B1 blogcsalád



Egy bagázs szánalmas, kisstílű, nacionalista senkiházi megpróbál soviniszta játékot űzni a történelmi tényekkel

Nemzetközi sajtószemle

2018. február 18. - Szelestey

orbkac.jpeg

  • Magyarország és Lengyelország nem maradhat az unió tagja, ide legalábbis ki kell kerülnie a nagy kedvezményezettek sorából, ha továbbra is szabotál.
  • Nacionalista kitaláció, hogy a nyugati konszernek kizsákmányolják Közép-Európát.
  • Vajon miért nem csinált semmit a magyar légelhárítás, amikor érzékelte Ukrajna felől az embercsempész repülőgépet?

New York Times

nyt.png

A kommentár arra figyelmezteti a lengyeleket, hogy ébredjenek fel, amíg nem késő és a végsőkig vívják meg a forradalmat az alkotmány védelmében. Pillanatnyilag úgy áll, hogy sodródnak az illiberalizmus és a történelem újraírása felé, vagyis követik a jól kitaposott magyar ösvényt a demokrácia korlátozása irányában. Ez a legveszedelmesebb fejlemény Európában a berlini fal leomlása óta. A modellt Magyarország jelenti, ahol Orbán 8 éve módszeresen dolgozik az illiberális programon és egyre gyorsabb léptekkel halad. A Jog és Igazságosság bélyegző automatát csinált a parlament alsóházából. Az igazságügy, beleértve az Alkotmánybíróságot mind inkább a hatalom ellenőrzése alá kerül, a vége az lehet, hogy lezárul az alkotmányos kormányzás és a lengyel demokrácia maga.

Ki kell mondani, hogy Lengyelország a nacionalista reakció zászlóvivője lett, köszönhetően a Kaczynski agyrémének a migrációs hullámokról és az EU beavatkozásáról. Továbbá, igazolatlanul hiányzik a küzdelemből Trump USÁ-ja, amely potenciálisan a fő bástya az illiberalizmus felemelkedésének meggátlására. A harmadik, hogy Lengyelország és Magyarország napjainkban közvetlen fenyegetést jelent az unió számára, amely a demokrácia, az egyenlőség, a jogállam és az emberi jogok pillérein nyugszik. Erőteljesen végig kell vinni a Brüsszel által indított eljárást, amely a lengyel szavazati jog felfüggesztésébe torkollhat.

Varsó és Budapest nem szabotálhat anélkül, hogy az ne kerülne számukra a tagságba, illetve nem lehetséges, hogy ez esetben továbbra is kiemelt támogatottak legyenek. Az utolsó a legsúlyosabb, nevezetesen hogy ha nincsenek független bíróságok, ha megy az igazság, akkor vele együtt távozik a szabadság is, vagyis megnyílik az út a guillotine és a gulág felé. Épp ezért az igazság elleni átfogó támadás részének kell tekinteni a holokauszt-törvényt. Egy bagázs szánalmas, kisstílű, nacionalista senkiházi megpróbál soviniszta játékot űzni a történelmi tényekkel, miközben illiberális módon elárulja, milyen nagyszerű módon járult hozzá Lengyelország az európai szabadsághoz.

Die Presse

die_presse.jpg

Az osztrák kancellár szerint az unióban nem a nagy halak eszik meg a kicsiket, hanem a gyorsabbak a lassabbakat. Kurz a müncheni biztonsági konferencián fejtette ki véleményét Európáról. Úgy kezdte, hogy a helyzet meglehetősen kiábrándító. A földrészt válságövezetek veszik körül, Ukrajnában nem jutnak nyugvópontra a dolgok, az arab tavaszból tél lett, és Afrika felől egyre nagyobb a migrációs nyomás. Közben Amerika visszavonul a világszínpadról, a helyére Kína nyomul be. Az EU viszont párszor rossz útra tévedt, illetve bénító belső vitákba keveredett Észak és Dél, valamint Kelet és Nyugat között. Épp ezért a politikus azt javasolja, hogy a szervezet a legfontosabbakra összpontosítson, hagyjon fel a túlszabályozással. Sürgette a külső határok ütőképes védelmét, és habár Ausztria semleges, a kormányfő az európai biztonsági és védelmi együttműködés elmélyítését szorgalmazta. Azon kívül fontosnak tartja az unió karcsúsítását, azaz hogy csak fele annyi biztos legyen, mint most, illetve EP jöjjön ki kevesebb képviselővel. Egyúttal megőrzendőnek nevezte a keresztény-zsidó Európát, amelyet a Felvilágosodás eszméi határoznak meg.  

