B1 blogcsalád



Merkel Orbán cinkosa

Nemzetközi sajtószemle

2018. április 17. - Szelestey

merkel2.jpg

  • Több tucatnyi neves nyugati személyiség nyílt levélben sürgeti, hogy a német kancellár ítélje el a magyar demokrácia leépítését és kezdeményezze a Fidesz eltávolítását az európai konzervatívok soraiból.
  • Orbán Európa legveszélyesebb politikusa - írja a Spiegel, a Bloomberg szerint nagyon hasonlít Putyinra, csak ő több érzéssel vágja a demokrácia gyökereit.
  • Orbán kézből vezérli a sajtót, de a külföldi tőzsdei befektetők nem kételkednek a gazdaság stabilitásában.

Politico

pol.png

A hírportál „Merkel szégyenletes hallgatása” címmel közli azt a nyílt levelet, amelyet több tucat amerikai, brit, német és más nemzetbéli író, egyetemi tanár, újságíró és aktivista intézett a német kancellárhoz, miután úgy érzik, hogy a politikus bűnös módon segédkezet nyújt Magyarországon a demokrácia elleni támadásokhoz. Az üzenet felidézi, hogy 2010 óta Orbán Viktor megszállta a sajtó jó részét és ellenőrzése alá vonta a legfontosabb bírói testületeket. Nagyban akadályozza a civil szervezetek és az egyetemek működését, a választási törvényeket a maga javára szabta át. Ily módon vezető szakértők szerint a mostani választás már nem volt szabad és aligha tisztességes. Ugyanakkor a kormány hónapok óta gerjeszti az antiszemitizmust. A miniszterelnök közpénzből folytat kampányt Soros György ellen. Hogy Merkel nem szólal meg, az bűnrészessé teszi. Tétlensége folytán az antidemokratikus és zsidóellenes erők szövetségesévé válik.

Tekintélyes politológusok meg vannak győződve arról, hogy akut módon veszélybe került a magyar demokrácia. Sőt, akad, aki szerint már meg is szűnt. Ennek ellenére a kancellár idáig nem ítélte el Orbán antiszemita retorikáját, illetve összehangolt hadjáratát a demokratikus intézmények ellen. De még ennél is rosszabb, hogy a CDU az Európai Parlamentben a Fidesz szövetségese, a német konzervatív képviselők következetesen segítik legitimálni a magyar vezetőt. Az aláírók hangsúlyozzák, hogy Merkel a jelek szerint nem ismeri fel kellő mértékben, milyen árat kell fizetnie egy nap Európának, amiért nem fordul szembe az orbáni törekvésekkel. Mert ha fel lehet számolni a demokratikus intézményeket és büntetlenül ördögnek lehet beállítani kisebbségeket, akkor az EU-ból könnyen lehet olyasmi, ami nemigen több regionális kereskedelmi szervezetnél - közös értékek nélkül.

Más, feltörekvő autokraták Orbán sikerét jelnek tekintik majd, hogy ők is lerombolhatják országuk demokráciáját az EU-n belül és a rothadás tovaterjed. Ám a közös értékek, a kölcsönös bizalom nélkül a kormányzás fokozatosan összeomolhat. És itt a demokrácia túlélése, valamint az európai zsidóság biztonsága forog kockán, így túl kell lépni azon, ami politikailag célszerűnek látszik. Ennél fogva Merkelnek nem marad más választása, mint hogy elítélje Orbán támadását a demokratikus értékek ellen, és hogy felszólítsa az Európai Néppártot: zárja ki soraiból a Fideszt – mutat rá a nyílt levél.

Spiegel

der_spiegel.jpg

A vezető német hetilap Európa legveszedelmesebb politikusának minősíti Orbán Viktort, hozzátéve, hogy a földrész fővárosaiban nemigen látni az akaratot, mármint hogy szembeszegüljenek vele. A politikusnak idáig 8 év állt a rendelkezésére, hogy aláássa a demokráciát. Mivel alig egy hete meglepetésre ismét kétharmadot szerzett, Magyarországon ugyanaz a helyzet, mint 1989 előtt: egyetlen párt uralja, a Fidesz. A miniszterelnök lopakodva terjesztette ki hatalmát. A gazdaságot baráti üzletemberek hálózatán keresztül tartja kézben, bizalmasait közmegbízatásokkal és sok-sok uniós forrással pénzeli. Nacionalizmusa uralja a közbeszédet. Ki tudja még feltartóztatni? Az EU idáig nem sokat tett. Orbán mindig csak annyira provokálta az uniót, hogy az még éppen ne lépjen közbe. Azon kívül fontos cimborái vannak, a CSU-nál mindig kifejtheti menekültellenes politikáját. Továbbá a Fidesz az Európai Néppárt tagja, Merkel oldalán. Német barátai alig-alig bírálják az antiszemita színezetű választási hadjárat miatt. Más európai populisták és önjelölt autokraták alighanem felbátorítva érzik magukat.

Bloomberg

bloomberg_1.jpg

Orbán Viktor más, mint Putyin, mert ő sokkal kifinomultabb módszerekkel építi hatalmát, mint az oroszok erős embere. Ha azt nézzük, ők ketten miként irányítják országukat, akkor egy csomó kérdésben hasonlítanak, viszont nagyon is különböznek olyan kérdésekben, amelyek meghatározzák, hogy egy rendszer demokráciának vagy diktatúrának számít-e. Mindkettő megszállottan hirdeti a szuverenitást. Céljuk, hogy egyetlen külső hatalom se áshassa alá a hatalmukat. Orbán azzal tűnik ki, hogy jóval élesebben látja, meddig érdemes feszíteni a húrt. Mindenesetre Gulyás Gergely úgy ítéli meg, hogy nálunk teljesen normális pluralista demokrácia van, amely megfelel az európai szabályoknak. Az biztos, hogy Magyarországon a választásokon lehettek szabálytalanságok, de bizonyosan nem történt olyan tömeges csalás, mint Oroszországban. Zsiday Viktor alapkezelő azt mondja, ha az ellenzék nem lett volna teljesen ostoba, le tudta volna győzni a Fideszt.

A hírügynökség a Soros-lista kapcsán megszólaltatta Gyulai Gábort a Helsinki Bizottságtól, aki úgy gondolja, hogy egyre nagyobb lelki nyomás nehezedik rájuk. De fizikai veszélyt nem érzékel, és ugyanígy látja ezt Martin József Péter a Transparency Internationaltől, valamint Tóth István János a Korrupció Kutató Központtól. Erősen támadja őket viszont a kormánybarát sajtó, amely a szégyentelen propaganda gépezet része és ugyanúgy ügyet sem vet a tényekre, mint a Kreml. Viszont Oroszországban még ennyi médiapluralizmus is sok volna. Ugyanakkor a két politikus között talán az a legfőbb hasonlatosság, hogy mindkettő korrupt. A kulcsfontosságú magyar ágazatokban a nemzeti tulajdon arányának növelése azt jelentette, hogy a vagyont a politikába bekötött embereknek játszották át. Tóth István János ezt úgy fogalmazza meg, hogy nálunk a kormány ejtette fogságba az üzleti életet. A közbeszerzések javát Mészáros, Garancsi, Simicska és Tiborcz vitte el.

Magyarországon 15-24 % között van a visszaélések aránya az állami megbízatásoknál, az oroszoknál 42,5 %. A különbség oka a magyar civilek szerint az, hogy a bíróságok egy része még független. Azon kívül még van verseny a politikában és ez akadályozza a gátlástalan lopást. De az ellenzék részéről sokan várják, hogy Orbán tovább csúszik lefelé ezen az úton. Martin József Péter azonban nem gondolja, hogy az ország a diktatúrában végzi. A kormányfő finoman egyensúlyoz a putyinizmus és az európai normák között. Nincs is szüksége arra, hogy teljesen átvegye az orosz elnök módszereit, mert így is boldogul. Különleges tehetsége abban nyilvánul meg, hogy el tudja hárítani az uralmát fenyegető veszélyeket, miközben a lehető legtöbb hatalmat halmozza fel. Szikét használ ott, ahol Putyin már rég baltát rántott elő.

FAZ

frankfurter_allgemeine.jpg

1. Orbán kisöpri a médiát. Most éppen a Magyar Nemzet húzta le a rolót, a kérdés az, hogy mennyi időre? Lehet, hogy az egykor a polgári újságírás etalonjának számító lap 80 év után mégiscsak folytathatja működését. Ám hogy leáll, az azt jelenti, hogy még fájdalmasabb módon szorul vissza a sokszínűség a magyar sajtóban. Az újság megvásárlására már bejelentkezett Ungár Péter, Simicska állítólag másfél milliárdot kér. Bírálók feltételezik, hogy az LMP akarva-akaratlanul is a kormányfő útját egyengeti, amikor elősegíti az ellenzék széttagozódását. Erre nézve személyi bizonyítéknak tekintik, hogy Ungár édesanyja, Schmitt Mária, Orbán közeli tanácsadója. A politikus vehemensen tagadja a feltételezést. A közmédiánál különben olyannyira a miniszterelnök szabja meg a dolgokat, hogy az már egynémely Fidesz-hívőnek is kínos. De ettől még hasonló a helyzet az MTI-nél is. A megyei lapok Mészáros, illetve Vajna kezébe kerültek, ezeket az orgánumokat állami hirdetésekkel tartják a víz fölött.

