B1 blogcsalád



"Szegény Luca" -  a szolgamédia megtalálta az új ellenséget: egy 22 éves egyetemista lányt

2018. április 22. - Mr Flynn Rider

Gajdics Ottó publija az összes mediaworksos (értsd: mészároslőrinces-fideszes) megyei lapban megjelent, amiben gyakorlatilag lehülyézi a lányt. kavefozot_lucanak2.jpg

A szolgamédia megtalálta a kormányra legveszélyesebb ellenzéket: egy 22 éves lányt, akinek nem jut kávéfőzőre és ezt volt mersze kiposztolni a Facebookra. A népnek („Helló, fészbúkosok!”) pedig volt mersze megosztani. Hallatlan!

Akinek van gyomra hozzá, elolvashatja az összes megyei lapban, vagy például itt. Amióta ugyanis Mészáros Lőrinc, a közpénzen meggazdagodott gázszerelő felvásárolta őket, az összes, mind a 14 megyei lap politikai tartalma a Mediaworks Központi Szerkesztőségében készül el. Ezek a lapok legkevesebb 1 millió olvasóhoz érnek el. Ahol nem ők, ott történetesen a fideszes oligarcha, Andy Vajna és a Lapcom vagy az osztrák Fidesz-ügynök Heinrich Pecina gyártja a megfeleően tálalt „híreket”.

Így gyakorlatilag az összes megyei lap politikai tartalma megegyezik: az Orbán-interjúk, a politikai hírek és a publicisztikák mind egy központban készülnek. Nemrég a cég igazgatója, Pauska Zsolt például agyhalottnak nevezte az összes ellenzéki szavazót egy véleménycikkben, most szerdán pedig Gajdics Ottó, a Magyar Idők főszerkesztője rittyentett egy lesajnáló publicisztikát az összes megyei lapba egyszerre.

A kétharmad biztos birtokában a Fidesz propagandagépezete egy 22 éves egyetemista lány Facebook-on megjelent írásával foglalkozik,

amiben a rideg magyar valóságra világít rá: még egy kávéfőzőt se engedhet meg magának.

Mészáros Luca a választás másnapján írt arról oldalán, hogy bármilyen keveset keres is, édesanyját követve óvónő szeretne lenni, de mivel úgy látja, 120 ezer forintból képtelen lesz megélni, a kivándorláson gondolkodik, mert Budapesten egy szobát sem tud bérelni ennyi pénzből, sőt egy kávéfőzőt sem tudott venni magának. A posztot egy nap alatt 14 ezren osztották meg, aztán törölni volt kénytelen, mert annyian fenyegették.

A kávéfőző nyilván egy szimbólum volt, ezt Luca később el is mondta egy interjúban.Gajdics Ottó  nem értette meg Lucát, nem gondolkozott el a szimbólumon, meg ilyen hülyeségeken. Nem is fenyegetőzött, csak közölte: Lucának és a hozzá hasonlónak tényleg nincs jövője ebben az országban.

Illetve: Luca áldozata a „folyamatosan nyavalygó környezetrombolóknak”, akiknek nincs jövőjük ebben az országban. Gajdics Ottó a fideszes pártpropagandával megüzente az ország felének:

el lehet innen menni. Úgyse fog sikerülni.

És haha. Sőt, gonosz kacajjal: hahahahahahahaaaaa.

Egy 22 éves óvónőnek különben se kéne annyit rinyálnia, csak azért mert nem tud megélni abból a pénzből, amit Magyarország biztosítani képes számára, örülne inkább, hogy lyuk van a seggén.

 

Gajdics Ottó nem létező gerincéről már korábban sokat írtunk: amikor azt kellett mondania a szintén Mészáros Lőrinc-féle Echo tévében, hogy a kormánynak nincs gondja a menekültekkel, akkor azt mondta, meggyőződéssel. Hogy annak idején a családját vegzálták a kommunisták, ezért most belépett közéjük.

Gajdics Ottó kiváló elvtárs, aki mindig, minden körülmények között fényesre nyalta az állampárt és különösen Orbán Viktor seggét

és törölte bele a lábát az ellenségbe. Gajdics a láncos kutya tipikus esete, olyan, mint bayerzsóti, csak kicsit kevesebbet kurvaanyázik, viszont legalább nyálat fröcsögve tud üvölteni. Maga mögött a kétharmad túlhatalmával, az ellopott, elsikkasztott ország vagyonával, egy egész propagandagépezettel, a közpénzből kitömött (és ellopott, elfoglalt) médiával Gajdics úgy érezte, hogy az új célpont már nem

  • a migráncsok,
  • Soros György,
  • a libsik,
  • a cigányok,
  • a zsidók,
  • Gyurcsány,
  • vagy ki tudja még, kit neveznek ki ellenségnek, hanem egy 22 éves egyetemista lány.  

Ennek a publicisztikának üzenete van:

Maradj a nyájban! Bégess inkább együtt velünk és tűrd, hogy nyúzzanak!  Tűrj, vagy tűnj el! Ne emeld fel a szavad a rendszer ellen, különben ellenség leszel! Ne tűnj ki semmivel! Még a Facebookodat is figyeljük és minden apró ellenállást megtorlunk!  

Ezt üzente Orbán rendszere egy magyar fiatalnak, aki szerette volna a jövőjét Magyarországon, óvónőként megalapozni és ezt el merte mondani a világnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr9313854796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Punxsutawney Mormota 2018.04.22. 12:45:08

Mivel a kleptokráciának állandó ellenségkeresésre illetve bűnbak állításra van szüksége a haza védelmében, ezért újabb és újabb ellenséget kell felkutatni. Ezt diktálja a kommunista logikájuk. Világosan látható analógia van a rákosista propaganda és az orbánék agymenése mögött.
Ami akkor a Nyugat volt, most az EU. Mivel az osztályharc nem fokozódott a kívánt mértékben, így arcot nevet is kellett adni az ellenségnek, aki úgy tett, mintha a barátunk lenne valójában hátba döfte a kommunizmust / orbanizmust. Tito, a láncos kutya magyar hangja Soros György.
Azt is tudjuk, hogy ha valaki befurakszik közénk, az nem fog a határainkon megállni, hanem még közelebbről akarja kifürkészni titkainkat. Ezért kutya kötelességünk harcolni a az árulókká vált honfitársaink ellen. Rajk László és társai = civil szervezetek, 2000 fős soros lista, Luca és hamarosan a külföldön dolgozó magyarok lesznek a közellenségek, akik nem átallottak néhány kutyacsontra is alig elég szavazatot dobni a Kedves Vezetőre.

sZulamith 2018.04.22. 12:50:49

Te jó Isten, valóban ezt az utolsó kiemelt 5 sort üzente? Ha igen, akkor neki kell elmenni ebből az országból. Ilyen modorban beszélni büntetendő. Már csak azért is, nehogy követendő példa legyen.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.04.22. 12:56:46

Ottókának milyen egy pedofil feje van te jó ég :))

Magentax 2018.04.22. 14:58:19

Ezek a nyomoroncok már csak ilyenek.
Rékasi Zsigmondot - aki még csak 17 éves - is folyton vegzálják, mivel rákosi viktátor ellen beszélt.

F1 L M 2018.04.22. 15:09:41

Mindenki azt posztol ki a fosbúkra amit akar. Odaírhatom én is hogy nincs pénzem erre meg arra, senki nem fogja leellenőrizni hogy tényleg úgy van e.
Lucának azt tanácsolom adja el az okos telefonját és lesz pénze kávéfőzőre. A mai fiatalokkal az a baj hogy nem tanulták meg a fontossági sorrendet, mert gyerekkorukban a seggük is ki volt nyalva. Talán nem kéne nekik minden hétvégén szórni a pénzt a bulizásra, meg a márkás ruhákra a plázában. Meg nem kéne minden évben külföldi nyaralásra költeni, mikor még Magyarország jellegzeteségeit sem fedezték fel.

taga20 2018.04.22. 15:17:49

@F1 L M: miért nem rohadsz meg a kibaszott geci gazdáddal együtt, te kibaszott muzsik?!

F1 L M 2018.04.22. 16:01:59

@taga20: Látszik hogy rosszulesik mikor kezdesz tisztán látni. Tedd le a poharat. Fokozatosan állj le a szerekkel és neked is jobb lesz. :-)

taga20 2018.04.22. 16:10:10

@F1 L M: állj le a napi geci adagodról, és szebb lesz a világod!
a gerinced újra kinő, és még ember is lehetsz, nem csak egy szánni való fehérje halmaz, akit a földesura rugdos, és megvesz egy bözsi utalvánnyal!

próbáld ki, hidd el neked is jobb lesz!:)

Gleccsertetű 2018.04.22. 16:51:54

Luca tényleg lökött. miután lebukott a Balaton Sound-os meg síelős-nyaralásos fotókkal szépen letörölte a posztját.

taga20 2018.04.22. 17:02:17

@Gleccsertetű: tetves, miért hazudozol te szutyok?

Gleccsertetű 2018.04.22. 17:19:43

@taga20: tanga amióta hazajöttél nagyon felvágták a nyelved. nagyon könnyen ki lehet deríteni, h hazudok-e. nem.

taga20 2018.04.22. 17:32:13

@Gleccsertetű: amióta lepippantad a gecit, azóta nagy az arcod jobbágy! nem?

joska141 2018.04.22. 18:08:53

Tisztelt Blogíró! Idézek soraiból:
"A kávéfőző nyilván egy szimbólum volt, ezt Luca később el is mondta egy interjúban."
Legyen olyan szíves elárulni, sajnos Luca sem árulta el, minek a szimbóluma a kávéfőző? Az ominózus Facebook bejegyzésben úgy szerepelt, hogy nem tud venni egy adott típusú, adott áru kávéfőzőt, nem pedig egy szimbólumot. Utána, mint nyilatkozta, el is fogadott egy felajánlótól egy kávéfőzőt, nem egy szimbólumot. Ha elfogadta, akkor valószínűleg szüksége volt rá, mert szimbólumból nehéz kávét inni.
Akkor még mindig marad a kérdés: minek a szimbóluma a kávéfőző?

Gleccsertetű 2018.04.22. 18:10:47

@taga20: megnézted a facebook oldalt?

F1 L M 2018.04.22. 19:17:25

@taga20: Megnyugtatlak nem kaptam utalványt. A másik meg az hogy hidd el, utalványosztás nélkül is ez az eredmény született volna.

F1 L M 2018.04.22. 19:20:14

@Gleccsertetű: Mivel nem tudja védeni a védhetetlent, tanga csak mocskolódik.

kunzoo 2018.04.22. 21:05:39

Most mindenki Budapestre rohan. Naná hogy magasak az albérlet árak. Szerintem nem csak Pesten keresnek óvónőt. Egyáltalán van óvónői végzettsége vagy ő is 17 éves fogorvos?

Behajtó70 2018.04.22. 22:21:40

Intenzív gyűlöletcikk. Pont mint gyurcsányi haverotok a köteles beszéddel. Ahogy írta: mi csináltuk meg azt is. Csak egy kis rosszindulat és bele is lehetett magyarázni. Pedig Kövér nem akart akasztani.... Fenti förmedvény egy szintű a gyurcsányi gyűlöletcunamival!

Lehetnék én is 2018.04.22. 22:38:37

Nem tudok arról, hogy a Magyar Idők lenne "Orbán rendszere" hivatalos lapja, sőt Gajdics Ottó sem szóvivő.
Az agyhalottat mi, fideszbirkák elég sokszor megkaptuk, engem nem zavar, hogy mást is így szólítanak. Egyiknek sincs alapja.
Az alapprobléma meg a Lucákkal az, hogy kimennek a placcra a butaságukkal, utána meg csodálkoznak, hogy megviccelik őket. Kezdve azzal, hogy valaki 3-4-5 évvel ezelőtt azt állította neki, hogy az óvónői fizetés magas, vagy magas volt, vagy magas lesz, ő meg elhitte.

neko1967 2018.04.22. 22:50:32

A fidess-trolloknak az fáj igazán, hogy egy 22 éves lány kimondta az igazságot -
amivel ők is tisztában vannak - de ezt ők sosem merték megtenni!

Etniez 2018.04.22. 22:51:17

@F1 L M: Nekem sem kellene addig kommentelned, amíg az agyműködésed nem fejlődött ki.

Foglalkozzál azzal, ami a kisgatyádban van, ne másnak osszad az észt.

Ekrü 2018.04.22. 23:12:30

Az óvónői fizetés nem volt sok 10, 20 illetve 30 évvel ezelőtt is.Ezért volt az anno,hogy akit nem vettek fel sehova ,az elment egy évre képesítés nélküli óvónőnek ,ahonnan aztán simán felvették az óvónőképzőbe.A szóban forgó hölgy mikor oda jelentkezett pontosan tudta ,hogy mennyi lesz a fizetése.Ráadásul nem mondott igazat,mert jelenleg a szakmunkás minimálbér a nettó 120ezer,a főiskolai végzettségre magasabb fizetés jár a besorolás alapján.De ha esetleg ha kevesli,tanulhatott volna jobban,hogy felvegyék egy gyógyszerészetire ,jogi egyetemre stb.

ember100 2018.04.22. 23:22:01

@F1 L M:
Helló !

Látom te is megláttad a LÉNYEGET :)

ember100 2018.04.22. 23:28:55

@F1 L M:
Helló !

NEM !
Utalvány osztás nélkül sehol sem lenne a fityesz !
Ez egyszerű és gerinctelen , törvénytelen szavazat vásárlás volt !
Majd a pótpetya kivizsgálja :)

zokogjatok 2018.04.22. 23:31:42

Miután Luca maga folytatott propagandát, csak nem akkora gond ez. Bocs de az ilyen "szegények", akik közben a 100k-s telefonjukkal lövik a Soundon a szelfiket, ennyit érnek.

arabok balrol 2018.04.22. 23:32:31

A Soros kamuposztoknak lyesmi vége lesz.

Alick 2018.04.22. 23:39:44

Megértem a posztoló hölgy panaszait, ugyanakkor e tekintetben tökmindegy, hogy milyen a kormány, attól még nem fog automatikusan megduplázódni a fizetése (vagy felére zuhanni a lakbér), neki kéne extra pénzszerzési lehetőség után néznie.

she_wolf 2018.04.22. 23:43:23

@F1 L M:
1:nem posztolok semmit sehova. Pláne a fosbukra nem, hülyeségnek tartom, de elismerem, hogy másoknak jó szolgálatot tehet.
2: 14 évesen szoktam rá a kávéra, hogy éjjel-nappal tanulni tudjak, orvos akartam lenni.
3: volt, hogy óra közben bólintottam le a padot, kiájultam.
4: nem lettem orvos -és nem a tanulmányi eredményeim miatt.
5: a kényszerűségből tanult szakmámat gyűlölöm, mint a sokanapos szart.
6: most már örülök, hogy nem lettem orvos, nem bírnék a mai viszonyokkal együttélni.
Kösz, Vittor:(
De én legalább néha szégyellem magam, hogy a könnyebb utat választottam.
Vittort örök vigyorral a képén fogják a sírba engedni.

6. Ienin 2018.04.22. 23:54:20

@F1 L M: A kurva anyád te tetű. Takarodj az origora mocsadék, mert ha én baszlak oda, az anyád is megkeserüli. A mocskos fasisztát irtani kell, mert nekik egy lány az ellenségük, nekünk meg a fasiszta fideszes pondrók, akiket eltaposunk, mint egy csikket.

hopp11 2018.04.22. 23:55:11

Lucácska!
Biztos nem hallottál még róla, de nem kizárólag Bp-en keresnek óvónőt az országban. Vannak olyan helyek, ahol az albérleti díj a fele, negyede a bp-inek. A fizetés meg jóval több 120 ezernél. Eleve nem értem, hogy diplomás óvónòként hogy lehet a minimálbér alatt keresni...
Miért is kell neked külföldre költöznöd? Mert azt hallottad a ballib médiában, hogy az a menő?
Tényleg azt gondolom, jobb lenne mindenkinek, ha te és a hozzátok elmennétek külföldre. Nekünk jobb lenne, nem kéne a hazugságaitokat hallgatni. Nektek is jobb lenne. Tudod, mi van mondjuk Németországban, Angliában, Svédországban, Franciaországban, Hollandiában, Belgiumban, stb.? Ott a magyarnál jóval nagyobb fizetések vannak, ám az albérleti díjak is sokkal magasabbak. Amit te ott meg tudsz fizetni kelet-európai bevándorlóként, az a legszarabb környéken egy lyuk. És tudod, kik élnek még ott rajtad kívül? A muszlim közel-keleti, afrikai migránsok tömegei. Ha egyedülálló 22 éves lányként odaköltözöl, valószínűleg egy hónapot sem fogsz megúszni nemi erőszak nélkül. És akkor még örülhetsz, hogy életben maradtál. De arról már nem fogsz a facebookon meg Kálmán Olgánál szövegelni. Mert szégyellni fogod.

Etniez 2018.04.22. 23:57:27

@zokogjatok: Miből gondolod, hogy Lucának van 100-es telefonja és a Sound-ra jár?

Mondták a manók a fejedben?

6. Ienin 2018.04.22. 23:57:43

@F1 L M: Ki nem szarja le az eredményedet pondró? Feldugom a seggedbe, mind az ötésfélmillió szagazólapot az összes fideszajánlóívvel együtt. Egy diótörövel fogom a torkodig tuszkolni baszódj meg.

Etniez 2018.04.22. 23:58:42

@hopp11: Kiscsillag, én is külföldön élek, két hete jöttem haza a Maldív-szigetekről.
Mert még maradt egy kicsi a magas albérleti díjak kifizetése után is.

Te bohóc :D

6. Ienin 2018.04.23. 00:03:39

@hopp11: Te faszkalap, hazudozó féreg!A kurva tetves geci anyádat hazudozzál. Életedben nem jártál még nyugaton, fingod nincs róla mi van ott, mint a patkány führerednek és retkes, féregfasiszta pártjának. Takarodjál te mocsadék hányadék putyin seggébe a keleti paraszt patkány vezetőddel együtt odavalók vagytok mind.

hopp11 2018.04.23. 00:16:43

@Etniez: Te is 22 éves pályakezdò vagy, aki a napokban költözött ki? Áruld már el, hol élsz, hadd tudja meg Luca, hova menjen. Ahol egyedülálló pályakezdòként a lakbér mellett még kéthetente Maldív-szigetekre is telik. És ahol mindezt a szuper életet migránsmentes környéken élheti.

Amúgy pár napja írtam az egyik hasonló blogon arról az ismerősömròl, aki épp most költözik haza családostul a csodás nyugatról. Képzeld, orvosként nekik is telik évente akárhány Maldív-szigetekre, valószínűleg többre, mint neked. A migránshelyzet miatt mégis hazaköltöznek. Pedig pár éve már sikerült egy elit-környékre költözniük. Mégis jönnek.

arabok balrol 2018.04.23. 00:18:34

A ballib pártok kőkemény maflást kaptak a választáson.

A választóik, még nagyobbat, hisz elhitették velük a kormányváltást. De igazából, ők soha semmit nem fognak leváltani, s erre kezdenek rájönni. Mennek a szemétdombra, aová valók. Coki.

hopp11 2018.04.23. 00:27:22

@6. Ienin: Szerintem vedd be a gyógyszeredet, mert különben megint jönni fognak az ápolók, tudod...
Gondolkodtam, miért nem vagy még külföldön, de rájöttem, hogy a zártosztályról nehéz lenne...

daniel.g 2018.04.23. 00:39:11

Nem az a lényeg, hogy Luca hol dolgozzon óvónőként, hanem az hogy (mint a hozzászólásokból kiderült), minden településen 120, de legyen 150 amit keresnek az óvónők. Egy nem rongyos lakást 120 körül találsz budapesten, legyen 20ezres átlag rezsivel. Tehát a budapesti óvónőnőnek 0-10ezer forintba marad érkezni, ruházkodni, tb egy hónapban. Vagy budapesten nincsenek gyerekek se óvodák?

hopp11 2018.04.23. 00:45:24

Van egy ismerősöm, akinek rokonai élnek Angliában, Londonban meg egyéb helyeken. Volt kinn náluk többször is. Azt mondta, hogy neki nem tudnának annyit fizetni, hogy vállalja azokat az életkörülményeket.