NZZ

nzz.jpg

Az újság levezeti, hogy miért téves Thomas Piketty tétele, miszerint a nagy nyugati cégek kizsákmányolják Kelet-Közép-Európát. A nacionalista pártok persze kapva kapnak a francia sztárközgazdász elméletén, miszerint a Nyugat jócskán keresett a keleti nyitáson, és a konszernek sokkal több pénzt vonnak a térségből, mint amennyi oda befolyik. Továbbá, hogy a keleti munkaerő erősen alulfizetett. Ezt szajkózzák Varsótól Budapestig és az ebből eredő rosszkedv csak fokozza a kisebbségi komplexust. Mármint hogy másodrendű tagoknak tekintik őket.

Első ránézésre valóban úgy látszik, hogy a Visegrádi Csoportból több pénzt szivattyúznak ki, mint amennyi odaáramlik, csak éppen kicsit alaposabban tanulmányozva a helyzetet, azt látjuk, hogy a befektetők nagyon sokszor visszaforgatják a megtermelt nyereséget. Lengyelországban pl. ez a profit felét jelenti, ám statisztikailag nem jelenik meg. Viszont arról sem szabad megfeledkezni, hogy nyugati üzleti partnerek csak akkor helyezik ki Keletre a pénzüket, ha megfelelő haszonnal számolhatnak. Különféle kimutatások szerint a kulcs 8-10 % között volt tavaly, de ez egyáltalán nem rí ki a vonatkozó nemzetközi adatok közül. További kérdés, hogy mennyi adót fizetnek a külföldi vállalkozások? Itt már akad némi bibi, de nem véletlenül, mert ezek az országok különböző kedvezményekkel próbálták meg becsábítani a tőkét. Viszont az igaz, hogy a célországok nagy bevételektől esnek el, ha a jövedelem után a nyugati anyavállalatnál adóznak.

Ugyanakkor nem szabad a hazairányított magánpénzeket az uniós támogatásokkal egybevetni, mert ez éppen olyan, mintha az almát a körtével hasonlítanánk össze. Vagyis mindent egybevéve, a kizsákmányolás leginkább nacionalista mítosz. A másik oldalon ugyanakkor az van, hogy a rendszerváltás után ezek az államok nem tudtak volna kilábalni rettenetes gazdasági helyzetükből a külföldi beruházók nélkül. Azon kívül ily módon hozzájutottak a know how-hoz is. Az előnyök jelentkeznek ott is, hogy a lengyeleknél a reálbér 1995 óta kereken 75 %-kal lett nagyobb, a lakosság nagy részének jelentősen emelkedett az életszínvonala.

Die Presse

die_presse.jpg

A lap figyelemre méltónak tartja, hogy a közelmúltban Kelet-Magyarországon rekedt ukrán embercsempész repülőgép 53 kilométer mélyen be tudott nyomulni az országba, minden akadály nélkül. Vagyis bebizonyosodott, hogy igazak a híresztelések, miszerint migránsok légi úton is bejuthatnak az EU területére. Pedig eddig kinevették, ha valaki ilyesmit állított. Egyébként most is csak véletlenül látta meg egy szolgálaton kívüli rendőr a gépet, ennek köszönhetően fogták el a 8 vietnámi és 3 afgán utast. Egy ember közülük menedéket kért, a többieket átadták az ukrán hatóságoknak. Amúgy a fuvarért 3-4 ezer eurót fizettek. A pilóta továbbra sincs meg.