2. A külföldi befektetők kitartanak Magyarország mellett, mert a részvények – illiberális politika ide vagy oda – stabilitást ígérnek. Vagyis mindegy, Orbán milyen reakciót vált ki az irányított demokráciával. Akik a tőzsdére viszik a pénzüket, azok bíznak a gazdaságpolitikájában. Ezt igazolja vissza a budapesti börzeindex, már jó ideje. A gazdaság nagy bajba került a 10 évvel ezelőtti válság folyományaként, de most roppant kényelmes helyzetben van. Ennek oka az igen laza pénzügypolitika, hála a Nemzeti Bank lépéseinek. Szakértők egyre kisebbnek tartják a veszélyt, hogy a jegybank csak későn tudna közbeavatkozni, ha bármi baj adódna.

A Raiffeisen elemzői optimisták a további kilátásokat illetően. Olyannyira, hogy az ország hitelbesorolásának felminősítését várják az idén. Ám ha a jogállami vita odavezetne az EU-val, hogy visszafognák az uniós támogatásokat, az mindjárt más tészta volna. Gond az is, hogy három ász van csupán a tőzsdén: a MOL, az OTP és a Richter, ami tükrözi a gazdaság nagyságát. Kicsiny a tőzsde is, sok cég már elhagyta vagy azt tervezi, hogy távozik. A forgalom visszaesett, miután az állam rátette a kezét a magán nyugdíjpénztárak vagyonára. Ugyanakkor a stratégiai cégeket gyakorlatilag államosítják, hogy megvédjék őket, lásd az energiaszektort.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr4513840434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.04.17. 06:49:32

"az európai zsidóság biztonsága forog kockán"

jajj, de viccesek vagytok...

aquaticus 2018.04.17. 08:09:38

Most aztán nyugodtan ki lehet röhögni azokat a butuskákat, akik szerint a világsajtó egy jól körülhatárolható kör kezében van és kizárólag azok érdekeit tartja szem előtt...

Tímea Kassai 2018.04.17. 08:41:19

Hát ez jó vicc! Orbántól kell félteni a zsidóságot :) Attól a 10 millió zsidógyűlölő muszlimtól nem kell, akit idehoztak és, akik miatt évi 5-8 ezer zsidó menekül Izraelbe Európából.

Colonel H. Stinkmeaner (törölt) 2018.04.17. 08:48:06

Orbán egy maffiózó, de Merkelnek be kell látnia, hogy ez a maffiózó népszerű a magyarok körében és kiszolgálja a német ipari nagytőke érdekeit. Míg Merkel újraválasztása is kérdéses volt, Orbánnál nincs ilyen veszély, ő addig fog uralkodni, amíg akar.
Orbán valóban tudja meddig mehet el, és az is segíti a terveit, hogy Magyarország közepesen jelentéktelen európai szinten, így nagyjából mindegy, hogy mi történik ott.
Én azt el tudnám képzelni, hogy létrehoznak egy kétsebességes Európát, Magyarország pedig a perifériára szorul és ugyan részt vehet a szabad kereskedelemben, de kevesebb támogatást kap. Így a német tőkésnek is megmarad a kis keleti összeszerelőország, de a magyarok se tudnak annyi uniós pénzt lopni.

Gandosz 2018.04.17. 15:47:39

Írtam egy cikket arról, hogy Macron antiszemita, illiberális, maffiózó, hazug.
Ugye, mennyire érdekelheti ez a franciákat?

élveteg 2018.04.18. 07:47:45

2Ugyanakkor a kormány hónapok óta gerjeszti az antiszemitizmust. A miniszterelnök közpénzből folytat kampányt Soros György ellen. Hogy Merkel nem szólal meg, az bűnrészessé teszi. Tétlensége folytán az antidemokratikus és zsidóellenes erők szövetségesévé válik."

Höhhhö tényleg ?

Ezek itt valahogy máshogy tudják a dolgot :

Az Európai Zsidó Szövetség levélben gratulált a magyar miniszterelnöknek a választási sikeréhez. A brüsszeli székhelyű szervezet kifejezte azt a reményét, hogy Orbán Viktor az új ciklusában is biztosítani fogja a magyarországi zsidóság védelmét és támogatását, miközben továbbra is kiáll Izrael mellett.

A nagy hatalommal nagy felelősség jár együtt” – emeli ki a levél, amelyben Margolin rabbi kifejezi azt a meggyőződését, hogy a zsidó közösség irányába idáig tanúsított pozitív viszonyulás az új ciklust is végigkíséri.

„Európa válaszút előtt áll. Mindaddig amíg Ön folytatja a zsidó közösség jogainak védelmét és az Izrael melletti kiállást, számíthat a támogatásunkra.” – záródik a levél.

zsido.com/az-europai-zsido-szovetseg-gratulalt-orban-viktornak/

élveteg 2018.04.18. 07:52:13

." A külföldi befektetők kitartanak Magyarország mellett, mert a részvények – illiberális politika ide vagy oda – stabilitást ígérnek. Vagyis mindegy, Orbán milyen reakciót vált ki az irányított demokráciával"

Magyarul Szeretjük a demokráciát igen szeretjük,- de a profitot,- amit jobban garantál egy stabil Orbán kormány mint egy kiszámíthatatlan akármilyen katyvasz azt meg még annál is jobban szeretjük

chrisred 2018.04.18. 07:58:45

@élveteg: Miből gondolod, hogy a külföldi befektetők szeretik a demokráciát?

élveteg 2018.04.18. 08:06:51

@chrisred:

Miért egy német holland dán befektető - tulajdonos az gondolom ugyis mint ajrópai ember szereti a demokráciát nem ? Vagy maga máshogy gondolja ?

Rettegek mert ballib vagyok 2018.04.18. 08:14:46

Apró probléma az antiszemita hazugsággal, hogy Izrael durvábban támadja Sorost Orbántól is:
444.hu/2017/07/10/izrael-minden-eddiginel-szigorubb-civiltorvenyt-tervez-sorosrol-szol-majd-az-egesz

Civilek külföldi finanszírozásáról ők már meg is hozták a törvényt:
mno.hu/kulfold/soros-torvenyt-tervez-izrael-2407219

És a zsidók világosan kifejtik, Soros támadása soha nem lehet antiszemitizmus:
zsido.com/netanjahu-nem-antiszemitizmus-soros-kampany/

Faszerkezet 2018.04.18. 08:20:50

"valamint az európai zsidóság biztonsága forog kockán"

apicsába.... vajon erről a hazai zsidók tudnak?

Lehetnék én is 2018.04.18. 08:27:35

Ennek ellenére a kancellár idáig nem ítélte el Orbán antiszemita retorikáját, illetve összehangolt hadjáratát a demokratikus intézmények ellen.

Kedveskéim, milyen az Orbán-féle antiszemita retorika?

Hogy lehet 2005 óta valaki demokratikus módon megválasztott kancellár?

Miért jobb a politikai túlélésért kötött elvtelen koala mint a tiszta választási győzelem? (azért elvtelen, mert ha nem az lenne, adta volna magát a választás utáni 1 hónapban).

chrisred 2018.04.18. 08:34:54

@Lehetnék én is: Csak az ideológiai alapú közhatalmat irányítják az elvek a választók akarata helyett.

megvagyhadnagy 2018.04.18. 08:35:33

"A miniszterelnök közpénzből folytat kampányt Soros György ellen. Hogy Merkel nem szólal meg, az bűnrészessé teszi. Tétlensége folytán az antidemokratikus és zsidóellenes erők szövetségesévé válik."
Valamit nem értek. Mért is kellene Merkelnek megszólalni Soros ügyben? És főleg védeni? Ki az a Soros, hogy államfőnek kijáró tisztelettel fogadják az EU-ban? Milyen jogcímen találkozgat EU-s vezetőkkel, pl Timmemans-al? Milyen megválasztott politikus ő? Kit, és főleg milyen országot képvisel a tárgyalási során? Megválasztotta őt valaki? Felkérte valamilyen ország, hogy képviselje? Az EU fórumain, a tagállamok képviseletében, megválasztott politikusok képviselik országukat. Soros, hogy kerül képbe? Mint magánember és mint milliárdos milyen alapon járkál be az EU vezetőinek szobájába? És főleg miről tárgyalgatnak ott? Szóval, Merkelnek miért is kellene megszólalni, egy milliárdos üzletember érdekében?????????
Köszi a válaszokat.

BALTAZÁR 2018.04.18. 08:39:11

Valaki idézhetne már egyet abból az antiszemita retorikából. De ha kérhetném ne azt, hogy Stop Soros mert ennyi erővel erre azt is mondhatnák, hogy Orbán férfigyűlölő, vagy útálja az öregeket, az amerikaiakat stb... :-) Bolond lyukból....

chrisred 2018.04.18. 08:44:40

@megvagyhadnagy: 1. A cikk szerint az ellen kellett volna felszólalnia, hogy a választási kampányban egy személyt közellenségnek kiáltottak ki. És gondolom, azon az alapon, hogy ugyanabban a pártszövetségben vannak, tehát vállalt értékközösség van köztük.
2. Volt arra példa, hogy más magánszemély találkozni akart ezekkel az uniós funkcionáriusokkal, és ők nem voltak hajlandóak fogadni? Csak ebben az esetben van értelme a felvetésednek. Tudtommal Sorosnak van magyar állampolgársága, vagyis uniós polgár.

