B1 blogcsalád



Bármit hazudik a Fidesz, már negyedmillió migránst befogadtunk - és ez csak a kezdet

2018. március 06. - ashwood

228937_orban_viktor.jpgMa Magyarországon – amelynek ugye a leginkább migráció-ellenes kormánya van a világon – negyedmillió migráns dolgozik legálisan, állami engedéllyel. És ezek nem befogadott menekültek, hanem tisztán gazdasági migránsok, akik egy jobb élet reményében jöttek ide.

A kormányzat egybites, leginkább a mohák és zuzmók értelmi szintjén lévő állampolgárokhoz címzett üzeneteivel ellentétben a migráns migráció fogalmak meglehetősen összetettek. Ezért szembesülhetünk egyre gyakrabban azzal, hogy az elemi gyűlöletre építő és azt gátlástalanul hergelő kabinet, saját kommunikációjával ellentétben, tud normálisan viselkedni. Ma Magyarországon ez a fajta normalitás viszont – saját kommunikációja miatt – rombolja a kormány megítélését.

Érdemes a fogalmaknál kezdeni: migráns az, aki elhagyja legszűkebben értelmezett szülőföldjét. Ennyi. Ennél nem bonyolultabb. Ha az "elhagyás" mértékét, irányát nézzük, akkor beszélhetünk belső és külső migrációról. A belső esetében a migráns nem lépi át saját országa határát, azon belül mozog. Értelemszerűen a külső migráció esetében határátlépés történik.

A migrációt, vagy annak alanyát, a migránst kategorizálhatjuk motivációja szerint is. Aki azért hagyja el szűkebb vagy tágabb pátriáját, mert az életét kell mentenie – itt újabb alcsoportok jöhetnek: vallása, bőrszíne, identitásának egy vonatkozásai miatt, vagy egyszerűen azért, mert háború dúl az országában –, azt nevezzük menekültnek. Rájuk számtalan nemzetközi egyezmény vonatkozik – amennyiben megfelelnek a nemzetközi és a magyar jog által támasztott követelményeknek, az állam – ha kelletlenül is –, de befogadja őket. Belőlük került ki az a lassan 1500 fő, akiket az elmúlt másfél évben a magyar állam befogadott. Ők ugyanis menekültek, és ezt bizonyítani is tudták.

Azokat, akik egy jobb élet reményében indulnak el, nevezhetjük akár – a kormányzati terminológiát használva – gazdasági migránsnak. Őket ugyanis saját vagy családjuk gazdasági helyzetének jobbítása motiválja. Rájuk nemzetközi jogszabályok nem, csupán helyi törvények vonatkoznak, ezek pedig eléggé eltérőek. Azonban van lehetőség arra, hogy egy migráns Magyarországon dolgozzon legálisan. Teszik is, több százezren.

Talán észre vehette a kedves olvasó - aki alant majd troll kommentelővé változik –, hogy szándékosan nem beszéltünk távolságokról. Ugyanis a fogalom szempontjából lényegtelen. Így migráns a határon túlról érkezett magyar épp úgy, ahogy a határokon túlra indult magyar is az. Nem számít, hogy az EU-n belülről jött vagy oda tart, esetleg messzebbről érkezik vagy távozik. Mindössze más jogszabályokat kell az esetében alkalmazni, de épp úgy migráns.

A migráns, a migráció a valóságban nem szitokszó, hanem egy folyamat leírása, az ember egy aspektusát leíró fogalom. Aki migráns, az emellett még ezernyi más is: apa vagy anya, gyermek, testvér, focidrukker, fagyibolond, divatkövető vagy a technika megszállottja. Bármi. És igen, néha szociopata, bűnöző, társadalmi együttélésre alkalmatlan. Épp úgy, ahogy azok, akiknek nincs "migráns" oldaluk.

Aki egyetlen jelzőt akar ragasztani a migráns szóra – ami a fogalom fundamentumát tekintve önmagában is egy jelző –, az semmiben nem különbözik a náciktól, kommunistáktól, antiszemitáktól, rasszistáktól. Az, aki fogalmi keretek közé szorítva, egyetlen jellemző alapján létrehoz egy csoportot emberek sokaságából, majd egyetlen – zömmel negatív – jelzővel látja el azokat, az az elmúlt száz év legpusztítóbb diktatúráit igyekszik visszalopni az életünkbe.

De vissza a migrációhoz. Kurt Vonnegut, az Ötös számú vágóhíd című regényének előszavában leírja: a kéziratot megmutatta egyik barátjának. Az illető, miután elolvasta a háborúellenes regényt, annyit kérdezett: ír-e lavinaellenes regényt is Vonnegut. Jelezve: a háború épp úgy része az emberi természetnek, ahogy a lavina a hegyvidékekének.

A migráció is épp ilyen: az emberi természet velejárója, épp, ahogy a világban a szél vagy a vízfolyás. Utóbbiakkal kapcsolatban nincs egyetlen, általános, érzelmi állapotot leíró jelző. Mert bár szívből tudjuk gyűlölni a hurrikánt, amikor városokat rombol le, de épp úgy tudjuk szeretni az enyhet adó szellőt, vagy a vitorlánkat dagasztó szelet. Igába hajtjuk a szélenergiát és örvendezünk vala. Hasonlókat tudnánk írni a vízről is, de felesleges – könnyen belátható, hogy zömmel rajtunk, saját hozzáállásunkon múlik, mit hozunk ki a természet ilyen vagy olyan megnyilvánulásaiból. Ha felkészültek vagyunk, könnyen profitálhatunk abból, ami készületlenül akár a vesztünket is okozhatja.

