B1 blogcsalád



Miniszter úr! A változatosság kedvéért meg kellene próbálni egyszer igazat mondani!

2018. március 15. - ashwood

18921081_7238aeee4a82cd47e901a4f9d985a48b_wm.jpgNem kell rutinból hazudni – soha nincs annak jó vége. Kósa Lajos a Fidesz-protokoll szerint azonnal hazugságok áradatával próbált hárítani egy pimf ügyet - így lett belőle komoly balhé. De talán még mindig nem csúsztunk túl a ponton, ahol végre elkezdhetne igazat is mondani ez a mondvacsinált miniszter.

Egy csaló átverte, kihasználta Kósa Lajost - lehetett volna ez az eleje és a vége is ennek az egyre kuszább történetnek. Arról azonban, hogy kellőképpen kusza legyen a sztori, maga az érintett, Kósa gondoskodott. Alapvetően érthetetlen okokból. Vagyis… Az, hogy azonnal elkezdett össze-vissza hazudni az állítólagos átverésről, majd az üggyel kapcsolatos kérdésekre következetesen nem válaszol, azt a gyanút erősíti, hogy itt mégsem arról lehet szó, hogy a szegény minisztert csúnyán átdobták a palánkon.

Lássuk az ellentmondásokat.

Az ügy kipattanásának pillanatában a 4,3 milliárd eurós örökséggel sokakat hintába ültető nőről Kósa kijelenti:

– egy munkatársa ismerőse beszélt neki egy nőről, aki nagy örökséghez jutott Németországban,

– néhány perccel később már azt állítja: a hölgy az ügyvédjével együtt kereste őt meg,

– emellett azt is kijelenti: "nem szoktam vitatkozni ilyen emberekkel", "én ilyen szélhámosságokkal nem is foglalkozom", ugyanis rögtön érezte, hogy ez kamu történet.

– Elsőre még azt is mondta: ő nem tud semmit erről a német nőről, az ügyvédjét ismeri távolról.

 

Mindez rendben is lenne, nincs itt semmi látnivaló. Az ügy kezdetén debreceni polgármesterként regnáló Kósához betévedt valahogy egy nő, aki kamu örökséggel próbált szédíteni bárkit, de a polgi átlátott a szitán. Nem kell ezzel foglalkozni tovább. Kerek, kompakt.

Csakhogy!

Miként a 4,3 milliárd eurós örökségről szóló mese, úgy Kósa hárítása sem áll meg a lábán. Ugyanis a következő 24-48 órában a következők derültek ki:

– Kósa közjegyző előtt írt szerződésben vállalta az összeg kezelését,

– nagyon is jól ismerte a hölgyet, többször találkoztak az első kapcsolatfelvételt követően,

– a csalóként beállított nő fia a HVG-nek azt nyilatkozta, hogy Kósa kereste meg őket, értesülve az örökség híréről,

– Kósa két bizalmi embere is közös üzleti vállalkozásban érdekelt a hölggyel – a mai napig.

– Utóbb Kósa azt nyilatkozta, hogy neki 2016-17 fordulóján esett le, hogy az egész csak átverés.

– Ennek ellenére négy hónappal ezelőtt, tavaly nove,berben még közösen szponzorálták a csengeri iskola bálját.

– Miként kiderült az is: Kósa egy olyan közjegyzői dokumentumot is aláírt, amely arról szólt: 800 millió forintot ajándékoz a hölgy Kósa édesanyjának.

A totális kommunikációs katyvasz szerda délutánig tartott, amikor Kósa (vagy a Rogán-Habony agytröszt) rájött: ha nem tudod befolyásolni az ügyet, akkor állj az élére. Így hát nagy lendülettel bejelentette – egy olyan sajtótájékoztatón, ahol tucatnyi kérdés elhangzott, de egyetlen egyre sem reagált –: feljelentést tesz a csaló nő ellen, és várja, hogy az ügyet a rendőrség és az ügyészség derítse fel.

Értjük: aki időt nyer, életet nyer. Sokszorosan igaz ez a választási kampányban.

