B1 blogcsalád



Jönnek a nevek: ezekkel az arcokkal áll fel az új Orbán-kormány

2018. április 25. - Mr Flynn Rider

Nagyon úgy fest, hogy Kásler Miklós onkológus lesz az új emberminiszter, a postaügyért és a nemzeti pénzügyi szolgáltatásért felelős kormánybiztos lehet az új fejlesztési miniszter.

kasler_miklos.jpg

A kormányzati propagandaportálok ontják magukból az információkat a kormányzati forrásaiknak „hála”. Eddig a következő nevek merültek fel a sajtóban: 

Kásler Miklós onkológus lehet az új emberminiszter.

24 éve vezeti főigazgatóként az Országos Onkológiai Intézetet; 1992-ben lett az Országos Onkológiai Intézet főigazgató főorvosa, 1998 óta tanszékvezető. A 444 és a Magyar Narancs portréja szerint „az onkológustársadalom egyik lenagyobb hatású, de egyben ellentmondásos szereplője is”. (Rá is fér Magyarországra valaki, aki ért a rákhoz, mert Európában a magyarok halnak meg messze a legtöbben rákos megbetegedésekben.) Kásler maga is az egyik MNB-alapítvány, a Pallas Athéné Domus Concordiae Alapítvány (PADOC) kuratóriumi tagja. 2015-ben Kásler higiéniai és léletani okokból nem engedélyezte, hogy az intézetében a nővérek és ápolók fekete ruhát öltsenek, hogy kifejezzék tiltakozásukat a szakma állapota miatt. Legutóbb aztán azzal került be a hírekbe, hogy a CÖF-öt képviselő ifj. Lomnici Zoltán egy fideszes fórumon neki tulajdonította azt az „adatot”, ami szerint Nigériában a lakosság 80 százaléka HIV-fertőzött.

2007-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztjével tüntették ki, 2015-ben a Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal (polgári tagozata) kitüntetést, 2018-ban Széchenyi-díjat kapott. 

Bártfai-Mager Andrea lehet a következő fejlesztési miniszter. 

bartai-mager_andrea.jpg

Korábban a postaügyért és a nemzeti pénzügyi szolgáltatásért felelős kormánybiztos tisztét töltötte be a kormányban. 2001-től előbb a Magyar Nemzeti Banknál, később a Gazdasági Versenyhivatalnál, 2010 után pedig a Magyar Közlönynél dolgozott, később az MNB Monetáris Tanács tagja lett, mielőtt átvette a kormánybiztosi pozíciót Németh Lászlónétól.

A pletykák szerint Bártfa-Mager Hernádi Zsolt MOL-elnök köreihez tartozik. 2016-ban úgy nevezték ki, hogy Spéder Zoltán helyzete meggyengült Orbánnál és a Spéderrel jó kapcsolatokat ápoló Lázár Jánostól vont el hatásköröket Orbán. Az MFB, a Nemzeti Közműszolgáltató és adatgyűjtő felügyeletével együtt kerültek a hatáskörök Bártfa-Magerhez. Bártfai férje 2008 óta a Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség vezérigazgatója, nyilván közeli kapcsolatban van Hernádival. Bártfai Béla az első Orbán-kormány idején a Miniszterelnöki Hivatal közigazgatási államtitkára volt, most a vagyonkezelő felügyelő bizottságát is ő vezeti.  A 444 szerint az energiapiaci szakértelmére szükség lehet, ha a minisztérium megőrzi mindhárom ellenőrzött területet. Jelenleg az NFM-hez tartoznak nem csak az energetika, de a közlekedés és pénzügyi felügyeleti kérdések is. Bártfai-Mager elsősorban pénzügyi felügyeleti kérdésekben bír tapasztalattal.

Akik távoznak a kormányból:

  • Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter – erről itt írtunk korábban;
  • Fazekas Sándor, az agrártárca vezetése helyett a Fidesz-frakció munkáját erősítené az új kormányzati ciklusban (ő volt az, aki azzal riogatott, hogy rovarokat kell majd enni, ha jönnek a migráncsok);
  • Balog Zoltán távozik az Emberi Erőforrások Minisztériuma éléről; a továbbiakban a Fidesz pártalapítványával, a Polgári Magyarországért Alapítvánnyal foglalkozik majd;
  • Pintér Sándor belügyminiszterről korábban azt írták, nem vállal újabb ciklust, a néhai Magyar Nemzet meg is nevezte utódjaként Kocsis Mátét.

Marad viszont Varga Mihály gazdasági miniszter, Orbán ugyanis a Bankszövetség ülésén elmondta, folytatásra kérte a minisztert. Szijjártó Péterről egyelőre nincs hír, de azt megszellőztették már, hogy újra szétválasztják a külügyet és a külkereskedelmet. Rogán Antal a jelek szerint Lázár helyére kerül, ő vezeti majd a kormányzati propagandát és irányítja az egész rendszert.

Minden újság azt írja: Orbán Viktor szereti az utolsó pillanatig keverni a kártyákat, versenyeztetni lehetséges jelölteket, és nem egyszer húzott elő a cilinderből egy teljesen váratlan minisztert az utolsó pillanatban.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr813869226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

legeslegujabbkor 2018.04.25. 22:15:48

Kit érdekel, ki fekszik le egy diktátornak?

Mindegyik bukni fog

Dr. Tom 2018.04.26. 15:11:48

Postaügy? Volt ilyen? Ha elnézem a Posta működését, akkor fejlesztésiből visszafejlesztési miniszter lesz.

Kukubenko 2018.04.26. 17:43:11

@legeslegujabbkor:

Ezt próbáltátok szajkózni 8.-a előtt is, szellemi fogyatékosok.
süti beállítások módosítása