B1 blogcsalád



Elkapta a közpénzszivattyúért felelős egyik kulcsembert az OLAF, aki rávágta a milliárdos csalási ügyekre: bagatell

2018. február 14. - Mr Flynn Rider

Erre mondaná a klasszikus viccben Kohn bácsi, hogy ügyes: egy fideszes potentát egyszerre vett részt az ügyvédi irodájával uniós projektek előkészítésében, majd a fejlesztési ügynökségnél a projektek végrehajtásában. 3,3 milliárdot bukhatunk rajta.

homolya-robert.jpg

3,3 milliárd forintot fizethet vissza Magyarország Homolya Róbert ügyei miatt. Most zárult le a nyolc éves OLAF-vizsgálat – akárcsak az Elios-éban / iborcz Istvánéban. A csalással megvádolt fideszes védekezése még cifrább. A Hír TV hétfőn rákérdezett nála a vizsgálat eredményére, de arról az államtitkár nem akart nyilatkozni, majd komolytalannak nevezte az ellene indult vizsgálatot, és azt találta mondani, hogy

ezek nagyon bagatell ügyek.

Vajon mire gondolhatott? Hogy vannak ennél súlyosabb ügyek is...? 

Homolya az egyike azoknak a fideszes háttérembereknek, akik az elmúlt nyolc évben a húsosfazék mellett töltötték: 2010 júniusa és 2012 májusa között az uniós pénzelosztás csúcsszervezeténél, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnél (NFÜ) volt végrehajtási elnökhelyettes. Később dolgozott a miniszterelnökségen is, 2017-től pedig a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban tölti be a közlekedéspolitikáért felelős államtitkár pozícióját.

Az Európai Unió csalás elleni hivatala, az OLAF 2010 óta nyomoz összesen az ügyeiben és nem eredménytelenül:

a magyar állam ebben a nyolc projekt esetében a teljes uniós támogatási összeget fizethetné vissza Brüsszelnek, ami 3,3 milliárd forintot jelent.

A hivatal olyan súlyosnak ítélte ugyanis a szabálytalanságot, ami teljes, 100 százalékos támogatásmegvonást indokol – írta a 24.hu.

Homolyát azért találta meg a csalás elleni hivatal, mert mindkét végén égette a gyertyát: egyszerre volt közbeszerzési tanácsadó cégekben érdekelt és így részt vett egy sor uniós projekt előkészítésében (ráadásul ezeknek a beruházásoknak egy része még folyamatban volt), ugyanakkor kinevezték az NFÜ elnökhelyettesévé. Több esetben előfordult, hogy

a jogász egyszerre vett részt projektekben az előkészítésben és a végrehajtásában.

Az NFÜ színeiben az összes operatív program irányító hatósága és a közbeszerzés ellenőrzése is alá tartozott, a hatásköre tehát megvolt ahhoz, hogy a döntéshozást és az ellenőrzést befolyásolja.

Az eset annyiban hasonlít az Elios-Tiborcz-ügyre, hogy ott is az uniós pályázatok mindkét oldalát befolyásolták a kapcsolataikat kijátszó cégvezetők.

A 24.hu értesülései szerint az OLAF nyolc projektnél vélt összeférhetetlenséget, de végül hat esetben elfogadták a magyar ellenérveket Brüsszelben, és csak kettőnél kértek korrekciót. (Például a székesfehérvári Szent István Múzeum 651 milliós és az abádszalóki önkormányzat 3,3 milliárd forintos beruházásának uniós támogatását (figyelembe véve annak 85 százalékos mértékét) kérik vissza, összesen 3,3 milliárd forintot.) 

Homolyát a 24.hu úgy jellemezte: a rendszer által kitermelt infó- és hatalombrókert, aki jól eligazodik a hatalmi erőtérben. Idővel

megkerülhetetlen ember lett a közpénzszivattyú szempontjából kulcsfontosságú közbeszerzési ügyekben.

Ő felügyelte az új közbeszerzési törvényt miniszteri biztosként, de ugyancsak felelőse lett a közgéptelenítésként is értelmezhető M4-projekt befejezésének.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr1513669288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincs közöttünk csicska 2018.02.16. 11:24:36

@Fergio: duplaja?

miert te a feleert epitettel hidat?

minek beszelsz olzanrol, amirokl fingod sincs?