Midnight Run 2018.04.18. 08:50:41

@Colonel H. Stinkmeaner:

Én inkább azt mondom, amig a nyugat engedi, addig lesz Orbán. A Muti nagyon jó partner neki, ebben a cikknek teljesen igaza van.
Csakhogy a magyar modell EU pénzek és a nyugati tőke nélkül nem életképes. Ha lekapcsolják a pénzcsapot, nekik annyi.

megvagyhadnagy 2018.04.18. 08:54:03

@chrisred:
"A cikk szerint az ellen kellett volna felszólalnia, hogy a választási kampányban egy személyt közellenségnek kiáltottak ki"
???? Oszt' akkor mi van? Az bajotok, hogy mint magánszemélyt kiáltották ki közellenségnek? Soros kurvára nem magánszemély. Főleg, hogy ki be járkál az EU vezetőinél. Ha belekötnél abba, hogy közszereplőnek nevezem, akkor mondom helyette azt, hogy egy (politikus) celeb.
Biztos vagy abban, hogy van fogadóórája az EU-s csúcsvezetőknek? (szerintem nincs) Mert a felvetésednek csak ekkor van értelme. Sorosnak, mint magánembernek semmi keresnivalója az EU vezetőinél. Ha meg szakványba jár oda, akkor miért is ne lehetne ezért bírálni?

Emmett Brown 2018.04.18. 08:58:20

Ez az antiszemitizmus vonal ez valami elképesztően nagy baromság, pedig én nem vagyok fanboy. Többet árt, mint használ, konkrétan elinflálja a jogos kritikákat, és ezt tényleg lehet itthon lobogtatni, hogy minek pofázik bele a nyugat, amikor fogalmuk sincs az itteni helyzetről.

Egyébként én örülnék a legjobban, ha itthon a jelenlegi szintű "kormányzati antiszemitizmus" lenne a legnagyobb probléma.

chrisred 2018.04.18. 08:58:29

@megvagyhadnagy: Biztos vagy benne, hogy Soros a fogadóórájukon látogatta meg őket? Mert a felvetésednek csak ekkor van értelme.
Ha Soros nem magánszemély, akkor mi? Pont magad elemezted ki, hogy az, csak már kezdesz belezavarodni.

Lehetnék én is 2018.04.18. 09:00:08

@chrisred: Csak az ideológiai alapú közhatalmat irányítják az elvek a választók akarata helyett.
Pont ilyen most Merkel által összesakkozott koala. Az egyetlen elv, ami alapján összejött, az a mézesbödön, amit körbeállnak. És erre nem volt választói akarat. Választói akarat szerinti pártházasság (pl. nem távoli ideológiák mentén) nem jött össze fél évig. Majd jött az össze nem illő ideológiák mellett a mézesbödön

ogli dzsí 2018.04.18. 09:05:45

A balliberalisok nem csak itthon kerultek a klotyoba...

chrisred 2018.04.18. 09:07:30

@Lehetnék én is: Továbbra is elvekről és ideológiákról van szó. Miközben csak annyi történt, hogy a legtöbb és a második legtöbb választót képviselő párt kényszerült koalícióra, bármennyire is nem rajongtak az ötletért a pártok vezető politikusai.

ogli dzsí 2018.04.18. 09:18:40

1. Orban nyilvanvaloan antiszemita hisz utalja Sorost.

Aki egy geci, de nem lehet utalni mert zsido.

2. Netanjahu viszont utalhatja Sorost mert o is zsido.

Tora szagot erzek itten, ez a zsidok 2000 eves gyuloletpolitikaja, ami semmit sem valtozott. Kb. ennyit ert 2000 ev migri-integracioja...

Lehetnék én is 2018.04.18. 09:20:34

@chrisred: nem volt választói akarat a koalára, sőt Merkel felhatalmazása sokkal gyengébb, mint Orbáné.
Az, hogy a két legnagyobb, az pont nem azt mondja hogy együtt, hanem két ellentábor, hasonló támogatottsággal.

morph on deer 2018.04.18. 09:25:16

@chrisred:
Ezt mondjuk hiába próbálod elmagyarázni azoknak, akiknek nem a közérdek - értsd: valóban az ország egészének érdeke - fontos, hanem az ‘ellenség’ - értsd : a lakosság másik fele - legyőzése bármi áron, bármilyen módszerekkel..!

Akár a vaknak a virradat, az elvakult orbanistának a civilizált európai gondolkodásmód.

chrisred 2018.04.18. 09:27:59

@ogli dzsí: Én nem is mertem beírni a fenti cionista hangvételű hozzászólások miatt, hogy Orbán nyilvánvalóan nem azért pécézte ki Sorost, mert zsidó, hanem mert magyar származású.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.04.18. 09:31:50

@Emmett Brown: " ... Többet árt, mint használ, konkrétan elinflálja a jogos kritikákat, és ezt tényleg lehet itthon lobogtatni ... "

Ez nem más, mint egy politikai fogás. Az európai (és a magyar) baloldal feltételes reflexe, amikor látják, hogy az Ő "liberalizmus"-uk veszélyben van, akkor elkezdenek antiszemitázni és nácizni, mert az sokáig bevált a 2. VH után, mivel akire rásütötték, hogy náci annak el kellett bujdosnia.... Csakhogy azóta elég sok víz lefolyt a Dunán, és az emberek kezdenek rájönni, hogy a liberálisok sokszor nácibbak és kirekesztőbbek, mint bármely konzervatív ember, mert a libsiknek lételemük, hogy terjeszkedjenek, és a saját világszemléletüket ráerőszakolják mindenkire, míg a konzervatívok jól megvannak a saját közegükben, legfeljebb rosszallóan nézik, hogy a másik mit csinál, legtöbbször nem is szólnak bele... mert az az ő dolga!
Szóval, a libsik a nácizást és az antiszemitázást annyira túltolták, hogy aki nem ért velük egyet, az már mind náci és antiszemita, csakhogy, már senki nem veszi komolyan, már minden bokorban antiszemitát kiáltanak, de ezt már az igazi zsidók is kiröhögik. Olyan szintre esett e két fogalom (náci, antiszemita) megbélyegző értéke, mint a gyerekek közt a "hülye" szónak, vagy az ifjak közt a "bazmeg".

Azok az úgynevezett baloldali értelmiségiek, pedig jobban tennék, ha nem járatnák le magukat azzal, hogy a magyar politikába beleállnak, mert óhatatlanul összemocskolják magukat.
Nem a hiteltelen, vállalhatatlan Maszop és DK oldalán kellene hitet tenniük, hanem keresniük kellene egy vállalható, hiteles mikropártot, és pozitív kampánnyal segíteni annak a pártnak a kiteljesedését. Van rá 4 év, de ha sokáig szaraxanak azzal, hogy mocskolódnak, akkor egyrészt lejár az építésre fordítható idő a következő választásig, másrészt tovább erősítik az ellenérzést azokban, akik kicsit is jobboldaliak mert úgy érzik, hogy támadják őket, azaz nem tudnak a fidesztől elvenni egyetlen szvazatot se. Jó lenne, ha a sok ostoba vérliberális vadbarom észrevenné, hogy a magyarok jelentős részénél nem ér el eredmény azzal, hogy rázza a vörös posztót, mert immunisak rá, nézték és hallgatták vagy 40 évig a vörös különféle árnyalatainak rongyrázását. Amíg a fidesz szavazóbázisát nem erodálják, nem mutatnak épkézláb alternatívát, addig a fidesz maradni fog az Orbánccal az élen.

chrisred 2018.04.18. 09:33:10

@Lehetnék én is: Viszont a kettő együtt nagyobb választói felhatalmazással rendelkezik, mint a Fidesz Magyarországon. Nem világos számomra, szerinted bárki is azért szavazott a CDU/CSU-ra vagy az SDU-ra, hogy ne vállaljon kormányzati szerepe? Az eredményekből meg az következett, hogy külön-külön kormányzásképtelenek lettek volna.

ogli dzsí 2018.04.18. 09:36:32

@chrisred: Orban nem pecezte ki sorost, mar csak azert is mert soros meg a 80as evek vegen cukros bacsikent ugrott ra minden tehetseges politikuspalantara a regioban.....

S nem filantropizmusbol, abbol nehez meggazdagodni.

Emmett Brown 2018.04.18. 09:38:44

@Magánvéleményem: ez egy kommunikációs ziccer a Fidesznek, amit ki is fognak használni.

chrisred 2018.04.18. 09:42:46

@ogli dzsí: És vice versa, a politikuspalánták is legalább olyan lelkesen vetették rá magukat Soros pénzére, ösztöndíjára, támogatására. Zsák a foltját...

nemecsekerno_007 2018.04.18. 09:45:12

Ez az év eddigi legjobb vicce :) Amúgy a pénz az első, utána jön csak a demokrácia, szólásszabadság meg hasonló úri huncutságok. Az Együtt asszem megtanulta ezt egy életre a 150 millával :) Szóval elvtársak, bízzunk Istenben de azért tartsuk szárazon a puskaport :)

Rettegek mert ballib vagyok 2018.04.18. 09:47:07

@chrisred:

Hát igen.. Soros előszeretettel finanszírozott politikusnak készülő lelkes fiatalokat, és finanszírozza ma is őket.

A megbízhatókról listát is vezet itt ni:
legacy.gscdn.nl/archives/images/soroskooptbrussel.pdf

Tudod ezek azok, akik rendre fogalmazzák a Magyarországot büntető határozatokat, a korlátlan kvóta elbaszott ötletét, és a Soros féle civilek helyzetbe hozását.

A többi 90% a saját országa érdekét Soros pénze elé helyezte, így lekerültek Gyurcsi bácsi listájáról.