élhetetlen 2018.04.23. 00:51:49

@F1 L M: „Talán nem kéne nekik minden hétvégén szórni a pénzt a bulizásra, meg a márkás ruhákra a plázában” Van egy kis eszed? Havi 120, 130-ból mennyit lehet elbulizni, hogy még ki tudd fizetni, a napokban megjelent hírek szerint átlagosan 122 eft-s albérletet? Egy márkás ruhát esetleg hat havi teljes fizetéséből tudna megvenni, úgy hogy közben csak fényt eszik. Miről beszélsz? .
„Meg nem kéne minden évben külföldi nyaralásra költeni, mikor még Magyarország jellegzeteségeit sem fedezték fel.”. Na, a tipikus sötétség. Aki anyagilag megengedheti magának, az akkor megy külföldre, mikor még bírja a strapát, legyen az 24 órás repülő út, vagy buszos út. Magyarországot meg ráér megnézni, ha már csak a nyugdíjas kiránduló buszhoz képes kitotyogni. „Tedd le a poharat.”, írod valakinek. Te meg józanon vagy ilyen hülye?

Lehetnék én is 2018.04.23. 00:54:32

@daniel.g: miért kell Budapesten lakni albérletben?
Ha nem vagy Budapesti, ne költözz oda, ha budapesti vagy, ne lakj albérletben.
Ha meg mégis, akkor ne lakást bérelj,, hanem szobát, és ne egyedül (nyugaton sem tennéd a nagy fizetésből sem!).
Miért nem lehet Miskolc/Debrecen/Nyíregyháza stb mellett 30-50 km-re munkát vállalni kezdőként? Még nagyobb pénz, kisebb albérlet, vagy szolgálati lakás. Kis kertművelés. Havi 1 diszkó, kéthavonta mamalátogatás Budapesten, kevesebb rongyrázás, több megtakarítás, kéthavonta új kávéfőző. Esetleg ezekhez egy társ. A problémát is könnyebb elviselni, meg gazdaságos is és nem 35 évesn fog az akkor már Lucanénivé fejlődött hölgy partnert keresni, hogy neki is legyen gyereke.
Van még egy csomó jó kispolgári ötletem, de mind arra vezethető vissza, hogy értékrendi tévedése van sok fiatalnak, és azt, hogy kezd magával valamit nem a költésnél, hanem a keresésnél és nem elköltésnél kellene kezdeni. Tudom, ellenük van a reklám, az éjjelnappalbudapest és egyéb tudatformáló műsor, de ha ilyen problémájuk van, inkább a szüleikre/barátaikra támaszkodjanak, mint a facera.

Lehetnék én is 2018.04.23. 00:58:30

@many-many: hát ha külső segítség nélkül jött rá, hogy magas (volt/van/lesz) az ovónői fizetés, csúnyán benézte. Viszont ilyet nem gondolnék egy ilyen okos lányról, ezért feltételeztem, hogy valaki mondta neki. Különben min csodálkozna.

hopp11 2018.04.23. 01:01:23

@daniel.g: Pont erròl beszélünk, hogy nem igaz, hogy 120 ezret keresne egy óvónő. Ez a minimálbér. A dipomás óvónő egész biztosan sokkal többet keres. Jelenleg egy betanított munkás egy multi gyárban 200 nettó fölött keres. Tehát dipomás óvónòként 120 ezernél sokkak-sokkal többet kell keresnie.
Ráadásul ki mondta, hogy Magyarország csak Budapestbòl áll? Máshol fele, negyede is lehet az albérlet. Egyszerűen nem igaz, hogy ne tudna itt nagyon is jól boldogulni. Ha akarna... ja, falvakban, ahol nagy hiány van szakképzett munkaerőbòl, akár szolgálati lakást is kaphat.

élhetetlen 2018.04.23. 01:13:27

@joska141: Próbálj meg elvonatkoztatni Lucától, meg a kávéfőzőtől. Vannak Magyarországon emberek, akik rendesen dolgoznak, ápolónők, védőnők stb. gyalázatos fizetésért. Igen 120-130, de ha 150, akkor mi van? Tök mindegy, milyen Facebook bejegyzés a blog alapja, és valós-e vagy sem, a probléma létezik, hogy élnek úgy dolgozó emberek, hogy vagy a legszükségesebbre sem, vagy a legapróbb luxusra sem telik. Ne érts már egyet azzal a seggfejjel, aki ki merte mondani, hogy igen, szerinte havi 47 ezerből meg lehet élni. „minek a szimbóluma a kávéfőző?”. Bárminek, amit egy dolgozó embernek meg kellene, hogy engedjen magának, de nem engedheti meg.

lombozódó 2018.04.23. 01:15:00

Egy nagy szarb ember .............A Kádár-rendszerben a Kommunista Ifjúsági Szövetség (KISZ) tagja, később titkára és az Ifjú Gárda (IG) szervezője volt. Kommunista múltját felemásan éli meg a rendszerváltás után, mert míg az MSZP-t és az SZDSZ-t is kommunista (utód)pártnak tartja,[1] addig véleménye szerint semmi takargatnivaló nincs korábbi KISZ tagságában.[ hu.wikipedia.org/wiki/Gajdics_Ott%C3%B3

retkeslaci 2018.04.23. 01:31:41

@hopp11: Londonban az ottani minimálbérből, de még a minimálbér kétszereséből is képtelenség megélni normálisan.
Ugyanez már Budapestre is igaz. Magyar minimálbérből vagy annál magasabb kis fizetésből nem lehet Budapesten megélni emberi módon.
Vagy megosztod a szobád valakivel vagy naponta ingázol a halál faszáról a munkahelyedre.

Gajdics Ottó példakép lehet minden fiatal számára. Piacképtelen végzettséggel, de jól helyezkedve minden rendszerben megtalálta a számítását.

hopp11 2018.04.23. 01:32:43

@lombozódó: Figyelj, én azt hallottam, hogy akkoriban ez volt a szokás, hogy a fiatalok kisz- meg ifjúgárda-tagok voltak. Mint az ált. iskolában a kisdobos meg
az úttörő. Konkrétan nekem is van olyan családtagom, aki gimnáziumban ifjúgárda-tag lett. De mivel pont akkor volt épp a rendszerváltás, azonnal a belépése után fel is oszlott a szervezet. Pedig mondhatom neked, hogy a családtagom nem volt kommunista, egy egyszerű 15 éves lány volt, aki épp elkezdte a gimnáziumot. Ezek ifjúsági szervezetek voltak, ahova a közösségbe vágyó gyerekek járhattak.
Ha legközelebb megjelenik, hogy Gajdics Ottó kisiskolás korában a Mókus őrs vezetője volt, akkor is ez az őrület lesz belőle?

retkeslaci 2018.04.23. 01:33:19

@hopp11: "Jelenleg egy betanított munkás egy multi gyárban 200 nettó fölött keres."

Nem tudom honnan vetted ezt, de nem ez a jellemző.

arabok balrol 2018.04.23. 01:46:43

@retkeslaci: Nem, inkább a duplája.

Pest megyében vagy az Audiban a takarítónő keres 300 nettót, bár a pultosok is keresnek ennyit, nyilván nem a szerződésük szerint.

Irodában 400 alatti fizetés nincs, sokszor diploma sem kell csak vmi nyelv. Nyelv plusz diploma 600 nettó és fölötte.

Persze, vannak emberek ma is akik nettó 100at meg 150et keresnek de ez az ő hibájuk, vagy mert nem jók semmire, vagy mert nem keresnek más munkát.

élhetetlen 2018.04.23. 01:50:15

@hopp11: „Nekünk jobb lenne, nem kéne a hazugságaitokat hallgatni.”. Na, megint egy mindenttudó. Vonatkoztass el Lucától. Vannak szakközép iskolát végzett óvodai dolgozó is, és nézd meg a bértábláját. www.kozszolga.hu/comment/27279
„Ha egyedülálló 22 éves lányként odaköltözöl, valószínűleg egy hónapot sem fogsz megúszni nemi erőszak nélkül.”. Képzeld el, az unokahúgom 18 évesen kiment egy EU-s pályázattal Angliába, tíz éve, egy év előkészítő fizetve, aztán főiskola, és hogy megéljen, egy családnál vállalt ottlakással gyerekfelületet esténként, aztán diplomázott, dolgozott, igen, lakott barátnőkkel is együtt, már megvan a mester fokozat is, már dolgozik, most házat bérel szintén egy barátnővel, és egyszer sem erőszakolták meg. „És akkor még örülhetsz, hogy életben maradtál.”. Igen, örül, hogy él, és jól él. Nem vetít, a mester diploma osztásra kiment a család, meg párszor testvér, barát, tehát ne gyere azzal, hogy csak mondja, hogy jól él. És már telik arra is, hogy hol Spanyolországba, (katalánok tárgyszerűen igazolva, először küldött levélben kettő, aztán, mikor hazajött hozott 5 landuszta krémleves nekem, amit sehol máshol nem gyártanak és forgalmaznak Európában), hol Portugáliába megy el pár napra, vagy hazajön évente háromszor. Na, most neki higgyek, vagy neked?

hopp11 2018.04.23. 01:57:08

@retkeslaci: Volt egy sztrájk egy gyárban. Kiderült, hogy mekkora fizetést nem fogadtak el a melósok. Az nem derült ki, végül mennyivel többet ajánlott a munkáltató, de azt már elfogadták. (biztosan nem pár ezer ft volt az emelés) Emellett véletlenül tudom, hogy 5-6 éve mennyi volt ott a cafeteria. Azóta az is nyilván nőtt, de én csak azt vettem alapul, amit 5-6 éve hallottam egy ottani dolgozótól. Ezeket összeadva az jött ki, hogy havonta egy egyszerù gyári melós nettó 220-230 körül vihet haza.
Nem mondom, melyik cég melyik gyára, mert nem hatalmazott fel senki. Nem a győri Audi és nem a kecskeméti Mercedes

élhetetlen 2018.04.23. 01:57:12

@hopp11: „neki nem tudnának annyit fizetni, hogy vállalja azokat az életkörülményeket.”. Hát persze, csak elég korlátoltnak kell lenni, hogy ha egy feketét lát, akkor beszarjon, akkor tényleg nem tudna ott élni. Tudod, mert, ha fekete, vagy arab, akkor megerőszakolja. Ja. Hülyeség ellen nincs orvosság, ez tény.

hopp11 2018.04.23. 02:13:51

@hopp11: ja és a 220-230-hoz hozzá kell adni a gyerekek után járó adókedvezményt, tehát valójában egy családos gyári melós jóval többet visz haza.
Az említett gyárban a szellemi munkások nem sztájkoltak. Nem véletlenül. A mérnökök nettó 5-600 ezret keresnek. Ehhez hozzá kell tenni a cafeteriat meg a gyerek utáni adókedvezményt, tehát valójában az is sokkal több, mint nettó 5-600.
És akkor még van a gyárnak kutatásfejlesztési központja is, ahol több száz kutatómérnök dolgozik. Nekik a sima gyári mérnököknél is jóval magasabb a bérük.
Mindez Kelet-Magyarországon.

élhetetlen 2018.04.23. 02:14:54

@hopp11: „Egyszerűen nem igaz, hogy ne tudna itt nagyon is jól boldogulni. Ha akarna... ja, falvakban, ahol nagy hiány van szakképzett munkaerőbòl, akár szolgálati lakást is kaphat.”. Na, te tényleg hülye vagy. Szolgálati lakást legfeljebb egy körzeti orvos kaphat, nem egy védőnő, vagy óvónő. Nagyon jól boldogulni. Az unokatesóm úgy negyven kilométerre BP-től, felsőfokú végzettséggel, 28 éves gyakorlattal, mint védőnő kapott 161 bruttót. „Védőnőként, akár pályakezdő valaki, akár 25 éve dolgozik, az alapbére ugyanannyi: 161 ezer forint.”. 24.hu/belfold/2017/08/26/kiegeszito-potlekot-kapnak-a-vedonok/ . Tudod, mit, menj a pi—ba, az összes jól megalapozott szövegeddel.

vpmegyei 2018.04.23. 02:20:39

Elolvastam Gajdics Ottó cikkét. Szerintem nem olyan szörnyű. Az pl. biztos, hogy Bokros idején sokkal rosszabb volt. Akkor ugyanis az óvónők egyáltalán nem tudtak elhelyezkedni. Másik oldalról ugyanakkor a diplomás közalkalmazottak, különösen a pályakezdők borzasztó rosszul keresnek. Az ország lehetőségei ma sokkal nagyobbak, viszonylagos pénzbőség van. A focistadionokra költött pénzekből a fiatal diplomás közalkalmazottak bérét is rendezni lehetne. Ellenkező esetben ha még óvónő akad is, matektanár biztosan nem. Ekkor pedig annyira lerohad az ország, hogy 10 év múlva már Gajdics Ottót se lesz miből fizetni.

élhetetlen 2018.04.23. 02:22:11

@arabok balrol: „a takarítónő keres 300 nettót „. „Nyelv plusz diploma 600 nettó és fölötte.”. Drágám, dolgoztál már ilyen helyen ennyiért, vagy csak beetted valamelyik hülye haverod szövegét?

dısʇıʞǝ uǝɯ ʞoɯd ןǝʇʇ 2018.04.23. 02:27:03

@taga20: hallod tanga geci, vedd fel a tangádat és kend szét a gecit az arcodon amit a 2.7 millió fidesz szavazó+Orbán Viktor királyod az arcodra fröcsköl :DDDDDDD

Minden nap jössz ide a geciadagodért a fideszesektől te büdös patkánykutya. te már fideszorbánviktor geci függő lettél :DDD

Olyan jó fideszországban élni, boldog vagyok hogy láthatom ahogy az ilyen geciládákat mint te szarrá alázzák :DDD

hopp11 2018.04.23. 02:27:57

@élhetetlen: miért vonatkoztassak el Lucától? Ŕola volt szó, egy diplomás óvónőròl, aki állítólag 120 ezret keres. Ez konkrétan hazugság.
Ja, hogy te ismersz vslakit, aki Angliában szerzett mesterdiplomát, és az nem is él rosszul? Ember, itt egy 22 éves magyar pályakezdòròl volt szó, aki kimenne per pillanat. Nem arról, hogy ha életben marad, akkor 10-15 év tanulás, meg ottani diploma után hogyan fog élni.
Egyébként tegyük hozzá, hogy 10-15 éve még Ny-Európában is sokkal jobb volt a helyzet migránsügyben. Évròl évre, hónapról hónapra rosszabb a helyzet.
London... legújabb adatokon szörnyülködik a nyugati világ: jelenleg Londonban több gyilkosság történik, mint New York-ban.

élhetetlen 2018.04.23. 02:31:50

@hopp11: „És akkor még van a gyárnak kutatásfejlesztési központja is, ahol több száz kutatómérnök dolgozik. Nekik a sima gyári mérnököknél is jóval magasabb a bérük. Mindez Kelet-Magyarországon.”. Agyad, logikád hol van? Ebből hol következik, hogy kelet-magyarországi önkormányzat többet fizet az óvónőnek, mint amit a bértábla előír? Vagy már nem tudod, miről beszélünk? Ha a kutatómérnök jól keres, abból megél a minimál bér alatt fizetett óvónő? Mi van?

hopp11 2018.04.23. 02:48:35

@élhetetlen: most nem tudok utánanézni, mennyi a védònòk fizetése, helytálló-e az altalad közölt szám. Az tény, hogy kb fél éve hallottam a tv-ben, hogy a védònők kimaradtak az egészségügyi béremelésbòl, mert hogy nem tartoznak az egészségügyhöz hivatalosan. Az egészségügyi szakszervezet közölte, hogy nem hagyják annyiban, a védònòknek is emelést követelnek. Az államtitkár azt mondta, hogy elfogadják, mindenképp rendezni fogják a védőnòk bérét is.

hopp11 2018.04.23. 02:56:49

@élhetetlen: Ember, elhiszem, hogy a saját zárt világodban élsz, de legalább figyelj már oda, ahol írogatsz.
retkeslaci nevű nick kérdezte, arra válaszoltam.
Egyébként úgy jött elő, hogy mennyi a hivatalos minimálbér Magyarországon, tehát egy diplomás óvónő annál csak többet kereshet.
Példa volt a gyári melós fizetése a magyarországi viszonyokra.

élhetetlen 2018.04.23. 02:57:17

@hopp11: Írtam még pár levelet a zöldségeiddel kapcsolatban, akár össze is várhatnám a zseniális válaszaidat, de akkor kezdjül ezzel. „aki állítólag 120 ezret keres. Ez konkrétan hazugság.„. később küldtem bértáblát, ha nem tudod értelmezni akkor ezt ne feszegessük, nem hazugság. A másik. Nem arról van szó, hogy ki hol szerezte a diplomáját, akár Luca is találhatna olyan óvodát is, magyar kolóniában, ahol még értékelnék is, hogy tud magyarul, de nem erről írtam. Arról írtam, hogy az unokahúgom kiment tíz éve, (a mesterképzést csak tavaly fejezte be), azóta ott él, és egyszer sem erőszakolták meg. Te meg arról szövegelsz, hogy ha most valaki kimegy, akkor biztosan megerőszakolják. Hogy is gondolod? Az erőszakolók megkérdezik, hogy itt vagy-e már tíz éve, mert akkor nem bántunk, de ha most jöttél, akkor megerőszakolunk? Mert „valószínűleg egy hónapot sem fogsz megúszni nemi erőszak nélkül.”. Ja!
Ah, megjött a következő leveled, nem kell különösebben utánanézned a dolgoknak, bevágtam a linket.
A többit okosságodat majd holnap elemzem, most lefekszem aludni.

arabok balrol 2018.04.23. 03:28:43

@élhetetlen: 180 a minimálbér, de a te ismerősöd 160ér védőnő, naná.

hopp11 2018.04.23. 04:49:32

@élhetetlen: Hihetetlen, milyen nehéz a felfogásod. Mindent a szádba kell rágni, hátha megérted. De sajna még így se.
Na, ha valaki 10-15 évvel ezelőtt ment ki pl. Londonba, akkor még sokkal jobb viszonyok, közbiztonsági állapotok közé ment, mint aki most megy ki. Mostanára már mesterdiplomát szerzett helyben, tehát adott esetben sokkal jobb környéken lakhat, dolgozhat, mint amikor kiment. Tehát hiába romlottak azóta a viszonyok, simán lehet, hogy ő már ettòl jelentős mértékben függetleníteni tudja magát. Viszont aki most megy ki, egyedülálló, nincs ottani mesterdiplomája, az szar környéken lakik és dolgozik. Tehát őt fokozottan érinti a közbiztonság romlása.
A többire nem térek ki, mert már elmagyaráztam, de még mindig nem érted.

ebella 2018.04.23. 05:01:27

Ugyanazt teszik, mint mikor még vállaltan kommunisták voltak. Szar idők, szar emberek.

Megjegyzem, agy szakmunkásvizsgát sem tett fiatal, Belgiumban, két év alatt mosogatóból egységvezető lett, azt is csinálta négy évig. Utána Spanyolországba vette az irányt. Most ott él szintén egy vendéglőt vezet. Itthon segédmelós lehetne, havi százért és szarba se vennék. Méghogy nincs esélye kinn, egy tanult embernek? A tanulatlannak is van, ha akar dolgozni.

Egy fiatal pár két gyerekkel, szakmunkásvizsgával Németországban már a harmadik helyen van öt év alatt. Egymás kezéből kapkodják ki őket a német felső középosztály tagjai. Ingyen szállás, ellátás, és magyarnál jóval nagyobb fizetésért dolgoznak villákban mindeneseként. Méghogy, nincs esélyük, ha kimennek és dolgozni si akarnak.

És ezek személyesen ismert családokból származó fiatalok. Folytathatnám is, csak minek?

Na ezek már soha nem lesznek magyarországi magyarok. a gyerekeik, meg magyarok. Megéri ezt művelni a Fidesznek? Dehát hol nemzeti párt a Fidesz? A pénz a lényegük, nem a nemzet.

ebella 2018.04.23. 05:03:48

@arabok balrol: Bruttó, vagy nettó? Nem mindegy. Egyébként egy iskolai védőnő, valóban nettó százhatvanat keresett a múlt évben. Nettóban. A takarítónő, meg jóval száz alatt. Nettóban.

Fazakas László 2018.04.23. 05:53:41

@F1 L M: - Ez azért nem egészen így van!
Én bármit írok be a faszbúkra, egyből 30 napra kivagyok zárva. Mivel a faszbuk a Soros féle magyarellenes tetvek kezében van, s a szólásszabadság nekik/náluk - csak egy nagy duma!

kublerek · www.vasalobolt.hu 2018.04.23. 06:06:32

Nagyon sok a komment és ez jó

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.04.23. 06:25:00

Kamu Luca pofára esett, majd legközelebb kevesebbet füllent.

2018.04.23. 06:35:12

@she_wolf: "4: nem lettem orvos -és nem a tanulmányi eredményeim miatt."

>>>>Akasszuk fel viktort!!!!
Zseniális..

