B1 blogcsalád



A Fidesz most sem ír választási programot, de pontosan megmutatja, mire lehet számítani Orbán újabb győzelme után

2018. február 15. - ashwood

fideszplakat_i18116.jpgSzinte megszokottnak is tekinthető, hogy Magyarország legnagyobb támogatottságú pártja úgy fordul rá a választási kampányra, hogy nem mondja meg, mit tenne győzelme esetén. De azért pontosan lehet tudni, milyen idők jönnének Orbán újabb országlása alatt.

"Folytatjuk" – szólt a Fidesz kidolgozott, szofisztikát programja 2014-ben. Ennyi. Pontosabban: ennyike. Ennél részletesebb választási program megalkotását nem tartották fontosnak az állampárt vezetői. Tegyük hozzá: ezt legalább betartották. Valóban folytatták a klientúraépítést, oligarcháik kitömését adószázmilliárdokkal, a nekik nem tetszők dehumanizálását, az ellenségkeresését és kijelölést. 2018-ban talán már ennyit sem kapunk az állampárttól – persze nincs is rá szükség: pontosan látjuk, mik Orbán szándékai egy újabb győzelem esetén.

Például a neki nem tetsző civilek teljes és totális likvidálása. Természetesen kizárólag a választások után. Egy győzelem ugyanis – szerintük – legitimálja majd a jogállami normák újabb semmibe vételét. Márpedig az a kodifikációs okádék, amit a kormány beterjesztett a parlament elé, épp ezt készíti elő.

Lássuk, kiket venne le a térképről a Stop Sorossal Orbán:

– minden szervezetet, amely "érdekérvényesítő tevékenységet, kampányt folytat, vagy ezek szervezésében részt vesz,

– a jogalkalmazói gyakorlat befolyásolására törekszik,

– Magyarország területének a személyek határátlépésére irányadó szabályok uniós kódexéről szóló, 2016. március 9-i (EU) 2016/399 európai parlamenti és tanácsi rendelet 2. cikk 2. pontjának megfelelő külső határ szerinti határvonalán, illetve határjelénél határmegfigyelést tart, határmegfigyelést szervez,

– információs anyagokat készít vagy ilyenre megbízást ad,

– hálózatot épít, illetve önkénteseket toboroz,

– közvetlenül vagy közvetve külföldről származó pénzbeli vagy vagyoni jellegű juttatást használ fel,

– pénzbeli vagy vagyoni jellegű juttatást nyújt."

Az idézet a most benyújtott törvénytervezetből származik.

Lássuk részletesebben, kire-mire is terjedne ki a szankcionálás.

Az ugye eddig is egyértelmű volt, hogy nincs olyan civil szervezet, amely bármely módon támogatná, szervezné az illegális migrációt. Ez ugyanis embercsempészetet jelentene, amelyet a törvények most is szankcionálnak. Épp ezért kellett finomítani, pontosítani a normaszövegen. Most már olyan tevékenységek is büntethetőek lesznek Magyarországon, amelyeket, ha nem menekültekkel kapcsolatban végeznek, kifejezetten támogatandóak:

– büntetendő lesz a menekült anyanyelvén tájékoztató anyagot készíteni a magyar jogrendről, a menekültügyi kérelem beadásáról, az eljárások lefolytatásáról. Ha ugyan ezt hajléktalanoknak, vagy mélyszegénységben élőknek adja valaki, még talán segíti is az állam.

– Érdekérvényesítő tevékenységet végez: csak sejtjük, de nagy valószínűséggel ebben az esetben a jogi segítségnyújtást akarja a kormány ellehetetleníteni. Ez az egyik legmeredekebb ötlet az egészben, ugyanis ha a civil jogvédő szervezetek nem adnak ingyenes jogi védelmet menekülteknek, akkor majd az állam. Ugyanis alkotmányos kötelessége, az adófizetők költségén. Ám ha jogvédő civil szervezet az ellenzék vezérét segíti a bíróságon, az nagyon is rendben van.

– Jogalkalmazót befolyásolni – erős gumiszabály, ha nem itt élnénk, nem is értenénk, miről van szó. Így azonban tudjuk: az Európai Unió és az ENSZ által társfinanszírozott programok szervezése a bírák felvilágosítására. Ilyet eztán Magyarországon nem lehet majd csinálni. Már persze, ha menekültekről van szó. Ha másról, akkor hajrá.

– Bármennyire is itt élünk, a határmegfigyelés szervezése és tartása még számunkra sem világos fogalmak. El sem tudjuk képzelni, magyar állampolgárok miként figyelhetik meg a magyar határt a magyar oldalról illegálisan.

Bár ezek is joggal verik ki a jogállamiság biztosítékait, még sem ez a legordítóbb az egészben tervezetben, hanem a bírósági jogorvoslat lehetőségének kizárása. A törvény mindössze annyit tenne lehetővé, hogy az illegális migráció támogatásával megvádolt szervezetek a belügyminiszteri eljárással szemben, ha abban eljárásjogi aggály merül fel, a kormányhű emberekkel feltöltött közigazgatási bírósághoz forduljanak. Ám ez a gyorsított eljárás sincs halasztó hatállyal a belügy döntésére. Az alapállítással, majd az esetleg szankciókkal bírói felülvizsgálatnak helye nincs. Az egészet pedig Polt Péter narancsos ügyészsége vezényli le.

A legárulkodóbbak azonban a tervezettben szereplő dátumok. Bármikor is fogadja el a jogszabályt – bármilyen formában – a parlament, az első csapás a civilek legkorábban nyár közepén-végén kapják. A tél kezdetére pedig Magyarország Orbán számára nem kívánatos civilektől mentes övezet lesz.

Na akkor lesz igazán haddelhad, akkor lesz hangos minden nemzetközi fórum Orbán nevétől és Magyarországtól. Talán még egy másfél ezres tüntetést is összehoz idehaza az ellenzék. Csak akkor már nagyon késő lesz mindehhez. A felszámolt, meghurcolt civileken aligha segít majd némi hasztalan óbégatás. Magyarország egyre jobban belesimul az orosz és török mintába.

