B1 blogcsalád



Komplett kastélyt sunyiztak el a Semjén vadászatait fizető vállalkozónak - gyerekek elől

2018. április 03. - Mr Flynn Rider

Ügyes: az állam kifizette a noszvaji kastély négymilliárdos felújítását, majd hátrányos helyzetű gyerekek helyett odaadta Farkas József egyik cégének, amelyik luxushotelt indított benne. Ő az a Farkas József, aki fizette Semjén vadászatait.

semjen_svedorszag_vadaszat1.jpg

A Népszava szerint

„feltűnően nagyvonalú”

volt az állam azzal a vállalkozóval, aki luxusvadászaton látta vendégül a kormányfő helyettesét. Farkas Józsefnek bizonyosan véletlenül óriási szerencséje volt:

az állam épp azután adta bérbe neki a létesítményt, hogy közpénzből végeztek a komplexum negyedmilliárdos felújításával.

Farkas egyik cége, a Szaktudás Kiadóház Zrt. ezek után, még 2016-ban megnyitotta a Tündérkert Hotelt, amelyet egy üvegfolyosó kapcsol össze a műemléki védettségű De La Motte kastéllyal.

Különös pikantériája az ügynek, hogy

mindezzel a machinációval nem csak az állam, hanem hátrányos helyzetű gyerekek is rosszul jártak.

A luxushotel helyén, a Heves megyei Noszvajon korábban évtizedekig oktatási és képzőközpontként működött, legutóbbi kezelője a kormány által két éve megszüntetett Türr István Képző és Kutató Intézet volt. A Népszava információi szerint a felújítás után hátrányos helyzetű gyerekek költöztek volna a felújított épületbe, ám ez végül nem valósult meg.

219 millió forintos uniós támogatásból 2015 áprilisában indult el az épület felújítása. Energiahatékonysági és hőtechnikai fejlesztéseket hajtottak végre, a tetőt és a födémet felújították, szigeteltek, kicserélték a nyílászárókat, korszerűsítették az intézmény fűtését, vízrendszerét. A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság honlapjáról kiderül, eredetileg azt tervezték, hogy a felújítás után főként hátrányos helyzetű felnőtteket, fiatalokat és velük foglalkozó tanárokat, mentorokat látnak vendégül az épületegyüttesben.

„Azokat, akik – a Magyar Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégia végrehajtásának elősegítése érdekében – helyi szinten döntő szerepet vállalnak a nehéz körülmények között élő, hátrányos helyzetű, többségükben mentálisan terhelt emberek mindennapjainak megkönnyítésében és visszavezetésében a munka világába"

– írták.

A felújítással végeztek, a szép új épületbe azonban nem hátrányos helyzetű gyerekek és mentorok, tanárok, hanem jól fizető vendégek érkeztek. A Semjént vadásztató Farkas József Szaktudás Kiadóház Zrt. 20 évre kapta meg bérbe az államtól a felújított épületkomplexumot; Semjén barátja pedig az átvétel után szinte azonnal megnyitotta a Tündérkert Hotelt. Bónuszként pedig megkapta a magyar kastélyépítés miniatűr remekének, a copf stílusban épült De La Motte kastélynak a fenntartási jogát. A ma már múzeumként működő, hányattatott sorsú műemléképületet pár éve takarékosságból bezárták, majd újra kinyitották: felújítását az állam hosszú évek óta csak ígérgeti.

"Legyenek hercegei és hercegnői néhány napra a kastélynak. A Tündérkert Hotel hat különleges Isteni mini lakosztálya „mennyei élményekkel” a kastély mellett kapott helyet.”

– így kelleti magát a Noszvajon 2016-ban megnyitott luxusszálloda. A Népszavának Farkas József nem volt hajlandó nyilatkozni, lecsapta a telefont.

A másik csavar a történetben, hogy Farkas Józsefnek nem először van dolga a Türr István Képző és Kutató Intézettel:

  1. A Magyar Nemzet derítette ki korábban, hogy a vállalkozó egy másik cége bruttó 31 millió forintért egy körülbelül húszéves amerikai mezőgazdasági projekt tankönyveit másolta le, amelyet vadonatúj magyar könyvként adott ki a Türr István Képző- és Kutatóintézet az Eötvös-programba.
  2. Az Eötvös-program három képzési helyszíne közül kettő is Farkas József érdekeltsége: a ráckevei Kék Duna Wellness Hotel és a noszvaji Oxigén Hotel is hozzá tartozik. 

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesről a Magyar Nemzet és később a B1 blog is megírta, hogy ötször vett részt svédországi luxusvadászatokon, amelyek alkalmanként 4-5 millió forintba kerültek. Semjén össze-vissza beszélt, de nem tagadta, hogy ott vadászott volna. Sőt, még azt is bevallotta, hogy egy kihalás szélén álló faj, a jegesmedve levadászása is nagyon inspirálná. Később kiderült, a kirándulásokat Farkas József vállalakozó finanszírozta, aki több száz millió forintnyi állami és uniós pénzhez jutott 2010 óta. A vadászatok egyikén helikopterrel derítették fel a szarvasokat, ez több mint 750 ezer forintba került egy órára. Az vadászatok miatt a svéd rendőrség vizsgálatot indított, mert az egyik rénszarvas tulajdonosa állította: nem adott engedélyt az állat kilövésére.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr7713802266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Helga Beauty Salon. 2018.04.03. 16:03:19

Nem szép dolog a hátrányos helyzetű gyerekeket megkárosítani! Meg a "munka világába" oly serényen igyekvő és mentoraik is jót pihenhettek volna megszakítva bokros teendőiket! Az üresen maradt helységekben meg lélegeztetőgépeknek kellett volna eltölteni egy szép hétvégét! Erre Rudolf gyilkosai ezt is lenyúlják!
Jó kis demagóg téma mi?

kublerek · www.vasalobolt.hu 2018.04.04. 08:01:22

Bizony a hátrányos helyzetü gyerekeket átverni és ellopni közös pénzünket nagyon csúnya dolog és remélem következménye is lesz.

Gyurikutya 2018.04.04. 21:51:16

Amit látunk, az a NER alapvető gyakorlata: elvenni akárkitől és átjátszani magunknak, rokonainak, barátainknak; üzlettársainknak, vagy aki bármivel is megkorrumpál minket, és mi visszakorrumpáljuk őt. Orbánia jelszava: Tied az ország, magadnak lopsz! Ne légy szemérmes, mint egy szűz kislány, rabolj arcátlanul, keményen!

Ez tehát nem meglepetés, és mivel ezeknek az uraknak (vö=az úr szó eredeti jelentése tolvaj) ismeretlen a valódi erkölcs (vö: Ne lopj!), csak képmutató módon lelkiismeretesek, nem jelent semmit, hogy szegényektől, rászorultaktól veszik el (Ugyan kérem, minek azoknak? úgy sem tudják értékelni, én viszont tudom értékelni, és egészen jó pénzt csinálok belőle):

Hanem a nagy keresztény, és hívő Semjén Isten legalapvetőbb parancsát sem tartja be: NE ÖLJ! Sőt élvezettel, örömmel gyilkolászik olyan lényeket, amik NEM tudnak visszalőni! Igazán bátor tett!

A következő életében állatként, (de lehet, hogy ronda féregként) fog újjászületni, és vagy lelövik az emberek, vagy eltapossák, esetleg más állatok zsákmányállata lesz.
süti beállítások módosítása