozatára is kiterjedően – megváltoztatja, megállapítja, hogy az országgyűlési képviselők 2018. évi választásának napján a pécsi 040. számúszavazókörben sérültek a választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény 2. § (1) bekezdés a), b) és e) pontjaiba foglalt, a választás tisztasága, az önkéntes részvétel, a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás alapelvi rendelkezések, ezt meghaladóan az NVB határozatát helybenhagyja.

Csak most került nyilvánosságra, hogy milyen végzést hozott már április 27-én a Kúria. Az esetről a TASZ nyomán az Átlátszó számolt be, kiemelve, hogy most először bizonyították "a telepeken élő roma szavazópolgárok szervezett szállítását"

Az eset a pécsi 1-es választókerület egyik szavazókörében történt, ahol a férfi elmondta, hogy neki Hoppál Péterre (Fidesz) kell szavazni,

ő ezért kapott fizetséget

Az MSZP által delegált bizottsági tag, Konkoly-Thege Júlia hivatalos jegyzőkönyvet vetetett fel az esetről.

Néhány órával később hárman érkeztek, és a szavazófülkében vitatták meg, hogy kire kell szavazni, kinek a megbízásából.

Erről az esetről a választási bizottság már nem engedett jegyzőkönyvet felvenni, de Konkoly-Thege Júlia elbeszélgetett szavazókkal, és hangfelvétellel tudta igazolni, hogy neki azt mondták, egy fuvaros szállította oda őket, és

pénzért szavaztak a Fideszre.

Konkoly-Thege ezután a választókerületi választási bizottsághoz fordult, hogy semmisítse meg a teljes szavazóköri eredményt (!), mert

egyes választópolgárokat anyagi ellentételezéssel befolyásoltak.

A választási bizottság azonban majdhogynem Konkoly-Thegét marasztalta el, mert titkos hangfelvételt merészelt készíteni (még egyszer: bűncselekményt dokumentált), és elutasította a beadványt,. Ugyanígy járt el a Patyi-féle NVB is, mert szerintük semmi nem bizonyítja, hogy szavazatvásárlás történt volna. Ha ugyanis egy választópolgár azt mondja, őt megvesztegették, azt nem jelenti azt, hogy tényleg fizettek neki, hogy a Fideszre szavazzon.

Konkoly-Thege azonban nem adta fel, és a Társaság a Szabadságjogokért segítségével a Kúriához fordult, amelyik a legfölül citált végzést hozta, azaz

megállapította, hogy szavazatvásárlás, választási csalás, visszaélés, törvénysértés történt.

A kúriai tanács szerint a hangfelvételből

egyértelműen megállapítható, hogy az azon beszélő választópolgárok akaratát meg nem engedett módon befolyásolták. A hangfelvételen megszólalók ugyanis nem csak azt mondják kire szavaztak, hanem két alkalommal használják az „is” szót az őket szállító nagybátyjukkal kapcsolatban, akiről közlik, hogy anyagi ellentételezést kap a fuvarért. A kérelmező ezért alappal hivatkozott arra, hogy mindebből okszerűen következik, a meghatározott irányú szavazatért és a szállításért is fizetett valaki a hangfelvételen beszélőknek.

A Kúria a tény megállapításán túl nem rendelt el szankciót, azaz nem semmisítette meg a szavazókör eredményét, mert ebből a 2 esetből az nem következik, hogy a szavazatvásárlás érdemben befolyásolta volna az eredményt.

Azonban a helyzet az, hogy azért csak ez a 2 eset került bíróság elé, mert

  • csak ezeknél volt a szavazatszámláló olyan elszánt, hogy széllel szemben is végigvigye a harcot,
  • csak ezekben az esetekben voltak annyira bénák a pénzért szavazók, hogy az ellenzéki delegáltak füle hallatára is bevallják, hogy pénzért szavaznak a Fideszre.

Az eset azonban korántsem egyedi. Tengernyi, szó szerint tengernyi anekdotikus bizonyíték van a dologra. Elég csak a sajtóban megjelent tiszaburai esetre, ahol kísértetiesen hasonló történt: pénzért szavazó írástudatlan romákat szállított szavazni a Fidesz, de ott bíróság elé nem sikerült vinne az ügyet a jobbikos delegáltaknak.

Korábban a Pécsi Stop számolt be egy ilyen esetről, amelyről hangfelvétel is készült:

  • "Kire kellett szavaznod?
  • Fidesz. Fideszre.
  • Mindegyikünk arra szavazott.
  • Az az Orbán Viktor, nem?
  • Aha."

De volt ilyen eset a Terézvárosban, a Nyírségben, és ezeken ezen túl is hallomásból minden (de szó szerint minden) egyes faluban hallhat ilyeneket a kíváncsi, ha megkérdezi a helyieket. Ezért tehát minden jel arra utal, hogy

a Fidesz szervezett szavazatvásárlása és szavazószállítása országos és általános jelenség volt április 8-án,

nem helyi jelentőségű, marginális érdektelen eset Pécsen és Tiszaburán.

  • Volt egyfelől egy a Fidesz érdekeire átírt választási rendszer, átrajzolt választókerületekkel, az egyéni körzetek túlsúlyával, a második forduló eltörlésével.
  • Aztán volt egy évek óta zajló, százmilliárdos nagyságrendű propagandahadjárat, amiben az állam kampányolt telesen törvénytelenül a párt (a Fidesz) helyett, így a kormányoldal és az ellenzék lehetőségeit össze sem lehetett hasonlítani.
  • A Fidesz továbbá az összefogás megakadályozása érdekében bevásárolta magát az ellenzéki pártok jórészébe, kamupártokat indított ellenük a szavazatok megosztására.
  • Az állami szervek és hatóságok, mint a választási bizottságok vagy az állami számvevőszék döntései rendszeresen és folyamatosan egy irányba mutattak, a Fidesz érdekeit követték.
  • Aztán ott voltak a szavazatszámolási anomáliák, amelyekkel egyetlen esetben sem fordult elő az, hogy a Fidesz érdekeit sértették volna.