Orbán Viktor világosan értésére adta mindenkinek: nem hajlandó foglalkozni a migráció jelenségével. Mintha azt gondolná: képes kivonni Magyarországot a természet rendjéből. Legutóbb épp kedden, az iparkamarában jelentette be: "Nem szabad beengedni Magyarországra egyetlen migránst sem." Hát, tisztelettel jelentem, ezzel némiképp el tetszett késni. Jelenleg 250 ezer, nem EU-s országból érkező munkavállaló, úgynevezett gazdasági migráns él és dolgozik Magyarországon.

Érdemes lenne észben tartani:

– Magyarország súlyos munkaerőhiánnyal kűzd, amely visszafogja a versenyképesség javulását és a gazdaság fejlődését,

– a szakképzett magyar, illetve a határokon túl élő, de magyar ajkú munkaerő számára sokkal kívánatosabb a gazdasági migráció, az ezt kihasználó nyugati államok bérszínvonalával Magyarország képtelen versenyezni,

– ha nem veszünk részt a nemzetközi migrációs folyamat irányításában/szervezésében, akkor csak a vesztesei lehetünk, mivel:

- a szakképzett munkaerő távozik az országból

- helyére pedig nem érkezik hasonló.

A megoldás nem különösebben új, és eredetinek sem mondhatnánk. A jelenséggel Magyarország folyamatosan találkozik, ám, mint annak kárvallottja. Ezért nevezzük, kellő pejoratív éllel agyelszívásnak. Ez valójában a magasan képzett munkaerő gazdasági migrációba csábítása. Ebben leginkább az Egyesült Államok járt és jár ma is az élen. Az amerikai egyetemek és kutató intézetek a világ minden tájáról folyamatosan gyűjtik be a legjobb koponyákat, letelepedést, munkahelyet, megélhetést és állampolgárságot biztostíva számukra. Mivel központilag támogatott és szervezett folyamatról beszélünk, a migráció nem tömeges és sokszorosan szűrt, vagyis csak azok az emberek nyernek bebocsátást akikre az államnak szüksége van.

Könnyen elképzelhető, hogy ez ridegen, már már embertelenül hallatszik. Azonban pontosan ez a migráció koordinálása. Nem bezárkózni kellene, hanem meghatározni: kire, kikre van szükséges Magyarországnak, majd őket – még jóval a határ előtt, ideális esetben még a migrációjuk megkezdése előtt – kiválasztani és befogadni. Ezzel enyhíthető a migrációs nyomás a válságövezetekben, valamint megszüntetné a migránsok kiszolgáltatottságát az embercsempészeknek.

Igen, egy országnak szuverén joga megmondani, ki élhet a határain belül és ki nem. De azt, hogy a határok hermetikusan lezárhatók, utoljára a kommunisták gondolták. Az pedig, hogy ezt kommunikálom, fröcsögöm minden nap, majd egészen mást cselekszem, ócska, hazug ripacsok sajátja.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr1613719862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Katalin Kovancsics 2018.03.06. 16:33:07

Mennyi ebből a Rogán kötvénnyel behozott bűnöző ?

János Elek 2018.03.06. 18:31:07

Ez az idióta Orbán ,ennyit nem tud,nem akar, felfogni ! Pedig nem bonyolult !

rallus 2018.03.06. 18:38:39

Az egybites, leginkább a mohák és zuzmók értelmi szintjén lévő állampolgárok és cikkírók nem képesek különbséget tenni a határhoz szabályosan, iratokkal, vagy az azonosítást segítő együttműködéssel belépők és az illegálisan, még az ujjlenyomat vételt is megtagadva ránk rontók között.

Toportyán Zsóti 2018.03.06. 19:07:44

@rallus: Mehetel buksisimogatásra putingazdához.

Toportyán Zsóti 2018.03.06. 19:23:23

Hódmezőn kiderült a magyaroknak többsége nem vevő ennek a számára huszadrangú problémának túlspilázására,náci sorosozásra,az arcába tolt retardált papagálykommandóra,nagyképű tolvaj urizáló "közszolgákra",g csuti csüngőhasú maffiacsaládfőre...Ezt a kampányt nagyon elszarta a g narancstolvaj "agytröszt".Ma már nincs értelmesnek látszó egyed ezek között,azok évekkel ezelőtt el lettek zavarva.Legutóbbi választáson 1 milka szavazattal kevesebb volt kétharmad csak képviselők számában volt ideig óráig...

morpho 2018.03.06. 19:34:18

@rallus: Szép volt! Azt csipázom benned a legjobban, hogy változatosan írsz! Minden nap új témák, új stílus, új kalandok szárnyán szállsz!

rallus 2018.03.06. 19:41:14

@morpho: Nekem könnyű... Hobbi...

taga20 2018.03.06. 19:48:24

@rallus: demencia ez nálad, nem hobbi.

rallus 2018.03.06. 19:52:22

@taga20: Megjött taga, a Párt Ökle!

taga20 2018.03.06. 19:54:45

@rallus: itt bassza a rezet egész nap a fityesznyugger rallus, a fityesz hülyéje!

ankica 2018.03.06. 20:01:31

@Katalin Kovancsics: Jó kérdés, de azért lehet végig gondolni mennyi lehet belőlük tónika zsebében.

