B1 blogcsalád



A miniszter ellopott 30 milliót, az OLAF kiszúrta, Polt Péter megvédte

2018. március 29. - ashwood

gzmktkqturbxy80mdm0mjk4mtbmzwnkyjfiymuyzjq3yzlhyweyytu5ms5qcgvnkpudrwdnaphnaxktbc0dfm0bva.jpegElképesztőnek is nevezhetnénk, de sajnos valójában tipikus magyar történet. Ma így szól a mondóka: az EU adta a pénzt, ez a miniszter ellopta, ezek a nyaloncok segítették, az OLAF feltárta, ez az iciri-piciri Polt Péter pedig mind megvédte.

A mondóka két főszereplője: Seszták Miklós fejlesztési miniszter és 30 millió forint.

Az amúgy meglehetősen jól dokumentált történet röviden:

– Seszták kisvárdai autószalonja 2011-ben komolyabb veszteséggel üzemelt abban az irodaházban, amelyben amúgy a miniszer ügyvédi irodája és a helyi Fidesz főhadiszállása is helyet kapott.

– Seszták 2012-ben az irodaházat – amelynek tulajdonosa – társasházzá nyilvánította.

– 2012 legelején két céget is alakult, egyiket Seszták, másikat sameszai alapították.

– A cégek megalakulása után néhány héttel jelent meg az uniós pályázat, amely 10 millió forint vissza nem térő támogatást nyújtott kisvállalkozások ingatlanvásárlásához.

– Az előbb említett két cég, plusz még egy kegyenc vállalkozása azonnal kért és kapott is ilyen támogatást, hogy ingatlant vehessen magának Seszták – immár – társasházában.

– Így landolt 30 millió forint EU-s támogatás valójában Seszták zsebében.

– Az érintett cégek még arra sem vették a fáradtságot, hogy a névtáblájukat kitegyék az épületre. Beköltözésről szó sem volt.

– Mára a háromból két cég megszűnt, egy elérhetetlen.

Persze 30 millió nem egy hatalmas összeg. A magyar nettó keresetek medián értéke alapján egy átlagos állampolgár röpke 14,7 év alatt összeharácsol ennyit.

A gond nem is a lopással volt, hanem Brüsszellel, amit nem sikerült idejében megállítani, így a korrupció-ellenes hatóság, az OLAF 2016. május 9-re fel is tárta szépen Seszták ügyét, majd átadta – több más történettel együtt – a magyar hatóságoknak.

A fidesznyik Polt Péter vezette ügyészség – ahogy erre oly sokat hivatkozik Orbán pincsije – nagy elánnal vetette bele magát a nyomozásba költségvetési csalás bűntettének gyanúja miatt. Majdnem egy teljes évre volt szükség ahhoz, hogy vádemelés vagy akárcsak gyanúsítotti kihallgatás nélkül, 2017. január 20-án megszüntessék a nyomozást. A találatért a 24.hu-t illeti az elismerés, no meg Poltot, aki el is büszkélkedett a megszüntetéssel.

Ugyanis Polt Péter és az ügyészsége szerint teljesen rendben való, hogy Seszták miniszterként bábáskodik egy uniós pályázat kiírása felett, amelynek megjelenése előtt mindent megtesz, hogy legalább 30 milliót kilophasson belőle. Nem volt feltűnő Polt számára, hogy frissiben alapított új cége a frissiben, a később megjelenő pályázati kiírásnak megfelelővé alakított ingatlanjába vásárolta be magát, ahogy a többi, durva személyi összefonódás sem.

Ha Seszták miniszter nyúl le 30 milliót, az a magyar ügyészség szerint rendben lévő dolog. Állampolgár legyen a talpán, aki utána tudná csinálni büntetlenül. Ilyen remek vezetőket tényleg érdemes példaképnek választani és a helyükön tartani, amíg világ a világ.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr8913787580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kublerek · www.vasalobolt.hu 2018.03.29. 15:02:27

Ez a magyar narancsunk. kicsike és savanyú is de a miénk

katamara 2018.03.29. 19:13:11

Polt szintén egy bűnöző !!! Egy búnbanda fontos tagja aki nem engedi hogy a fidesznyikek ezért a sok rablásért megfizessenek. nem tudom mennyire tömik ezért tele a számláját. Remélem hamarosan kiderül !

Pista Sagemono 2018.03.29. 21:13:48

Szerintem tele a gatya, hogy kiderül. Mindenki vigyáz a strómanja egészségére.
Csak az a baj, hogy soha nem meri élvezni a lopott pénzt. vagy csak fedősztorival.

legeslegujabbkor 2018.03.29. 22:15:15

Hát az biztos, hogy Sesztákra egy virsligyárat sem bíznék
süti beállítások módosítása