B1 blogcsalád



Nyert a kétharmad, beindultak a buldózerek a Ligetben

2018. április 10. - Mr Flynn Rider

Kopasz verőlegények gyülekeznek a Vakok Kertjénél és a Néprajzi Múzeumnak kiszemelt 56-osok terén, ahol a Városliget Ingatlanfejsztő Zrt. újabb faátültetésre készül.

ligetvedok_ulosztrajk_170410.jpg

A kétharmados felhatalmazást megfelelőnek érezte a Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt, hogy újabb akciót indítson Európa egyik legrégebbi közparkja ellen. 

A Ligetvédők riadólánca felélénkült: 50, biztonsági őrnek csúfolt kopasz verőlegény jelent meg ma hajnalban a Városligetben, a Rondó mellett, ahol a Néprajzi Múzeum alapzatét ássa Garancsi István – Orbán Viktor barátja és üzlettársa – cége, a Market. A Ligetvédők szerint dél körül újabb faátültetésre készül az Ingatlanfejlesztő Zrt. A környezetvédők azt állítják:

a faátültetés a fák előkészítése nélkül egyszerűen drága fakivágás.

A faátültető gép is megérkezett már az építési területre, amelyet a Ligetvédők jelenleg is blokkolnak. Egyelőre patthelyzet van, a Ligetvédők a munkaterület két kijáratának elzárásával akadályozzák a teherautók forgalmát. A munkaterületen elkezdték az átültetés előkészítését, ennek részeként gallyazzák a nagy fákat.

A helyzet pikantériáját az adja, hogy tavasz van, ilyenkor rügyeznek a fák, mindenfajta fakivágás, gallyazás tilos. A Liget Projekt azonban, mivel kiemelt beruházássá minősítette a kormány, nem kell betartson semmilyen törvényt.

A Ligetvédők arra kérnek minden felelősen gondolkozó állampolgárt, hogy siessen a helyszínre, támogassa őket, jelenjen meg és tiltakozzon a környezetpusztítás ellen! 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr2013822650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FCUK19 2018.04.10. 10:49:37

környezetpusztítás??? eltávolítanak néhány oda nem való fát, ennyi.
hétvégén meg néhány oda nem való politikust távolítottunk el ;)

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.04.10. 10:57:54

@teéjesenmindegy:

Nézd a tv2-t sheggfej, az való neked.
Te is két pofára fogod szopkodni a faxt mikor az EU bekeményít Vityának.

FCUK19 2018.04.10. 11:13:48

@szociál: nem tudom,tudod-e, de az EU-nak az ország a tagja, nem a kormány. tehát Vityának nem tud bekeményíteni. meg egyáltalán nem tud, mert az Unió nem arra jött létre.

a Bizottság tud esetleg keménykedni, de az meg ugye egy végrehajtó szervezet, szóval nem nagyon van rá eszköze. a többi ország keményít be? na az érdekes lenne :)

bíjí 2018.04.10. 11:20:03

Szerintem az összes ellenzéki képviselőnek át se kellene vennie a képviselői megbízólevelét!Tudom,hogy a fideszt nem zavarná,ha hónapokig,csak ők ülnének a parlamentben,de a biodíszlet részt vételnek nem sok értelmét látom.Ha hónapokig azt harsognák a külföldi újságok,hogy Magyarországon egypárt rendszer van,na annak lenne következménye!!

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.04.10. 11:20:51

@FCUK19:

elzárják a csapot, nem lesz miből lopni, csak az adókat tudja megemelni, és azt beszopják a csóringer tufa fideszesek is.
Eddig tapsoltak neki, most sírni fog a szájuk.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.04.10. 11:21:28

@bíjí:

semmi értelme 2/3-nál bemenni a parlamentbe.

2018.04.10. 11:31:06

@szociál: nem keményit be az EU, mert a néppártban kell orbán szavazata. másrészt barátaink a lengyelek majd megvétóznak minden ellenünk szóló határozatot. Mi is igy támogatjuk majd őket. Sajnos álomvilágban élsz. Semmiféle magasabb rendű igazság nem létezik a Földön, ami majd jól elvégzi azt a munkát mait nekünk kellene.
Volt választás? volt! Megszavazták orbánt? Igen!
nincs miról beszélnünk tovább.

aquaticus 2018.04.10. 12:18:59

Legalább a "Vidám, rajzos kertészkedés kezdőknek." című szakmunkát olvasnák el ezek a szerencsétlenek! Fogalmuk sincs semmiről, csak tiltakozni akarnak...

adam hyl 2018.04.11. 10:47:44

Minden törvénytelen, amit ezek csinálnak.

adam hyl 2018.04.11. 10:53:15

@FCUK19: a hétvége tényleg jól sikerült, főleg az oda nem való politikus eltávolítása :D, de nyugodt lehetsz a látszatot kiválóan fenn fogja tartani a tetű, hogy ő van, és főleg, hogy ő ligetvédő. Már 2 éve önkormányzati képviselő volt és SEMMIT NEM TETT A LIGETÉRT, jött a mozgalom, amibe beleült. Bocsesz, inkább ráült.
süti beállítások módosítása