api99 2018.03.06. 20:09:16

undorító ez a cikk
Nem ért semmit abból, hogy mi nem tetszik ebben az országban sokaknak.
*Nem baj, ha jönnek a külhoni magyarok
*Nem baj, ha jönnek Ukrajnából a bajba jutottak
*Nem baj, ha jönnek az EU-ból, tulajdonképpen bárhonnan
NEM ÉRTITEK
A baj az, amikor olyan távoli kultúrájúak, idegen népek érkeznek, pláne tömegével, akikről már számtalanszor bebizonyosodott /tőlünk nyugatabbra/, hogy nem képesek igazodni a többséghez, sőt ellenségesek azzal. Asszimilációról már ne is beszéljünk.
Szóval azért undorító a cikk, mert csúsztat, ezáltal hazudik, szándékosan félrevezet.
.
És ne kezdjétek orbánnal, hogy az nem ezt mondja, mert egyébként kapja be az is. Merthogy ezt kellett volna mondani egyetlen egyszer (esetleg néha szelíden elmagyarázni, ha valaki nem érti) és aztán eszerint cselekedni a barom gyűlöletkampánya helyett.

rallus 2018.03.06. 20:09:59

@taga20: Majd mire te is annyit dolgozol, mint én, a nyugger, lapáton visznek ki ugatni....

taga20 2018.03.06. 20:13:45

@rallus: ha ekkora agyhalott leszek, mint te, akkor vigyenek.

te egyébként a honfoglalás2000 egyesület egyik barma vagy?

rallus 2018.03.06. 20:13:53

@api99: Majd ha EZEKNEK 12653-szor elmagyarázod szelíden, akkor rádöbbensz, hogy nem megy...
Az okosabbjának munka a félreértés, a többi meg....

morpho 2018.03.06. 20:35:18

@api99: "A baj az, amikor olyan távoli kultúrájúak, idegen népek érkeznek, pláne tömegével" Mikor? Kik? Hová?

sinus67 2018.03.06. 20:52:31

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:
Ja! Mert mi csak tiszta árja magyar migránsokat fogadunk be melózni!
Valamint, aki nem iszlamista, de bűnöző, maffiózó az jöhet!
Nem ám holmi iszlamisták! Lófaszt! Azok nem emberek!

Baszod Birca! Ez a migráns kampány tényleg lerombolta a szürkeállományt!

kunzoo 2018.03.06. 20:55:05

@morpho:
A digókhoz az elmúlt négy évben 600 ezer érkezett. Sírtak is eleget hogy osszák szét őket.
A digók kezdik ellenőrizni a tengeri határt ezért most a spanyolok felé kerülnek. A határt először szárazföldön a görögök zárták le, azután jöttünk mi. Ezért is vicces a görög EU biztos nyafogása felénk mert mi a görög kerítést másoltuk le.

Már megint következetlen a blog hisz korábban azt mondta hogy nincs ilyen probléma, hisz nem jön hozzánk senki. Erre ma azt bizonygatja hogy ha nem engedjük be őket akkor nem lesz szakképzett munkaerő utánpótlás. Most akkor melyik?

A német statisztikák szerint a bevándorlás nem oldja meg a munkaerőhiányt, a munkanélküliség a befogadottak körében a legmagasabb. Eközben tömegével vannak betöltetlen munkahelyek.

morpho 2018.03.06. 21:06:14

@kunzoo: "nincs ilyen probléma, hisz nem jön hozzánk senki" Miért, jön? Hol? Hova? Kik?

Más országokat pont leszarom. Te se aggódj olyan nagyon az olaszok, meg a spanyolok miatt. Én azt kérdeztem, hogy Magyarországra ki, mikor, hová jön? A plakátokon milliókról írogatnak. Hol vannak ezek a milliók?

kunzoo 2018.03.06. 21:22:07

@morpho:
Azok a számok az egész EU-ra vonatkoznak hisz Soros az első ilyen megnyilatkozásában évi egymillióról írt és ezt az EU-ra vonatkoztatta. Ezt változtatta meg később de hát már leírta. Azt meg a B1 blog hétről hétre szemlézi hogy sokan Nyugaton azt szeretnék hogy vállaljunk át tőlük a migrijeik egy részét. Schulz (mielőtt egy senki lett) már a felső korlát eltörléséről, automatizált szétosztásról vízionált.

Úgyhogy hiába nem akarjuk mi sem, sőt maguk a migrik sem sokan szeretnék őket itt látni. Pont itt írták le hogy Macron azzal vádol minket hogy az olaszoknál azért nem Renzi nyert mert mi meg a lengyelek nem vettük át az olaszoktól a menekülteket. Itt van a blogon leírva egy cikkel odébb!

neko1967 2018.03.06. 21:24:18

Nem az a kérdés, hogy bevándorló ország leszünk-e, hanem hogy kivándorló ország maradunk-e!
Persze ha nyer a fidess, majd a teljes határon kerítés lesz, akkor majd marad nekünk a disszidálás......

kunzoo 2018.03.06. 21:25:42

@morpho: Az olaszoknál négy év-600 ezer. És jöttek még be máshol is. tehát hat hét évente simán összejön az az egymillió. Az olaszoknál a déli régiókban a fiatalok negyede munkanélküli. Északon kicsit jobb a helyzet. Tehát akkor milyen munkaerőhiányt is old meg a bevándorlás?

kunzoo 2018.03.06. 21:29:08

@neko1967:
Ez egy nagy probléma de azt hozzá kell tenni hogy ez az egész keleti régióra igaz. Nemrég volt itt az indexen egy észt vagy lett csaj bejegyzése hogy az ő országában a 2,5 milliós népességből kétmillió maradt a többi lelépett nyugatra. Nesze neked balti példa.

Lengyelország, Románia sokkal inkább érintett ebben.

morpho 2018.03.06. 22:25:59

@kunzoo: Te mit hantázol összevissza. Itt van előttem a fidesz szórólapja: "Évente egymillió bevándorló betelepítése" Védjük meg Magyarországot!

Tehát ez Magyarországra vonatkozik. Te már lassan a világ összes országát és összes nem magyar politikusát felsorolod, de nem válaszolsz a kérdésemre. Azért megpróbálom még egyszer.