Ez ellen pedig a választásokon lehet tenni bármit is – kizárólag. Nem utólag sopánkodni.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr1013670678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

meszena 2018.02.16. 19:41:58

Gondolom senki sem várta, hogy valami teljesen új dolgot hoznak elő.
A fidesz azt jelent:
Hogy marad
-az egy kulcsos szja,
- marad a közmunka (ami több, mint a segély)
- marad az ingyen tankönyv
- marad a gyermekétkeztetés
- marad a családtámogatás (adókedvezmény, csok, stb)
- marad a kerítés és nem lesznek illegális bevándorlók (a valódi menekülteket nem küldik el)
- marad a (lassú) bérnövekedés

A nemfidesz mindennek a törlését jelenti.
Akinek van gyermeke, fizetése, és nem akar bevándorlókat, az kire szavazhatna még?

morph on deer 2018.02.16. 19:43:29

@morpho:
“Kisebb lett a feleséged!!”

Hogy ne lötyögjön rajta, így jobban passzol.

meszena 2018.02.16. 19:45:27

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Szerinted ez az keletkező tőkés réteg olyat alkot, ami az állami megrendelések nélkül is jól fog működni?

flydomi 2018.02.16. 19:52:11

A fidesz azt jelent:
Hogy marad
-az egy kulcsos szja, (a kevesebb többet adózik arányosan,mint a gazdag,mert minnek két vagy többkulcsos adó)
- marad a közmunka (ami több, mint a segély,főleg a vidéken élőknek,akiknek semmi esélyük munkát találni,mivel a kormány nem célja-érdeme az,hogy befektessen vidéken,hogy felvirágoztassa a szegénységet)
- marad az ingyen tankönyv(úgy,mint a gazdagoknak)
- marad a gyermekétkeztetés
- marad a családtámogatás (adókedvezmény, csok, stb,kivételesen jó,kábé 1 milla embernek,többit lexarjuk)
- marad a kerítés és nem lesznek illegális bevándorlók (a valódi menekülteket nem küldik el.Még jó,hogy a jobbik kiállt az mellet,és eszébe jutott,hogy az országot kerítésel kell megvédeni,aminek következnménye volt az,hogy rá,5 hónap késésel a fidessz nagynehezen megépitette a kerítést.Mellesleg sutyi módban 2-3 ezer muszlimot be engedtek,pluszban több,mint 20 ezer letelepedési kötvényest családostul is be-engedte)
- marad a (lassú) bérnövekedés(ahol a kisvállalkozok egy része nem tudja kitermeli,mivel "adókedvezményt" nem kapnak,így arányaiban több adót fizetnek,mint egy multi)

A nemfidesz mindennek a törlését jelenti.(Helyes.Nem kell korrupcio,nem kell nyomorba dönteni a nemzetet,nem kell elárulni a hazát,saját zsebre ellopni a pénzt,amit a multik akarnak.)
Akinek van gyermeke, fizetése, és nem akar bevándorlókat, az kire szavazhatna még? (nem a hazaellenes hazug fidesszre)

taga20 2018.02.16. 19:52:52

@meszena: hogyne, mint most a közgép!:)))

Ne zavarj! Éppen a diktatúrát döntögetem! (törölt) 2018.02.16. 20:01:42

"Ez ellen pedig a választásokon lehet tenni bármit is – kizárólag. Nem utólag sopánkodni"
Lásd még: nem tudja Orbán a földbe döngölni a civileket, ha a választásokon már eleve nem szavazod be a civileket pénzelő pártokat a húsosfazékhoz... :D

meszena 2018.02.16. 20:06:36

@flydomi:
- Aki legalább átlagos jövedelemmel rendelkezik, az jobban jár a fidesszel.
- Semmilyen kormány nem tud vidéken minden megoldani, tehát a közmunkások a meglevő biztos helyett választatják a homályos ígéreteket. A kormány fektet be? Állami vállalatok lesznek, vagy haveri vállalkozók? Már eldőlt?
- Neked sértő, hogy mindenki ingyen tankönyvet kap? Igen, ez az átlagos jövedelmű családoknak is segítség. Rajtuk spórolnának. A szegényeknek sem lesz rosszabb, ha a gazdagik IS kapnak könyvet.
- a gyermekétkeztetés mostani formáját a a mostani kormány alkotta meg. Akinek ovis gyermeke van, annak érdemes a fideszre szavazni, mert csak a legszegényebbeknek maradna ingyen az ovis étkezés.
- eltörlik a családtámogatást a mai formájában. Gyerek, család, unoka, akkor csak a fideszre érdemes szavazni.
- Az ellenség többsége (nem a Jobbik) kerítés ellenes és bevándorlás párti (mint uniós példaképeik) A jobbik kevés hozzá, hogy ezt megakadályozza. Ha egyáltalán akarja (manapság nehéz eldönteni, hogy a jobbik mit is akar...)

A korrupció állandó. Az átlagembernek mindegy, ki van a húsosfazék körül.

BiG74 Bodri 2018.02.16. 20:13:44

Szerintem valamit benéztetek.
Nem új, magyar tőkés réteg keletkezik, ilyenről szó nincs. Új fityiszes dagadt pénztárcák keletkeznek uniós és közpénzekből, mely pénztárcák közvetlenül állami függésben vannak, az államot jelképező fityisz pedig ezen pénzekből fogja hosszasan megtartani hatalmát.

De, megértem, ha valakinek hosszú ideje, újra passzol a neje a fityisz miatt, akkor szavazzon oda. A szex nagy úr!

ember100 2018.02.16. 20:15:37

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:
Helló !

Az orosz befolyás erősítése pl. Paks 2
Ezt kihagytad .

subtotal 2018.02.16. 20:16:37

ami még folytatódik, de nincs kimondva, a középosztály csapdába zárása
- gyerekek privát iskolák felé terelése a katasztrofális közoktatásból
- szüleik privát egészségügy felé terelése, ha nem akarják őket elveszíteni
- a keresőket megint, most forintalapú hitelbe kényszeríteni a mesterséges lakhatási költségemeléssel, ami csak nagyon kevés család (3 gyerekesek - cca 100 ezer család) számára le max nullszaldós

De azért remélem a magukat mentegető fideszszavazók vonnak mérleget legalább magukban, hogy a fantasztikus szja kedvezményük mindezekre fedezetet nyújt-e.
Mert az, hogy sötétebbek, mint a szoci szavazók, az biztos, mert azoknak volt annyi eszük, hogy kiálltak az ún. demokratikus ellenzék mögül és a mai napig nem álltak vissza. De mi tartja a fidesz mögött a középosztályt? Anyagi érdek? Ha beledöglik is, ha nem éri meg valójában akkor is?