Azonban újra jön egy: csakhogy!

Ideális lenne, ha Kósa – amennyiben valóban ártatlan, aminek egyre kevésbé látszik – megválaszolná az egyre gyűlő kérdéseket:

Miért tett feljelentést?

Azt állítja, hogy csalás miatt – ámde ez még édeskevés. Egy átverés ugyanis csak akkor bűncselekmény, ha annak áldozata is van. Márpedig Kósa korábban azt mondta, egyetlen fillér pénzmozgásra sem került sor, vagyis nem kapott és nem adott pénzt a nőnek. Akkor ő nem érintett az ügyben, nem áldozata a csalónak. (Valóban vannak áldozatok, akik az örökség hírére hiteleztek a nőnek, de az ő ügyükben jóideje folyik már nyomozás, a hölgy házi őrizetben is van.) Újra: milyen alapon tett Kósa feljelentést? Mivel vádol és kit?

– Ha polgármesterként azonnal átlátta, hogy ez egy átverés, akkor miért írt alá két közjegyzői dokumentumot?

– Azt állítja, hogy csupán annyit tanácsolt a hölgynek, hogy vegyen állampapírt. Akkor miért kötöttek szerződést Kósa anyjának adandó 800 millióról?

– Ha ez sikerdíj lett volna, akkor miért Kósa Lajos édesanyja kapta volna a pénzt, miért nem Kósa, aki tett is volna érte?

Hogy ne jelenjen meg a politikus vagyonbevallásában? Nem ezt csinálják a strómanokkal?

Ki fizette a közjegyzői díjat? (Az Index számításai szerint a két dokumentum elkészítése nagyjából egymillió forintba került.) Kósa azt nyilatkozta, hogy nem ő. Vagyis ezzel sem károsította meg őt a csaló. De akkor ki állta a cehhet? Ha a város költségvetése, minthogy Kósa akkor még polgármester volt, akkor az bizony hűtlen kezelésnek tűnik, hiszen ahhoz bizonyosan nem fűződik közérdek, hogy Kósa édesanyja munka nélkül, a fia helyett keressen 800 millió forintot.

Az pedig tényleg csak hab a tortán, hogy a Fidesz-rutintól eltérően Kósa nem jogász, hanem Budapesten végzett közgazdász, aki még az egyetemen is tanított mikroökonómiát, miközben az egyik gazdasági kutatóintézetnél dolgozott.

Ha nem rutinból választja a hazugságokat Kósa Lajos, akkor könnyen lehet, hogy az egész ügy hamvában halt volna el. Így azonban magára rángatta az egészet. Bizonyára bánja már, hogy csak hazudni képes.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr4513740578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anonymand 2018.03.15. 11:35:58

Amíg G. Kósa ügyén rágódunk, addig sem foglalkozunk az ELIOS-üggyel, meg G. Tiborcz esetével.

Ügyes! - mondaná Kohn bácsi.

morpho 2018.03.15. 12:22:22

"Azénédesanyámnemstrómajasenkinekse"

@anonymand: "Amíg G. Kósa ügyén rágódunk, addig sem foglalkozunk az ELIOS-üggyel, meg G. Tiborcz esetével."

Dehogy is nem!

AvéCézárVavan 2018.03.15. 20:07:55

Hát ha úgy nézzük, nem állíthatjuk minden kétséget kizáróan, hogy Lajcsi lenne a legélesebb kés a fiókban....

Zoltan Hazafi 2018.03.16. 09:44:41

@anonymand: Valószínű, hogy a miniszterelnököt "mentik", hogy arról ne jöhessen ki semmi - a választásokig. Kamu dolgokkal húzzák az időt, gumicsontokkal. Akkor lett volna izgalmasabb, ha a nagy pénzeket Kósa egy lakatlan szigeten találja. És akkor a had útra is kelt volna az óceánokra, és nem itt lefetyelne még mindig.

Zoltan Hazafi 2018.03.16. 09:47:55

@morpho: Meg a svédekkel sem, Béccsel sem - Lázár kedvenc városával.
Mi következik Kósa után - már a jövő héten?