Magyarországra idegen kultúrájú menekültek milliói érkeznek? Mikor? Kik? Hová?

Ha most sem válaszolsz erre a három kurva egyszerű kérdésre, akkor betegesen hazudozó narancsprpagandistának tekintelek és kiröhöglek. Ez van pubi!

sinus67 2018.03.06. 22:58:44

@rallus:
Na azért látom finomodott az elvárás!
Tavaly még mindenki menjen a picsába, aki biztonságos országon keresztül jön és nálunk kér menedékjogot!
Most már csak illedelmesen kopogni kell, oszt jónapot!
Azért a központban beszéljétek meg ezt, mert Birca-nak az a baja, hogy iszlamisták! Hát azok meg ne kopogjanak itten illedelmesen!
Menjenek a picsába!
Ejnye-bejnye!

sinus67 2018.03.06. 23:18:46

Most láttam a reklámot! Mit nem mondok! Kormány üzenetet, na!
Eszerint a magyarok nem akarják, amit az ENSZ akar. Pont!
Most már, a magyarok megtudták, hogy mit nem akarnak!
És? Hogyan tovább?
Menjünk lábat mosni? Esetleg írjuk fel a családi almanachba?
Most akkor döntse már el a kurmány, hogy mi a retket akarunk ez ügyben csinálni? Mi! Magyarok!
Mert azt már tudjuk, hogy nem akarunk bevándorló ország lenni!
(Ez is mekkora hülyeség! Egy ország, aki bevándorol!)
Demostakkor... Ki a tököm ellen harcoljunk?
A migránsokat már legyőztük! Sorost is kétvállra fektettük! Most az ENSZ is kap egy sallert, meg egy kokit!
Utána?
Utána jöhetnek a korrupt politikusok elleni plakátok és nemzeti konzultáció?
Utána előzetes letartóztatásba helyezi végre Polt Petya az ELIOS-ügy és a négyes metró megalapozottan gyanúsítható résztvevőit?
Utána kapunk végre normálisan, az emberek (betegek) érdekében működő egészségügyet?
Utána lesittelik végre azemútnyócév szekrényből kihulló csontvázainak elkövetőit a választások előtti vezetőszáron való médiahecc helyett?
Utána lesz olyan a legalacsonyabb nyugdíj, amiből meglehet élni ember módjára?
Utána a nyugdíjszámlám meglesz végre, amin a lenyúlt manyup pénzem összege szerepel?
Utána lesz végre politikamentes és színvonalas oktatás?
Utána felszedünk végre mindenkit az út széléről?
Utána, de csak is az után, hogy az ENSZ-t is seggberúgtuk, békébe hagyna már a fidesz az ellenségekkel és tenné végre a dolgát?

sinus67 2018.03.06. 23:34:51

@sinus67:
Ja?! És ne költsön milliárdokat arra, hogy nekem milyen fasza lett az életem, mert a kurmány mindent jól csinál!
Nekem elég, ha érzem, tapasztalom!

morpho 2018.03.06. 23:39:04

@sinus67: Hát szerintem még a Nemzetközi Űrállomás ellen le lehetne nyomni egy szabadságharcot, majd azután jöhet a többi. Már látom a plakátokat! Elég volt az ISS fürkésző tekintetéből! Csak a fidesz védheti meg Magyarországot!

sinus67 2018.03.06. 23:48:34

@morpho:
Na várjál még, mert az enyhe télért majd a Nap lesz a felelős, aztán azt is lenyomjuk!
Jól kiplakátolják, megkérdezik a népet aztán...
Aztán az ISS-t elindítják a Nap felé
:))))

morpho 2018.03.07. 00:04:22

@sinus67: Az ISS meg az ISIS az majdnem ugyanaz. Sok hülye úgyse tudja mi a különbség.

Pyrrhus 2018.03.07. 03:49:52

@rallus:
Ugye az ilyenekre gondoltál?

Arab befektető vette meg az Orbán-házzal szemközti villát. Ghaith Pharaonról azt beszélik, hogy terroristák pénzét kezelte, most mégis a Cinege utcában vett villát a cége.

megamedve 2018.03.07. 05:48:31

@api99: ha megnézzük, és letisztítjuk a szartól a mondanivalódat, akkor van némi igazad. Erre a megoldás az lenne, hogy törvényben mondjuk ki, aki itt akar élni, az köteles asszimilálódni, nyelvet, szakmát tanulni, és tudni, nem bűnözni, stb.
Ha nem megy, kiutasítani.
Aki meg menekült, és nem akar, vagy nem tud beilleszkedni, azt szigorúan elszigetelnèm a társadalomtól.
Ez csak egy rövid gondolatsor volt, nem kell egyből belekötni a részletekbe.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.07. 06:08:20

@sinus67:

Jöhet az, aki be tud illeszkedni és nem okoz gondot. Hol itt a probléma?