Az persze már régóta köztudomású, hogy a határtérségben drónokkal csempésznek pl. cigarettát. Az embercsempészet azonban nem volt közismert, noha helybéliek is kerestek rajta, mivel ők vitték tovább sofőrként a menekülteket nyugatra. An-2-es különben azért tudott ilyen messze berepülni magyar területre, mert alkalmas arra, hogy igen lassan és kis magasságban haladjon, akár 170-220 méter hosszan képes le- és felszállni, méghozzá még mezőn is. Ugyanakkor a magyar védelmi tárca azt állította, hogy a gépet már az ukrán légtérben észlelték, de azután eltűnt. De hogy ezek után a hatóságok miért nem tettek semmit, az idáig nem derült ki.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr1913677898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.18. 08:08:01

Az EU a nagytőke zsebében van, így pont a nyugati nagytőke nem fogja megengedni Kelet-Európa kizárását az EU-ból, hiszen a régióból hatalmas profiitrablás megy végbe.

index ISIS Al kaida mind CIA projekt 2018.02.18. 08:13:50

“The CIA owns everyone of any significance in the major media.” ~ Former CIA Director William Colby, who died suddenly after freak canoe accident.
Bernstein's 1977 Oct. Rolling Stone Magazine.

imgur.com/a/f5t2q

"Irak tömegpusztító fegyverekkel rendelkezk és fenyegeti a Világot"
"Hilery behozhatatlanul vezet Trump előtt"
"Mi csak a mérsékelt szír lázadókat támogatjuk"
"A terrorakcióknak semmi köze az illegális bevándorlókhoz"

index, 444, hvg, Retek Klub, ISIS, Al- Kaida, Európa elárasztása Ámeriká olajháborúinak mocskával- mérsékelt fegyveres lázadókkal, ISIS- terroristákkal: mind CIA- projekt

2018.02.18. 08:31:08

No, legalább az ukrán gép célja feltárásra került, a gép lefoglalására.. viszont mind a mai napig homály fedi, hogy milyen "rutinfeleadtot" hajtott végre 2010.-ben a 4X679 és 4X676 lajstromjelű két Gulfstream V Magyarország légterében...

Toportyán Zsóti 2018.02.18. 08:33:40

@index ISIS Al kaida mind CIA projekt: Permetlé rendesen szétvágta a bucidat,már rég nem vagy embernek nevezhető fehérjehalmaz csak 1 gyűlöletgombóc.

Toportyán Zsóti 2018.02.18. 08:36:32

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: 0,1 %-ot kirabolni csak a bucid szerint nagy fogás putinorálmuzsik.Ennyi magyarhon teljes produktuma az unióban.

2018.02.18. 08:38:15

"Viszont arról sem szabad megfeledkezni, hogy nyugati üzleti partnerek csak akkor helyezik ki Keletre a pénzüket, ha megfelelő haszonnal számolhatnak. "

Vagyis: a tőkés társadalmak lényegét jelentő kizsákmányolást magasabb szinten, a lehető legmagasabbon tudja megvalósítani. Olyan szinten, amit a saját népének dolgozóival már nem tehet meg, vagy csak van annyira nacionalista, hogy nem is akar.

"Vagyis mindent egybevéve, a kizsákmányolás leginkább nacionalista mítosz."
Ééédes jó istenem..."leginkább" ..mítosz.. mégis mi a bánat a forrása a relatíve nagyobb profitnak? Engem persze az sem vígasztal, hogy a katalán paraszt adójából azért az innen előzőleg elszippantott 1000 euró többletből 6 eurót azért visszalöknek... és hálát várnak.

taga20 2018.02.18. 09:47:41

@Womb Raider: és abból a hatból hármat ellop a gazdád a geci.