&roid 2018.04.23. 06:38:40

Ha Luca elmegy akkor ki fog szülni? Ottó?

Mert a főninek most ez az új dilije...

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.04.23. 06:39:11

@F1 L M: Tényleg le kellene állni a szerekkel, mint például a te okádásaidnak olvasásával!

Ekrü 2018.04.23. 06:44:49

@élhetetlen: A hölgy a facebook-jára írta a posztot.Ahol minden hozzászóló megnézhette a nyaralási és szórakozási képeit. Na pont ezek miatt támadták be,ugyanis azok a képek nem voltak összhangba a netto 120 ezerrel.

2018.04.23. 06:45:27

"mert Budapesten egy szobát sem tud bérelni ennyi pénzből, sőt egy kávéfőzőt sem tudott venni magának."

Van pár kiadó lakásunk, Különböző alapterülettel, de ha hosszabb (1-2-3 év) időtávra kötünk szerződést, akkor ~1000-1200Ft/nm+rezsi áron megoldható. Egy-egy lakásban 2-4 diák kulturált, kényelmes körülmények között lakhat. ~40k/hó azért nem a világvége, ha ennyi kompromisszum belefér. (Minden lakás légkondícionált, egyedi fűtés, berendezett (kapszulás és hagyományos kávéfőző is van :) )

2018.04.23. 06:48:47

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Azért ugye 1ghostot és taga20-at is megfedded?

tomfree 2018.04.23. 06:52:00

@arabok balrol: Hol lehet nyelvtudassal 600 nettot keresni Pest megyeben nem informatikuskent/mernokkent? Segits kerlek, epp munkat keresek.

wadcutter 2018.04.23. 06:58:39

@sZulamith: Kedves Szulamith Az "üzenete van" nem azt jelenti, hogy ő írta, hanem azt, hogy mit magyaráz bele a másik. Akkor most ki menjen el? Amúgy szerintem mindenkinek legyen meg a saját véleménye a dolgokról, és ne hagyja befolyásolni magát "megmondó emberektől".

VáradiJános 2018.04.23. 07:04:15

@Etniez: “Kiscsillag, én is külföldön élek, két hete jöttem haza a Maldív-szigetekről.
Mert még maradt egy kicsi a magas albérleti díjak kifizetése után is.

Te bohóc :D”

Én megoldom az ilyesmit pár havonta külföldi munka nèlkül is. Na, ki a bohóc?

VáradiJános 2018.04.23. 07:07:43

@tomfree: hozzáértő villanyszerelőként, kőművesként, medencekarbantartóként, asztalosként, stb stb stb Pest megyében sok helyen. Genderszakos ceu-diplomával kicsit kevesebb helyen.

Kelly és a szexi dög 2018.04.23. 07:10:04

Én is nagyon vennék egy Europiccolát, de sosem fogok... :(

haXXor 2018.04.23. 07:11:02

@Ekrü: Na ja. Jot mosolyogtam en is ezeken. Most mar tiltva vannak a kepek ha jol tudom, de Luca olyan progikra jar ahova en ket vallalkozas mellet sem. Bar az is igaz, a gazdag ember nem azokbol lesz, akik koltenek... De hat hazankban a szar eletert mindig mas a hibas, altalaban a kormany.

VáradiJános 2018.04.23. 07:11:21

Lucika teljesen hitelessé vált a kálmán oleg interjú után.

haXXor 2018.04.23. 07:12:27

@VáradiJános: uuuuh, ez magas labda lett :Dd Szep

VáradiJános 2018.04.23. 07:12:28

@Ekrü: “A hölgy a facebook-jára írta a posztot.Ahol minden hozzászóló megnézhette a nyaralási és szórakozási képeit. Na pont ezek miatt támadták be,ugyanis azok a képek nem voltak összhangba a netto 120 ezerrel”

Szponzor

élveteg 2018.04.23. 07:12:37

Tessék kedves Luca

Akár pályakezdő óvónőt is keresnek Tornanádaskára, a polgármester Facebook-posztja szerint 350-520 ezer forint közötti bruttó fizetést is zsebre tehet, aki elmegy oda dolgozni. Erről a csütörtöki RTL Híradó számolt be. (A netes bérkalkulátorok szerint ez nettó 232-345 ezer forint, ha nincs egyéb kedvezmény)

index.hu/belfold/2017/10/05/brutto_520_ezerert_keresnek_ovonot_borsodba/#

berne 2018.04.23. 07:15:46

Az írás témájától független ugyan,de ez az egy sorod "A népnek („Helló, fészbúkosok..." miszerint a nép fészbukosokból állna
pontosan megmutatja azt, hogy sokan Magyarorszáon, (plusz. az ellenzék is), de akár a világon is-mennyire el vannak tévedve.

ebella 2018.04.23. 07:15:55

@VáradiJános: Miért kéne, hogy számodra hiteles legyen? Szerintem ugyanannyira leszar téged, mint te őt. De ő fog jobban élni ha kimegy. Itthon a 80% csak jobbágy marad örökké jobbágysorban. És ma annak is örülnek sokan, meg is választják újra meg újra a földesuraikat, hogy had szopjanak még többet. Minek nekik a nyugati polgár lét? Vagy akár a csak a cseh, vagy tót, Ők a kicsivel is megelégszenek, nem pörölnek, szolgálnak.

2018.04.23. 07:17:07

@VáradiJános: "Szponzor"

Vidékiesen: Sponzor...

Egyébként szerintem nagyon beletrafálhattál. Luca már most lazán megkeresi a nevesített összeget, ahogyan sajnos rengeteg , a korosztályába tartozó lány.

ebella 2018.04.23. 07:17:35

@élveteg: Cigányok közé cigány kell! Különben szétmárálják hamar.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.04.23. 07:18:43

Semmi ilyesmit nem írt. Azt írta, hogy

"Luca annyi idős, mint az én lányom, ezért sajnálom őt különösen."

Meg hogy

"Mindenesetre ne bántsuk Lucát! Ő is csak áldozat."

És igaza van.. Az ilyen gyűlöletkeltő ballib blogok aberált íróinak az áldozata.

LebensraumamOsten 2018.04.23. 07:31:28

@VáradiJános: Na ne nevettess te recskázós cigány! A hozzád hasonló disznózabáló drogos geciket ott már a reptéren lecsukják. Valld be, hogy fingod sincs merre van az a Maldív-Szigetek! Még térképen sem tudnád megmutatni, mert olyan ostoba vagy, mint a vajdád oktatáspolitikájának legtöbb terméke. Szánalmas vagy te hazudós indián, ahogy a fotelből fingadozva elképzeled, hogy te úr vagy és utazgatsz. Ezt az élményt hagyd meg a gazdáidnak. Neked elég, ha kicsit szipuzol és kiugrasz a panel 10. emeletéről mert azt hiszed szárnyaid nőttek és tudsz repülni.
De ha nem mersz kiugrani, szívesen hátba rúglak, hogy felgyorsulhass te nyomorék!

LebensraumamOsten 2018.04.23. 07:35:13

@ebella: Nézd meg mit írtam Váradi cigánynak. Az nagyjából tükrözi a fideszes hierarchiában elfoglalt helyét és azt is, hogy mennyit ér, mint emberi lény. Igazából csak egy védett állatfajta, akire most kilövési tilalom van, mert a vajdája a párzási és szaporodási időszakra (CSOK, családi adókedvezmény) moratóriumot hirdetett. De nem mindig lesz ez így. És akkor... Hehehe!

Olliék 2018.04.23. 07:36:10

Van egy 22 éves lány,akinek az anyja se bővelkedik a pénzben, és jobb életre vágyik, mint dolgozóként társbérletben. Ez akkora baj?
Okostelefonja van? Nekem is,mert nem volt pénzem laptopra, vagy asztali gépre minitorral.
Elment a Soundra? Honnan tudjuk meddig spórolt rá? Nem egy lakás árát dobta el,hanem 5 napi húsét. Fiatalon én is a kaján spóroltam,ha meg akartam venni valamit. Ez lenne a normális?
És milyen jó buli kilóméterekre költözni az egyetlen rokonunktól,támaszunktól csak azért,hogy legyen munkahelyünk......
Azért egy picit gondolkozzunk, hogy mi miből trszünk el havi 30-50 ezret nyugdíjra, és mellette miből teszünk félre arra,hogy a gyerekeink ne nulláról kezdjék az életüket.

LebensraumamOsten 2018.04.23. 07:43:20

@élveteg: Csakhogy ez egy kamu hír. Az óvónők bértáblája kötött. Elvileg el lehet térni tőle, de csak a teljesítményértékelési időszak alapján. Meg aztán józan ésszel belegondolva melyik amúgy sem túlfizetett önkormányzat adna ennyit egy óvónőnek, tanítónak, ha ezt a tekintélyes különbözetet el is lehet lopni. Ráadásul melyik merné bevállalni, hogy az óvónő másfélszer-kétszer annyit keressen, mint mondjuk az önkormányzatnál egy jogász/közgazdász végzettségű hivatalvezető, az egyszeri hivatalnokról nem is beszélve. Még a jegyző sem kaphat ennyit a bértáblája alapján eltérítve sem!
Ugyan már! Fideszes hazudozás! Az óvónői bértábla 8-10 éves jogviszonnyal és főiskolai végzetséggel kb. 130-140 ezer bruttó. Igen, nem több. Ezt ki kell egészíteni a garantált bérminimumra amit valójában az érettségihez kötött munkakörben dolgozók számára találtak ki és most bruttó 180 ezer. Ennyit ér ma egy diplomás óvónő vagy szociális dolgozó. A diplomás bérminimumtól pedig eddig minden kormány óvakodott, bár Megyóék mintha tettek volna egy kísérletet rá, de elbukott a dolog.

LebensraumamOsten 2018.04.23. 07:47:08

@vpmegyei: Sajnos azt a patkány zsidót mindig megfizetik, mert odadörgölőzik ahol érzi a hatalmat. Ha másik párt, másik kormányra kerülne, akkor egyből már kórusban az ő demagógiájukat fogja ez a gusztustalan gerinctelen féreg üvöltözni. Ezeknek nincsenek elvei csak gyomra.

2018.04.23. 07:51:04

@she_wolf: Nyilvános felületeten tetted közzé a sirámaid, öklendeztél egy olyan igazi ballibeset, aztán fintorogsz, ha valaki kiröhög emiatt.
Nevetséges, hogy vannak emberek, akiknek arra futja csak a tehetségből, hogy kudarcaik okaként másokat jelöljenek meg.

Etniez 2018.04.23. 07:51:18

@hopp11: Migránshelyzet miatt hazaköltöznek :DD

Te is nyalod a hülye propagandát, képzeletbeli barátaiddal példálózol.
Szánalmas.

LebensraumamOsten 2018.04.23. 07:52:09

Kedves Ottó!
Remélem te is hiszel a kínai cetlis jóslásban.
Azt mutatják neked, hogy a nem is oly távoli jövőben kellemes vasúti utazásnak nézel elébe.
Jobb, ha felkészülsz rá...

Vaufakisz · www.kutyabaszo.blog.hu 2018.04.23. 07:52:10

A médiavörksz a hiteles tájékoztatás alappillére. Hujujuju :)

axolotl77 2018.04.23. 07:52:49

@F1 L M: És honnan veszed, hogy az illető 22 éves úgy él, ahogy te elképzeled? Él benned megkeseredett felnőttként egy sztereotípia a fiatalságról és azt szajkózod?

2018.04.23. 07:53:02

@LebensraumamOsten: "Csakhogy ez egy kamu hír."

Pontosabban: nem illeszkedik sehogyan sem a ballib narratívához... bezzeg a kávéfőzőért fohászkodó, bőröndcsomagoló kislány, az igen!

arabok balrol 2018.04.23. 07:53:43

@ebella: ezt hívják felénk cselédnek

2018.04.23. 07:54:12

@LebensraumamOsten: "Jobb, ha felkészülsz rá..."

De előtte egy kis ungabunga-dunábalövetés! Erről nehogy megfeledkezz...

arabok balrol 2018.04.23. 07:55:54

@LebensraumamOsten: Sokkal jobb volt, amikor minden önkormányzat csődben volt a lippsik idején.

midnightcoder2 2018.04.23. 07:56:30

Az tény, hogy az óvónők és a pedagógusok nincsenek túlfizetve, hagyják is el a pályát tömegesen. Ezzel együtt a kávéfőző tényleg vicc: már 1000 forint körül is lehet venni, ez még a 120 000-es fizu mellett is kigazdálkodható. Van persze 2 millió forintos is, de az ezer forintosból is csak olyan kávé jön.

Etniez 2018.04.23. 07:56:56

@élhetetlen: Én is röhögök ezeken a szabolcsi embereken, akik szerint megesznek minket a migránsok Londonban..
Fogalmuk sincs semmiről, de osztják azt észt, pedig könnyen lehet, hogy még a megyehatárt sem lépték át életükben.

she_wolf 2018.04.23. 07:59:31

@Womb Raider:
Borulj össze váradijancsikával, és nyaljátok kánonban a fidesz seggét! Jó szórakozást!:)
Sehol nem vagy te ahhoz, hogy engem kategorizálj, narancskullancs...

VáradiJános 2018.04.23. 08:01:54

@LebensraumamOsten: akkor is fel tudsz menni a tizedikre ha nem jó a lift, göthös patkány?

she_wolf 2018.04.23. 08:03:13

@axolotl77:
Hova gondolsz? Téren-időn átível, mindent tud (TUD!), általánosít, és rendre helytelen következtetéseket von le. És szentül hiszi, hogy egy igazság van: az övé.
Mert ő megaszonta, és akkor punktum van!
Ő szarta az univerzumot. Bélgörcse volt, abból keletkezett a nagy bumm!:D

2018.04.23. 08:05:41

@she_wolf: :)))) A kis mimóza. A narancskullancsozás az amúgy nem kategorizálás? Oldja a kognitív disszonanciát?

utálom az életem >>>> dögö'jjön meg Orbánviktor!!!
Már kezd körvonalazódni, miért nem jött össze az orvosi diploma..

VáradiJános 2018.04.23. 08:06:34

@LebensraumamOsten: “azából csak egy védett állatfajta, akire most kilövési tilalom van, mert a vajdája a párzási és szaporodási időszakra (CSOK, családi adókedvezmény) moratóriumot hirdetett. De nem mindig lesz ez így. És akkor... Hehehe!”

Jaj, álmodik a kis proli? Lincselésről álmodik? Fosztogatnál, pici parazita? Megértem én, hisz egyéb esélyed nincs a szerzésre, nem taníttattak a lumpen szüleid, lusta is vagy, buta is vagy, a lányod szarul keres a kurválkodással mert randa mint a lepra, a fiad pedig szipuzik. Az a baj, hogy adott szituban úgysem férnél a zsákmányhoz a többi szardarabtól

VáradiJános 2018.04.23. 08:08:02

@LebensraumamOsten: “Azt mutatják neked, hogy a nem is oly távoli jövőben kellemes vasúti utazásnak nézel elébe.
Jobb, ha felkészülsz”

Biztos, hogy a fő zsidóblogon akarsz itt náculni, buta féreg?

VáradiJános 2018.04.23. 08:09:38

@Etniez: uhhh, te vagy a sztár, mert beruháztál a 8000 forintos ryanair jegyre. Hülye csicska

she_wolf 2018.04.23. 08:13:30

@Womb Raider:
Amilyen a mosdó, tündérem...és nem kategorizálás, hanem ténymegállapítás. Ugyanis az vagy. Pont. Én viszont nem vagyok balliberális, ezt ne téveszd szem elől!
És neked is: semmit nem tudsz rólam;) Az legyen a legnagyobb tévedésed, hogy szerinted utálom az életemet!:D

Nancsibacsi 2018.04.23. 08:14:18

Ő akart óvónő lenni, ráadásul úgy hogy az anyja is óvónő, szóval pontosan tudta hogy mennyit fog keresni. Mégis mi volt a terv? Én azért nem lettem tanár - és azért lettem programozó inkább -, mert tanárként nem tudtam volna ÖNÁLLÓAN megélni, kezdő programozóként meg éppen kerestem annyit, hogy ki tudtam fizetni a bérelt lakást, és nem haltam éhen. Pedig a programozó elvileg jól keres.
Ez az ország úgy van kitalálva, hogy egyedül, kezdőfizetésből, lakást bérelve nem igazán lehet megélni. A csajnak két lehetősége van:
A. Keres egy pasit, és ketten már sokkal könnyebben meglesznek.
B. Kimegy Angliába, mert ott nem "gáz" összeköltözni 3 pakisztánival egy szobába (nyilván ott se fog kezdő óvónői fizetésből saját lakást bérelni).

VáradiJános 2018.04.23. 08:14:26

@she_wolf: te pedig borulj vissza a főnököd faszára és meg ne halljam, hogy abbahagyod fizuemelésig!

Ekrü 2018.04.23. 08:15:03

@LebensraumamOsten: "Az óvónői bértábla 8-10 éves jogviszonnyal és főiskolai végzetséggel kb. 130-140 ezer bruttó. Igen, nem több."-Az óvónői bértábla 8-10 éves jogviszonnyal főiskolai végzettséggel 265-282 ezer forint.Ez a 2017 évi besorolás.

VáradiJános 2018.04.23. 08:16:30

@Ekrü: gonosz vagy, most megtudta, hogy többet keres a lomis családjánál egy dadus

2018.04.23. 08:17:58

@she_wolf: Ha te mondod... szólj Boar-nak, akkor már ketten is gyűlölködhettek , összefogásban.. mert a fideszt gyűlölni, az ám a valami, az nemesíti a lelket.. ma sem keltél hiába!

she_wolf 2018.04.23. 08:19:04

@VáradiJános:
Érdekes mutatvány lenne: a magam főnöke vagyok, ráadásul nem hapsi. Bebuktad:D
Veled nekem nincs beszélnivalóm, úgyhogy ezt oszd be magadnak. Te is!

she_wolf 2018.04.23. 08:23:04

@Womb Raider:
Ki mondta, hogy "gyűlölöm" a fideszt? Vagy akármelyik pártot? Ki mondta, hogy ilyen vagy olyan oldali vagyok? A feltételezéseid nagyon félrevezethetnek, tessék ezzel vigyázni!

szepipiktor 2018.04.23. 08:28:11

Mondjuk a csaj posztja és annak elvtelen reklámozása (itt is) nagyobb hiba volt.
Aki átvette és leközölte, valójában a megosztást, az árokásást segítette elő.
Hogy ez a nulla mit mond, kit érdekel?
Ma a társadalom nagyobb része él a csajhoz hasonló vagy még súlyosabb gondokkal és sokan ezek közül már 20-30 évet lefolgoztak, családjuk van stb.
Ebbe a környezetbe bedobni egy olyan sztorit, hogy fiatalon, minduláskor már mindent akar és azért lázad, mert mi az hogy nem kap meg mindent fiatalon, szépként, életerősként?
A "kávéfőző" kamu, mert itt a szomszédban 2000 egy négyszemélyes kotyogó, van hozzá olcsó kávé! De nem erre nem futja neki, hanem neki alapból van olyan igényszintje, amit a reklámokban lát. És a sokmillió tengődő sem azért használ ilyet, mert nekik nem kellene egy sok tízezerforintos menő kapszulás...
Az lket mindig is úgy működött, hogy a fiatal tanult, majd elkezdett élni, dolgozni, bizonyítani! Csak most alap, hogy mindenki kipotyog valami egyetemről és elinduláshoz kétszobás modern lakás, milliós berendezés és tömött bankkártya, hogy bármikor szabadon utazgasson, mert egy multinál van induláskor félmillió nettós jövedelme, kötetlen munkaidővel, babzsákfotelekkel és a beosztott határoz meg minden.
Mert ma ez megy a blogokban!
Jó lenne, ha ilyen lenne az élet és a külföldi fogyasztási cikk árakéer sem a magyar belpolitika a fellelős.
Ez a kávéfőzős poszt egy propagandaírás volt, lezúzta az internetet és megosztó!
Mert a legtöbb fideszellenes emberből, családból egységesen elitélést váltott ki.
Nekem is az a véleményem, hogy ha egy fiatalnak nem tetszik, menjen, mert még mehet! De a saját előnyeit hangoztatva ne akarjon már a lényegesen nagyobb gondokkal küzdő milliól ELÉ kerülni! Ha tehetséges, akkor legyen! Keressen milliókat, járjon Mercédesszel! Mert akkor MEGÉRDEMLI! A csaj nem ezért sír, hogy világmegváltó eredményei vannak, de nyomorog. Hanem hogy friss fiatal, és mi az hogy nem élhet úgy, ahogy a reklámokban, a filmekben vagy az interneten látja.
Ugye a momentum lakáspolitikai programja is a egyetemisták olcsó albérlethez jutását tartalmazta és nem a hazai lakáshelyzet megoldását. Nekik egy 40 éves házaspár már nem magyar, nem a társadalom része, ahogy a kávéfőzös csajnak sem az.
Ezért megosztó az írás és ezért kéros a terjesztése.
A fideszes meg kit érdekel?

