B1 blogcsalád



Kedves Bernadett! Tényleg köszi a kétharmadot! Ölellek, Viktor!

2018. április 09. - ashwood

image_2.jpegSzél Bernadett nem mond le. Mert ők mindent jól csináltak. Kivéve a kommunikációt. Minden más rendben volt és van. Akárcsak Orbán újabb kétharmada. Amit – ahogy azt korábban megjósoltuk – neki és az LMP-nek köszönhet.

Az ellenzéki oldal olyan súlyos és csúfos vereséget szenvedett, hogy sokan érzik most úgy: nem érdemes belemenni a részletekbe, nem érdemes bűnbakot keresni. Könnyen lehet, hogy valóban igazuk van ezeknek a hangoknak, de amikor az új országgyűlés első üléséne kétharmados többséggel ereszti rá a titkosszolgálatokat a civilekre, akkor majd újra el lehet gondolkodni ezen: ki engedte ezt? Kinek "köszönhetjük", hogy míg az előző ciklusban el lehetett kaszálni például a civilek elleni brutális fellépést engedő törvény-tervezetet legkritikusabb részeit, vagy a leginkább jogfosztó alkotmány-módosítási kísérleteket, addig erre a most kezdődő ciklusban már nincs mód.

A válasz pedig meglehetősen egyszerű: Szél Bernadettnek és az LMP-nek.

A részletes adatok ismerete nélkül is szembetűnő, hogy az ellenzéket lényegében megsemmisítő vereséget követően Szél és Gyurcsány az egyetlenek, akik nem néztek szembe saját tetteik következményeivel, saját felelőségükkel – és nem távoztak azonnal pártbéli posztjukról. Azt azonban – ha nem is jó szívvel –, A DK vezetőjének számlájára kell írnunk, hogy az első volt azon pártok sorában, amelyek belátták: balellenzéki megegyezés, összefogás, koordináció nélkül semmi esély a Fidesz túlhatalmának megkarcolására sem. Ezt Szél Bernadettnek nem sikerült megugrania.

Budapestet – minden ellenkező híresztelés ellenére – letarolta a baloldali ellenzék. Sőt, az adatok ismeretében kijelenthető: mindössze egyetlen egy egyéni mandátumot szerzett volna a fővárosban a Fidesz, ha… Ha az LMP érdemi módon vesz részt a koordinációban, ha nem saját – vagy a Fidesz – vélt vagy valós érdekeit tartja szem előtt. Ha nem gondolja magát – totális szereptévesztésben – a Szél-kormány leendő bázispártjának, hanem annak, ami: a parlamenti bejutás határán billegő, marginális kispárt, amelynek legfontosabb érdeke a kormányváltás és saját befolyásának növelése.

Azt pontosan tudjuk: ha az LMP racionálisan, pontosabban a kormányváltást előmozdító módon viselkedik a kampányban, a Fidesz akkor is stabil, megyőző fölényre tett volna szert az új országgyűlésben. Csak épp kétharmadra nem. 5 egyéni választókerületet happolhatott volna el a narancsos jelöltek elől el a balellenzék bármelyik pártja. Hogy mennyire bármelyik, azt a más kerületekben megvalósuló koordináció eredményei mutatják igazán. Az LMP egyetlen egy egyéni mandátumát annak köszönheti, hogy az amúgy esélyesebb szocialista aspiráns önként, egyeztetés és ellentételezés nélkül visszalépett a javára. De így lett az Együtt-nek is egy helye a parlamentben, miközben maga a párt nemhogy az 5 százalékos küszöböt, de még az 1 százalékot sem érte el a voksoláson.

Az LMP sikeresen elérte, hogy fővárosi mandátumhoz jusson:

– Gulyás Gergely, aki kétezer szavazattal verte Bauer Tamást. Láss csodát, az LMP indulója 3497-et kapott. Hogy mire ment vele? Semmire. De a mandátum a Fideszé.

– Simicskó István, aki 900 szavazattal verte Gy. Németh Erzsébetet. Az LMP itt 3138 voksot gyűjtött be. Hogy mire ment vele? Semmire. De a mandátum a Fideszé.

– Varga Mihály, aki 2500 szavazattal győzte le Niedermüller Pétert. LMP: 3383 voks. Hogy mire ment vele? Semmire. De a mandátum a Fideszé.

– Szatmáry Kristóf, aki 800 szavazattal győzte le Vajda Zoltánt. LMP: 3823 szavazat. Hogy mire ment vele? Semmire. De a mandátum a Fideszé.

– Dunai Mónika, aki 2200 szavazattal diadalmaskodott Lukoczki Károly előtt. LMP: 2694 voks. Hogy mire ment vele? Semmire. De a mandátum a Fideszé.

Szél Bernadett és az LMP így sikeresen kicsavart 5 egyéni mandátumot az ellenzék kezéből. Az eredmény ismert: éppen 133 kormánypárti képviselő ülhet a parlamentben. Pontosan kétharmadnyian. Véletlenül sem 128.

Köszönjük, Bernadett! Köszönjük a racionális helyzetfelmérést, amelynek következtében azt tudta mondani a sosem látott bukta pillanatában, hogy sem a programjukon, sem a politikájukon nem kell változtatni, mert mindkettő roppant sikeres, csupán a kommunikációjukkal van még némi probléma.

A vasárnap esti csalódottság és keserűség mondatja velünk: valóban, gond lehet Szél Bernadett kommunikációjával. Ugyanis még mindig beszél.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr5013819776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cycmen 2018.04.09. 10:51:21

Nem nyerni kell, hanem győzni! A szerencsés, a sunyi, a tehetségtelen is nyerhet, de győzni csak a jobb tud! Nem vagytok jobbak és ez nem Széll Bernadett hibája!

2018.04.09. 10:55:53

@Cycmen: Ugyan... itt mindenki hibás..rajtuk kívül. A népet is le kellene már váltani, mert képtelenek felismerni mi is a jó nekik..

aquaticus 2018.04.09. 11:16:45

Egy pártnak nem matekozni kell, hanem szavazókat szerezni. Lehetőleg valami normális programmal és hiteles vezetőkkel. Ezek hiányoztak...

Bryan élete 2018.04.09. 11:17:16

most tényleg, Márky-Zay is meg néhányan rárepültek újra Gyurcsányra, nem látom át, miért? Azt mondta: a Vonával és a Gyurcsánnyal nem lehet válaszhtást nyerni. Eddig nem ez volt a véleménye.
Vona nem tehette, értem, de Szél? így most sokkal jobb lett neki? Mire számított? Csárdi Antal már azzal mentegeti a pártot, hogy kikiáltották őket bűnbaknak. Ja, mert azok is.
A dk volt az, aki nagyvonalúan és rugalmasan csak 40 helyen indult, abból is feladott párat, Gyurcsány eléggé visszafogottan "normális" volt a kampányban, megnyert még öt mandátumot, tényleg nem értem, miért kellene lemondania és folyton ekézni.
Hacsaknem gyúcsányahibás.
Legalább ez a megalázó háromnegyed ne lett volna meg.
Köszi LMP.

2018.04.09. 11:18:05

kedves mszp és b1 blog, köszi a győzelmet
puszi
viktor

Bryan élete 2018.04.09. 11:22:33

@aquaticus: nyuszómuszó, a fidesznek milyen programja volt amikor a legszegényebb magyarok között szerzett 80 %-ot? Szerinted azok az emberek tudják mire szavaztak?
Szerintem inkább az állandó félelemkeltés miatt mire nem....
g7.24.hu/allam/20180409/a-legszegenyebb-magyarok-kozott-tobb-mint-80-szazalekot-szerzett-a-fidesz/
Persze az ellenzéknek is volt négy éve, hogy összekapja magát, koordináljon, egyeztessen, felkészüljön.
Most a gödör alján ráérnek elgondolkodni további sorsukon, mert több ilyen lehetőségük nem lesz.

aquaticus 2018.04.09. 11:31:30

@Bryan élete: Tudják! Te nézegess statisztikákat és beláthatod, hogy ők a saját bőrükön érezték, hogy kire kell szavazni.

Bryan élete 2018.04.09. 11:39:15

@aquaticus: nem vígasz és nem magyarázat semmire, de most a saját bőrükön fogják megtapasztalni, hogy akikre szavaztak, az kifosztotta a költségvetést a győzelemért és na ki fogja mindezt megszívni????

aquaticus 2018.04.09. 11:46:35

@Bryan élete: Jósnak vagytok a legrosszabbak, pedig minden fronton töritek magatokat...

Doberdo 2018.04.09. 12:03:23

@Bryan élete: / a mai 11.17-es kommentre:

"de. Szél ? igy most sokkal jobb lett neki ? "

Valószínűleg nem járt rosszul a Bernadett, és nem nagyon szeret mostanság a kamerával
szebenézni. Ez nagyon ciki ! A szegény társelnök úr meg elvitte helyette a balhét !

Bryan élete 2018.04.09. 12:13:52

@Doberdo: "szegény társelnök úr meg elvitte helyette a balhét" - közben meg kitartóan keresi az ellenzék sorai között a vakondokot.... ennél azért többet érdemelne.

Bryan élete 2018.04.09. 12:22:06

@aquaticus: miért? az nagyobb dicsőség, hogy a fidesznek csak egyetlen szlogenje volt, és az a migránsgyűlölet? erre vagy olyan büszke, hogy ezzel lehetett a fél országot beetetni és megfélemlíteni, és nem a jóléti, egészségügyi, oktatási, kulturális intézkedések igéretével?
Ez persze a fél ország színvonalát is minősíti, de lehet, hogy ha szorul a kapca, ugyanezeket az embereket ugyanígy lehet manipulálni másoknak is.

2018.04.09. 13:08:28

@Bryan élete: A fidesznek egy szlogenje volt: csináljuk, ahogyan eddig.
Fogadd el, hogy egy szavazatod van , és voltak, akik másként látták, mint ahogyan te. ..és ne hidd, hogy nálad a bölcsek köve.
Az ellenzék meg a fideszgyűlöletre hegyezte ki a kampányt, ahogy annyian figyelmeztettünk ennek kontraproduktív voltára, úgy is lett.

FCUK19 2018.04.09. 13:12:44

kár az LMP-t hibáztatni, ahol visszalépés volt LMP-baloldal viszonylatban, ott sem volt egyértelmű a győzelem, lásd Hadházy, akivel felmosták a padlót. A szavazók, ha akartak, át tudtak szavazni, propagáltátok is, csak úgy néz ki, nem működött, kb sehol. 8 éve mondjuk legalább, hogy itt az idő becsukni a boltot, mszpre és dkra nem fog annyi magyar szavazni az életben, hogy még egyszer tényezők legyenek.

2018.04.09. 13:49:48

@Womb Raider: @FCUK19: azért öröm látni, hogy a fidesz leváltásához adjátok itt a tanácsokat :-)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.04.09. 13:55:16

@Womb Raider: "csináljuk, ahogyan eddig"

Asztakurva! Megint 180 fokos fordulat? Ultraliberálisok lesznek megint? Nem szédül a csúti geci? :))

2018.04.09. 13:56:11

@aleksz róz: Ilyenek vagyunk..jó emberek. A haza minden előtt!

2018.04.09. 13:58:59

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Ahogyan Magyarország érdeke kívánja... :) ez a titok.

Toportyán Zsóti 2018.04.09. 14:13:20

Sajna schifferke milliós perrel fenyegette a visszalépni akarókat....Válság juttatta teljhatalomra a g csuti csüngőhasú maffiacsaládfőt és félázsiai tolvajseregletét,addig míg nem lesz megint világválság nem lehet várni kormányváltást...

2018.04.09. 14:23:07

@Toportyán Zsóti: :)))) Mint azt már előttem is említették mások, a válság kapcsán bekövetkezett kormányváltáskor legutóbb is a fidesz került hatalomra... 2/3-al... ez már bátran nevezhető hagyománynak :)

csobi2011 2018.04.09. 17:06:26

Van egy kis tárgyi tévedés az írásban. A fidesznek a legfrissebb eredmények szerint 134 képviselője lesz, plusz van egy nemzetiségi képviselő aki szintén fideszes. Szóval nyugodtan lehet 135 fővel számolni. Kényelmes kétharmad. Én is szeretném megköszöni a b1 bloggnak. Rengeteget tettek ezért a nagyszerű sikerért. Nélkületek nem sikerült volna.

Bryan élete 2018.04.09. 17:12:19

@csobi2011: csobikám, szerinted hányan olvasnak B1 blogot a szellemi nihilben élő borsodi, hevesi, szabolcsi stb. faluszélén lakó sokszázezernyi fideszre szavazók????

csobi2011 2018.04.09. 17:21:51

@Bryan élete: bőven elég hogy a közélet után érdeklődők olvasták itt a sok fost. Az a néhány százalék aki emiatt szavazott a fideszre, pont elég volt az újabb kétharmadhoz. A megrögzött fidesz szavazók nem emiatt szavaztak. De az itt felhergelt szavazók is kellettek a 70 %-os részvételhez, és a kétharmadhoz.

Punxsutawney Mormota 2018.04.09. 17:36:56

Na, menjetek a faszba, de tényleg! Úgy ti, mint a Nyugati Fény, meg a faszom tudja, hogy milyen blogok csak a sajátjaikat szopták fényesre, mindennemű együttműködési szándék nélkül.
Szél Bernadett hibázott? Igen. Vona hibázott? Igen. Gyurcsány hibázott? Ez most komoly kérdés? :D :D :D Hogy tök impotens MSZP-ről már ne is beszéljünk.
Mindenki túlbecsülte magát, és pártjának támogatottságát. Az, hogy éppen Szél Bernadett lett a a mérleg nyelve... hát kérem, ezt dobta az élet.
De könyörgöm! Amikor ment az ellenzéki együttműködés-hakni, már akkor is lehetett látni, hogy ebből semmi jó nem fog kisülni... Hétfőn megállapodnak valami minimálisban, másnapra Gyurcsány pároslábbal beleszáll mindenki gyomrába. Jó, visszamennek Gyurcsányhoz, kijönnek Gyurcsánytól, majd kiderültt, hogy Gyurcsány részeg volt. Vagy nem. Másnapra inkább nem. De ki tudja, ha mégis az volt...?
Aztán vegyük Vonát. Tudja a franc, hogy miben reménykedett. Az egy mandátumban, amit Tapolcán összeütöttek korábban? Mi nem lenne bukás a számára? 30 vagy 35 százalék? Látni kellett volna, hogy csak akkor volt esélyes a Jobbik jelölt, ha mások is beálltak mögé. Vagy úgy volt esélyes bármilyen jelölt, ha a Jobbik beállt mögé.
Az emberek ostobák. Úgy a választók, mint a pártok vezetői. Ezúton is nagyrabecsülésemet fejezem ki, azon vidéki választóknak, akik többévnyi agymosás, és a médiákban az erre elköltött kb 500 milliárd forint után még képesek voltak megőrizni a józan eszüket és azt, ami emberré teszi őket: az önálló gondolkodásra való képességet, és ennek jegyében valamelyik ellenzéki pártra szavaztak.

Csak egy érdekes párhuzam:
Schobert Norbit halálra basztatja (jogosan) és bünteti a GVH mert kitalált egy betegséget, amit az UPDATE termékek gyógyítanak.

Ha egy kormányzat kitalál egy / sok ellenséget, azt csak a választók képesek büntetni.

Ennek kapcsán már értem, hogy Schobert úr, hogy tudott milliárdossá válni a szarjaival :)

Punxsutawney Mormota 2018.04.09. 17:38:24

@Bryan élete: Ne bántsuk a vidékieket. Ott is vannak 25-30%-nyian, akik nem a helyi földesurakra szavaztak, kockáztatván az egzisztenciájukat, vagy éppen csak a közmunkájukat.

gaston 2018.04.09. 19:47:03

Nahát? Pedig ha 6 párt indult volna egy ellen, akkor sikerülhetett volna? Tényleg ez a lényeg? És fordítva nem gáz nektek? Hogy Budapesten csak úgy sikerült a körzetek többségében nyerni, hogy 4-5 párt támogatott egy jelöltet a Fidesz-indulóval szemben? Ez szerintetek nem gáz!!?!?

gaston 2018.04.09. 19:51:59

Amúgy az ilyen b1blogok meg hasonló írások sokak ingerküszöbének tesznek be. Jó páran csak azért is Fidesz-szavazókká válnak...amikor olvassák az itteni okos gondolatokat.

Kelly és a szexi dög 2018.04.09. 21:33:58

jobb lett volna ha összefogott volna Gyurcsányival + a maszoppal? Mehetett volna ő is a kukába, de így ő maradt az egyetlen hiteles szereplő

Tisztességes Természettudomány 2018.04.09. 21:38:45

"A vasárnap esti csalódottság és keserűség mondatja velünk..."

Erre egyből rá lehetett jönni.

Barbaarb 2018.04.09. 21:50:33

Sosem fogjátok felfogni, hogy nem mindenkinek áll mindenek fölött a fidesz elleni harc.
Nem tetszik nektek a gerincesség, mert az rátok sosem volt jellemző.
És szólok, hogy 38%-ával pesten is torony magasan a legnépszerűbb párt a 18%-os mszp előtt...

zokogjatok 2018.04.09. 21:55:58

Én is szeretném megköszönni a b1 blognak a fidesz győzelmet, így tovább gyerekek, mindenki hülye csak ti nem! :D

morph on deer 2018.04.09. 21:58:55

@Kelly és a szexi dög:
“de így ő maradt az egyetlen hiteles szereplő”

Jó, vicces vagy, de neked tényleg van kedved humorizálni, vagy csak lazításnsk szántad?

ciooo1 2018.04.09. 22:12:53

Hagyjatok mar abba, hogy ratoljatok a balhet az lmp-re, kurva unalmas. Persze, adtak volna fel meg par szazalek szavazatot es ne jutottak volna be, csak azert, hogy az elkurok meg 4 evig melegedjenek a parlamentben! Atyaeg! (3-4 lmp-s kepviselo tobb munkat vegzett az elmult 4 evben, mint 20 szoci)... nem beszelve arrol, hogy az lmp ismerte fel egyedul, es propagalta is heteken at, hogy teljes jobbiktol-balig terjedo osszefogassal lehet megverni a fideszt... csak epp erre sem Vona, sem az mszp nem volt vevo. A szocik es a dk tudtak jol, hogy oriasi bukta lesz nekik, uh jo elore - minimalizalva a blamat - leosztottak a korzetek, igy eselyt sem adva egy kesobbi szelesebb koru koordinaciora. Vona meg - erosen tulbecsulve magukat - azt hitte, hogy egyedul valtopart lesznek. Szoval a felelosoket tessek csak jobb es bal oldalon keresni, okostojasok...

sumes67 2018.04.09. 22:20:57

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: megy már, csak várja, hogy a csótány kinyissa az ajtót. "Gyurcsánnyal megcsináljuk!" Na ez a szlogen adott 25 mandátumot a fidesznek. Remélem viki jól megfizette!

sumes67 2018.04.09. 22:26:17

Dk nak minek mandátum? Csótányék eddig sem jártak be a parlamentbe dolgozni.