és te nap-nap után a seggedet a földhöz vered örömödben, hogy dobott neked a fityeszmaffia egy kiló farhátat!

taga20 2018.02.18. 09:50:19

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:

ruszki ügynök, remélem a rubel má a számládon van, me a héten rendesen melóztál!

csak így tovább birkatáváris, csak így tovább! előre a putyini úton!:)))

chrisred 2018.02.18. 10:10:33

@Womb Raider: Például azért, mert ott nyugaton nem lehet megcsinálni, hogy a munkatörvénykönyvét a munkáltatók jogi képviselői állítsák össze, mint nálunk.

rallus 2018.02.18. 10:31:12

"Első ránézésre valóban úgy látszik, hogy a Visegrádi Csoportból több pénzt szivattyúznak ki, mint amennyi odaáramlik......"
Drágám te most nekem hiszel, vagy a tulajdon szemednek?

taga20 2018.02.18. 10:42:06

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:

muzsik, ti imádjátok, ha valaki ül rajtatok. te utálod a liberalizmust, amelyik elveti az olyan férgeket, mint a kákébésputyin, vagy a pincsijét a gecit.

úgy hogy belőled indultam ki!

ja és, a rubelt, hogy váltod?

elismert felhasználó 2018.02.18. 10:44:19

"...Az újság levezeti, hogy miért téves Thomas Piketty tétele, miszerint a nagy nyugati cégek kizsákmányolják Kelet-Közép-Európát. A nacionalista pártok persze kapva kapnak a francia sztárközgazdász elméletén, miszerint a Nyugat jócskán keresett a keleti nyitáson, és a konszernek sokkal több pénzt vonnak a térségből, mint amennyi oda befolyik. Továbbá, hogy a keleti munkaerő erősen alulfizetett. ... Első ránézésre valóban úgy látszik, hogy a Visegrádi Csoportból több pénzt szivattyúznak ki, mint amennyi odaáramlik, csak éppen kicsit alaposabban tanulmányozva a helyzetet, azt látjuk, hogy a befektetők nagyon sokszor visszaforgatják a megtermelt nyereséget. Lengyelországban pl. ez a profit felét jelenti, ám statisztikailag nem jelenik meg. ... "

Hát úgy látom mégsem sikerült levezetni. Szelestey úr meg nem vette észre.
LOL!

elismert felhasználó 2018.02.18. 10:46:45

" ... Ugyanakkor nem szabad a hazairányított magánpénzeket az uniós támogatásokkal egybevetni, mert ez éppen olyan, mintha az almát a körtével hasonlítanánk össze. "

:DDDD
Persze hogy nem szabad...

elismert felhasználó 2018.02.18. 10:51:19

" .... A lap figyelemre méltónak tartja, hogy a közelmúltban Kelet-Magyarországon rekedt ukrán embercsempész repülőgép 53 kilométer mélyen be tudott nyomulni az országba, minden akadály nélkül. Vagyis bebizonyosodott, hogy igazak a híresztelések, miszerint migránsok légi úton is bejuthatnak az EU területére. Pedig eddig kinevették, ha valaki ilyesmit állított. ... "

Először is, miért nevezik őket migránsoknak? Nem menekültekről van szó? Mert az EU és a civil szervezetek szerint menekültek érkeznek.

Másodszor, miért baj, hogy most már így is jönnek? Be kell fogadnunk őket, vagy nem?
Valami kvóta is van, hogy mennyit. Abban szerepel olyan, hogy repülővel érkezett menekültet nem kell befogadni?

elismert felhasználó 2018.02.18. 10:55:08

" ... Az osztrák kancellár szerint ... Azon kívül fontosnak tartja az unió karcsúsítását, azaz hogy csak fele annyi biztos legyen, mint most, illetve EP jöjjön ki kevesebb képviselővel. Egyúttal megőrzendőnek nevezte a keresztény-zsidó Európát, amelyet a Felvilágosodás eszméi határoznak meg. ..."

Szegény Kurz. Ilyeneket nem szabad mondani. Az EU bürokratáinak most áll fel a szőr a hátán és szorul össze a segglyukuk.

elismert felhasználó 2018.02.18. 10:59:22

Az pedig egyértelmű, hogy a New York Times cikke ezen mondat miatt született:

"...Épp ezért az igazság elleni átfogó támadás részének kell tekinteni a holokauszt-törvényt."