Fergio 2018.02.16. 11:27:18

@6.Lenin: Úgy tudják bizonyítani, hogy a megadott időben, amikor a pályázat kiírása és elbírálása zajlott, a kiíró és a pályázatot nyert cég emberei milyen pénzügyi/érdekeltségi/tagsági viszonyban álltak. Ennyi. Hűtlen kezelésnek, vagy összeférhetetlenségnek hívják alaphangon. Innen indul. Ez kb. egy hét amíg a NAV-tól, akárkitől kikérik az adatokat és a tulajdonosi viszonyokat megállapítják. Ezek a kisstílű esetek, és mint látszik, egy kibaszott 2000 km-re lévő brüsszeli cég simán utánajár a MAGYAR csalásoknak... Tiborcz ilyen kisstílű szarral bukott le. Ennyit tudnak. Pontosabban ennyire beleszarnak a magyar emberek fejébe. Ezután jönnek a kihallgatások, ahol kiderülhet ki kinek adott pénzt, mert 1 befosi mindíg akad, aki köp. De nálunk, a rendőrség lezárja az ilyen ügyeket azzal, hogy nem történt bűncselekmény, a kihallgatásig el sem jutnak. Mert korrupt az egész az ügyészségtől a rendőrségen át a politikusokig. Éljen Magyarország, hajrá magyarok!!

Fergio 2018.02.16. 11:35:16

@Nincs közöttünk csicska: Majd ha meg tudtad magyarázni, hogy nálunk mi kerül 4 milliárdba egy km autópálya építésén, akkor mondhatod, hogy te értesz hozzá. Addig csak kussolj.

tldr.444.hu/2017/12/11/magyarorszagnak-sikerult-a-lehetetlen-epitettunk-egy-autopalyat-elkerulo-autopalyat

Itt egy cikk 210-ből, aminek az alján ott a lényeg.
www.origo.hu/itthon/20101018-a-ppp-beruhazasok-leallitasat-tervezi-a-kormany.html

Olvasgassatok, fidesz birkák uratokról!

6.Lenin 2018.02.16. 11:38:25

@Fergio:

Nem járnak utána semminek. Beérkezik egy feljelentés, írnak valamit, Tesznek ajánlásokat, és visszaküldik az adott ország igazságszolgáltatásának. azok meg görcsöljenek a bizonyításával a bizonyíthatatlannak.
Aztán a EB hoz valamit, amit vagy elfogadnak a megvádoltak vagy nem. Évekig lehet rajta huzakodni, ha megunják, esetleg lezárják valamilyen köztes megoldással, hogy mindenki jól járjon.

H a Barosso is korrupt volt -ezek szerint- miért ne lenne a többi hivatalnok is? Tudod hány vizsgálatot zártak már le az unióban eredmény nélkül, hogy a hivatalnokok óriási pénzeket tüntettek el, vagy szabálytalanul használtak fel ?

Írtam már, hogy mi lenne a megoldás, de ezzel egyik oldal sem görcsöl túl sokat, mert senkinek sem ez az érdeke.

Ez a birkáknak szól!

Nincs közöttünk csicska 2018.02.16. 11:45:59

@Fergio: az tularazott autopalyak 90%at a lipsik epitettek adossagbol szoval ezzel nem valtjak le Orbant

ha ha ha

2018.02.16. 11:49:15

@Fergio:

Minek küzdesz itt a trollokkal?

teéjesenmindegy 2018.02.16. 11:49:33

@Fergio:
Tehát a múzeum egy vállalkozás? Vagy az önkormányzat?

Ugyanis ezek pályáztak pénzekre, és meg is kapták. Akkor hol volt itt a lopás? Vagy hűtlen kezelés, vagy akármi? Szabálytalan, azt értem. Hol és ki sikkasztott?

sinus67 2018.02.16. 12:01:00

@6.Lenin:
Látod ez veled, veletek a baj. Azt hiszitek, ha valaki bírálja a fideszt, ne adj Isten elítéli a fideszhez és Orbánhoz kapcsolható korrupciót, az mindjárt a régi elkúrókra szavaz.
Végletekben gondolkodtok! Ráadásul úgy, hogy a tolvaj banda bűneit az előző garnitúra bűneivel akarjátok tisztára mosni.
A LOPÁSRA NEM MENTSÉG, HOGY MÁSOK IS LOPTAK!
És ez minden pártra igaz!

Azért az előző garnitúrára való visszamutogatásnak ellentmond, hogy a Polt Péter vezett szervezet nem sokmindent tudott letenni az asztalra, vagy a cellákba. Pedig 8 éve volt rá, úgy, hogy semmi nem akadályozta a korrekt büntetőeljárások megindításában és nyomozásában. A NAV-ot sem.
Ehhez képest száguldanak az OLAF jelentések, amelyek természetesen csak akkor objektívek és korrektek, ha az előző kormányhoz köthető szálak vannak benne.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.02.16. 12:13:21

@Nincs közöttünk csicska: "az tularazott autopalyak 90%at a lipsik epitettek"

A geci gazdádat mennyiben menti, hogy a lipsik mit loptak?

