B1 blogcsalád



Schiffer áll a Fidesz kétharmada mögött – mindenkit megfenyegetett, aki az ellenzéket segítette volna

2018. április 09. - ashwood

orban-schiffer.jpgHadházy Ákos, az LMP vasárnap éjjel lemondott társelnöke kellően kiborúlt ahhoz, hogy őszinte legyen. Elárulta: Schiffer András és Sallai Róbert Benedek sokmilliós perrel fenyegette azokat a képviselő-jelölteket, akik vissza akartak volna lépni az ellenzék javára. Szél Bernadettől pedig lemondást vár.

Az LMP antikorrupciós felelőse, a párt társelnöke, ígéretéhez híven már a választás éjszakáján lemondott. Sőt, a hivatalos adatok még épp csak elkezdtek szivárogni, amikor bejelentette: elvesztette választókörzetét, ezért távozik a párt éléről. Néhány órával később – a teljes eredmény ismeretében – Szél Bernadett közölte: az LMP programja és politikája jó, csak a kommunikációval akadtak gondok, ezért ő nem mond le. Rajta kívül még Gyurcsány Ferenc nem vállalta a hatalmas bukás következményeit, minden más ellenzéki erő vezetője azonnal bejelentette távozását.

Hadházy, immár nem társelnökként először azt mondta a HírTV-nek: minden ellenzéki vezetőnek le kellene mondania, mert a választást nem a Fidesz nyerte meg, hanem az ellenzék veszítette el. A választás nem volt tisztességes, de az ellenzék nem látta át, hogy fontosabb lett volna az együttműködés, mint az egymásnak feszülés. Hadházy szerint a választók nem hitték el, hogy az ellenzék meg tudja újítani ezt az országot. Ezzel egyértelműen üzent volt elnöktársának, Szél Bernadettnek – utóbbi azonban nem is reagált a felvetésre.

Hétfőn viszont egy ennél sokkal őszintébb interjú jelent meg Hadházyval a 24.hu-n. A leköszönt politikus legfontosabb kijelentései:

– "Szerettem volna, azon is dolgoztam, hogy még több helyen történjen meg a visszalépés az esélyes ellenzéki jelölt javára."

– "Visszalépni csak az egyéni képviselő tud, nincs olyan, hogy a párt megmondja." (Ez persze legalább részben csúsztatás. Információink szerint Hadházy épp úgy aláírta a visszalépő nyilatkozatot, mint a szocialista Harangozó Tamás, és a pártok közötti huzavona eredménye lett csupán, hogy az utóbbi be is adta azt a hivatalnak.)

Schiffer András és Sallai Róbert Benedek sokmilliós perrel fenyegette azokat, akik visszalépnek."

– "sok jelöltünk tartott attól, hogy mi van, ha Schiffer betartja az ígéretét."

Eddig is nagyra értékeltük Hadházy konokságát és kérlelhetetlenségét, amellyel a legkülönbözőbb korrupciós ügyeket tárta fel – reméljük a jövőben sem lanyhul az elszántsága. És köszönjük, hogy a párthűség elé helyzete az őszinteséget. Schiffer Andrásnak pedig mondjon köszönetet Orbán Viktor.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr4413820348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Borondot jol pakoljatok be lippsik 2018.04.09. 22:39:25

@metax: Ez van lippsik, es 2022 csak rosszabb lesz, el lehet menni kapálni!

A biztos utas 2018.04.09. 23:01:18

@aleksz róz: Nem tudok eltekinteni attol, hogy legyen minimalis teszt. Ami nem tokeletes, nem is errol van szo. Hanem arrol, hogy az analfabetak/fogyatekosok legalabb egy resze ne tudjon szavazni. Nem vagyok en se szupertajekozott, de az allampolgarsagi vizsgaval mi is a bajod?

A biztos utas 2018.04.09. 23:10:36

@kalapácstollú:
"az állampolgársági vizsgát sem az (adott állam) állampolgárai teszik le"
Ezt mondom, hogy ez problema, mert 4evente arrol szol a moka, hogy elmehet mindenki, aki ALLAMPOLGAR es szavazhat mindannyiunkrol. Ezert kellene ilyen esetben valami teszt, hogy kideruljon, mennyire van esze, hozzaertese valakinek ahhoz, hogy ilyen dontesben reszt vegyen.

miért 2018.04.09. 23:14:19

Schiffer pont a megfelelő ember a baltásvezérnek: négy generációs komcsi família"büszke" tagja, kinek a tisztesség soha nem számított! Rokon lelkek a magyar dúcéval!

Occam beretvája 2018.04.09. 23:15:32

@sZulamith: Hogyne darling hogyne.Hány éves vagy királylány?Szarházinak kicsi volt a konc. Jellemét jellemzi amit a szomszéd öreg csókával csinált.A környéken tudnának mesélni a mamáról meg a földbulijairól.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2018.04.09. 23:22:38

@A biztos utas: ebben az a visszatetszo, hogy a valasztasok elott az volt a mantra, hogy fizessenek a gazdagok, foldesurado, kormanyvaltast akar a nep (csak hazudnak a kozvelemenykutatoknak), elsoprik a diktaturat, a viz az ur meg hasonlok, aztan ha nem jott be, akkor jonnek azzal, hogy persze mert ezek tudatlan bunkok, akiktol kulonben is el kene venni a jogot. nem a te hibad, de sajnos ez most pont a szanalmas ellenzeki szardobalasba passzol.

Merlot 2018.04.09. 23:27:55

@kolompar lole 1112: Ahogy anno úgy közel 50 éve rokonom, dr. X mondta ezekről nekem, vidékről Pestre költözött suttyónak: Mózes népének az akkori fővárosi szlengben ez volt a neve: Biboldó :))

VáradiJános 2018.04.09. 23:33:46

@miért: hát a kurvanyád komcsi múltja nem zavar, patkányfi?

Jakab.gipsz 2018.04.09. 23:38:00

Hadházy összeesküvés elméletét, miért veszitek komolyan?