2018.04.23. 08:32:47

@Ekrü: Teljesen megszokott, hogy az újságírók (mindkét oldalon, amúgy) hadilábon állnak a brutt/nettó fogalmával. Az indexen rendszeresen előfordul, hogy a dolgozó (szerintük) a bruttó bért viszi haza..

LebensraumamOsten 2018.04.23. 08:35:09

@arabok balrol: Végre ezt is meglépik! Egy tökös ember!

Megfosztanák az ukrán állampolgárságától azt, aki részt vesz egy másik ország választásán

Sürgősséggel nyújtotta be 8279. számú törvénytervezetét Porosenko ukrán elnök, ami elvenné az ukrán állapolgárságot attól, aki

részt vesz más országok választásain
illetve ki- és belépéskor az országhatáron, valamint Ukrajna területén külföldi útlevelet használ

Az ukrán lapok szerint az intézkedés nyíltan azokat a krími lakosokat célozza, akik részt vesznek az orszországi választásokon, ám ettől még, ha elfogadják, pontosan ugyanúgy vonatkozni fog a kárpátaljai magyarokra.

sZulamith 2018.04.23. 08:36:41

@wadcutter: Megint tanultam valamit, köszönöm.

2018.04.23. 08:38:33

@LebensraumamOsten: Amúgy te a kettős állampolgárságot csakis bizonyos etnikumoktól vonnád meg, vagy tetszőleges más kettős állampolgárságú választókra is alkalmaznád? Vagy azért nem vagy te antiszemita...

tomfree 2018.04.23. 08:38:39

@VáradiJános: jaja, de itt nem szakmunkáról beszélt a hozzászóló ha elolvastad volna.

polpetti 2018.04.23. 08:39:25

"El lehet innen menni." (Gyurcsány Ferenc 2006.)

2018.04.23. 08:40:42

@polpetti: A rend kedvéért... Gyurcsány elhíresült mondata nem az átlagembereknek, hanem a járulékok ellen lázadozó munkáltatóknak szólt.

Lehetnék én is 2018.04.23. 08:42:17

@&roid: Azért nem lenne baj, ha szülés előtt megtanulná beosztani a jövedelmét. Esetleg nem a szülést tekintené jövedelemforrásnak. Abból már így is túl sok van, igaz, nem Lucának hívják őket.

Lehetnék én is 2018.04.23. 08:45:21

@ebella: ha kimegy kint is szolga lesz az óvónői papírjával, esetleg olyan oviban dolgozhat, ahol kelet-európai, meg még keletebbről jöttek gyermekei vannak. És ha ott is eltapsolja a keresetét, meg egyedül bérel világvárosban egész lakást, ott sem marad pénze.

kommentes nikk 2018.04.23. 08:47:29

Ez a Luca levél annyira kurvára kamu, és olyan demagóg szarság, hogy semmiben nem különbözik a migránsok fogják megerőszakolni a feleségeinket szólamoktól, színtiszta propaganda.

VáradiJános 2018.04.23. 08:47:57

@she_wolf: ez az, menekülj, patkánykurva!

John Doe3 2018.04.23. 08:49:59

@Ekrü: hazudsz. F: főiskolai végzettség. Az F12 haladja meg a szakmunkás minimálbért, ezt Luca 56 éves korában érheti majd el. Az F1-hez tartozó bér 122 eFt (bruttó).

VáradiJános 2018.04.23. 08:51:37

@LebensraumamOsten: “Végre ezt is meglépik! Egy tökös ember!”
Sebaj, majd mi támogatjuk őket. Legfeljebb kevesebb segélyt fizetünk majd a parazita pereputtyodnak

John Doe3 2018.04.23. 08:53:12

@Ekrü: az általad mondottakra biztos van valami forrás... ugye? Ja, nem.

user_man 2018.04.23. 08:56:13

@VáradiJános: helló, igy stílusod alapján elég komoly problémáid lehetnek az életben, flusztrációk, esetleg nemi identitásoddal nem vagy tisztában és igy a neten vezeted le a feszültséget, kéne egy jó orvos, talán segít . Én egy "proli" vagyok. Üdv

John Doe3 2018.04.23. 08:56:47

@Womb Raider: igen. A youtube-n látható felvétel az ominózus (fél)mondat végén le van vágva (a hangsúlyozásból is kitűnik). Teljes egészében: "El lehet menni innen[, itt lehet bennünket hagyni. Tessék, lehet menni, majd mi elleszünk a nyugdíjasokkal.]" Egyébként ld. ezt a linket :-))) www.origo.hu/itthon/20060616megbantottak.html

Brained 2018.04.23. 08:59:06

Ha egy országban egy 22 éves lány ellenség, aki le merte írni a korosztályát foglalkoztató maró kérdéseket, gyakolatilag tényszerűen és amennyire lehet nem a politikára élezve, az az ország elveszett.

Az az ország, ahol a 22 éveseket nem várja egy kép az élhető életpályáról, amin járva legalább az előrehaladás illúzióját megkaphatja, aminek hiányáról írta az a lány a szívbemarkoló posztját, az az ország halott.

Az az ország ahol a 22 évesek számára a választás a kötél, London, vagy a reménytelenség lehet, abban az országban hiába szülnek és nevelnek föl gyerekeket, az az ország halott.

Az az ország, ahol az átlagos és sehova született huszonéves számára az önálló élet és család megteremtése csak álom lehet, nem egy kis szorgalommal könnyen bejárható út, ahol egy huszonéves számára az önálló lakás szerzés egy illúzió, az az ország halott.

EZÉRT NE LUCÁRA HARAGUDJATOK!!!!!!

2018.04.23. 09:02:49

@Nancsibacsi: milyen igazad van! Senki ne menjen tanárnak! Mindenki legyen programozó!
Látod, ez a megoldás! Hisz programozóra szükség van, tanárra nincs!
De ha sok programozó lesz, nem jut mindnek munka, akinek igen, az meg alul lesz fizetve, hisz lesz aki átvegye a helyét, ha követelőzne...
Tanár nélkül meg ki fog képezni programozót???

Látod, ily bonyolult az élet, nem is érted. Jobb, ha megmondják, mit gondolj! Éljen a NER! Arccal a Habony felé!

Ekrü 2018.04.23. 09:02:52

@John Doe3: A pedagógus bértábla fenn van a neten.Bárki utánanézhet.

VáradiJános 2018.04.23. 09:04:08

@user_man: melyik billentyűzeten van ilyen közel egymáshoz az l és az r? Vagy csak a tiszta nemi identitásod zavart meg?

arabok balrol 2018.04.23. 09:06:01

@LebensraumamOsten: a szlovakoknal eddig is igy volt, megse vettek el senki allampolgarsagat....vagy hogy kepzelted jut egy KGBs mindenkire?

VáradiJános 2018.04.23. 09:06:28

@Brained: nem volt semmi baj a posztjával, a patkányok kapták fel és a hülye picsa elhitte, hogy most befutott, kálmán oleg celebet csinál belőle, de úgy fog járni, mint a fekete nővérke, ejtik mint a taknyos zsebkendőt

2018.04.23. 09:07:27

@szepipiktor: te tényleg ennyit látsz az egészből?

Nancsibacsi 2018.04.23. 09:08:37

@Könnyen elkaptuk, uram!: "milyen igazad van! Senki ne menjen tanárnak! Mindenki legyen programozó!"
Nézd meg hány férfi tanár, meg óvodapedagógus van - kb 1% se: nem véletlen. Mivel a pénz keresése a férfi dolga, ahhoz meg olyan szakma kell, amivel lehet is pénzt keresni.

"De ha sok programozó lesz, nem jut mindnek munka, akinek igen, az meg alul lesz fizetve"
Aha, persze, nyilván: mivel EGYSZER TALÁN szar lesz, ezért menjünk a MOST, BIZTOSAN szarra: legyünk tanárok, meg óvónők, esetleg könyvtárások. Zseniális stratégia :-D Ezek a munkakörök maximum hobbynak jók: ne unatkozzon otthon az asszony: bejár az óvódába dolgozni. Amit keres azt nyugodtan el is költheti kozmetikusnál meg fordásznál.

"Látod, ily bonyolult az élet, nem is érted."
Nem, az életet te nem érted, meg a Luca lány: ti picsogtok hogy kevés a pénz, én meg nem győzöm számolni meg költeni. Én életrevaló vagyok, ti meg nem.

Ekrü 2018.04.23. 09:10:52

@John Doe3: "az általad mondottakra biztos van valami forrás... ugye? Ja, nem."-Ja de. Google a barátod,beütöd,hogy óvónői fizetés és kiadja.

arabok balrol 2018.04.23. 09:13:54

@Könnyen elkaptuk, uram!: PROGRAMOZOhiany van minden europai orszagban

NOVERhiany van minden europai orszagban

SZAKMUNKAShiany van minden europai orszagban

_most_ 2018.04.23. 09:15:20

Az a félelmetes, hogy a fidesz rendszer kezd egyre jobban hasonlítani a szocializmusra, aki csak panaszkodni mer, aki nem hisz a fényes jövőnkben, az már a haza ellensége. Sokan azt mondják minek ment óvónőnek abból nem lehet megélni, ment volna focistának. Érdekes azért Nyugaton sokkal inkább megbecsülik a társadalmi munkákat, talán ezért is sokkak élhetőbb hely.

John Doe3 2018.04.23. 09:18:24

@Ekrü: már régen megtettem, de az nagyon nem téged igazol. Pl.: www.mennyitkeresel.hu/oktatas-neveles-fizetesek
Egyébként tudom, hogy hihetetlen, de sajnos, attól még igaz.

2018.04.23. 09:19:26

@VáradiJános: Írd le a véleményed, érvelj, vitatkozz, állj ki az igazadért (akár valós, akér csak vélt) de nem menj már le taga20 és pajtijai szintjére. A funkciótlan trágárság nem nyomatékosít.. csak feltesznek egy polcra.

2018.04.23. 09:20:06

@eastern: hvg>fakenews!!! ;) Így már nekem is felmerültek kétségeim.

_most_ 2018.04.23. 09:23:46

Azért érdekes megfigyelni, hogy a fidesz szavazók mennyire a párt propaganda által felépített alternatív valóságban élnek, hiába látják saját szemükkel a valóságot, végsőkig védik Mészáros százmilliárdjait.

Fazakas László 2018.04.23. 09:26:16

@Toadwart66: - AHA!
Arról vagyok híres ...

2018.04.23. 09:28:26

@_most_: Arra gondolsz, hogy a büszkén masírozó , tüntikéző ~tízezres tömeg azt skandálta, hogy "Mi vagyunk a többség!"

:)

Fazakas László 2018.04.23. 09:30:18

@_most_:
Miért is?
Talán gyurcsányiét kellene? Vagy mondjuk - Simon Gáborét?
Máig nem derült ki, honnan van az a sok pénze - a tanári végzettsége után. ..

Avagy - olyan jól fizette volna az mszp az "ilyen" simongáborokat?

martineden 2018.04.23. 09:31:03

@hopp11:,, Ott a magyarnál jóval nagyobb fizetések vannak, ám az albérleti díjak is sokkal magasabbak"....Sosem jartal meg kulfoldon fidesz csicska.Jo kernyeken (Pl.Amszterdam)egy szoba 300-350 Eur, kis lakas 600-650 Eur, kb 150 negyzetmeteres haz 1000-1200 Eur.A fizu viszont legalabb negyszerese a magyarnak.

eastern 2018.04.23. 09:32:19

@Womb Raider: Nem csak a hvg-n, Indexen és 24.hu-n is láttam ezt a hírt, vagyis a "megbízható" libbant portálok is lehozták..

Nancsibacsi 2018.04.23. 09:33:46

@_most_: "Sokan azt mondják minek ment óvónőnek abból nem lehet megélni, ment volna focistának."
Focizni nem tud már megtanulni, ahhoz öreg. De mondjuk tanuljon meg gipszkartonozni, vagy csempézni - azt pár hónap alatt meglehet -, és kereshet annyit amennyit akar. De pl. az se merült fel senkiben, hogy ha olyan jó óvónő a csaj, akkor elmehetne egy magánoviba, és hazavihetne mondjuk havi 3-400ezer NETTÓT a szakmájában? Ja, hogy oda a sz.rokat nem veszik fel, mert gazdagék megnézik mire fizetik ki a havi 200ezret gyerekeknként? Hát az biztos.

Azért tart itt ez az ország ahol tart, mert ha probléma van, akkor mindenki csak picsog, és senki se próbálja megoldani. Festő végzettségű, 20 éve segédmunkás ismerősöm picsog a facsén, hogy "emeljék duplájára a minimálbért". Ő miért nem dolgozik a szakmájában? Akkor nemigen érdekelné mennyi a minimálbér, mert napi 30-ért már csak barátoknak menne el. Ha befizeti a KATA-t, még mindig maradna napi 25, ami azért nem rossz pénz.

Az általad istenített nyugaton szerinted mindent megrágva raknak az emberek szájába, azért tartanak ott, ahol? Nem valószínű.

Nati Walter 2018.04.23. 09:39:52

balosoknak........ha annyira okosak vagytok hogy sikerült igy beszopni a választást? :-)

_most_ 2018.04.23. 09:40:54

@Nancsibacsi: az emberek nem hülyék, Nyugaton simán meg lehet élni óvónőként, sokan el is mennek. Tudod a hanyatló Nyugaton kicsit jobban érdekli az államot hogy a gyerekekkel foglalkozó embereket rendesen megfizessék, mint az elvileg családbarát Orbán kormányt.

2018.04.23. 09:41:21

@martineden: Naaaaaaa.... 4 000 euro-s bruttó, egy ovónőnek, pályakezdőként? :) huncit vagy..

Gleccsertetű 2018.04.23. 09:48:00

@6. Ienin: maradjunk annyiba, h te a megbeszélt randira nem merted odatolni a pofád, pedig te kezdeményezted

ZX 2018.04.23. 09:51:01

@Womb Raider: Tüntikézünk mi? Ha meg beszántjuk az MTVA-t akkor meg az a baj. Amúgy meg 51%-kal még mindig mi vagyunk a többség. Jaja, tudom a kör középpontja hazugsággyár megírta, hogy 70%-kal nyert a fidAss. Nem is értem miért nem egyből 100%-ot írtak, az sokkal hihetőbb lenne.

Nancsibacsi 2018.04.23. 09:52:04

@_most_: menjenek. De komolyan: lehet csomagolni, menni, szerencsét próbálni. Nincsenek határok, mindenki oda megy ahová akar, ott boldogul ahol tud. Én biztos nem fogom senkinek se mondani, hogy ne menjen, meg nem fogok leállni azon vitatkozni, hogy milyen előnyei meg hátrányai vannak a kiköltözésnek meg a maradásnak. Egy dolgot ne csináljon senki: NE PICSOGJON. Mert a picsogással nyugaton se fog bevágódni. Én ismerek rengeteg embert, akik nyugaton szedték meg magukat, amikor még nem volt ennyire triviális kimenni - egy közös tulajdonságuk van: panaszkodni őket sose hallottam még.

Nancsibacsi 2018.04.23. 09:55:02

@ZX: "Amúgy meg 51%-kal még mindig mi vagyunk a többség."
Nemhogy többség nem vagytok, de olyan sincs hogy "ti". Senkik vagytok, mert egy jelöltetek se volt a választásokon. Nincs pártotok, nem voltak egyéni jelöltjeitek - így jártatok. Ez a nagy büdös igazság. És mivel - bármennyire is fáj - demokráciában élünk, ezért legközelebb 4 év múlva próbálkozhattok, és - bármennyire is fáj - addig rohadt sokat kell dolgoznotok, és milliárdokat kell beleraknotok (igen, a saját pénzeteket), ha azt akarjátok, hogy (a nem létező) "ti" nyerjen a következő választásokon.

Melee 2018.04.23. 09:55:24

Megnyugtatok minden Fidesztrollt, ezek után Luca valószínűleg meg fogja találni a módot arra, hogy elmenjen. Szerintem levonta a következtetést, hogy ennyire becsüli Orbán állama a magyarokat.
De hogy Ottó miként találja meg a módot arra, hogy helyette szüljön, arra nagyon kíváncsi vagyok.

VáradiJános 2018.04.23. 09:56:02

@Womb Raider: igazad van, így kezdtem, de taga20 ès pajtijai elèrtèk, hogy màr nem akarok èrvelni, csak jól belèjük rúgni .... szavakkal

kritizator 2018.04.23. 09:57:18

@F1 L M: Sajnos, Viktor nem volt biztos benne, hogy utalvány nélkül is ilyen eredmény született volna:)

2018.04.23. 10:00:49

@ZX: Tippelek... nem matematika tanár vagy!

A fidesz listán 49%-ot vitt, egyéniben meg ~85%-ot. Vagy vegyük hozzá az otthonmaradottakat, akik szerintem (nekem miért ne lehetne a tiédtől eltérő véleményem?) úgy gondolták, hogy minden rendben van így, folytassák amit elkezdtek 8 éve.

Másfelől te milyen alapon vonsz össze a szélsőjobbtól a horizont balszéléig mindenkit? Biztosan jó lenne egy olyan szövettség, amiben a náciktól a liberálisokig mindenki egymás nyakába borulna? Az oké, hogy Heller éhes gyomra már ezt is bevenné, de nem vagyok benne biztos, hogy egy Jobbik szavazó tapsolna egy Jobbik-Együtt-Momentum -Lmp-Mszp koalíciónak..míg egy fidesz-jobbik kormányt még nagy duzzogva elfogadna.

2018.04.23. 10:01:23

@arabok balrol: orvoshiány van minden országban. Tehát a logikád szerint Magyarországin nincs szükség óvónőre...

Orbán Viktor 2018.04.23. 10:03:01

Tisztelt Polgártársak, Duna Józsi, Vám és Pénzügyőrök, Wombatok, Patkányok, Vakondok, Jegyzők, Csupasz Nők, Árvízi hajósok, Szegfű árusok, Narancsimportőrök!

Anikó! Ma este kettesben leszünk otthon. A kedvenc a fehérneműmben várd a te kis diktátorod! :p

A mai soros oktatás a Soros tervről, amelynek végrehajtásán a legjobb úton járunk, elég végignézni a sorokat.
A nemzet tökéletes elpusztítása a megosztásán alapszik, amennyiben a gazdasági megingatása nem lehetséges bújtatott módon.
Az ékverés tökéletesre sikeredett és reped hasad, tökéletesen válik sok-sok részre a társadalom. Ebben van a lényeg tisztelt Kétharmadia lakói! Megosztjuk majd dühöt keltünk bennük és egymás ellen fordulnak és ezzel megindulnak első körben megindulnak a verbális gyilkosságok aztán remélhetőleg új megindulnak a leszámolások.
Milyen szép is így az élet! Már várom, amikor a Budai Várból nézhetem, hogy vérvörössé válik a Duna.
Gyűlöljétek egymást tiszta szívből mindenhol, az utakon, a szomszédot, a boltban, a plázában, mert biztos szemét MSZP-s de tuti jobbikos ha meg MSZP-s vagyok akkor biztos egy mocskos Fideszes. Egy biztos ellenzéki számomra. Ez az tisztelt polgártársak! Ez maga a soros terv.
A STOP soros bújtatott üzenete igazából a GO SOROS GO.
A Föld intelligenciakészlete állandó csak egyre többen vagyunk rá.

Kellemes lopást mára, én is megteszem a magamét! Jó gyűlölködést mára is!

Hajrá Magyarország! A mi országunk, csak mi lophatjuk el!

VáradiJános 2018.04.23. 10:04:14

@ZX: 51? :)

Ès ki az a “mi”?

2018.04.23. 10:04:15

@Melee: "Szerintem levonta a következtetést, hogy ennyire becsüli Orbán állama a magyarokat."

...és vajon mennyire helytálló a következtetés, ami egy kávéfőzőhöz fűződő állampolgári jogtól való megfosztottságban gyökerezik???

Én egy sörfőzdét követelek!!! Jön a nyár és milliók szomjaznak! Sörfőzdét minden villa kertjébe!