Lehetnék én is 2018.04.18. 09:48:20

@chrisred: Ha összeadsz nagyon sok almát meg elég sok csirkefejet kapsz egy jó nagy kupacot, de nem nagyon lesz szimpatikus. A feleségem az almát szereti, a kutyám a csirkefejet. Nem gondolnám, hogy tetszeni fog nekik a kupac.
Amúgy a FIDESZ+MSZP koalíció nagyon nagy felhatalmazást kapna szerinted, ugye ők a 2 legnagyobb frakció. Én nem örülnék neki, de ez nem igazán számít. De az MSZP+SZDSZ is nagy sikertörténet volt.

Gleccsertetű 2018.04.18. 09:53:48

Merkel kimondta, h vannak nogo zónák Németországban, rögtön ellenség lett

$pi$ 2018.04.18. 10:04:31

@morph on deer: "fontos, hanem az ‘ellenség’ - értsd : a lakosság másik fele"

Igen, már eléggé unalmas nekem is, hogy a politikai baloldal folyamatosan ellenségként kezeli a fideszt, orbánt, és nyilvánvalóan azokat is, akik a fideszre szavaztak. Folyamatosan gyűlölködnek a fidesz szavazók ellen, gyalázzák, fenyegetik, rágalmazzák őket. A baloldalt nem az ország érdeke irányítja, kizárólag az állandó ellenségkeresés, a fasizmustól a diktatúrától való félelem, a lakosság másik felének pocskondiázása élteti.

Minden egyes választás során előbb kiderül, hogy hol szavaztak többen pár százalékkal a fideszre utána pedig végig kell halgatnunk, hogy miért alábbvalók ezek az emberek. Idén a vidéki egyetemeken tanító oktatók, a vidéki kórházak orvosai, a vidéki mérnökök lettek ostoba parasztok, tavaly az "átlaghülyemagyart" kellett gyűlölni.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.04.18. 10:21:02

@pi$i$: "a politikai baloldal folyamatosan ellenségként kezeli a fideszt, orbánt"

A baloldalról nem tudok nyilatkozni, de minden igaz hazafinak ellensége, aki meglopja az országot.

"hol szavaztak többen pár százalékkal a fideszre utána pedig végig kell hallgatnunk"

... hogy azért, hogy a migránshordák ne erőszakoljanak meg mindenkit, még a nőket is.

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2018.04.18. 10:22:27

Amin én mindig elgondolkodok az ilyen nagyon elvadult, valóságtól nagyon elrugaszkodott kirohanások során, mint hogy Orbán antiszemita kampányt folytat, hogy erre van rálátásom, mert lehet látni, hogy antiszemita kampány alatt annyit értenek, hogy Orbán Sorosnak ment neki, aki zsidó. Az, hogy igaza van-e, vagy hogy szép dolog-e mind mellékes abból a szempontból, hogy aki szerint ez antiszemitizmus, az nyilvánvalóan hazudik, mert ez célzottan Soros ellen van, semmilyen más zsidó ellen nincs, Netanjahu lett ebben pont a nagy szövetségese, Orbán inkább közeledett Izraelhez, soha nem uszítottak a zsidók, mint csoport ellen... und so weiter, ahogy itt már írogatták.

A dologban számomra az a kulcsmomentum, hogy én ezt látom, tudom olvasni a magyar sajtót, el is vesztegetem rá az időmet. De pont ezek a nagy mérvadó hírforrások, ne nem feltétlenül a FAZ, de akár a Politico, a Bloomberg, és a többiek csinálnak időnként elemzéseket a világ minden országáról, és azokban ezek után hogyan bízhatnék meg?

Nagyon is az látszik a világban, hogy a Fidesz nem csak Putyintól és az RT-től meg a keleti modelltől vett kölcsön, hanem amit persze eddig is mindenki tudott, hogy a "nyugati" blokkben is ez megy, csak éppen sokkal finomabban, sokkal profibban.

chrisred 2018.04.18. 10:23:33

@Rettegek mert ballib vagyok: Nem Magyarországot büntetik, hanem a magyar kormányzat szabályellenes matartását. Ha a rendőr megbüntet gyorshajtásért, nem a magyarokat bünteti, kizárólag téged a szabálysértés miatt.

chrisred 2018.04.18. 10:25:33

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: Szerintem senkiben ne bízz meg vakon.

sas70 2018.04.18. 10:37:40

Ne legyenek kétségeink ha Merkelnek politikailag az lesz az érdeke, hogy fellépjen Orbán ellen, akkor azt fogja tenni. Úgy látszik, hogy ez lesz a helyzet.
A következő Eu. költségvetési ciklusban majd nem csak odadobják az uniós polgárok pénzét, hanem kérnek ezt-azt érte. Persze Orbán a dealeket megkötötte a német tőkésekkel, hogy békén hagyják, de ez csak addig tart, amíg nem lesz abszolút kellemetlen a helyzet, mert a német tőkés sem szereti, ha az újságok arról szólnak, hogy autoriter rendszert támogatnak, ami ráadásul európai. Mert simán elnézik, ha egy fejlődő országról vagy kínáról van szó, de nem fogják elnézni ezt, a saját "hátsó kertjükben".

Rettegek mert ballib vagyok 2018.04.18. 10:39:22

@chrisred:

Jó szöveg...
Ám a valóságban az országtól vonnának el Soros bérencei fejlesztési pénzeket, az ország szavazati jogát vennék el, és az országra erőltetnének korlátlan muszlim migránst Soros tervei szerint.
Éppenhogy az ország demokratikus döntése miatt.

chrisred 2018.04.18. 10:44:31

@Rettegek mert ballib vagyok: Ami nem Magyarországé, azt nem vonhatják el, így a fejlesztési pénzeket se. Legfeljebb azt tehetik, hogy nem adják oda. És nem lesz mit ellopniuk a politikusoknak.
Senki nem erőltet Magyarországra egy muszlim migránst sem.

chrisred 2018.04.18. 10:46:11

@chrisred: Ellenben Szijjártó hárommillió muszlimból akar uniós polgárt csinálni a nyugat-balkáni országok uniós tagságának erőltetésével.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.04.18. 10:50:26

@chrisred:
Annyit azért segítek, hogy a fejlesztési pénzeket az EU-s tagországok dobják össze, és leszakadt régiók felzárkóztatása céljából osszák szét.
Azaz ha nem adnak majd, akkor az azt jelenti, hogy ellopják a magyar adófizetők pénzét Soros EU-ba ültetett bérencei.

midnightcoder2 2018.04.18. 10:57:13

@sas70: Jelen pillanatban azért nincsenek tele a németek migrikkel, mert a derék törökök nem engedik oda öket. Azok a derék törökök akik NATO zászló alatt folytatnak népirtást a kurdok ellen. De a líbiaiak sem azok akiket Merkel kitehet az ablakba mint szövetségest. Orbán a legkisebb probléma Merkel körül.

chrisred 2018.04.18. 11:02:12

@Rettegek mert ballib vagyok: Ja, csak Magyarország a nettó kedvezményezett országok közé tartozik, ami azt jelenti, hogy a töredékét kellett befizetni az uniós költségvetésbe annak az összegnek, amit az Uniótól kapunk. Arról meg nem az Unió tehet, hogy amíg az ország hozzájárulása az összes adófizető között oszlik meg, addig a támogatások pár kivételezett zsebében kötnek ki.

chrisred 2018.04.18. 11:03:51

@midnightcoder2: A NATO védelmi szövetség, ezért csak az egyik tagállamot ért támadás esetén van jelentősége.

Armatúra 2018.04.18. 11:15:59

Világos minden, amit a poszt felsorol. Merkel már az olimpián is ott ült Putykó mellett. Ebből is látszok, hogy Viktor Putykó pincsije, Merki meg rendszeresen lecidálja. Ráadásul most végre kiderült, hogy Dettike miatt úszott el a borítékolható győzelem. Nemkülönben VÉGRE schwarzundweiss napvilágra került, a harvardi profok és nyugati hályogvesztett -végre -szervezetek révén, hogy Orbán antiszemita. Ez utóbbinak ezer jele volt. Csak az aljas trükközésével leplezte ezt meglehetős hatékonysággal. Erre szolgált az ősz zsidó kulturális fesztivál, ahol direkt nem vertek meg senkit, valamint azt a látszatot tudták kelteni, hogy itt nem kell félnünk. Végre kinyílt a szemem. értesíteni fogom Bibi-t - ti. Netanyahu-t-, hogy meg kéne szervezni az a etiópiai mintára, kimenekitésünket. Bár, mondhatni: bár, vannak kétségeim. Én, példul, és számos rokon/izé barátom eddigi évtizedeink alatt nem találkoztunk anti/ellen/szemitizmussal, ami csak-csak érthető, de ami különösen mutatja Orbánvezir elvetemült ravaszságát, uralkodása alatt, ha lehet mondani még annyira se nem. Pedig, talán legalább Franciaországgal, vagy Belgiummal próbálkozhatnánk, who knows?
Más. Az végképpen hihetetlenül ravasz tettye Orvbáncnak, hogy Simicskát megigézve rábírta, hogy a szerencsétlen kimenetelű napnálvilágosabban -plussz ezer reflektor- elcsalt választás után példátlan gyorsasággal becsukja a két objektív médiumot. Így még nyilvánvalóbb, hogy csak az ostoba látszat szerint nézettebb, látogatottabb RTL, ATV, Hír TV, Lánchíd, Index, melyek agyon lettek nyomva az eltévelyedett demokrata felmérések szerint kisebb látogatottságú MTV, M1, TV2, Origó által, most gyengébben
szólhatnak a lakosság 70-80%-hoz. pedig Simicska csak igaz demokrata hevületből akarta megismertetni a sokat szenvedett népet borzalmas helyzetével. De , sajnos az írástudatlan/olvasástudatlan vidéki bunkók bezavartak a szép álmokba, bele. Így hiába kényszerül a mégoly tehetséges ifjú politikai titán, Karácsony gergő pár napon belül két alkotmányos baromsággal felvilágosítani, nem jött össze. Ajvé!, hogy stílben maradjak. Üdv.