Punxsutawney Mormota 2018.03.16. 10:15:20

@AvéCézárVavan: Pedig néhány évvel ezelőtt még egész tűrhető volt, úgy gondoltam, hogy Ő lesz a Fényességes Padisah utódja, de nagyon korán kezdődött nála a demencia... Vagy csak belesimult a szavazók körébe :D

Punxsutawney Mormota 2018.03.16. 11:05:24

@anonymand: Igen, holott Kósa "csupán" egy dilettáns, pénzéhes balek, és a példája annyit mutat meg, hogy lehet valaki minimális tudással, de maximálissal lojalitással ennyire magas pozicióban. Kósa tünete a betegségnek, de sem nem kiváltója, se nem maga a betegség.
Arra mindképpen jó, úgy Ő, mint TömjénZsóti "pitiáner" ügye, hogy ne a valódi problámákkal legyen elfogalva a nép.

Visceroid 2018.03.16. 18:05:10

@Punxsutawney Mormota: Azért 4,3 milliárd euró nekem annyira nem pitiáner.

felucca02 2018.03.16. 18:28:46

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:
Nem, dehogy pukkadt ki, azt te csak szeretnéd. Most fújják fel éppen, részben a fideszből.
De miért nem a lényegi részére reagálsz?
Hogy te, mint becsületes mélyelemző mélységesen elítéled az ilyen nagypofájú alakokat, mint kósa. Ezt várjuk tőled!

sumes67 2018.03.16. 18:36:37

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: jó ,akkor térjünk vissza az ország vejéhez. Pl.már a fél Balaton az övé- a másik fele pénztáros nem stróman lőrincé.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=https%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2018%2F03%2F16%2Fmeszaros_orban_tiborcz_keszthely_reuters%2F

Jakab.gipsz 2018.03.16. 18:40:22

Kósa ügy, csinált ügy, karakter gyilkossági kísérlet. Le xarni, kell. Lapozzunk.

Punxsutawney Mormota 2018.03.16. 18:48:03

@Visceroid: Maga az összeg nem, de itt ugye nem állami korrupcióról van szó, hanem egy magas szintű állami vezető határtalan ostobaságáról és kapzsiságáról. Természetesen egy fejlettebb kultúrában minimum az érintett lemondana azonnal, mindenféle magyarázkodás helyett pedig bocsánatot kérne... Mert ugye felmerül a kérdés, hogy aki ilyen ostobán kapzsi, az hogy bánik a rábízott a javakkal és értékekkel? De ugye nem vagyunk egy fejlett kultúrában.

Punxsutawney Mormota 2018.03.16. 18:49:10

Birca főszerkesztő magyar hangja Jakab.gipsz :D :D :D
Vagy csak ez jött le a pártközpontból?

ostvan1 2018.03.16. 19:29:03

@Jakab.gipsz: A közjegyzői iroda létezik, az okiratok hitelességét nem sikerült megtámadni. Szóval akkor hol kezdődik a "csinált ügy"?
Egy normális társadalomban az ilyen ember kap 5 percet, hogy eltűnjön. Ha nem teszi, a főnökének kell elzavarni. Ha az sem következik, akkor nyilvánvaló, hogy nem csak a dolgozó a hülye, hanem a főnök is, aki kinevezte. Ez ilyen egyszerű.

morph on deer 2018.03.16. 19:42:45

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:
”Ez már kipukkadt.”

Ó, hogyne!
Csak éppen nem ott, ahol gondoltad!’
:)

morph on deer 2018.03.16. 19:49:19

A Lajosnak tényleg csomagolni kéne.
Ha valóban ennyire katasztrofálisan sötét, akkor azért, - egy miniszter már csak ne legyen tán ilyen..!
Ha meg szimplán egy simlis geci, akkor azért!
Egy miniszter már csak ne legyen tán ilyen..!

Szóval: hol a Laja még mindig?

ember100 2018.03.16. 20:56:29

@morph on deer:
Helló !