2018.04.23. 10:04:45

@Nancsibacsi: nem. Mivel szükség van tanárra, az állam dolga, hogy biztosítsa. Az oktatás nem maszek ma még. Ha alulfizeted, csak a selejt fog ott dolgozni, muszájból. Viszont jó programozó csak jó képzés után lesz az emberből. Tehát jó tanárra van szükség.

ZX 2018.04.23. 10:06:04

@Womb Raider: Mondjuk te sem az vagy. Ha pl. az összes fideszes egyéniben 46%-kal viszi a körzetek 85%-át az nem azt jelenti, hogy a nép 85%-a rá szavazott.
Másfelől a többség azt akarta, hogy ne a fidass.Akkor is, ha nem értenek egyet mindebnben.

2018.04.23. 10:07:57

@Nancsibacsi: a haza nem lehet kisebbségben! Egy demokratikus választás után mondta...na, ki?
Vele sem értettél egyet?

2018.04.23. 10:09:00

@Womb Raider: dohányboltot kaptál, kuss legyen!

Lehetnék én is 2018.04.23. 10:23:31

És azokkal a 25 év alatti Lucákkal mi legyen, aki nem óvónő és még sincs önálló lakása, kávéfőzővel?
És a nem Lucákkal?
És a nem 25 év alattiakkal?
És azokkal, akik nem hiszik el, hogy előbb dolgozni, küzdeni kell, azután vagy összejön vagy nem a habzsidőzsi.

Hozzászólok 2018.04.23. 10:31:09

@ZX: 51 %
???
nem jott letre koalicio. sot sorra buknak az osszefogo ellenzeki vezetok amiert szembementek minden politikai elvukkel.

raadasul a legnagyobb tervuk az volt hogy rovid jogi rombolas utan uj valasztasokat irnak ki.
gazdasagilag total bukta lett volna az orszagnak.

Hozzászólok 2018.04.23. 10:33:06

@Lehetnék én is: ja. nekem se volt 25 evesen sajat lakasom.
es kv fozot meg milyet akart. olyan oroloset? ujonnan? nem derul ki a sirankozo posztbol

2018.04.23. 10:37:14

@Könnyen elkaptuk, uram!: Tudod melyik tényállás az, amikor valakiről más előtt a becsület csorbítására alkalmas tényt állítasz vagy híresztelsz, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használsz?
Esetedben ez lehet akár minősített is, mert aljas indokból teszed :)

és most jöhet állításodr az aigazolás. Melyik dohánybolt az enyém?

2018.04.23. 10:37:49

Mert szervezett elszegényítés zajlik ebben az országban azokkal szemben, akik nem hódolnak be. Valamint szervezett (még) médiapogromok azokkal szemben, akik emiatt felszólalnak. Ez cigóvilág!

ZX 2018.04.23. 10:38:35

@Hozzászólok: Ja, hogy te ilyen jövőbelátó vagy és tudod mi lett volna akkor ha. A jövő heti lottószámokat megmondod nekem?

@csentecsa: Ha ennyire biztos volt a győzelem minek írták át a törvényt, hogy feléjük lejtsen nem is kicsit?

citrix 2018.04.23. 10:39:19

Mészáros Lorenzó, a nemzet gázszerelője. A hihetetlenül szorgalmas, tehetséges, malachízlalótól az atomerőművekig mindenhez értő és legjobb munkát végző polihisztor. Egy jó gázszerelő mindenhez ért. Már a megjelenése is intelligenciát, műveltséget tükröz, hát még ha megszólal ez az igaz magyar ember. Elképesztő hogy egy ilyen ostoba fajankó, tanulatlan barom mire képes vinni pillanatok alatt a miniszterelnök strómanjaként. Róla meg lehet formázni a fidesz szobrát, emberi alakba öntve.

agarik 2018.04.23. 10:39:23

Eredeti forrás bezzeg nincs.

Az "agyhalottas" link keltett némi reményt, de nem ezt a kifejezést használták eredetibe.

:(

2018.04.23. 10:39:56

@ZX: Mutass ilyesféle választási rendszert a világban... legalább egyet..
:)

Az megvan, hogy az unió vezetői (pedig ők aztán utálják orbányt, ahogyan a csövön kifér) ők is nyugtázták az eredményt, gratuláltak és várják a közös munkát.

Szóljatok apátoknak, hátha megrendezi nektek a Majdanos buli második felvonását.. csak azért imádkozz, ne te kerülj célkeresztbe.

VáradiJános 2018.04.23. 10:41:28

@csentecsa: “Macron ellen tüntetnek a francia egyetemisták.”
Kizárt, ne hazudj, te náci fidesstroll

2018.04.23. 10:42:45

@ZX: Tanulmányozd a 1994-es választást, amelyen a szocik összepacsiztak a szadesszel és úgy lett 2/3-uk. Súgok: kevesebb szavazattal sikerült a fegyvertényt megvalósítani. Szóval eddig 2 szavazási rendszer szerint is ki lettetek pics@zva, , mit szeretnétek?

LebensraumamOsten 2018.04.23. 10:43:49

@VáradiJános: Hát, azok a srácok akkor már nem jönnek rátok szavazni úgy néz ki. Nem akarják, hogy Porosenko mint hontalanokat idegenrendészeti eljárás alá vonva végérvényesen kizsuppolja őket és kisajátítsa a vagyonukat, hiszen hontalan nem szerezhet tulajdont Ukrajnában. Höhöhö. Annyit sose tudtok nekik fizetni, hogy megérje nekik átjönni.Szerencsére nincs miből. Hihihi!
Támogathatjátok őket. Még... Aztán úgyis a ti családjaitoktól vesszük vissza duplán. Lehet, hogy ők is hontalanok lesznek majd.

VáradiJános 2018.04.23. 10:44:07

@citrix: ja, a barom lorenzo mèg egy àllami üdülôt sem tudott àllami kölcsönbôl privatizàlni

LebensraumamOsten 2018.04.23. 10:46:57

@Womb Raider: Hát igen. Gyuláék úriemberek voltak. Nem éltek vissza a felhatalmazással. Pedig, ha begyűjtöttek volna benneteket, most milyen jó lenne.

ZX 2018.04.23. 10:47:45

@Womb Raider: Igen? És? Utána átírták a törvényt azért hogy örökkön örökké uralkodhassanak és lophassanak?
Hogy mit szeretnénk? Hogy ne a mi pénzünkből folyjon hazugság a köztévéből meg a fideszes szennylapokból. Hogy ne a mi pénzünkből gazdagodjon a pénztáros meg orbán. Hogy ne nagypofával nyomják, hogy ide nem jöhetnek migránsok közben meg tízezrével engedjük be őket, közben meg milliárdokat lopjanak. Folytassam még?

2018.04.23. 10:50:02

@Womb Raider: mivel a kávéfőzőtől a sörfőzőn át jutottunk el a dohányboltig, nem hiszem, hogy bármit állítottam volna rólad...csupán azt, hogy nem kapsz sörfőzdét, már kaptál dohányboltot. Mivel ez a sörfőzdés logikára épülő válasz, itt a személyes névmás általános. Tehát, ahogy te sem konkrétan magadra szabtad a sörfőzde követelését, hanem általános, társadalomra kiterjedő utalás, így én sem konkrétan rád gondoltam. De úgy látszik, fájt...

konrada 2018.04.23. 10:50:05

@Hozzászólok:
...biztosan nem, mert ki lenne olyan hülye blogoló, hogy olyant tegyen ki véres zászlóként - rögmagyar valóságot bemutatva egy olyan egyetemistát, akinek az a legnagyobb problémája, hogy nem tud megvenni egy olyan kávéfőzőt, melyet a többi magyar 90%-a sem enged meg magának.

...a 2 ezer forintos kotyogó fogott rajta ki!

LebensraumamOsten 2018.04.23. 10:50:16

@Melee: Ottó állandóan szül. Mindenféle hazugságot. Amúgy nem az a fontos, hogy Ottó szüljön-e, hanem az, hogy Ottó ne szaporodjon tovább.

2018.04.23. 10:51:09

@konrada: a kotyogó példa. Tudod mi az? Nem a kotyogó, a példa.

LebensraumamOsten 2018.04.23. 10:52:38

@VáradiJános: Annak érdekében, hogy megadjam neked a kezdő löketet redvás cigány, bármikor megdöntöm a világrekordot! Tudod, az akarat, ha nagyon vágyunk valamire.
Voltál katona? Borotválkozz meg!
Tedd anyádba!
Házhoz jöttél a lófaszért!

konrada 2018.04.23. 10:54:52

@ZX:
...arra gondolsz, amikor gyakorlatilag az önkormis választás kampánynyitója előtt nem írták át a választási törvényt, nehogy már azon múljon az önkormis többség, hogy összefog az ellenzék, pedig megtehették volna?

Rettegek mert ballib vagyok 2018.04.23. 10:54:58

@Könnyen elkaptuk, uram!:

www.miniszterelnok.hu/orban-viktor-a-kossuth-radio-180-perc-cimu-musoraban-25/
Az országot, ha politikus vagy, szolgálni kell; akkor is, ha vesztesz, akkor is, ha nyersz, ott kell szolgálni, oda kell állni, ahová az emberek állítanak, de ettől még szolgálni kell. Mindig próbálják kiforgatni, de én tartom továbbra is azt a véleményemet, hogy a haza nem lehet ellenzékben. Te lehetsz ellenzékben, de a haza sohasem. Tehát akkor is szolgálnod kell a hazát, hogyha éppen egyébként ellenzékben vagy. Mert van mindannyiunk, a kormánypárt meg az ellenzék feje fölött, a magasban van egy haza. Egymással lehet birkózni, de nem a haza rovására, a hazát szolgálni kell. Aki ezt nem érti, nem alkalmas politikusnak, és jobb, ha szedi is a sátorfáját.

arabok balrol 2018.04.23. 10:55:00

@_most_: Fizess te is havi 1000 eurot az oviert mint nyugaton s mindjart meg lesz fizetve az ovono.

Hozzászólok 2018.04.23. 10:55:13

@konrada: aha. ha az kifogott rajta akkor egy bfsz.
inkabb egy 15 20 ezrest akart volna venni. de ugye nem nevezi meg pontosan.

konrada 2018.04.23. 10:56:23

@Könnyen elkaptuk, uram!:
jaja.
...hát ölég hülye példa, de hát mindenki azzal példálózik, amit ismer, és számára valóban probléma...

Hozzászólok 2018.04.23. 10:56:27

@ZX: hat nem kell ehhez jovobelatonak lenni, mar a kampanyban elhangzott.

VáradiJános 2018.04.23. 10:57:31

@LebensraumamOsten: höröghetsz itt, lúzer, nem oszt, nem szoroz

ZX 2018.04.23. 10:58:37

@Hozzászólok: Mi hangzott el? Hogy gazdasági buktát akarunk? Ahhahaha.

2018.04.23. 10:59:22

@ZX: Tehát nincs példád választási rendszerre, ahol a kisebbség kormányzott.. értem. Akkor ez kipipálva.

A választáson a zászló nektek éppen úgy állt, az urnazáráskor ünnepeltétek a nagy számú részvételt, mintegy bizonyítékát a népakarat felszínre törésének, a kormányváltó hangulatnak. Reggelre fordult a világ, és azóta nagy lendülettel magyarázkodtok...

Senki nem mondta, hogy nem engedünk be arra valamilyen okból méltó/alkalmas embereket, csak egyet kértünk: az ország dönthesse el, kiket fogad be. Ne pedig egy , az állam polgárai által nem számonkérhető grémium. Érzed a különbséget?

Horn pedig lavírozott, örült, hogy a nudli többségéből úgy-ahogy használható kormányzásra alkalmas koalíciót bírt összekalapálni. Viszont nagyobb horderejű döntéseket nem mert meglépni az őket rendszeresen zsaroló szdsz-el összefogásban. Utálták egymást, ahogyan ez később, a Medgyessy kormány megpuccsolásakor is felszínre tört.
Amúgy mihez kezdenétek, ha a fidesz behúzta volna a kormányba a Jobbikot? Az elegendő legitimáció lenne? Ti akkor is a pálya szélén üvöltözhetnétek.

arabok balrol 2018.04.23. 11:01:44

@Könnyen elkaptuk, uram!: hogyne lenne szukseg ovonore

Olyan ovono ellatottsag sehol nincs nzugatomn mint a keleti blokkban, meghet a gzerek meregdraga oviba, allami hely nincs, vagy olyan h feher ember be nem adja oda a kolket....

namosrt, draga maganovi van a fovarosban is, s ott nem is 2``00ezret keres az ovono

Fülig José 2018.04.23. 11:02:05

@csentecsa: nem beszélve arról, Kádár mekkora geci volt...Rákosi még nagyobb, Hunyadi Mátyás meg a legnagyobb! most viszont már 8 éve a vajda kormányoz, nem is változott semmi...(leszámítva, hogy a putri minden tagja csilliárder lett). ezt érted, retardált?

2018.04.23. 11:02:51

@Könnyen elkaptuk, uram!: Akkor azt írhattad volna: volt aki kapott dohányboltot, te nem kapsz sörfőzdét.

Te viszont konkrétan azt sugalltad, én, mint trafikos, már ki vagyok fizetve..
:)

konrada 2018.04.23. 11:03:59

@Womb Raider:
...pedig van.
...elég ha 32-es német választást, vagy a 47-es magyar választást nézni...

2018.04.23. 11:04:17

@Fülig José: Nocsak, egy asztalos...... egy sört kérsz?

2018.04.23. 11:08:29

@konrada: Melyik '32-est?
Amúgy ugye megvan, hogy az ellenzék töketlenkedésének hála kerülhetett hatalomla Hitler?
"Az 1932-es választások meglepetést keltettek. Franz von Papen kancellár kísérletet tett arra, hogy a kormányzati felelősség megosztásával csökkentse a nácik népszerűségét - alkancellári pozíciót ajánlott fel Hitlernek, aki azt visszautasította. A kialakult parlamenti patthelyzetet egy újabb választással vélték megoldani, (1932 november), amelyen, bár több mint 4%-ot veszített népszerűségéből az NSDAP (230 helyett csak 196 mandátumot szerezve), lényegi változás nem következett be. A baloldali pártok nem tudva félretenni egymás közötti ellentéteiket - a kommunisták mindvégig ragaszkodtak a proletárdiktatúra elméletéhez - képtelenek voltak koalíciós összefogás megteremtésére, így egyedüli lehetőség a nemzetiszocialisták kormányzati pozícióba engedése volt. "

Hozzászólok 2018.04.23. 11:08:39

@citrix: meg szerencse hogy a hajdani főúttörő milliardos gyurcsany pszichopata az ollllyan nagyon joember hogy meg egy migrit is befogadott vagy 2 napra.
inkabb megint ot kellett volna valasztani.

ja neeem a juhaszt aki megverte a feleseget!

vagyis nem. a vona gabor a wcn csucsoritve egy kiskutyaval. az lett volna a jo miniszterelnok.

nem nem. bocsanat. feketegyor lett volna a jo mert lila kampanyszinnel, allatijo tuntiket szervez. buli. o kellett volna.

vagy inkabb az onmagaval pofozkodos vitaba keveredo lmp? az jo iranyito lett volna.

lassuk be szomoruan
amig nincs olyan ellenzek aki valaszt ad az europai migracio kerdesere ES a korrupcios stb hibakra addig marad a racionalis tobbseg valasztasa.

ZX 2018.04.23. 11:09:30

@Womb Raider: "Senki nem mondta, hogy nem engedünk be arra valamilyen okból méltó/alkalmas embereket," A vajdád helyeselt, hogy az Őcsényiek elzavarták azokat a menekülteket akiket ő maga engedett be. Te nem véletlen a kör középpontjánál a prosti srácoknál vagy a ripacsnál dolgozol véletlenül bérhazudozóként?

"Amúgy mihez kezdenétek, ha a fidesz behúzta volna a kormányba a Jobbikot? " Ez szerencsére soha nem történik meg. Az elején még a jobbik volt a láncos kutya, de rájöttek arra, hogy ez a szerep nekik nem felel meg.

Hozzászólok 2018.04.23. 11:10:27

@ZX: jaj ne tettesd mar magad.

de egyebkent a gazdasagi bukta is elhangzott.
a gazdasag elemzo elorejelzo cegek szajabol

az ellenzek szajabol az elorehozott valasztasok hangoztak el.

citrix 2018.04.23. 11:11:01

@VáradiJános: A hihetetlenül tehetséges nemzeti gázszerelő kizárólag állami pénzből lett secperc alatt multimilliárdos. Az üzleti szférát valahogy nem nyerte meg rátermettségével. Külföldre is csak stadionokat épít és focicsapatokat vesz, állami pénzből. Kár hogy olyan szép ostoba arca van hozzá és a kommunikáció se az erőssége. Úgy általában semmi nem az erőssége a strómanságon kívül.

2018.04.23. 11:12:33

@konrada: Vagyis azért végül az alakíthatott kormányt, aki a legtöbb szavazatot/mandátumot szerezte.. igaz, ettől még nem lett többsége. Te mely pártot bíztad volna meg nálunk kormányalakítással? Nem ciki, hogy a Parlamentbe jutott összes ellenzéki párt nem tudott annyi választót felsorakoztatni (listán) mint a fidesz és egyéniben meg volt, amelyik egyet sem? De, ez bizony szomorú és nem tükrözi a felemlegetett nagy társadalmi egyetértést és támogatottságot kormányváltást illetően.

VáradiJános 2018.04.23. 11:13:44

@Fülig José: tagapati! Mi alapján váltogatod a nickjeidet? Hangulat? Sorsolás? Klárika eldönti?

ZX 2018.04.23. 11:14:04

@Hozzászólok: Miért a fidass milyen választ ad amigrációs kérdésre ÉS a korrupcióra?

2018.04.23. 11:14:36

@ZX: Látod, a szadesz nem volt ennyire finnyás, és minden alkalommal ők csóválták a kutyát. '94-ben is... én kedveltem Horn-t, de ezt soha nem bocsátottam meg neki. (Szerintem ő sem magának..)

ZX 2018.04.23. 11:14:46

@Hozzászólok: "de egyebkent a gazdasagi bukta is elhangzott.
a gazdasag elemzo elorejelzo cegek szajabol" Melyik szennylapban írtak róla?

VáradiJános 2018.04.23. 11:15:28

@citrix: és? Mindenki tudja, hogy ki mészáros és kinek gyűjt. Ennek ellenére sem kelletek. Ciki

Hozzászólok 2018.04.23. 11:15:46

@ZX: fidass?
segg?
most ez mar az ervelesed resze?

2018.04.23. 11:16:51

@arabok balrol: "namosrt, draga maganovi van a fovarosban is, s ott nem is 2``00ezret keres az ovono"

Nah , ja... de a kishölgy érzésem szerint inkább örülne az állami szektorban elvárt teljesítményért versenypiaci bérezésnek... (Kétségtelenül jó kombináció..)

VáradiJános 2018.04.23. 11:17:01

@Hozzászólok: egy seggtől kaptak ki szégyenletes mértékben

VáradiJános 2018.04.23. 11:22:19

@Womb Raider: hogy is hívták azt a nővért aki szintén elhitte, hogy a balfácánok sztárr csinálnak belőle, de aztàn ejtették és majdnem öngyilkos lett? Na, nem ugrik be a neve, vmi mária. Pár hét múlva luca neve nem fog beugrani

ZX 2018.04.23. 11:24:59

@Hozzászólok: Ja, hogy másba nem tudsz belekötni?

citrix 2018.04.23. 11:26:13

@Hozzászólok: Ember, elolvastad amit leírtál?! Minősíthetetlen.

Hozzászólok 2018.04.23. 11:28:51

@citrix: @ZX: jaj.
bocs. nem akartalak megbantani benneteket.
tenyszerusegeben persze igaz mind.
csak ugye a beallitas. az fáj.

esetleg gondolkodjatok el ezen a sajat kommentjeitek megfogalmazasanal is majd.

VáradiJános 2018.04.23. 11:29:32

Vicces, hogy mennyi új balfácán nick keletkezett itt az újabb nyakonverés után és mennyi ment pihibe. Nem akarják, hogy idézgessük nekik az április elotti nagyképű jóslataikat. Remélem ghost nem lett öngyilkos

citrix 2018.04.23. 11:31:43

@VáradiJános: Papírja van róla hogy stóman. Hogy kinek a strómanja azt egy bölcsődés is vágja. A választás eredménye és szabályai, a disznóólba bejelentett ukránok és a levélben szavazó "magyarok", a rendszerleállás és követhetetlenség, az erzsébet utalvánnyal megvásárolt falusi éhenkórászok döntésével nyert a fidesz. Az ország szavazóinak egyharmada voksolt mellettük, mégis kimatekozzák maguknak a kétharmadot. Szép munka: éljen Rákosi, éljen a Párt.

konrada 2018.04.23. 11:33:27

@Womb Raider:
...a 2.-at, mert ott valóban egy olyan kisebbségi párt kapta meg a megbízást, amely nem tudott valóban működő koaliciót létrehozni se.
...de aztán égett a Reichstag...