Merlot 2018.04.09. 23:41:18

@VáradiJános: Otthon Bivalybasznádon is ilyen szép stílusban beszélgetsz a malacaiddal etetés közben? :DDD

A biztos utas 2018.04.09. 23:41:36

@droid_: En ezt mar hosszu evek ota mondom. Nagyon megrendito, hogy most a fideszeseknek faj ez az eszmefuttatas, korabban a szocik szerettek a nagy buta tomegeket, ugye..... :(

2018.04.09. 23:48:08

@A biztos utas: nem azzal van bajom, hanem a páros lábbal beleszállással

2018.04.09. 23:51:00

@A biztos utas: megrendítő...
és tényleg az

miért 2018.04.09. 23:55:46

@VáradiJános: A tükör előtt lehet gyakorolni, vakegér!

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2018.04.09. 23:58:27

@A biztos utas: en nem hiszem hogy az ujabb 4 evnyi ketharmados felhatalmazas hire utan most barmi fajna a fideszeseknek, hanem azt mondom, hogy eppen most elohozakodni ezzel a most kibontakozo nevetseges ellenzeki musorba passzol, akkor is, ha valakinek a muveltsegi cenzus vagy a videki bunkozas partallastol fuggetlen meggyozodese.

A biztos utas 2018.04.10. 00:03:44

@droid_: Annak idejen volt egy felmeres, hol nagyobb az IQ. Parttagokat, szimpatizansokat vizsgaltak. Kijott, hogy az SZDSZ es a MIEP tagjai-szimpatizansai a legjobbak fejben. Egyaltalan nem bantam volna, ha a fidesz lett volna akkora, mint a miep es a szocik lettek volna szdsz-meretuek. Mas lett volna a vitakultura is. Talan a dontesek is. Most is mas lenne, ha lenne cenzus.

2018.04.10. 01:08:28

@A biztos utas: "Annak idejen volt egy felmeres, hol nagyobb az IQ. Parttagokat, szimpatizansokat vizsgaltak. Kijott, hogy az SZDSZ es a MIEP tagjai-szimpatizansai a legjobbak fejben." - ez komoly? :D :D
ezt idézni fogom, ha megengeded, a "mé nem csak a zokosok szavazhatnak" témában... egyszerűen zseniális érv.

2018.04.10. 01:14:10

"az SZDSZ es a MIEP tagjai-szimpatizansai a legjobbak fejben" - a zsidók világuralomra törtek, és csak a legokosabb árják tudták ezt
:D

2018.04.10. 01:17:49

"az SZDSZ es a MIEP tagjai-szimpatizansai a legjobbak fejben" - a rafkós zsidók világuralomra törtek, és csak a legokosabb árják tudták ezt...

fingerbangs 2018.04.10. 01:35:13

börtönben lenne a helye

2018.04.10. 01:38:50

@aleksz róz:

a) és kajak a legokosabb emberek gondolták ezt...

b) tudtam!

2018.04.10. 01:41:43

ahoj
kösz a felületet
ezé legközelebb rátok szavazok
:-)

bigdata 2018.04.10. 02:52:50

Audiatur et altera pars? Ez itt most újságírás? Vagy ventilláció, köpködéssel kombinálva? Igazából én vagyok a hülye, hogy elolvastam...

ikaljan · http://ikaljan.blog.hu 2018.04.10. 04:04:54

Nos, lehet fújni az LMP-re, a Momentumra, az Együttre, Schiffer Andrásra, és Szél Bernadettre a Fidesz-kétharmad miatt. DE!
azt nem árt figyelembe venni, hogy ha ők visszalépnek az MSZP-DK képviselők javára, és szavazóik el is mentek volna szavazni a kiválasztott jelöltre, ez legfeljebb hat körzetet jelentett volna.

A Fidesznek ekkor nem 133, hanem "csak" 127 mandátuma lenne. Ha jól értem tehát, az MSZP-DK fanok azért várták volna el a nem utódpártoktól függetlenségük feladatását és az önfelszámolást, hogy egy katasztrófális vereséget, egy nagyon súlyos vereséggé enyhítsenek... hát nem tudom, de ez így választóként sem tűnik igazán vonzó ajánlatnak, érthető, hogy pártvezetőként még kevésbé tűnt annak.
Nem mellesleg, a kétharmadot ez sem változtatta volna meg. Ne legyenek ugyanis illúzióink; a Vona-féle néppártosodás bukásával újra azok az erők kerülnek Jobbik élére, akik a mostani kampány alatt nyíltan a Fidesznek kampányoltak. A Jobbik a Fidesz szatellitpártjaként Toroczkaiékkal újra fel fog ülni a nácivonatra..

Akkor most mi a teendő? Egyszerűen el kell kezdeni olyan programot, és olyan üzenetet építeni, ami a vidéki Magyarország különböző társadalmi csoportjait meg tudja szólítani. Aztán el kell kezdeni az aprómunkát. Hálózatot kell építeni, a legnagyobb városoktól a legkisebb falvakig elkötelezett szimpatizánsokat kell találni, fel venni velük a kapcsolatot, aktivizálni őket. Nem csak a választások előtt, de négy éven keresztül. Helyi ügyekben kell megjelenni, támogatni őket....
Nem lehet mondani, hogy nincsen merítés; a választók többsége így is, a Fidesz kétharmad ellenére is a Fidesz ellen szavazott, és még úgy is jelentős vidéki bázismutatkozott meg, hogy az ellenzéki pártok gyakorlatilag fővárosi pártokká zsugorodtak.

Amelyik szervezet ezt a feladatot sikerrel megoldja, annak lesz mit keresnie a Fidesszel szemben. (akkor is, ha lejteni fog a pálya a Fidesznek és akkor is, ha nem biztos, hogy négy év múlva akárcsak annyi mozgástér is marad, mint most) Enélkül viszont négy év múlva megint lehet tologatni a nem létező összefogás-hadosztályokat, és várni arra, hogy Wenck majd áttör, és megfordítja a helyzetet, közben meg felelősöket keresgélni.

vergyula 2018.04.10. 07:06:16

@A biztos utas: Régi vesszőparipám, hogy csak annak legyen érvényes a szavazata, aki legalább minimálisan képben van. Nem kell IQ-teszt, csak néhány egyszerű feleletválasztós kérdés a szavazólapon. Olyan nagy elvárás, hogy aki szavazni akar, az mondjuk tudja, hogy ki a köztársasági elnök? Nem hiszem, de azt igen, hogy sok szavazó nem tudja.

vergyula 2018.04.10. 07:07:57

@vergyula: Persze ha ezt bármelyik oldal meglépné, a másik rögtön antidemokratikus intézkedést, meg másodrendű állampolgárokat kiáltana.