Vagy nézzük a másik klasszikus érvet, ami arról szól, hogy a fidesz kormánynak nincs alternatívája. Nézzük, kik ők:
Szijjártó, mint külügyminiszter
Balog, mint oktatási és egészségügyi miniszter (aka emberi erőforrás, tiszta mátrix)
Pintér, mint belügyminiszter
Lázár és Rogán és Semjén, mint a Miniszterelnökség körüli miniszterek.
Ezek lennének azok, akiknek nincs alternatívájuk? LOL
Az egészből Varga ér bármit.

Lolek i Bolek 2018.02.16. 20:17:13

@FCUK18: az orban csalad tamogatasa eu penzbol, az atlag csalad tamogatasa tularazott rezsivel :-)))))

flydomi 2018.02.16. 20:17:33

- Aki legalább átlagos jövedelemmel rendelkezik, az jobban jár a fidesszel. (Ha kisvállalkozokat ellehetetlenitik,ahogy a multikat nem,akkor senki nem jár jobban.Max a lakkoság 10%-a)
- Semmilyen kormány nem tud vidéken minden megoldani, tehát a közmunkások a meglevő biztos helyett választatják a homályos ígéreteket. A kormány fektet be? Állami vállalatok lesznek, vagy haveri vállalkozók? Már eldőlt?(Ha a Kormány nem akar,akkor nem is lesz munka vidéken.Márpedig a célja ez.Mellesleg egypár havernak,mint Mészárosnak több cége van,ami nem állami,de közpénzből összeharácsolt)
- Neked sértő, hogy mindenki ingyen tankönyvet kap? Igen, ez az átlagos jövedelmű családoknak is segítség. Rajtuk spórolnának. A szegényeknek sem lesz rosszabb, ha a gazdagik IS kapnak könyvet.(A sértő az,hogy a kormány megkülönbözteti az embereket,így a gazdagok szinte semmit nem fizetnek,mert ez igy logikus.Akinek sok van,adjunk még,mert az jó lesz a hajára dísznek)
- a gyermekétkeztetés mostani formáját a a mostani kormány alkotta meg. Akinek ovis gyermeke van, annak érdemes a fideszre szavazni, mert csak a legszegényebbeknek maradna ingyen az ovis étkezés. (Szóval ezért az egyért megéri,miközben az országnak saját gazdasága nincs)
- eltörlik a családtámogatást a mai formájában. Gyerek, család, unoka, akkor csak a fideszre érdemes szavazni.(miközben többen szegényednek el évről évre,már ez se segít,mivel nem célja az,hogy a magyarok a saját országukban tiszteségesen éljenek.Hamár egy fidesszes ételt oszt,miközben hasít a gazdaság,akkor miért is vannak még rászórulok?)
- Az ellenség többsége (nem a Jobbik) kerítés ellenes és bevándorlás párti (mint uniós példaképeik) A jobbik kevés hozzá, hogy ezt megakadályozza. Ha egyáltalán akarja (manapság nehéz eldönteni, hogy a jobbik mit is akar...)(Kár,hogy a fidessz sutyomba 2-3 ezer muszlimot már be-engedet,ahogy ezt tette a letelepedési kötvényekkel,mikor még a pofánka hazudik,hogy ők nem tesznek ilyet.Csak pénzért.Mivel a fidesznek halvány lila fingja se volt,hogyan kellene kezelni a menekültválságot,a nagy tudományuk max buszozgatásba merült ki.Ha egy másik párt,m,inmt a Jobbik ötlete volt szüksége hozzá,hogy ténylegesen tegyenek valamit,az azt jelenti,hogy impotensek megvédeni a hazát,ami nem érdekük.)

A korrupció állandó. Az átlagembernek mindegy, ki van a húsosfazék körül. (A mértéke a lényeg.Ha majd az unios források elapadnak 2-3 év múlva(mert saját zsebre szánták meg baromságokra),akkor a saját csodás kis gazdasági motorunk majd dübörögni fog ezerrel.Ja nem.Mert olyan nincs)

meszena 2018.02.16. 20:30:33

@BiG74 Bodri: A kérdés nem arra vonatkozott, hogy honnan, hanem, hogy mire.
Minden oldalhoz kötődő tőkés réteg pont ugyanúgy keletkezett. Csak a többieké előbb. És keletkezik majd tovább is, ha egyszer odakerülnek.

meszena 2018.02.16. 20:32:22

@flydomi: Mindig lehet másról beszélni: de ez, de még amaz...
Csak azt soroltam fel, ki jár jól azzal, ha fidesz marad.
Elég sokan vannak.

BiG74 Bodri 2018.02.16. 20:39:33

@meszena:
Ne keverj! Tőkésekről beszélsz, én nem.

Larry Silverstein 2018.02.16. 20:48:51

Ne bántsátok a miniszterelnököt.

Orbán szerintem jobb ember mint néhány kommentelő itt. Már eleve azért is mert nem ide jár esténként ebbe a közösségbe.

flydomi 2018.02.16. 20:52:53

@meszena:

Az a baj,hogy 2-3 év mulva ezek a "könnyitések",szociális segitségek megszűnnek még a fideszes szavazók számára is.Mert az saját zsebre tet lovét érdemtelen dolgokra nyomták el.Miből termeljük ki?A saját szuperul felépitet gazdaságunkból,ami nem létezik?Az Unio nem fog több pénz adni,pláne úgy,hogy Britani kilép.A támogatások jóval kevesebbek lesznek,csökkeni fognak.
Úgy fogják majd megoldani,ahogy eddig is:több embert nyomorba dönteni.
Kevesebb a munkanélküli.Ja.Hatványozottan többen mentek ki külföldre,mióta unios tagok vagyunk.
Kevesebb a rokkantak száma.Ja.Keményen kiszorták őket.(nem az volt a baj,hogy a rendszer szigoru,hanem az,hogy igazságtalan,mert a támogatás 40-50k körül van,annak ellenére,ha ténylegesen ledolgozott 20-30 évet.(egy beteg ember éljen meg ebből)
Áplási dij is szinte a csillagos eget verte az 50k-val.Persze,itt jó,ha van 6-7 ezer ember,szóval őket is inkább a lecsóba küldtük.Minek egy beteg emberel xarozni.És a nyugdijas éveibe nem számolják bele a rokkantágban eltöltöt idejét.Mert minek.Ő hiábaja,hogy beteg-rokkant,meg is érdemli.Majd legközelebb jobban odafigyel.Ja.Csak olyan 200 ezer emberól van szó....és ha tud is dolgozni,nem biztos,hogy teljes(8 órában),mivel a betegésge-sérülése miatt nem tud,de a rendszerbőlkönnyen ki tudják paterolni.
Nyugdij reformot is megoldották el tollvonással:3000 milliárdot elloptak,miközben mondogatták,hogy az állami nyugdij sokkal jobb,és mivel sokkan hittek nekik,ezért inkább beléptek az államiba.(ja.és ez a pénz egyéni számlára megy).Mára kiderült,hogy sok sebből vérzik,és semmifajta épkézláb ötlettel nem tudnak vagy akarnak előrukkolni,így már 8-10 év múlva jóval kisebb összegre lehet számitani arányosan,mint a mostanira(mert ugye a saját gazdasági motorunk majd segit rajtunk.Ha lenne).
Sor végtelen,hogy a fidessz kiket hagyot magukra,és még kiket fog hamarosan(elkövetkező 4 évben).