Mr. Cobb 2018.04.09. 22:30:34

Egyetlen kérdésem lenne, tisztelt elvtársak!
Mire számítsunk a következő 4 évben? Továbbra is minden kedden megbukik Orbán? Vagy most egy időre szünetet tart? Jó lenne, ha folytatná a bukást, kurva vicces minden héten rajtatok röhögni :D

Borondot jol pakoljatok be lippsik 2018.04.09. 22:44:24

Magyrorszag elindult

Amit választóként elvárok

-további adócsökkentés
-további adósságcsökkentés
-flexibilis foglalkoztatás

-magyar médiát magyar kézbe
-CEUt romániába
-Soros szervezetek megbosszulása
-Nemzeti burzsoázia gyorsított kiépítése
- fegyvergyártás úraindítása

Hungarian Geographic · https://www.facebook.com/hungarian.geographic 2018.04.09. 22:58:23

Nektek szélsőbaloldaliaknak még nagyon sokáig kell tanultok a demokráciát! Ha annyira fontos lett volna nektek a Fidesz legyőzése miért nem álltatok be a JOBBIK mögé, akinek egyedül több szavazója volt mint az MSZP/P-DK-Együttnek összesen!? Az LMP(Jobbiknak, Kutyáknak etc) -nek teljesen igaza volt, hogy nem lépett vissza miattatok!

Raven! 2018.04.09. 23:20:33

@Kelly és a szexi dög: gyurcsany mint "HITELES" szereplo ?!? LOLOLOLOL :D :D :D :p :p :p :D :D :D LOLOLOLOLOL

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2018.04.09. 23:24:01

Azért bájos, amikor a 12%-os bukta után az MSZP-P pártszövetség mást okol a vereségért...
Ha az LMP visszalép, akkor a töredékszavazatokból mennyi mandátum került volna a Fideszhez? Ráadásul ebből az 5-ből kettőt nyert volna meg az ellenzék biztosan, egyet talán, kettőt biztos nem....

aum 2018.04.09. 23:28:55

Blame game, hát gratulálok, a szemünk előtt esik szét az ellenzék, tiszta 50-es évek, várom a híreket az első emigráns politikusokról - ja ma bejelentette a CEU h Bécsbe költöznek, az egyik jogvédő (talán TI?) szintén mondta h valószínű emigrál. KIb* nem erre van most szükség ezt még szerintem Feri is érzi, szóval lécci emberi érzéseket próbáljatok összekaparni valagy, köszi

Lehetnék én is 2018.04.09. 23:34:04

Szerintem ha SzB az MSZP szekerét akarta volna tolni, belép az MSZP-be.
Ha akart volna tonnan továbblép a DK-ba.
De nem akart. Szerinte lehet más a politika. Ezzel szerzett több választót mint Feri, aki pedig még miniszterelnök is volt (kár!).
Miért baj az, hogy ő a parlamentbe akart bejutni?
Inkább azon makkoljatok, két politikai zsenivel (Juhász Péter és Szigetvári), meg néhány túlfejlett egójú feltörekvővel (pl. Berkecz) hogy lehet országos litán 0,6%-ot szerezni. Az ő 15%-uk senkinek nem hiányzik?

dare 2018.04.09. 23:35:27

Várjunk már meg normâlis összesítést.
Biztos vagyok benne, hogy volt sok taktikai szavazó, de még nem tudom összehasonlítani a listást az egyénivel, és így csak találgatunk meg vádaskodunk helyette.
Akik viszont így is leszavaztak az Lmp-s jelöltre, azoknak bukfencet is vethettek volna más pártoknak a jelöltjei, az se nagyon hatotta volna meg őket.
Talán csak az, ha minden körzetben létrejön egy nagy ellenzéki koordináció, de mivel erre 0% esély volt végig, ezért nem látták értelmét a taktikai szavazásnak.

Nehogy már Szél Bernadett vigye el ezt a cirkuszt, a pofátlanságnak is legyen már valami határa ott baloldalon.

zenitó 2018.04.09. 23:36:21

Hazugsággal kezdődik már a poszt eleje is. Nem,nem tarolta le az ellenzék Budapestet. Budapesten is messze a Fidesz győzött 40%-on túli eredménnyel. Csak annak köszönhetően tudott győzni a lakótelepekkel tűzdelt városrészekben az ellenzék,hogy itt valósult meg leginkább a visszalépegetősdi. Persze a demokrácia nagy dicsőségére.
Oszt' az is milyen jó buli lett volna ha a Hegyvidéken győz LMP-s segítséggel Bauer. aki ugye már csecsemőként szívta magába a demokratikus jogokat, miközben letépett körmökkel játszadozott otthon.

A biztos utas 2018.04.09. 23:37:50

Na gyerekek, mielott megorul mindenki.....
Bauer? Ez komoly? Visszalepni, hogy segitve legyen BAUER?
Alig vartam annak idejen, hogy eltunjon vegre ez az ember a francba. Hihetetlen, hogy meg 2018-ban elojon.

Komolyan lenezi az LMP-s szavazokat, aki azt hiszi, hogy majd egy esetleges partelnoki utasitasra BAUERre fog szavazni az, aki nem idiota percember.
Az LMP szamara nem annyira ego ez az eredmeny, mintha most az lenne, hogy az LMP segitett be Bauert a Parlamentbe. Az lenne igazan ciki.
De tenyleg sracok, az oke, ha Gyurcsanyt meg Bauert bevisszuk a Hazba? Ez mikor volt celja az LMP-nek vagy barmelyik szavazojanak, meseljetek mar....?

S=klogW 2018.04.09. 23:45:01

Kedves Bernadett!

A Hadházy rgy büdös bolsi ügynök, akivel a kicsit is nemzeti érzelműbaloldali beállítódási formációkat fúratják a gazdái.

Ne zavar a büdősbolsi károgás, a söpredékkel nem szabad összeállni.

S=klogW 2018.04.09. 23:50:38

@Raven!: @A biztos utas:

Ez egy virtigli büdösbolsi blog.

Kánikula 2018.04.09. 23:54:50

@A biztos utas: Egyetértek. Feri egyszer már ki lett dobva erre basszus visszajön a hátsó ajtón. Nem érti, hogy nem kell. Mszp dettó.. Ha az mszp dk páros mindenhol visszalép akkor nem lett volna 2/3. Erre még nem gondoltak vajon?

Rolley 2018.04.10. 00:20:53

@Kánikula: Pontosan, ismerek jopár embert aki Gyurcsány képét meglátva idegrángást kap, elképzeli, hogy visszajön, és behuzza a fideszt minden további mérlegelés nélkül. A DKra meg a másik MSZMP utódpártra való szavazásra buzdítás okozta inkább a 2\3-ot.

bigdata 2018.04.10. 00:21:00

Vicces ez az írás. Az mszp és a dk kölcsönösen visszalépett egymás javára, majd mindenki másnak az ő javukra kellett volna, hisz ők már oly sok helyen visszaléptek. Kár, hogy ketten együtt hermetikusan lefedték az ország 100%-át. Innentől kármentés folyt, az is alapfokon.

Az lmp-nek meg azért vannak egyáltalán szavazói, mert a többi parlamenti párt vállalhatatlan, különösen a baloldal torgyánja által vezetett dk.

body_andras 2018.04.10. 00:22:49

Ezért lett zsinórban 3x 2/3, mert a balfasz MSZP-sek és DK-sok mindig másra mutogatnak saját hibáikért. Van pofátok az LMP-t szidni, mert nem pucsított Karácsonynak, az évtized árulójának? Rosszabbak vagytok, mint a 2,5 millió nímand, akik képesek voltak ennyi lopás, hazudozás, bunkóság után a kormányra szavazni. Takarodjatok el a közéletből, ne felejtsétek vinni a szaros pártjaitokat is!
Tisztességes állampolgár ilyenkor a saját bukott politikusait vonná felelősségre, nem másokét.

rasztaszív 2018.04.10. 01:31:47

bernike katolikus valláskárosult,min csodálkozunk?az egyházát szolgálja,az meg a fideszt.

2018.04.10. 01:34:20

@bigdata: nem lett volna az olyan szarul kitalálva, mert ha pár helyet még átengednek, akkor a többiek is nyernek 1-2 mandátumot, amit visszalépések nélkül biztosan nem szereztek volna meg
csak az alapját baszták el, az nem jutott eszükbe önmagukra tekintve, hogy teljesen vállalhatatlanok és utálja őket a nagy többség, mind a szart

Colonel H. Stinkmeaner (törölt) 2018.04.10. 01:36:55

Sokáig hittem az LMP-ben, egészen pontosan mostanáig. Kár volt.
Az LMP semmi se vesztett volna, ha visszalépteti azt a pár, teljesen esélytelen jelöltet. Azok úgyse jutottak egyéni mandátumhoz. Szégyen!
Tényleg a Fidesz házi, haveri ellenzéki pártja az LMP.

Jó Estét 2018.04.10. 01:40:04

Szerintem meg ha Gyurcsany visszavonult volna amikor anno vissza kellett volna, akkor nem szopnank 12 evig a ketharmaddal...

LAM 2018.04.10. 01:45:47

A kétharmadot nem Szél Bernadettnek kell megköszönni, meg az LMP-nek, hanem Heller Ágnesnek, Gulyás Mártonnak, meg Márki-Zaynak. Akik minden tét és felelősség nélkül kivülről belepofáztak és belekergették a pártokat az együttműködési cirkuszba.

Ezek az emberek nem azt akarták, hogy az ellenzék megnyerje a választást, hanem csak azt, hogy Orbán veszítsen. Aztán legfeljebb utánuk a vízözön.

Hányan voltak képesek leírni-elmondani azt a faszságot, hogy majd kialakítanak egy új választási rendszert, azt megszavazzák és jön az új választás? Hogyan, kétharmad nélkül hogy változtatnak kétharmados törvényt? És addig mi lesz? Ki kormányoz? Ki hoz adótörvényeket? Hogyan szavazzák meg a költségvetést egymástól szögesen ellentmondó pártok? Ja, persze, a szakértői kormány, akit mindenki megszavaz, de senki nem felelős a döntéseiért. És a választók ehhez mit szólnak? Ja, hogy Heller, Gulyás, meg a sok elméleti politikai zsenit ez nem érdekli? Ha esetleg mégis sikerülne, a szent arányos választási rendszerben ki szerzett volna többséget?

Totális a bukás, mindegyik párt alulmúlta a várakozásokat, kevesebb szavazatot kaptak, mint vártak, kivétel nélkül, erre még mindig az együttműködést mantrázzátok?

A nagy demokrata ellenzéki értelmiség képtelen felfogni a demokrácia lényegét. Szórakoztató, hogy egy viccpárt elnöke oktat az ATV-n keresztül: "mi az úristenért léptünk volna vissza. A demokrácia lényege, hogy a pártok szavazatokat vesznek el egymástól".

Ha különböző pártok szavazatait össze lehetne adni visszalépések esetén, akkor azok nem lennének különböző pártok. Az összefogást mantrázók miért nem azt követelték, hogy olvadjon össze a DK, MSZP, LMP, Együtt, Momentum, meg mindenki?

Tessék megnézni Veszprémet, ahol Kész Zoltán javára visszalépett Mesterházy. A versenyben maradt balosok összesen kaptak hatot, erre kikapott 19-el. Ha majd a levélszavazatokkal egy mandátumot elvesz az MSZP-től a Fidesz, biztos, hogy nem hiányzik ez a 15 ezer töredékszavazat az MSZP-nek?

megamedve 2018.04.10. 02:15:05

Hát én Gyurcsányra soha többé nem szavazok. Ha csak ő indulna, akkor otthon maradnék.

És ez nem jelenti sem azt, hogy most rá szavaztam, sem azt, hogy akkor biztosan erre, vagy arra.

bigdata 2018.04.10. 02:16:00

@aleksz róz: helyből értelmetlen egyezség volt, hisz a körzetek jó 30%-ában a világon semmi esély nem volt ellenzéki győzelemre. Eleve 40-45 elméletileg nyerhető körzettel számoltak, a többi dk-mszp visszalépés kizárólag a további egyezkedés alapját jelentő mozgástér felszámolására volt jó. Meg hát ne felejtsük a kiindulási alapot: Karácsony Gergely vállalható tárgyaló fél, Gyurcsánnyal meg közös fotón szerepelni is kínos, így a dk-nak juttatott körzetekhez esélytelen volt ellenzéki összefogást keresni.

megamedve 2018.04.10. 02:17:11

@Borondot jol pakoljatok be lippsik:
Ami kimaradt: más véleményűek Dunába lövetése.

Így lesz kerek a világ, ne felejtsd!

megamedve 2018.04.10. 02:21:17

@Hungarian Geographic:
Hát ez igaz.
Úgy néz ki Magyarországon minimum hárompólusú ellenzék van.
És egymást legalább annyira utálják, mint a fideszt.

Mint a Júdeai Népfront meg a Júdea Népe Front.

bigdata 2018.04.10. 02:31:46

@Colonel H. Stinkmeaner: "Az LMP semmi se vesztett volna, ha visszalépteti azt a pár, teljesen esélytelen jelöltet."
De, vesztett volna töredékszavazatokat. És vajon ők tudták előre, hogy konkrétan az a 2-3 körzet nyerhető, és konkrétan a 2/3 múlik rajta?

iBKV 2018.04.10. 02:34:48

Tul van ez fujva. Szel es az LMP orbant tamogatja, ez mind csak szinjatek. Az LMP 4 eve (es most is) megmutatta, hogy orban fitymaja alol szurcsoli a turot. De most nem kommentben kene harcolni, hanem odamenni es addig basztatni oket, mig meg nem szunnek.

simonpali 2018.04.10. 03:20:23

De bszki, mi a túróból gondoljátok ti, hogy egy lmps szavazó leszavazott volna a verszdsz-es, elképesztően gőgös Bauerra, vagy a nem sokkal jobb kőgyurcsányista Niedermullerre?Bátyám lmp-re szavazott, direkt megkérdeztem, ha Csárdi helyett egy Dk-s lett volna a jelölt, leszavazott volna e rá. A válasz kategorikus NEM volt.Inkább azt kellene a bolsiknak megmagyarázni, hogy ugyan északkelet Magyarországon, ahol a jobbik hagyományosan erős, ugyan miért nem léptették vissza jelöltjeiket, pl a "nagyszerű", közel 10%os eredmenyt elért Debreczeni Jóskát?Megkérték volna a szavazóikat, hogy max 5 körzetben szavazzanak át a Jobbikra, és akkor garantáltan nem lett volna 2/3.Csak hát hatalmas volt a pofa, már Orbán buktatásról álmodoztak a realitást totál figyelmen kívül hagyva.

ikaljan · http://ikaljan.blog.hu 2018.04.10. 05:14:09

Nos, lehet fújni az LMP-re, a Momentumra, az Együttre, Schiffer Andrásra, és Szél Bernadettre a Fidesz-kétharmad miatt. DE!
azt nem árt figyelembe venni, hogy ha ők visszalépnek az MSZP-DK képviselők javára, és szavazóik el is mentek volna szavazni a kiválasztott jelöltre, ez legfeljebb hat körzetet jelentett volna.

A Fidesznek ekkor nem 133, hanem "csak" 127 mandátuma lenne. Ha jól értem tehát, az MSZP-DK fanok azért várták volna el a nem utódpártoktól függetlenségük feladatását és az önfelszámolást, hogy egy katasztrófális vereséget, egy nagyon súlyos vereséggé enyhítsenek... hát nem tudom, de ez így választóként sem tűnik igazán vonzó ajánlatnak, érthető, hogy pártvezetőként még kevésbé tűnt annak.
Nem mellesleg, a kétharmadot ez sem változtatta volna meg. Ne legyenek ugyanis illúzióink; a Vona-féle néppártosodás bukásával újra azok az erők kerülnek Jobbik élére, akik a mostani kampány alatt nyíltan a Fidesznek kampányoltak. A Jobbik a Fidesz szatellitpártjaként Toroczkaiékkal újra fel fog ülni a nácivonatra..

Akkor most mi a teendő? Egyszerűen el kell kezdeni olyan programot, és olyan üzenetet építeni, ami a vidéki Magyarország különböző társadalmi csoportjait meg tudja szólítani. Aztán el kell kezdeni az aprómunkát. Hálózatot kell építeni, a legnagyobb városoktól a legkisebb falvakig elkötelezett szimpatizánsokat kell találni, fel venni velük a kapcsolatot, aktivizálni őket. Nem csak a választások előtt, de négy éven keresztül. Helyi ügyekben kell megjelenni, támogatni őket....
Nem lehet mondani, hogy nincsen merítés; a választók többsége így is, a Fidesz kétharmad ellenére is a Fidesz ellen szavazott, és még úgy is jelentős vidéki bázismutatkozott meg, hogy az ellenzéki pártok gyakorlatilag fővárosi pártokká zsugorodtak.