Az meg végképp nem ok a büszkeségre, hogy másból lopott ezerszer annyit. A Simon 240 millióval bukott le, a csúti geci 240 milliárddal.

sinus67 2018.02.16. 12:14:21

Tegnap Gulyás Gergely nem volt topon Rónainál! Forgatta a szemét rendesen!
Most nem olyan teliaszámnyállaléslassanbeszélek stílusban nyomta, hanem kicsit izgatottan, a szokásosnál gyorsabban beszélve. Kivéve azt a részt, amikor Simlicska felelősséget indokolta!
Birca szavaival élve: "Megesik az ilyesmi."

sinus67 2018.02.16. 12:18:55

@rasztaszív:
Klerikális? Ne viccelj! Egy féreg nem lehet klerikális! Kloákás az már igen!
:)

Nincs közöttünk csicska 2018.02.16. 12:20:53

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: nem menteni kell

ugyanis valaki vezetni fogja az orszagot

remeljuk, a szereny s jo vezeto Orban, nem a nagzarcu korrupt ElQrok

nekem az az erdekem h a veszteseg a leheto legkisebb legyen

sinus67 2018.02.16. 12:25:55

@Nincs közöttünk csicska:
Akkor már tényleg érthetetlen, hogy miért a fideszre szavazol! Neked a Momentum a jó választás! Ott a lenne a legkisebb a veszteség! Még!

Ha esetleg a saját (anyagi) veszteségedre gondolsz, amit a fideszes mutyik megszűnése okozna, akkor értem!

Nincs közöttünk csicska 2018.02.16. 12:30:58

@sinus67: a Momentum neem nem valasztas, mert evekig nem is jarok a fovarosban, s nem is vk ra kivancsi

Nincs közöttünk csicska 2018.02.16. 12:38:30

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Nezd, nem mindegy, hogy olyan lop, aki megerdemli, vagy olyan, aki ElQro

A lakossag nem teljesen hulye h a ballib pestist az orszagra eressze, s ettol csak Orban vedi meg oket.

Ami nem jo benne az a 2/3, azt en sem szeretem, de meg mindig jobb mint a ballibek v. egy koJAla.

6.Lenin 2018.02.16. 12:44:35

@sinus67:

Látom semmit nem értettél abból, amit írtam, de ezt tőled nem is vártam.
Olvasd el néhányszor, amikről írtam, hátha egyszer beugrik valami, ha nem, hát így jártál.

bpbp78 2018.02.16. 12:56:33

@Csaba Szikora: "A 4-es metró 167 milliárdos csalásához képest bagatel.Mondhatni kávépénz. "

Mondd már meg nekem legyél kedves, hogy mi tartja vissza Polt Péteréket attól, hogy a 4-es metró kapcsán valakit elítéljenek?
Nem gondolkodtál még azon, vajon miért nincs ítélet itthon? Orbán zsebében van a teljes igazságszolgáltatás, Ha nagyon akarna bárkit le tudna ítéltetni...
Csakhogy nem akarják...innentől meg el lehet képzelni hogy miért?!

Szóval elég uncsi, hogy a sok trollocska odaveti újra és újra minden mostani korrupciós ügyhöz a 4-es metró ügyét.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.02.16. 13:04:19

@Nincs közöttünk csicska: "olyan lop, aki megerdemli,"

A hazaáruló csúti geci megérdemli, hogy ellopja a GDP 3%-át??? Miután meghalt 32000 honfitársunk egyébként gyógyítható betegségekben? Miután lezüllesztette az országot a Románia szintjére? ...

Te is gyúlölöd a magyarokat, mint a geci gazdád, ugye?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.02.16. 13:06:30

@6.Lenin: "Olvasd el néhányszor, amikről írtam"

Egyszer sincs semmi értelme a fasságaidat elolvasni. Ki az a hülye, aki még egyszer kínozná vele magát???

látjátok feleim szümtükkel 2018.02.16. 13:06:37

@Nincs közöttünk csicska:"... merthogy hogy a jelentest sem a sajtonak, sem az erintetteknek nem kuldtek meg el, azaz nem letezik, senki sem latta."

Miért? A soros tervet kinek küldték meg? CSAK A FIDESZNEK?ÖÖÖÖÖÖ

Mellesleg már arról is olvastam írást, hogy 2017. végén, valamikor október körül megkapta a kormány a jelentést. Ez valahol a parlamentben hangzott el.