BiG74 Bodri 2018.02.16. 20:59:20

@Larry Silverstein:
Egyrészt honnan tudod?
Másrészt ez nem közösség.
Amúgy tényleg jó, hogy nem jár ide, mert itt nincs mentelmi joga.
Te hogyan kerültél ide?

morpho 2018.02.16. 21:04:04

@BiG74 Bodri: Lehet, hogy az elmúlt 10 évben megtanulta bekapcsolni a számítógépet, esetleg Margitka a titkárnője gépel helyette és itt csapatja @FCUK18 néven....

taga20 2018.02.16. 21:04:39

@Larry Silverstein: a geci gazdád többet lopott a közösből, mint az egész komment szekció itt!

hogy baszodnál meg fityeszmuzsik!

megvagyhadnagy 2018.02.16. 21:20:57

@taga20: Még ha igazad is van, akkor is, minden ilyen mocskolódó, gyalázkodó hozzászólással +1 szavazatot hozol a Fidesznek. Azt hiszed, ha ilyen alpári stílusban nyomod, akkor jobban van igazad?

közép dunántúli régió 2018.02.16. 21:29:43

@megvagyhadnagy: eszem azt az érzékeny lelked!
Bayer Zsóti megvan?

taga20 2018.02.16. 21:34:18

@megvagyhadnagy: hogy csináljam drága barátom? halk furulya szóval?

vagy lopjak el a közösből 13csilliárdot? vagy, hogy a faszba csináljam, hogy az olyan agyatlan barom, mint te megértsed, hogy a geci és maffiája szétlopják az országot.

segícs má!

taga20 2018.02.16. 21:36:18

@közép dunántúli régió: szerintem imádja. lefekvés előtt meg rezsiszilárd összest hallgat, me az megnyugtatja:)

ennyi képmutató droidot!

VáradiJános 2018.02.16. 21:56:27

@subtotal: “. De mi tartja a fidesz mögött a középosztályt? ”

Ti

megvagyhadnagy 2018.02.16. 22:02:10

@taga20: Azt gondolsz rólam, amit akarsz. Nem abba a körbe tartozol, akinek adok a véleményére.
De.
Családos emberként, alkalmazott munkaviszonyban napi 8 órát dolgozva, jobb nekem most, mint az elquró idején. Ez van. Önző vagyok? Persze. A politikusok lopnak? Persze. Ha itt gyalázkodsz változik valami? Nem. Hajrá, gyűlölködj tovább.

Brix 2018.02.16. 22:06:28

Annyit tennék hozzà: pàrtprogram ugyan nem volt , de volt egy 2010- es kormànyprogram ami tisztességes munka volt, más kérdés , hogy nem lett megvalósítva...Emlékszik még valaki a " plebejus kormànyzàs" ígéretére, meg a luxus politika befejezésére....Ebből ugye az valósult meg, hogy 2010-2015- ig nem volt közalkalmazotti béremelés, meg a nyakunkba kaptunk egy csomó adóemelést- főleg mi kisemberek...Egy pàrszàz milliàrdot otthagytak a jómódúaknak, amit a kiskeresetűektől szedtek be alapvetően...A tàrsasàgi adó viccesen alancsony szintre került, aminek kiesését szintén nekünk kellett összedobni...Mondanom sem kell, hogy a bankadót es a telekom adót is egy az egyben àthàrítottàk a lakossàgra... De mondhatnàm még a meggyalàzott , gyenge forintot, a 10 milliàrdokkal kistafírungozott multikat, a szétcseszett munka törvénykönyvét....Kinyaltàk a nagytőke se...ét, és mégsem sikerült sem Lengyelorszàgot, sem Szlovàkiàt befogni bérekben, sőt, a romànok a nyakunkon vannak...

taga20 2018.02.16. 22:11:06

@megvagyhadnagy:

neked rendjén van az, hogy a tiborcgyerek hipp-hopp milliárdos lett, vagy a mészaroslölö az egyik leggazdagabb ember lett az országban pár év alatt?

csak neked legyen meg a farhátra való! eszednél vagy ember! te ilyen szar országban akarsz élni, te egy ilyen kontraszelektált pöcegödörbe akarod felnevelni a gyerekeidet?

eszednél vagy?

taga20 2018.02.16. 22:11:53

@VáradiJános: mi van haver, moszkvában eltoltátok a havat?

VáradiJános 2018.02.16. 22:22:44

@taga20: már rég hazajöttem, azóta “beszéltünk” is

VáradiJános 2018.02.16. 22:25:31

@taga20: nem, inkább azt szeretné ha mészáros helyett a blinkelt haverjaidnak menne a zsozsó, meg a sok lumpen szar kapjon sok segélyt, ő pedig hozza meg ezért az áldozatot

taga20 2018.02.16. 22:26:24

@VáradiJános: most, hogy mondod, má beugrott:)

mit szósz a tiborcgyerekhez?

VáradiJános 2018.02.16. 22:34:51

@taga20: milyen tekintetben? Az ügyéhez? A stílusához? A humorához?

2018.02.16. 22:34:55

@meszena:

Az érvelésed ott hibázik, hogy a csúti gennyedék és bandája ugyan szépen gazdagodik, de HITELBŐL! Vágod? A Pénztáros Lőrincnek jelenleg papíron ugyan több száz milliárdja van, de ismétlem: papíron! Azaz ha valami nem várt fordulat - elfogy a kohéziós alap, ha ismét kitör a világválság (erre egyébként vannak jelek), akkor:

Nagyon gyors ütemben emelkedik a kamat
Bedől az Exim Bank (Mivel azt most is az állam tömi pénzzel)

Az Exim Bank adja az O1G maffia oligarcháinak a hitelt, ami jelenleg 700 milliárd körüli!
És ez HITEL! Fogod?