Amelyik szervezet ezt a feladatot sikerrel megoldja, annak lesz mit keresnie a Fidesszel szemben. (akkor is, ha lejteni fog a pálya a Fidesznek és akkor is, ha nem biztos, hogy négy év múlva akárcsak annyi mozgástér is marad, mint most) Enélkül viszont négy év múlva megint lehet tologatni a nem létező összefogás-hadosztályokat, és várni arra, hogy Wenck majd áttör, és megfordítja a helyzetet, közben meg felelősöket keresgélni.

Rot 2018.04.10. 05:14:24

@Lehetnék én is: úgy hogy az emberek nem akartak 5% alatti pártra szavazni

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.04.10. 05:42:26

@ikaljan: jaj, haggyukmá ezt! a zelempében má a választás el5t marták 1mást. Az a párt amejik 1 választásra nem képes összezárni, az h 1ezne + más pártokkal és főképp h lenne tagja egy koalíciónak és h kormányozna?

LMP-> süllyesztő
MSZP egy kalap szar, múmiák gyülekezete -> süllyesztő
Gyurcsány bohóc, DK -> süllyesztő
Momentum vicc -> süllyesztő
Jobbik, radikálisból néppárt lett, amennyit ezzel nyert hogy igyekezett szalonképes lenni, annyit vesztett is. Most újra radikalizálódni fog.
Ez stabil 10-20 százalék közötti, azt annyi.
Van ellenzék nincs. Köszönjük! Bekövetkezik a narancsfeudalizmus kora.

Juhasz Peter..egyutt.. 2018.04.10. 05:45:38

Szerintem nincs miert finomkodni, hanem egyenesen meg kell mondani,hogy az ellenzeki veresegert, azert hogy nem az ellenzeknek van ketharmada, egyes egyedul es kizarolag SZEL BERNADETT a felelos, senki mas.

Hefe 2018.04.10. 05:45:57

"Szél Bernadett nem mond le."

persze, amig orbantol kapja a fizeteset, addig miert is mondana le?

JorEl 2018.04.10. 06:07:36

A fidesz csak azért tudott nyerni, mert sikerült radikalizálnia a közéletet, már a liberális és balos megmondóemberek is eljutottak a sorosozós szintre, csak náluk nem soros a hibás, hanem a patásorbán. A bukta abból adódik, hogy a fröcsögős gyűlöletkampányban egyszerűen a jobb a fidesz és a baloldali/liberális szavazók meg simán képesek akár még otthon maradni is, ha szalonképtelen viselkedést tapasztalnak az általuk támogatott párt részéről. A fidesz kampányhajrája is mesterien sikerült, amikor egész egyszerűen leálltak és élvezték a műsort, amit a habzó szájjal egymásnak eső ellenzék mutatott be.

pepin_nymburk 2018.04.10. 06:12:03

Egyértelműen felelős Szél Bernadett, Bp-en működött az átszavazás, bárki bármit mond. Mondjuk nem láttam olyan felmérést, ami ellenzéki győzelmet jósolt volna, így fura az egész

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2018.04.10. 06:57:17

@simonpali: a Csárdi-példára:
kérlek, én is rá szavaztam, mert ugyan ott volt az mkkps jelölt is, de eszembe jutott Hollik, meg a három, legalább ennyire esélyes és egyenként mind tehetségesebb visszalépő.
érdemes visszanézni a KÖM vitát: Csárdi arrogáns, mindenki mást lenéz, senkivel sem egyeztet. valódi faszkalap, csak épp nem narancssárga.
Juhász Péter, Fegyőr és a végén VN Márta is lemondott a mandátumról egy nagyobb, közös cél érdekében. az LMP és katonája erre nem volt hajlandó.

tudod, mikor szavazok legközelebb az LMPre és bármely jelöltjére? akkor, ha elköltik a teljes kampánytámogatást környezetvédelmi és oktatási projektekre, mert a párt zöld logóján kívül már semmi sincs, ami megkülönböztetné őket a narancssárgától.

ui:
a dk meg az mszp teljes csőd, ugyanolyan elvesztett szavazatok, mint aki a fideszre nyom. Gyurcsány már kétszer taposott bele az ellenzéki egyeztetésekbe, ez elég tanulság kell legyen.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.04.10. 07:05:42

Az az igazi demokrata aki visszalép.
Hat ez vicc bmeg.

Behajtó70 2018.04.10. 07:09:20

Figyelj már te szánalmas idióta! Nem az összefosás miatt nem gyertetek, hanem mert az a nihil amit ti itt akartatok, az nem kell senkinek! Tök mindegy, hogy ki áll az élre közületek, amit ti itt akartok az nem jó! Egyetlen programotok az, hogy orbántakarodj.

Igy a válaszások után, tényleg nem értitek, hogy aki rátok is szavazott, az sem azért, mert RÁTOK akart, mert titeket VÁLASZTOTT, hanem azért, mert gyűlöli a Fideszt vagy Orbánt, és protest szavazást hajtott végre!

Szánalmasan ostobák vagytok, ilyesztő belegondolni is, hogy ilyen tufa, buta emberek mire lettek volna képesek kormányon!

Emmett Brown 2018.04.10. 07:11:35

@FILTOL: legyen második forduló, akkor mindenki szavazhat első körben a kedvencére, ergo mindenki megkapja a saját töredékszavazatait, majd a második körben eldől hogy a folytatásra vagy a váltásra vevő a nép (ha az elsőben nem dől el ofc).

martineden 2018.04.10. 07:12:52

@Cycmen: Azert vannakm furcsasagok, amik erosen besegitettek!
Makrogazdaság
Megérkezett a magyarázat a választási furcsaságra
2018. április 9. 11:46
nyomtatás

A vasárnap este fél 7-től 7-ig tartó fél órában azért csökkent végül a választási részvételi arány, mert a nap korábbi részében túl sok strigulát húztak be a szavazatszámláló bizottságokban és ezt a nap végén korrigálták lefelé, de szombatig majd a végső és pontos adatok is előállnak - lényegében ezzel indokolta a furcsa vasárnap esti jelenséget a Magyar Nemzet online-nak a Nemzeti Választási Iroda kommunikációért és nemzetközi kapcsolatokért felelős főosztályvezetője.
Amint a cikk emlékeztet: a 18:30-as adat szerint még a választásra jogosultak 68,13 százaléka vett részt a voksoláson, majd az este 7-es végső adat (98,96%-os feldolgozottság mellett) lefelé változott 67,08%-ra. Azaz az utolsó fél órában elvileg negatívan változott az emberek részvétele. A számok nyelvén ez azt jelenti, hogy 83 ezer 791 fővel csökkent a részvételi arány, ami választókerületenként átlagosan 790 főt jelent, szavazókörökre vetítve pedig átlagosan 13 főt jelent.

DFK 2018.04.10. 07:18:25

@Mr. Cobb: á, most már hetente kétszer fog megbukni... Sőt, már most vasárnap a gigamegaforradalmi tüncikézés hatására elmenekül.

2018.04.10. 07:20:08

@martineden: Persze... még az időjárást is manipulálta a fidesz. Melegfrontot (már úgy értem, hogy hőmérsékletében magasabb légtömeget) küldtek az országra, hátha az emberek távol maradnak az urnáktól és kimennek a Duna-partra kavicsot dobálni.

Este 7-kor még azon ment az ujjongás, hogy mekkora siker a magas részvételi arány, ami egyértelmű, hogy mit is jósol. Új korszak köszönt az országra, felkelt a nép és haragja elsöpri a fideszt...
Aztán ahogyan érkeztek az eredmények, úgy változott a narratíva és reggelre már illegitim lett a választás, meg megszületett az elmélet, hogy a sok buta vidéki legyőzte a kevés okos pestit éééés a fidesz eleve arra hajtott, hogy magas legyen a választói megjelenés..
Van kalap/nincs kalap.

martineden 2018.04.10. 07:22:03

@Womb Raider: Hat, fel ora alatt eltunt kozel 90 ezer szavazo(illetve szavazat), az kicsit furcsa, nem?

2018.04.10. 07:22:09

@DFK: :) Az indexen olvastam tegnap reggel, hogy a csalódott ifjúság az Oktogonra vonnult és elfoglalta azt! Majd kiderült hogy felfelé kerekítve 100 fős "tömeg" gyűlt össze... Ennyi egy közepes napon a 73E megállójában is összegyűlik reggelente..

2018.04.10. 07:24:54

@martineden: Ne légy nevetséges... mindenhol árgus szemmel figyelő pártapparatcsikok és nemzetközi megfigyelők ügyeltek a szabályosságra.. másrészt a 90 ezer szavazat csepp a fidesz szaavzatainak tengerében: a fidesz egymaga 300 000-rel több szavazatot gyűjtött, mint a Parlamentbe jutott összes többi párt együttvéve. Érted?

martineden 2018.04.10. 07:28:22

@Womb Raider: ,,a fidesz egymaga 300 000-rel több szavazatot gyűjtött,"...na hallod, ha fel ora alatt el lehet tuntetni ,vagy esetleg szerezni 90 ezret, ugy nem nagy kulonbseg.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2018.04.10. 07:35:33

@Bryan élete:

Gyurcsánynak illene lemondania, mint pártelnök, mert pártja a választáson zakót kapott. Utána válasszák meg és legyen pártelnök újra, de jobb helyeken ekkora zakó után lemondanak.

Tény, első önálló indulásuk alkalmával bejutottak, de a kampány során magasra tették a mércét.

pánpéter 2018.04.10. 07:46:11

Én azért nagy tisztelettel szeretnék köszönetet mondani a B1 blognak is.
Annyi ostoba, uszító, gyűlölködő, pocskondiázó bejegyzést olvastam itt, hogy tudtam - és sokan voltunk ezzel így - inkább Orbán, mint hogy ezt kelljen nézni, olvasni, hallgatni 4 évig.
Szóval maradjunk annyiban, az újabb orbáni 2/3-ot ti balliberális ellenzéki f@szkalapok gyurcsányostul, molnárgyulástól, indexestől, 444estől, közösen hoztátok össze.

Jakab.gipsz 2018.04.10. 07:47:17

Ezt a választást a "a kormány váltók" számára Heller Ágnes veszítette el.

Bernikének habár, most éppen nem kedvelem, nem szükséges, Vona után mennie.

2018.04.10. 08:00:08

@Jakab.gipsz: :))) Pedig milyen igéretesnek tűnt egy náci-liberális koalíció létrejötte. (Néhány posztkomcsival fűszerezve..)

Márk Balás 2018.04.10. 08:20:21

@simonpali: Onnan, hogy ahol olt visszalépés, az emberek simán átszavaztak. Én is szavaztam volna LMP-s jelöltre, pedig megalakulása óta utálom a pártot.

IGe. · http://istenteszt.blog.hu/ 2018.04.10. 08:22:38

Választói névjegyzékből való törlésem
2013. szeptember 18. - IGe

Kedves Országos Választási Bizottság! Kérem a választási névjegyzékből való végleges törlésemet, vagy ha úgy jobban értik, akkor a leiratkozásomat. Indokom erre az, hogy álláspontom szerint, minden választás lényegét tekintve választási csalás, ahol nincs lehetőség az érvényes tartózkodom, vagy listás szavazásnál az egyiket sem akarom, szavazat megtételére. Választási csalásban való bármilyen részvételemet, vagy ahhoz való bármi kapcsolódásomat, tiltják a saját erkölcsi szabályaim. A választói névjegyzékről való törlésről kérem hivatalosan is értesítsenek.

Üdvözlettel: Iván Gábor IGe az Egyik Pártra Sem Mozgalom elindítója

Egy lista amire fel lehet iratkozni, arról leiratkozásnak is lehetséges kell lennie. Hiszen választani sem kötelező és ez nem egy kötelező lista. Pontos adataimmal és személyi igazolvány és személyi számommal ellátva elküldve:

Bővebben: vilagnezet.blog.hu/2013/09/18/valasztoi_nevjegyzekbol_valo_torlesem

cleanwater 2018.04.10. 08:31:58

Azért, ha Rákosi et. élne, sokaknak gondot okozna, hogy Ő vagy az Orbán?

tompus 2018.04.10. 08:32:04

Megy a ballib hiszti. Beszoptátok, ennyi.
Ha annyira fontos lett volna a 2/3 megakadályozása, miért nem ti léptetek vissza mindenhol az lmp javára? Az lmp a legkevésbé elutasított párt. Az emberek nem akarnak gyurcsányra szavazni, de ezt nem fogjátok fel.

Nerevaryne 2018.04.10. 08:35:21

Fogjátok már fel, hogy összefogni itt csak az MSZP meg a DK akart, nem az LMP-t kell hibáztatni, hogy nem keni össze megát szarral csak azért, hogy nektek jó legyen!

Tetszettek volna értelmesen kormányozni 2002 után, tetszettek volna előrehozott választást tartani 2006 után, tetszettek volna lecserélni a vén kádereket, tetszettek volna életképes alternatívát nyújtani, tetszettek volna vidéken is kampányolni, neadjisten a határon túl! De Gyurcsány benyögte, hogy a határon túliaknak nem jár szavazati jog, ezzel be is bizonyosodott, hogy a DK is meg az MSZP is a régi. Koordináljanak csak, zárjanak össze, remélhetőleg a 2022-es választáson már nem jutnak be a parlamentbe és akkor talán értelme is lesz az ellenzéknek összefogni. Levitézkett nemzetárulók nélkül a parlamentben.

Alick 2018.04.10. 08:40:11

@IGe.: Mivel a szabad mandátumos választási rendszer szabad utat biztosít a legitimizált korrupciónak, a szavazók négyévente de facto bűnpártolást követnek el.

Alick 2018.04.10. 08:47:49

Egyébként nincs igaza a cikknek, mert az ellenzék vagy eleve választási koalícióra lép és következetesen egyetlen jelöltet - és miniszterelnök jelöltet - állít mindenütt... ha viszont nem így van, minden induló saját eredményéért felelős (ld. Schiffer észrevételét a visszalépésekkel kapcsolatban) és nincs alapja egymás számonkérésének.
És ha nincs ellenzéki koalíció, akkor a mindenáron való "fideszváltás" nevetséges, don quixote-i céllá válik...

élveteg 2018.04.10. 08:49:02

Kár erre a kis nőre kenni mindent Nekem egyébként most először volt szimpatikus ahogy a választás éjszakáján a sajtótájékoztaton beszélt Kemény volt határozott de még sem alpári Szóval kár bántani Itt volt 8 év Nem volt elég valami éredemi együtműködésre ? Ja hogy közben egyfolytában hülyébbnél hülyébb dolgokba reménykedtek a balosok Majd a Merkel Maj az hogy kipicsázza az Orbánt Majd a Simicska ledobja az atomot Majd Brüsszel....... az is ledobja az atomot A Szelestey lapszemléi.......... amivel csak egy baj A Washington Post hasábjain nem lehet választás nyerni

Exploiter 2018.04.10. 09:10:23

@Márk Balás:

Vagy nem. Ha akire szavazni akarok, visszalép egy olyan csapat javára, akire nem akarok szavazni, akkor nem hogy nem szavazok át, hanem még az eredeti csapatra is meggondolom.

chrisred 2018.04.10. 09:14:51

Ideje lenne, hogy az a majdnem 3 millió választópolgár, akik az ellenzéki pártok listáira adják a szavazataikat, rájöjjön, hogy folyamatosan hülyére vannak véve. Olyan szervezetekben bíznak, ahol már nyolc éve folyamatosan az a helyzet, hogy a tagjaik semmihez nem értenek, semmit nem csinálnak és semmiért nem vállalnak felelősséget. Abból élnek, hogy négy évente elindulnak egy olyan versenyben, ahol még a vesztesek is megtalálják a számításukat. Minél rosszabb volt a kormányzás előtte, annál inkább. Akkor meg miért akarnának változtatni ezen a helyzeten? Tisztelt ellenzék, lehet követni Vona példáját. Ez a parlament elüzemel 133 képviselővel is négy évig. (Tulajdonképpen képviselők nélkül is.)

Pop40 2018.04.10. 09:17:02

Magáról a vereségről nyilván nem csak az lmp tehet. Az a fidesz segghülye szavazóin, az inkompetens ellenzéken, és a fidesz maffiamódszerein múlt.

Ugyanakkor a kétharmad létrejöttében oroszlánrésze van az lmp-nek.
Elég csak megnézni az itteni narancsbolsi nickeket, akik farokcsóválva támogatják az lmp-t.

Nincs ezzel amúgy semmi gond, jobb is, ha a jelenlegi ellenzék megsemmisíti önmagát, és egyedül marad a fideszes maffia.

A degenerált szavazói pedig csak dögöljenek bele szépen a vajdájuk világszínvonalú oktatásába és egészségügyébe, lehetőleg mielőbb. Majd Mészáros megtermeli nekik a lóvét, ha jön a világban a recesszió, vagy az eu elunja, hogy egy maffiaállamba nyomja a lóvét.
Mi, a normális többség kivárjuk a "halódó" Nyugaton, míg ez bekövetkezik.

chrisred 2018.04.10. 09:18:51

@Exploiter: Azért, mert az a szervezet, akire szavaznál, őszintén beismeri, hogy nincs esélye képviselni téged, megsértődsz rájuk?