és teljesen felesleges volt a körítés mellé...bár meg kell jegyezni, hogy anélkül nehezen lett volna eladható.

taga20 2018.02.18. 11:03:33

@elismert felhasználó: a gazdádnak a gecinek meg benő a segglyuka, ha olyat hall, hogy kevesebb lesz az eus pénz, és nem lehet annyit lopni.

lassan az unoka is saját lábra áll, de ha nem lesz miből, akkor sírás lesz!

szegény orbáncsalád, a végén még kölcsön kell kérni mészaroslölötől:))))

index ISIS Al kaida mind CIA projekt 2018.02.18. 11:51:52

Milyen szánalmas kisstílű bagázsra tetszik gondolni, Szelestey CIA- ügynök?

Ezekre, esetleg:

ISIS= CIA- Pentagon- NATO- projekt

linkbun.ch/06a2s

taga20 2018.02.18. 12:05:22

@index ISIS Al kaida mind CIA projekt:

mi van ibrahim, szóltak a központból, hogy ez kárcsú lesz, ezé visszaevett a fene ide?:)

2018.02.18. 12:19:46

@chrisred: Ez lehetséges (bár a valóság ennél nyilván árnyaltabb..) de most nem az volt a kérdés, hogy kinek a hibájából tudnak lerabolni adott országokat, hanem az, hogy le tudnak, vagy ez csak mítosz. A mit írtál, az bezony az előbbit igazolja :) Köszönöm.

2018.02.18. 12:24:25

@elismert felhasználó: Akkor lesznek Dunába lövetések, vagy csak deportálások és a piszkos munka a lengyeleké? :)
Azért vannak a történetnek kifejezetten vicces momentumai is. Amikor a dühödten óbégató és nagyszülei halálát a német, lengyeleknél létesített haláltáborokkal és ebből következően a lengyeleknek felróvó parlamenti politikus mindkét nagyanyjáról kiderült, hogy Izraelben haltak meg és egyetlen lagert sem jártak meg. Minthogy egyikük a háború előtt alijázott, a másik meg Bp.-en vészelte át a háborút.

chrisred 2018.02.18. 12:51:13

@Womb Raider: Tévedés. Nem országok tudnak lerabolni másik országokat, hanem az adott országban működő munkáltatók tudják lerabolni az ottani munkavállalókat. Tudom, vannak olyan hangok is, miszerint ez az ott honos munkáltatók esetén megengedhető, csak a külföldi munkáltatók működése káros. De ez szerintem lényegtelen megkülönböztetés, mert a külföldiek csak azokat az eszközöket használják, amiket a hatalom a hazai elitnek biztosít.

Gedeon Vinklmann 2018.02.18. 12:58:26

Szelestey.....Húzd meg a szamár f@szát sárga szövegkiemelővel áthúzva.

taga20 2018.02.18. 13:10:11

@Womb Raider: ja, mind a hatmillió veled nevet hulladék!

index ISIS Al kaida mind CIA projekt 2018.02.18. 13:34:48

mno.hu/belfold/a-cia-t-es-sorost-is-beveti-amerika-1261967

"Már a nyár folyamán konkrét javaslat született a Soros Györgyhöz köthető „civilek” részéről arról, hogy az amerikai ügynökségek akár titkosszolgálati módszerekkel gyűjtsenek össze anyagokat a magyar politikai és üzleti vezetőket érintő korrupciós ügyekről. Az amerikai nyomásgyakorlás forgatókönyvét egy hivatalosan jogvédő szervezetként működő, de amerikai kormánypolitikusokhoz, „nemzetbiztonsági szakértőkhöz” és visszavonult tábornokokhoz is köthető társaság írta meg"

taga20 2018.02.18. 13:38:34

@index ISIS Al kaida mind CIA projekt:

"gyűjtsenek össze anyagokat a magyar politikai és üzleti vezetőket érintő korrupciós ügyekről."

a hülyék mit erőlködnek, me nincsenek ilyenek!

és te mit erőlköcc tiborcgyerek?

2018.02.18. 13:51:48

@taga20: " ja, mind a hatmillió veled nevet hulladék!"