2018.04.10. 07:13:43

@Látens Inszinuáció: "Aminek viszont egyenes folyománya lesz, hogy az Unió minden eszközt be fog vetni annak érdekében, hogy vagy megbuktassa a söpredéket, vagy kirúgja az országot!"

Ez érdekes meglátás... én eddig azt hittem, az ország független, a saját belpolitikáját és kormányzatát a választók határozzák meg/választják... erre kiderül, hogy mégsem?
Az orosz nagytestvér helyett van eu nagytestvér, aki majd kinevezi a helytartókat? Ejjjjnye-eejnye. Biztosan ezt akartad mondani? Akkor mégiscsak igaz a susmus, hogy van egy háttérhatalom, aki 'igazgatja' a dolgokat? Ti meg folyton arról káráltok, hogy Putyin így, Putyin úgy, miközben valójában az EU és az USA az, aki beavatkozik a K.E. országok politikájába... (Ukrajna után jövünk mi????)

vergyula 2018.04.10. 07:33:08

Az újabb Fidesz 2/3 okai, szerintem:
- az ellenzék gyengesége
- koordináció hiánya (persze arra nem is lett volna annyira szükség, ha van 1-2 igazán erős ellenzéki párt. Egyébként meg mindegyik eldönthette, hogy fontos-e neki annyira Viktor leváltása, hogy engedjen az elveiből, és esetleg szimpatizánsokat veszítsen. Vagy tán úgy látták, hogy nincs az a koordináció, amely legyőzhette volna a Fideszt, akkor meg már jobb, ha nem léptetnek vissza, mégiscsak úgy lehet a legjobban a saját szavazóbázist karbantartani)
- Az emberek egy része nyilván a bizonytalantól való félelem miatt szavazott a Fideszre, nem látták az "összefogás"-ban a kormányzási képességet.
- Az emberek egy másik részének konkrét anyagi érdeke fűződik ahhoz, hogy a Fidesz kormányozzon, ők ezért szavaztak rájuk.
- A Fidesz médiafölénye. De igen. Köztévé, TV2, országos rádiók, megyei napilapok. Nagyon sokan csak ezekből tájékozódnak, a TV2-t ki is húzhatnám.
- Migránsok, Soros, ENSZ. És itt jön be az 1 bites szavazók kérdése. Tény, hogy vannak ilyenek. Meg is kell őket szólítani. A Fidesznek sikerült (persze nagyrészt a médiafölénye miatt), az ellenzéknek nem. Ebben az ellenzék is hibás. Elemezzük: A migránsozó kampánynak egyszerű, félelemkeltő üzenete van? Igen. Ez volt a Fidesz fő témája? Igen. Elárasztották vele az országot milliárdokból? Igen. Megnyerték a választást? Fölényesen. Erős az összefüggés? Szerintem az, ezzel nyerhették a legtöbb szavazatot. Különben a migránsozás kidobott pénz. Ez bizonyítja, hogy a legtöbb 1 bites a Fideszre szavazott. Ami nem az ő hibájuk, hanem a fent leírtaké. (meg hogy 1 bittel is szavazhatnak)
- HTM-ok szavazati joga, levélben szavazás, bűvészkedés a körzetekkel. Nem nagy számokról beszélünk, de talán a 2/3 múlhatott rajtuk.

vergyula 2018.04.10. 07:35:17

@Womb Raider: meglehet, Viktort puccsal eltávolítják, az oroszok meg elcsatolják Szabolcs-Szatmárt. (meg Bereget)

Doberdo 2018.04.10. 07:53:45

"Siffer" a LMP Simicska Lajosa. (Ennek ellenére a fő felelősség a Bernikéé, aki nálam
nem tudta eloszlatni azt a tévhitet, hogy továbbra sem érdekelt a kormányváltásban.)

2018.04.10. 07:55:45

@Doberdo: Apropos...Berni még szabadlábon van? Hát azt hallottam (tőle) hogy ha a Fidesz győz, őt börtönbe zárják, felnégyelik, deportálják , végül kilövik a Napba.

2018.04.10. 07:57:17

@vergyula: :)))) "az oroszok meg elcsatolják Szabolcs-Szatmárt. (meg Bereget)" Bánja a fene... csak aztán vissza ne adják..a Nyírség nem érdekli őket? Mit hallani?

sZulamith 2018.04.10. 08:03:23

@Occam beretvája: Nem álmodom, csak látok is, nemcsak nézek. Kabaréba illő, hogy a szomszéddal való kapcsolatát kezdték ki, Pitiáner, piaci stilús, de bejött. Mindig a távolabbi rokon, szomszéd, anyós, a kedvesebb, nem tudtad?:)

vergyula 2018.04.10. 08:08:57

@Womb Raider: Nemtom, hívtam Vlagyimirt, de nem ér rá, éppen polóniumot kever ideggázba.

kalapácstollú 2018.04.10. 08:16:15

@A biztos utas: Van ilyen mérce: a nagykorúság. Persze, nem mindenkinél pontos ez, de egy demokratikus mércének vaknak kell lennie. Minél több szabályzót vezetsz be az annál több visszaélésre, kiskapura adna lehetőséget. Nincs olyan demokratikus ország, mely az állampolgárainál intelligencia-szinthez kötné a választójogot.

kublerek · www.vasalobolt.hu 2018.04.10. 08:20:36

számomra azért nem jelent komoly vigaszt

2018.04.10. 08:27:29

@kalapácstollú: "Nincs olyan demokratikus ország, mely az állampolgárainál intelligencia-szinthez kötné a választójogot."
Pedig igény az lenne rá... (amúgy az intelligencia csak eszköz és nem garancia arra, hogy a birtokosa hatékonyan használni is képes, vagyis könnyen lehet, hogy éppen annyira nem érti a körötte zajló folyamatokat, mint amennyire Kolompár Vindízel nem éri Nyírbúbánat kocsmapultjánál.
Ha meg az intelligencia hamis inputot dolgoz fel, abból sem sül ki semmi jó...)

2018.04.10. 08:28:20

@vergyula: Hát.. ez van, ha valaki nem fejleszt időben drónokat.. marad a kétkezi munka, fésztufész.

LKerekes 2018.04.10. 08:34:32

A kétharmad mögött az is állhat, hogy nem is olyan rossz a helyzet, mint ahogy az ellenzék hazudja. Nem értem, hogy miért hazudnak még most is saját maguknak?