2018.04.10. 09:24:24

@Pop40: Úgy is van!! Dögöljön meg a szomszéd és a tehene is! Főleg, hogy nem nekem tejeltek! Miért is van az az érzésem, hogy az ellenzék is csak a húsosfazekat akarta...

bigdata 2018.04.10. 09:38:27

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: egyszer egy ékesszóló honi néptribun azzal a hasonlattal bírt élni, hogy pártja nélküle olyan lenne, mint a vőlegény szerszám nélkül. A dk-nak nincs programja, nincsenek politikusai, nincsenek országos alapszervezetei. Kizárólag a 2006-os diadal felett nosztalgiázó hívei vannak, akik pártolják az igazságbeszédet, a költségvetési hiányt és a szemkilövetősdit. A jobbik fennmaradására se fogadnék nagy összegben, de hogy a dk tagsága Gy nélkül nem sokáig erőltetné az önálló párti létet, azért az biztosnak látszik.

ossuser1 2018.04.10. 09:41:06

Az mindenesetre elég érdekes, hogy ebben az országban nem lehet bűnbak nélkül továbblépni. Hibázott az LMP? Igen, kurva nagyot. És a Jobbik? Ők nem? Azzal, hogy ők a legerősebb ellenzéki párt, ezért senkivel nem állnak össze? DK? Nem kéne Gyurcsánynak lelépnie a közéletből végleg, ezzel segítve az ellenzéket? De. MSZP? Nem kéne az egész garnitúrát úgy ahogy van a francba lecserélni fiatal, ismeretlen arcokra, hogy a fele ne öreg komcsi legyen? De. Na, akkor? Mindegyik hibázott azzal, hogy önérzeteskedett és játszotta az eszét. Arról nem beszélve, hogy véleményem szerint a Fidesz 2015 óta erre a választásra készült tudatosan, állandóan tematizálva a közvéleményt. Vagyis 3 éve. Ezek a szerencsétlenek meg 1-1,5 hónappal előtte kezdtek bele. Nem állítottak alternatívát, cak azt voltak képesek ismételgetni, hogy mészáros, meg hogy hazudnak. Kellett volna járni a vidéket, ha nem kapnak termet, akkor egy réten baszki. Mindehhez még hozzájön a fantasztikus választási rendszerünk, ahol a 48 az 66. Time to leave I guess.

CSL 2018.04.10. 09:44:16

Ha a dk meg az mszp 2010 után levonja a konzekvenciát és feloszlik, akkor simán verhető lenne a fidesz! Az mszp egy arctalan párt, 2006 ősze óta összeomlott, mit tesz hozzá a politikához? Mi szükség van rá? A dk meg Gyurcsánnyal? Vicc! Egyébként ha Gyurcsány ülne most Orbán helyén, nem látnánk különbséget..

tomco31 2018.04.10. 10:06:01

Mérsékelt Fidesz szavazóként én is leírom a véleményem.
Először is maradjunk annyiban, hogy a Fidesz nagyon okosan csinálta ezt a kampányt és úgy látom, hogy még utólag is elég kevés embernek esett le, hogy mi is volt a lényeg. Csináltak egy egybites migráncskampányt, amivel szépen kifogták a szelet a néppártosodó jobbik vitorlájából, a baloldallal meg szerintem nem is foglalkoztak, mert úgyis kicsinálják egymást. Be is jött. :)

Az LMP-vel kapcsolatban mindenhol azt olvasom, hogy ők a hibásak. Szerintem nem. Az LMP (tehát lehet más a politika), annak idején emlékeim szerint úgy indult, hogy ellentmondott mind a Fidesz, Mind az MSZP politizálására. Ez volt benne a szimpatikus!! Ezek után, hogy az istenbe várja el tőlük bárki is, hogy visszalépjenek az MSZP javára? A magam példájából kiindulva: billegtem, hogy kire szavazzak, de egyvalami biztos volt, az MSZP-re meg Gyurcsányra SOHA, inkább nem szavazok, és ezzel szerintem sokan vannak így.
A Fidesz helyett sajnos nem volt más opció. Ez a baloldal, ami egy kampány erejéig sem tudott normálisan együttműködni hogyan kormányzott volna??? Első nap egymásnak estek volna 2 nap alatt bedőlt volna az ország..
Lehetett volna összefogás, de szerintem ennek csak akkor lett volna esélye, ha a sokszor bukott MSZP és a DK lépett volna vissza az LMP javára, mert a Fideszből kiábrándult emberek számára az LMP a leginkább vállalható párt a baloldalon. És pont ezért csinálta most Szél Bernadett éppen azt amit kellett. Megőrizte amennyire tudta ezt az identitást. Csak ezt a Hadházy-t kéne eltávolítania valahogy, mert ettől a csávótól kiráz a hideg...
Innen lehetne építkezni és szerintem csak ilyen stratégia működhet az ellenzéknek 4 év múlva is.

bigdata 2018.04.10. 10:40:29

@tomco31: "Fidesz nagyon okosan csinálta ezt a kampányt és úgy látom, hogy még utólag is elég kevés embernek esett le, hogy mi is volt a lényeg."
Nyugodj meg, mindenkinek leesett, mi volt a lényeg. 2006-ban is mindenkinek leesett, a lényeg az volt, a cél szentesíti az eszközt, csak épp a cél nem közös a szavazóközönségnek eladott céllal, sőt, nyomokban sincs hozzá köze.
A legfőbb gond azonban nem is a választási eredménnyel van, nem is a fájdalmasan primitív és etikátlan migránsozással, hanem azzal, hogy a fidesz rég túllépett azon a ponton, ahonnan még önerőből konszolidálhatná az alkotmányos rendet, a jogállamot, a viszonyunkat a külvilággal. Magyarország, a magyar emberek mindenképp megszívták, már csak a mértéke kérdéses.

tomco31 2018.04.10. 11:09:03

bigdata: Bocs, lehet, hogy az általad idézett bekezdésem mögött volt egy smiley, de nem gúnyolódni akartam. Teljesen igazad van, szerintem is gáz volt a kampány, de a lényege ennek a gondolatnak az volt, hogy sajnos ennyi is elég volt nekik. Annyira impotens a magyar ellenzék, hogy a Fidesznek nem kellett még csak egy normális programot sem összeraknia, minimál energia befektetéssel és konstruktivitással hozott egy 2/3-ot.
A gondolatod második felére reagálva: értem és részben megértem, (amellett, hogy kövezzetek meg, de azért a Fidesz szerintem csinált/csinál nagyon sok jó dolgot is a kormányzása során), de KI TUDNÁ LEVÁLTANI ŐKET???
Épp erre gondolva írtam, hogy szerintem olyan ellenzéknek kellene épülnie, aminek a tengelye NEM az MSZP, DK, stb. , hanem aki mögé egy semleges is be tud állni. A jelenlegi választási rendszer mellett csak egységben lehet előrelépni, ez látszik, de ezekkel a mostani baloldaliakkal teljes egység soha nem fog megvalósulni.

Szél Bernadett mögé kéne beállni a teljes ellenzéknek 2002-ben, talán úgy lenne esélye. Mindez saját vélemény, mint említettem félig-meddig kívülről, mert a fentiek miatt egyelőre inkább a Fidesz.

zuhanorepulesss 2018.04.10. 11:20:58

@Nerevaryne: miert is jar a hataron tuliaknak a szavazat? Mert egy nyelvet beszelunk? A csehek sem szavaznak at a szlovak valasztasokba, pedig ott is egy a nyelv? Miert dontenek az en eletemrol olyanok, akik nem isszak meg ennek a levet? Miert van egyaltalan az orszagban vagy barhol masnak szavazati joga, aki nem itt fizet adot? En is szivesen megmondanam, ausztriaban ki legyen az allamfo es rohognek rajtuk negy evet. Mindezt csak azert mert beszelek nemetul? Kapjon mar mindneki a fejehez. Mar akinek van benne valami..

Pop40 2018.04.10. 11:22:59

@Womb Raider:

Megszavaztad, ostoba bolsi.
Hát örülj neki, és ne óbégass.

Majd Mészáros eltart titeket, mikor az utolsó fiatal is elhúzott, és megoperál, ha nincs orvos. Ha meg mégse, max felfordultok, ki nem szarja le.

A magatokfajta faszfejek genetikusan jobbágynak születtek. Hát akkor élvezd, ne nyivákolj.

zokogjatok 2018.04.10. 12:10:43

@martineden: jaja, 90e szavazaton múlott.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2018.04.10. 12:22:57

A valóság ezzel szemben az, hogy Szél Bernadett volt és az LMP akiknak igazuk volt abban, hogy Gyurcsány és MSZP-vel kizárt dolog legyőzni Orbánt és a fideszt. A nagy összefogás helyett azt kellett volna mondani, egy még nem korrupt, nem megégett, aktav pártra kell szavazni, az LMP-re. Ha mindenki rájuk szavaz, most kétharmaddal ülnének a parlamentbe. Ehelyett az emberek befogott orral szavaztak DK-ra meg MSZP-ra, sokan meg összevissza, elveszett szavazatokkal. Rohadtul nincs igazatok.

bigdata 2018.04.10. 12:24:19

@tomco31: na igen, Kádár elvtársnak is voltak pozitív lépései, és az ő ellenzéke is rendkívül szedett-vedett, szervezetlen volt. Putyinnak is voltak méltányolható eredményei, valamint 18 éve nincs partiképes ellenzéke, és hiába vannak 145 millióan, csak egy fő alkalmas az elnöklésre. De mint számos példa mutatja, attvalónak lenni akkor is szívás, ha a bölcs vezetőt önként követik a birkák.

martineden 2018.04.10. 12:31:06

@zokogjatok: hat az 3 hely a patkoban.Nem keves ez sem, de ehhez mit szolsz?Ez mar neked is valami, nem?
,,Na és a hozzám eljuttatott képernyőfotó szomorú csattanóként azt tükrözi, hogy a valasztas.hu oldal tanúsága szerint a 19 óra tájban ismétlődő (?) rendszerhiba során eltűnt a névjegyzékből tíz százaléknyi (!), egészen pontosan 745 ezer választó. Vajon hová tűntek? És a voksaik?..."

Alick 2018.04.10. 12:33:28

@tomco31: Jogos, akkor inkább a Jobbikkal lett volna értelme összefogniuk... ha már ennyire reménytelen az ellenzéki nagykoalíció.

bölcsészmérnök · http://pillanatkep.blog.hu/ 2018.04.10. 12:33:49

Semmit sem tanultatok!
Az őrültség nem más, mint ugyanazt tenni újra és újra, és várni, hogy az eredmény más legyen.

mojszipupi 2018.04.10. 12:41:51

Nézzetek már arra a kibaszott narancssárga térképre! Az mszp egytelen körzetet hozott el lent a déli határ közelében! Van pofátok ezek után ugatni az lmp re? A minimum az lenne, hogy egyetlen mszp s se venné át a mandátumát...

tomco31 2018.04.10. 12:46:35

Legelő Őse: Pontosan így látom én is!

bigdata: megint sikerült a hozzászólásomnak arra a részére reagálnod ami a legkevésbé tartozik ide, épp ezért tettem zárójelbe. De tény, hogy lehet rajta vitatkozni, csak most pont nem azért írtam. :)
Ami nagyobb baj, hogy nem érzek ezekben a hozzászólásokban túl sok konstruktivitást, inkább csak olyanok, mint a kampány volt. Orbán=Sátán, Fidesz=pokol, birkák az emberek. Na ez tényleg nem visz előre, mint tegnapelőtt kiderült.

Gónem 2018.04.10. 12:54:07

@dare: Emlékszel még amikor körömszakadtodig védted az LMP-t, hogy igenis ők léptették vissza Kassai Dánielt, nem pedig ő maga döntött így?

Akkor ezt olvasgasd:
444.hu/2018/04/10/etikai-eljaras-folyik-a-kunhalmi-javara-visszalepo-lmp-kepviselojelolt-ellen

Na most mi van? Beismered, hogy tévedtél, hogy átvert az imádott pártod?
Hisz az LMP a nyilvánosság előtt azt hangoztatta, hogy ők döntöttek így, vagyis egyértelműen átverték a választókat!

Teljesen egyértelműen látszik a számokból, hogy ahol volt koordináció, ott a legtöbb helyen simán nyert az ellenzék, szóval az szar duma, hogy az LMP-sek nem szavaztak volna balra, hisz látszik, hogy szavaztak.

Teljesen egyértelműen látszik a számokból, hogy 1 kivételével az összes budapesti körzet röhögve nyerhető lett volna, ha csak az LMP visszalépteti a tök esélytelen jelöltjeit, ezzel ugrott is volna a kétharmad.

Ezek alapján teljesen egyértelműen kiejeltnhető, hogy a Fidesz kétharmad konkrétan Szél Bernadetten és a hazaáruló LMP-n múlott!

Remélem akkor is mentegetni fogod őket, amikor az így szerzett teljhatalom birtokában a Fidesz ledarálja a civil szférát, a bíróságokat, a média maradékát és így tovább.

...ja igen: én szóltam, ebben is nekem lett igazam. Jó lenne ha észhez térnél végre!

konrada 2018.04.10. 13:01:07

...mondjuk én sem értem, miért kellett volna magukat feladniuk az mszp-dk kedvéért, amikor pont az ellen jöttek létre, nem pedig értük...

chrisred 2018.04.10. 13:01:41

@Gónem: + az önkormányzati rendszer megszüntetése (tanácsi rendszer visszaállítása). A mostani eredmények után kizárt, hogy a Fidesz a budapesti választókra bízza a városvezetés delegálását.

VáradiJános 2018.04.10. 13:05:50

Kiváncsi vagyok, hogy melyik új balfácán nickre váltott taga és ghost

Attilajukkaja 2018.04.10. 13:06:28

Köszönjük LMP! Ideje végleg lehúzni a rolót. Ha Hadházy Ákosnak van esze, akkor egyedüli emberként, aki valamit (sokat!) is ért ebben a pártban, azonnal otthagyja a társaságot.

Hozzászólok 2018.04.10. 13:12:38

ne bantsatok Bernadettet. ő volt az egyetlen aki szerintem mindent megtett,hogy levaltsak Orbant. a tobbi ellenzeki part csak a sajat pecsenyejet sutogette.

de. tulajdonkeppen ezt se kellett volna.
egy politikat kellett volna vegigvinni. azt a tisztessegeset amit kituztek maguknak. es aztan vinni a toredekszavazatokat. es megmaradni az egyenes uton.
nekem az lmpben a Hadhazy az ellenszenves o pl nyugodtan mehetne.

altalaban az ellenzek ott rontotta el hogy nem adott valaszt a fidesz kihivasara,ha oszerintuk a valasztas tetje a szabad Magyarorszag,akkor bizony ezt komolyan kellett volna venni.

Hozzászólok 2018.04.10. 13:18:45

@Gónem: szerintem undorito dolog azt mondani,hogy miert nem lepett vissza mindenhol az lmp. miert nem lepett vissza az mszp?vagy a dk? vagy miert nem megy mar gyurcsany egyenesen az elmegyogyintezetbe vagy az elvonora. kigyogyo.

az egesz osszefogas egy inkorrekt hulyeseg volt.
mindenki az elveivel ment szembe, aztan meg sikert se ertek el.
jobb az egyenes uton maradni,aztan emelt fovel elvesziteni egy csatat. es megnyerni a kovetkezot....

Attilajukkaja 2018.04.10. 13:19:22

@Hozzászólok:
"ő volt az egyetlen aki szerintem mindent megtett,hogy levaltsak Orbant"
Nagyon nem értek ezzel egyet. Juhász Péter szerintem többet tett, meg biztosan más is. Bernadett nagyon hangos volt, de amikor sor került volna egy valódi együttműködésre, gyakran kihátrált. Hiszek abban, hogy ha visszaléptek volna néhány budapesti kerületben, most nem lenne a Fidesznek 2/3-a. És nem csak Budapesten volt ez így!

Hozzászólok 2018.04.10. 13:21:36

@tomco31: teljesen egyetertek veled
+1

Hozzászólok 2018.04.10. 13:25:34

@Attilajukkaja: nem. tomconak van igaza. az egyeduli megoldas az lett volna ha korabbi vesztes partok mind az lmp javara leptek volna vissza.
akkor en is lehet oda odaszavaztam volna.
mikor meghallottam hogy a Kunhalmi javara visszaleptek es ezzel meg el is vesztettek a penzuket,akkor azt gondoltam ez irracionalis. erre biztosan nem szavazok.

Nerevaryne 2018.04.10. 13:25:36

@zuhanorepulesss: Nem tudom, talán mert magyar állampolgárok? Attól még nem leszel állampolgár, hogy németül beszélsz, viszont ha emellé felvennéd az osztrák állampolgárságot akkor bizony te is szavazhatnál, akkor is ha életvitelszerűen Magyarországon élsz. És röhöghetnél rajtuk, ha az nyer akire brahiból szavaztál.

A határon túli magyarság bizony önhibáján kívül került a határon túlra, nem elköltöztek és nem gazdasági okokból járkálnak át egy másik országba. Az igen érdekes lenne, ha a 10 éve Londonban élő magyar szavazhatna, mikor ő tudatosan, önös érdekből hagyta el a hazáját, a határon túlon ragadt magyarok meg nem. A kettős állampolgárság megadásával egy évtizedek óta húzódó baromságnak vetettek véget, el tudnád képzelni, hogy a Lengyelországban ragadt németek nem kaphatnak német állampolgárságot? A területet ugyanúgy elcsatolták, ugyanúgy ott ragadt a lakosság és ma ugyanúgy szavazhatnak a német választásokon mint akármelyik másik honfitársuk, akkor is, ha nem oda fizetnek adót.

Érdekes amúgy, hogy pont az adófizetéssel jössz, ugyanis a közszolgák az államtól kapják a fizetésüket, tehát a versenyszféra által kitermelt adóból, akkor ők se szavazzanak? Az ő adófizetésük gyakorlatilag annyi, hogy az állam egyik zsebéből a másikba rakja át ugyanazt a pénzt. Vagy az már nem korrekt mert mégis csak hatással van rájuk a kormányok politikája? Dehát a határon túliakra is hatással van a kormány politikája, pl. ha a DK nyer kétharmaddal elvehették volna az állampolgárságot tőlük. Látod az ellentmondást?