6.Lenin 2018.02.16. 13:08:16

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Mondjuk neked nem is ajánlottam, mert tudom, hogy felesleges.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.02.16. 13:08:23

@Nincs közöttünk csicska: "valaki vezetni fogja az orszagot"

A hazaáruló csúti geci? Románia szintje után tovább le Bulgáriához?

rasztaszív 2018.02.16. 13:08:27

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: még mindig nem értitek.az érdemli meg,aki a klerikális férgeket is pénzzel tömi,és helyzetbe hozza.

látjátok feleim szümtükkel 2018.02.16. 13:09:21

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Melyik nem a napon barnult szereti a nem ott barnultakat?
Nem véletlenül lett a szép színű arab is tiszteletbeli konzul, meg kapott letelepedést a rokonsága. Bár, ha annyija lenne, amennyije sok "rokonának" nincs, akkor be sem engedték volna.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.02.16. 13:10:51

@6.Lenin: "tudom, hogy felesleges. "

Ma az első értelmes mondatod. Tucc te, ha akarsz. :))

Mit ma! Az idén! Eben az évezredben!

teéjesenmindegy 2018.02.16. 13:11:32

@sinus67: "A LOPÁSRA NEM MENTSÉG, HOGY MÁSOK IS LOPTAK!"
Teljesen igazad van. Akkor meséld el, hogy ebben az ügyben hol is van a lopás. Mert most kérdezem harmadszor, és eddig senki semmilyen érdemi választ nem adott.
Szabálytalan, azt értem. Hol és miben történt lopás?
Múzeum és önkormányzat pályázott pénzre, és meg is kapta. Ki és miben károsodott meg?

látjátok feleim szümtükkel 2018.02.16. 13:12:20

@Nincs közöttünk csicska: "A lakossag nem teljesen hulye h a ballib pestist az orszagra eressze, s ettol csak Orban vedi meg oket."

Mondjuk a nyugdíj megtakarításuktól? Pízért meg a Rogán és haverjai behozhatják a pestist? He?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.02.16. 13:15:16

A csúti geciről egy pozitívumot tudnak csak mondani a fasszopói: hogy nem gyurcsány. :))

Nah, a hídalatt lakó alkesz se az. És a gecinél szásszor jobban el tudja kormányozni az országot. Elég, ha nem gyűlöli a magyarokat, és nem fekszik le putyinnak. Ha csak százmilliárdot lop évente, már sokkal jobban jártunk vele.

Nincs közöttünk csicska 2018.02.16. 13:16:16

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: persze hogy megerdemli

legalabbis a magyarok velemenye egyertelmuen ez

Nincs közöttünk csicska 2018.02.16. 13:17:27

@látjátok feleim szümtükkel: a ballipsiknek a legritkabb esetben van magannugdij megtakaritasuk

alt. az allamon szeretnek logni, genetikai okokbol

Nincs közöttünk csicska 2018.02.16. 13:18:49

@látjátok feleim szümtükkel: a soros terv letezese egyertelmu

Orban jo huzasa volt hogy feltalalta a soros tervet soros osszes cscskasat kiugrasztotta a bokporbul akik meg bujkaltak

6.Lenin 2018.02.16. 13:22:38

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Válaszoltál te már valami értelmeset, valamire is?
Ugye, hogy nem. a saját hülyeséged se érted, másként nem nyomnád ezerrel.

8. éve nyomjátok minden eredmény nélkül. 1,5 hónap múlva választások, megint bukik a ballib oldal, remélem végleg, és talán már tényleg elindulhatna valamilyen normális ellenzék kialakulása is.

kinek lenne szüksége ekkora balfácánokra? Még a Fidesznek sem. Te szerencsétlen.

látjátok feleim szümtükkel 2018.02.16. 13:25:00

@teéjesenmindegy: "Hol és miben történt lopás?
Múzeum és önkormányzat pályázott pénzre, és meg is kapta. Ki és miben károsodott meg?"

Hát "... a fideszes potentát egyszerre vett részt az ügyvédi irodájával uniós projektek előkészítésében, majd a fejlesztési ügynökségnél a projektek végrehajtásában. 3,3 milliárdot..."

Nem érted? Hát akkor iratkozz be a matol meg holnap is tol közgazdaságtani iskolába. De előtte lép be a pártba és legyél haver, mert különben gyalogként nem nyersz semmit.

" Aki az OLAF szerint "Az NFÜ színeiben az összes operatív program irányító hatósága és a közbeszerzés ellenőrzése is alá tartozott, a hatásköre tehát megvolt ahhoz, hogy a döntéshozást és az ellenőrzést befolyásolja."

Az OLAF a befolyásolás miatt kéri vissza a posztban fentebb megjelölt támogatási összegeket. A többire elfogadta a kormány érveit.

Ha ezt nem érted, sürgősen iratkozz be egy magyar nyelv tanfolyamra.

Azt meg, hogy ki lopott, vagy sikkasztott, vagy csalt, vagy élt vissza a hatalmával, majd a polthivatal eldönti. Vagy nem.

Nincs közöttünk csicska 2018.02.16. 13:25:42

@6.Lenin: De, a fidesznek de.