Már önmagában ezek ismertében is merő túlzás volna tisztának nevezni a 2018-as választást, vagy kétségtelen legitimitásúnak az annak alapján felálló parlamentet és kormányt.

De a lényeg minden bizonnyal a csodafegyver, az utolsó napok fideszes mozgósítása, ami többszázezer szavazatot hozott a Fidesznek. A kétharmadot egészen bizonyosan ennek köszönhetik, de lehet, hogy még a parlamenti többséget is.

És most kiderült, hogy mi volt a titokzatos mozgósítás lényege: eddig nem szavazó, a politika iránt apatikus választókorúakat szállítottak a szavazókörökbe, előírták nekik, hogy melyik listára és jelöltre ikszeljenek, és ki is fizették a megfelelő voksolást. 

Azt teljesen életszerűtlen feltételezni, hogy ezek elszigetelt esetek lettek volna: ahol milliós nagyságrendű szavazattal lehet csak nyerni, ahol 1-1 választókerületben is többtízezer szavazat kell a győzelemhez, ott

csak néhányat vásárolni kidobott pénz volna. 

Eddig csak anekdotikus bizonyítékok voltak arra, hogy ilyen létezik, most egy bírósági végzés is tényként fogadta el.

Nehéz nem arra gondolni, hogy ez volt a döntő faktor a választáson. Csak ezt nem lehet az érvénytelen szavazatok számából, arányából vagy eloszlásából kikalkulálni. Ennek bizonyításához ügyészségi, rendőrségi nyomozás kellene. Azt meg, ugye, nem lehet elvárni, hogy a pártállam saját magával és önön érdekeivel szemben járjon el.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr6613885400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lévai András 2018.05.02. 19:45:21

2 db esetből általános és nagy tanulságokat levonni elég necces vállalkozás. A poénfaktor valahogy kimaradt, azaz valaki - vagy valakik úgy gondolta - gondolták, jó lesz megvezetni a helyi választási bizottságot. A fennhangon beszéltek az esetről, már a szavazófülkében, legalábbis valószínűsíti ezt. Nincs az a ostoba, aki jól hallhatóan és beazonosíthatóan követne el szervezett választási csalást. Síkhülyével ugyanis értelmes, választási csalást szervező emberke nem dolgozik.
Persze ebből a 2 db esetből ki lehet következtetni, az ország 11500 szavazóköréből 12000-ben jobban csaltak mint Zsugás Pesta Vajna kaszinójában.. Ki lehet, de nem érdemes.

miért 2018.05.02. 21:52:29

@Lévai András: Ügyes érvelés! Csak hamis! Igazi maffia logika! Hiszen négy, illetve nyolc évvel ezelőtt is bebizonyosodott a lánc szavazás, illetve a szavazat vásárlás. Hiszen a nyolcker' polgármesterének apját is ezért ítélték el. Most pedig száz milliókat költöttek szavazat vásárlásra!

LKerekes 2018.05.03. 03:20:48

Az ítélet nem erről szól. Csupán megállapítja a választás rendjének megsértését. Nem állapítja meg a Fidesz csalását. Hazugság.
A választás rendje sérült, mert valaki nem megfelelően viselkedett, botrányt keltett, komolytalan volt, stb.
Amúgy igen csak "bajai video" szaga van az esetnek.

LKerekes 2018.05.03. 03:23:16

Látom gyúrtok 2022-re. Ha ilyen hazudosak, ostobák maradtok, akkor biztos az újabb kétharmad.

anonymand 2018.05.03. 03:46:58

@LKerekes:

"Ha ilyen hazudosak, ostobák maradtok, akkor biztos az újabb kétharmad." - ez is egy vélemény.

"Ha ilyen hazudosak, ostobák maradtok"... - az azért érdekelne, hogy mi a véleményed először a "hazudós" jelzővel kapcsolatban.
Te minek nevezed azt, amikor valaki saját magának mond ellent 4-6-8-10 év távlatában?
Tévedések sorozatának, pragmatizmusnak, vagy hazudozásnak?
Hogyan vélekedsz arról, hogy a "közmédia", a kormányközeli sajtó oly sok sajtópert vesztett, olyan sokszor kötelezték helyreigazításra?
"Társadalmi célú tájékoztatás" - avagy hazudozás?
Oszt nem lenne érdektelen, ha kifejtenéd a véleményed az ostobaságról ... is.
Hogy értelmes dolog-é stadionokba, templomokba, külföldi magyar szervezetekbe milliárdokat ölni?
Amikor az utak egy része katasztrofális, az egészségügy ezer sebből vérzik, az oktatás romokban, saját otthonukban halnak meg emberek kihűlés következtében évről évre.
Vajon milyen emberek azok (ostobák-é, vagy értelmesek), akik úgy szavaznak egy pártra, vagy pártszövetségre, hogy annak nincs is választási programja?
Mégis, milyenek azok, akiknek nem tűnik fel a sok mutyi, lopás, a demokrácia romba döntése, akiknek a legvégső érvük, az adu ászuk a viták során, hogy "De legalább nem a szocik!"

megamedve 2018.05.03. 06:07:26

A fidesz már kaya Ibrahim és josip totnál megmutatta, hogy mit gondol a törvényességről.
Akkor most min is csodálkozunk?

viragildi 2018.05.03. 06:24:06

Jaj ne viccelj már, honnan tudod ki volt a nagybácsi? Sehonnan. Erről nem szól az ítélet.