Attilajukkaja 2018.04.10. 13:27:17

@Hozzászólok:
"az egesz osszefogas egy inkorrekt hulyeseg volt."
Már miért lett volna az?????? A politikában szükség van a taktikára és a kompromisszumokra. Ha valaki erre nem képes, akkor menjen el papnak, de ne politikusnak.

chrisred 2018.04.10. 13:27:20

@Hozzászólok: Ja, csak éppen nem azért kellett volna tenni, hogy leváltsa Orbánt (irreális célkitűzés), hanem hogy a nem Fidesz szavazók leadott szavazatai közjogilag valahogyan hasznosuljanak. Mert ezzel az erővel ezek a szavazók (az LMP-re voksolók is) akár papírcsákót is hajtogathattak volna a szavazólapjukból, annak is több haszna lett volna, mint a behúzott ikszeknek.

egyjózsi 2018.04.10. 13:27:57

A számok, makacs dolgok. Lehet persze vitatni őket. Budapestet az MSZP-DK az Együtt által segítve menekült ki a Fidesz tarolása alól. Ha az LMP rugalmasabb, akkor Budapesten jó eséllyel csak Kocsis Máté győz. Vidéken, sok helyen a Jobbik javára kellett volna lépnie az LMP-nek. Az LMP, bár "elvszerű" politikát folytat, tényszerűen 2/3-hoz segítette a Fideszt. Ismét. Lehet "gyurcsányozni", de akkor tessék azt is hozzátenni: Inkább Orbán, mint Gyurcsány. Így tisztességes. Ja, és kedves LMP-t védő kommentelők. Amikor véditek Szél Bernadettet azzal, hogy az átszavazás az elvek feladásával lett volna egyenlő, akkor egyben azt is mondjátok, hogy Orbán még mindig jobb nektek, mint az MSZP Karácsonnyal, s Gyurcsány együttműködésével. Miért is vagytok felháborodva, ha a számok ezt támasztják alá? Igen. Orbán köszöni nektek a kétharmadot! Én nem!

Hozzászólok 2018.04.10. 13:28:58

valojaban sajnalom Szel Bernadettet. es mindazokat akik őszinten hittek benne higy lehet mas a politika.
mert nem lehet. :-(

Hozzászólok 2018.04.10. 13:32:12

@egyjózsi: en spec tenyleg azt gondolom jobb orban mint az mszp gyurcsany.

a valasztasi renszert mondjuk nem artana megvaltoztatni. realisabb lenne egy db partlista.

Attilajukkaja 2018.04.10. 13:32:45

@egyjózsi:
"Lehet "gyurcsányozni", de akkor tessék azt is hozzátenni: Inkább Orbán, mint Gyurcsány."
Jogos! De itt még nem is ez volt az alternatíva, hanem hogy Orbán vagy egy demokratikus koalíció, amelynek a DK csak egy eleme lett volna.

Attilajukkaja 2018.04.10. 13:33:53

@Hozzászólok:
" tenyleg azt gondolom jobb orban mint az mszp gyurcsany"
Ezt meg is tudod indokolni?

Hozzászólok 2018.04.10. 13:34:06

@zuhanorepulesss: hat igen. adofizeteshez kellene kotni a szavazati jogot. gondolom ezt akartad mondani.

2018.04.10. 13:35:37

@Attilajukkaja: "Juhász Péter szerintem többet tett, meg biztosan más is. Bernadett nagyon hangos volt, de amikor sor került volna egy valódi együttműködésre, gyakran kihátrált. "

Nos, harsányságért (és végtelenül antipatikus, arrogáns performanszokért) J.P.-nek sem kell a szomszédba menni.
J.P provokatív fellépései egy bizonyos réteghez szóltak.. ami a jelek szerint kis számosságú volt.

Attilajukkaja 2018.04.10. 13:46:08

@Womb Raider: a korrupciót
"J.P provokatív fellépései egy bizonyos réteghez szóltak"
A nem Fidesz szavazókhoz. Igen. És provokatívak voltak, mert a korrupciót és az erkölcstelenséget feszegették. Kíííínos.
De most éppen arra akartam és utalni, hogy az Együtt egy csomó helyen hajlandó volt visszalépni és ezzel nem akadályozta meg az ellenzéki jelölt győzelmét, amire az LMP képtelen volt. Szél és csapata fontosabbnak tartotta a pártérdekeket, mint Magyarországét. Juhász szerintem nem esett bele ebbe a politikusi szindrómába.

chrisred 2018.04.10. 13:46:17

@Nerevaryne: A közszolgák, a közalkalmazottak, az állami cégek dolgozói ugyanúgy foglalkoztatási jogviszonyban állnak, és a bérükből, illetményükből ugyanúgy vonják a közterheket. A kifacsart logikád alapján a NAV dolgozóit kétszeres értékű választójog illetné meg, hiszen nem csak a saját keresetükből növelik a befolyó adó összegét, hanem másokéból is. :)

Attilajukkaja 2018.04.10. 13:51:05

@Hozzászólok:
"kigyogyo"
Igen, azt hiszem ennél értelmesebb választ nem is lehet adni arra, hogy Orbán most miért lenne jobb egy ellenzékiekből összeállt koalíciónál. Köszönöm a meggyőző választ, sokat segítettél abban, hogy megértsem, sokan milyen bonyolult megfontolásból is szavaztak Orbánra!

bigdata 2018.04.10. 13:56:17

@tomco31: nem az én konstruktivitásomon múlik, nem vagyok politikus. Sajnos valóban gond van az ellenzéki pártok hitelességével és teljesítményével, de mára nem nagyobb, mint a fideszével. A politikai váltógazdaság logikája szerint időnként cserélni kell a lemezt, különben egyre karcosabb lesz. De ebben a rendszerben, különösen a 2022-re tovább alkotmányozottban erre egyre csökkenő esély mutatkozik.

Exploiter 2018.04.10. 14:04:47

@chrisred:

Akkor igen, ha cserébe beállnak valaki mögé, aki teljesen vállalhatatlan számomra.

Attilajukkaja 2018.04.10. 14:06:06

@Hozzászólok:
"az egyeduli megoldas az lett volna ha korabbi vesztes partok mind az lmp javara leptek volna vissza."
Az én választókerületemben (3. sz., Bp XII ker) biztosan nem. Ott nem az LMP-s hölgy volt a legesélyesebb, ami a leadott szavazatok alapján nyilvánvalóvá is vált. Az LMP-s viszont elvitt Bauer Tamástól egy csomó szavazatot. Így a kerületem el is bukta a választást. Köszönöm Szél Bernadettnek!

akkor en is lehet oda odaszavaztam volna.
mikor meghallottam hogy a Kunhalmi javara visszaleptek es ezzel meg el is vesztettek a penzuket,akkor azt gondoltam ez irracionalis. erre biztosan nem szavazok.

Attilajukkaja 2018.04.10. 14:14:42

@Hozzászólok:
Valami gond van a rendszeremben, ezért nem sikerült befejezni a válaszomat.

"mikor meghallottam hogy a Kunhalmi javara visszaleptek es ezzel meg el is vesztettek a penzuket,akkor azt gondoltam ez irracionalis. erre biztosan nem szavazok."
De sokan átszavaztak, akiknek nem a pénz volt a legfontosabb, hanem a kormány leváltása. Sajnálom, hogy te nem voltál köztük.

Gónem 2018.04.10. 14:23:39

@Hozzászólok: Azokról a körzetekről beszélünk, ahol az LMP-nek semmi esélye nem volt a győzelemre. Nem igaz, hogy ezt nem lehet felfogni bzdmeg!! Hány éves vagy, 3?

Egyéniben egy jelölt nyerhet, annak kellett volna indulnia akinek a legtöbb esélye van erre. Aki esélytelen az csak annyit tud elérni, hogy megosztja az ellenzéki szavazatokat, így az esélyesebbnek is csökken az esélye, ami azt eredményezi, hogy nyer a Fidesz jelöltje, nyerni viszont lószart se nyer rajta. Ha csak nem az a célja, hogy nyerjen a Fidesz. Azért kellett volna visszalépnie az LMP-nek és nem az MSZP-nek, mert a legtöbb helyen az LMP jelöltjének volt kisebb esélye, ez ennyire krvára egyszerű!

Ahol volt koordináció, ott szinte mindenhol nyert is az ellenzék jelöltje. Jellemzően pont ott nem nyert, ahol az LMP-s javára léptek vissza. Még Szél Bernadett se bírt nyerni egyéniben, pedig a kutyapárton kívül mindenki visszalépett a javára! Mire föl írod akkor, hogy másoknak kellett volna visszalépkedni, nem az LMP-nek, ha még az LMP elnöke se volt elég húzóerő? Eközben szocik, DK-sok sorra vitték a körzeteket.

De az LMP még a Kész Zoltán és Mellár Tamás javára se volt képes visszalépni, pedig ők függetlenek voltak! Ezt mi a szarral magyarázod? Mellár szerencsére nélkülük is nyert, Kész viszont bukott, pedig pár éve pont miatta vesztette el a Fidesz kétharmadot.
Az LMP most visszaadta neki, Orbán majd kezet csókol bernikének.

Az hozzád hasonló, fogalmatlan LMP tapisokolók miatt lesz Magyarország diktatúra!
Ezt jó lesz ha észben tartod, mert Orbán minden elkövetkező lépése a ti felelőségetek, ti adtátok a kezébe a kétharmadot, ti csináltatok belőle teljhatalmú diktátort! Én a helyedben a tükröbe se bírnék belenézni, nemhogy még itt osszam az észt az áruló LMP-t védve.

Hódmezővásárhely után világos volt, hogy mit kell csinálni, mindenki ezt szajkózta, mégse csináltátok. Az LMP a hazaárulók pártja, ennyi.

és még mielőtt belekezdesz: leszarom az MSZP-t, DK-t, akárkit, nem vagyok egyiknek se híve, egyszerűen csak nem akartam hogy a hazámból Orbán diktatúrája legyen. Ennyi! Tőlem lehetett volna miniszterelnök Szél Bernadettől Karácsonyon át Gyurcsányig bárki, akár még a kutyapárt csirkéje is, csak ne ez a rohadt felcsúti hízó, és pláne ne kétharmaddal. Nem volt nagy kérés, csak két percre félre kellett volna tenni a krva nagy egót, de bernike nem. Ő most is kinyilatkoztatta, hogy beül majd a parlamentbe biodíszletnek. Végülis megfizetik, akkor miért ne? Rohadt hazaáruló, fideszbérenc bagázs.

Gyikarc 2018.04.10. 14:24:07

@Nerevaryne: Abba már bele se tetszik gondolni, hogy aki saját döntéséből ment külföldre az nem azért döntött így mert jókedvében akart kivándorolni, hanem mert nem volt más választása? Szeritem mindenki aki magyar állampolgár az szavazhasson, hagy döntsön a saját jövőjéről akár itt él akár nem. Többek között ugyanis a szavazatán is múlik, hogy itthon akar élni vagy külföldön a jövőben is.

Gyikarc 2018.04.10. 14:30:25

@Gónem: Hazaáruló mi? Még a fidesz is jobb a szociknál, gyurcsányéknál, náciknál. A fideszen kívül 2 alternatíva lehetne, 1. Momentum 2. Lmp. A többi hiteltelen mert már volt pár dobásuk és elkúrassal végződött. Jobbikra meg jó érzésű épeszű ember nem szavaz.

Gónem 2018.04.10. 14:31:38

@Hozzászólok: "az egyeduli megoldas az lett volna ha korabbi vesztes partok mind az lmp javara leptek volna vissza. "

Aztán mire föl? Mert ezt mondod? Mi az hogy korábbi vesztes pártok? Az LMP mikor nyert választást? Ők mitől nem vesztes párt? 8 éve ott ülnek ők is a parlamentbe, ez volt a 3. választás amit elbuktak, régebbiek mint a DK.
Közben 1%-ot tudtak erősödni 8 év alatt, ez mi ha nem vereség? Mi a szarral bizonyította az LMP, hogy nagyobb bizalomra érdemes mint bárki?

Úgy csináltok mintha az LMP bármiben különbözne bármelyik másik párttól, csak mert azt mondják magukról, de bizonyítani eddig csak azt bizonyították, hogy végül mindig azt teszik ami a Fidesznek jó.

Közben kiderült, hogy zuglóban a Fidesz gyűjtött nekik aláírást, a saját tagjaikat zsarolják fenyegetik, nehogy lelkiismeretük szerint döntsenek és konkrétan másodszor hozták össze Orbánnak kétharmadot. Mi a szartól jobbak mint bárki?

bigdata 2018.04.10. 14:32:01

@Gónem: az egy igazán szép elképzelés volt, hogy az mszp és a dk felosztja az országot, mindenki más meg visszalép a javukra. Én nem értem, miért nem jött be.

arturdent 2018.04.10. 14:33:44

Én csak annyit mondok " a kígyó, kigyőzik" Ne az LMP-t okoljátok, hanem a DK-t és az Mszp-t jó érzésű ember ezekre nem szavaz.

VT

Attilajukkaja 2018.04.10. 14:39:41

@Gónem:
Az érvelésed logikus, csak nem veszed figyelembe a pártérdekeket. Hogy megkapják az állami támogatást meg miegymást, kellő mennyiségű jelöltet kell állítaniuk és szavazatot kapniuk. Ezért nem lépett vissza néhány jelölt. Van, ahol a pártérdek a fontosabb, nem az ország sorsa. Szél Bernadettet ugyan leszavazták a saját körzetében, de ezek után is kényelmesen ellesz a Parlamentben. A pártja ráadásul több delegálttal is képviselteti magát az Össznépi Parlamenti Cirkusz színpadán, mint eddig. Ennek ugyan semmi jelentősége nincs, mégis ez volt fontos számára, nem az ország jövője.
The show must go on!

dare 2018.04.10. 14:40:51

@Gónem: Szerintem egész világosan fogalmaztam, de neked nagyon beakadt valami.
Nem állok ott minden Lmp-s szavazó, kêpviselő, kongresszusi tag mellett, és csak abból tudok kiindulni amit hallok, látok, és olvasok.
Tudtam hogy van gond, de nagyon örūlök annak, amiért ezek csak a választás után derūltek ki.
Ez neked tudom öröm, hát örūlj, ne fogd vissza magad.

Most úgy érzem magam, hogy mindenkit elkūldenék melegebb éghajlatra, ezért ha még egyszer megtalálsz valami baromsággal, előre szólok nem fogom visszafogni magam.

Mit vársz tőlem?
Verjek meg minden Lmp-st, akik nem a szocikra és a Dk-ra szavazott?
Így is az ő szavazóik voltak a legjobban hajlandók az átszavazásra.

Kassaival kapcsolatban pedig reménykedtem, hogy ez már nem a belső háború eredménye, de tévedtem.
Meglátom mi lesz a tisztújítón, és hogyan zárul majd le ez az egész.

Attilajukkaja 2018.04.10. 14:42:05

@Gyikarc:
"Még a fidesz is jobb a szociknál, gyurcsányéknál, náciknál."
De hát a Fidesz testesíti meg leginkább a kommunista nácikat ma Magyarországon!

Gónem 2018.04.10. 14:42:46

@Gyikarc: Akkor szavazz a Fideszre. Ha az LMP-re/Momentumra szavaztál akkor azt is tetted, gratuálok. Tapsikold majd végig, ahogy bevezetik a putyini "demokráciát", mert annyival jobbak a szociknál.

Fel se fogjátok, hogy ez volt az UTOLSÓ választás, az UTOLSÓ esély, hogy Orbánt leváltsuk. Nem lesz 22, 26, 30. Annyira lesz mint Putyinnál. Indul pár kamupárt, Orbán meg 80%-kal győz. Majd úgy 20-30 év múlva talán majd torkán akad a disznótoros és akkor talán lesz esély változásra, addig nem. De akkor is csak talán.

Nem az volt a tét, hogy Gyurcsány vagy Orbán, hanem az, hogy demokrácia vagy diktatúra, de ti túl sötétek vagytok ahhoz, hogy ezt felfogjátok.

2%-os Momentum meg a 6%-os LMP lehet bármilyen jó (nem azok) akkor se volt esélyük, ez ma már látszik a számokból - bár előre is tudni lehetett.

Demokráciában lehet válogatni, hogy kinek mi tetszik, kinek mi büdös, de amikor az a kérdés, hogy demokrácia vagy diktarúra, akkor akinek esze van, behúzza arra akinek esélye van megállítani a diktatúrát, akármilyen büdös is. Az éhező se válogat.

Bármilyen formációban felálló ellenzéki körmány lett volna, semmi kétség nem lett volna arról, hogy 22-ben őket simán le lehet váltani ha nem jönnek be. A Fideszt viszont 2122-ben se lehet majd leváltani, akármit is művelnek addig.

De erre majd rájössz, ne aggódj. Szerencsére addigra én már messze leszek, te meg nézheted majd az új vasfüggönyt.

chrisred 2018.04.10. 14:43:52

@Gyikarc: Ilyen alternatívák nem voltak ezen a választáson, csak kettő:

1. Fidesz kormányzás egyszerű többséggel
2. Fidesz kormányzás kétharmaddal

Az LMP a maga 350 ezer szavazójával saját maga egyiket se tudta megakadályozni, így csak az a lehetősége maradt, hogy másokkal együtt próbálja meg. Nem tette.

dare 2018.04.10. 14:50:16

@chrisred: "nem tette"
Mivel mások se tették.
A Jobbik a legnagyobb lúdas, aztán a Dk a tavalyi műsorozásával, és csak aztán az Lmp.
De a többi is hibás, kivétel nélkūl mindegyik.

GzsakSam 2018.04.10. 14:53:39

@simonpali:
Csak a tények alapján: Csepelen visszalépett az LMP, nyert az ellenzéki jelölt. III. kerületben visszalépett az LMP-s, nyert az ellenzéki jelölt.
Nem is feltétlenül kellett volna az az összes LMP szavazó ahhoz, hogy a cikkben felsorolt többi budapesti körzetben ne a Fideszes nyerjen, Simicskó pl. 900 szavazattal nyert. Ha a 3188 LMP-s HARMADA szavazott volna, akkor is ellenzéki jelölt nyer.
Vagy említsük Szatmáry-t esetleg, ahol szintén kb ilyen arányú Fideszes győzelem született?
A 3000-ből pedig lehet, hogy 1000 megértette volna, hogy miről szól a játék.

Gónem 2018.04.10. 14:57:55

@dare: Ne fogd vissza magad, ki nem szarja le.