Télleg mennie kellene .
Ezt még talán a ruszkiknál , törököknél ... sem tehette volna büntetlenül.
Észak-Koreában biztos a gojó , kötél mert ugye a fityesztrollok is mindig azt mantrázzák , máshol is van ilyen :)
Meg aztán itt a kinevezésének története , főnöke vajh ki lehet a hibás , felelős csak nem a Nemzet Vezetője ? :)
Dakota közmondás a fejétől büzlik a hal .

morpho 2018.03.16. 20:59:39

@maxval bircaman: "Ez már kipukkadt" Ha a fideszre gondoltál, akkor egyetértünk. Jegyzem meg, ideje volt!

2018.03.16. 23:09:53

@Jakab.gipsz:

Most az a mondás, hogy Kósa azért beszél hülyeségeket össze-vissza, mert egy nő vezette meg! :D
Trollként igazán tudhatnád mi a lecke.

2018.03.16. 23:11:39

Azért ez nem semmi:

"Elhangzott az a kérdés is az RTL Klub riportértől, hogy Kósa Lajos (aki jelenleg a sok százmilliárdos városfejlesztési programért felelős tárcanélküli miniszter) vajon alkalmas-e valaki óriási uniós forrás kezelésére, ha egy ilyen bűncselekményben meg lehet vezetni.
Erre Gulyás azt mondta, hogy mindannyian válhatunk bűncselekmény áldozatává.
Az újságíró jelezte, hogy nem ez volt a kérdése, de Gulyás erre annyit mondott: ez a válasza.

VáradiJános 2018.03.16. 23:23:25

@MikeBoy: milyen bűncselekmény áldozata lett a barom, te másik barom?

GYURIBÁCSI MENJEN HAZA !!! 2018.03.17. 01:05:10

Roviden osszefoglalva az ugyet:

KECSKEBASZO IMPORT NOVELES ERDEKEBEN ELKOVETETT KARAKTERGYILKOSAG !

Ennyi, nincs masrol szo.

frikazojd · http://kocs.ma 2018.03.17. 02:01:10

@GYURIBÁCSI MENJEN HAZA !!!: ilyen karaktergyilkossággal a fidesz is folyton próbálkozik. akkor azt is ignoráljuk, ugye?

anonymand 2018.03.17. 03:56:02

@VáradiJános:

Köszönöm jó tanácsodat!

Lehet, hogy nem tűnt föl, pedig ott van az arcom, nem úgy mint a tied, de én már kinőttem abból a korból, hogy megfogadhassam.
Korom végett már inkább én kell, hogy tanácsokkal lássak el másokat.
Azt találtad írni: "foglalkozz a fütyikéddel!" - és ezt nyilvánvalóan a legjobb szándékkal tetted.
Én most hasonló módon, a legjobb szándékkal javaslom néked, hogy foglalkozz
- a zemútnyócév demokráciarombolásával,
- az egészségügy állapotával,
- az oktatásban végbement rombolással,
- a gazságszolgáltatás tarthatatlan helyzetével,
- és nem utolsó sorban a mutyik tömkelegével (erről bővebben olvashatsz a Korrupcióinfó oldalain).
Ha ezek után még marad kis időd, akkor tehetnél valamit
- a gyűlöletkeltő kampányok ellen,
- az állami pénzből működtetett média hazudságai ellen.
Ebbéli tevékenységedhez kívánok erőt, egészséget!

mh1973 2018.03.17. 06:51:04

Emlékeim szerint lalika soha nem volt közgazdász, ahhoz túl primitív szegénykém, mondjuk fürtominak is vettek diplomát, de mindegy is. Tutira volt pénzmozgás és tutira nem vmi örökségről van szó.