2018.04.10. 08:37:28

@LKerekes: Például...

Bezzeg, mikor a II. Gyurcsány furmányt választotta a nép, akkor nagy bölcsen visszatartották a gazdasági adatokat.. Pedig ha eszük lett volna, a Fideszt belökik a mocsárba, és ők mossák kezeiket.

Kondom Keselyű 2018.04.10. 08:47:57

A liberalisokbol diktatorok,a nacikbol neppart a franko. Akinek elvei vannak,az meg az orban embere. gratulalok, szepen sikerult korbejarni a temat, igenyes iras. biztosan azon az 5-6 lmp visszalepesen mulott,hogy videken a legtobb korzetben a fideszes 2-3x annyi szavazatot kapott,mint a masodik.

Kondom Keselyű 2018.04.10. 09:00:33

egyebkent ha a blogon nem is,azert az indexen meg vannak gondolkodo emberek :
index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/04/09/lmp_hadhazy_akos_belharc/

2018.04.10. 09:17:32

Ha csak a 2 ember szavahihetőségét kell mérlegelnem, Schiffer többször beszélt tök normális módon józan paraszti ésszel, a másik ellenség, SRB-nek pedig követtem a tevékenységét és az is normális embernek tűnt a megszólalásai meg témái alapján, szóval ezek közül inkább Hadházy tűnik a megélhetési politikus kategóriának. Én bizony úgy látom mostanában megint egy olyan eltolódás látszik az Lmp-ben mint amikor a PM kilépett. Csak most nem maradt meg a középre pozicionált józan rész, elment minden balra, a politika is lassan inkább az mszp / dk-t idézi. Őszintén megmondom én voltam korábban többször lmp szavazó de most kiesni látszottak a mezőnyből számomra a listán. Szóval ezt a sztorit egyelőre bemondásra így nem hiszem el, majd talán kiderül valami érdemi infó is, hogy mi is történt valójában.
Amúgy nem, nem is az lmp-n múlott, túl sok volt a fidesz szavazó és kész.

2018.04.10. 09:20:46

@Európai téridő: Nekem van olyan képem, amin Orbán Junckerrel fog kezet... ebből lehet valami messzemenő következtetést levonni? Lehet, hogy Juncker is Orbán kottájából játszik? Nekem gyanús, mert nagyon gyorsan gratulált Fidesz győzelméhez...

2018.04.10. 09:21:46

@vuvuzela importőr: Már csak az a kérdés, az ilyen politikusok miként lennének képesek egy ország szekerét egy irányba tolni?

asebes 2018.04.10. 09:34:58

@Borondot jol pakoljatok be lippsik: Meg a kis f@szom. megszállták az állam közeli cégeket, kirugdosták a szakembereket, zsákokban lopják onnan a közpénzt - én konkrátan abban az ÉMI-ben dolgoztam, ahol az egyik új igazgató eladta a haverjának a teljet, és most "Feneketlen tavi ingatlanpanama" címen olvashatsz róla; a közszférában a lóf@sz se emelkedett, a "béremelések" ott azt jelentik, hogy a béred áll a bértábla szerinti összegből - ami lassan mindenütt a minimálbér, és arra jön egy "pótlék"; a hivatalos emelés az egyik összetevőt érinti, és annyival csökkentik a másikat, magyarán fillérre ugyanannyit viszel haza, miközben a hazug sajtójuk arról pofázik, hogy milyen qrva nagy emelést kaptál!
Működésképtelen minden intézmény, egyetlen kib@szott 450 Ft-os PC ventilátorért 6 (!) hónapot kell a fenntartóval levelezni, engedélyeztetni a "beszerzést", a fenntartó hibája miatt 4 (!) hónapig nem volt vírusvédelmünk, milliárdos beruházásokat csináltak úgy, hogy az átvételnél a szar, kontár munkát át KELLETT venni, nem volt minőségi kifogás, és persze minden messze túl volt árazva.
A kórházban az egyszer használatos EKG tappancsokból kettőt nem kötöttek be, mert "takarékoskodnak vele", így a kettővel kevesebb jelet "monitoroztak"; másfél évig jártam a kórházakat, mire két szívműtét után végre úgy-ahogy helyrejöttem, minősíthetetlen ellátás, személyzet- és eszköz hiány...

Szóval a kis f@szom működik, nem az ország, hazugság itt minden. A látszólag jó gazdasági adatokból vond le az EU támogatásokat, és már nincs növekedés, vond le a "gyűlölt" multik eredményeit, és Botswana GDP-jét se kapod meg. Közben a szarháziak mindent ellopnak, a két agysejtű mészáros stróman lőrincből a világ leggazdagabb emberét csinálják, saját erejéből gázsszerelőként is veszteséges volt. Eddig közel 700 ezer ember hagyta el ezt az országot. Majd ha a te gyereked közli, hogy ennyi volt, apa, én ide többé a lábamat se tsezem be, és e.mailen meg chaten tarthatod a kapcsolatod velük, akkor pofázz ilyen marhaságokat!

De csak mondogasd, bazmeg, hogy itt f@szán mennek a dolgok...

Európai téridő 2018.04.10. 09:38:27

Ez a konteó már-már szimptomatikus módon paranoid.

Kondom Keselyű 2018.04.10. 09:42:56

@Womb Raider:
ugy,hogy nem a poltikusoknak kell iranyitani az orszagot,hanem a gazdasagi szakembereknek. ha csak azt sikerul elerni ,hogy egy piaci alapon 100 millioert felepitett haz kijojjon 3-400 milliobol egy kozbeszerzesen,ne 1 milliard legyen, mar minden ok lesz.