Elég lett volna ha annyit írsz, hogy "tévedtem". Mert tévedtél. Én már akkor láttam, hogy Kassai visszalépése nem pártdöntés volt, hanem egyéni, minden jel erre mutatott, de te mentegetted az LMP-t, hogy ott ilyen biztos nem fordulhat elő. Végülis Schiffer meg Sallai mindent meg is tett érte, a fenyegetést is beleértve, de voltak szerencsére olyanok, akikben maradt annyi gerinc, hogy azt tegyék amit a haza érdeke diktál, nem azt amit a pártérdek. Még akkor is ha kisemmizéssel fenyegeti Schiffer "a jogvédő".
Láthatóan az se zavar téged, hogy imádott pártod vezetői kiálltak, a szemedbe néztek és belehazudtak egy orbitálisat, miszerint ez tervezett lépés volt. Érdekes, hogy etikai vizsgálatról valahogy akkor nem beszéltek. :)

Remélem a kétharmadnak is örülsz, az LMP ajnározásoddal te is megdolgoztál érte.

Az első perctől látszott, hogy mit csinál, kinek az érdekét képviseli az LMP, de ti váltig tagadtátok. Még most is tagadjátok, még most is bernikét véditek, pedig már papír van róla, hogy rajtuk múlt a kétharmad. Persze valójában még sokkal több is.

Sebaj, Ungár megveszi nektek a Magyar Nemzetet, ami tök racionális lépés, így 2018-ban egy nyomtatott napilap nyilván nyereséges lesz. Ne szegje kedveteket, hogy még Simicska se tudta fenntartani, mert az ő anyukája nem oligarcha a NER-ben. Azért ne nagyon lepődj meg, ha az LMP-sített Magyar Nemzet hemzsegni fog a kormány és fidesz közeli cégek hirdetéseitől. :)

Élvezd a kétharmadot amit összehoztatok, élvezd a putyini világot, én lépek.

Gónem 2018.04.10. 14:58:38

@dare: Ne fogd vissza magad, ki nem szarja le.

Elég lett volna ha annyit írsz, hogy "tévedtem". Mert tévedtél. Én már akkor láttam, hogy Kassai visszalépése nem pártdöntés volt, hanem egyéni, minden jel erre mutatott, de te mentegetted az LMP-t, hogy ott ilyen biztos nem fordulhat elő. Végülis Schiffer meg Sallai mindent meg is tett érte, a fenyegetést is beleértve, de voltak szerencsére olyanok, akikben maradt annyi gerinc, hogy azt tegyék amit a haza érdeke diktál, nem azt amit a pártérdek. Még akkor is ha kisemmizéssel fenyegeti Schiffer "a jogvédő".
Láthatóan az se zavar téged, hogy imádott pártod vezetői kiálltak, a szemedbe néztek és belehazudtak egy orbitálisat, miszerint ez tervezett lépés volt. Érdekes, hogy etikai vizsgálatról valahogy akkor nem beszéltek. :)

Remélem a kétharmadnak is örülsz, az LMP ajnározásoddal te is megdolgoztál érte.

Az első perctől látszott, hogy mit csinál, kinek az érdekét képviseli az LMP, de ti váltig tagadtátok. Még most is tagadjátok, még most is bernikét véditek, pedig már papír van róla, hogy rajtuk múlt a kétharmad. Persze valójában még sokkal több is.

Sebaj, Ungár megveszi nektek a Magyar Nemzetet, ami tök racionális lépés, így 2018-ban egy nyomtatott napilap nyilván nyereséges lesz. Ne szegje kedveteket, hogy még Simicska se tudta fenntartani, mert az ő anyukája nem oligarcha a NER-ben. Azért ne nagyon lepődj meg, ha az LMP-sített Magyar Nemzet hemzsegni fog a kormány és fidesz közeli cégek hirdetéseitől. :)

Élvezd a kétharmadot amit összehoztatok, élvezd a putyini világot, én lépek.

Gónem 2018.04.10. 15:06:39

@dare:

6 Budapesti körzetben visszalép az LMP és nincs kétharmad. Ennyi, hiába magyarázol.

Ők nem vesztettek volna semmit, mi nyertünk volna egy reményt.

Így viszont mi elvesztettünk mindent, elvesztettük a hazánkat, a jövőnket, a gyerekeink jövőjét, mindent.

De te védd csak bernikét.

chrisred 2018.04.10. 15:07:40

@dare: Ja, ha a Jobbik a kútba ugrik, az LMP már veti magát utána? Nosza, Vona már le is mondott.

dare 2018.04.10. 15:09:28

@Gónem: Inkább nem adom ki magamból, nem éri meg.
Értő olvasás nélkūl nincs értelme bármit is írnom.
Szerintem el se szoktad olvasni amit írok.

A kétharmad majd szombaton dől el.
Csak akkor lehet igazán bárkit hibáztatni, ha végleges az eredmény.
Ha a 2/3-ad megvan, akkor nincs értelme egyik párt képviselőjének sem beūlni a patkóba.

Attilajukkaja 2018.04.10. 15:10:02

@Gónem:
"Nem az volt a tét, hogy Gyurcsány vagy Orbán, hanem az, hogy demokrácia vagy diktatúra"
Nagyon igaz!!!
Európa vagy Putyinisztán.
Oktatás vagy stadionok.
Jogállam vagy autokrácia.
Stb.

Attilajukkaja 2018.04.10. 15:11:00

@dare:
"Ha a 2/3-ad megvan, akkor nincs értelme egyik párt képviselőjének sem beūlni a patkóba."
Csatlakozom!!!

dare 2018.04.10. 15:17:22

@Gónem: Bernike egy kicsit többet tett az elmúlt 4 évben, mint amennyit te eddig egész életed alatt tettél a hazáért.
Követned kéne szidás helyett, de tudom kényelmesebb a szidás.

@chrisred: Jobbik nélkūl valóban kútba ugrás lett volna egy zászló alatt...

Gónem 2018.04.10. 15:30:04

@dare: A kétharmad már eldőlt. Ha csoda is lenne szombaton (nem lesz) az már most is látszik, hogy a kérharmad közelébe se lenne a Fidesz, ha az LMP legalább Budapesten visszalép. A tények makacs dolgok.

"Ha a 2/3-ad megvan, akkor nincs értelme egyik párt képviselőjének sem beūlni a patkóba. "

Ebben az egyben igazad van.

Ennek ellenére be fognak ülni, méghozzá bernikével az élen. Ja persze ő most is azt mondja, hogy talán akkor nem ül be, ha mások se. Ezt a dumát mintha már hallottam volna a közelmúltban, nagy siker lett belőle.

Kicsit ironikus, hogy a Lehet Más a Poltika nevű párt mindig csak akkor akar csinálni valamit, ha azt senki nem csinálja másképp.
Nem pont az lenne a lényege az LMP-nek, hogy akkor is a lekiismeretük szerint cselekszenek ha senki nem így tesz?

Ha egyszer eljutottak addig, hogy szerintük is koordinálni kell, miért kellett volna az ő visszalépésükhöz a Jobbik és a DK összerborulása?
Ha eljutnak addig, hogy bojkott kell, miért kell az ő bojkottjukhoz mindenki más bojkottja?

Értem, hogy az a jó ha mindenki benne van, én is így gondolom, de az már alibizés, ha azért nem csinálom azt ami szerintem helyes, mert mások nem csinálják.
Pont az lenne a más politika, ha ők akkor se ülnének be, ha mindenki más beül.

Ehhez képest a más poltika annyiban merült ki, hogy az összes ellenzéki vezető lemondott, kivéve Szélt és Gyurcsányt.

Hadházy volt az egyetlen korrekt ember az LMP vezetésében. Ki is fogják rakni.

Attilajukkaja 2018.04.10. 15:30:23

@dare:
"Bernike egy kicsit többet tett az elmúlt 4 évben, mint amennyit te eddig egész életed alatt tettél a hazáért"
És ezt így látatlanban ki mered állítani? Mi alapján?

Amúgy én csíptem, amit Szél Bernadett csinált az elmúlt években a Parlamentben, és ha nem ennyire képtelen az együttműködésre a többi ellenzéki párttal, akkor még rá is szavaztam volna. De az utolsó hetekben kivillantotta a foga fehérjét és nyilvánvalóvá vállt, hogy nem az ország, hanem a saját pártja érdekeit képviseli csupán. És most az ilyen politikusok ülnek be újra a bársonyszékekbe. Magyarország ismét képviselet nélkül marad. Éljenek a Pártok!

dare 2018.04.10. 15:34:55

@Attilajukkaja: Szél Bernadett nem olyan mint kaliberű a párton belūl, mint Orbán a Fidesznél.

chrisred 2018.04.10. 15:40:50

@dare: Jelzem, az egész ellenzék a kút fenekén van, csak vannak közöttük, akiket ez nem zavar. Például Fletót, aki már egy évtizede ott van, ezért már hozzászokott. És láthatóan az LMP vezérkarát sem.

bigdata 2018.04.10. 15:41:46

@chrisred: "Az LMP a maga 350 ezer szavazójával saját maga egyiket se tudta megakadályozni, így csak az a lehetősége maradt, hogy másokkal együtt próbálja meg. Nem tette."
Ez a megállapítás a többiekre is igaz.

dare 2018.04.10. 15:42:04

@Gónem: Nem vennék arra a beūlésre mérget.
Talán ha hozza a sajátját, és nem lesz 2/3-ad.
Jó lenne ha bent lenne, de nem látom sok értelmét jelenleg.

Gónem 2018.04.10. 15:42:07

@dare: Honnan veszed a bátorságot, hogy az én hazaszeretemet megkérdőjelzd? Tudsz még mélyebbre süllyedni? Fogalmad sincs, hogy ki vagyok és mit tettem a hazámért, nem fizetésért mint bernike, hanem ingyen és bérmentve a saját időmet, energiámat, sőt a saját vagyonomat feláldozva, a saját jövőmet kockára téve.

Én nem kapok közpéznből fizetést, én nem kapok kampánytámogatást, nincs mentelmi jogom, mint az imádott bernikédnek, sőt nem vagyok a NER haszonélvezője sem mint Ungár. Szélnek a kisújja hegyét kellett volna csak megmozdítania azért, hogy legalább kétharmada ne legyen Orbánnak, de ő még erre se volt képes.

Látom újra előjött belőled a szokásos LMP szint. Érveid továbbra sincsenek, rávilágítottam, hogy mekkorát tévedtél de nincs annyi gerinced se, hogy legalább ezt beismerd, ehelyett van bőr a podáfon, hogy az általatok összehozott kétharmad után, még az kérdezd, hogy én mit tettem a hazámért?

Azt is a hazámért teszem, hogy az ilyen hazaáruló pártokra felhívom a figyelmet mint a nyomorutl fideszbérenc LMP!

Szinte már sajnállak, annyira szánalmas vagy.

Csóklj kezet bernikének, amikor feláll a kétharmados Fidesz kormány.

inreallife 2018.04.10. 15:42:36

szel berni bekaphatja. en sosem birtam az lmp-t, egy szelsobalos gazdasagi program leontve egy kis sotetzold mazzal. kihagytam valamit?

megneztem az egyik vissza nem lepo delikvens anyagat.
lehetmas.hu/schmuck-erzsebet/
"Sokgyermekes családban születtem, közgazdasági egyetemet végeztem, de az életem döntő részét civil környezetvédőként éltem. A gyökereim a vidékhez kötnek, munkám miatt azonban nagyobbrészt Budapesten élek."

magyarul koze sincs a korzethez ahol indult, a szamok alapjan olyan nepszeru nem lehet. o csak kepviselni akart "valamit", tokmindegy mit, amire eselye sem volt. ezek utan megis mit vart az lmp, egy megnyert korzetet? mi volt a celja, hogy koromszakadtaig vedve sem engedik visszalepni? ez a mas politika?

az lmp hozott egy jonak tuno taktikai dontest, csereben egy orbitalisat hibazott strategiailag. a klasszikus megnyertek a csatat, de a haborut elvesztettek.

a fidesz iranyabol az eletben nem kapnak voksot, ahogy ok hivjak "turbanos bettiek". a baloldalnal kb most astak el egy eletre magukat. a fidesz 2/3-ad kezebe lokott civilek sem lesznek buszkek ra, ha egyaltalan tulelik a 4 evet. egy kurva plakatragaszto aktivistajuk sem lesz. es innentol kezdve a baloldali taktikai voksokat is elfelejthetik. ellenben mostmar a sajat szavazoiknak is vilagos, hogy az onos erdekuk fontosabb a fidesz 2/3-ad megakadalyozasanal.

ha lesz partszakad, ha nem, az lmp is ment a szemetdombra. majd fideszesek a trollok akik kopkodtek a bettiket, majd megvigasztaljak, az biztos sokat er...

szevabá 2018.04.10. 15:43:49

szél úgy fütyült ahogy shiffer fújt, azaz mindketten szopnak a fidesznek...
(ha esetleg lemond a mandátumáról és elmegy a picsába, elnézést kérek tőle utólag)

chrisred 2018.04.10. 15:45:37

@bigdata: Nekem úgy tűnik, az LMP története eddigi egyetlen egyéni mandátumát annak köszönheti, hogy mások megtették.

dare 2018.04.10. 15:47:36

@chrisred: Az Lmp vezérkara szerintem jobban nincs kibékūlve a szocikkal, de megvárom a tisztújítót, akkor fogom ezt jobban látni, addig nem találgatnék.

Attilajukkaja 2018.04.10. 15:49:00

@dare:
"Szél Bernadett nem olyan mint kaliberű a párton belūl, mint Orbán a Fidesznél."
Hanem?

LebensraumamOsten 2018.04.10. 15:49:06

@Behajtó70: Figyelj már agymosott barom fidióta! Bár tudom, hogy te csak egy ostoba (ezen a hangsúly) vidék jobbágy vagy. De az ellopott ezermilliárdok az én pénzemből, az én nyugdíjamból is mentek. Az én jövőmet, egzisztenciális biztonságomat (érted mit jelent?) tettétek tönkre. És előbb-utóbb leverjük rajtatok ezt ti patkányok, mert csak egy életünk van amit élhetünk. De arról még tudunk tenni, hogy nektek az az egy se legyen! Felfogtad narancskullancs?

LebensraumamOsten 2018.04.10. 15:54:11

@pánpéter: Te seggdugó bégetőgép. Hiába reménykedsz, nem fogsz jól élni, mert a földesuraid tesznek róla. De azért menetelj és ikszelj csak lelkesen.
Olyan vagy, mint a tormába esett féreg. Azt hiszi, ez az édes gyökér.
Szóval remélem minél hamarabb elszegényedsz még jobban és gazdádnak még több lesz. Hihihi!

dare 2018.04.10. 15:54:35

@Gónem: Nagyon beakadt neked valami.
Kimondottan olyan ellenzéki vagy, akik miatt a Fideszesek annyira gyűlölnek minket.
Egyszer majd csak felfogod, hogy Szél csak a párt első embere.
Ha lemond, azzal nem leszel sokkal előrébb az értelmezésben.

dare 2018.04.10. 15:58:50

@Attilajukkaja: A kongresszus által javasolt m.e. jelölt.
Szabályok által korlátozva vannak a lehetőségei.
Eszerint kell neki tevékenykednie, beszélnie...stb.

pánpéter 2018.04.10. 16:03:33

@LebensraumamOsten:
Blablablablabla. Ennyit hallok belőled. Nyehehehehehe

selek 2018.04.10. 16:04:22

Fidesz= magyar nemzeti szocializmus, nemzetvezető Gitlerrel az élen. Mint No 1933, NAGY BAJ VAN A KÖZOKTATÁSSAL ÉS EBBEN BIZONY SZEREPE VAN A LIBERÀLISOKNAK, FELLAZÍTOTTAK, DE HIT ÉS URAK TISZTELETE JÖTT!!!

bigdata 2018.04.10. 16:08:43

@chrisred: tudtommal az lmp részéről is visszalépett néhány jelölt. De a kérdés nem is ez volt, hanem hogy egy ellenzéki pártnak sincs érdemben esélye önállóan nyerni. Meg amúgy is mindegy, a hozzáállás láthatóan az, hogy a párt tűnjön el, a szavazóit meg adja át. Ez ugyanúgy nem fog sikerülni, mint az összes jelölt visszaléptetése. Ha kellenek az lmp szavazói, arra is lenne megoldás. Pl. tisztázni kell a baloldal - konkrétan az mszp - viszonyát az elődpárthoz, a 2010 előtti tragikomédiához, el kell tüntetni örökre a régi arcokat (de komolyan, Horn Gabi mint kampányguru, facepalm), el kell fogadni egy nemzeti minimumot, integrálni némi zöld gondolkodást, és lesznek új szavazók. Einstandolni sajnos nem lehet őket. Amúgy történelmi pillanat van, 2 szatelit párt kimúlt, a momentum nem jutott be, a jobbik vezért és irányt vesztett, az lmp meg abból él, hogy a fidesz, a jobbik és a balik különböző okokból vállalhatatlan. Orbán is hasonló szituban kezdte az ellenzéki integrációt 1994-ben. A Fülig Jimmy módszer itt nem műkődik, attól, hogy mindenkit sarazunk, senki nem fog tisztábbnak látszani.

Attilajukkaja 2018.04.10. 16:11:34

@dare:
"A kongresszus által javasolt m.e. jelölt.
Szabályok által korlátozva vannak a lehetőségei."
Sz. B. a pártja által javasolt miniszterelnök jelölt VOLT. Már nem az. Ideje leszállnia a magas lóról, mert egyénileg is veszített. A pártja ugyan bejutott egy kis számban a Parlamentbe, de az nem oszt, nem szoroz. Nem folytathatja úgy a munkáját, ahogy eddig tette. Ezt be kellene látnia végre.