...szóval van arra példa, hogy kisebbségben beszavazott párt kapjon kormányzati megbízást, csak annak nem szokott jó vége lenni...

VáradiJános 2018.04.23. 11:36:33

@citrix: Imádott Angliátokban 85 százalékuk lenne.

VáradiJános 2018.04.23. 11:37:22

@citrix: és imádott merkel bácsitokra a németek többsége szavazott?

konrada 2018.04.23. 11:38:43

@VáradiJános:
...megvan ő, csak azóta nicknevek átírásával sokasítja magát, hogy végre igaza legyen abban: mindenki ugyanaz...;))

VáradiJános 2018.04.23. 11:39:31

@citrix: és kavarhatod bármennyire: a belföldön élő szavazók többsége rájuk voksolt. Vagy ötnek kéne számolni a balfácánokat, kvótát szeretnétek mint a niggerek az amerikai egyetemeken?

VáradiJános 2018.04.23. 11:40:39

@konrada: nem tudom, sok hülyét olvasok mostanában is, de nem érzem a butasáda jellegzetes szagát

VáradiJános 2018.04.23. 11:41:24

@citrix: de így is nézheted: egy bözsi utalvány többet ér és többet tud nálatok

Fülig José 2018.04.23. 11:46:48

@Hozzászólok: te majom...8 (nyolc) éve lop a vajdád, de te még mindig a "bezzegagyurcsányjuhászhorn" -nál tartasz...ki kéne húzd a fejed a seggéből.

ZX 2018.04.23. 11:47:22

@VáradiJános: Csak az imádott angliában nem hazugságokra gyűlölet-és félelemkeltésre épül a kampány. Anélkül meg a béke seggét sem sikerült volna elérnetek.

Cycmen 2018.04.23. 11:48:23

Sokan mennek, sokan vissza is jönnek, mindenkinek szíve joga! A 22 éves picsával az a baj, hogy reklámozza és politikát sző bele. Édes kis bogaram! Visszafelé számolva úgy nézem hogy Gyurcsány alatt a barbi baba és később a pattanások voltak a "szakterületeid" ne hasonlítgass! Ha annyira kétségeid vannak kérdezd körbe az idősebb kolléganőidet mi volt itt akkor. Elhiszem hogy nem keresed halálra magad, az óvónői szakma is hivatás mint néhány másik alulfizetett meló, ha több a telefonszámlád, szoliszámlád stb. mint a fizetésed akkor menj, de ne oszd az észt mert kapsz a pofádra ahogy most is!

konrada 2018.04.23. 11:49:11

@VáradiJános:
...sokak itt élik ki, hogy végre hülyék lehetnek - valószinűleg elfojtott mazihizmusukat kitéve.;))

...amikor néha kiesett a szerepből, azért látszott nála is, hogy nem tömény sötétség, csak provokáló trollság van mögötte.;)
(Tudod, mint anyádmajma, aki(t) könnyenelkaptuk, vagy a Highup, aki meg szvsz. kifejezetten vicces a ballib 27-es nickjében...;)

Berelhetoreklamfelulet 2018.04.23. 11:50:55

@ZX:
jaja, a brexit szavazás megnyerői sem arra építettek
ja...
várj...

konrada 2018.04.23. 11:51:20

@konrada:
mazo... ...de tényleg! az i és o egymás mellett van....

Hozzászólok 2018.04.23. 11:51:43

@Fülig José: lofsz. logoval. hm. igyekszel elfogadtatni az erveidet latom.

szoval en igyekeztem csupa aktualpolitikai elemet felsorolni.
a noveres is viszonylag uj. a latvanymigribefogadas is 2015 os

de a pofozkodas pl total friss.
mi bajod ezzel.

citrix 2018.04.23. 11:52:18

@VáradiJános: Hát persze. Migráns, Soros, Párhuzamos. Nem a kocsmába kellett volna járni hanem iskolába.

ZX 2018.04.23. 11:53:33

@Berelhetoreklamfelulet: És hű de jó lett nekik utána... ja nem. Azóta felébredtek és ma már nem úgy alakulna a szavazás ahogy akkor. Vajon a magyarok nagy része mikor ébred fel végre?

Cycmen 2018.04.23. 11:53:58

@VáradiJános: "Vicces, hogy mennyi új balfácán nick keletkezett itt az újabb nyakonverés után és mennyi ment pihibe. Nem akarják, hogy idézgessük nekik az április elotti nagyképű jóslataikat. Remélem ghost nem lett öngyilkos"

Mindketten tudjuk hogy ugyanazok maradtak itt. Csak kisebb a pofájuk mert nagyon rájuk dőlt a saját szaruk. Nincs ezzel baj, azért mi szívathatjuk őket továbbra is.

citrix 2018.04.23. 11:54:32

@VáradiJános: Ez olyan szép mint maga Mészáros ahogy megszólal. Egy igazi csoda.

VáradiJános 2018.04.23. 11:56:12

@konrada: highup, taga, stb valóban az értelmesebb kukacok, de ghost esetében nem tudok egyetérteni veled

citrix 2018.04.23. 11:57:44

@arabok balrol: Jól látod, a parasztoké a kétharmad. Meglátjuk mire jut vele aki oda szavazott, tapsikolhatnak a Vitya-Putyin szovjetorosz tagsághoz. A fogalmatlan parasztoknak a disznóólba jó lesz, úgyis oda vannak bejelenve.

ZX 2018.04.23. 11:59:33

@Hozzászólok: Mer' ugye egy fideszes sem veri a feleségét...pardon... mármint egyik felesége sem esik át a vak komondoron ugye?

Cycmen 2018.04.23. 12:01:47

@ZX: Nem, mi fideszesek nem verjük a feleségeinket, hanem a tiéteket dugjuk! :D

VáradiJános 2018.04.23. 12:04:54

@citrix: sokra mentél vele, balfácán

VáradiJános 2018.04.23. 12:07:19

@citrix: és vajon polgármester hogy lett? Hülye az egész falu? Tudom: fèltek

VáradiJános 2018.04.23. 12:08:50

@citrix: “A fogalmatlan parasztoknak a disznóólba jó lesz,”
Vicces amikor egy ilyen mondatot leír a nagyon tanult kiválasztott.
N

ZX 2018.04.23. 12:09:41

@Cycmen: Maximum álmodban. Verni meg azért nem mered a tied mert félsz, hogy kilyukad és leereszt. :P

VáradiJános 2018.04.23. 12:09:51

@Cycmen: pfúj, annyit nem lehet inni

Nancsibacsi 2018.04.23. 12:13:42

@Könnyen elkaptuk, uram!: "nem. Mivel szükség van tanárra, az állam dolga, hogy biztosítsa. Az oktatás nem maszek ma még."
Ez amolyan axióma? Én úgy tudom nyugaton is más iskolába járnak a bevándorlók, meg az elit gyerekei. És az elit iskolába is kellenek tanárok, akik ott (is) rohadt jól keresnek (meg itt is).

VT Man 2018.04.23. 12:14:07

@ZX:
"Csak az imádott angliában nem hazugságokra gyűlölet-és félelemkeltésre épül a kampány."

De, igen, a brexit arra epult.
Voltak szep plakatok migrans hordakkal, igaz, ott nem a kormany plakatjai voltak.

Volt hazudozas-osszemosas, hogy ha nem lepnek ki az EU-bol, akkor jon a sok sok millio torok es sziriai (!!!).

ZX 2018.04.23. 12:14:53

@VáradiJános: Neked nem is kell, maradj a férfiaknál. :D

Nancsibacsi 2018.04.23. 12:17:21

@Könnyen elkaptuk, uram!: "a haza nem lehet kisebbségben"
Mindenkit érhet baleset! Lehet még ilyen fasságokat sorolni, de attól még amit leírtam, az TÉNY. Amin lehet sírni, meg lehet gyászolni, de alapvetően hisztivel nem lehet ellene tenni, csak MUNKÁVAL és PÉNZZEL. Neked is ki kell nyitnod a pénztárcádat, meg neked is bele kell tenned az ÖSSZES szabadidődet, meg azoknak is akik kint voltak tüntetni, különben 4 év múlva ugyanígy fogtok hisztizni az újabb "vereség" miatt.
Fel kéne fognotok, hogy a másik oldalon KATONÁK állnak, akik parancsot teljesítenek - ott rend van, csend és fegyelem. Egy lelkes csürhe fegyver nélkül lehet bármilyen többségben, nem fog legyőzni egy hadsereget.

ZX 2018.04.23. 12:17:53

@VT Man: A kampány nagy része nem a bevándorlásra volt felfűzve. Amúgy meg volt kitől tanuljanak. És ettől nekünk miért jó?

VáradiJános 2018.04.23. 12:18:18

@ZX: oh, alfoldi ikonotokkal, ungárotokkal, kolositokkal és a többi izétekkel megkonzultáltad, hogy már pc buzizni?

Fülig José 2018.04.23. 12:18:28

vicces olvasni, ahogy a fityiszes különítmény szopkodja egymás f@szát bizonygatva, mennnnyire igazuk van és mindenki más tökhülye...olyan ez mit a legyek meg a lócitrom esete... hehe

VáradiJános 2018.04.23. 12:19:33

@Nancsibacsi: majd beveti nekik soros apó az orvlövészeit mint a Majdanon

VáradiJános 2018.04.23. 12:20:09

@Fülig José: taga-taga, te szopni jársz ide?

ZX 2018.04.23. 12:25:47

@VáradiJános: Nagyon szép ez a majdanos sorosos mese évek óta, de én tőled inkább a szivárványos csillámpónisat vártam volna.

Cycmen 2018.04.23. 12:27:00

@Fülig José: Monnyuk a lócitromot verébbel szokják emlegetni, de megszoktuk hogy mennyire vagytok pontosak, már az is szép hogy ezt le tudtad írni!

arabok balrol 2018.04.23. 12:29:05

@Fülig José: szenvedj kutya, de mienk a 2/3!

Fülig José 2018.04.23. 12:31:23

@Cycmen: te ostoba, te...az egy másik mese. de semmi baj, fogd a söprűt azt sepregess kicsit a buszmegállóban, mer' nem lesz bözske uti!

citrix 2018.04.23. 12:31:57

@VáradiJános: Jancsi, a kereső ezt hozza fel elsőnek: Fiatal herélt sertés, vidékiesen ártány. Ez biztos valami Sorosmigránskapitalista átokböngésző lehet.

Brained 2018.04.23. 12:45:02

@VáradiJános: Erre is szeretnék válaszolni, meg amit nekem írtál arra is, de a kettő ugyanaz.
Ezerszer nagyobb baj lenne, hogyha senki nem figyelne ezekre az emberekre. A hatalom nem teszi meg ez nyilvánvaló.

Jól érzékeled, hogy ezeknek az embereknek a sorsa tragédia. De az ő sorsuk a mi sorsunk. Így ez az egész az egész ország tragédiája.

Fülig José 2018.04.23. 12:50:21

@arabok balrol: legyél vele boldog, agyatlan! aztán el ne felejts a kasszához fáradni és a kastélyok-repülések-stadionok árának 2/3 -át befizetni! ezt nyertétek...

Melee 2018.04.23. 12:56:01

@Womb Raider: "...és vajon mennyire helytálló a következtetés, ami egy kávéfőzőhöz fűződő állampolgári jogtól való megfosztottságban gyökerezik???

Én egy sörfőzdét követelek!!! Jön a nyár és milliók szomjaznak! Sörfőzdét minden villa kertjébe!"

Egy igazi, vérbeli Fidesztroll hozzáállása. Büszke lehet rád a Párt. Szándékosan félremagyarázol, és egyúttal új vitatémát is dobsz fel, hogy az eredetiről eltereld a figyelmet.
Mivel lehet, hogy értelmi képességeid megakadályozzák számodra a probléma meglátását, segítek, a gond az, hogy a Fidesz kormány jóval kevesebb, mint havi bruttó 200.000 Ft fizetést szán kezdő óvónőnek, akire a magyarság következő generációját bízza. Itt a 2017-es adat látható, ez nem változott számottevően.

Nem mellékesen, a lány venni akart egy kávéfőzőt, te vérbeli fideszesként követelsz egy sörfőzőt a kertedbe az adófizetők pénzéből.

Roan 2018.04.23. 12:57:02

@arabok balrol: "Irodában 400 alatti fizetés nincs" - ja, nálatok a pártirodában. A versenyszférában meg a kezdő pozíciók, asszisztensi állások bruttó 400 alatt vannak.

Fülig José 2018.04.23. 13:02:43

@Roan: pártirodán? dehogy! a kocsmában mesélték, ő csak tudja...

arabok balrol 2018.04.23. 13:02:49

@Roan: a csak altalanos iskolat vegzetteknel igen, de az ritka

Cycmen 2018.04.23. 13:23:25

@Fülig José: , fogd a söprűt azt sepregess kicsit a buszmegállóban, mer' nem lesz bözske uti!

Nem kell sepregetni, mert a hozzád hasonló prolik összeszedték a csikkeket hogy tudjanak bagózni!

nookedli 2018.04.23. 13:29:01

@VáradiJános: Nem a fideszt védem, de ne nevezzük nácinak, hiszen bibi netánnyáúval folyamatosan egyeztetnek és a zsidók szerint kóser az ország, azaz fejőstehénnek kitűnő. Jöhetnek ide az izraeli bevándorlók nyakra-f-ra, felvásárolják az országot, ahogy a terrorista vezér simonperesz mondta. Ehhez asszisztál a fizsisz kormány. Számtalan zsinagógát újítottak fel az adónkból, úgyhogy senki ne nácizzon! Ezek a kidobott adópénzek hiányoznak a mi zsebünkből.

2018.04.23. 13:30:37

@Melee: Ő beéri egy kávéfőzővel.. én viszont nem! Azonnal igazítsák a havi jövedelmem a sörfőzde átlagos árához! Nme kérem ingyen, megdolgoznék érte.

Másfelől, tart-e valaki puskát az ifjú nőihölgy buksijához, ha nem lesz ovónő? Hszen a mama példája is mutatja, hogy nem ez az út vezet a meggazdagodáshoz... (nyolc éve még jó ötletnek tűnt a Merkúrnál befizetni egy G-osztályos mercire, csak fel kellett mutatni a közalkalmazotti igazolványt, és már vihetted is. Mára a világ nagyot fordult.
Az államnak nem telik 200 nettó/ovónő-re , de a kislány csakis az államnak szeretné eladni az ovónói kvalitásait... patthelyzet. Valaki engedni kényszerül.

nookedli 2018.04.23. 13:32:00

@Roan: Irodában 400 ezres fizetés? Nem dolgozol irodában ugye? Ugyanúgy keresnek 100 ezret irodában is. A felsővezetés, amely irodánként az alkalmazottak 10 %-a vagy annyi sem, azok keresnek 400 ezer felett. Én a KSH által megállapított átlagbért keresek, de nem tudok eltartani belőle egy 2 gyermekes családot. Amúgy meg irodában leginkább diplomások dolgoznak.

arabok balrol 2018.04.23. 13:34:35

@nookedli: 400 alatt nincs irodai munka se ITben, se penzugyben. Vegzettseg se kell szoval ezek diakmunkak, mnyelvtudassal persze.

2018.04.23. 13:39:05

@konrada: "...sokak itt élik ki, hogy végre hülyék lehetnek - valószinűleg elfojtott mazihizmusukat kitéve.;))
"

Elfojtott mazsihiszmus? Frajd pörög-forog :)

Egyébként tényleg fura ez a sok ismeretlenes blog.. Taga megszívta, hogy a választások előtt minden jövedelmét kötélbe fektette, meg lámpavasba.. most a nyakán marad az egész.

Tényleg, Szél Berni mikor vonul Kalocsára?

hummel8 2018.04.23. 13:41:00

@arabok balrol:
b+ ez mar megint milyen agyhalott urban legend?

igen Amerikaban a privat ovi ennyibe kerül..

de mi pl a bölcsierr 210 Eurt fizetünk, az ovodaert 95-öt...

+ a kaja kb 70 EUR/fö... (kitünö minöseg etteremböl hozva)

az ovodai/bölcsödei költsegnek70%-a ev vegen allami tamogataskent egy összegben visszajar...

akkor hol es mi a dragabb?

wolves84lb 2018.04.23. 13:41:22

@Lehetnék én is:
"Nem tudok arról, hogy a Magyar Idők lenne "Orbán rendszere" hivatalos lapja, sőt Gajdics Ottó sem szóvivő.
Az agyhalottat mi, fideszbirkák elég sokszor megkaptuk, engem nem zavar, hogy mást is így szólítanak. Egyiknek sincs alapja.
Az alapprobléma meg a Lucákkal az, hogy kimennek a placcra a butaságukkal, utána meg csodálkoznak, hogy megviccelik őket. Kezdve azzal, hogy valaki 3-4-5 évvel ezelőtt azt állította neki, hogy az óvónői fizetés magas, vagy magas volt, vagy magas lesz, ő meg elhitte."

Az alapprobléma meg a hozzád hasonlókkal az, hogy nem esik le, hogy a ti hülye kölykeiteket is nevelnie kell valakiknek...tudod, akik a bölcsikben, ovikban és iskolákban vannak a hülye kölykeitekkel, amíg ti munka címszóval loptokcsaltokhazudtok.

commando 2018.04.23. 13:42:09

@hopp11: Sajnos nem keresne sokkal-sokkal többet. A bruttó kezdőbére 180.500 Ft lenne, és ennek bizony a nettója alig egy-két ezerrel haladja meg a 120.000 Ft-ot. A bértáblázat nyilvános, csak utána kellene nézni!

2018.04.23. 13:43:31

@ZX: "A kampány nagy része nem a bevándorlásra volt felfűzve. Amúgy meg volt kitől tanuljanak. És ettől nekünk miért jó?"

Ha így nem.. akkor úgy.Hogy nektek ettől miért lenne jó? Nem tudom, szerintem nincs jelentősége, de ti adjátok elő úgy, hogy Orbán a falu rossza..., aki az egész világon egymaga üldözi a migriket.

arabok balrol 2018.04.23. 13:43:36

@hummel8: Ne dicsekedj azzal, mi van Magyarorszagon, mert akkor minden nyugati szakadt seggu idekoltoyik!

wolves84lb 2018.04.23. 13:43:45

@Ekrü:
"De ha esetleg ha kevesli,tanulhatott volna jobban,hogy felvegyék egy gyógyszerészetire ,jogi egyetemre stb."

Te tényleg ilyen egyszerű lélek vagy, baszod? Az nem lehet, hogy ő speciel nem vegyszerekkel meg törvényekkel szeretett volna foglalkozni, hanem gyerekekkel???????

Nehéz elhinni, hogy képes vagy egyedül lélegezni...te egysejtű.

ZX 2018.04.23. 13:48:26

@arabok balrol: Ahha. Szuper társadalom lenne. 5 millió IT-ssel meg 5 millió pénzügyessel. Téged sem az eszedért lopnak el. Azért majd kérdezd meg hova vesznek fel 8 általánossal. vagy még annyival se, hiszen azt mondtad nem kell végzettség. :P

wolves84lb 2018.04.23. 13:49:06

@hopp11: gondolom, te is az említett településeken élsz és dolgozol.

Fülig José 2018.04.23. 13:49:46

@ZX: hát hova, bazmeg? a pártba, bérkommentelőnek! ír-olvas...állítólag.

2018.04.23. 13:52:46

@Nancsibacsi: rosszul tudod..
A gyerekem épp most vált iskolát. Egy jónevű primary-ból a város legjobb secondary schooljába.
De egy kollégám gyereke a King's collegeben kezdte az évet...szar iskola. A világon a 15.

wolves84lb 2018.04.23. 13:53:30

@hopp11: na most jöttem rá, hogy te valami elcseszett bot vagy. Ember ennyire hülye nem lehet.

arabok balrol 2018.04.23. 13:53:58

@ZX: Ha beszelsz csak angolul normalisan mar atlag feletti kereseted lehet egy nagyobb varosban. Erettsegi se kell, minek? PC literacy azt jonapot.