$pi$ 2018.04.18. 11:21:30

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: '... hogy azért, hogy a migránshordák ne erőszakoljanak meg mindenkit, még a nőket is.'

Klasszikus strawman érvelési hiba. Én például gazdasági okokból szavaztam a fideszre.

monddazigazatmar 2018.04.18. 11:28:41

@chrisred: Igen, Soros magánszemély, és a macesz receptet ment megmutatni az eu vezetőinek. Kicsit dumálgattak sportról, meg a tavaszi nagytakarítás nehézségeiről, aztán hazament.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.04.18. 11:30:38

@$pi$: "gazdasági okokból szavaztam a fideszre. "

Klasszikus patkány mentalitás. Azért mert picivel több pénzed van, leszarod, hogy kettészakad az ország, és a szegények még szegényebbek lesznek. Plusz így az ország versenyképessége is csökken, és már emiatt is veszítesz az eladott lelked árából. Plusz a tolvaj fidesz ellop ezermilliárdokat, és annyival is kevesebb pénzed lesz. Plusz a fidesz 8 éve nem kormányoz, mert a tolvajlással van elfoglalva, és az ország csúszik le Banglades szintjére, és emiatt is egyre kevesebb pénzed lesz. Szóval nem csak másokkal szúrtál ki, hanem saját magaddal is. Gratulálok!

monddazigazatmar 2018.04.18. 11:34:25

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
"Azért mert picivel több pénzed van, leszarod, hogy kettészakad az ország, és a szegények még szegényebbek lesznek. " :D:D:D
Eddig mindenki éhezett, most már több pénzük van?
Oszt mesélj, gyökér, ki miatt szakad az ország? A 2,7 millió miatt, aki a fideszre szavazott, vagy amiatt a 40-50 ezer gyökér miatt aki nem fogadja el a választási eredményeket, és tüntet, és hörög, ugat?

A fidesz meg ezermilliárdokat lop (höhö), aztán mégis több jut valahogy mindenre, mint a végletekig korrekt mszp alatt.
Banglades szintjét meg nézd meg, mielőtt pofázol hülyeségeket.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.04.18. 11:35:13

@monddazigazatmar: Ti nem tudtok róla, de Soros György a delejes tekintetével irányítja egész Európát. Sőt, az egész Földet. Sőt, az egész Univerzumot. Még a dogonokat is.

Soros György ad az általa támogatott szervezeteknek egymilliárd forintot. A geci a mi pénzünkből kampányol ellene sokmilliárdért. Arra nem gondol, hogy inkább ő adhatna pénzt, azokért a célokért, amikért most a civileknek kell dolgozniuk. Gyermekszegénység megszüntetése, vakok és gyengénlátók segítése, stb. És akkor nem kéne a fél országnak rettegnie és harcolnia egy téveszme fogságában.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.04.18. 11:36:59

@monddazigazatmar: "A fidesz meg ezermilliárdokat lop (höhö), aztán mégis több jut valahogy mindenre, mint a végletekig korrekt mszp alatt."

Hát sajnos kevesebb jut. A szlovák átlagbér már 25%-kal magasabb, mint a magyar. És folytatódik a lecsúszásunk.

zoszil 2018.04.18. 11:37:42

A listázás biztos jó érzéssel tölti el a zsidókat!

monddazigazatmar 2018.04.18. 11:41:04

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Ja, soros a gyerekeknek meg a vakoknak ad? Faszom, pedig úgy tűnt, hogy sokkal fontosabb szervezeteknek, mint a mindenbe beleugató tasz, meg a jobban tudó helsinki...

És mesélj, mi a fasz közünk van a szlovák bérekhez, meg úgy általában szlovákiához?
Ahhoz viszonyíts amit ez előzőek csináltak, ne a szomszédokhoz, meg svájchoz.

Lehetnék én is 2018.04.18. 11:50:47

@$pi$: ugyan már. Mire jó ha igazat írsz?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.04.18. 11:55:56

@monddazigazatmar: "tasz, meg a jobban tudó helsinki..."

Igen, úgy tudom, olyanoknak is, a védelemre szorulókat, üldözötteket segítőknek is. Soros György a demokrácia segítője, emberbarát. A csúti gecit is a tasz védte, mikor a küszöböt rágta, és nem volt pénze fizetett ügyvédre.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.04.18. 11:58:40

@monddazigazatmar: "mi a fasz közünk van a szlovák bérekhez"

Lehet hozzá hasonlítani a lecsúszásunkat.

De vehetsz bármilyen más mutatót. Ha a szlovákokhoz és a románokhoz hasonlítod Magyarországot, NINCS olyan mutató, amiben elsők lennénk.

"Politikai hitegetés helyett a gazdasági sikerek azok, amelyek valóban boldogítanak – ezt mutatja két szomszédunk példája."

hvg.hu/gazdasag/20170628_Nem_eleg_hogy_Slovakia_elottunk_jar_Romania_is_a_nyakunkon_van

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.04.18. 11:59:59

Az a baj, hogy a fideSSfasszopók nem ismerik a világot, és csak a geci gyerekes összeesküvés elméleteiben hisznek.

ogli dzsí 2018.04.18. 12:05:29

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: jobb ha ti is a geciben kezdtek hinni kulonben 2022ben is szopopalya lesz

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.04.18. 12:09:23

@ogli dzsí: "geciben kezdtek hinni"

Miért hinnénk, igaz magyarok, a ruszkibérenc hazaáruló gazdádban??? Az a kis pénz, amit az itteni bérkommentelésért kapsz eltörpül attól, amivel téged is meglop. Persze, egy nyuggernek már mindegy, ha a gyerekeidet és unokáidat is gyűlölöd, de én marhára nem örülök, hogy a gyerekeim jövőjét ellopja.

monddazigazatmar 2018.04.18. 12:11:47

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Menjen a picsába a nagy emberbarát jótevő. Nem kérünk belőle. A saját elképzelései alapján akarja a világot, nekünk meg tetszik így ahogy van. A faszért nem lehet felfogni?
A 80as években is belepofázott, beavatkozott? ÉS? A rossz óra is pontos időt mutat egy nap kétszer. Az, hogy az nekünk tetszett semmire nem jogosítja fel.

A Tasz 94ben alakult, Orbán akkor rágta a küszöböt, vagy miket beszélsz összevissza?

Mondtam már párszor, menj át Romániába, aztán gyönyörködj, ne a hvg valóságát olvasgasd.

monddazigazatmar 2018.04.18. 12:14:44

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
"Ha bejön a románok tartósan évi 5 százalék fölötti GDP-növekedése, akkor fél évtized alatt nagyon megközelítheti az ennél lényegesen lassabb tempóra képes magyar gazdaságot." :D:D::D

Legalább a saját belinkelt szarodat el tudod olvasni? Segítsek?
HA tartósan 5% , akkor nagyon megközelít 5 év alatt. Érted, te szánalomkupac? Ez az elemzés annyit sem ér mint egy vödör szar.

Ha a magyar válogatott mostantól egyszer sem veszít, akkor 4 év műlva világbajnok lesz.

monddazigazatmar 2018.04.18. 12:19:47

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Igen, itt mindenki bérkommentelő, meg 2,7 millió bérszavazó volt. Mindenki bér, csak te vagy a többség

ogli dzsí 2018.04.18. 12:23:23

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: szerinted a geci annyira hajigalja a penzt hogy berkommentereket tart a valasztas utan?

ez nem a soros geci am!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.04.18. 12:25:08

@monddazigazatmar: "Menjen a picsába a nagy emberbarát jótevő. "

Persze. De mások mást mondanak. A kolontáriak örülnek, hogy kaptak tőle egymilliárdot, míg a geci gazdád ellopott tőlük százmilliókat.

"A saját elképzelései alapján akarja a világot"

Soros György a legnagyob hazafi Széchenyi óta, de te még kicsit túl sokat is képzelsz róla. Nem akkora filozófus, hogy saját elméletet dolgozott volna ki. Egyszerűen látja, tapasztalja, hogy a demokrácia jó a gazdaságnak.

"nekünk meg tetszik így ahogy van."

Nem igazán. Ruszki csatlós államot csinál Magyarországból a csúti geci, azon dolgozik ezerrel.

"A Tasz 94ben alakult, Orbán akkor rágta a küszöböt, vagy miket beszélsz összevissza?"

Mondom, hogy ti fideSSfasszopók semmit nem tudtok a világról.