FCUK21 2018.05.03. 09:45:32

azt nem mondta ki a bíróság, hogy ki vette meg a választókat, csak hogy kire kellett szavazniuk.

az jut eszembe, mikor az mszp előjött a választási csalásos videóval, és kiderült, hogy ők maguk csinálták. nem lepődnék meg, ha kiderülne, hogy pl a dk csinálta a szavazatvásárlásokat, hogy utána balhé lehessen belőle.

flydomi 2018.05.03. 10:17:27

@LKerekes:

Több száz videó bizonyítja,hogy "Ha ilyen hazudosak, ostobák maradtok",akkor azok is maradtok. :)

www.youtube.com/watch?v=7mLtNI13J5U Iszlám istenitése :D

www.youtube.com/watch?v=uZu7NOCNnTE Kvoták ajánlása :D

www.youtube.com/watch?v=__XBm4Xu_vY Ellenségkép :D

www.youtube.com/watch?v=kQld6YVgmDs A népnek joga van elkergetni a kormányt. :D

www.youtube.com/watch?v=i0AoZEXd2QM Ez a legjobb. :D

És sok száz önbeismerés,és hazugság a részéről. :D
Jó lesz ez,mikor dübörög majd a fasizmust.

Armatúra 2018.05.03. 10:18:52

Érdekes módon vannak visszaköszönő momentumok minden választáson. Emlékszem a '10 előttiekre. Akkor jobbról jöttek az infók tiltakozások MSZP-s szavazat vásárlásokról. Biztos volt ilyen, akkor és most is. A túlteljesítő helyi barmok mindig próbálkoznak . Az kissé gyanús, hogy miképpen beszélgethettek többen a szavazó fülkében. Ha egymás melletti fülkékből társalogtak, akkor milyen ökör az aki hangosan csinálja ezt?

élveteg 2018.05.03. 10:24:43

"Az esetről a TASZ nyomán az Átlátszó számolt be, kiemelve, hogy most először bizonyították "a telepeken élő roma szavazópolgárok szervezett szállítását".

És ? Itt ezt írják

"A választási eljárási törvény rendelkezése szerint a választópolgár a mozgóurna igényléséhez és a szavazóhelyiséghez való eljutásához más ember segítségét jogosult igénybe venni, ám a törvény szerint mozgóurna igénylésére és a szavazóhelyiséghez történő szállításra nyilvános felhívás nem tehető közzé, és szavazóhelyiséghez történő autóbuszos szállítás sem végezhető.

A választási eljárásról szóló törvény indokolása szerint “D” vagy “D1” kategóriájú vezetői engedélyhez kötött járművel (amelyben a vezető ülését is beleértve kilencnél több ülőhely van) személyszállítás nem végezhető."

24.hu/belfold/2014/03/30/valasztas-2014-tilos-a-buszos-utaztatas/

Ez a törvény volt 2018 ban is ?

Volt a szavazóshelyiséghez történő szállításra nyilvános felhívás? Ha volt lásssuk a bizonyítékot Ha nem volt akkor szállíthat bárki bárkit amennyiben ezt nem D vagy D1 kategóriájú vezetői engedélyhez kötött járművel teszi Azzal tette ? Lássuk a bizonyítékot Ha nincs akkor meg törvényes volt megtehette bárki szabadon

Armatúra 2018.05.03. 10:30:29

Kedves poszt író! A mai választási rendszer listás körzetes megoszlása sok "nyugati" uniós országénál semmivel nem rosszabb. Másrészt az időközieken volt ilyen lejtősön ellenzéki győzelem. Hódmezővásárhely polgármester választása is mutatja, hogy baromság ez a lejtős ügy. Egyrészt, matematikailag szinte lehetetlen nem lejtőst csinálni pár helyen. Másrészt az előzőben is voltak ilyenek, ellenkező lejtéssel. Harmadrészt, pl. a belvárosi körzet is mutatta, hogy egységes ellenzéknél semmit nem ér a lejtés. Egyszerű a dolog, kell valódi, "széles tömegek" által érzékelhető rossz kormányzás, másrészt kel egy egységes ellenzéki tömb. A körzetekről még annyit, hogy amelyik ma ide lejt, pár év múlva oda billenhet. Volt más ilyen honunkban és a nagyvilágban is.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.05.03. 10:42:20

Ne vicceljeletek már.

Budapest szavazókörében Momentumosok a választókerület elött nyíltan kampányoltak a választás elött, Demszky maga volt aki agitált agybeteg módon:

Rettegek mert ballib vagyok 2018.05.03. 10:43:03

@Rettegek mert ballib vagyok:

www.youtube.com/watch?v=sCCvZMtmuDY

Tetves ballibek mindig azzal vádolnak másokat amiket ők követtek el.

ipartelep · http://ipartelep.blog.hu 2018.05.03. 10:45:49

Azon gondolkodom, hogy a Kedves Pszichopata Zsebdiktátort majd a végén sikerül-e élve elkapnia a feldühödött tömegnek. Vagy, amikor már nagyon közel járnak hozzá, követi-e dicső elődje, Adolf Hitler példáját?