2018.04.10. 10:29:41

Andy politikai pályafutása az ellenzék szisztematikus szétrombolásáról szólt. Az általa kommunikált elvhűség a végső eredményeket tekintetbe véve már nem állja meg a helyét. Nem tudom aljasságból, vagy túlkompenzálásból adódik-e ez a fajta stratégiája, de nála kártékonyabb politikust nem könnyű találni az erős mezőny ellenére is.

inreallife 2018.04.10. 10:30:55

az lmp mindig is a fidesz trojai falova volt. nem fog hianyozni, ha eltunik...

agapornisz 2018.04.10. 10:40:49

Teljesen igaza van Hadházynak. Egy szuper titkos infót kaptam. Megesküdtem Gy.F. életére -ami hihetetlenül drága nekem -, hogy nem adom ki a forrást. Egyszóval becsszóra a következők történtek. Beállított a TEK -tik is tudjátok kik ők - és átadtak egy halálfejes borítékot Sch.-nek, egyenesen a kezibe, bele. Ebben az állt, hogy 24, uszkve 48 órán belül akadályozza meg az ellenzéki összeborulást. Amennyiben nem teszi meg, pillantson a boríték piktogramjára. Persze, hogy besz@rt erre és elkövette ezt a galád tettét. Hja, majd' elfelejtettem. Klauzártér, azaz záradék is volt benne, mármint nem Sch-ben,. hanem a levélben. Ha megteszi, Mészáron keresztül kap egy ibizai nyaralót egy ottani ügyvédi irodával együtt. Nyáron érdemes lesz elmenni oda és megnézni Sch.-t., persze, ha van éppen fogadó órája. Ha nincs ott, akkor a plázson lesz, biztosan. Ennyi.

Cycmen 2018.04.10. 11:09:11

@Kondom Keselyű: " nem a poltikusoknak kell iranyitani az orszagot,hanem a gazdasagi szakembereknek. "

Asse mindig jó! Kádár műszerész volt, Rákosi üzletkötő, Péter Gábor szabó, kicsit arrébb Sztálin bankrabló, a maga területén kiváló szakember! Amikor országot irányítottak az nem ment annyira jól! Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nincs tökéletes recept!

2018.04.10. 11:24:54

@Kondom Keselyű: "ugy,hogy nem a poltikusoknak kell iranyitani az orszagot,hanem a gazdasagi szakembereknek. ha csak azt sikerul elerni ,hogy egy piaci alapon 100 millioert felepitett haz kijojjon 3-400 milliobol egy kozbeszerzesen,ne 1 milliard legyen, mar minden ok lesz."

Uhhh... azt azért te sem hiszed, hogy azért vannak vastagon beárazva a közbeszerzések, mert a politikusok nem tudják, minek mennyi a valódi ára.. nem vagy te ilyen naív..
Aztán meg, ha Németországot elkormányoz egy atomfizikus Stasi ügynök, pedig már nem tervezik atomreaktort venni, akkor nyilvánvaló, hogy enm ezen áll vagy bukik az ország jövője. A politikus irányít, stratégiát alkot, víziója van (sőt... küldetése..) és ezek megvalósításához mindig a megfelelő tanácsadók, szakemberek véleményét, tanácsait kéri ki. (Boldogabb világokban..)

inreallife 2018.04.10. 11:29:22

@kalapácstollú:
azzal, hogyha a partvezetes akarata ellenere visszalepnek, akkor pereleni fogjak a korzetukben a kampanyra forditott penzosszegre. tehat csak bettiket kellett megacelozni, hogy a fidesz 2/3-a meglegyen...

inreallife 2018.04.10. 11:34:57

@Womb Raider:
az azert sokat elmond a helyzetrol, hogy az fbi szakemberei olyan merteku tularazasokat talaltak a magyar allami cegek software beszerzeseiben, hogy teljesen ujra kellett gondolni a penzugyi ismereteiket a korrupciorol, mert ilyet meg sosem lattak. hol van a mr 20%? a fidesz mar reg tulhaladta azt az "elavult" rendszer...

2018.04.10. 11:35:41

@asebes: " ott azt jelentik, hogy a béred áll a bértábla szerinti összegből - ami lassan mindenütt a minimálbér, "
Ez biztos? A közalkamozotti bértábla minden rubrikája minimálbérrel megegyező összeget tartalmaz?

egyazegyben.com/itt-van-a-2018-as-kozalkalmazotti-bertabla-80515

2018.04.10. 11:41:48

@inreallife: "hogy teljesen ujra kellett gondolni a penzugyi ismereteiket a korrupciorol"

Ohhogyne... azon efbíáj "szakembereinek" akik a 20 000 dolláros wc-ülőke országából érkeztek? (Ennél konkrétabb 'furaságok' a kórházak-eü biztosítók háza táján találhatóak..)

Másrészt ki ne találd már, hogy mindez fidesz találmány/specialitás. Legvégül... mindenki úgy lop, ahogyan lehetősége nyílik. Számlagyárak, olajezredesek, cukros bácsik (áfa) .. de amit nem látsz/hallasz az nyilván nincs és nem is fáj.

inreallife 2018.04.10. 11:48:48

@Womb Raider:
koszi, de ezt a fideszes erveles ismerem mar. ez hajaz erra a viccre:
"- Lefeküdne velem százezer forintért?
- Hááát... Igen.
- Na és kétezerért?
- Mit képzel maga? Nem vagyok én k*rva!
- Hogy maga micsoda azt már tisztáztuk, már csak az áron vitatkozunk."

tokmindegy a korrupcio merteke, mert bun, es buntetni kene. a mertek az csak a buntetes hosszat hatarozna meg, en ugy gondolom ez kimeriti "a kulonosen nagy ertek"-et...

miért 2018.04.10. 11:50:03

@VáradiJános: Nehéz dolgod lehet kisöreg! A tisztességes ember szó számotokra ismeretlen! Tehát marad a köpködés. Ezért fizetnek?

Muad\\\'Dib 2018.04.10. 11:52:53

Azért az kibas*ott meredek, hogy ez a b1 valami FOLYAMATOSAN úgy állít be két egymásnak ellentmondó információt, hogy az egyiket tényként könyveli el (ami épp megfelel a cuncuskák napi elmondandójának), a másikkal meg nem foglalkozik. Mivel ezt a mentalitást terjeszti jó ideje a társadalomban, valójában a fityesz nekik is köszönetet mondhat az emberek elhülyítéséért...

inreallife 2018.04.10. 12:00:24

@Muad\\\'Dib:
nyugi, a zombi zsakfalvakfalvak nyuggerszavazoi eletukben nem olvastak blogot...