"A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) nevű jogvédő szervezet elvállalta Orbán Viktor jogi képviseletét az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium (IRM) elleni személyiségi jogi perben, amelyet holnap tárgyal másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla."

mno.hu/migr_1834/a-tasz-kepviseli-orban-viktort-424822

Armatúra 2018.04.18. 12:26:42

Kezicókolom! Ha én, mint 24 karátos, Soros Gyurkát egy magalomán, mániákus gecinek tartom, aki mindenkinél okosabbnak tudván magát, hogy mi kell az elbitangolt , unintelligens világnak, pénzt, fáradságot nem kímélve terjeszti hagymázas világátalakító terveit, közben baszogatva az őt ki tudja milyen alapon , hivatalosan fogadó uniós vezetőket, akik úgy látszik intézményesen képtelenek nélküle cselekedni, szóval akkor én antisimi vagyok? Ki a fittyfütyim ez a fószer, hogy államférfiként tekintve rá, függnek fütyikéjén. Már bocs, de ha én teszek egy alapítványt, mint pl. Bill Gates Afrikában, abból nem következik, hogy hálát várok, mert akkor ezt politikai üzletnek hívják. Amikor, a komcsi érában, a fellazítás jegyében megjelent a Soros és a Fulbright ösztöndíj, akkor a meglehetősen bezárt hazai fiatal értelmiségnek egy kis része alkalmat kapott szemlélet tágításra. Ezen belül, a Soros féle inkább a mostani Erasmus-ra hajazott idő tartama miatt, míg a Fulbright komolyabb tanulási, kutatási lehetőséget adott. Soros, ezen kívül épített személyes kapcsolatokat is, ami távlati -nem elhanyagolhatóan - üzleti céljait is szolgálta. Ezzel önmagában nincs is baj. De az, hogy valaki életre szóló elkötelezettséget vár el, egy alapítvány nyújtotta lehetőségért cserébe, enyhe túlzás, alsó hangon. Üdv.

ogli dzsí 2018.04.18. 12:27:36

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Persze. De mások mást mondanak. A kolontáriak örülnek, hogy kaptak tőle egymilliárdot, míg a geci gazdád ellopott tőlük százmilliókat."

Kamu.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.04.18. 12:28:36

@monddazigazatmar: "Ha bejön a románok tartósan évi 5 százalék fölötti GDP-növekedése, akkor fél évtized alatt nagyon megközelítheti az ennél lényegesen lassabb tempóra képes magyar gazdaságot."

Ha meg még nagyobb lesz a növekedés, akkor 5 év se kell hozzá. Most 4 évig a seggfej csúti geci kormányozna, ha lenni ideje rá a tolvajlások mellet. Úgyhogy csak idő kérdése, mikor hagynak le minket a románok is. :(

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.04.18. 12:30:38

@ogli dzsí: "Kamu"

Csak annak hiszel, amit geci gazdád maga hazudik? :))

"Egymillió dollárt ad Soros alapítványa a katasztrófa áldozatainak"

www.origo.hu/itthon/20101008-egymillio-dollart-ad-soros-gyorgy-alapitvanya-az-iszapkatasztrofa-aldozatainak.html

sas70 2018.04.18. 12:31:13

@midnightcoder2: Ha derék német polgár azt olvassa az újságban, hogy egy autokrata ellopja az adóját, nem fogad be menekülteket és semmilyen közösséget nem vállal az általa elfogadott polgári világképpel, akkor bizony rá fogja szorítani a saját politikusát, a cselekvésre. Mivel az eddigi politikai eszközök kevéssé voltak hatásosak, majd a pénzügyi megszorítások hatásosak lesznek.

chrisred 2018.04.18. 12:35:47

@Armatúra: Az élethosszig tartó hála, meg az, hogy első számú közellenségként plakátolják ki minden utcasarokra: a két véglet között talán van némi egészséges középút. Persze a legbiztosabb az lenne, ha a közéletben nem azok dominálnának, akik a politikai pályájukat rögtön úgy kezdték, hogy befolyásszerző milliárdosok vagyonából kapaszkodtak felfelé.

$pi$ 2018.04.18. 12:35:48

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Klasszikus patkány mentalitás. Azért mert picivel több pénzed van,"

Nem, nem picivel, sokkal. Csak idén 1,5 millió forinttal kevesebb adót kellett fizetnem mint tavaly.

"leszarod, hogy kettészakad az ország,"

Az országot a folyamatosan acsarkodó baloldal szakítja ketté.

"és a szegények még szegényebbek lesznek."

Csökkent a szegénység, ha nem a fidesz lenne még szegényebbek lennének az emberek mint most.

"Plusz így az ország versenyképessége is csökken,"

Butaság.

"és már emiatt is veszítesz az eladott lelked árából. Plusz a tolvaj fidesz ellop ezermilliárdokat, és annyival is kevesebb pénzed lesz."

Sokkal több marad, kevés adót kell fizetnem. Amennyi adót fiezetek az messze méltányos.

"Plusz a fidesz 8 éve nem kormányoz, mert a tolvajlással van elfoglalva,"

Ezt mondjátok, de én csak a saját érdekeimet tudom figyelembe venni.

"és az ország csúszik le Banglades szintjére,"

Butaság, amíg az mszp kormányozott attól volt hangos európa, hogy a magyaroknak hazudtak, a magyarok tönkre akarnak menni. Most a görögök, az olaszok a tönkremenők, az elvándorlás meg romániában tragikus.

"és emiatt is egyre kevesebb pénzed lesz."

Egyre több van. Majd ha egyre kevesebb lesz másra szavazok, nyugodj meg.

"Szóval nem csak másokkal szúrtál ki, hanem saját magaddal is. Gratulálok!"

Én a magam érdekében tudok szavazni, nem a te érdekedben. Sőt, pláne nem tudok egy harmadik fél érdekében szavazni, akiről te mondod el nekem, hogy mi lenne neki a jó.

$pi$ 2018.04.18. 12:39:17

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Úgyhogy csak idő kérdése, mikor hagynak le minket a románok is. :("

Romániából a lakosság 17%-a elvándorolt, egy szinten vannak Szíriával. Jó, hogy bezzeg országnak hozod fel, de miért is? A reálbéremelkedésükről már az index is megírta, hogy mekkora kamu volt, a GDP növekedésük meg olyan, hogy ha 40-50 éven keresztül fenntartják utolérnek minket az egy főre jutó GDP-ben. Románia az IMF lélegeztetőgépén van, már több kölcsönt is felvettek tőlük, a közszfére fizetéseit meg kénytelenek voltak drasztikusan csökkenteni.

Ez a "lehagynak minket a románok is" egy pofátlan hazugság.

ogli dzsí 2018.04.18. 12:46:03

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: 2`010ben meg nem volt Soros az amerikai haborus propaganda ugynoke....az 2014tol van, miota atvette soros az ukran kormanyt.

Azota probalkozik itt is de mi tudjuk hogy a mi testvereink az oroszok, nem az ateista zsido filozofusok.

Ukrajna meg elneptelenedik a nagy Soros demokraciaban.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.04.18. 12:51:08

@$pi$: "Romániából a lakosság 17%-a elvándorolt, egy szinten vannak Szíriával. Jó, hogy bezzeg országnak hozod fel"

Valamit félreolvastál.

Én azon szomorkodom, hogy még a románok is lehagynak bennünket, mert a geci gazdád 8 éve a tolvajlással van elfoglalva, és csúszik le az ország.

$pi$ 2018.04.18. 12:53:38

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Én azon szomorkodom, hogy még a románok is lehagynak bennünket"

Ha lehagynának minket, ha olyan jól állnának, akkor nem vándorolna el lakosság. Miben hagynak le bennünket?

Emmett Brown 2018.04.18. 12:54:13

@zoszil: a listázás illiberális és tróger dolog, de nem antiszemita. Az emberek nem zsidó mivoltukból kerültek fel rá, hanem Ceus/osf-es kötődésük miatt.

chrisred 2018.04.18. 13:02:55

@$pi$: Talán mert nekik nem az a cél, hogy valamikor úgy éljenek, mint a magyarok. Hanem hogy most úgy éljenek, mint a nyugat-európai országokban. Vagy legalább a gyerekeiknek teremtsenek jövőt. Tehát pont azért, amiért Magyarországról kivándorolnak.

$pi$ 2018.04.18. 13:04:21

@chrisred: "Tehát pont azért, amiért Magyarországról kivándorolnak."

Ha ugyanaz a céljuk és sokkal többen vándorolnak ki, akkor miben is hagynak le minket?

telkoe 2018.04.18. 13:06:12

Merkel mama legfoljebb sajat magabol csinalna a bohocot ha elkezdene masra mutogatva antiszemitazni.
Mar az is eleg vicces, ha olyan arcok irnak ala mint Lamya Kaddor (olyan sikeresen tanitott iszlamot, hegy par diakja lelepett a szalafistak koze)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.04.18. 13:10:18

@$pi$: "miben is hagynak le minket? "

Ha még sokáig (nem)kormányoz a geci gazdád, akkor lassan mindenben. Majd akkor nézd meg a kivándorlási rátákat, és örüljél.

monddazigazatmar 2018.04.18. 13:13:39

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Tehát Orbánnak 2007ben nem volt pénze ügyvédre. Ahhoz képest ugye a bérverekedőket oda tudta küldeni tüntetni, meg a bérkommentelők is voltak, meg a bérnyuggerek... Csak ügyvédre nem volt pénze.

"Egyszerűen látja, tapasztalja, hogy a demokrácia jó a gazdaságnak."
Aham. Azért nyugszik bele ő is meg az összes szervezete is, hogy ki nyert a választásokon. A nagy hazafi :D Te hülye ostoba barom.

monddazigazatmar 2018.04.18. 13:14:37

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Kivándorlási ráták mi? Románia 20%. Litvánia 45%, Lengyelország 18%... Mi meg valahol a 3-5% között vagyunk.

konrada 2018.04.18. 13:14:45

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
...van nekem is pár dodóm, szívesen átváltanám most forintra!
Neked 900-ért is adom filantróp emberszeretetből, ami azért nagy szó, hiszen te is tudod-írod, hogy 1000 körüli az árfolyama...;)

monddazigazatmar 2018.04.18. 13:20:01

@$pi$:
"Sőt, pláne nem tudok egy harmadik fél érdekében szavazni, akiről te mondod el nekem, hogy mi lenne neki a jó."
Na igen. A legjobb amikor a belvárosi bölcsészegylet megmondja, hogy mi a jó a borsodi zsákfalvak lakóinak... Sehonnan sem látszanak tisztábban a problémák, mint a romkocsmák mélyéről.

chrisred 2018.04.18. 13:21:13

@monddazigazatmar: A volt Jugoszláviában kialakult ennek a hagyománya már évtizedekkel ezelőtt. Nálunk meg most kezdődik a vendégmunkás korszak.