Barbara Angeli 2018.03.07. 06:49:17

Azt màr làtom, hogy inkàbb a ti taníttatásotokra kéne fordítani azt a pénzt.. ezek az emberek nem gazdasági migránsok, hanem menekültek! Némelyikük beszél talàn angolul, szakmájuk nincsen. Az a problèma, hogy amíg egy állatot be lehet idomítani, ők maradnak ösztön lények (minden téren) Azt gondoljátok, hogy ők itt dolgozni fognak?! Nem hogy magyarul nem fognak megtanulni, foggalmuk sincs róla mi az a munka! Ne keverjük már össze őket egy európai gazdasági migránssal, aki legalább dolgozni képes nálunk! Németországban 5%-ukat tudták kitaníttatni és lesz belőlük dolgozó ember. A maradék 95% marad a nyakukon! Ez kell nektek?! Meg amikor a német nyelvtanárt megfenyegeti a menekült, akinek minden nap órára kell járnia és finanszírozza az àllam, hogy elvágja a torkát, megteheti, mert ő csak egy nő?! Ez kell nektek?! Hát akkor kívánom hogy meg is kapjátok ti baloldali okostojások! Azután majd nem lesz kórház felújítás, oktatás reformàlás, nyugdíjemelés, családtàmogatás, mert ezeket fogjátok pénzelni! Etetni, ruháztatni, lakhatást adni dolgozni képtelen embereknek! Fel kéne fogni,hogy kiket akarnak hozzánk betelepíteni, nem csak a nagyvilágba beszélni!
És a kérdezőnek kit, mikor, hol?: már két és fél éve, hogy kiszorítottuk őket, a kerítésnek köszönhetően. Ha akarsz velük találkozni kelj útra, mert nagyon jó,hogy nálunk nem talàlod őket. Nyugodtan indulj nyugatra, ott találsz minden utca sarkon, aztán gondolkodj el kell-e neked egy helyzet, ami Svédországban van ,hogy egész lakónegyedeket foglaltak el ès nem képesek tőlük visszafoglalni, be sem mernek menni közéjük! Tájékozódni kéne mi folyik a világban emberek!!

sinus67 2018.03.07. 08:12:25

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:
Én nem problémázok ezen!
Azon viszont igen, hogy a ti vezéretek csinál belőle kampányt 3 éve, milliárdokból.

rallus 2018.03.07. 08:30:18

@Pyrrhus: Ha te tudnád, hogy Sorosról mit beszélnek, sírnál....

sinus67 2018.03.07. 08:44:33

@Barbara Angeli:
Zavar van az erőben? Nem jutott neked a sorvezetőből.
A nemzeti konklúzió, akarom mondani konzultáció alapján, dicső nemzetvédő kormányunk apraja nagyja, valamint a kommentelők kormánypárti része azt veti a mi "lipsi" szemünkre, hogy ők nem a valódi menekültekre értették ezt az egész kampányosdit!
Mostakkormivan? Beszéljétek már meg!
Egyébként akkor a migráns dologban ingyen tanfolyamot tartok neked!
Emigráns, (manapság rövidebb változata használatos a közbeszédben: migráns) aki elhagyja a hazáját. Ennek több oka lehet. A hazájat jobb élet reményében elhagyó a gazdasági bevándorló, külföldi munkavállaló.
Aki azért hagyja el hazáját, mert az élete veszélyben van, esetleg üldözik vallása, származása, stb. miatt az a menekült!
Mindegyik esetben nemzetközi és sját jogi normák szabályozzák a velük kapcsolatos teendőket. Ehhez nem kell milliárdokért hülyíteni az embereket! Nem kell ellenségeket kreálni! Egyszerűen alkalmazni kell a hatályos jogszabályokat.
Ilyen pl.:
2007. évi LXXX. törvény
a menedékjogról
2007. évi I. törvény a szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező személyek beutazásáról és tartózkodásáról,
2007. évi II. törvény a harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról
Ezeken kívül a Genfi konvenció idevonatkozó részét és a Dublini egyezmény passzusait kell figyelembe venni.
Embercsempészettel foglalkozókkal szemben pedig a hatályos Btk. szerint kell eljárni, nem Stop Soros törvényt és újabb milliárdokért plakátokat alkotni!
Hozzátéve még, hogy mi "lipsik" sem akarjuk, hogy hazánkat elárasszák a harmadik országból érkezők! Pusztán az ellen (is) emelünk szót, hogy a kormány ne mossa az emberek agyát hülyeségekkel, hanem tegye a dolgát!
Ingyenes tanfolyam vége!
Fakultációként ott az internet! További jó tanulást!

rallus 2018.03.07. 09:30:28

@sinus67: Amúgy mindet üldözték, túlnyomó részt 18 év alattiak és amelyikük esetleg elfelejtette, az Open Knowledge Foundation Deutschland (OKFD), vagyis a Nyílt Tudás Németországi Alapítványa által kezükbe adott papírból felfrissítheti a tudását, hogy őt hátrányos megkülönböztetés ért a bőrszínem miatt
hátrányos megkülönböztetés ért az anyanyelvem miatt
hátrányos megkülönböztetés ért a vallásom miatt
hátrányos megkülönböztetés ért egy bizonyos társadalmi csoporthoz való tartozásom miatt
hátrányos megkülönböztetés ért a származási országom, állampolgárságom miatt

Barbara Angeli 2018.03.07. 09:32:18

@sinus67:
Megtarthatod az ingyen tanfolyamodat. Azt már làtom írni, olvasni tudsz, csaképp arról nincs fogalmad mi folyik a nagyvilágban.. javaslom olvasd el mèg párszor a vélemènyem, ami mindazoknak is szól, akik előtte kommenteltek. Elég szar ügy,hogy ti azon vagytok fennakadva hogy is nevezzètek ezt az ember csoportot akik keletről érkeznek háborús övezetből, amikor a lényegükön nem változtat. Ezeket az embereket nem akarja beengedni a kormány és nem is szabad. Mert itt nem 50 emberről beszélünk, hanem több tízezerről. És igen, a "lipsik" akiket majd megválasztanak és nyernek, azok be fogjàk őket engedni. És őket nem érdeklik a törvények, sem azok amiket felsoroltál, sem az összes többi.

