B1 blogcsalád



Talán nem ártana végre normálisan bánni a gyerekeinkkel

2018. március 19. - kkerenyi

Útmutató szelíd és derűs kormányunknak, hogyan értsen szót a fiatalabb generációkkal

80181_image_2_large_normal.jpg

Az elmúlt napok-hetek eseményei kapcsán kiderült, hogy a magát családcentrikusnak és gyermekbarátnak valló kormánynak nagyjából fogalma sincs, hogyan kell valójában a gyerekekkel bánni. Ezek a szelíd és derűs emberek láhatóan feszengenek, amint 18 év alatti emberi lényekkel kell kapcsolatba lépniük, és ahogy lehet, kimenekülnek a helyzetből. Kedves vezetők, itt egy rövid kisokos a teljesség igénye nélkül, hogyan viszonyuljunk a gyerekekhez! 

  • Nem használjuk őket politikai kampányokban sem reklámhordozóként, sem mások számára elrettentő példaként.
  • Ha már úgy alakult, hogy véletlenül megtanítottuk nekik, milyen demokratikus jogaik vannak, segítünk nekik azt is megtanulni, hogyan éljenek ezekkel a jogokkal.
  • Nem hívjuk be őket élő televízós műsorba csak azért, hogy aztán megpróbáljuk megalázni őket egy egész ország előtt
  • Válaszolunk a kérdéseikre, hogy ezzel is segítsünk nekik eligazodni a világban.
  • Meghallgatjuk, ha el szeretnék mondani, hogy mi jár a fejükben. Ellenkező esetben fogalmunk sem lesz róla, és nagy meglepetések érhetnek, ha váratlanul mégis kiderül.
  • Nem ijesztgetjük őket rendőrsorfallal és fenyegetőzéssel.

 

diaktuntetes_1.jpg

  • Csak úgy beszélünk velünk, ahogy a saját gyerekeinkkel is beszélnénk, mert mindig eszünkbe jut, hogy ők is valakinek a gyerekei.
  • Nem nehezítjük meg számukra a továbbtanulást, még akkor sem, ha nem feltétlenül zseniálisak, csak egyszerűen átlagos képességű és gondolkodású gyerekek.
  • Van olyan, hogy meggondolatlanok, és indulatból mondanak vagy cselekszenek dolgokat. Ilyenkor érdemes leülni velük beszélgetni, és elmondani nekik, hogy legközelebb mire kellene figyelniük.
  • Támogatjuk, hogy önálló életet tudjanak kezdeni, és nem rántjuk bele őket már egyetemista éveik alatt egy olyan hitelcsapdába, amiből jó, ha hatvanéves korukra ki tudnak kecmeregni.
  • Nem kergetjük el őket az országból, elszakítva a családjuktól és a barátaiktól, hogy aztán a markunkat tartsuk a pénzért, amit máshol keresnek. 

Ha a fentieket nem vesszük figyelembe, esetleg előfordulhat, hogy a gyerekek végül nem vesznek mindket komolyan. Vagy épp ellenkezőleg: annyira komolyan vesznek, hogy hamarosan a tőlünk ellesett eszközökkel igyekeznek minket eltávolítani a hatalomból.

Csak mondom. 

Kerényi Kata

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr7513750552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

neko1967 2018.03.19. 12:57:09

A felmérések szerint a fidess hívei szeretik legjobban az Orosz Birodalmat és vezetőjét, Putyin főtitkár elvtársat.
Gondolom, hogy az ilyen trükkökért szeretik!

www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=5UFIQamKbjg

krisanty 2018.03.19. 19:25:12

jó irka . a kedves vezetők támogatóihoz egy mondat : nem adjuk el a gyerekeink , unokáink jövőjét egy erzsébetutalványért . talán még ennyi hozzá

midnightcoder2 2018.03.19. 19:35:42

Érdekes, hogy amikor Orbánék fényképezkednek gyerekekkel az a gyerekek kampánycélú kihasználása. Amikor ballibanntak viszik tüntetni őket, az a demokratikus jogok gyakorlása. El kellene dönteni, hogy akarjuk-e kampánycélra használni a gyerekeket, vagy nem. De az nem ér, hogy csak az egyik oldalnak szabad.

Duplaxiii 2018.03.19. 19:48:02

Bedőltem Katának...
Azt hittem, hogy valóban a gyerekekkel, fiatalokkal való viselkedés, kommunikáció a poszt lényege, erre mit látok?
Politika.
Ugyanis a felsorolt pontok valójában egy normálisan szocializálódott fiatal számára nem is látható.
Miközben az ellenzék egyes erői ugyanúgy használja céljaira a diákokat, gyerekeket, pártok is szerveződnek rájuk (momentum), minden pártnak van ifjúsági szervezete, ott nem gond a politikai vélú "felhasználásuk"?
Nem probléma, ha egy kunhalmiágnes soha egy "fillért" nem dolgozott, hogy a botka alapból képviselő és pártmunkás lett érettségit követően?
Nekem, szülőként egyik oldalnak sem engedtem, hogy a gyerekeimet bármire gelhsználják.
Vajon a most a tévében szereplő szinészivadék diákforradalmár miért nyilatkozik kálmánolgának????
Szóval a gyereket NEVELNI kell a családban és alapból kialakítnai náluk a bizalmatlanságot minden politikai vonallal szemben. Nem csak a "cukrosbácsik" veszélyesek ám, hanem a politikusok is.

tarkabirka 2018.03.19. 20:05:16

Jó meglátás, kár hogy a kormány nem olvas semmit, mert csak megmond, így nem fog hozzájuk eljutni :(

kublerek · www.vasalobolt.hu 2018.03.20. 11:20:56

Valóban sokat kéne tenni az oktatásért. Ez a jövő kormányának feladata.

kublerek · www.vasalobolt.hu 2018.03.21. 11:39:00

@Duplaxiii: Mindkét oldalnak vannak lépései ez ügyben. De amikor már az óvodásokat is bevonják a kampányba na ez azért durva. És ezt a Fidesz csinálta.
süti beállítások módosítása