Armatúra 2018.05.03. 10:53:01

@anonymand:
Úgye nem gondolod, hogy a felsorolt, valóban súlyos problémák fideszes kreálmányok? Nem tudom hány éves vagy, de az egészségügy már tíz évvel régebben is katasztrofális volt, különösen egy boldog nyugati országéval összevetve. Az oktatási rendszer ugyanaz, kétségtelenül, mint 20-30 évvel ezelőtt. Valóban lenne javítani való, de ha csak a finn rendszert hozzák fel, akkor felhívnám a kedves "szakértőket", hogy a nevezett felmérések éllovasai többnyire olyan ázsiai országok, ahol a "poroszos " rendszer dívik. Van azonban egy lényeges különbség, bármelyik éllovasról van szó. Ez, pedig az együttműködő család. Azaz a tanári tekintély nem napi szinten megkérdőjelezett mint drága honunkban. Az is megér egy misét, hogy a tanári presztízs, ami évtizedek óta romokban van, mennyiben hat ki a pályára jelentkezők színvonalára. A közmédia elfogult, egyoldalú viselkedése faktum. De, sajna vagyok olyan vínembör, hogy emlékezekkk a boldogult 90-es 2000-es évekre, amikor nem éppen pindurit ellenkező volt az irányultsága. Akkor, a'szem, a megboldogult Horn Gyula mondta, hogy tessenek csinálni saját médiumot. Akkor, töri okokból a közmédiások bekötöttsége volt szereplésük meghatározója. Azt elismerem, hogy kissé taktikusabban csinálták, de hatásosan, jó ideig. Ezzel együtt, a jó nép szavazata so wie so tükrözi helyzetüket, bármit gondol, remél, sugall az ellenzék. Letagadni bizonyos fejlődést -nem csak "fideszdroidoknál" -nem éppen jó taktika. Az, hogy elismerek bizonyos eredményeket, akár életszinvonalban is, nem jelenti, hogy esélyt rontó. Sőt, ha elismerek eredményeket, nő a másik oldalon a hitelességem, így a kritika is jobban betalálhat. De echte droidként nem fogok politikai tanácsokat adni. Mivel a valódi/echte/ demokratáknál dekkol az intelligencia kvóciens magasabb tartományainak tulajdonosi többsége, hiteles itteni megszólalások szerint, meglesz a társulat bunkóságom tanácsai nélkül es. Üdv.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.05.03. 10:54:31

alfahir.hu/az_mszp_a_dk_ra_keni_a_krumplit
A cigányok által krumpliosztással vádolt szocialista képviselő szerint nem az MSZP, hanem a DK osztott tartós élelmiszert (nem is krumplit) a pilisi időközi választás előtt. Egyre kacifántosabb a történet. Közben a Helyi Választási Bizottság vizsgálja, hogy történt-e választási csalás vasárnap.

Sir Gombóc 2018.05.03. 11:15:00

@Armatúra: van ilyen ökör az országban, nem is kevés. csak menj ki az utcára, látni fogod.

Sir Gombóc 2018.05.03. 11:16:03

@Rettegek mert ballib vagyok: ez az olyan tetvek szokása, mint te vagy, te hazaáruló.

Ballib vagyok rettegek 2018.05.03. 11:17:50

@Sir Gombóc:

Most tetvezted le az embertársaid te majom. A magyarokat akik körbevesznek.

Sir Gombóc 2018.05.03. 11:22:54

@Armatúra: az egészségügy helyzete sosem volt rózsás, de 2010 óta látványosan romlott. Ez olyan apróságokból is látható, míg előtte, ha kellett egy laborvizsgálat, akkor megkaptad a beutalót, odamentél, 1 órán belül levették a mintákat, másnap eredmény. Most ha odamész, 1 hónap várakozási idő csak a bejutásra! Ha hamarabb kell az eredmény akkor a sürgősségire utal be a doki már eleve, igaz, az félnapos vagy hosszabb program.

Sir Gombóc 2018.05.03. 11:25:51

@Ballib vagyok rettegek: csak tükröt tartok neked, te agyhalott.

Ballib vagyok rettegek 2018.05.03. 11:26:44

@Sir Gombóc:

Azt ugye tudod, hogy Gyurcsány záratta be a legtöbb kórházat rendszerváltás óta.
HOgy ő privatizálta el a maradák egy részét, és az elprivatizált kórházakban hideg folyosókra fektették a betegeket.
Hogy a lélegeztető gépen rommá adósodott, alig működő kórházak összes adósságát az Orbán kormány fizette ki.

Ballib vagyok rettegek 2018.05.03. 11:29:00

@Sir Gombóc:

" van ilyen ökör az országban, nem is kevés. csak menj ki az utcára, látni fogod."

Ezt írtad. Sajnos te és a többi ballib hazaáruló minket, magyarokat gondolnak ökörnek, csak mert nem az elkúrókra szavazunk.
Szerencsétlen majmok vagytok, akik eláruljátok az országot, mert a kedvenc kis elkúróitokat partvonalra pakoltuk.

Sir Gombóc 2018.05.03. 11:36:11

@Ballib vagyok rettegek: te nevezed magad magyarnak, te hazaáruló féreg? Hová süllyed ez az ország? Te nem magyar vagy, hanem egy önálló gondolkodásra képtelen egysejtű károkozó. Aki csak parancsokat képes végrehajtani, azt is csak ímmel-ámmal.

inreallife 2018.05.03. 11:47:19

en inkabb azt gondolom problemanak, hogy a szervezo nem ul bortonben. jogallamban ez lenne az esemeny kovetkezmenye. a fidesz ebben nem azert felelos, mert ra szavaztak, mert tokmindegy melyik part elt ezzel "lehetoseggel", hanem azert mert a jogallami keret mukodese ezt nem bunteti. a politkai felelosseg egyertelmuen a fidesze, de ez meg kvazi semmit nem er magyarorszagon. szerintem eves kvotat kene bevezetni a lecsukott kormany politikusok aranyara, ha nincs meg a kvota, akkor meg uj valasztast kiirni. olyan nincs, hogy senki nem csinal semmi illegalisat, ezt meg a fidesz fanok sem tagadjak...