Attilajukkaja 2018.04.10. 16:15:22

@selek:
"NAGY BAJ VAN A KÖZOKTATÁSSAL ÉS EBBEN BIZONY SZEREPE VAN A LIBERÀLISOKNAK,"
Nem tudom, miért kell ordibálnod, mert amúgy igazad van. De a liberálisok bűnei nem adtak okot arra, hogy a Fidesz totálisan leépítse a közép- és a felsőoktatást!

dare 2018.04.10. 16:19:10

@Attilajukkaja: Nem folytathatja úgy, ez igaz.
Nem látom át mi történik jelenleg a pártban, ezért nem tudom megmondani milyen döntést hozhat.

chrisred 2018.04.10. 16:20:51

@bigdata: Szóba sem került, hogy a párt tűnjön el, csak az, hogy kezelje külön a pártlistás szereplését és az egyéni jelöltek állítását. Utóbbi kizárólag pénzkérdés volt a pártok számára. A választók nem a pártok tulajdonai, szóval semmilyen átadásról nem lehetett szó, legfeljebb arról, hogy orientálhatták őket az egyéni jelöltekre leadott szavazatoknál. Végső soron úgyis a választók döntenek.

Attilajukkaja 2018.04.10. 16:29:06

@dare:
"Nem látom át mi történik jelenleg a pártban, ezért nem tudom megmondani milyen döntést hozhat."
Ez természetes. De egyetértek Gulyás Mártonnal abban, hogy nem szabadna asszisztálniuk még 4 éven keresztül annak a Bohóccirkusznak, amivé a Fidesz degradálta a Parlamentet.

dare 2018.04.10. 16:32:37

@Attilajukkaja: 2/3-nál semmi értelme.
Tênyleg semmi.

Attilajukkaja 2018.04.10. 16:43:07

@dare:
"2/3-nál semmi értelme."
Így igaz! :o)

WildBear 2018.04.10. 16:44:59

Én is a Fideszre szavaztam, egyszerűen azért, mert nem láttam kormányképes alternatívát.
Ezeknek az ellenzéki pártocskáknak egyetlen közös nevezője volt; hogy Orbánnak mennie kell. Kevésbé szépen mondva: "Hatalmat akarunk!".
Hogy lettek volna már képesek ezek együtt kormányozni..?
Gyurcsánytól meg egyébként is viszolygok.

Egyébként tegyük már félre ezt a gyűlölködést!
Ugyanolyan magyar emberek vagyunk, függetlenül attól, hogy kire szavaztunk.
A körzetünkben MSzP-s jelölt nyert, én gratulálok, és kívánom neki hogy sikeresen képviselje a választópolgárokat.
Ne acsarkodjunk már..

inreallife 2018.04.10. 16:57:17

@Attilajukkaja:
index.hu/velemeny/olvir/2018/04/10/ellenzeki_atszavazas_elemzes/

ezek alapjan az lmp-sek 70%-a atszavazott csont nelkul, jobbikra, gyurcsakny, mszpre. iden a lmp vezetosege megmutatta, hogy kidobott voks rajuk szavazni, az lmp a fidesz trojai falova, hogy pesten helyzetbe tudjanak kerulni. erre utal az is, hogy ok gyujtik az alairasokat nekik. 4 ev mulva majd raghatjak a kormuket, mint juhaszek, hogy az 1% meglesz-e vagy sem, mert a sajat szavazoik szemben is, akik ugye atszavaztak, most ok a legnagyobb rossz a baloldalon...

Alick 2018.04.10. 17:00:33

@WildBear: "Ezeknek az ellenzéki pártocskáknak egyetlen közös nevezője volt; hogy Orbánnak mennie kell."

Nem volt ez olyan véresen komoly közös nevező, a komfortzónát (zsíros képviselői pozíciók, pártfinanszírozás, stb) egyik ellenzéki párt sem akarta a saját pártján belül kockáztatni ezért a "fotel-szabadságharcért".

dare 2018.04.10. 17:04:35

@WildBear: Abszolút igazad van, de félek az ellenkezője fog most megvalósulni.
Ha beigazolódik a csalás, akkor sokak lesznek majd békíthetetlenek (lehet hogy én is).

MIx 2018.04.10. 17:05:15

@tomco31:

Ez volt a recept, sajnos működött. OV-nak nagy tehetsége van az alantas ösztönök kiaknázásában, a tömegmanipulációban. Magyarország legkártékonyabb embere. Más tehetsége nincs.

Noam Chomsky világhírű amerikai nyelvész, a Massachusetts Institute of Technology előadó professzora. 89 éves.

Chomsky 20 évvel ezelőtt a jövőre vonatkozó megállapításait az akkori hatalmi tendenciák és folyamatok figyelembevételével állította össze.

1. Az emberek agyát és figyelmét le kell foglalni másod- és harmadrangú problémákkal. Ennek érdekében figyelmüket el kell vonni a valós és súlyos szociális gondokról, mégpedig olyan hírekkel, amelyek társadalmi jelentősége kicsi ugyan, de érzelmileg erősen megérintik őket. Támaszkodjunk a bulvársajtóra, amely hű szolgánk lesz.

2. A nép úgy kell tekintsen politikai vezetőire, mint a nemzet megmentőire. Ennek érdekében (elsősorban a média segítségével) hamis riasztások és nemlétező fenyegetések tömkelegét kell rájuk zúdítani, amelyek miatt aggódni, később szorongani kezd. Ha a szorongás elérte a kritikus szintet, lépj közbe és oldd meg a (máskülönben nemlétező, illetve általad gerjesztett) problémákat. Hálásak lesznek, s önmaguk fogják kérni szabadságjogaik csorbítását.

3. A nemzetnek mindig készen kell lennie arra, hogy valami rosszabb következik. Ennek sulykolása érdekében használd fel a „fehér” propagandát (vagyis nyíltan a kormány irányítása alatt álló médiumokat), a „szürkét” (azokat a sajtótermékeket, amelyek csak részben állnak kormánybefolyás alatt), s a „feketét” (amelyekről senki sem gondolná, hogy valójában a hatalom szolgálatában állnak). Ezek karöltve azon kell munkálkodjanak, hogy egy olyan kormány képét vetítsék a lakosság szeme elé, amely minden erejével azon munkálkodik, hogy a jövő egét beárnyékoló sötét fellegek legalább egy részét elhessentsék a nemzet feje felől. A kemény, megszorító intézkedéseket fokozatosan kell bevezetni, mert így az emberek hozzászoknak a rosszhoz, sőt: örülnek, hogy még mindig nem a legrosszabb következett be.

4. A nemzetet meg kell győzni, hogy minden rossz, ami aktuálisan történik, az kizárólag azért van, hogy a szebb jövőt biztosítsuk számára. Vagy ha nem a számára, akkor a gyermekei számára. Az emberek reménytelenül idealisták és hiszékenyek, akik ezt az érvet („majd a következő generációknak sokkal jobb lesz, nekünk ezért kell áldozatokat hoznunk”) évszázadokon keresztül hajlandó benyelni és elfogadni.

5. Az embereket le kell szoktatni a gondolkodásról, s arról, hogy a történésekben felfedezzék az ok-okozati kapcsolatokat. Ennek érdekében a politikai vezetők egyszerűen kell megfogalmazzák az üzeneteiket, már-már infantilis módon, minimális szókinccsel, rövid mondatokban. A hallgatóság ily módon megszokja a felületességet, naív lesz és hajlamos az információs beetetések elfogadására.

6. Minden adandó alkalommal az emberek érzelmeire kell hatni, nem a racionális gondolkodásukra. Bátorítani kell mindenféle emocionális megnyilvánulást, mert az érzelmeket sokkal könnyebb manipulálni, mint a rációt.

7. Az embereket a lehető legnagyobb tudatlanságban és műveletlenségben kell tartani, mert így nem lesznek motiváltak magasabb ideálok és összetettebb tervek megvalósításában. Butítsd le az oktatásügyet, tedd korrupttá és hozd a működésképtelenség küszöbére. Egy ilyen iskolarendszer a közvélemény manipulálásának ideális eszköze.

8. A népet el kell zárni az objektív, korrekt és teljes tájékozódás/tájékoztatás minden forrásától. Ennek érdekében pénzügyileg támogatni kell azokat a médiumokat, amelyek butítják és félretájékoztatják az embereket, s gazdaságilag el kell lehetetleníteni azokat, amelyek ennek ellenkezőjét próbálják elérni.

9. A nyájszellem erősítése prioritás! Az egyénben fel kell ébreszteni a szégyen- és tehetetlenség-érzetet, s választható (pontosabban választandó!) alternatívaként ezzel szembe kell állítani az igazodási, csatlakozási kényszert. Az egyéniségeket nélkülöző nyájat mindig könnyebb irányítani, ellenőrizni és befolyásolni.

10. Mindent meg kell tenni az egyének megismerése érdekében. Ezt elérendő belső (és titkos) nyilvántartásokat kell felfektetni az egyén különféle (ízlésbeli, politikai, ideológiai, viselkedési) preferenciáiról, opcióiról, egyszóval teljes pszichológiájáról. Törekedni kell arra, hogy jobban megismerjük az egyént, mint ahogy ő ismeri önmagát. Fel kell használni a társadalomtudományok (szociológia, lélektan, csoportképzés pszichológiája, stb.) legújabb vívmányait céljaink elérése érdekében, de ezeket a lépéseket a legnagyobb titokban kell tartani. Megfoghatatlan, érzelmi töltetű, nagy és közös célokat kell kitűzni, amelyek alkalmasak arra, hogy lelkesítsék a tömegeket. Ha nyilvánosságra kerülnek, ezeket a törekvéseinket határozottan (ha kell: erőszakosan) tagadni és cáfolni kell.
forrás: /sciart.eu

Attilajukkaja 2018.04.10. 17:25:07

@WildBear:
"Ezeknek az ellenzéki pártocskáknak egyetlen közös nevezője volt; hogy Orbánnak mennie kell."
Én nem lennék ennyire büszke a tájékozatlanságomra. Az ilyen érvekkel csak az jön, aki lusta volt utánanézni a pártok programjának. A Fideszére mondjuk felesleges lett volna ránézni, mert nekik még annyi sem volt, hogy "Folytatjuk!". Egyetlen szóra építették fel Magyarország jövőjét, amit sokan sajnos beszoptak: MIGRÁNCSVESZÉLY!
Gratulálok mindazon honfitársaimnak, akik ezek alapján belevitték hazámat abba a gyűlölet- és európaellenes spirálba, amiből ki tudja, mikor keveredhetünk ki!!!

@inreallife:
"az lmp-sek 70%-a atszavazott csont nelkul, jobbikra, gyurcsakny, mszpre. "
Köszönöm a linket. Jó, hogy így tettek, de még jobb lett volna, ha a párt vezetői is együttműködőbbek lettek volna. Sajnos sokat veszítettünk azzal, hogy Budapesten legalább 5 helyen nem léptek vissza. Ezzel talán nyertek két-három parlamenti (értéktelen) mandátumot, de országosan hozzájárultak a Fidesz 2/3-hoz.

"a sajat szavazoik szemben is, akik ugye atszavaztak, most ok a legnagyobb rossz a baloldalon"
Mert ők megérdemlik. :o)

wkker 2018.04.10. 17:34:59

Az LMP ezer szálon kötődött mindigis a Fideszhez, ez nem feltételzés, hanem tény. Persze, ez önmagában még nem bűn, de azért ne csukjuk be a szemünket.

Az LMP azért nem fogott össze, mert hű az elveihez? Elfogadnám, ha nem lenne néhány HA.

Az első, hogy ha azt mondják, hogy az az cél, hogy a parlamentbe bekerüljünk és ott képviseljük a demokratikus szavazókat, hogy aztán négy év múlva kormányt válthassunk, akkor azt mondom oké, ez így korrekt. Akkor tényleg ne fogjanak össze senkivel.
De akkor miért azt kiabálták, hogy az Ő céljuk leváltai Orbánt? És itt máris elérünk egy nagyon fontos pontot: most akkor ők hazudnak, vagy teljesen sötétek? Nyilván nem fogja leváltani a kormányt egy 4-8%-on álló párt. Ezen a szinten ez nem lehet cél, mert így nekiindulva valóban csak a kormányt segítik. Hogy tudatos vagy sem, erről midenkinek meglehet a véleménye.

Mi lett volna a korrekt cél? Bekerülni a parlementbe és megpróbálni a többi párttal egy többséget kialakítani, hogy utána kiírhassanak egy igazi és demokratikus választást is. Milyen meglepő, mondták ők ezt is. Aztán teljesen ellentétesen viselkedtek.

4 éve nem volt ennyire élesen, de ugyanezt csinálták. Tehát van egy párt, aki azt mondja, hogy lehet más a politika és ezért minden évben kihasít egy darabot, pont akkorát, ami kétharmadra elég a kormánynak. Még hányszor lesz így "más" a politika?

És van még egy aggasztó dolog. Össze-vissza beszéltek. Nyáron, de talán még ősszel is azt állították, hogy ők a kormányváltó erő, EGYEDÜL. Pár hónappal később eljátszották, hogy igen kell az összefogás, aztán mondvacsinált indokokkal mindig kihátráltak. Megint fel lehet tenni a kérdést, hogy teljesen inkompetensek, vagy nyíltan a fideszt támogatják, úgy, hogy szerencsétlen szavazói amúgy a fidesz legnagyobb ellenségei... Vagy egyik, vagy másik, vagy kicsit mindegyik - nem számít. Mindegyik esetben egy a lényeg: ez nem más politika, hanem pont az, ami mindigis volt itthon.

És lehet beszélni arról, hogy a jobbik miért nem szállt be, hogy az mszp miért ilyen, hogy a dk-ban miért Gyurcsány és hogy a fidesz győzelme sem csak az LMP miatt van, ez igaz. De az LMP tehette volna meg legkönnyebben, önmaga semmit se veszítve, hogy legalább kétharmad ne legyen. Ha akarta volna.

Glasses 2018.04.10. 17:44:51

Nézőpont kérdése, hogy az LMP hibás, felelős-e?
Ugyanis nem tudni mi volt a célja. Nekem legalábbis nem világos. Mert az ugye nem játszott, hogy ők majd leváltják a Fideszt. (Jó esetben az áhított 10 százalékukkal?...) Vagy az volt, hogy tojnak a Fidesz leváltására - kerüljön az bármibe, ami nem más, mint egy-két parlamenti hely, oszt jónapot!
_Ahogy most viselkednek, az az utóbbi feltevést bizonyítja és max annyi kár érte őket, hogy kicsit kevesebben vannak, igaz így is nulla az érdekérvényesítő erejük, mint eddig a Parlamentben.
Vagyis az LMP olvasatában tulajdonképpen tényleg nem kell lemondani Sz.B-nek.
A fenti kérdés az ellenzék többi tagjára is igaz. A Jobbik sem akart kormányváltást, hiszen épeszű ember nem hihette, hogy egyedül lenyomják a Fideszt és majd jól kormányt alakítanak. Most az MSZP, meg a gizda DK-t nem említem, az egyik egy vett malac, a másik meg egy bohóc öncélú udvartartása, akik politikát játszanak szánalmas színvonalon.
A fideszesek szavaztak valamire. Amit a pártjuk akart.
Az ellenzék meg nem arra játszott az LMP-vel a soraikban, hogy megnehezítse a Fidesz dolgát (amit nem mellékesen a saját választóik is elvártak tőlük), hanem hogy egy-két mandátumot hozzátegyen a semmihez. Amivel semmivel sem jut előrébb mint politikai erő, viszont pár haver egzisztenciája megoldódik.
2018 áprilisában egy erő volt amelyik profin - de aljas módszerekkel is és lejtős pályán - tette a dolgát az a Fidesz volt. Az összes többi xart a választói elvárásokra, xart a többiekre és egymást próbálták lerabolni. pitiáner, kisstílű pofátlan prosztó módon.
Kétségbeejtő azon százezrek helyzete, akik ikszeltek, reménykedtek egy szoros eredményben, erre a saját alakulataik xartak a fejükre és hagyták cserben őket. Engem is többek között.
Ez sokkal elkeserítőbb a jövőre nézve, mint a Fidesz újabb kétharmada.
Az LMP is egy kispályás, semmivel sem különb a többinél.
Így számomra semmivel sem hibásabb mint a többi senkiházi.

Attilajukkaja 2018.04.10. 17:52:28

@Glasses:
"Nézőpont kérdése, hogy az LMP hibás, felelős-e?
Ugyanis nem tudni mi volt a célja."
Ez egy súlyos kérdés. Valóban nem sokkal hibásabbak, mint a többi ellenzéki párt (néhány kivétellel). De ha nem akartak kormányváltást, akkor a szavazók becsapásával vádolom őket. Ha pedig akartak, akkor annak akadályoztatásával.
Számomra mindenképp nagy csalódás ez a társaság. Jó lenne, ha eltűnnének. Ahogyan sok többi párt is.

Glasses 2018.04.10. 17:59:26

És én érzem magam megalázva, ha az ellenzékinek mondott képviselők le fogják tenni a képviselői esküjüket a fideszes alkotmányra és biodíszletként eljátsszák a következő 4 évben IS hogy itt egy érdemi törvényhozói munka folyik a népképviselet megtestesítőjeként.
Katasztrófa, hogy ezek a bernadettek, ferik, stb. a fideszt erősítik és nem jönnek rá. Vagy tényleg igaz hogy ez egy megélhetési forma nekik?

Attilajukkaja 2018.04.10. 18:45:31

@Glasses:
"Katasztrófa, hogy ezek a bernadettek, ferik, stb. a fideszt erősítik és nem jönnek rá. "
Egyetértek!!!!!

inreallife 2018.04.10. 19:00:18

@A kiló nem százat jelent:
sokra fognak menni 4 ev mulva a nagy fidesz trollok es megmondoemberek vallapogatasaival, mikozben a szavazoik 70% atszavazott az orbanvaltas remenyeben. 4 mulva meglesz ennek a "mas politikanak" a bojtje, ennek a 70%-nak mar listan sem kapjak meg a voksat, hiszen latszik, hogy felesleges volt az lmpre szavazni. az idei eredmenyuk ertekelheto egy attoreskent, valojaban toltak egy all-int, ami nem jott be, 4 ev mulva imadkozhatnak az 1%-ert...