Ma rendben van alapvetoen az orszag, de az nem jo dolog h a fidesz tenyeszti ezeket a buta lipsiket mar aztan megvedi tollluk a zembereket.

ez a magyar modell most

látjátok feleim szümtükkel 2018.02.16. 13:27:18

@Nincs közöttünk csicska:

Érteni vélem, csak azt nem, hogy másnak miért nincs joga OLAF jelentést kitalálni? Vagy azt nem kell, az van egyébként kitalálás nélkül is?;D

látjátok feleim szümtükkel 2018.02.16. 13:29:31

@Nincs közöttünk csicska:

B+ meg, genetikai okokból a libsik szerettek/szeretnek dolgozni, nem mellényomtad a gombot és másra gondolták véletlenül?;D

citrix 2018.02.16. 13:31:52

Közpénzből fizeti vissza az állam, nem Orbánnak vagy a cimbiknek fáj a dolog. Tehát: bagatell.

teéjesenmindegy 2018.02.16. 13:32:03

@látjátok feleim szümtükkel:
Na, akkor látom a nagy pofád ellenére neked sem sikerült elmagyaráznod. Szóval, akkor kezdjük előlről, értő olvasás.
Tehát, értem, hogy mi szabálytalan, kíméld meg magad, ne írd le megint.
Te vagy a századik kommentelő aki magyarázza, hogy lopás. Jelen esetben KI ÉS MIBEN KÁROSODOTT, hogy lopásról vagy sikkasztásról vagy akármi ilyenről beszélünk?
VÁLASZOLJON MÁR VALAMELYIK BALLIB FASZ! Hát nem hiszem el, hogy nyolcadjára sem tudjátok elmagyarázni, hogy ha egy múzeum pályázik egy pénzre, és megkapja, és arra költi amire kapta, akkor ez miért lopás.

teéjesenmindegy 2018.02.16. 13:33:09

@citrix: Végül is közcélra ment a pénz ugye? Miért Orbán&Spanok fizessék vissza?

konrada 2018.02.16. 13:35:37

@teéjesenmindegy:
Ki hol? Az ország, itt.
Az ilyen lezsírozott közbeszerzésekben az a gond, hogy a döntő és "későbbi nyertes" előre tudja, hol lehet vastagon fogni a ceruzának, hol van az a pont, amiben meg lehet felelni a személyre szabás miatt.
...s ezek bizony súlyos %-ok.

...no persze nem annyi, mint némely funkcionális analfabéta elhisz: ti. :szegények komolyan úgy hiszik, hogy ha egy projekt 1 mrd, akkor abból 1 mrd el is van lova, mivel arra már nem terjed ki 1 bites gondolkodásuk, hogy azért a projekt megvalósult, és azt nem az angyalkák tojták le a földre.

...de ettől még bizony a pénz egy része el van bizony lopva.

...a probléma ott van, hogy ez ilyen ország, akárki van, a pénz egyrésze mindig el lesz lopva, legfeljebb sikerül olyan széplelkeket beszavazni, akik nem koszolják be saját kezüket ilyennel, hanem megbíznak olyan külhoni cégeket, amelynél bár ugyanolyan vastagon fog a ceruza - ha nem vastagabban - de nincs ott ipám,anyám, vejem stb a célkeresztben, csak egy csöndes kis svájci - avagy bécsi számla ami mindig jó, ha esetleg pont a nép szavát kell megvenni. ...s azért mennyivel szebben hangzik az - amikor nézegetjük, hol a lé - hogy a Francia Becsületrend tagja, mint a csuti g... padtársa...;))

6.Lenin 2018.02.16. 13:38:53

@Nincs közöttünk csicska:

Hát ebben lenne ráció, de akkor miért nem veszik már észre, hogy a Fidesz csak felhasználja őket a céljai érdekében?

Tényleg ennyire hülyék lennének?
Ezt még én se hinném el teljesen, bár a jelek szerint van benne valami.

rasztaszív 2018.02.16. 13:39:30

@konrada: szerintem azért az sem teljesen mindegy,hogy közben stadion épül,meg templom,meg kisvasút,vagy autópálya.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.02.16. 13:43:04

@teéjesenmindegy: Agyhalott vagy, hogy nem érted. Ha egy múzeum kap pénzt, hogy vegyen egy képet és vesz egy Matolcsyné mázolmányt milliókért, az lopás.
Teljesen mindegy hogy születetten ilyen hülye vagy, vagy fizetnek érte, szánalmas.

6.Lenin 2018.02.16. 13:48:39

@rasztaszív:

Azért a nagy klerikális gyűlöletedben néha észreveszed azt is, hogy az uniós pénzeket csak célzottan lehet felhasználni, és csak olyan régiókban, ahol indokolt a felzárkóztatás.

Nem az van, hogy adnak lóvét, te meg elkurvázod. Ebből is látszik, hogy a idióta ballibák csak szartkevernek. Fingjuk sincs-vagy elhallgatják- a felhasználás feltételeit. Pedig a nevében benne is van, hogy mire adják.

konrada 2018.02.16. 13:51:13

@rasztaszív:
...egyébként kivételesen egyetértünk: tényleg nem mindegy, hogy közben épül-e valami, vagy csak arra döbbenünk rá, hogy megint súlyos %-pontokkal nőtt az adósság, miközben megint csökkent a nemzeti vagyon valamiféle pofátlan kiárusítással.