Megint a buta ellenzéki reflex.. aki nincs ellenünk, az velünk van. Perszepersze. Az van veletek, aki elballagott és a ti politikusaitokat ikszelte be. Meg vannak, akik elballagnak és nem rátok ikszelnek (ő egészen nagy számosságúak, de még ez sem lényeg..)A többi szarik az egészre , lusta, csökött, vagy jó az ami van.. vagy nem hiszi, hogy jobbak lennétek.. sok és kifürkészhetetlen különdféle motiváció. A demokrácia úgy működik, hogy jelezzük a véleményünket. Aki kimarad, az elfogadta, hogy mások befolyásolják négy évre a jövőjét. Megteheti. Bár én speciel kötelezővé tenném a választást... minden adófizető kötelezően el kellene menjen. A többiek meg majd a következő körben, ha addigra fel tudnak mutatni valami épkézláb jövedelemforrást és abból fizetett adót.

2018.02.18. 13:53:45

@index ISIS Al kaida mind CIA projekt: Az elképzelhetetlen, hogy az USA beavatkozna egy demokratikus ország belügyeibe, választásába. Nem inkább az oroszokról akartak írni?

taga20 2018.02.18. 16:59:46

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:

napjaink bajainak fő alapja a putyinizmus, gecizmus, birkanizmus!

remélem nem hagytam ki senkit! ja de, az idióta trámplit kihagytam.

camilló 2018.02.18. 18:30:20

@taga20: Légy szíves nézz már utána mekkora adókedvezményeket kapnak a multik és mennyi profitot visznek ki. Csak egy példa. Felvásárolták az öblös üveggyárakat. egyet megtartottak a többit bezárták. Piacot vettek, nem üzemeket, de ez a gazdaság számos területén igaz!
Miért nem észlelték a repülőt? Olyan tesz fel ilyen kérdést akinek fogalma sincs hogy működik a légvédelem. Még az "átkosban" is be tudott volna jönni egy ilyen gép. Ezek a gépek földközelben repülnek így nem látszanak a radar képernyőin. Ráadásul, ha látnák is, mire megjelenne a készültségi vadászgép pár, már rég kint lenne az országból. A kezdő képen a sarlót és kalapácsot a két politikus bábujának a kezébe adni, olyan fajta tájékozatlanságra utal, amin csak nevetni lehet!

2018.02.18. 19:20:20

lám, hasznos az öreg komcsi a háznál

taga20 2018.02.18. 20:58:38

@aleksz róz: 10x1472:)

lassan kapsz egy ingyen bérletet a kisvasútra. hajrá!

taga20 2018.02.18. 21:04:25

@camilló: Légy szíves nézz már utána te. ha megtaláltad dobd be ide.

"Miért nem észlelték a repülőt? "

én értem, hogy te vagy a helikopter, de nekem mi közöm van ehhez?

camilló 2018.02.19. 05:37:52

@taga20: Mi közöd van hozzá? Jó lenne ha észre vennéd, hogy nem vagy különb a fideszes trolloktól Te sem és még jó páran. Pont úgy fújod az Általad képviselt oldal szövegét, mint ők. Nem hazudtok minden esetben, csak csúsztattok. Meg fogom keresni az adatokat, de hidd el, ebben bizony igaza van viktornak. Szerinted azért vannak a multik az országban mert felebaráti szeretetet gyakorolnak? Csak hogy megvilágítsam a vitánk tárgyát. Egy Audi dolgozó itthon nem keres annyit mint mondjuk Németországban. Jó esetben a kinti bér felét kapja. Szerinted az így keletkezett profitot itt tartja a cég?

megamedve 2018.02.19. 05:48:37

@Womb Raider: na, az szép lenne, ha kötelező lenne választani.
Az a sok beleszarok ember, aki most otthon marad, mit gondolsz mit csinálna?
Továbbra is beleszarna, csak beindulna a szavazat kereskedelem, meg az erre szakosodott szavazatvadászat.

2018.02.19. 05:56:00

@megamedve: Nos, ebben az esetben pofa súlyba, Ha nem vesz részt a jövő formálásábanan a szavazatával (ami événytelen is lehet, vagyis jobb lenne a határozott: én ezek közül egyiket sem rubrika..) akkor utána ne blogoljon, ne kommentelgessen, ne forradalmárkodjon.