De ha mégsem lesz válság, és az Exim Bank sem dől be:

Akkor is baj lesz, mert elfogy a kohéziós alap - ez mindenképpen megszűnik 2020-ban.
Muszáj lesz a kínai és az orosz piacról hitelt felvenni - lásd Paks2 és a Budapest-Belgrád vasútvonalat, és ez utóbbi 1200 milliárdos hitel, amihez viszont a hazai oligarcha banda nem fog hozzáférni, mert a kínaiak a saját cégeiket hozzák helyzetbe - egyébként nagyon helyesen, mert ezzel is előbbre hozzák a csúti szárcsimbók bukását.

És ha mindezeket még túl is éli, akkor is 4 év múlva már nem lesz Soros, nem lesz migráncs, és sajnos középosztály sem. Mert minden józanul gondolkodó polgár, aki mozdulni képes, az innen lelép.
Nincs normális egészségügy, nincs olyan oktatás, ami a szakképzést segítené, így nem lesz kőműves, villanyszerelő, ács, festő, etc. etc. Viszont van-lesz helyette 500 ezer közmunkás.

Szép kilátások!
De igazad van!
Szavazz a fityiszre!

taga20 2018.02.16. 22:43:24

@VáradiJános: a sminkjéhez, te terelőgép!

ne csináld a hülyét, me úgy maracc!:)

morpho 2018.02.16. 22:50:30

@megvagyhadnagy: Oszt milyen a hangulat ott a csavargyárban? Három műszakban tolod és közben unalmadban szurkálod Gyurcsány woodoobábuját és idézgetsz a soros tervből?

Bolshevik 2018.02.16. 22:53:20

@_Ske_: "IMF hitel, ami kihúzott bennünket a szarból? "

A szarba hogy kerültünk, csak nem a balos összefogás ékes alakja, Gyurcsány vezetett bele minket? :D

Hallod bazdmeg, ismered a viccet? Két ember megy a sivatagban, Orbán meg Gyurcsány. Jön egy oroszlán, ez utóbbi a magyar válaszópolgárt szimbolizálja.

Orbán nekiáll bekötni a cipőjét, ugrál, bemelegít. Gyurcsány úgy néz rá, mint a hülyére: Azt hiszed, le tudod futni az oroszlánt?

Orbán: Ugyan Feri, én csak téged akarlak lefutni.

Bolshevik 2018.02.16. 22:55:08

@Látens Inszinuáció: Az hogy a 8. éve jöttök a különféle apokaliptikus vízióitokkal, és ehhez képest nem mentünk csődbe, nem haltunk ki, nem lettek éhséglázadások, sőt újabban egész jól mennek a fizuk meg a gazdaság is, ez így nem tűnik fel?

siriq111 2018.02.16. 22:55:40

@Brix: Egyebkent pontosan ezek miatt mar csak nevetek amikor itt vagy masik forumon teljesen valos es ertelmes tenyek nelkul probaljak felvazolni a mostani kormany "erenyeit". Vicces meg jol, mondjad de max ennyi a reakciom es nagyon sokaknak. Mindenkeppen valtozas lesz. Elege van az embereknek naponta szembesulni azzal ami van.

VáradiJános 2018.02.16. 22:59:09

@taga20: nem tetszik az arcátlansága. Megfelel válasznak?

Bolshevik 2018.02.16. 23:01:13

@flydomi: "az egy kulcsos szja, (a kevesebb többet adózik arányosan,mint a gazdag,"

Nem! Az EGYKULCSOS jelenti azt, hogy ARÁNYOSAN UGYANANNYIT adózik a szegény is meg a gazdag is.

VáradiJános 2018.02.16. 23:04:05

@Bolshevik: nem érted te ezt. A néger egyenlőség is azt jelenti náluk, hogy a négernek kevesebb pontszám kell az egyetemhez, a női egyenjogúság pedig azt, hogy Norvégiában kötelező minimuma van a női parlamenti képviselőknek

2018.02.16. 23:06:27

@Bolshevik:

Neked is elmagyarázom tökfej.
Ez a rengeteg HITEL, amit a kedven vezíred és bandája összelopott, az KÖZPÉNZ!
Fogod?

És nem az "elmúlt nyócév" alatt, hanem 1,5 év alatt jött össze ez a csekély 700 milliárdos HITEL összeg.

Ezt TE és én fogjuk visszafizetni azzal, hogy baromi nagy lesz az infláció.
Csak egy eklatáns példa, talán ebből megérted:

A kúrmány nagy dérrel-dúrral bejelentette, hogy csökkenti a 27%-os - ami egyébként a világon a legmagasabb - ÁFÁT 5%-ra a halfogyasztás növelésére. Mi történt?
A Haltanács vagy mi a faszom bejlentette, hogy azért nem csökken a haltermékek ára, mert halherpesz van. HOL bazdmeg? Mert a NÉBIH jelentése szerint nálunk nincs.
Akkor most mi történt? Az, hogy a kereskedők leszarták kedvenc kúrmányod határozatát, és NEM csökkentették az árakat, ami INFLÁCIÓT gerjeszt!
Nem is keveset, közgazdászok szerint 0.4%-ot hoz csak erre az évre.
És ezt megint ki szívja meg?
Te, én, és a többiek.

Bár ahogy olvasom a hozzászólásaidat, Te is menthetetlen vagy.
És NEM! én nem vagyok sem libsi, sem Soros-bérenc, sem pedig baloldali.
Csak józanul gondolkodó - írom, gondolkodó ember.

Ennyi.

Bolshevik 2018.02.16. 23:07:13

@VáradiJános: Mindegy, szerintem vicces :D

Ezek tényleg azt hiszik, hogy a magyar választópolgár ha nincs 100%-ban kielégítve, akkor az adott politikus nem jó és kész, le kell váltani.

A faszt. A politikusnak elég, ha jobb mint a többi "induló". Ha lenne egy hiteles alternatíva, akkor arra szavaznának az emberek, a Gyurcsány-féle összefogásosdira meg nem fognak mert az még Orbánnál is szarabb.