2018.04.23. 13:55:08

@arabok balrol: hiszen Bécs már most is kiürül. Svédországból is tömegesen vándorolnak be Mátészalkára.

hummel8 2018.04.23. 13:56:50

@arabok balrol:

igen.. csak ez nem Magyarorszagon van.. hanem az undokmocsoksorosista nyugaton...

szoval enyit az 1000 EUr egy ovoda meg hasonlo urban legendekröl.. ezt mind olyan emberekterjesztik, akiknek a varoshatart jelzö tabla mar külföldet jelent...

arabok balrol 2018.04.23. 13:57:29

@hummel8: Ne kamuzzal mar valasztas utan vagyunk.

wolves84lb 2018.04.23. 13:58:42

@VáradiJános:
"Én megoldom az ilyesmit pár havonta külföldi munka nèlkül is. Na, ki a bohóc?"

fideszgeciként ez csak természetes...amennyit te itt koptatod a klaviatúrát, nyilván jól megfizetnek. te patkány.

2018.04.23. 13:59:26

@Nancsibacsi: egyébként a gyerekem iskolájából 82%-os a továbbtanulási arány. Kösz, nekem elég jó, ha a kölök Cambridge-ben végez majd.

2018.04.23. 14:01:11

@arabok balrol: Angliában az óvoda, az iskola ingyenes. Az egyetem fizetős.
Legalább a guglit használnád, mielőtt bullshitet generálsz.

arabok balrol 2018.04.23. 14:02:54

@Könnyen elkaptuk, uram!: a szar ovoda, meg a szar iskola ingzenek ezert nem jarnak oda angolok

2018.04.23. 14:03:46

@Könnyen elkaptuk, uram!: Most ebből mi a szart is akarsz kihozni? Örülj, hogy Orbán elüldözött, most Kembridzsbe' írathatod a csemetét és ő lesz a következő magyar Nobel-díjas..minimum... és rendes tőled, hogy onnan is magyar billenytűzet kiosztással írsz.

arabok balrol 2018.04.23. 14:03:54

@Könnyen elkaptuk, uram!: En tobb angolt latok a budapesti irodaban mint te a tarsberletben east londonban valaha fox!

ZX 2018.04.23. 14:04:05

@arabok balrol: Érdekes, nagyobb városban élek és dolgozom, beszélek angolul, németül, géphez is jól értek, irodában ülök, diplomám van mégse keresek bruttó 400-at, épp csak az átlagot. Na jó, félévi jutalmakkal és utazással meg cafeteriával együtt TALÁN elérem. De az nem az átlag. Tudás nélkül meg elhajtanak a faszba. Nem lehet hogy hazudsz? Esetleg lehet neked csak ez az egy bérhazudozói munkád volt eddig és nincs tapasztalatod.

2018.04.23. 14:04:28

@VT Man: nem, Angliában a románokkal, lengyelekkel, magyarokkal példálóztak.
A szíreket eddig sem engedték be. Viszont tele az ország pakival...
Minek írsz le hülyeséget? Hiteltelenít.

wolves84lb 2018.04.23. 14:06:24

@VáradiJános: mekkora pofád lett a választások óta, kis narancskullancs...

arabok balrol 2018.04.23. 14:06:24

@ZX: senkit sem erdekel mid van csak a telefont kell felvenned idegen nyelven, ehhez nem kell vegzettseg a kutyat sem erdekli /persze lehet de minek/

2018.04.23. 14:06:28

@arabok balrol: nem hinném. Ja, de. Igazad van, Londinban ritkán járok.
Egyébként 3 szobás lakásom van Londontól északra.

Fülig José 2018.04.23. 14:06:33

@arabok balrol: így - így debil, a Jani is megmonta...Bécs, Stokholm, London VILÁGVÉÉÉÉGE..... bezzeg nálatok Taktahartyán, nnna az jól teljesít. Barom.

2018.04.23. 14:09:16

@arabok balrol: te tényleg segghülye vagy? Minden állami óvoda és iskola ingyenes. De az egyházi is. Keress rá: John Henry Newman School.

VáradiJános 2018.04.23. 14:10:29

@nookedli: jobbikos barátom, hogy fogtok így nagy szeretetben együtt tüntizni a metéltekkel?

Lehetnék én is 2018.04.23. 14:11:11

@wolves84lb: tévedsz. Az enyémeket már nem kell nevelniük. Ők akkor voltak ovisok, amikor az MSZPSZDSZ csapat elvetette tőlünk a családi pótlékot, meg a gyermekek utáni adókedvezményt. Az ok az volt, hogy mindketten diplomásan, bejelentve dolgoztunk átlagos munkahelyen. Ezzel meg is alapozták nálam a gyermek/szociális stb. témákban a jó hírüket.
A cikk alapproblémájához visszatérve, az óvónők akkor sem kerestek sokat, igaz még nem mehettek az EU-ba, mert nem voltunk tagok.

2018.04.23. 14:12:26

@arabok balrol: tehát már tudjuk, Pesten egy angol cég telefonos ügyintézője vagy. Hiszen akkor a te pénzed egy mocsok imperialista kizsákmányolótól jön! Te nem az országot építed, hisz kilopja a hasznot!
Menj át Mészároshoz dolgozni.

hummel8 2018.04.23. 14:12:28

@arabok balrol: kamuzzon neked aki akar.. direkt a kedvedert megneztem most a bankszamlakivonatokat.

szoval: ovoda: 75 EUR/ho, ebed 45 es 60 EUR közt (attol függ hany napot eszik ott a gyerek), 25 EUR hozzajarulas felevente barkacs bizbaszokra..

Es ennek ellenpontjakent 360 EUR-t /felev visszakapsz az allamtol.. ja es az egeszet 180 EUR/gyermek csaladi potlekbol fizeted...

es nagyon nagyon jo az ovi!!!

teszel be hasonlo szamokat a roppantqrvaolcso gyerekbarat orbaniabol?

mennyi is a csakladipotlek? az ovoda? a kaja az oviban...

VáradiJános 2018.04.23. 14:12:54

@wolves84lb: és ha bélyegekkel szeretne foglalkozni, akkor tüntizzünk azért, hogy támogassák jobban a maboszt

arabok balrol 2018.04.23. 14:14:16

@Könnyen elkaptuk, uram!: senkit nem erdekel az allami ovoda, aki nem a pakik koze akarja integralni a kolket, allaminak a kozelebe sem engedi

ugyanigy, az angol allami egeszsegugy sokkal szarabb mint a dunantuli

VáradiJános 2018.04.23. 14:14:42

@Könnyen elkaptuk, uram!: “rosszul tudod..
A gyerekem épp most vált iskolát. Egy jónevű primary-ból a város legjobb secondary schooljába.
De egy kollégám gyereke a King's collegeben kezdte az évet...szar iskola. A világon a 15.”

Ne hazudozz, koszadék! És ne ugass bele a belügyeinkbe, anyadmajma!

arabok balrol 2018.04.23. 14:15:14

@hummel8: elobb tok mas szamokat kamuztal

2018.04.23. 14:15:47

@Womb Raider: Orbán nem üldözött el. Gyurcsány volt az.
A billentyűzet kiosztás pedig nem országfüggő. Honnan menekültél te?

VáradiJános 2018.04.23. 14:16:29

@Fülig José: hol maradnak el a zenék, tagaszar? Elmúlt a muzsikus kedved? Klára asszony bolgár cd-i megkarcolódtak? Túlhallgattad őket, inas? Bepanaszol ferinek és lesz nemulass

2018.04.23. 14:17:17

@VáradiJános: Anyádmajma nem én vagyok. A tények bizony komoly dolgok. Akkor is, ha nem veszel tudomást róluk. Skizofrén vagy?

arabok balrol 2018.04.23. 14:17:21

Marad a sivalkodas marhak, azt az osszes londoni cseled megiscsak a Fideszre szavazott nem is ertem hoty lehet ez.

VáradiJános 2018.04.23. 14:18:00

@wolves84lb: te patkányozol, akinek mocsadék besúgó volt a nagyapja, az apja és már a fia is kis spicli a suliban? Hányok tőletek

VáradiJános 2018.04.23. 14:18:57

@wolves84lb: nekem mindig nagy pofám volt, csak most még nagyobbnak tűnik számodra, mert nagyon összementél, parazita

2018.04.23. 14:20:09

@arabok balrol: te csak tudod!
Miért vagy ennyire buta? Tenyésztettek?

VáradiJános 2018.04.23. 14:20:46

@hummel8: “ovoda: 75 EUR/ho, ebed 45 es 60 EUR közt (attol függ hany napot eszik ott a gyerek), 25 EUR hozzajarulas felevente barkacs bizbaszokra..”

De ez csak neked segélyként, tetű migráncs

VáradiJános 2018.04.23. 14:21:20

@hummel8: és külön kedvezményt kapsz a debil kis szarjaidra

2018.04.23. 14:21:40

@arabok balrol: mert jobbágyból több van. Érettségi nélkül telefonkagylóként te jól látod...

hummel8 2018.04.23. 14:23:41

@arabok balrol: nem kamuztam, elöször fejböl irtam..

Es a tenyek meg kedvezöbbek, mint amire emlekeztem..

vonjak havonta az ovit a szamlarol es pont nem erdekel hogy 95 vagy 75 EUR... a kaja meg attol függ, hany nap van a gyerek ott.. 70 a max, ha mnden nap ott ebedel...

de "elfelejtetted" irni, mennyi is a csaladi potlek a gyerekbarad NER paradicsomban? es mennyi ehhez az ovi?

szar dolog ha megcafoljak a teljesen hülye urbanlegendeket, mi... meg hogy 1000 EUR-s ovoda..
idiotak...

hummel8 2018.04.23. 14:25:15

@VáradiJános: a kedves edesanyaddal beszelgess ilyen stilusba.. hozzad nem szolt senki.. büdös gyöker..

2018.04.23. 14:26:08

@Könnyen elkaptuk, uram!: "A billentyűzet kiosztás pedig nem országfüggő."
Amindenit!!! Nem mondod?! csak általában a 'külföldiek' szimplán ékezetek nélkül szoktak írni. Amúgy nem tudom, miért is kellett volna menekülnöm? Nem üldöz itt senki senkit, téged becsaphattak..

Nancsibacsi 2018.04.23. 14:49:27

@Könnyen elkaptuk, uram!: Persze, Hawking volt a gyerekeid osztályfőnöke nem? Ébredj már fel királylány: nem fog megjönni a havi lóvé a bércommentelésért, mert vesztettetek.

Roan 2018.04.23. 15:23:06

@nookedli: Ezt arabokbalról nevű kommentelőtől kérdezd, én neki válaszolva írtam, hogy még a multiknál is rengeteg pozícióban van bruttó 400 alatti fizetés, nemhogy nettó 400 alattiban.

Orbán Viktor 2018.04.23. 15:31:05

Tisztelt Polgártársak, Katonák, Azt hiszik Katonák, Szájkaratésok, Fekete övesek, Barna övesek, Fehér övesek, Pacifisták, Anarchisták, Üzbegisztániak, Vendégmunkások!

Anikó! Hova tetted azokat a kis kék kapszulákat a zsebemből? Azokkal készültem a ma estére cicám!

Seregeink hadban állnak és vérszemet néznek A Duna bal és jobb oldalán. A Széchenyi téren a Lánchíd jobb oldalán osztjuk a fegyvert a jobb oldalnak: Kalasnyikov, rövid kiképzés után indulás.

A Clark Ádám téren, a másik oldalon, a bűnös nyugaton osztjuk a Thompson-t. Kis képzés után éles lőszerrel lehet indulni.

Kétharmadia lakói! Ti kiknek mára sok munka nem jutott. Itt az idő, hogy feláldozzátok az életeteket értem. Hősi hallottak lesztek mert ha Egyharmadia lakói nem nyírnak ki titeket , akkor az én kicsim TEK-em teszi.

Egyharmadia fegyveresei! Pontosan kétszer annyian vagyunk mint ti a törtek egyszerű szabályai szerint. Amíg egyet lőttök mi kettőt fogunk. Hamar vége lesz a dalnak. Álljatok a cipőkbe majd a parton, azok már nektek vannak oda készítve.

Ma egy fantasztikus dolog történt, új minisztert nevezek ki a lopásra illetve az agykábításra. A megmaradó tovább élvezhetik a tökélyre fejlesztett technikámat.

Most menjetek lőjétek egymást, tocsogjunk a vérben, hagy lássam a szétszakadt torzókat, fröcsköljön a takony, ahogy összefolyik a vizelettel és utána finom elegyet képez az alvadt darabos vérrel.

Hajrá Magyarország, a mi országunk csak mi lophatjuk el!

Brained 2018.04.23. 15:44:19

@Orbán Viktor: Várjál már Viktor! Ácsi! Hogy lesz ebből demográfiai föllendülés?

Nagyorrú Barbi 2018.04.23. 15:47:18

Szegény büfé-ruhatár szakos Liba Leontin! Add meg a címed, oszt küldünk néked kávéfőzőt. Nem egyet, rögtön kettőt. Jut az egyetemi éveid utánra is belőle.

F1 L M 2018.04.23. 15:48:24

@élhetetlen: és arról még nem is beszélve hány ismerősüknek tartoznak ilyen-olyan összegekkel. Mert mikor meg vannak szorulva akkor leereszkednek kutyába azt kunyerálnak.

Roan 2018.04.23. 16:15:38

@arabok balrol: Na, egyrészt, az IT/pénzügy szektort elsőre mintha lefelejtetted volna, de a kedvedért:

IT vonalon a diplomás budapesti átlag sincs bruttó 500 ezer, nem hogy a kezdő nettó 400.

www.mennyitkeresel.hu/informatika-fizetesek

Pénzügy, bank:

www.mennyitkeresel.hu/bank-biztositas-fizetesek
www.mennyitkeresel.hu/penzugy-szamvitel-fizetesek

átlag bruttó 270-400 ezres fizetések, diplomával, Budapesten, vidéken még kevesebb, kezdőnek nyilván ennél is kevesebb.

Szóval köszönőviszonyban sem vagy a valósággal.

F1 L M 2018.04.23. 16:19:03

@axolotl77: Élnek a környezetemben 20-asok. Egész eddigi életükben a szüleiktől mindent megkaptak. Az egyik már a félvilágot bejárta. Idén megint befigyel nekik egy külföldi nyaralás. Aztán nézd meg a hétvégi tüntető fiatalokat a márkás ruháikkal, a 100-200 ezres mobiljukkal semmiben sem különböznek Lucától. Közben ezek a 20-on éves ismerőseim győzködnek engem arról hogy nyomorog az ország, mikor minden karácsony előtti időszakban az folyik a csapból is, hogy a vásárlókból megint rekordot döntött a Media Markt. Ez röhej.
Persze csak az Indexről meg a 444-ről tájékozódnak ami elég egysíkú. Így nem csodálom hogy egy alternatív valóságban élnek.

arabok balrol 2018.04.23. 16:22:39

@Roan: hagyjal hulyesegekkel

penzugyben az ORSZAGOS ATLAG nem diplomaval, hanem mindenkinek 600ezer.

informatikai vegzettseggel 400 ha vki IT call centerben kezd, amihez semmilyen diploma nem kell 6 honap mulva barhol mashol 800tol felfele

400 alatt bpen senki nem keres max a kozigben, mcdonaldsban. Egy gazszerelo, villanyszerelo milla NETTO

Melee 2018.04.23. 16:35:21

@Womb Raider: Valóban nem tart senki puskát a lány fejéhez, hogy óvónő legyen. Ő önmagától gondolta úgy, hogy elhiszi, amit a Fidesz mondott a pedagógusi életpályamodellről, és ezt a szakmát választja. Ha azt írod, hogy naív volt, amiért hitt a Fidesznek, hát azzal egyet kell értsek.
A patthelyzetben a lány fog engedni, elmegy oda, ahol az államnak telik arra, hogy megbecsülje azokat, akik a jövő generációit gondozzák. Megelőzöm a benned felmerülő kérdést, és elárulom, hogy telne rá itthon is, ha Pénztáros Lőrinc, Tiborc Lator meg mások nem lopnának Döbrögi Viktornak.

ZX 2018.04.23. 16:41:58

@arabok balrol: Most már biztos, hogy valamelyik propaganda oldalnak dolgozol. Ugyanúgy hazudsz.

Protokolldroid 2018.04.23. 16:46:09

A kommentekből kitűnik a dolog miértje. Ezért! Mert ilyen buta, alulművelt, ellenszeves, okoskodó, trágár gyökerekkel van tele ez az ország. Ezért menne innen az ember! Miattatok! Nem a kormány miatt, hanem mer' mind benyelitek az a taknyot amit Orbán odaköpött. Ki se láttok a takonyból. Csak gyűlöltök és uszítotok!

2018.04.23. 16:52:44

@Melee: A nyavajgást letudva, mégis mi az okos javaslat? A béremelés (az általatok elképzelt szintre) nem pusztán költségvetési/kormányzati elhatározáson alapuló lépés. Szerinted milyen lavinát indítana el, ha a közszféra béreit jóval a versenyszféra nívója fölé emelnék? A cuki óvónéne egyik napról a másikra eu árakat találna a kereskedelem és a szolgáltatások terén az autóipari vertikum meg átcuccolna Szlotákiába.
Másrészt bármennyire is misztifikáljuk a jövő generációját nevelőket, nem hunyhatsz szemet afelett, hogy böszme kontraszelektált a pedagógus szakma. Senki nem akar ennyi pénzért tanítani, de én (pedig már nincs érintett gyermekem) ismerek három olyan családot, ahol a harmadik generáció választja a biztos nyomort (meg a délutáni zsebre tanítást) és az ifjú tanerő eldicsekedett, hogy bizony kellett a hátszél és mama protekciója, mert sok jelentkező volt.

2018.04.23. 16:54:05

@Protokolldroid: Na, de te! Te megmutatod, hogyan kell ezt fővárosi értelmiségiként lekommunikálni a taknyok és a vidéki bunkók felé!

2018.04.23. 16:58:14

@Protokolldroid: Ti mikor palántázzátok a parikát? Illetve mikor szoktátok vetni? Mert én itten vitába keveredtem két kollégával.. (nem szabadföldbe, hanem fólia alá)

Protokolldroid 2018.04.23. 16:59:51

@Womb Raider: ...és nem mellesleg hajlandó a kompromisszumra bárki felé. Tessék! Fogjunk kezet, ölelkezzünk és próbáljuk megérteni egymást. Az menne? Kétlem. Pedig már rég nem itt tartana ez az ország...

Protokolldroid 2018.04.23. 17:02:10

@Womb Raider: Paprikát zsámbokon termesztik főleg. A szomszéd faluban. Erre már ahhoz is túl vizes a talaj :)

elvis56 2018.04.23. 17:10:27

Geci seggnyaló Gajdics a multban KISZ titkár volt a pártbizotság titkárának nyalt .Megélhetési hiteltelen SEKI .Ilyen fiuk vannak a nemzeti gázszerelő ( paraszt ) tv -ben .

axolotl77 2018.04.23. 17:27:59

@F1 L M: És azt nem tudod elképzelni, hogy az általad felsoroltak alól vannak kivételek is? Mert az, hogy mennyit keresnek a közszférában az emberek, az adott. Azt nem lehet elhazudni. Elég sokan írnak is erről.
Azt hogy mik a megélhetés költségei, mindenki a saját bőrén tapasztalja, szintén eléggé köztudott.
Csak meg kell nézni az egyenletet, hogy mennyi folyik be, míg a másik oldalon mennyi megy el, és nem marad az olyan nagyon sok összeg. (Saját bőrömön tapasztalom, hogy 23 év állami szolgálat után jócskán a hivatalos átlagkereset alatt vagyok.)
Én sokkal inkább azt látom, hogy a jelenlegi hatalom hadban áll a fiatalsággal, és azt sem bánja, ha azok külföldre mennek és vissza sem jönnek többet a lázadó eszméikkel. Miközben a csapból is az folyik, hogy nem lesz nyugdíjunk. Tényleg ennyire nélkülözhetők ők?

arabok balrol 2018.04.23. 17:35:24

@axolotl77: Az megvan ugye, hogy a fiatalsag is a Fideszre szavazott?

Jok ezek az ellenzeki mendemondak, csak hat a Fidesz minden korcsoportban agyonnyerte magat

Melee 2018.04.23. 17:44:25

@Womb Raider: Nem kell feltalálni a spanyol viaszt, csak meg kell nézni hogy csinálják ott, ahol ez működik. Ott nem lop el a miniszterelnök és sleppje évente többet, mint amennyit az egészségügyre fordítanak. Ez alapból arra ösztönzi a lakosokat is, hogy kevesebb adót csaljanak, és láss csodát, máris van pénz a tanügy fizetésére is.
Azzal egyet kell értsek, hogy a tanügy sajnos kontraszelektált. Rengeteg alkalmatlan ember megy oda, akik sok minden másra is alkalmatlanok, de fizikai munkát végezni lusták. Mivel nincs olyan fizetés, ami az okosabbakat is vonzza, rengeteg olyan tanár van, aki egy jobb rendszerben nem lenne az, mert versenyhelyzetben azonnal kiderülne róla, hogy nem oda való.
Tisztelet és főhajtás a kivételnek, akik elhivatottságól dolgoznak.