Halál kamionja mindenkit elgázol 2018.05.03. 11:51:59

2 lehetoseg van itten

1. vagy a Fidelitasz trolljai irjak a B1 posztjait

2. vagy a maradeklippsik lementek onmaguk karikaturajaba

eßemfaßom meg áll 2018.05.03. 11:54:12

Nekem nickgrabowski fizetett 5ezret, hogy az mszp-re szavazzak.

eßemfaßom meg áll 2018.05.03. 12:00:08

Egyébként én szervezetten elvittem az asszonyt kocsival a szavazókörébe aztán hosszas konspirálást követően anyámat is elszállítottam szavazni. Cselekedetem közben nem is egy hanem sok olyan jelenetet láttam ahol gépjármüvel valaki valaki mást elszállított a szavazásra. Volt ahol tucatnyi autó állt a szavazókörök előtt.

Szerintem itt az ideje az előrehozott választásoknak ez akkora skandallum.

eßemfaßom meg áll 2018.05.03. 12:05:27

@Armatúra: "Akkor, a'szem, a megboldogult Horn Gyula mondta, hogy tessenek csinálni saját médiumot."

A Jó Medgyessy Péter Demokratikus Európai Miniszterelnök Úr szavait kéretik pontosan idézni: "akinek saját tévére van szüksége, az vegyen magának egyet. "

Armatúra 2018.05.03. 12:05:39

@Sir Gombóc: Kedves Sir-öm! Azt ugye elfogadod, hogy a "baromság " eloszlása hasonló harang görbe mindkét oldalon, Persze, ha mást gondolsz erről, nem bolygatom a témát. Másik dolog a felhozott példád a laborról. Hát nem tudom, de itt Bp-en már a következő napon mehetek éhgyomorra. Azon kívül, azért vannak bizonyos vizsgálatok, nmr-stb. ahol rövidült a várakozási idő, valamint volt technikai fejlődés is. De, ahogy mondani szokás. a kenyér mindig a zsíros felére esi magát. Ez, persze, nettó baromság, csak ipeg arra emlékezik a boldogtalan honpolgár. A kórházi rendszer "nyugateuropaizálása" csacska párezer mrd-os invesztíció, úgy am bloc. Erre jönne még az egészségügyiek, szociális ágazatiak felgyúrása,szintén ezres cucc. Picit emelődnie kéne a dzsidipinek pát tíz ázalékkal, alsó hangon. De, komolyra fordítva, mindenki azt vall, amit érez. Ez, mivel emberből vagyunk, nem csak a tapasztalat, hanem belső érzület, affinítás, ideológia, stb. függvénye. Szép napot!Üdv.

inreallife 2018.05.03. 12:14:54

@eßemfaßom meg áll:
jopofasaggal probalod elutni a buszos szavazatszallitas kerdeset, csak ahhoz nem vagy eleg jopofa. vagy esetleg azt nem erted/nem akarod erteni, hogy ez miert problema. de tudjuk jol, aki a fideszre szavaz, az nem szeret gondolkozni. magyarorszagon ok alkotjak a tobbseget. ezt tudomasul is veszem, de azert megragadom a lehetoseget, hogy ramutassak, hogy ez nem helyen valo. torvenytisztelo allampolgarkent ennyit tudok tenni ali baba es a 40 rablo ellen...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.05.03. 12:16:06

@Ballib vagyok rettegek: "Most tetvezted le az embertársaid te majom. A magyarokat akik körbevesznek."

Én például nem vagyok hazaáruló fideSSfasszopó, úgyhogy engem nem tetvezett le.

Void Bunkoid 2018.05.03. 12:23:24

Még nem volt sorosozás, mi történt veletek?

Armatúra 2018.05.03. 12:35:45

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Azért, remélem a stíl, esetedben, nem maga az ember. Megjegyzem, hogy oldaltól függetlenül áll az, hogy vitában a jelzőzés érvelés helyett érték nélküli. Ekkor, talán lehetne olyan játék, hogy az aktuális posztoló leírja, mondjuk: "Minden fideszes le van sz@rva." Erre jön felváltva, változatos szókincs elemekkel a jelzőzések "párbeszéde". Ez, egyszer kétszer elmegy, de haszontalan. Ellenben, egy valós állítás cáfolata csak érveléssel érhető el. Ráadásul, egy jó cáfolat tud csak padlóra küldeni és nem egy akármilyen zaftos jelző. Szép napot! Üdv.

Armatúra 2018.05.03. 12:51:53

@eßemfaßom meg áll: Hejába, no. Baj van nálam az emlékezettel pedig klasszikereket idézni csak pontosan szépen ahogy csillag megy az égen, úgy érdemes. Ahogy Balassi Bálint írta Isonzó alatt, vagy fölötte.

werecke 2018.05.03. 12:52:34

Ez annyira életszerűtlen történet ,mert ha valaki bemegy a szavazófülkébe és egy másik utánamegy utána szólnak hogy tessék várni amíg végez az előző szavazó ! Nem ? De hogy hárman mennek be és jól hallhatóan beszélgetnek azt nem hiszem el , nem híhetjük el.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.05.03. 12:59:18

@Armatúra: Nekem egy hazug fideSSfasszopó nem ember. Szánalmas szervilis véglény.

m54 2018.05.03. 12:59:44

"[5] Az NVB nem találta bizonyítottnak, hogy a választópolgár szavazata meghatározott irányú érvényesítése esetén anyagi juttatást fogadott el, vagy a szavazatát ettől tette függővé. Az NVB határozatának indokolása szerint önmagában az, hogy egy választópolgár ilyen irányú kijelentést tesz, és ez további bizonyítékkal minden kétséget kizáróan nem bizonyítható, nem alapozza meg az alapelvek megsértését. Kérelmező azon kijelentése, hogy a választópolgár politikai preferenciáját jogszerűtlenül anyagi ellentételezés befolyásolta, illetve további instrukciókat kért volna, „pusztán következtetés”. A kérelmező nem csatolt közvetlen bizonyítékot arra nézve, hogy a választópolgár a furgonban ülő személlyel szót váltott, köztük párbeszéd hangzott volna el, vagy ha erre sor került, akkor ennek mi volt a tartalma, illetve miként befolyásolta az utóbb leadott szavazatot. A kérelmező által előadottakat semmilyen bizonyíték nem támasztja alá, a fényképeken ugyanis csupán az látható, hogy megjelölt időben és helyen utas és vezető nélküli gépjármű várakozik, ezért ebből nem vonható le következtetés [40-41. pontok]."