Visceroid 2018.03.17. 07:53:39

@Punxsutawney Mormota: "de itt ugye nem állami korrupcióról van szó, hanem egy magas szintű állami vezető határtalan ostobaságáról és kapzsiságáról. "

Örülök neki, hogy ez a vélemény, és azt, hogy mindenki bekajálja ezt a csengeri nős sztorit. Akkor ez is bagatell ügy, higgyünk Kósának, lépjünk tovább. Ne is álljunk meg a következő 4,3 milliárd euróig! Csak a Fidesz!

nu pagagyí 2018.03.17. 09:19:48

Most már legalább tudjuk, hogy Mr. 20% az anyját használja strómanként.

Punxsutawney Mormota 2018.03.17. 10:03:08

@nu pagagyí: Viszotn kiderült, hogy bizonyos összeghatár felett komolyan diszkontálja a jutalékát! :D

Punxsutawney Mormota 2018.03.17. 10:36:29

@Visceroid: Ahogy már említettem korábban: Kósa ügye, meg Tömjénzsóti helikopteres vadászata semmi másra nem jó, mint elterelés. Megerősítette azt, hogy az állami vezetés:

- pénzéhes,
- korrupt,
- ostoba,
- inkompetens

marhákból áll. De őszintén, eddig ezt nem tudtuk?

Továbbra is úgy gondolom, hogy ez semmi más, mint Kósa idiotizmusa. A neten tényleg minden megtalálható, néhány euróért / dollárért adatbázisokban turkálhatsz... Viszonylag egyszerű lett volna leellenőrizni a mesés örökséget

Tavaly ősszel kaptam egy kínai cégtől megrendelést. Már az első pillantásra is furcsának tűnt, hogy úgy rendelnek meg tőlem cuccot, 240 ezer euróért, hogy nem kértek termékmintát stb. Ezenkívül volt még egy-két furcsaság a levélben, amire egy udvarias válaszlevélben rákérdeztem. Erre hirtelen megemelték a megrendelés értékét majd félmillió euróra.

Ez volt az a pillanat, amikor meggugliztam az esetet, és kiderült, hogy már hosszú évek óta megy azonos sémával a "kínai csalás".

Kósának nagyjából ennyi erőfeszítésébe került volna kideríteni, hogy mennyire valós az örökség. De hát az éhség nagy úr! :D

HUNGARIAN FIRST !!! 2018.03.17. 11:50:43

@anonymand: "a zemútnyócév demokráciarombolásával,
- az egészségügy állapotával,
- az oktatásban végbement rombolással,
- a gazságszolgáltatás tarthatatlan helyzetével,"

Nagyon jol tudja mindenki, te is, hogy ezek a demagog hazugsagok, egyetlen celt szolgalnak, hogy iszlamizalhasak az orszagunkat. Az ellenzeknek NINCS mas celja, csak az iszlam, es hogy maradektalanul kiszolgaljak az arab gazdaikat. Mert egyebbkent az orszag minden szempontbol NAGYSAGRENDILEG jobb helyzetben van, mint a 2010-es rendszervaltas elott.

Visceroid 2018.03.17. 13:53:36

@HUNGARIAN FIRST !!!: "Továbbra is úgy gondolom, hogy ez semmi más, mint Kósa idiotizmusa."

Legyen igazad. Mondjuk nekem kicsit hihetetlen az a sztori, hogy "Jónapot kívánok, Csengeri Kissné Brókermarcsika vagyok, a főpolgármester főtisztelendő úrhoz jöttem volna, mert lenne egy tízcsilliárdos befektetésem, ami a nagybácsikám hagyott rám, aki kint ragadt a világűrben". Persze.

"Ez volt az a pillanat, amikor meggugliztam az esetet"

Namost Kósának ilyenekkel nem kell szenvednie! Neki vannak erre emberei! Ne mondja már nekem senki, hogy egyik sem szólt neki, hogy "hé főnök, ez ilyen meg olyan". Az egész ügy hihetetlen, hiteltelen, és mégis mindenki elhiszi.

anonymand 2018.03.17. 17:21:30

@HUNGARIAN FIRST !!!:

Más véleménnyel vagy a dolgokról, és ezzel nincs is semmi bajom.
Miért ne lehetne?
De ölég sok sületlenséget összehordtál nehány idevetett mondatodban.