Etniez 2018.04.23. 18:25:17

@VáradiJános: :D

Óvodai színvonalon nyomod.

she_wolf 2018.04.23. 18:25:26

@Melee:
Nálunk ha árnyék vetül valakire a patkóban, önkormányzatban, bármilyen felelős székben tespedve, foggal-körömmel ragaszkodik a megszerzett pozícióhoz. Normális országban lemond. Akár úgy is, hogy évtizedes visszásságára derül fény.
Innentől nem nagyon van miről beszélni:(

she_wolf 2018.04.23. 18:27:44

@arabok balrol:
"Az megvan ugye, hogy a fiatalsag is a Fideszre szavazott?"
Hol?
Most nem is tudom, hogy jól tettem-e, hogy nem rájuk szavaztam...se fiatal, sem kézcsókolgatós nyögdíjas nem vagyok.

,, 2018.04.23. 18:31:34

Lucáról Justine jutott eszembe (Sade márki)
Juliette meg az ellenkávéfőzős csaj, Ambrus Petra (akinél a szocik alatt egy hónapig csak 1, azaz 1 üveg uborka volt a hűtőben...)

David Bowman 2018.04.23. 18:36:57

Fogjon férjet, és csináljon három gyereket. Ennyi. Fogadjunk, a dédanyjának ennyije se volt, csak négy gyereke.

she_wolf 2018.04.23. 18:38:47

@F1 L M:
"...mikor minden karácsony előtti időszakban az folyik a csapból is, hogy a vásárlókból megint rekordot döntött a Media Markt. Ez röhej. "

Mi a röhej? Hogy hitelre? Azt tolják unos-untalan a képedbe, hogy vegyed, vigyed, ráérsz fizetni, occó a hitel!
Nézd meg te gyökér, hogy mennyire vannak az emberek eladósodva, mert hitel hitel hátán. Meg a kölcsönök... amikor már egy szobafestős reklámhoz is a hitelt ajánlják, amit egy épkézláb családnak épkézláb fizetésből és megtakarításból simán ki lehetne/kellene tudni csengetni. Ja, bocs, máshol. Nem Magyarországon:(

Ha nekem kell egy kávéfőző (vagy bármi), akkor készpénzzel vagy bankkártyával kicsöngetem, és viszem haza, beüzemeltetem. De nem verem magam adósságba egy olyan országban, ahol kényükre-kedvükre változtathatnak a feltételeken a részletfizetéseket illetően.

ember100 2018.04.23. 19:58:53

@arabok balrol:
Helló !

Ha már nagyot akarsz mondani akkor ne aprózd el :)
999.999 Ft nettó alatt nincs .... állás fizetés !
És csak azért nem írtam 1 milliót mert az túlzás lenne :)

ember100 2018.04.23. 20:01:23

Helló !

Kicsit off :)
Lebegjen a szemetek előtt Örményország mint lyó példa :)
Esetleg figyelmeztetés !

ogli dzsí 2018.04.23. 20:26:18

A Fidesz szárazon seggbekúrta a ballipsi ellenzéket zsinórban 3x. Innen nincs felállás.

Mostantól azért a pár parlamenti helyért kell átbasznotok a maradék választóitokat, de a közvéleményre már nem lesz sok gondotok.

Sütemény1975 2018.04.23. 20:26:37

Ki is mondta annak idején, libsikém, hogy el lehet innen menni? A te kedves vezéred, ugye emlékszel?

Sütemény1975 2018.04.23. 20:30:21

@6. Ienin: Sötétseg van a fejedben gazdagon ✌✌✌

Fülig José 2018.04.23. 20:34:37

@csentecsa: lippsi..gyurcsány...hmmm... Ááa! sorost kihagytad, debil! Rossz kutya!

élhetetlen 2018.04.23. 20:35:54

@hopp11: „Hihetetlen, milyen nehéz a felfogásod.”. Te meg legyél óvatos, nehogy a lángeszedtől meggyulladjon a hajad, vagy leégjen a képedről a bőr! „Ha egyedülálló 22 éves lányként odaköltözöl, valószínűleg egy hónapot sem fogsz megúszni nemi erőszak nélkül.”, írod, mert olyan rossz a közbiztonság. Mégegyszer kérdezem, ha megerőszakolnak egy egyedülálló nőt, annak mi köze van ahhoz, hogy egy hónapja van ott, vagy tíz éve? Semmi. Ennyit nem tudsz felfogni, és engem nevezel nehéz felfogásúnak. Ne gyere a jobb környékkel, a kezdő, az kezdő, akárhol szerezte a diplomát. És, ha egy óvónő kimegy, és egy családnál ottlakással, ellátással, és fizetéssel vigyáz három gyerekre, és valószínű, hogy rendes környékre kerül, mert ilyen szolgáltatást nem a csórók szoktak megfizetni.
A másik dolog. Bevágtam a közszolgák bértábláját, aztán a védőnőkét, csak mert „most nem tudok utánanézni, mennyi a védònòk fizetése„, (de biztosan nem annyi, mint amit én mondtam). Te még ezt sem érted, csak szajkózod, „úgy jött elő, hogy mennyi a hivatalos minimálbér Magyarországon, tehát egy diplomás óvónő annál csak többet kereshet.”. Nem keres többet, de ezt meg én magyaráztam már el. És most veled befejeztem.

Fülig José 2018.04.23. 20:45:32

@Sütemény1975: és kinek is mondta, nyomorult droid??? He?

Gleccsertetű 2018.04.23. 20:46:21

dögöljön meg Kathie Lee Gifford!

BiG74 Bodri 2018.04.23. 20:52:38

@Womb Raider:
Senki nem tart puskát senki fejéhez. Maximum a tiedhez fognak, ha lesántulsz, és találsz még valahol egy 70 éves állatorvost. De legalább nem szenvedsz !

élhetetlen 2018.04.23. 21:02:47

@Ekrü: „ugyanis azok a képek nem voltak összhangba a netto 120 ezerrel.”. És? Az ember néha attól érzi jól magát, ha kirúghat a hámból. Már 45 éve történt. Egyik munkatársnőmnek a férje meg akart venni egy régi gyűrűt, és a nő megmutatta. Ott tartottak, hogy viszik egy ékszerészhez, hogy lehet-e tágítani, (nem körgyűrű volt, hanem virág formájú, a virág két csipetnyi brill volt). Vissza ne adjátok, ha lehet tágítani, a tiéd, ha nem, akkor megveszem. Mindezt úgy, hogy kezdő mérnökként 2800 ft-t kerestem, és lakás átírási illetékként havi 2700-at törlesztettem. (ami akkor még 27% volt). Aztán takarítottam közben a titkárnőnknél a lépcsőházat, meg rakottszoknyákat varrtam éjszakánként, de akkor is megvettem. Most is megvan, sajnos kihíztam, már csak a kisujjamra jön fel. De ilyen kilengések nélkül nem érdemes gürizni.

CoolKoon 2018.04.23. 21:07:01

Hát, ha a Fidesz/Orbán Viktor olyan szépen kéri, végül is most az egyszer tényleg érdemes lenne hallgatni rájuk, és eltakarodni ebből a szar- és húgyszagú országból minél gyorsabban, amíg a géppisztolyosok a határt dél felől őrzik, nem pedig nyugat felől....

CoolKoon 2018.04.23. 21:08:29

@nookedli: "Nem a fideszt védem, de ne nevezzük nácinak, hiszen bibi netánnyáúval folyamatosan egyeztetnek és a zsidók szerint kóser az ország" - Való igaz. A "fasiszta" kifejezés sokkal találóbb lenne minden tekintetben. Pont ahogy Bibi rendszere is az....

fidesz maszop dk egykutya 2018.04.23. 21:50:13

@arabok balrol: hol? Semmilyen korcsoportban nem látni a fidesz szavazókat, és mások is azt találgatják, hogy hol van az a sok szavazó, mert se az ismerősök, se a családban, se a munkatársak közt nem találja senki, csak elvétve 1-2 példát, de azt se a fiatalok közt. Gyakorlatilag a fiatalok közt egy jolly joker téma a fideszen, meg a migrijeiken való gúnyolódás, és narancsos elvtársok szidása.

élhetetlen 2018.04.23. 22:16:35

@F1 L M: B+, itt van négyszáz komment. Először is. Ha válaszolok valakinek, akkor bevágok legalább annyi szöveget, hogy egyértelmű legyen, miről írok. Ez neked még nem megy. „és arról még nem is beszélve hány ismerősüknek tartoznak ilyen-olyan összegekkel.” Kik, a diákok, a kezdők, a márkás ruhát vásárlók, vagy a külföldre utazgatók? És miért baj az, hogy valaki kölcsönkér ismerőstől? Kértem is már, adtam is már. Utoljára egy volt kollégának adtam 2,5 millát, pedig nem is kenyérre kellett neki, hanem egy céget vett meg, amihez tartozik egy ingatlan is. Ügyes gyerek. A lényeg csak az, hogy annyit adj kölcsön, hogy, ha soha nem látod viszont, akkor se menj tönkre bele, ne fájjon. A legszebb egy kölcsönkérésem volt, csak 500 eft, mondtam, papírozzuk le, mert ha megpusztulok, legalább tudjon róla az örökösöm. A válasz az volt, hogy ha megpusztulok, akkor ez az összeg lesz a legkisebb vesztesége.

Roan 2018.04.23. 22:22:48

@arabok balrol: Aha. És erről van valami, ami alátámasztja ezt? Én linkeltem országos statisztikát, hajrá, cáfolj, ha tudod. De a "hagyjál már a hülyeséggel" típusú megjegyzés ehhez édeskevés.

élhetetlen 2018.04.23. 22:30:29

@F1 L M: „minden karácsony előtti időszakban az folyik a csapból is, hogy a vásárlókból megint rekordot döntött a Media Markt. Ez röhej.„ Az a röhej, hogy nem tudsz gondolkodni. Hány közmunkás van az országban, hány kisnyugdíjas, hány minimálbéres, vagy csak alacsony keresetű (pl. óvónők, védőnők, mentősök, ápolók, stb.)? Az, hogy egy réteg tud vásárolni, az nem jelenti azt, hogy mindenki jól él, senki nem nyomorog, vagy, ha nem is nyomorog, de nem él jól. Annyi eszed sincs, mint annak a bizonyos csekély értelmű medvebocsnak volt, de ő legalább jószándékú volt.

élhetetlen 2018.04.23. 22:40:59

@Sütemény1975: „Ki is mondta annak idején, libsikém, hogy el lehet innen menni?”. Tudod, már azt is elmondták pár százan, hogy nem a fiataloknak, nem a dolgozóknak mondta, csak az már nem fér bele az agyadba. Ezzel az egy mondattal betelt a tár.

2018.04.24. 00:46:16

@Womb Raider: anyád méhén lovagló barátom, te olyan hülye vagy, hogy még a magyar nyelvet sem érted. Nem neked kellett menekülnöd, engem üldöztek el. De annyira sötét vagy, hogy még arra sem emlékszel, hogy ezt te mondtad!!!!

A mobilt pedig , noha Angliában vettem, Android szoftverrel adják. Oszt benne van a magyar kiosztás is, he!

A falud határán voltál már túl? Ja, nem engednek ki az alagsorból azok a csúnya bácsik!

Mesélj, mivel járatod le magad? Az arabok már a számainkban vannak???

2018.04.24. 00:48:34

@Sütemény1975: most sikerült új nicket kreálnod?
Gyurcsány a cégeknek mondta, te gyengeelméjű!

2018.04.24. 00:54:07

@arabok balrol: konkrét információm van az IBM -től és a Bosch-tól. Hazudsz. De azt is gyengén. Nincsenek félmilliós fizetések....mondjuk azt se tudod, mi az IT.

ogli dzsí 2018.04.24. 05:46:18

@Könnyen elkaptuk, uram!: Nekem a T-Comnál dolgozik a tesóm Pesten, az 750 nettó volt 4 éve/beosztott ITs/, de gondolom már több.

2018.04.24. 07:21:16

@Könnyen elkaptuk, uram!: " Nem neked kellett menekülnöd, engem üldöztek el. "

ki üldözött? (..és miért?) Hagyj' már lógva ezzel a kamu maszlaggal, szar se üldöz téged, egy fospöttyöt. 100 emberen kívül senki nem tudja azt sem, hogy létezel. Fotelforradalmár.

"A falud határán voltál már túl? "
Van ez a falu akkora, mint a tanya, ahol élsz. Aztán töröd már a magyart? Kimentél és azonnal kinyílt a szemed, mindent helyesen látóvá lettél. Gyökértelen gyökér..

2018.04.24. 08:35:41

@Womb Raider:"a szart is akarsz kihozni? Örülj, hogy Orbán elüldözött, most Kembridzsbe' írathatod a csemetét és ő lesz a "

te írtad. Erre válaszoltam, hogy nem Orbán, hanem Gyurcsány.
Tényleg menj orvoshoz a memória zavaroddal.

2018.04.24. 08:41:21

@Womb Raider: az jó. 80 ezres faluban laksz? Avagy ekkora az intézmény, ahova bezártak.

2018.04.24. 10:44:26

@Könnyen elkaptuk, uram!: Nem, egy 150 000-es faluban.. :) Nagyon le vagy te ragadva a libbantak dogmáinál:
Város (vagyis inkább Bp. ) okos lakos vs. vidék, ahol a trágyaszagú büdösbunkók tanyáznak, akik lovaskocsival járnak a cébéába.
Hólyagok...

2018.04.24. 12:26:17

@Womb Raider: neked komoly gondjaid vannak a szövegértelmezéssel.

Roan 2018.04.24. 13:02:41

@Könnyen elkaptuk, uram!: nem te vagy az első, aki erre a megállapításra jut vele kapcsolatban. Múltkor elég szájbarágós-dedós módon kellett beszélni vele, mire sikerült válaszolnia, persze némi duzzogás után.

axolotl77 2018.04.24. 13:52:26

@arabok balrol: Én nem ezt tapasztalom a környezetemben. Úgy látszik, mi ketten két külön Magyarországon élünk.

F1 L M 2018.04.24. 14:02:01

@she_wolf: "Azt tolják unos-untalan a képedbe, hogy vegyed, vigyed, ráérsz fizetni, occó a hitel!
Nézd meg te gyökér, hogy mennyire vannak az emberek eladósodva, mert hitel hitel hátán."

Ja ja a reklámok. (reklám=agymosoda) A vegyed vigyed olcsó. Aki ennek felül az meg is érdemli.
Azt ezeknek pisztolyt tartottak a fejükhöz hogy márpedig hitelt vegyenek föl minden szarra ami nem is életbevágóan fontos? Gondolom nem.
Az ilyeneket nem tudom sajnálni. Talán jobban megkellet volna gondolniuk, mielőtt nagy fába vágták volna a fejszéjüket.
Én sosem vettem fel hitelt. Ha kellet éveket vártam amíg összekuporgattam valamire a rávalót.
Ebben a felgyorsult világban az a baj az emberekkel hogy türelmetlenek. Mindig a készet akarják most és azonnal.

Berelhetoreklamfelulet 2018.04.24. 14:07:34

@fidesz maszop dk egykutya:
Lehet ne ma büfészakos fiatalok között/kocsmában kéne nézegetni, és találnál :D

F1 L M 2018.04.24. 14:09:26

@axolotl77: A mostani 30-as 40-es korosztálynak nem lesz nyugdíja. A 20-asoknak még lehet, ha gondoskodnak megfelelő utánpótlásról. :-)

F1 L M 2018.04.24. 14:13:14

@axolotl77: @arabok balrol: Én is úgy látom nem a fiatalok szavaznak a fideszre. Ők inkább a jobbikot és az lmp-t támogatják. Fideszre a középkorúak és az idősek szavaznak. Míg az mszp-re és a dk-ra csak az idősebbek.

2018.04.24. 14:15:11

@Roan: nagy az arc... persze van mire. Te Gyurcsány seggéből pottyantál, te más kaszthoz tartozol.

Roan 2018.04.24. 16:04:31

@Womb Raider: Én kérek elnézést, hogy két, egymás számára ismeretlen ember, egymástól függetlenül a veled folytatott írásbeli kommunikáció után ugyanarra a megállapításra jutott. Azt már a múltkor is megállapítottam, hogy Gyurcsány-fóbiád van, ugyanis mindenre vele reagálsz, úgy látszik, azóta nem változtál semmit. Arra azért kíváncsi lennék, ha magadat kellene jellemezni, mit mondanál magadról, te kinek a seggéből pottyantál, és milyen kaszthoz tartozol?

2018.04.24. 16:59:48

@Roan: Igazad van.. két előítéletes és elfogult ember nem tévedhet. Olyan nincs.. lehetetlen. Ha ők ketten valamit megállapítanak, nincs apelláta.
Nem képzelsz egy picivel többet magadról a reálisnál?

2018.04.24. 22:37:05

@Womb Raider: te segg. Nem voltam előítéletes, azt írtam, én élek egy 80 ezres kisvárosban.
Tehát nem te.
Rólad azt írtam, hogy nem vidéken( faluban, tanyán) laksz, hanem egy intézményben...
Tényleg baj van az agyaddal.

2018.04.24. 22:40:01

@Roan: sajnos hozza a tipikus agyatlan vitázó figurát. Elfelejti, mit mondott, megfordítja a logikát, kihagy elemeket, aztán megsértődik...

2018.04.24. 22:42:25

@Womb Raider: ha azt állítod, előítéletesek vagyunk és elfogultak, pont te vagy előítéletes és elfogult...
Csak ezt sosem fogod átlátni..

2018.04.24. 22:43:01

@Roan: kezdem sajnálni...

2018.04.25. 05:56:20

@Könnyen elkaptuk, uram!: Magadat sajnáld. Te kezdtél azzal, hogy aki nem ért veled egyet, az csakis sárbaragadt bugris falusi lehet.. (implicite: Bezzeg te, aki már röpült is a Ryanair-el Londonba, te állítod, hogy Gyurcsány (bárki) miatt kellett elmenned.. de fröcsögj, ha az segít és képzelj magadról bármit, ami a roham lefolyását megkönnyíti.

Roan 2018.04.25. 07:49:19

@Womb Raider: Ez szép:) Keresd már vissza, hogy ki és milyen jelzőket, értékítéletet írt a másikról! Te ezeket írtad: Gyurcsány seggéből, nagy arc, többet képzelsz, előítéletes, elfogult. Ezt tudod minek hívják? ;)

Ja, a feltett kérdésemre most sem sikerült válaszolnod :)

2018.04.25. 08:38:48

@Roan: tojás és tyúk...
Innen indult:

"@Könnyen elkaptuk, uram!: dohányboltot kaptál, kuss legyen!"
Szóval akkor ?

2018.04.25. 08:53:33

@Womb Raider: nem onnan indult. Az már reakció volt egy hozzászólásodra, ezt már egyszer tisztáztuk. Demenciás vagy?

2018.04.25. 09:01:03

@Womb Raider: visszaolvastam tartalmas beszélgetésünket. Nem támadtalak vidéki mivoltod miatt, leginkább azért, mert nem vagyok pesti....
Van valami frusztrációd, amit orvos kéne, hogy lásson.

2018.04.25. 09:02:13

@Womb Raider: @Roan:
úgy tűnik, a dohánybolt nagyon fáj.
Miért?

LebensraumamOsten 2018.04.25. 14:19:02

@arabok balrol: Majd ha beleverik a kipát a buksidba Ahmedék, akkor én jó fogok röhögni és fotózom is. :DDD

LebensraumamOsten 2018.04.25. 14:20:51

@VáradiJános: Tedd anyádba!
Voltál katona? Borotválkozz meg!
Tedd anyádba!
Házhoz jöttél a pofonért. :)))

Roan 2018.04.25. 15:39:24

@Womb Raider: És nekem mi közöm van ahhoz, hogy másvalaki mit írt neked? Azért kezdtél el engem minősítgetni?

És igen, a kérdésemre még mindig várom a választ.

GaryBird 2018.04.26. 08:09:03

Annyiban korrekt a cikk hogy legalább a két forrást megjelöli. Érdemes elolvasni a lakájpublicista Gajdics cikkét és az észkombájn nyilatkozatát is Simicska Olgánál.
Utána mindenki eldöntheti az egyéb máshonnan szerzett információi alapján mi is lehet az igazság. Elárulom: Sem Ottónál, sem Olgánál...
süti beállítások módosítása