...szóval tényleg nem mindegy, egyetértünk.

rasztaszív 2018.02.16. 14:00:49

@6.Lenin: én a magam környezetében azt veszem észre,hogy valós,szükséges projectek állnak,csak hogy valakik eu-s pénzekre hajthassanak ugyanarra hivatkozva.

Nincs közöttünk csicska 2018.02.16. 14:03:37

@6.Lenin: miert azt elhiszed h Lajos a legokosabb oligarcha osszeveszett a nagyfonokkel?

6.Lenin 2018.02.16. 14:19:04

@rasztaszív:

Nyilván vannak zavaros dolgok, mint minden ügyek mögött, mindenhol a világon -ez nem felmentésnek szántam-, de a pénzt az elmaradt régiók bizonyos tipusu felzárkóztatására adják. Budapestnek nem jár. Vagy más fejlett régióknak. Ez egyre kevesebb nálunk is, mert néhány régió azért csak felfejlődött valamilyen szintre. ezért majd a következő ciklusban kevesebb is fog járni, és nem azért mert megtagadják, vagy visszatartják, pedig valószínűleg majd azt fogják kommunikálni, ha Fidesz nyer most áprilisban.
ez a politika. Kamuznak mindenhol. Érteni kell ehhez is, hogy mikor, meddig is lehet elmenni, de mindkét fél tisztában van, hogy lesz megegyezés.
Ezt Orbán is tudja, és Brüsszelben is tudják, hogy Orbán ezzel tisztában van, még ha kifelé mást igyekeznek mutatni. Ez a része nem tartozik az emberekre, mert úgysem értenék meg.

6.Lenin 2018.02.16. 14:22:44

@Nincs közöttünk csicska:

Lehet, hogy fontosabb most hazavágni a Jobbikot. Aztán majd összeborulnak megint. Ez sincs kizárva, de az sem, hogy tényleg, mert Lajos kicsit többet képzelt magáról, túllépte a korlátait, vagy szerette volna.
Vagy már simán nem fért bele a koncepcióba. Megtette, amit kellett, szevasz Lajos, szép volt, de....
Majd egyszer kiderül, vagy , nem. Mind1.

teéjesenmindegy 2018.02.16. 14:26:03

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Hát csak ugye ebben az esetben a múzeum nem mázolmányra kapott képet, hanem felújításra. Amit meg is csináltak. És most ne menjünk abba bele, hogy te mennyire vagy hülye.
Szóval, továbbra is áll a kérdés. Az önkorm+múzeum pályázik pénzre. Megkapja. Elkölti arra amire kell. Hol a lopás?

teéjesenmindegy 2018.02.16. 14:28:41

@konrada: Eeegeeen, persze. Csak ez ugye nem közbeszerzés volt, hanem pályáztak valamire. Az olaf nem vitatta a pályázat szükségességét, vagy hogy nem azt kapták amit kértek, vagy hogy szarul költötték-e el.

konrada 2018.02.16. 14:44:21

@teéjesenmindegy:
...a kettő sok esetben keresztezi egymást: hiszen a pályázatnál is ugyanúgy meg kell adni a költségeket, várható kivitelezőket, és ugyanúgy versenytársak vannak abban is...

Nem kell fényezni a sz.rt: ezek is lopnak.
...csak nem mindegy, hogy közben hogyan kezelik a gazdaságot. ...mert ha még ilyen mértékű lopás mellett sem jut oda az ország, mint LQró-ék alatt, akkor el kell azon gonndolkozni, érdemes-e visszacserélni azokra...
...de ne legyünk naívak, itt tényleg csak 2 rossz között lehet választani.
...vagy kiállni a körből, és szavazni esélytelenre, vagy senkire.
...csak én nem bocsátanám meg magamnak, ha emiatt LQró-ék nevetnének a markukba. Szar az egész úgy ahogy van....

6.Lenin 2018.02.16. 14:52:53

@konrada:

De akkor logikus lenne, ezt az ellenzéket eljuttatni oda, hogy teljesen szétessen, mert csak akkor lenne esély valami másra is, vagy nem. Talán elég lenne Gyurcsányt eltakarítani, de nem a Fidesznek, mert akkor mártír lenne, az ellenzéknek kéne, vagy annak, aki mást szeretne már végre. Vele minden maradni fog.
Szerintem.

konrada 2018.02.16. 14:59:02

@6.Lenin:
...nekem erre nincs 4 évem. Nyírják ki egymást az mszp-klónok, aztán hátha lesz esélye olyan pártoknak kíhívóként fellépni, amely nem az MSZMP-ből nőtt ki, de nem is náci.