Muad\\\'Dib 2018.04.10. 12:01:57

@inreallife:
Ez tény, de attól még szomorú ez a szint.

inreallife 2018.04.10. 12:14:46

@Muad\\\'Dib:
nyugi, nem csak magyaroszagon van problema a 21. szazadi media, meg az okorbol eredo valasztasi rendszerrel talalkozasaval kapcsolatban. elobb utobb, ha a vilaggazdasag novekedese, ami mar a nyakunkon van, nem tudja az analfabeta populizmusra vevo tomeget kielegiteni, akkor szukseg lesz egy valasztasi cenzusra.

az egeszen megdobbento, amikor pecsen, egy egyetemi varosban, a valasztojoggal rendelkezo emberek nyilatkoznak:

hvg.hu/kultura/20180409_Nem_kernek_a_pecsiek_az_arab_szamokbol__dobbenetes_valaszok_az_alkerdesre

a 12 eves lanyom, aki tudja a valaszt bezzeg nem szavazhat. tobb ez, mint anomalia a rendszerben...

asebes 2018.04.10. 12:16:47

@Womb Raider: Hát magad linkelted be. 10 fizetési osztályban egyenként 17 fizetési fokozat van. Ez összesen 170 rubrika. Ebből 121-ben a minimálbér szerepel. Az első 5 fizetési osztályban VÉGIG A MINIMÁLBÉR van, ami azt jelenti, hogy az abban a kategóriába tartozó dolgozó ezt az összeget kapja az első munkanapjától a nyugdíjba vonulásáig (ez lenne az 2életpálya modell fideSS módra). A további fizetési osztályokban is a minimálbér "uralkodik".

Aki nem ismeri: a fizetési osztály a végzettség szerinti besorolás, a fizetési fokozat durván 3 évente egyet ugrik. A legfelső fizetési osztályba az akadémiai doktorok tartoznak, egy nyugdíj előtt álló ilyen végzettségű közalkalmazott bére nem éri el a Lidl árufeltöltőinek bérét. Az utolsó előtti osztálbyna a szakvizsgával rendelkező egyetemi végztettségűek, előtte az egyetemi diplomások, az előtt a főiskolai diplomások.

A dolgozók zöme értelemszerűen az alsóbb kategóriákban van.

A bértáblát utoljára 2006 (!)-ban rendezték.

Nos, ha valahol egy magas végzettségű kollégát alkalmaznak, ún. "egyedi munkáltatói döntés" - ez is éerdekes fogalom - értelmében mondjuk 400 eFt bruttóval veszik fel, ami két részből áll: a bértábla szerinti összeg - ami a fiataloknál a diplomás minimálbér, és a "munkáltatói kiegészítés"...

Nos, ha a kormány "gavallérosan emel" - ami általában a minimálbér emelését jelenti, akkor emberünknek a bértábla szerinti összetevő növekszik mondjuk 10 ezer Ft-tal - és ugyanennyivel csökken a "kiegészítés".

Az látszik, hogy a középfokú szakképesítéssel rendelkező nyugdíhj előtt álló közalkalmazott a bértábla szerint ugyanannyit kap, mint a pályakezdő 8 általánossal rendelkező segédmunkás.

Nos, ennyit az orbán kormány 2béremeléseiről".

Persze aztán vannak a bankelnökök, banki személyzeti igazgatók, akiknek 2-ről 5(!) millióra emelték a járandóságát...

Aztán ha az újságok cikkeznek arról, hogy emelkedik a bér,

dısʇıʞǝ uǝɯ ʞoɯd ןǝʇʇ 2018.04.10. 12:34:12

@easy mango: @Borondot jol pakoljatok be lippsik: ezzel a 2 kommenttel megragadtátok és el is mondtátok a lényeget ami az ország helyzetét jellemzi. Teljesen egyetértek, a többi már csak fingreszelés.

chrisred 2018.04.10. 12:34:26

@Európai téridő: Nem konteó. A konteó egy be nem avatott külső ember elképzelése, Hadházy viszont beavatott belső ember. Csak az a kérdés, hogy igazat mond vagy sem.

agapornisz 2018.04.10. 12:34:33

@cselaxi: Az a szomorkás helyzet, hogy ez a 90-es megoldás egy variánsa. Nevezetesen, van egy listás és egy körzetes képviselet- Az előbbi pro form az ideológiákat képviseli aránya szerint, a másik az eltérő tájegységek, vidékek különbözőségeit artikulálni hívatott. A demokrácia, ti. nem csak ideológiákról szól, hanem a különbözőségek megjelenítéséről is. Ezért is van sok országban körzetes rendszer. Az más kérdés, hogy ez miképpen működik. A listás rendszer pontosan képezi le a politikai irányok elfogadottságát, de nem foglalkozik a térbeli, környezeti változatosságokkal. Ez az előny és ez a hátrány. A körzetek tükrözik a különbözőségeket, de a "győztes mindent visz" érvényesülése miatt szül aránytalanságokat. Ezek az előnyök és hátrányok. Ez eddig mindig csak jobboldali győzelem esetén volt intellektuális probléma. Példul, most az Államokban is problémát jelentett, hogy az elnök választás is lényegében körzetes, ahol egy-egy állam alkot egy körzetet. Így Kalifornia nagy demokrata többsége elenyészett a végső eredményben. Persze, ha gazdasági változások során, mondjuk pár évtized alatt valamelyik "rozsda övezeti állam fejlődik és népesül be, akkor ők szívhatnak. Gondolom, ha repubik maradnának, nem lesz probléma a haladó értelmiség szemében.

Alick 2018.04.10. 12:37:41

@Womb Raider: Sőt, Orbán mind a mai napig Soros kottájából játszik, kellett egy illiberális mumus a habozó libsik egy csordába tereléséhez. :))

benkoo 2018.04.10. 14:46:47

nekem az a fura ebben a sifi gyerekben, hogy újabban terroristák mellet kampányol... fura,fura...

vergyula 2018.04.10. 15:56:30

@inreallife: Még jó, hogy akad köztük egy történész is, aki másképp látja a dolgokat. :)

Európai téridő 2018.04.10. 16:48:21

@chrisred: nagy marha az is, aki ezt a " korlátozó" definíciót kiötlötte.

VáradiJános 2018.04.10. 17:11:32

@bohumil stejskal: “Én meg csak annyit kívánok a büdös szemét fideszes geciknek, hogy dögöljenek meg hasnyálmirigyrákban, fájdalomcsillapítás nélkül, meg a kurva anyjuk is, aki képes volt a világra fosni ezeket a torz atkákat. Ment volna inkább küretre vagy lett volna a szülésnél szecskavágó a herpeszes picsáján.”
Átok visszaszàll, patkányfi.