api99 2018.03.07. 09:44:45

@morpho:
Európápa a mai napig.
Hozzánk már gyakorlatilag nem, vagy alig

api99 2018.03.07. 10:02:04

@api99: Európápa =Európába :)
Egyébként meg az EU nagy része azon erőlködik, hogy idenyomjanak bevándorlókat.
.
Még hozzáfűzném: az a tény, hogy orbán megrongálta a demokratikus berendezkedésünket, egy kisdiktátor és az, hogy gyűlöletkampányt folytat, még nem jelenti azt, hogy egyes témákban nem lehet igaza, és nem csinálhat valamit jól (pl.lehet kispályán még ma is tud gólt rúgni)
Ha a rengeteg szart letisztítod róla (idézet megamedvétől), akkor a mélyén találsz igazat is. Már 2015-ben a 6 (vagy mennyi) pontjában a legfontosabbnak a határvédelmet jelölte meg. Akkor is kapott a fejére nyugatról. Olaszoknak is meg kellett telni ahhoz, hogy foglalkozzanak a határvédelemmel. Ez a migráns ügy olyan, mitha csupa hülye ülne a nyugati országokban, akik csak akkor ébrednek TALÁN, amikor elönti őket is az egész. Az EU központnak nem elég a probléma megléte, nem elég, hogy egyes kormányok mást mondanak, nem elég, hogy megerősödik a migránsellenesség a németeknél, hollandoknál, nyernek az osztrákoknál, mostmár az olaszoknál stbstbstb... Ennek ellenére kitartanak a hülyeségük mellett és nem problémát oldanak meg, hanem próbálják szétkenni a szart

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.07. 10:06:39

@sinus67:

Az iszlamista kényszerbelepítés ellen, s az ellen, hogy Brüsszel és a német birodalmi fűrer dönthessenek a magyar hatóság helyett.

morpho 2018.03.07. 10:46:36

@api99: Hozzánk sosem akart jönni senki. Innen a magyarok is elmennek. Ennyit erről.

rallus 2018.03.07. 10:50:31

@morpho: Tévedsz! Akiket mások már nem bírtak elviselni, azok már többször itt találták meg a számításaikat. És nem mennek el!

api99 2018.03.07. 11:54:56

@morpho:
Amiket az euban lebegtetnek, az arról szól, hogy innen kapnák az ellátásukat (első körben a minimálbérnél is többről volt szó!) és csak itt vehetnék át. Másképp nem tudják megoldani, hogy ne menjenek vissza.
Bizonyára vannak köztük (még ha elenyésző részben is, de) képzettebbek. Ezeket és az értelmesebbeket simán befogadják a nagyobb, gazdagabb országok ahol szükség van rájuk. /Szinte biztos vagyok abban, hogy a képzett és nyelveket beszélők nem sokáig voltak táborokban/ A többit pedig ideszórnák és valamilyen adminisztrációs kényszerrel ittmaradásra bírnák.
Tulajdonképpen biztos vagyok abban, hogy ez történne.
Ennek nem szabad engedni. Sőt, felül kéne vizsgálni az összes kötvényest, hogy kik ők, miért jöttek ide. Ha jogszerűen nem is lehet kitenni őket, de figyelemmel kell kísérni és bármilyen lehetőséggel élni, ha kirakhatók.
.
Itt valaki írt egy jó gondolatot. Ha vállalja valaki az asszimilálódást, az maradhat.
Szerintem ez működhetne. Vállalja a hitehagyást, nyelvet tanul, dolgozik ... - ez vállalható lenne.

sinus67 2018.03.07. 12:24:03

@Barbara Angeli:
Látom írni olvasni tudsz, csak a szövegértés okoz problémát!

"Ezeket az embereket nem akarja beengedni a kormány és nem is szabad. "
Akkor alkalmazza a fent említett jogszabályokat és pont! Ha plakátolsz és nemzeti konzultálsz, attól még jönni fognak!

morpho 2018.03.07. 13:10:59

@api99: A magyarokat sem lehet Magyarországon tartani. A jobbiknak igaza van. Kivándorló ország lettünk. Az egész menekültügy egyáltalán nem érinti a térségúnket! Ezt most már jó lenne felfogni, mert kurvára unom, hogy szellemekkel harcolunk! A faszom tele van az egésszel! Van egy halom kurva fontos kérdés, valós probléma, ami megoldás után kiált! E helyett a behülyített magyarok szellemekkel harcolnak! Elég volt ebből!!!

Balu1 2018.03.07. 13:44:12

Nem kellene összekeverni a hátromféle embercsoportot!
Egyikük az aki a háború elől menekül és jelentkezik a magyar határátkelőknél.
Még amikor tömegek támadták a határainkat, akkor Merkelék számon kérték, miért nem adunk segítséget a háború elől menekülő menedék kérőknek.

Akkor Orbán Viktor nyilvánosan kijelentette, ha a beléptetésre való kapuknál jelentkeznek, akkor mwegvizsgáljuk a menekülti jogosultságukat és biztonságot nyújtunk nekik, amíg a saját hazájukban harcok folynak!
Ez nyilvánosan elhangzott.
Most ezek miatt próbálják kikezdeni a vezetést, hogy miért engedett be rászorulókat.

A gazdasági "bevándorlók" egy egészen más terület!
Ők nem jelentenek kockázatot, viszont pénzt hoznak ami gyorsan megtöbbszörözhető a magyar gazdaságban forgatva. Amikor visszafizetésre kerül sor, már nem jelent problémát a kifizetése. Akik így bejönek azok üzletemberek és nem ölnek meg senkit a sarkon, mert szép új ruha volt rajta, esetleg mert szép európai lány volt és meg akarták hmm... szeretgetni.

A gazdasági megélhetési bevándorlókat teljes mértékben elutasítja a magyar kormány.
Viszont az EU leginkább az ilyenektől akar megszabadulni, mert a valamire használhatót már megtartotta magának.