Mr. Cobb 2018.04.10. 19:03:16

@Attilajukkaja: Ha valaki 2018-ban még mindig lehetséges alternatívának gondolja Gyurcsányt, akkor ő is legalabb annyira beteg ember. Amíg a jelenlegi ballibsi bagázst az utolsó félkegyelműig bezárólag nem kergetik ki a parlamentből, addig Viktor akár meg is koronáztathatja magát, és haláláig uralkodhat. Vegyétek már észre magatokat! Lehet összeadni, szorozgatni a szavazatokat, de akkor is látszik, hogy ennek az ellenzéknek semmilyen választási rendszerben, semmilyen médiahátszéllel nem lett volna esélye. Egyszerűen azért, mert alkalmatlanok. Nem csak a politikára, hanem bármire.
Ahogy Kelemen Annácska mondta: "Az ellenzék impotens, a győztesünk remélem nem az." :D

Mr. Cobb 2018.04.10. 19:08:37

És nem akarom tovább ragozni, százan elmondták már előttem. Mivel a fideszre nem akartam, az LMP-re szavaztam. Nincs az a pénz, hogy én bármelyik komcsi/pc/genderbarát/migránssimogató libsi pártra szavaztam volna. Ha az LMP összefogott volna velük, biztos, hogy a fideszt húzom be. Akkor az 5/6-al talán a Dunába lőtték volna a teljes mai ellenzéket, és akkor lenne esély 2022-ben egy normális választásra. Az ilyen irányú reményeim viszont elvesztek azzal, hogy a Gyurcsányt megint beszavaztátok. TI csináltatok 2/3-ot, nem az LMP. Ti, akik ennyi év után is képesek vagytok egy beteg embert támogatni, utána meg még véditek is a hülyeségeteket!

Glasses 2018.04.10. 19:32:53

@Mr. Cobb: Ilyen nincs hogy kikergetik. Tudod ezek azért jutnak be, mert szavaznak rájuk.
Ebben az országban egy párt végezte el a feladatát, az a Fidesz. Ő képes volt arra (és most hagyjuk milyen módszerekkel, pedig az is megérne egy-két misét) hogy begyűjtse a kisgazda, MDF-es, kereszténydemokrata, stb. jobbos szavazókat és nem hogy begyűjtötte, de létszámban meg is tudta tartani őket. Hende mesterrel az élen megcsinálták a polgári köröket, amelyből a mai napig élnek, mert közösséget teremtettek és így nem tv pártként működnek mind az összes többi most is.
Ezt a közösségszervezést, begyűjtést nem végezte el az LMP se. Akkor meg ne másokban keresse a hibát, hanem magában. Egy párt annyit ér, amennyi szavazót meg tud szólítani. 9 év alatt ennyire voltak képesek, meggyőződésem itt végük is a növekedési potenciált tekintve.
Lehet itt köpködni körbe-körbe, gyurcsányozni, szocizni, de amíg a szavazóiknak nem kínálnak alternatívát, addig ők lesznek.
Milyen politika az, hogy se a szocikkal se, se a Jobbikkal se? Akkor kivel, hogyan?!:)
Megszólította a baloldali szavazókat vagy a jobbikosokat az LMP? Ha hülyézed a szocikat, akkor közvetve hülyézed a szavazóikat is és akkor csodálkozol, hogy nem állnak át hozzád?:) Így akar szoci vagy dékás szavazóból elempést vagy jobbikost csinálni? Vagy a fidesztől akar elvenni?:) Vagy rendel szavazókat magának Kínából?
Egy szervezett néppárttal szemben vagy egy szervezett és egységesen fellépő néppárttal veszed fel a versenyt vagy egy egységes, egy irányba lépő, fegyelmezett pártszövetséggel.
Megcsinálták? Dehogy! Akkor mégis mi a faxon csodálkoznak? Arra várnak, hogy majd eltűnnek?
Ki a fax szeretne egy eleve vesztes/lúzerhez tartozni? Egyszerűen nem vonzó.
Egyik ellenzéki párt se végezte el a dolgát, el se kezdték!
Orbánék 8 év ellenzékben építették olyanná magukat, hogy simán mindent vittek.
A nap 24 órájában építkeztek, erősödtek.
Ezek a balfaxot megcsinálták a házi feladatot? Náciztak, meg komcsiztak, meg veled, se, meg veled se, stb, stb. A fideszesek meg teljes joggal röhögnek a markukba és viszik a kasszát.
És ebből a szempontból az égvilágon semmi különbség nincs a Jobbik, az LMP, az MSZP, a DK között. Semmi.
Teljesen értelmetlen a másikat szidni, mert az semmi más, mind felelősséghárítás.
Mindegyik megbukott, mindegyik.

Glasses 2018.04.10. 19:36:37

@Mr. Cobb: Mert ha Gyurcsányék most nem jutottak volna be akkor nincs kétharmada a Fidesznek? És te ezt el is hiszed magadnak?:)

Mr. Cobb 2018.04.10. 19:55:23

@Glasses: Akkor lenne esély arra, hogy 2022-ben ne legyen újból. De így Gyurcsány minden erejével azon fog dolgozni a következő 4 évben (is). Eddig egész jól ment neki :)

Glasses 2018.04.10. 20:05:42

@Mr. Cobb: Ez egy teljesen téves, de masszív bekattanás sokaknál. Egy pici gondolkodással belátható, hogy mennyire abszurd állítás ez.
A DK egy ötszázalékos kis szekta. A Fideszre meg 49 százalék szavazott. A DK nem oszt és nem szoroz. Már rég nem tényező.
Persze hiheted hogy az.

Fülig José 2018.04.10. 20:10:41

Miért gondoljátok, hogy 2022-ben lesz népszavazás? Ez az elmebeteg sima diktatúrát épít addig; sose értettem a sok stadiont de már megvan, 1936 Spanyolország, rémlik? Az ellenzék meg, ááá...Lendvai Cucut láttam a minap a tv ben az lehet...?

Glasses 2018.04.10. 20:12:49

@Fülig José: Ja lehet. De miért ne tartana? Érdeke, hogy fenntartsa a demokrácia látszatát. Ehhez meg közel, s távol nincs olyan alkalmas csipet csapat, mint ez a mostani ellenzéknek nevezett szerencsétlenség tömeg.

Fülig José 2018.04.10. 20:33:52

@Glasses: ezek forint huszat nem érnek, nem tudom eldönteni: megvette őket a csúti (60%) vagy ennyire agyatlanok (40%) de mindegy is, a 2/3 ot meg fogjuk szívni. 1000 éve nyomatjuk a magányos harcost, kevés sikerrel (a részletek, gondolom, megvannak...), hát most se lesz sikerünk, ez tuti... tudod, volt már nem olyan rég nem olyan messze egy pali aki 19-re rendre lapot húzott, és be is jött. Egy darabig. Valami Adolf volt...

Glasses 2018.04.10. 20:58:53

@Fülig José: Azért annyira nem vészes a dolog, csak az fog történni, ami mindig is. Beragadunk tartósan a nyugat és a kelet közé. Újfeudális társadalmi viszonyokkal, annak minden szervilis, pusztán követő magatartásformájával. Elleszünk a román-magyar bolgár trióban. Ennyi. A gond akkor lesz, ha már nem engednek nyugatra. Akkor kell megijedni. A nyugat mindig is várni fogja a friss munkaerőt, emigrálni lehet, addig nincs gond amíg határok csak a térképeken léteznek.
A szocikat biztos megvették, ehhez kétség sem fér. Ők háromszor voltak kormányon, a Fidesz számtalan magas labdát feladott és semmi rámozdulásuk nem volt. Van annyi politikai tapasztalatuk, hogy tudják mi a pálya. Mégsem léptek soha, sőt! Most se kellett volna mást tenniük, mint vagy nem mondani semmit vagy csak jót a többi ellenzéki pártról a kampány során. Erre mit csinálnak. Nyakon dagadó erekkel, vöröslő fejjel fasiztázott, nácizott a Kunhalmi a Jobbikra. És nem csak neki voltak kirohanásai. Ezek teljesen kontraproduktív dolgok, mert az együttműködésre képtelenséget, az egymással acsarkodó ellenzék amúgy is erős képére erősített rá. De detto ugyan ezt a hatást érte el az elempés Vágó, aki lerészegezte Gyurcsányt. Szegény nem fogta fel, hogy saját magukat is égették ezzel, rontva az esélyeiket.
Katasztrófa volt amit előadtak megint.
Az MSZP a Fidesz zsebében van, azok tartják lélegeztető gépen. Semmi más magyarázat nincs arra zombi létre amiben az utóbbi pár éve vannak. Mesterházi próbálkozott még valamivel halványan, de utána csak a teljes reménytelenséget, szánalmat árasztják.
A Dk egy szekta. Semmi politikai cél, csupán Gyurcsány exhibicionizmusát hivatott kiszolgálni.
Jobbik mögött nincs szellemi háttér és rabja a cigányozós, lipsizős, zsidózó, demokrácia és EU ellenes múltjának, ami valójában még mindig a jelenje. És Toroczkait hallgatva a jövője is. Kuka ők is.
Az okos elempé meg hülyére vette saját magát.
Vége is a történetnek.
Tényleg csak a Momentum maradt. Talán.

bigdata 2018.04.11. 05:53:05

@chrisred: ugyan-ugyan. Nem csak az lmp képtelen egyedül leváltani a fideszt, ugyanez igaz az mszp-re is, nem sokkal kaptak több szavazatot. Akkor mivégre a mutogatás, hogy az lmp minek indít jelölteket? Hát azért, mert egy másik párt, saját szavazókkal, programmal, jelöltekkel. A többiek részéről sem volt szándék koordinált indulásra, az mszp-dk paktum helyből kizárta ennek a lehetőségét. Lehetett volna legalább apró, ésszerű alkukat kötni, de erre sem mutatkozott sok hajlandóság, illetve persze annyi igen, aminek látjuk az eredményét. Természetesen gáz, hogy a szavazók 51%-a nem tudta megakadályozni a 2/3-ot, noha ebben az egyben biztosan egyetértettek. Gáz, és ebben az összes ellenzéki párt sáros.

2018.04.11. 07:40:58

@Attilajukkaja: "De most éppen arra akartam és utalni, hogy az Együtt egy csomó helyen hajlandó volt visszalépni és ezzel nem akadályozta meg az ellenzéki jelölt győzelmét, amire az LMP képtelen volt. "

Aha... de te abban is biztos vagy, hogy az LMP-t támogatók is így gondolják? Lehet, nem is akartak mást látni a parlamentben, csak mondjuk egy LMP-Fidesz koalíciót. (Bármennyire is tiltakoztak Berniék ez ellen, ha felkérték volna őket, beültek volna a Fidesz mellé... ahogyan a szocik mellé az szdsz is anno) Nem tudom, hogy honnan gondolod, hogy a szimpatizánsaiknak megfelelt volna Gyurcsányék kompániája is, csak nehogy nyerjen a fidesz?

Kánikula 2018.04.11. 08:03:02

@Gónem: Mondjuk attól vesztes, hogy leváltották a korábbi miniszterelnökét ciklus közben a másik pártot pedig elsöpörte egy Fidesz 2/3 a "kormánytól".

Kánikula 2018.04.11. 08:38:35

@Glasses: Nézzük meg, hogy az elmúlt 2 napban mi is történt:

- Vona lemond, visszaadja a mandátumát, feladja a politikát. A jobbiknak annyi mert szerintem nincs 2 millió szélsőjobbos ebben az országban.

- Karácsony lemond a mandátumáról, Budai lemond (bár én mondjuk nem ismerném fel képről az embert). A többiek maradnak a posványban.

- LMP - teljes belső káosz, külső támadás a baloldalról, hogy miért nem köpték szembe magukat..

- Együtt - csőd

- Momentum - még sokat kell dolgozzanak

- MKKP - viccelnek tovább

- DK - Gyurcsány b@zd meg vígan meg van itt-ott nyilatkozgat. Most komolyan, de tényleg??

- Simicska bedobta a törölközőt. Magyar Nemzetnek annyi, ahogyan az mno.hu-nak vége, lánchíd rádió leáll, hírtv racionalizál. Heti választ eladja.

(felkészülnek: index.hu, blog.hu, rtl klub és 444)

Az ellenzék győzelemről beszélt, mikor a reális cél a 2/3 megakadályozása lehetett volna. Persze így nem lehet kampányolni.

Innen felállni bármelyik pártnak nehéz lesz főleg a kritikák elfolytása és a Fidesz ekkora szavazótábora mellett.

WildBear 2018.04.11. 15:16:00

Attillajukkaja:
"Én nem lennék ennyire büszke a tájékozatlanságomra. Az ilyen érvekkel csak az jön, aki lusta volt utánanézni a pártok programjának."

Én mindegyiket átolvastam,v agy legalább átfutottam, de mindegyikben kb. ugyanaz volt:
- a Fidesznek mennie kell;
- ígérgetések; MINDENKINEK. Mindenkinem ígértek valamit, de azt nem írták meg, hogy MIBŐL.
Az első szabad választás szórólapjait is eltettem egy dossziéba, simán elővehették volna valamelyiket, és kicsit leporolva újra használható.

Kánikula 2018.04.11. 15:41:42

@Glasses: Miket mondassz! Felugrottam az origó-ra, hogy hogyan állunk migráns ügyileg (csak egy késelés volt éppen) Origó:

"Az elzavart rendező, Gulyás Márton kiadta Soros utasításait"

"Soros a teljes ellenzéket leváltja, és saját maga nevezi ki az új ellenzéket - Gulyás Márton a kinevezettje."

"Agresszió és Soros-pénzek: így lázít Gulyás Márton"

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.04.11. 16:03:34

@WildBear: "MIBŐL"

Amit a geci nem lop el, abból fel lehetne virágoztatni az oktatást és az egészségügyet.

WildBear 2018.04.11. 16:26:41

MIÉRT NINCS...
Amit írtál az csak 80-as IQ alatt jön be.
Mindegyik politikus lop.
Felvirágoztatni, ja.. :-D

Attilajukkaja 2018.04.11. 17:00:45

@Mr. Cobb:
"Ha valaki 2018-ban még mindig lehetséges alternatívának gondolja Gyurcsányt, akkor ő is legalabb annyira beteg ember"
Valószínűleg senki sem Gyurcsányt látja alternatívának, hanem a DK-t.

"Amíg a jelenlegi ballibsi bagázst az utolsó félkegyelműig bezárólag nem kergetik ki a parlamentből, addig Viktor akár meg is koronáztathatja magát"
Biztos vagyok benne, hogy Orbán tényleg csak arra vár, hogy befagyjon a Duna vize.
És abban reménykedem, hogy a baloldal most önként kivonul a Parlamentből és nem szolgál díszletként a következő 4 évi kormányzásban.

"Vegyétek már észre magatokat!"
Ez mégis miből állna? Legyünk mi is erkölcstelen, hazug, manipulatív orbanisták?

"ennek az ellenzéknek semmilyen választási rendszerben, semmilyen médiahátszéllel nem lett volna esélye."
Nyilván ezt te magad sem hiszed el. :o)))))

"mert alkalmatlanok. Nem csak a politikára, hanem bármire."
Tudom, ezt nyomta az Orbán propaganda. Sokan sajnos be is szopták, akárcsak a migráncs veszélyt.

"Ahogy Kelemen Annácska mondta: "Az ellenzék impotens, a győztesünk remélem nem az." :D
Üzenem Annácskának, hogy a győzteseknek se nagyon áll már fel: még kormányzási programra sem futotta, csak mások hazug pocskondiázására. Ez még telefonszexnek is kevés!

Attilajukkaja 2018.04.11. 17:04:17

@WildBear:
"Én mindegyiket átolvastam,v agy legalább átfutottam, de mindegyikben kb. ugyanaz volt:
- a Fidesznek mennie kell;
- ígérgetések; MINDENKINEK. Mindenkinem ígértek valamit, de azt nem írták meg, hogy MIBŐL."
A Fidesznek még ennyi sem jött össze. Amúgy minden párt ígéretekkel kampányol, aztán vagy sikerül betartania, vagy nem. A Fidesz eddig nem igazán tartotta be az ígéreteit, pedig lett volna rá idejük.

"Az első szabad választás szórólapjait is eltettem egy dossziéba, simán elővehették volna valamelyiket, és kicsit leporolva újra használható."
Lehet. :o)
Én akkor éppen külföldön dolgoztam, ezért nem láttam.

2018.04.11. 17:07:39

@Attilajukkaja: "A Fidesz eddig nem igazán tartotta be az ígéreteit, pedig lett volna rá idejük."

Az ígéret kb ennyi volt: ahogyan eddig is .. Úgy meg roppant könnyű ígérgetni, hogy 100%-ig biztos lehetsz benne, soha nem kell valóra váltani egyiket sem. Ferencünk ingyenrezsi ötlete , meg az LMP 'alapjövedelme' kb egy szint, de mindkettő mosolyzt varázsol a legszomorúbb arcra is.

Mit ígért a fidesz, ami egyáltalán nem valósult meg?

Attilajukkaja 2018.04.11. 17:08:40

@Womb Raider:
"te abban is biztos vagy, hogy az LMP-t támogatók is így gondolják?"
Ez nem véleményezés kérdése, hanem tény, hogy az Együtt visszalépett, az LMP meg nem. És ezzel elég sok mandátumot elbukott az ellenzék.

"Lehet, nem is akartak mást látni a parlamentben, csak mondjuk egy LMP-Fidesz koalíciót."
Lehet, ... de akkor az maradt volna, ami ténylegesen maradt. :o(

"honnan gondolod, hogy a szimpatizánsaiknak megfelelt volna Gyurcsányék kompániája is, csak nehogy nyerjen a fidesz?"
Ha nem lett volna más demokratikus ellenzéki, akkor szerinted hova szavaztak volna át: a Jobbikra? Talán még az is jobb lett volna.

Lamlam 2018.04.11. 18:41:30

@Glasses:
B.öszödön el is égett. Annyira nem tényező.
süti beállítások módosítása