"Nagyon jol tudja mindenki"... - sajnálatos, hogy saját véleményedet leírva úgy általánosítasz, hogy az még a megszokottat is meghaladja.

..."ezek a demagog hazugsagok"... - ez a te véleményed.
Nem ártana utánanézned, hogy mi a nagy többség véleménye az

- az egészségügy állapotáról,
- az oktatásban végbement rombolásról,
- a gazságszolgáltatás tarthatatlan helyzetéről,
- a demokrácia rombolásáról (fékek, ellensúlyok hiányáról).

..."egyetlen celt szolgalnak, hogy iszlamizalhasak az orszagunkat." - ekkora baromságot nem sokan mernek leírni.
Gratulálok bátorságodhoz!

"Az ellenzeknek NINCS mas celja, csak az iszlam, es hogy maradektalanul kiszolgaljak az arab gazdaikat." - ha valaki hülye, akkor nagyon hülye.

"Mert egyebbkent az orszag minden szempontbol NAGYSAGRENDILEG jobb helyzetben van, mint a 2010-es rendszervaltas elott." - mondod te, ez a véleményed.
Még az is elképzelhető, hogy nincs igazad.

HUNGARIAN FIRST !!! 2018.03.17. 17:47:48

@anonymand: ""Nagyon jol tudja mindenki"... - sajnálatos, hogy saját véleményedet leírva úgy általánosítasz, hogy az még a megszokottat is meghaladja."

Azert mondom, mert pontosan tudom, hogy mindenki tudja, LATJA a valodi valosagot, TE IS LATOD, csak ERZELMI ALAPON tagadjak az emberek. Mert nem birjak elviselni, hogy nem nekik lett igazuk, hogy nem az O csapatuk gyozott. Az emberek nagyreszenek az erzelmeik, hogy ok allnak a jo oldalon, FONTOSABB mint a racionalitas. Ez a sertett toporzekolo, durcas kisgyerek erzelmi allapota.
A liberalis idokben szemkiloves volt, meg allamcsod.(EZ TAGADHATATLAN)
Most meg kimegyek az utcara, nyugalom, beke, biztonsag meg eros gazdasag van.
Minden teren fenyevekkel jobb az orszag helyzete, mint a szemkilovok idejeben.

anonymand 2018.03.18. 06:56:37

@HUNGARIAN FIRST !!!:

"Az emberek nagyreszenek az erzelmeik, hogy ok allnak a jo oldalon, FONTOSABB mint a racionalitas." - mondom én, hogy sületlenségeket beszélsz.
Vedd észre, hogy önellentmondásba keveredtél ezzel a mondatoddal.
Így kezdted: "Azert mondom, mert pontosan tudom, hogy mindenki tudja"... - ""Az emberek nagyreszenek az erzelmeik, hogy ok allnak a jo oldalon, FONTOSABB mint a racionalitas." - és ez a "konzekvenciád".
Tetszik!

"A liberalis idokben szemkiloves volt, meg allamcsod.(EZ TAGADHATATLAN)" - tetézed az eddieket.
A 2006-os "békés véleménnyilvánítás" okán jogos volt a gumilövedék használata.
Törvényileg (ha jól tudom 2011-ben tiltották be).
Hogy a szerencsétlen eset hogyan is következett be, számomra tisztázatlan.
Az államcsődről annyit, hogy hazánkban 7, azaz hét alkalommal volt ezidáig államcsőd, a 2008-as világválság végett (és persze más hibák okán) azonban nem volt államcsőd!
Csak csődközeli helyzet.
Cizelláld még a véleményed!