...így befogott orral....

rasztaszív 2018.02.16. 15:04:16

@rasztaszív: az eu-s pénzek jelen formájukban lényegében mérgezik az érintett gazdaságokat.nálunk csak erősebb a hatás - bizonyos körülmények miatt...

ezt a hülyeséget azonnal be kellene szüntetni,ugyanezeket a pénzeket rendszeres szociális alapellátásokba áttenni,és úgy a megnövekedett vásárlóerő valóban a hazai,a munkákat elvégző kisvállalkozásoknál landolna.

6.Lenin 2018.02.16. 15:09:13

@konrada:

"...nekem erre nincs 4 évem. "

Több van? Ugyanis, ha most olyan nyerne, akit senki nem ismer, aztán ugyanazt csinálná, mint ezek 94-ben, 2002-ben, szétbasznának mindent, aztán 4-8 év múlva megint elölről kéne kezdeni mindent.
Ma én nem látok egyet se, akikre biankó rábíznám az országot. Még az LMP-re se. Szerintem nincsenek ott akkora pengék, mögöttük se. Momentum? Szétcseszték magukat, mielőtt valamit is mutattak volna. Jobbik? Ugyan már.

Ez már tényleg így szar, ahogy van. Nem lehet megúszni az időt, de legalább a Fidesz eddig gazdaságilag nem csinált akkora károkat, mint a többi, vagy várható lenne tőlük.

Még szarabb ügy, hogy nem látni senkit, semmit.
Szerintem.

rasztaszív 2018.02.16. 15:10:57

@6.Lenin: mit is kellene előlről kezdeni?az agymosást...?

6.Lenin 2018.02.16. 15:12:44

@rasztaszív:

B+, ennyire nem hülyék a nyugati barátaink, hogy a saját esélyeiket rontsák a mi javunkra.
rasztaszív, neked fingod sincs mi is zajlik körülötted. Ezeket kár volt írnod. Vagy ezek után bármit. Lenulláztad magad. Ezt nem hittem volna.

6.Lenin 2018.02.16. 15:17:17

@rasztaszív:

A 2002-2010-ig tartó időszakra nem lett volna szüksége az országnak. Elszállt jó néhány év, feleslegesen. még egy ilyen időszak után végleg le lehetne húzni a rolót.
Ott a példa: Görögország. Mennyi lóvét toltak oda, és?
Persze hazudoznak össze-vissza, hogy már, talán, aztán megint betolnak egy vagon lóvét, amit abban a pillanatban ki is visznek , törlesztés címen.

6.Lenin 2018.02.16. 15:21:58

@rasztaszív:

Az, hogy valójában nem volt, és nem is lesz érdekük egyik perifériás ország felzárkózása.
Utána kénytelenek lennének ezeket ismét hazavágni, hogy ők életben maradhassanak.
Te tényleg nem látod a lényeget, Miért csak a felszínt kaparászod?
A politika érdekekről szól, azért vannak a háborúk is, meg demokrácia exportok, nem filantrópia, azt csak beszopják a köcsög ballibák.

rasztaszív 2018.02.16. 15:23:28

@6.Lenin: a fidesz első dúlása alatti fejlesztés-leállítások nem kellettek volna az országnak.

rasztaszív 2018.02.16. 15:25:37

@6.Lenin: ha látod a lényeget,miért nem állsz a jó oldalra?miért nem mondod,hogy igen,inkább szociális alapon kellene elosztani ezeket a pénzeket?miért jobb fikázni?

6.Lenin 2018.02.16. 15:26:40

@rasztaszív:

Te tényleg beszoptad, hogy ez a Soros nevezetű, meg akik mögötte vannak, meg a lepénzelt ügynökei a te jóléted miatt rágják lefekvés előtt a körmüket?
Ezért kell sok szerencsétlen nőnek, gyerekeknek, férfiaknak belefulladni a tengerekbe, vagy felrobbanniuk?

rasztaszív 2018.02.16. 15:32:24

@6.Lenin: na,ez most nem tudom,mire volt válasz.mindegy,hagyjuk...:)

6.Lenin 2018.02.16. 15:35:33

@rasztaszív:

Nem érted, hogy nem arra adják a pénzt?
Építünk stadionokat?
Miért nem töltik meg a gyerekeikkel a hülye ballibák is, hogy sportoljanak, és nem dögöljenek majd meg 30-40 éves korukban? miért nem utaznak többen a kisvasutakon, hogy gazdaságosabb legyen, és majd ezeket a bevételeket szét lehetne osztani az egészséges életmód reklámozására. Nem kellene annyi kórház sem.

Nem inkább a sok fasz gyalog megy, vagy hagyják lerobbanni (Akasztó) mert nem ők csinálták. Ez a legnagyobb baj rasztaszív, ez a barom hozzáállás.

Arról kéne beszélni, hogy ki, mit csinálna jobban, másként, és ezt be is bizonyítani.