0rdas 2018.04.18. 13:43:36

"valamint az európai zsidóság biztonsága forog kockán"

Ez a legaranyosabb. Ennek meg ugye a migráns simogatók által generált migráns áradat az oka. Mint tudjátok a két szemita népcsoport ősellenségek. Azaz a zsidók vesztét a ballibek okozzák.

chrisred 2018.04.18. 13:43:39

@monddazigazatmar: Még szerencse, hogy már majdnem egy évtizede nem a romkocsmák közönsége mondja meg a zsákfalvak lakóinak, hogy mi a jó nekik, hanem habonyárpi. Azóta ezekben. a falvakban nyugati életszínvonal alakult ki

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.04.18. 13:45:21

@ogli dzsí: "szerinted a geci annyira hajigalja a penzt"

Az én pénzemet hajigálja, nem a sajátját, nem fáj neki.

"hogy berkommentereket tart a valasztas utan?"

Választás után? Választás előtti fideszes kampányban vagyunk! Permanensen már több, mint 8 éve.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.04.18. 13:48:06

@monddazigazatmar: "Tehát Orbánnak 2007ben nem volt pénze ügyvédre. "

Én nemtom, te mondd meg, miért szorult a TASZ ingyenes segítségére, amit részben Soros György patrióta szponzorált.

chrisred 2018.04.18. 13:48:53

@0rdas: Ezt az elméletet nem ártana valamivel igazolni. Valójában a muszlimoknak nincs különösebb bajuk a zsidókkal (legalábbis nem több, mint a keresztényekkel), azon kívül, hogy a lakóhelyükön létrejött a cionista katonaállam.

monddazigazatmar 2018.04.18. 14:01:20

@chrisred: Aham. A zsákfalvak akkor vajon miért szavaztak a szar életük ellen?

monddazigazatmar 2018.04.18. 14:03:17

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Én honnan tudjam. Te mondtad, hogy nem volt pénze ügyvédre. Bizonyítsd, hogy egy 17 éve pártvezető, képviselő., ex-ME, frakcióvezető, eu néppárt alelnöknek nem volt pénze ügyvédre.

chrisred 2018.04.18. 14:06:51

@monddazigazatmar: Megmondom, csak előtte mondd az igazat már, a Kádár rezsimben miért ment el a választók 95-98%-a szavazni a Hazafias Népfront jelöltjeire?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.04.18. 14:07:35

@monddazigazatmar: "Bizonyítsd, hogy egy 17 éve pártvezető, képviselő., ex-ME, frakcióvezető, eu néppárt alelnöknek nem volt pénze ügyvédre."

??? Miafasznak bizonygatnám? Te mondd, meg, miért szorult az ősellenségének segítségére.

De gyanús, hogy (a kamu vagyonnyilatkozata szerint) ennyi év alatt csak 700000 forint vagyonra tett szert. Ez alapján egy háztartást nem bíznék rá, nemhogy egy országot.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.04.18. 14:12:00

@chrisred: "a Kádár rezsimben miért ment el a választók 95-98%-a szavazni a Hazafias Népfront jelöltjeire?"

Én pl. azért, mert tőlem nem vehette el Kádár se a szavazati jogot. Érvénytelenül szavaztam mindig, de az eredmények szerint sose volt érvénytelen szavazat a szavazókörömben. :))

Ennyit a 95-98% százalékról.

Egyébként a kádárrendszerben ugyanúgy hazudott a tévé, mint most. Meg kellett akkor is védenünk az országot a gaz nyugati imperialistáktól, nehogy Budapest is Bécs sorsára jusson. :))

monddazigazatmar 2018.04.18. 14:12:36

@chrisred:
Ha jól rémlik, kötelező volt elmenni. Szavazni meg csak a népfront jelöltjére lehetett, mert más nem volt.
Na, most kötelező elmenni szavazni? Csak a fidesz van a lapon?

Tudod az a vicces, hogy meg sem fordul a fejetekben, hogy ti ültök fordítva a lovon. Kitaláljátok a legképtelenebb magyarázatokat, a megfélemlített, rettegő szavazókról, akik féltik a közmunkát ( rohadtfidesz a közmunkával, ugye? helyette informatikai kutatólaborok kellenének a Sajó mentén mindenhol). Azon túl, hogy 200 ezer közmunkás van összesen...
Szóval eszetekbe sem jut, hogy bazmeg jobban élnek az emberek, és ez bejön nekik.
És emlékeznek, hogy 2010 előtt - bár akkor hatalmas demokrácia meg jogállamiság volt - de szarabbul éltek. És leszarják, hogy az adatok mit mutatnak Romániáról.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.04.18. 14:14:33

@monddazigazatmar: "A zsákfalvak akkor vajon miért szavaztak a szar életük ellen?"

Azért, hogy a migráns hordák ne vigyék el azt a kevés kis alamizsnát is, ami nekik jutott.

Tudod, a geci mondta, hogy olyan gyenge lábon áll a gazdaság, hogy párezer menekült ellátása is csődbe viheti. Ugye nem akarod azt mondani, hogy a geci gazdád ordas nagyokat hazudik??? :))

monddazigazatmar 2018.04.18. 14:15:26

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
hehehe. Tényleg minden mondatod hazugság?

Nem szorult rájuk, azt te mondod, hogy rájuk volt szorulva. Bizonyítsd.

"De gyanús, hogy (a kamu vagyonnyilatkozata szerint) ennyi év alatt csak 700000 forint vagyonra tett szert. "
Ezt sehol és soha nem mondta. Hülyegyerek, oda van írva, hogy "bankbetét" és oda írta, hogy 700e Ft. Ha az "ékszerek" vagy "műkincsek" rovatot nézed, akkor meg kiderül a számodra, hogy semmije sincs? Mennyire kell ehhez hülyének lenni? :D:D:d

monddazigazatmar 2018.04.18. 14:17:07

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
"Tudod, a geci mondta, hogy olyan gyenge lábon áll a gazdaság, hogy párezer menekült ellátása is csődbe viheti."
Na, ezt így mesélj mikor mondta?

Hát persze, mindenki szarabbul él, de azért a patásra szavaz. Jajj, de tudod én vagyok a hülye, hogy egyáltalán szóba állok egy ilyen agyhalottal, mint te.

chrisred 2018.04.18. 14:18:37

@monddazigazatmar: Nem volt kötelező, csak erősen ajánlott. Kábé mint akiknek a háztartásában a közmunka az egyetlen bevételi forrás. Mert a 200 ezer, aki kapja a pénzt , és nem az, aki anélkül lenullázódna.

chrisred 2018.04.18. 14:26:52

@monddazigazatmar: Ugyanezek vagytok pepitában, akik bármilyen szart lenyeltek, ha egy kicsit jobb ízű, mint a ballibek alatt. Ha a ballibek két ujjadat amputálták, kezet csókolsz annak, aki csak az egyik ujjadat vágja le. Én nem két, minősíthetetlenül gyengén kormányzó politikai erőre szűkítem le a látómezőmet, hanem arra gondolok, milyen lehetőségeink lennének egy normális kormányzat alatt.

monddazigazatmar 2018.04.18. 14:27:32

@chrisred: Aham. És ezt a 200 ezret pont ellenőrizték is, hogy kire szavaz. Hagyjuk már a baromságot, bazmeg.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.04.18. 14:29:32

@monddazigazatmar: ""Tudod, a geci mondta, hogy olyan gyenge lábon áll a gazdaság, hogy párezer menekült ellátása is csődbe viheti."
Na, ezt így mesélj mikor mondta?"

Össze fogja nyomni a magyar gazdaságot, ki fogja belőlünk préselni a szuszt.

www.youtube.com/watch?v=i3z73WGwrm4

chrisred 2018.04.18. 14:30:43

@monddazigazatmar: Ha elolvasod még egyszer, amit írtam, rájössz, mennyire értelmetlen volt a reakciód.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.04.18. 14:31:49

@chrisred: ???

Kommentelésért kapja a bérét, ordas hazugságokért, nem értő olvasásért. :))

monddazigazatmar 2018.04.18. 14:32:02

@chrisred: Ja, értem, tehát egy elképzelt világban, a te kis saját világodban máshogy mennének a dolgok. Értem. Hát így már mindjárt más.

Mesélj, a kis fejedben mit mondanak a hangok? Kellenek a migrik, mert majd megtermelik a gdp-t? Nem kell paks, mert majd a napenergia egyszer jó lesz? Nem kell közmunka, hanem özönleni fognak a cégek borsodba, hogy innovációs kutatólaborokat csináljanak? Az ápolónők nem mennek el Norvégiába, mert te szépen nézel rájuk?
Hogy osztod fel az országot, hogy van 3 millió aki befizet, és eltart 10 milliót?

Az egyik minősíthetetlenül gyenge volt. Most ők pofáznak. A másikat pedig most választották meg harmadszor, biztos azért mert mindenki mazochista.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.04.18. 14:34:14

Le kellett görgetnem a geci fészbúk oldalán március 29-ig, hogy ennek a tudatlan fideSSfasszopónak megmutassam, mint mondott a saját gazdája. Borzasztó volt. orbánmérgezést kaptam. :))

monddazigazatmar 2018.04.18. 14:34:43

@chrisred: Jaa, hogy a rettegőktől elveszik a migráncsok a segélyt, ezért gyorsan kötelezően elrohannak szavazni, és a fideszre, mert féltik a közmunkájukat...
Igen, tényleg ez csak így lehet.