Egyébként meg:

"Btk. 350. § (1) Aki a választási eljárásról szóló törvény hatálya alá tartozó választás, népszavazás, népi kezdeményezés vagy európai polgári kezdeményezés során
...
i) szavazatát anyagi juttatás nyújtásától teszi függővé, és erre tekintettel anyagi juttatást fogad el, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.05.03. 12:59:58

@werecke: Valóban hihetetlen választási csalásokat vetett be a fideSSmaffia.

m54 2018.05.03. 13:02:11

Történt feljelentés a szavazó ellen? Beazonosítható lenne! (Választáskor okmányok bemutatása szükséges!) Így csak mese.

Ballib vagyok rettegek 2018.05.03. 13:04:42

@Sir Gombóc:

Hiába vergődsz, meg személyeskedsz, a hazaáruló ballibek megszívták.

Lehet vergődni blogokon, hazudgálni, meg magyarokat szidni.

Hozzászoktunk, leszarunk titeket magasról.

Armatúra 2018.05.03. 13:20:33

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Akkor bizony üdvözölhetsz engem mint szánalmas véglényt. Ez van. De rajtam ne múljon a boldogságod. Sőt, nem kicsit empátiát érzek a felajzottak iránt. Még emlékszem, hogy az általam igen csak rühellt Gyurcsány visszatérését féltem '10-ben. Aztatat mondtam bájos asszonykámnak, hogy ha valami trükkel visszajön, világgá megyek. Pechedre nem mentem, de átérzem az elkeseredést, hogy 4 évig nézni kel Orvbáncvezírt azoknak, akiknek már eddig is egy évszázadnak tűnt a dolog. Helyetekben én is ki lennék borulva. Azt tudom csak mondani, hogy esetleg, netán-tán, a kedves pártok kezdhetnének kialakítani egy koncepciózus együttműködést, valós, azaz reális stratégiát. A Fidesz gyepálása csak érzelmi levezetés, a majdani váltáshoz több szellemi, szufla kell. Bocs, hogy bunkódroidnyaloncseggfejként -hiány esetén kiegészítheted- csak ezt tudom javasolni. Szép napot! Üdv.

Fülig José 2018.05.03. 13:25:22

@Armatúra: ha a teljesen felesleges stadionok árát pl. beépítették volna ez eü-be, pöppet előrébb lennénk. szerintem. "ha a kupler nem megy, nem a függönyt kell lecserélni..." majd ha lesz 11 futballozni tudó ember ebben az országban, építünk. addig lfszt.

Sir Gombóc 2018.05.03. 13:32:29

@Ballib vagyok rettegek: öröm nézni a vergődésed, mikor a saját retorikád jön szembe, te hontalan hazaáruló véglény. De még ahhoz is hülye vagy, hogy észrevedd, te antimagyar károkozó.

Armatúra 2018.05.03. 13:44:01

@Fülig José: Nem akarlak elkeseríteni, de a lényeges, országosan érzékelhető változásokhoz évi ezer milliárdok kellenének. A stadionok és cugehör sajna, ennek csak töredéke, de szerepük valóban kérdéses. Példul volt egy ígéret a kis és közepes nyögdíjjak emelésére. Az a szomorú hírem, hogy cca 170000-180000 HUF-ig a nyugdíjjak összeérnek -példul egy egyenesen ábrázolva. Ez azt jelenti, hogy kb. közel 3 milliónyi nyugdíjason végig kéne mennie az emelésnek. Ez 10.000Ft-onkénti emelésnél kb. 300 mrd/év. és 10000/hó nem egy különösen nagy változást hozó az életben. Az egészségügy, oktatásügy, közalkalmazotti dolog..... szóval ohne stadion, Mészár és tsi kipottyantása lehet erkölcsi jóvátétel, meg igazságosabb rendszer, de amit csinálnak, nem sokkal olcsóbbn, de meg kéne másnak csinálnia. Nem a presztizs cuccokra gondolok. De hál'istennek a matek nem a társadalmilag kedvelt tananyag, így a politikusoknak tág tere van baromságok közkinccsé tételére/hez. Szép napot!Üdv.

Fülig José 2018.05.03. 13:52:30

@Armatúra: világos amit mondasz, értem. azonban van olyan, hogy sok kicsi sokra megy... legalább látnám, hogy VALAMI elkezdődik, de sajna nem. fenntartunk közpénzből tv-ket, újságokat, focicsapatokat, nyomatjuk a propagandát óriásplakátokon, fizetett hirdetésekben...holott lenne hova tenni a gubát...leszarom én az ellenzéket, ahogy van, a politikus mind hazudik ha jár a szája, de a vajda már 8 éve dirigál, el is mondja mindig, hogy MÁR mennyire jó.. de én valahogy nem látom a Kánaánt, még a fényt se...