Ezt nem érti meg itt a sok visító majom, hogy hiába ismételgetik orrvérzésig, hogy korrupciókórháztiborc, még lehet igaz is, de ha összességében megnézzük a kormányzati teljesítményt, Orbán akkor is veri a baloldalt, ha közben talicskával tolja haza az aranyat.

Jobb lenne ha nem tolná? Jobb lenne. A balosok nem tolnák? Dehogynem, csak mellette még az országot is elbasznák. Kösz nem.

morpho 2018.02.16. 23:09:41

@Bolshevik: Bár ehhez semmi köze a politikának, de én mint magyar választópolgár azért szeretem, ha 100%-ban ki vagyok elégítve... És baromira nem vágyom rá, hogy ezt Orbán intézze. (nem, Gyurcsány se!)

VáradiJános 2018.02.16. 23:09:44

@Bolshevik: ők Orbán legnagyobb fegyvere

Bolshevik 2018.02.16. 23:10:14

@Látens Inszinuáció: Ha baszki nekem annyi forintom lenne, ahányan rettentő tudományosan megmondták már az utóbbi 8 évben, hogy itt

- összedől az ország
- kihalunk, mindenki elmegy
- diktatúra lesz, betiltják a választást
- kidobnak az EU-ból
- kidobnak a NATO-ból
- lázadások lesznek
- Orbán megbukik

akkor én lennék a Sorosgyuri.

Szóval oké, most te jól megmondod, hogy épp most ezért fog tönkremenni minden, én meg, ha nem gond, súlyának megfelelően kezelem ezt az állítást.

Bolshevik 2018.02.16. 23:11:36

@morpho: Minden választópolgár azt szeretné, csak ha az egyik 70%-ig elégít ki, a másik meg 5%-ig, akkor az első jobb mint a második. Akkor is, ha itt a hozzászólók egy jelentős része a földön fetrengve vinnyog, hogy "de nem tökéletes az első mert itt is hiba, ott is hiba, stb".

morpho 2018.02.16. 23:16:25

@VáradiJános: Bocs, de homofób eémeroggyantakkal továbbra sem állok szóba.

@Bolshevik: Te viszont nem érted! Simple mind :)

Bolshevik 2018.02.16. 23:29:07

@morpho: Nos nem én csodálkozom rá naponta arra, hogy jé, még mindig nem bukott meg a Fidesz, pedig korrupciókórháztiborc :D

VáradiJános 2018.02.16. 23:29:57

@morpho: semmi bajom veletek, buzikkal

flydomi 2018.02.16. 23:30:15

@Bolshevik:
-- Az hogy a 8. éve jöttök a különféle apokaliptikus vízióitokkal, és ehhez képest nem mentünk csődbe, nem haltunk ki, nem lettek éhséglázadások, sőt újabban egész jól mennek a fizuk meg a gazdaság is, ez így nem tűnik fel?

Az nem tűnt fel,hogy azon az úton járunk,mint Görögország?
De hamarosan a fidessz szavazók is megismerik vezírük igazmondó arcát.De akkor már késő lesz.Nagyon sok fidessz hívó kiesik a pixisból,mert egy ilyen elcseszett rendszert nem lehet az örökévalóságig fenntartani a nagy magyar gazdasági motor mellet,ami a fidesszes fejekben van,de gyakorlatilag nincs.Most majd tőlük fognak lopni,az elmúlt 8 év jó fizuját és jó gazdaságát a fidesszesekkel fizettetik vissza.Mert majd csak tőlük lehet lopni.

ogli dzsí 2018.02.16. 23:41:59

teljesen tudatos lipsi sorosista propaganda h orbánt le kell váltani /hangsúly a LE-n mert aztán majd lesz valahogy/

ez nem véletlen van így

eredményekről, számokról, tényekről, tervekről, koncepciókról, stratégiákról hallgatnak mint a sír

Mert hát a bal-lipsi szavazók így 2018ban kikből állnak? Dühös álrokkantakból, túlélő munkásőrökből, tudatlan, iskolázatlan, sikertelen balfékekből, némi mellőzött értelmiségből - bár ez is rémesen megkopott - és pár oligarchából meg bankárból. A 99%uk meg se közelíti a középosztályt.

Ez a blogposztjaikon és a baller hozzászólókon is azonnal átjön.

A lipsi politikus tragédiája az, hogy azt hiszi hogy az átlagemberek, a pártkötődés nélküli emberek is akkora marhák, mint az ő törzsszavazóik.

S már a maradékon is osztozniuk kell a Jobbikkal, bár oda sok fiatal is csatlakozott.

2018.02.16. 23:42:32

@Bolshevik:

1,5 évről írtam faszkalap
Összevissza hablatyolsz itt 8 évről, érveid nincsenek, csak a szokott mantrákat nyomod, amit belesulykolt a fityisz az egybites agyadba.

Szavazz bazdmeg az Orbánra, leszarom.
De a tények, ettől tények maradnak, akárhogy görcsölsz ezt másképp értelmezni.

Hülye vagy és az is maradsz.

morpho 2018.02.16. 23:48:20

@Bolshevik: Bazmeg, tényleg nem ment át?
@VáradiJános: A két gyerekemnek sincs.

@ogli dzsí: Igazad van én is a tényeket számokat szeretem. Ilyeneket, hogy: Soros terv, meg migráncsok milliói...

ogli dzsí 2018.02.16. 23:48:47

@Látens Inszinuáció: mind3 orbán ciklus alatt csökkent a GDP arányos államadósság

a mai ellenzék kormáyzása alatt nőtt

a mai ellenzék baloldali szárnyának szellemi elődei alatt is nőtt, ugyanis ennyit tudnak

Úgyhogy, mosolyogva hallgatom az ellenzéki pénzügyi szakértést Orbánról meg a gazdaságfilozófiájáról.

siriq111 2018.02.16. 23:51:37

@ogli dzsí: Ezen max nevetni tudok, en pl. soha nem szavaztam az mszp-re de a fideszre nem fogok a valasztasokon. A tobbi zavgyvasag meg abszolult okorseg amit irtal.

ogli dzsí 2018.02.16. 23:54:45

@siriq111: és ki beszélt rólad? vagy az mszpről?