John Nethem 2018.03.07. 15:04:05

@morpho:

B@szki, ! Ha tele van, akkor verd ki, de ne ide !!!!! :-)

John Nethem 2018.03.07. 15:08:57

Épeszű ember különbséget tud tenni ILLEGÁLIS és NEM ILLEGÁLIS között.
Épeszű ember különbséget tud tenni a már saját otthonában leszervezett bevándorló MUNKAVÁLLALÓ, és az olyan gazdasági migráns között, aki MAJD CSAK LESZ VALAHOGY szinten indul útnak három embercsempészen és a zöldhatárokon keresztül.
Aki ezeket az elementáris dolgokat összekeveri, ráadásul SZÁNDÉKOSAN, és ezt még közzé is teszi, az nem egyéb mint ROSSZINDULATÚ, GÁNCSOSKODÓ, ENERGIASZIPOLYOZÓ, DILETTÁNS firkász.

John Nethem 2018.03.07. 15:25:41

@morpho:

Ostobaságokat beszélsz.

Magyarország semmivel sem nagyobb kivándorlóország, mint a többi kelet-európai. Sőt ! Lakosságarányosan innen mentek el a legkevesebben.

Túlzó hazugságok voltak a 300 ezres magyar létszámok Britanniában.
Összesen dolgoznak ennyien külföldön úgy, hogy ebből 72 ezren ingáznak Ausztriába a határ mellett.

A BRIT munkaügyi és statisztikai hivatal adatai szerint 95 ezer az Angliában dolgozó magyarok száma, ebből kb. 30 ezren Londonban.

Ami meg a többit illeti:

Tudod ma miért nem önti el az árvíz Budapest utcáit a Blaháig meg tovább ??

Mert MEGÉPÍTETTÉK A GÁTAKAT és LESZABÁLYOZTÁK A FOLYÓT !!!! Nem tegnap, meg nem tegnapelőtt, hanem az elmúlt 150 évben !!!! és karbantartják .....
No, ezért nem önti el az ÁR a várost.

És akkor most gondolt el ugyanezt az ILLEGÁLIS MIGRÁNSOKKAL.

api99 2018.03.07. 15:36:43

@morpho:
Az a rész igaz, hogy kivándorló ország lettünk. Ahogy a többi társország is itt keletebbre. Ez elég nagy baj, mert az agyelszívás igen durván működik már. Mi marad ebben az országban így??
Ez ellen kell tenni valamit.

Abban is igazat adok, hogy rengeteg fontosabbnál fontosabb ügy van.
Ha akkor megépítik a kerítést, amikor a Jobbik javasolja, még a 2015ös események sincsenek, ha akkor alkotmányba foglalják ezt a dolgot, szintén nincs már rég ilyen ügy. Illetve, csak annyi, hogy szócsatázni kéne az EU központtal. Mert azért ők ránk akarják lőcsölni a maradékot - szívesen szétkennék a szart és ebből nem kérünk.

morpho 2018.03.07. 18:57:23

@John Nethem: legalább 400 ezer magyar él Londonban. Csak nincs benne a statisztikában. Nem jelentkezett át ottani lakcímre. Németországban, Ausztriában és Skandináviában szintén kint él üzemszerűen 400 ezer ember. Az összesen 800 ezer és lehet, hogy alábecsülöm. Mutogathatsz a ksh adataira, de abból a pontos szám nem derül ki. Egyébként ki lehet következtetni a pontos számot abból, hogy ezek az emberek hazautalják a magyar GDP 3!!!!%át! Ez nem a keresetük, csak annak egy része. Ez Magyarországon komoly költségvetési tétel, amivel a kormány számol is minden évben. Ez kb 1000 Mrd forint. Ezt szerinted 300 ezer ember dobja össze, mindezt úgy, hogy közben saját magát is fenntartja a helyi árakon. Ezt próbálod nekem beadni?? Tényleg??? Nemá!

morpho 2018.03.07. 19:00:27

@api99: Nem gondolom, hogy összehasonlító elemzést írtam a többi K. európai országról. Csak Magyarországról beszéltem. Igaz, hogy a többiből is elvándorolnak, de ez legyen az ő bajuk. Az egész menekültügy valóban 2015-ben lett elkúrva, de Magyarországot 3-4 napig érintette az egész. A "probléma" jelenleg egy kibaszott politikai termék, semmi több.

api99 2018.03.08. 10:29:52

@morpho:
"Ez kb 1000 Mrd forint. Ezt szerinted 300 ezer ember dobja össze"
3,3milla/fő/év - annyira nem lehetetlen, de valóban valószínűtlen.
800 ezerrel számolva havi 100ast küldenek /fő.
Ki tudja hol az igazság.
Az jut róla inkább eszembe, hogy mennyi szavazó, akiket a fityisz nem hagy szavazni.

"A "probléma" jelenleg egy kibaszott politikai termék"
Olyan 90%-ban igaz. A maradékot meg lehetne csendben is kezelni. Jelenleg csak az eu-val kell vívni ezügyben.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.03.08. 10:40:15

@api99: "Jelenleg csak az eu-val kell vívni ezügyben."

Már miért kéne v`íni az EU-val, te ütődött? Az EU-t az európai parlament irányítja. Abban meg a fidesz pártcsaládja van többségben. Győzze meg őket a geci. Vagy lépjen ki, és vívjon velük. Ne itthon rettegjen.