0rdas 2018.04.18. 14:35:51

@chrisred: kérdezzük meg az egyiptomiakat, pelsztinokat. Majdnem akkora az ellentét, mint a siíta és szunniták között.

monddazigazatmar 2018.04.18. 14:36:59

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Hát kurvára nem azt mondta, amit te értesz belőle, de nyilván nem vagy okos :D

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.04.18. 14:38:19

@monddazigazatmar: "most választották meg "

Igen. Ezernyi választási csalással. Tudod, mit? Kim Dzsongunt 99%-kal választották meg. Biztos azért mert minden észak-koreai mazochista.

Istenem, hogy te mennyire korlátolt vagy. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.04.18. 14:40:37

@monddazigazatmar: "Össze fogja nyomni a magyar gazdaságot, ki fogja belőlünk préselni a szuszt."

Próbáld máshogy értelmezni, mit mondott a gazdád. Érdeklődve várjuk a különböző verziókat. :))

Talán azt mondta, hogy boldog karácsonyt? Mert ilyeneket is szoktak nyilatkozni. :))

Armatúra 2018.04.18. 14:41:51

@chrisred: Kedves kommtársam! Azt tagadni, hogy Gyuri rokonomnak kész terve volt a beáramlás kezelésére, sőt először egy szép nagy halmazzal/év, amit lecsökizet, nem fantazmagória. Azzal semmi bajom, hogy valaki jótékonykodik, és igyekszik szimpatizánsokat maga köré gyűjteni. De a kedves ember úgy viselkedik mint egy nemzetközi, megbízatásos vezető, hivatalos sarzsival. Ezzel belépett a "kvázi hatalmak" sorába, ami politikai küzdelmek befolyásolását jelenti on the spot. Az, hogy van egy világképem, ami szerintem a lehető világok legjobbika, mint anno Pangloss mesteré, egy dolog. Erről írhatok, terjeszthetem, de amit nevezett férfiú tesz, az bizonyos érinthetetlenség felhasználásával elkövetett politikai zsarolás és virtigli beavatkozás egész országok belügyeibe. Imádott mamám -97 éves -, akinek sikerült részt vennije hajdan egy bizonyos Adolf társasutaztatásán, ami eredetileg ohne retur volt és így megtekinthette, sőt bedolgozhatta magát Dachau, Ravensbrück, Berlin Spandau szexis munkahelyeibe, röviden jellemezte a szitut." Hál'istennek megint támadt köztünk valaki, aki mindenkinél jobban tudja mi a jó az embereknek, és kis szerencsével sikerül megint utaztatást kibulizni nekünk, vagy utódainknak" Gyurikának üzenem, kedves kommtársam, ha látod , add át neki szeretettel."Nem, kedves Soros rokon! nem a te drága hajlott váladra kell venni a világ boldogulását: nyugodj le , írkálj szépeket és szundizzál!A bunkó emberiség nem érdemel meg téged, menthetetlen nagyszabású terveid megvalósításának szemszögéből. Sőt, van nullánál picivel nagyobb esély, hogy antipodusába fordul a cél." Üdv.

chrisred 2018.04.18. 15:03:23

@monddazigazatmar: Értem már, a te politikai elképzeléseidet a kis belső hangok irányítják, nem a logikus gondolatok. Még jó, hogy tartasz a romkocsmákban üldögélő diplomásoktól, egyik-másik még idegen nyelven is beszél.

Nem, nyilvánvalóan az a megoldás, hogy a szakképzett középosztályt elzavarjuk az országból, a jövő generációit pedig írni-olvasni alig tudó hórukkmunkásokká, vagy a narancsföldesurak birtokait kapáló zsellérekké neveljük. És migráns az ország közelébe nem teszi a lábát, kivéve, ha letelepedési kötvényt vásároló orosz kém vagy arab drogcsempész.

chrisred 2018.04.18. 15:09:14

@Armatúra: Várj csak, Soros a te fixációd, nem az enyém, ha akarsz tőle valamit, intézd személyesen.

inreallife 2018.04.18. 15:35:04

ha cinikus lennek, akkor soros megkapta a jutalmat, amikor eldontotte, hogy magyarorszag egy ciganykelteto hely lesz, es ezert felkarolta orbant. orban nem is tudott kilepni az arnyekabol, ha ciganykodni kell, nem megy a szomszedba, megoldja onerobol. soros egyszeruen tultolta, ugy emelte be az elitbe orbant, hogy kozben szemet hunyt a csaladjaban "megorokolt" szocializacioja felett. a rablobol sosem lesz jo pandur, ez hollywoodi okorseg.

a masik, hogy ezek az ujsagok, vagy cikkek szinten mellelonek. orbant nem azert kell utalni, mert antiszemita, jo esellyel nem is az, boven van 1000 mas dolog, amivel tamadhato lenne es jogosan. ez a nacizas pont ezekrol tereli el a figyelmet. a zsidok jelenlete a mediaban eleg kontraproduktiv, meg sosem lattam olyan embert, aki egy kiados nacizas utan hirtelen megszerette volna a zsidokat, ellenben sokakat bosszant, hogy ez a kerdes folyamatosan cimlapot erdemel. en nem mondom, hogyha lenne egy zsidok elleni kirohanasa, vagy olyan rassz alapua, mi erre vezetheto vissza, akkor szot kell emelni ellene ebben a temakorben, de ez igy egy vicc.

a harmadik, hogy merkelt kurogatjak. az europai unioban magyarorszag a 10 millios lakossagaval egy kerekitesi hiba. merkelnek kurva mindegy, hogy melyik kakas kukorekol a szemetdombon. bar megtehetne, hogy celzottan bojkottalja orbant, de mit nyerne vele? kicsit tul van lihegve orban szerepe magyarorszagon, es a fenti cikkek nagy resze szerintem budapesten irodott. orban egyaltalan nem tenyezo europaban. es valljuk meg oszinten magyarorszag sem.

a liberalis ideak pedig elkoptak, reszben hasonlatosan a nacizashoz, lassan mar senki nem tekintheto komoly politikusnak, akit nem naciztak mar le legalabb egyszer, reszben pedig a hatasuk fekezett habzasu, de az is csak joindulattal. inkabb egy nagy adag jo szandek, ami penztemetove valik, eredmenye meg semmi. az, hogy egyesek pedig a liberalismust anarchiava teszik, mert azt csinalok amit akarok szinten nem kedvez neki, hiszen olyan le nem irt megszokasok es okolszabalyok tomkelege, amin szivesen atgazol egy gatlastalan ember, majd megrantja a vallat. peldaul a fent emlitett teljesen azsiai fiatalember(?)...

Armatúra 2018.04.18. 17:10:24

@chrisred: Picit undorodom tőle, de ez legyen az én bajom. Elfogadhatatlan számomra, hogy egy alapítvány tevésből milyen politikai kötelezettséget vezetnek le az azt elnyerőkre. Azon kívül, anno semmi ilyen nyílt társadalom, genderizmus, tömeges vándorlás, befogadás kötelezettség fel sem merült. Akkor csak a szabad nemzetek demokratikus fejlődéséről ment a szöveg, ami mára nem kevésé átalakulta magát, magát -hogy kicsit Attilára hajazzak -. Az már csak kis fúszer a mignonon --szép képzavar, ugye(?) - hogy egy bizonyos Winston szerint aki ifjúként nem liberális, annak nincs szíve, aki meglettként nem konzi, annak nincs esze. Persze, ez csak egy csacska bonmot. Üdv.

monddazigazatmar 2018.04.18. 18:40:06

@chrisred: Ja, hát a bölcsészeknek akkora hasznuk van, hogy nehogy elmenjenek...
Egyébként mesélj, ki zavarja el a szakképzett embereket? Ki?
Ja, hogy az egyetlen értelme az uniónak az volt, hogy elvigye az olcsón kiképzett munkaerőt? És se a lengyelnek, se a horvátnak, se a románnak semmi lehetősége visszatartani? Hát igen, ilyen jótevő ejrópa.

monddazigazatmar 2018.04.18. 18:44:12

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
"Ezernyi választási csalással. " Egyet mondj bazmeg!

Baszod, néhány százezer homokinéger elhelyezése, etetése Németországnak is gondot okoz, nekünk is fájni fog, ha hagyjuk. Ez van.

monddazigazatmar 2018.04.18. 18:45:48

Egészen hihetetlen, hogy pont ugyanezek a nagy okoskodások pont ugyanígy ezen a blogon már elhangzottak vagy százszor.
És nem, a ballib gyökerek csak nem veszik észre, hogy közben volt egy választás, és az ország a szájukba szart. Nem. Mondják ugyanazt ugyanúgy tovább.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.04.18. 21:11:21

@monddazigazatmar: Csak egyet? Tessék: sokmilliárd forint közpénzből kampányolt.

Ha a számvevők megbüntetnék a duplájára, jó sok ellopott pénzt kéne visszaadniuk. Persze a fantázia világába tartozik, hogy a fideSS önmagát megbüntetné valamiért. :))

monddazigazatmar 2018.04.18. 22:13:30

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Mint minden párt közpénzből kampányolt, ugye?
És ez a választási csalás? Hogy kampányol valaki? Bravó hülyegyerek, te tényleg nem vagy tisztában az alapvető fogalmakkal.
Ja, és olyan hülye a szavazó, hogy ha sok plakátot lát akkor arra szavaz?
süti beállítások módosítása