VáradiJános 2018.04.10. 17:13:54

@bohumil stejskal: “holnap munkába menet minden elérhető magasságban lévő fideszes plakátra fel fogom írni, hogy GECI.
Nem nagyon érdekel más véleménye, szívjon gázt az összes szarházi bűnöző fideszes hazaáruló fasztarisznya...
Gondolom reggel már itt fog kopogtatni a TEK.”

Dehogy kopogtat. Kis szar vagy te ahhoz, csak szeretnél nagy forradalmár lenni.

kalapácstollú 2018.04.10. 18:00:42

@inreallife: Az LMP miért alakult meg? A fidesz ellenében? Nem, a fidesz és az mszp (és annak utódszervezetei) ellenében.

kalapácstollú 2018.04.10. 18:05:34

@Womb Raider: "Pedig igény az lenne rá..." Sok embernek sok mindenre lenne igénye. Attól még ez egy igen veszélyes megoldás lenne.
Igen, hát a demokráciának vannak hátrányai: nem mindenki ért velünk egyet. Ha valaki emiatt aztán el akarja hallgattatni (értsd: választójog megvonása) azokat, akikről úgy véli (!) nála butábbak, akkor kijelenthető, az illető nehezményezi a demokráciát. Ez nem feltétlen baj, hiszen lehet ilyen véleménye. Legfeljebb hiteltelen lesz tőle, ha mást diktatórikus megoldásokkal vádol. Hiszen onnantól kezdve ez nem is igazán lehetne negatív dolog tőle.
Bocs, az előzőeket nem feltétlen rád értettem, általánosságban írtam.

Glasses 2018.04.10. 18:13:59

Nem nagyon tudok másik olyan ellenzéki képviselőt mondani aki olyan mennyiségű és minőségű munkát tett le az asztalra mind Hadházy. Rengeteget tett a korrupciós ügyek nyilvánosságra hozataláért. Erre beleszállnak házon belül és neki kell mennie:)
Mitől más ez?:)

vergyula 2018.04.10. 19:20:42

@vergyula: Na, egy újabb lehetőség a tájékozottság/értelem mérésére: írja le arab számokkal azt, hogy ezerötszázhuszonhat!
hvg.hu/kultura/20180409_Nem_kernek_a_pecsiek_az_arab_szamokbol__dobbenetes_valaszok_az_alkerdesre

morph on deer 2018.04.10. 20:00:46

@vergyula:
Vagy azt, hogy kétharmad. :))

Gleccsertetű 2018.04.10. 20:48:21

Felháborító, h az LMP-nek saját véleménye van és én pucsít be a koszlott levitézlett maszopdk-nak meg a szélkakas Karacsonymak. Ez nem liberális módi, hisz egy igazi libsi bármikor képes feladni az elveit a koncért.

Gleccsertetű 2018.04.10. 22:39:00

@asebes: és mindez mennyibe került neked?

A biztos utas 2018.04.10. 22:50:39

@aleksz róz: Ez nem erv, csak egy erdekesseg.
Nem arrol van szo, hogy "csak az okosok szavazhassanak" barmennyire is probalsz ebbol viccet csinalni. Hanem arrol, hogy pl egy allampolgarsagi vizsgat tudjon mar csinalni sikerrel az, akinek szavazojoga van, ha mar szavazhat. Ennyi.
Felsz, hogy fennakadnal valami teszten? Csak nem felsz, hogy kiderul valami hianyossagod? Vagy mi ez a nagy idegesseg a tema miatt? :D

A biztos utas 2018.04.10. 23:04:13

@kalapácstollú: Tehat jol ertem, te tobb kiskaput es potencialis problemat latsz abban, ha pl megkerdezik, milyen allamforma van es ki a koztarsasagi elnok es csak ezek utan lehet szavazni? De komolyan, tenyleg?
I/N

asebes 2018.04.10. 23:21:45

@A biztos utas: 1998-ban a fidesz első fura győzelme előtti közvéleménykutatásnál a megkérdezettek fele sem tudta, hogy 4 éve MSZP-SZDSZ koalíció van. Oszt elmentek szavazni. Orbán ismertsége is olyan 97 %. És az is elmegy szavazni.

Gyönnek a migráncsok. A rendőrség honlapja szerint márciusban egyetlen migráncsot kaptak el, előző hónapban ötöt.

Van munkád? NIncs. Pénzed? Asse. Kira szavazol? A fideszre. Miért? Mert megvéd a migráncsoktól, azok elveszik az összes pénzt...

Bameg, számítógépen kellene szavazni, mint a kresz vizsgán, véletlenszerű 9 tesztkérdés; utána szavazhatsz. Hogy jót válaszoltál-e - nem tudod meg. De a gép rögzíti. 9 jó válasznál 10-et ér a zsavazatod, 1 rossz válasznál 9-et, ha mind rossz, akkor egyet. (Hogy a hülye se legyen jogfosztott).

De lehet kevesenn kérdés is, a lényeg, hogy a hülye szavazata is számítson, egyszeresen. És akkor lehet ám szavazatokat venni, ha az egybites amőbaagyú azt se tudja majd megválaszolni, hogy milyen nap van ma...

De ilyet sose engednek majd; pedig a világon sehol nincs olyan, hogy segg hülye, tájékozatlan idióták bármibe is beleszólhassanak.

És miután a zöm segg hülye, egyszerűbb egyszavas kampányt tartani, hogy "szemkilövő", hogy "rezsicsökkkkentés", vagy hogy "migráncs". Az okosabb embereket úgyse lehet félrevezetni, és annak is csak egyet ér a szavazata, az hadd vesszen, ha megvan tíz analfabétáé.

És nem véletlen, hogy nem akarnak közismereti tárgyakat oktatni a szakképzésben, csökkenteni a diplomások számát, csökkenteni a gimnazisták (és az érettségizettek) számát...

Azon gondolkodom még, hogy a nemzet krumplija megjegyezte-e, hogy saját magára kell szavaznie?

2018.04.11. 11:57:20

@asebes: Mivel a minimálbér és a garantált bérminimum közti különbséggel sem vagy tisztában, ha megbocsátasz, nem foglalkozom a sirámaiddal.
(Esetelg arról beszélj, hogy mekkora volt az adóék anno és mekkora most.. mert a bruttó bér önmagában így nem sokat mond. :)

2018.04.11. 11:58:42

@asebes: "Az okosabb embereket úgyse lehet félrevezetni, és annak is csak egyet ér a szavazata, az hadd vesszen, ha megvan tíz analfabétáé."