Armatúra 2018.05.03. 14:09:06

@Fülig José: Tudom, hogy ez felizgat, de tény, hogy sokaknak, és nem csak droidoknak, valamivel jobb. Más kérdés, hogy fent emlitettem a presztízs cuccokat. ezek valóban kiverhetik a biztit. Noch gazu, még én a droid is el lennék nélkülük min. hiányérzet nélkül. Hát egyszer csak jön egy normálisabb kurzus, ami nékem meg néked is kvázi felhőtlenül tetszik A remény hunyik el utolsójára. Na.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.05.03. 14:31:01

Hát, igen, az elhangzottakról jegyzőkönyv készült....
És mi van akkor, ha azért fizettek az illetőknek, hogy azt mondják, amit mondtak?

Nem arról készült hangfelvétel vagy bármi más dokumentum, hogy átadják a pénzt, megmondják, hogy kire kell szavazni, hanem arról, hogy valaki azt mondta, hogy neki XY azt mondta, hogy kire kell szavazni....

:-) ezek a dolgok mindig érdekesek, amíg nincs szembesítés... és a szembesítés sem biztos, hogy eredményre vezet, főleg ha azért fizették meg, hogy véletlenül elszólásként azt mondja amit mondott :-)

Ballib vagyok rettegek 2018.05.03. 14:35:04

@Sir Gombóc:

Milyen vergődés te szerencsétlen ?!

A magadfajta ballibek beszopták a lompost, mert az ország nem kerül Soros bérencek kezére.

Nyert az ország, nyertek a magyarok, szoptak Gyurcsány csicskái, és itt verik a nyáluk. :DDD

Ego55 2018.05.03. 15:10:52

Ez a nő valahol elmondta, hogy ismerősi voltak a beszélgetők!
Bajai video2.0!

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.05.03. 15:19:39

@Ego55: ezek szerint az a tény, hogy a beszélgetők a nő ismerősei voltak, igazolja, hogy minden úgy történt, ahogy mondták....

Hát ez csodálatra méltó bizonyíték :-)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.05.03. 15:58:35

@Armatúra: "az általam igen csak rühellt Gyurcsány visszatérését féltem '10-ben"

:))

Ez világi. Az átlag fidesz szavazó ennyit tud a világról. Nem csoda, hogy halálra rémültök a geci által terjesztett összeesküvés elméletektől, hogy a migráncsok mindenkit megerőszakolnak, még a nőket is, meg nem lesz nektek segély, ha tízezer migráncsnak adják. :))

Az elkúró 2006-ban megbukott a nevezetes őszödi beszéd kitudódásakor. 2010-ben az emeszpé-szadesz duót küldtük a szemétdombra, az elkúró nem került képbe.

Ballib vagyok rettegek 2018.05.03. 16:31:06

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Amint leakad az ellenzéki összefogás a férges MSZP-DK féle elkúrókról azonnal lesz is esélyük.

Persze meg lehet 4.szer is próbálni velük az összefogást, csak majd mondom 2022-ben is hogy én szóltam.

Sir Gombóc 2018.05.03. 17:16:38

@Ballib vagyok rettegek: te vegődsz itt is, máshol is folyamatosan, te hontalan, hazátlan söpredék. Persze mikor a fagyi visszanyal, az nem tetszik, te álmagyar féreg.

Lengyel 2018.05.03. 17:44:12

@Lévai András:
Ez a két darab eset csak az első kettő a negyvenből. A 40 is csak egy ízelítő a totál csalásból. A FIDESZ 19 %-kal nem nyerhet el 2/3-os felhatalmazást. Érthető ez?

BiG74 Bodri 2018.05.03. 18:09:40

Remélem puha az a papír!

Armatúra 2018.05.03. 18:41:12

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Te valahogy mindig egyre jutsz következtetéseidnél, ha beszélhetünk egyáltalán valamiféle érvelésről. Azt jeleztem, csak, minden nyócévezés nélkül, hogy megértem az elkeseredést. Ez független az akkori és a mostani rendszer dolgainak mértékétől. De, látom, hogy ki kell várni a lenyugvás idejét, amikor tárgyaló és érvelő képes leszel. Mert biztos vagyok benne, hogy tanult , művelt ember vagy, aki képes higgadt, jelzőzés nélküli vitára, legalább is legfeljebb jelzőzéssel ízesített érvelésre. Ez, ugyanis kezd nagyon egyhangú lenni. Szép hétvégét! Üdv.

Armatúra 2018.05.03. 18:43:30

@Lengyel: Milyen 19%-ról van szó kedves kommtárs? Ez a szám kicsit újdonság nekem, felhomályosíthatnál. Üdv.

morph on deer 2018.05.03. 19:02:15

@BiG74 Bodri:
“Remélem puha az a papír!”

Mert szerinted hányan tudják, hogy mi a különbség, ha nem az?

Kovacs Nocraft Jczsefne 2018.05.03. 21:43:54

@Rettegek mert ballib vagyok: Ez inkább a tetves orbánc taktikája. De ez a böfögésed is azt igazolja, hogy pont fordítva van.

Kovacs Nocraft Jczsefne 2018.05.03. 21:48:07

Egyébként hagyjuk orbánt a szarban. Az ellenzék érdeke úgyis az, hogy orbánc maradjon hatalomban ameddig össze nem omlik, mint Hitler vagy Rákosi. Ha demokratikusan le lenne váltva, akkor ott rohadna tovább a parlamentben mint 2010 előtt. Jobb ha kormányon összeomlik egy államcsőd vagy egy fegyveres konfliktus által. Akkor végleg elkotródik, felakasztják háborús bűnökért, vagy élete végéig börtönbe basszák a nemzet ellen elkövetett gazdasági bűnökért. Minél tovább húzza kormányon, annál nagyobb ennek az esélye.

ember100 2018.05.03. 23:37:29

@Ballib vagyok rettegek:
Helló !