teljesen mind1, hogy valaki szdsz vagy mszp vagy dk vagy pm vagy együtt szavazó, ezek bukott elQrók

a Momentumot, az LMPt, a Jobbikot látom valamennyire függetlennek, és ők még nem kompromittálódtak, bennük van jövő, de egyelőre messze nem elég nagy az elégedetlenség a kormányváltáshoz

vénkujon 2018.02.16. 23:55:41

a család nagy része már külföldön, de én mindenképp maradok. egy fidi 4/5öt szeretnék, majd rá pár évre egy baszom nagy összeomlást. páholybó fogom nézni a fiditálibok rohangálását fel alá a bolt előtt, ahogy lobogtatják a tej-meg kenyérjegyet. nem láttátok aptikjampót? elnézést szeretnék kérni tölle a tegnappiak miatt.

siriq111 2018.02.17. 00:15:55

@ogli dzsí: Persze xD , mindenki aki nem a fideszre szavaz az ... Olyan ismeros ez. De vajon honnan? Jah, soros. Mindenki aki nem ert egyett az soros. Nah, megyek es szekelek egyett a tiszteletedre xD

ogli dzsí 2018.02.17. 00:25:08

@siriq111: nem mindenki, csak a bukott elQrók

vmi gond van ezzel?

ogli dzsí 2018.02.17. 00:25:41

azaz momentul, lmp jobbik nem

siriq111 2018.02.17. 00:35:39

@ogli dzsí: Alapvetoen az emberek valtani akarnak. Meg a fideszesek is. Ezert van az, hogy nem az "elqrok" is benne lesznek a kormanyban es az embereknek nem sirankozni kell, hanem taplra allni . Meg kell mondani mit akarnak, elvegre oket kepviselik . Nem forditva.

ogli dzsí 2018.02.17. 00:38:14

@siriq111: te részeg vagy?

miből gondolod, hogy itt váltás lesz 2 hónap múlva?

siriq111 2018.02.17. 00:40:00

@ogli dzsí: Nem vagyok az de mar unalmas azt hallgatni , hogy igy meg ugy. Te vagy a valaszto, te hatarozod meg mit es hogyan kepviseljen. Jo , hogy nem a benzinkutas donti el mennyit tankoljak es eppen mennyit ker erte. Baromis sok embernek tele van a toke a mostani 8 evvel. Mast akarnak, mashogyan.

ogli dzsí 2018.02.17. 00:48:22

@siriq111: Épp ez az, hogy nemhogy baromi sok embernek van elege belőle, hanem még közel sincs itt semmilyen változást követelő hangulat.

Vagy te 2006 és 2010 között nem ebben az országban éltél? Minden nap, minden nagyvárosban tüntetés volt, 4 éven keresztül. Nem 1000 fős tüntetés.

siriq111 2018.02.17. 00:50:13

@ogli dzsí: En nem eltem itt akkor. Olvastam rola, leszurtem a velemenyem es a mostani "rendszer" meg rosszabb es mocskosabb mint anno.

ogli dzsí 2018.02.17. 00:59:35

@siriq111: szerintem az lenne a legjobb ha a fidesz 2/3 nélkül folytatná

de nagyobb az esélye az újabb 2/3nak mint annak hogy nem a fidesz alakít kormányt /méghozzá egyedül - vagyis a kdnpvel/

Persze minden rendszernek vannak vesztesei, csak a nagy közútálatot azért én annyira nem érzékelem, nem ilyen mint itt a blogokon.

siriq111 2018.02.17. 01:06:59

@ogli dzsí: Errol beszelek, hogy mar a fideszesek sem akarnak 2/3-t. Eleguk van ebbol a mocsokbol.

ogli dzsí 2018.02.17. 01:14:26

@siriq111: Ebben egyetértek, de egy fidesz szavazó aki 2014ben a fideszre szavazott annak nagyobb veszélyt jelent egy kormányváltás, mint az, hogy mégis elmegy szavazni, akkor is ha ezzel lehetővé teszi az újabb 2/3ot. Tehát nem hiszem hogy sokan otthon maradnak.

A bizonytalan tömegek pedig most sem fognak elmenni senkire sem szavazni, hasonló részvételt várok mint 2014ben. A Jobbik meg a Balik ellenzék csak egymástól tud szavazókat szerezni.

siriq111 2018.02.17. 01:18:04

@ogli dzsí: Elfognak menni, es meg a "fideszesek" is mashogyan szavaznak. Amig megy ez a soros bohozat a tobbi baromsaggal es a kommentelokkel. Egyre tobb es tobb embernek lesz elege . Annyira jo latni, hogy a kormany sajat magat kopi szembe naponta. Mar csak rohogok rajta. Ez nem kormanyzas, ez egy bohozat amit nekunk kell ...... jo8

ogli dzsí 2018.02.17. 01:24:47

@siriq111: Nem, épp ez az, hogy most van kományzás is, meg megy a bullshit is.

Az ellenzék fele újnak mondható, ez egy előny a fidesszel és a Balik hatosfogattal szemben..

Oké, nyilván az idő is az ellenzéknek dolgozik, mert szimplán megunják az elitek pofáját, már régen elfelejtették milyen szar volt az elmút8 előtti elmút8év. S ez az egyetlen előny a Baliknál, mert már sajtótéren is rosszul állnak. S ide, fideszes, soha nem fog átszavazni, ki van zárva. Esetleg az előző csoportra...de eddig az is fordítva sült el, mert inkább a Jobbik kőjobbosai pártoltak át a fideszhez az elmúlt 1 évben.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.02.17. 01:57:16

@ogli dzsí: "fideszes, soha nem fog átszavazni, ki van zárva."

Soha ne mondd, hogy soha. Sokan tőletek 2006-ban még a gyurcsányira szavazott. :))

2018.02.17. 02:03:01

@ogli dzsí:

Megint hazudsz fityisz droid.

Az államháztartás adóssága 1998-2002 között NEM ÉRTE EL a 60%-ot.
Míg a csúti szarcsimbók alatt már 79,9% is volt!

Itt a link agyhalott:
www.ksh.hu/docs/hun/eurostat_tablak/tabl/tsdde410.html

És ez a kúrmány által irányított KSH adat.
Na err varrj gombot gyíkarc.

2018.02.17. 02:07:47

Bocsi, elbasztam.
Természetesen a 2002-2006-os időszakot akartam írni.

Tökönrúgott Feleségek 2018.02.17. 06:53:31

@subtotal: sőt, varga sem! ez alibi "kormányzás" és sajnos vannak rá vevők, nem kevesen (:

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.17. 07:19:40

@meszena:

Ez értelmetlen kérdés. A nyugati tőke is csak a marketing miatt képes eladni.