Sőt! Legyen "Anarchiát akarok!" opció is! :)

Te, Camillió... akkor erre válaszojl:
" viszont mind a mai napig homály fedi, hogy milyen "rutinfeleadtot" hajtott végre 2010.-ben a 4X679 és 4X676 lajstromjelű két Gulfstream V Magyarország légterében..."

megamedve 2018.02.19. 06:01:14

Ez egy szimbiózis.
A multik munkát hoznak, de ezt csak addig teszik, amíg extraprofit van rajta. Az ország meg egy hónap alatt csődbe menne, ha a multik elpucolnának.
Erre álmodta azt a kétlábú geci, hogy majd a kifejlődő nemzeti nagytőkések átveszik ezt a szerepet.
Csak két dolog közbejött:
- egyrészt kiderült, hogy Audit fejleszteni nehéz, saját észből hasznot csinálni még nehezebb,
- másrészt az is kiderült, hogy EU-s pénzekből javarészt felesleges utakat építeni, meg szarrá térkövezni mindent, és az ingyenlóvét lenyúlni sokkal könnyebb.

2018.02.19. 06:14:12

@megamedve: Mielőtt belelovallod magad, azért az iparosítás az infrastruktúrával kezdődik, az ált.isk. 7. osztályában lehetett ez téma.
Másrészt... olyan piacra léptünk be, ahol évtizedekkel előttünk járó gigászok taposnak le mindent ami a konkurenciájuk lehetne. Ellenük ugyan mi is a te terved? A kétszemélyes kényszervállalkozók összefognak, az egyik elgáncsolja, a másik fojtogatja?
Muszáj hagyni, hogy hasonló súlycsoportba lépjenek magyar identitású cégek... ez a folyamat a kapitalista gazdaságok sajátsága, csak máshol 100-200 vagy több éve lezajlott.
Az eu-s pénz meg arra megy, amire az eu célzottan adja. Bár ebből az is adódik, hogy néha gyanús, a magországok iparosainak, tőkéseinek keresztbe nem nagyon akar tenni, nem hagyja, hogy a konkurencia bármely téren csak úgy szárbaszökkenjen...

megamedve 2018.02.19. 06:49:11

@Womb Raider: nem kell ezt a dolgot túltolni. Itt mindenki lóvét akar, csak mindenki másképp éri ezt el. A multik nyernek a még mindig jóval olcsóbb munkaerőn (meg azon is, hogy az a fránya euró csak nem akar visszatérni a 250 közelébe), meg a stiklis háttéralkukon.
A politikusok meg lenyúlják az adókat, meg a támogatást.
Csak van kormány, aki ezt nemzeti szinten teszi, kokárdába öltöztetve.
Hát ez van.

2018.02.19. 06:53:34

@megamedve: Hidd el, van némi előnye a lokális tulajdonoltságú tőkés társaságoknak. Majd olvass bele Korten idevonatkozó, A tőkés társaságok világuralma c. könyvébe. Egészen logikus, amit ír... meg a többi is.

camilló 2018.02.19. 17:07:22

@Womb Raider: Jó pár cikk foglalkozik az esettel. én nem vagyok a birtokában olyan információnak, amivel válaszolhatnék a kérdésedre. Engedélyt kaptak úgy jöttek be. Megjegyzem a mi gépeink is repkednek más országok légterében felderítő feladattal Erre a Nyitott Égbolt program lehetőséget nyújt. Megjegyzem, hogy az amerikaiak, minden technológiai fejlettségük ellenére, koránt sem voltak olyan sikeresek a felderítésben, mint az oroszok. Miért? Nem az a titok, hogy mennyi repülő van, meg mennyi harckocsi, stb. hanem az ami az emberek fejében van. Azt meg egyenlőre egy kémrepülőgép sem tudja kideríteni.

2018.02.19. 17:30:26

@taga20: neked csak ennyit adtak?

37006 :D
ha ez nem szánalmas, akkor ugyan mi...