Ej ej épp csak azt nem írod hogy Gyurcsány operált ezért haltak meg emberek százezrei :)
Ami az adósságot illeti a kormány NEM adott pénzt a kórházaknak ezzel tartotta sakkban őket majd amikor égett a ház akkor nagy kegyesen konszolidálta a maga teremtette adósságot .
Kb. így
- Jean szerezzem örömet a macskámnak
- Jean felveszi a macskát és a farkánál fogva pörgeti a feje fölött
- De Jean azt mondtam szerezzen örömöt a macskának !
- De Uram tudja hogy fog örülni a macska ha leteszem a földre ?

anonymand 2018.05.04. 18:08:55

@Armatúra:

"Úgye nem gondolod, hogy a felsorolt, valóban súlyos problémák fideszes kreálmányok" - nem, soha nem is tartottam kizárólag Fidesz-KDNP okozta gondnak.
A problémák kormányról kormányra "öröklődnek", esetleg fokozódnak a javulás reménye nélkül.
"Nem tudom hány éves vagy, de az egészségügy már tíz évvel régebben is katasztrofális volt"... - 71, és több mint tíz éve vállunkon a kereszt.
Hogy kik, hogyan és hol rontották el, miért nem sikerült előbbre lépni, meglehetősen szerteágazó problémakör, és az olvasható vélemények túlnyomó többsége pártpreferencia-függő.

"Az oktatási rendszer ugyanaz, kétségtelenül, mint 20-30 évvel ezelőtt. Valóban lenne javítani való, de ha csak a finn rendszert hozzák fel, akkor felhívnám a kedves "szakértőket", hogy a nevezett felmérések éllovasai többnyire olyan ázsiai országok, ahol a "poroszos " rendszer dívik." - tán én tudom rosszul, de az "éllovasok" között előfordulnak a finnek ... is.
Hogy nálunk sokkalta jobb teljesítménnyel, az pedig nem vitás.

"Az is megér egy misét, hogy a tanári presztízs, ami évtizedek óta romokban van, mennyiben hat ki a pályára jelentkezők színvonalára." - szerintem ez már csak hab a tortán.
És ez sem mai keletű, csak a jelenlegi hatalomnak köszönhető.
Az a fajta "kasztosítás", NAT sulykolás, gimnáziumok megszüntetése, egyházi kezelésbe adás, közismereti tárgyak "hanyagolása", a többutas feljutási rendszer lerombolása viszont kifejezetten a jelenlegiek "áldásos" tevékenysége.

"A közmédia elfogult, egyoldalú viselkedése faktum." - roppant diplomatikus fogalmazás, ennek ellenére egyet tudok vele érteni.

"De, sajna vagyok olyan vínembör, hogy emlékezekkk a boldogult 90-es 2000-es évekre, amikor nem éppen pindurit ellenkező volt az irányultsága." - a múltból tanulni köll, nem visszasírni, visszaállítani, tán még hivatkozási alapnak tekinteni sem volna feltétlen jó.
De való igaz, volt ilyen ... is.

"Ezzel együtt, a jó nép szavazata so wie so tükrözi helyzetüket, bármit gondol, remél, sugall az ellenzék." - ebben azért lenne nehány ellenvetésem, ami szerinted nyilván a "sugall" része lenne.

"Letagadni bizonyos fejlődést -nem csak "fideszdroidoknál" -nem éppen jó taktika." - ebben tulajdonképpen egyet is tudunk érteni.
Csak tudod, sok minden nézőpont kérdése.
("A negatív növekedés is növekedés" - tipikus példája ennek)

Legyen szép napod, estéd!

eßemfaßom meg áll 2018.05.05. 11:54:21

@inreallife: "jopofasaggal probalod elutni a buszos szavazatszallitas kerdeset"

ti meg kapaszkodtok a hülyeségetekbe mert nem tudjátok elfogadni, hogy a kedvenceiteket sokadjára is leszavazták a picsába.

megjegyzem abban az országban ahol annyi a demokrácia, hogy importálni is jut belőle politikai karriert lehet arra építeni, hogy szavazókat szállítasz nagymennyiségben szavazni egy adott jelölt ellen kampányolva:

hu.wikipedia.org/wiki/Charles_Nesbitt_Wilson

"Belépése a politikába

Első politikai tettére tinédzser korában került sor, amikor a szomszédjuk, a városi tanács tag Charles Hazard ellen indított sikeres kampányt. Ennek az volt a háttere, hogy amikor Wilson 13 éves volt, a kutyája átment Hazard udvarába, és a szomszéd azzal állt bosszút. hogy tört üveget kevert a kutya ételébe és a kutya belső vérzésben elpusztult. Wilson, mivel farmer fia volt, már 13 éves korában vezetői engedélyt szerezhetett. A választáskor 96 szavazót, főleg feketebőrűeket szállított a szavazóhelyiséghez és elmesélte nekik, hogy Hazard szándékosan megölte a kutyáját. Miután Hazard 16 szavazattal vereséget szenvedett, Wilson elment hozzá, és közölte vele, hogy nem kellene megmérgeznie több kutyát.[1] Erre Wilson később úgy emlékezett, mint „az a nap, amikor szerelembe esett Amerikával”.."

eßemfaßom meg áll 2018.05.05. 11:58:48

@Sir Gombóc: "Ez olyan apróságokból is látható, míg előtte, ha kellett egy laborvizsgálat, akkor megkaptad a beutalót, odamentél, 1 órán belül levették a mintákat, másnap eredmény. Most ha odamész, 1 hónap várakozási idő csak a bejutásra! "

A valóságban persze bemegyek reggel7kor az sztk-ba, leadom a vért meg a pisát és ha nincs valami extra kérés a beutalón akkor du 1kor mehetek a leletért. Ha van extra akkor 3nap múlva. És nem, nem kérnek hozzá fidesz tagsági könyvet...

Komolyan nem értem, ti milyen párhuzamos valóságban éltek.
süti beállítások módosítása