B1 blogcsalád



Orbán már az óvodásokat használja fel a kampányához – az óvónénik nem tudták, hogy reagáljanak

2018. március 21. - Mr Flynn Rider

Az Origo az 50-es évek kommunista propagandájának hangulatát idézve ujjongott, a Facebook-os kommentelők úgy imádák Orbánt, mint Rákosit, az óvónéniknek meg nem volt választásuk.orban_viktor_ovdaban_kampanyol_180321.jpg

Szerda délután megjelent Orbán Viktor legújabb kampányvideója Lyukasóra címmel a Facebook-oldalán. A miniszterelnök a Dadi Nefelejcs Óvoda és Mini Bölcsődébe ment el kampányolni Czunyiné dr. Bertalan Judit társaságban (akinek a fél nevét egyébként az Origo mókás módon lerövidítette, egyszerűen „Czunyiné dr. Bertalannak” nevezve a fideszes politikust). Az óvoda Czunyiné választókörzetében, a Komárom-Esztergom megyei 3-as számú választókörzetben található, ahol ő indul egyéniben.

Köznevelési intézményekben politikai tevékenységet folytatni tilos, tehát Orbán törvénytelenül kampányolt az óvodában.

 

A videóban a gyerekek bátortalanul kezet fognak a miniszterelnökkel, aztán beállítják őket biodíszletnek egy közös fotóhoz.

A zoom.hu rákérdezett Csillag Istvánné óvodavezetőnél, hogy hogyan történt a találkozás, aki a lapnak azt mondta: Orbán Viktorék váratlanul toppantak be az óvodába, nem volt előzetes egyeztetés. Azt is bevallotta, hogy az óvoda így nem tudott egyeztetni a gyerekek szüleivel, így a miniszterelnöknek nem volt felhatalmazása arra, hogy felhasználja őket egy kampányvideóhoz. (A Zoom.hu által megkérdezett jogászok szerint sérülhetett a gyermekek képmáshoz való joga, mert 14 év alatti személyeknél a törvényes képviselő hozzájárulása kell, akár ahhoz is, hogy egy riportban szerepeljen, de még kérhetik utólag is.)

Korábban nagy port kavart a letérdepeltetett óvodások ügye, illetve az, hogy fideszes politikusok rendszeresen bukkannak fel iskolákban és óvodákban, hogy kampányoljanak maguk mellett. Mindezt úgy, hogy a Fidesznek utoljára 2011-ben volt oktatási programja és az utóbbi nyolc évben elképesztő módon, tudatosan rombolták le a magyar oktatási rendszert. (Lásd a 24.hu cikkét.)

Az eseményről azonnal készült egy coub is, a "Helló, röfik!" mintjára:

  

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr1013764724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bogáncs11 2018.03.21. 18:47:52

Émelyítő ez az ember, felfordul a gyomrom.
Ezeket a propaganda-módszereket ismerjük a múltból, azt hittem, hogy oda soha többé nem akarunk visszatérni. Visszatértünk!

kublerek · www.vasalobolt.hu 2018.03.22. 07:20:23

Hááát ha csak ezt tenné de még sokkal több olyat is ami nem öregbiti a nevét

rallus 2018.03.22. 07:53:07

A ballibek inkább bezártak óvodákat, mint hogy ott kampányoljanak!

István Tamasi 2018.03.22. 11:15:08

@rallus:
A te óvodádat nyilván bezárták és átkerültél abba ahol tehén volt a radiátor.

sommar 2018.03.22. 14:00:21

@rallus: Te agyatlan agymosott!! :D

2018.03.23. 09:12:16

Politikai pedofília
süti beállítások módosítása