2018.02.19. 18:18:51

@camilló: Ez viszont erősen múltidő. Olyan algoritmizált és automatizált megfigyelő/naplózó/riasztó rendszere kötve hiszem, hogy másnak lenne, mint amit az USA tudhat a magénak. Beleértve ebbe az irgalmatlan méretű szerverfarmok "felhőiben" tárolt adatokra való rálátást, meg úgy általában az internettel szimbiózisban létező szűrő rendszereket.
Másrészt az emberek kénytelen kelettlen kommunikálnak, hiszen már nincsenek magányos harcosok, hősök. A kommunikáció viszont eléggé felügyelt, bár nyilván vannak módszerek, amikkel még elrejthető, ami kritikus infó.
Szóval én attól az an-2-től nem rettegnék, abból az irányból csak műholdról tudnál alacsonyan mozgó és kis méretű légijárművet detektálni. Vagy minimum AWACS kellene. A szerb balhé idején a határon még éppen innen röpködött egy, de a halál f...száig ellátott.

camilló 2018.02.19. 19:02:01

@Womb Raider: A halál f...száig nem lát el, mert a föld bizony nem lapos:) A kommunikációban mindig voltak és lesznek is dezinformációk. Az Izraeli géppel kapcsolatban talán annyit, hogy megoldhatták volna ezt úgy is, hogy senki ne lássa. Valamiért azt akarták, hogy lássák. Kinek volt ez üzenet, azt csak az tudja aki és akinek üzentek. Még egy apróság. Oszamát is elárulták nem a telefonja vagy más buktatta le. Hidd el akinek ez a mesterségük, tudják hogy kell átverni a jó népet.

camilló 2018.02.19. 19:05:00

@Womb Raider: Én nem is rettegek az AN-2-estől, csak ugye a poszt elején írta a posztoló, hogy miért nem fogta el a légvédelem. Olyan marhaságokba állnak bele amit kicsit tájékozottabb ember rögtön átlát. Én nem vagyok híve viktornak. Viszont az a politikai és vitakultúra ami ma az országban van, az szánalmas. Mindkét oldal trolljai szánalmasak, akár pénzért, akár meggyőződésből trollkodnak is.

Wagner úr! 2018.02.19. 21:44:23

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Te mikor tűnsz el a büdös picsába, te birkaembernek álcázott barom?! Szerintem te már benyaltál a fideSS-nek a meleg szarig, úgyhogy nem kéne hozzászólásokban "sztárolni" magad! Vagy egy pártkatonától ezt elvárják az elvtársaid, te gyökér?!

2018.02.20. 08:53:57

@camilló: "Az Izraeli géppel kapcsolatban talán annyit, hogy megoldhatták volna ezt úgy is, hogy senki ne lássa. Valamiért azt akarták, hogy lássák."
Talán... de lehet, hogy szűk voltad az időablak, amikor "ott" kellett lenniük. Nappal volt és van annyi lelekes amatőr, hogy legalább kettő kibökje a fura párost és megindult a lavina. (Sőt... tudtommal fotók is készültek a gépekről) és fura, hogy a háromból kettő volt itt...

camilló 2018.02.20. 17:00:23

@Womb Raider: Mindenki aki repüléssel foglalkozik, akár csak amatőr szinten, az tudja, hogy vannak spotterek. Szerinted az Izraeliek ezt nem tudják? Ennyire ők biztos nem amatőrök!

camilló 2018.02.20. 19:33:29

@taga20: index.hu/gazdasag/2014/08/28/kiviszik_a_nyereseget_a_strategiai_partnerek/
Olyan nagyon nem kutakodtam, de adott pár találatot a gugli:) De hogy ne legyünk részre hajlóak a nyugatiakkal szemben. Minden multi, külföldi tulajdonú cég pont így jár el! Bizony ez a tőke természete! Az hogy nem itt fekteti be, hogy a tőkéje megújuljon, csak hab a tortán. Túl éles logika nem kell, hozzá, hogy megtaláld az okot miért nem itt forgatják meg a tőkét.
süti beállítások módosítása