BaitHrunner 2018.02.17. 07:40:07

@Látens Inszinuáció:
Nem 2010-ben volt "kormányváltás"?

2018.02.17. 07:51:45

@ogli dzsí: Sajnos nominálisan kb folytonosan nőtt, a rennccerváttás óta. GDP arányosan viszont voltak hullámzások. Sajnos a mutatott statisztika nem korrigált az inflációval, árfolyamokkal.. szóval kicsit csalóka. Meg azt sem mutatja, hogy az adósság szerkezete milyen..külső/belső arány nem látszik (a fidesz alatt jobb, hiszen kevésbé árfolyam függő, nagyobb a forintalapú) Szóval igazad van, de nem úgy.

BaitHrunner 2018.02.17. 07:53:48

@Látens Inszinuáció:
Mert ha az általad linkelt oldalról csak a nyers számokat nézzük, akkor:

1998 59,7%
2002 54,6%
2006 64,1%
2010 79,7%
2014 75,2%
2016 73,9%

2018.02.17. 08:00:05

@Látens Inszinuáció: ja.. nem volt 79.9%..ez tény.. viszont más, ha valaki feltornázza 54-ről 79-re, mintha valaki 79-röl letornázza 74 alá.. :) Még akkor is, ha nominálisan nőtt az adósság.
cca40mrdEUR>>>78mrd vs 78mrd>>>86mrd

midnightcoder2 2018.02.17. 08:07:18

@Látens Inszinuáció: 2010-ben volt 79.7, 2009-ben 77.2. Nem értem, hogy hogy lehet valaki olyan ostoba, hogy belinkel egy táblázatot amit nem tud értelmezni. B+ ha ennyire hülye vagy, írd be a gugliba hogy magyarország államadóssága, az odakúr neked egy szép nagy grafikont az arcodba ugyanazokkal a számokkal. Azon a kék vonal vagyunk mi, balról jobbra haladunk az időben mint a valóságban, és amikor a vonal lenn van akkor nekünk jó, amikor meg fenn van akkor rossz. Az a puli az alján 2001, akkor kezdte el Orbán a választási költségvetést a szocik jóléti gengszterváltást agitpropjának a nyomására, 2002 az ahol még viszonylag jól álltunk de rossz irányban, ekkor kellett volna visszafelé fordítani a szekeret. A pukli teteje pedig 2010 amikor a legmagasabban volt a szarjelző. Most, 2017-ben kicsit alacsonyabban van, de lefelé jóval nehezebb tolni mint a másik irányba.

midnightcoder2 2018.02.17. 08:08:42

@Womb Raider: Nominálisan a Kádár-korszak végétől nő.

midnightcoder2 2018.02.17. 08:11:45

Amúgy a címhez:

"Nem tudjuk 12-15 embernél többen körülülni azt az asztalt, amelynél meg kell állapodni kormányzati emberekkel, minisztériumi emberekkel meg szakértőkkel. Nem tudjuk. Ennyi tehetségünk van gyerekek! Amit meg lehetett csinálni az elmúlt egy hónapban, azt megtettük. Amit az azt megelőző hónapokban titokban meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk, azt megtettük."

Ez volt az Öszödi beszéd 2006-ban, a szocik győzelme után, ahol a kampány egyik fő eleme az volt, hogy nekik van programjuk, míg a FIDESZ-nek nincsen.

2018.02.17. 09:53:52

@midnightcoder2:

Hogy is van ez kis kukta?
Nézd csak az árfolyamokat!
Ehhez viszonyítsd az államháztartás hiányát egybites vakegér.

euro-arfolyam.info/archive/all/2006

Szűtté mamá? Szűjjé! 2018.02.17. 09:54:17

Folytassuk!!! Vannak olyan hangok, hogy jó lesz a fidesz, mert ezek már megtömték a zsebüket, de ez nem igaz. Ha a fidesz ugyanilyen arányú hatalomban marad, akkor ugyanígy híznak tovább az ilyen Tiborcz féle jampecok és a többi stróman. Ezt akarjuk? A fideszt leváltani még nem lehet, nem is kell (sőt nem is szabad, mert akkor égni fog az ország), de sokkal egyenlőbb erőviszonyokat kell teremteni, hogy nagyobb legyen a kontoll a tolvajbanda felett.

2018.02.17. 09:56:00

@BaitHrunner:

Aha.
És ki a faszom kormányzott 2002- és 2006 között?
Akkor mégis csak alacsonyabb volt az államháztartás hiánya, mint most nem?

Vagy a szemednek sem hiszel droid?

2018.02.17. 10:01:33

@Látens Inszinuáció: Ááá... osztán mé' nem a GDP-hez viszonyítottan nézed? Ja, hogy úgy ronda...

2018.02.17. 10:08:33

@Womb Raider:

Mellébeszélsz fityiszes birka.
Menj, és bégess a nyájban. Ott egy véleményen vagytok, mert a vezérürü kiadta a napi parancsot. Csak nehogy pofára essetek, ha a nagy győzelem után jön az ébredés a narancsködből.

ogli dzsí 2018.02.17. 12:03:37

@Látens Inszinuáció: magyarázd meg nekünk egyszerü választóknak, hogy jön az árfolyam az államadóssághoz

'És ki a faszom kormányzott 2002- és 2006 között?
Akkor mégis csak alacsonyabb volt az államháztartás hiánya, mint most nem?'

Nem, minden évben magasabb volt, soha nem volt 3 alatt/6 alatt se sürün/, mióta Orbán van, 3 alatt van. Ezért nem lett eurónk, pedig ez volt a szoci kampány egyik sarokpontja.

BaitHrunner 2018.02.17. 12:26:53

@Látens Inszinuáció:
Figyelj csak! Ez az adósság izé nem úgy van ám, hogy ciklus elején nullázódik.
Jó?
Szóval számodra/számunkra az az érdekes, hogy adott ciklus elején és végén mennyi is az a bizonyos %.
Ezt értelmezd először, és aztán beszélhetünk. Már ha tudsz normális hangnemben is...

2018.02.17. 16:04:51

@ogli dzsí: "magyarázd meg nekünk egyszerü választóknak, hogy jön az árfolyam az államadóssághoz"
Amennyiben a nominál adósságot nézed, pl. dollárban kifejezve, vagy itt euróban, akkor van értelme. A gdp arányosnál természetesen nincs. (A 'devizahitelesek' szerintem már megtanulták :) )
süti beállítások módosítása