Visceroid 2018.03.18. 13:26:02

"Minden teren fenyevekkel jobb az orszag helyzete, mint a szemkilovok idejeben. "

Amíg az unió fizeti...:)

HUNGARIAN FIRST !!! 2018.03.18. 15:07:33

@anonymand:
Nincs itt semmi ellentmondas. Azt irtam, hogy az emberek az erzelmeik miatt tagadjak a valosagot, pedig ok is latjak az igazi valosagot. Csak nem tudjak elviselni, hogy nem nekik lett igazuk, hogy nem ok iranyithatnak, es ezt ugy oldjak fel, hogy legalabb szoban lehazudjak a valosagot . Hazudnak a kulvilagnak, esetleg akar meg magukat is megprobaljak meggyozni, hogy nem az az igazsag amit latnak tapasztalnak. Mert az sohasem mondhatjak ki, hogy igen tevedtunk, netan szandekosan hazudoztunk. Nyilvan ilyen beismeres senkitol sem varhato el, mert az egyenlo lenne a megsemmisulessel, ezert kenyszeruen folytatjak, a valosag tagadasat.

Az ellenzek allitasa szerint az orszagban mar 8 eve katasztrofa, osszeomlas, retteges, diktatura, felelem van, minden masodpercben, minden negyzetmeteren. Es hogy egy lepesre vagyunk a gazkamraktol, meg dunabalovetesektol. Ezt allitjak, ezt sulykoljak mar 8 eve.
Ehhez kepest ha kimegy az ember az utcara egy pillanatra sem tapasztal semmit a 8 eve fennallo allitolagos diktaturabol, katasztrofabol, rettegesbol. Itt allitolag 8 eve megszunt a sajtoszabadsag, megis azt tapasztalja az ember, hogy napi tobb tucat ellenzeki mediaban szelsosegesen aggresziv modon becsmerelik, tamadjak az allitolagos "kegyetlen diktatort". Nincs olyan nap, hogy Orban Viktort es teljes csaladjat, es minden letezo ismerosuket, ne fenyegetnek meg halalosan ezekbol az allitolag 8 eve betiltott, elnyomott ellenzeki mediumokbol.
Es ezt az ORDITO ellentmondast csak erzelem motivalta hazudozassal lehet es tudjatok feloldani.

HUNGARIAN FIRST !!! 2018.03.18. 15:21:09

@anonymand: "A 2006-os "békés véleménnyilvánítás" okán jogos volt a gumilövedék használata. "

Ez masik, amit esznelkul tagadni kell, mert kognitivdisszonanciat okozna, ha ki kene mondani, hogy IGEN A LIBERALISOK BELELOTEK A BEKES TOMEGBE.
Mindenki tudja, mindenki latta, hogy korbezartak az embereket a rendorok, hogy ne tudjanak menekulni, es utanna indult a lovasroham, minden iranybol lotek es konnygranatoztak a tomeget. Ez elorre kitervelt TERRORTAMADAS volt.

De nyilvan ezt nem lehet bevallani, mert akkor megsemmisulne a liberalis tabor.

anonymand 2018.03.18. 17:24:13

@HUNGARIAN FIRST !!!:

Nem kívánok parttalan vitát folytatni.
Te úgy véled, hogy igazad van, én pedig úgy, hogy a magaméról vagyok meggyőződve.
Egy dolgot azért nem hagyok szó nélkül.

"IGEN A LIBERALISOK BELELOTEK A BEKES TOMEGBE.
Mindenki tudja, mindenki latta, hogy korbezartak az embereket a rendorok, hogy ne tudjanak menekulni, es utanna indult a lovasroham, minden iranybol lotek es konnygranatoztak a tomeget." - az általad rajzolt, és igaznak vélt kép hamis, és nem is akármennyire.
Én a televízióban láttam (követtem) az eseményeket, a feleségem őnagyságának pedig személyes tapasztalata volt (a 301-es parcellából jött haza délután).
Igyekszem finoman fogalmazni, tévedsz.

Szeretném, ha nem kőne válaszodat elolvasnom, mert véleményedet már ismerem.
Megértésedet köszönöm!

HUNGARIAN FIRST !!! 2018.03.18. 17:48:03

@anonymand: Persze neked is van egy velemenyed meg nekem is, a kulonbseg annyi, hogy az enyem megegyezik a valosaggal.

Te meg tagadod a valosagot, hogy elkeruld a kognitiv disszonanciat, amit a szemkiloveto allatok tamogatasa okozna.
süti beállítások módosítása