Attól, hogy fideszes bérkommentelő vagy miért kell még kibaszott hülyének is lenned???

n_dy 2018.03.08. 17:58:15

negyedmillió migránst fogadtunk be????
azaz 250.000-t???
meséljetek ...

api99 2018.03.08. 20:04:19

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
barom trollokkal nem foglalkozok, mert hiányzik az agyuk
hogy tudsz egyáltalán írni ?

api99 2018.03.08. 23:33:03

Az EU-val azért kell vívni, mert ránk akarják tolni a kvótát / kvótákat.
Nemcsak ezt kell visszautasítani, hanem felül kell vizsgálni a kötvényeseket is.

John Nethem 2018.03.09. 10:35:49

@morpho:

Ostobaságot írsz.

NEM ÉL 400 ezer magyar.

Ha meg él, akkor valóban ILLEGÁLISAN.

Én jobban elfogadom az ANGOL HIVATAL adatait, mint a tiédet, bárhonnan is vedd.

John Nethem 2018.03.09. 10:41:47

@morpho:

NEM A lakcímadatokat mondtam , hanem a NI szám és az OTT FIZETETT ADÓ alapján adja meg az angol hivatal azt az adatot, amit jeleztem.

Így tehát amit te állítasz, hazugság.

HA olyan nagyságrendű lenne, az már régen föltűnt volna mint FEKETEGAZDASÁG.. De tudtommal nyugaton messze nem akkora, mint keleten... vagy ezek szerint tévednék ????

Szóval azért a dolgok összefüggenek, és amikor olyan számot mondasz, ami a valóságban nem állja meg a helyét, merthogy MÁSIK OLDALRÓL meg kilógna a lóláb.
Hát ennyit erről......

És hogy elmondjam, NEKEM is van angol NI számom, van angol címem is ( Manchester M3 4LQ, a többi már magántitok) jelenleg még sem vagyok a rendszerben, mert most NEM fizetek ott adót.

Egyébiránt brit NI száma összesen 350 ezer magyarnak van, akik nem brit állampolgárok, viszont NI számot egy életre kap az ember, és soha nem törlik a rendszerből. Így azok is benne vannak, akik 2 hetet dolgoztak csak Angliában hivatalosan, meg azok is, akik már 8 éve nyomják a melót Londonban vagy a legeldugodtabb skót tanyán.........

John Nethem 2018.03.09. 10:55:28

A Németországból érkező folyó átutalások 2016-ban mintegy 300 millió eurót tettek ki, míg a második legfontosabb Egyesült Királyságból mintegy 200 millió eurót. Az átutalások nagyságában utánuk következő néhány országból további 15–20 millió euro közötti összeget utalnak haza (ilyen ország pl. Svédország, Írország, Spanyolország, Olaszország, Hollandia, Szlovákia, valamint Belgium), míg a többi EU-s országból kevesebb hazautalás érkezik.

www.hitelintezetiszemle.hu/letoltes/a-kulfoldon-elo-magyarok-jovedelmeinek-csortos-orsolya-koczian-balazs.pdf

Angliából 70 milliárd forintot utaltak haza 2016-ban.
Ha az Angliában HIVATALOSAN ( ANGOL STATISZTIKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!) dolgozó 95 ezerrel osztom el a fenti számot, akkor munkavállalóként 736 ezer forintot utaltak haza EGY ÉV alatt átlagban . Ez havi értékben 61 ezer forint......

Egyéb kérdés ???

John Nethem 2018.03.09. 11:08:19

Az átmeneti külföldi munkavállalás szempontjából a legfontosabb célország a magyar
munkavállalók számára Németország és Ausztria (5. ábra). Az átmeneti külföldi
munkavállalás alatt jellemzően ingázást vagy idénymunkákat lehet elképzelni. Ezt
– valamint az országok közötti bérszinteket – figyelembe véve nem meglepő, hogy
az átmeneti külföldi munkavállalás tekintetében a külföldi munkabérek legnagyobb
része Ausztriából származik, míg második helyen – a földrajzilag távolabbi, de még
elérhető közelségben lévő és Magyarországról jól megközelíthető fekvéssel rendelkező
– Németország szerepel. Ez összhangban van a Statisztikai Szemlében megjelent,
a munkaerő-felmérésből származó adattokkal (Lakatos 2015). 2016-ban az összesen
közel 3,5 milliárd eurót kitevő külföldi munkabér mintegy háromnegyede ebből a két
országból származott. Vagyis 2,625 milliárd Euró AUSZTRIÁBÓL és NÉMETORSZÁGBÓL.

( Adatok az előzőben jelzett tanulmányból ).

John Nethem 2018.03.09. 11:12:00

Az MNB két munkatársa szerint a legtöbb pénzt, 1,5-1,6 milliárd forintot a szomszédos Ausztriában dolgozó magyarok keresték, illetve utaltak/hoztak hata. A második helyen – mintegy 1 milliárd euróval – a Németországból érkezett summa áll, míg a harmadik helyen a Nagy-Britannia-i pénzek állnak, ám ez már csak 300 millió euróra tehető.

John Nethem 2018.03.09. 15:21:28

@John Nethem: Természetesen az első mondatban forint helyett EURÓ értendő.

Vállalkozz · http://szallashelyek-utazas.info 2018.03.12. 12:24:28

@rallus: Szerinted ki nem tud különbséget tenni? Illetve kinek a feladata különbséget tenni?
Jelenleg a haza teljes belső kifosztása a tét. Kíméletlen a mai rendszer, totál versenyképtelen, elüldözi a lakosság épkézláb részének jelentős részét. Tudatosan kiürítik a falvakat, rombolják a természeti értékeket.
A külső ellenség ehhez képest gyenge tavaszi szél, de az is erősödik, ha meglátják, hogy itt ennyire töketlen/bezárkózó és életképtelen (még elemi önkritikával sem rendelkező) nép lakik.
süti beállítások módosítása