Bizony! Ez a hatalmas szerencséje az mszp-nek ... még ennyi szavazatuk se lenne a nyugdíjasok nélkül..

asebes 2018.04.11. 12:19:10

@Womb Raider: A fene se kérte, hogy a magadfajták bármin is sajnálkozzanak. Ahhoz nem elvakult hüjjje fideSS-esnek kell lenni, hanem gondolkodó embernek. Ez utóbbiból egyik se stimmel, ahogy látom.

A"garantált bérminimumot" szokták "diplomás minimálbérnek" nevezni, te észlény!

Miféle adóékről beszélsz ? 12 éve nyúltak hozzá, vazze! 12 éve a tábla fele az átlagbér felett volt. Most meg a béka segge alatt van. Nézzél KSH indexeket inflációról, kioktatás helyett! Akkor volt 13. havi bér és kafetéria vazze. Most meg semmi nincs, vazze. És a kurva orbánviktorod ezt nevezi "életpálya modellenek", vazze!. Hogy 40 év alatt se nő a béred. És tök mindegy, milyen végzettséged van, ugyanazat a szart kapod, ami meg se közelíti az átlagbért. Nincs itt semmi, vazze. Csak kurva nagy munkaerőhiány, vazze. Kívánom, hogy melőbb szorulj rá te, vagy valamelyik családtagod ilyen intézmények szolgáltatására, aztán amikor azt látod, hogy nincs személyzet, aki például kimos a szarból téged, akkor gondolj szeretettel a nagy orbánviktorodra.

Ha az az egyejtű agyad képes lenne még gondolkodni azok után, hogy vasárnap komoly igénybevételnek volt kitéve, amikor beikszelted a fideSS-t, akkor láthatnád, vazze, hogy az nem bértábla, ahol majdnem minden szám ugyanakkora. Seggfej troll.

asebes 2018.04.11. 12:20:21

@Womb Raider: Te nagyonhülye, egyrészt szarok az emeszpére, másrészt a fideSS-t támogatja a sok kriptaszükevény meg a sok vidéki, hozzád hasonlatos egyagysejtű...

asebes 2018.04.11. 12:22:27

@Womb Raider: Te nagyonhülye, egyrészt szarok az emeszpére, másrészt a fideSS-t támogatja a sok kriptaszükevény meg a sok vidéki, hozzád hasonlatos egyagysejtű...

2018.04.11. 12:58:08

@asebes: Családod tagjait SS-ezd, jó?

"Akkor volt 13. havi bér és kafetéria vazze. Most meg semmi nincs, vazze. "
Megen hazucc.. (hogy a szintedre ereszkedjek)
Tudod mit... a hozzád hasonló tálentumos emberek bizton megtalálják a számításukat a versenyszférában. Ki is kényszerít arra, hogy pedellusként vonulj nyugdíjba?

"Hogy 40 év alatt se nő a béred."
Megen hazucc... a reálbér is nőtt :)

"akkor láthatnád, vazze, hogy az nem bértábla, ahol majdnem minden szám ugyanakkora. "

Majdnem minden? Az előbb még az összes egyforma volt... akkor is szerinted. Még a végén eljutunk odáig, hogy meglásd a fényt és a valóságot.

"meg a sok vidéki, hozzád hasonlatos egyagysejtű..."

Látod, még ez az egy is jobban (produktívabban) működik mint a tieid, bármennyi is legyen.

asebes 2018.04.11. 13:42:52

Nem, vazze, a fideSS egy fasisztoid rendszer, és a támogatói is fasziszták. Ez van. Az én családom - erre büszke vagyok - se a kommunistákat nem támogatta soha, se a nácikat.

Majd 20 év múlva a hozzád hasonlók fogják hazudozni, hogy ők "bomlasztották" a rendszert, meg jobbítani akarták, meg nem tudtak róla. Ezt már átéltük 89 után, amikor a sok szemét kommunista (legyen meggyőződéses vagy karrierista) - hirtelen "ellenálló" lett.

Azt meg NEM kívánom neked, hogy amikor egy kórházban fuldokolsz te, vagy anyád, akkor éppen ne legyen nővér bagy a szükséges gyógyszer. Vagy amikor apád összeesik esetleg, és valaki újraéleszti szerencsére, akkor másfél óra múlva jöjjön ki a mentő - a főváros kellős közepére.

És a náci balog haverod meg a felcsúti maffiafőnök erre mondja azt, hogy példás az egészségügyi rendszer. És még a te fajtádnak se kívánom, de főleg nem a szüleidnek, hogy testközelből kelljen ilyet átélni - nekem megadatott. És még cifrább is.

De tényleg nincs értelme ilyen nívótlan társalgásnak egy trollal. Szóval befejeztem.

2018.04.11. 13:50:47

@asebes: Ne haragudj, nem járok kocsmába, ezzel a stílussal meg ott találsz magadnak közönséget. Jó szórakozást.
Fajtád meg neked van...

asebes 2018.04.11. 14:45:07

Nem én kezdtem, a te fajtád ilyen nagyképű és vitaképtelen troll. Eredj te a kocsmába, bármely faluban az a fideSS szavazók gyülekezőhelye ... Biztos jól éreznéd magad, bár talán neked túl intellektuális lesz a társaság...

Lamlam 2018.04.11. 19:15:41

@asebes:
Váltig álítod hogy nincs 13.havi, pedig Én is kapok minden évben. Munkahely válogatja.Kafetéria nincs , de van biztosítási alapom amire havonta utal a cégem ,amit egyszer egyöszegbe kivehetek. Látom Te nem szeretnél megöregedni , ne hogy kriptaszökevény legyen belőled !

2018.04.12. 09:23:08

@Lamlam: :) Látom akad azért, akinek van tapasztalata a való világ dolgait illetően...
@asebes: Ha dolgoznál, biztosan kapnál juttatást az alábbiak valamelyikéből.

www.bdo.hu/hu-hu/aktualitasok/cafeteria-2018
ado.hu/rovatok/ado/cafeteria-2018-ban-pozitiv-valtozasok

A versenyszférában (kapaszkodj) német mindtára a nyári szabadságolás előtt is szoktak plusz pénzt fizetni, meg a karácsonyi leállás előtt is. A 13. havi bőven megvan..

Nálad a labda.. kezdjed muondjuk egy mea culpa-val.
süti beállítások módosítása