Juhász Pétereket, Gyurcsányokat meg elzavarni a picsába, hogy vissza se tudjanak soha jönni. Akiik meg ebből a csapatból tényleg loptak, lecsukni és elvenni-mivel szerencsére itthon van. De ezekhez tényleg hiteles emberek, hihető programok kellenének.
Nem álmodozni 100. havi nyugdíjat ígérni.

teéjesenmindegy 2018.02.16. 15:36:11

@konrada: Versenytársak? Másik múzeum? Másik önkormányzat?

Másba nem kötött bele az olaf, csak ebbe az összeférhetetlenségbe. Ami rendben, érthető. Arról egy szó sincs, hogy a kapott pénzt rosszul, vagy másra használták volna fel, a kivitelezők nem a megfelelően lettek volna kiválasztva stb.
Magyarul: itt ordít 20 ballib, hogy lopás, lopás, de egyik sem tudta megmagyarázni, hogy miért is.

Egyébként igazad van, ezt már én is mondtam, hogy olyan nincs, hogy a hatalomba valaki ne a saját hasznát keresse. Nincsenek szentlelkek.
Sőt, azt is ki merem jelenteni, hogy ezek a közbeszerzések úgy szarok ahogy vannak -teljesen mindegy, hogy éppen ki van hatalmon.

6.Lenin 2018.02.16. 15:38:19

@rasztaszív:

Mert akiket ők támogatnak, semmivel sem lennének jobbak, csak akkor tényleg kussolni kéne, mert végleg kicsinálnának. Tényleg nem látod a következményeket az olyan országokban, akiket már legyűrtek?
Ukrajnában már minden fasza, minden muzsik hepi?

teéjesenmindegy 2018.02.16. 15:44:03

@rasztaszív:
"az eu-s pénzek jelen formájukban lényegében mérgezik az érintett gazdaságokat.nálunk csak erősebb a hatás - bizonyos körülmények miatt..."
Ez így van. Megbassza a versenyt rendesen, attól függ a céged sikere, hogy milyen pályázatot írsz, nem attól, hogy a piacon mit csinász.

"ezt a hülyeséget azonnal be kellene szüntetni,ugyanezeket a pénzeket rendszeres szociális alapellátásokba áttenni,és úgy a megnövekedett vásárlóerő valóban a hazai,a munkákat elvégző kisvállalkozásoknál landolna."
Ez viszont szerintem nem jó gondolkodás. Most komolyan, a szociális alapellátások azt jelentenék, hogy az 5 elemis analfabéta cigóknak tolnák a segélyt, nekiállnának újra szaporodni, és ennyi.

Szerintem ha tényleg jót akarna itt valaki akkor mondjuk ezeket a lóvékat a vállakozások terheinek a csökkentésére kéne fordítani. Kiszámítható lenne, hogy x milliárd euróval hány %-kal lehetne csökkenteni mindenféle járulékokat, adókat, elvonásokat, faszomtudja mit. Ezért ezek a vállakozások a fennmaradó pénzből tudnának azt és úgy fejleszteni amire igazán szükségük van. Az ügyvezető szerint és nem egy pályázatíró szerint.

BiG74 Bodri 2018.02.16. 15:55:24

Elkapta? A lófaszt, mama! Akit ilyenért elkapnak az börtönben rohad, nem éli a nagyvonalú, gondtalan életét!

sinus67 2018.02.16. 16:37:33

@teéjesenmindegy:
Ott a lopás, hogy nagyon jól tudták, előbb-utóbb kiderül és a zunijó visszakéri a gempát. Azt viszont az állami kasszából lesz leperkálva (az adóforintokból). A tetveknél meg ottmarad a sastojás és élik világukat leszarva az őket védők buksiját is. A tied is. Az, hogy benneteket fideszdrukkereket ez nem érdekel, már a ti bajotok. Én nem szeretem ha a fejemre szarnak!
Mellesleg legyen neked, ha nem lopás hát nem lopás! De törvénytelen!
Ha a szocik dolgait felrójátok, akkor ezt sem kellene szó nélkül hagyni.
Ti azonban mit csináltok. A létező összes baromságot összehordjátok, mintha bármi felmentés lehetne a fidesz bűnszervezet ténykedése ellen.

Az még csaj hab a tortán, hogy figyelmen kívül hagyjátok:
- A szocik le lettek váltva.
- Nem a szocik tehetnek róla, hogy a cellák mégsem velük vannak tele. Ti. a főügyészt Polt /nemfideszes/ Péter elvtársnak hívják.

sas70 2018.02.16. 17:00:30

@teéjesenmindegy: Azért ha rendesen kivizsgálnák akkor többrendbeli, bűnszövetkezetben folytatólagosan elkövetett többrendbeli csalás, hatalommal való visszaélés, hűtlen kezelés, költségvetési csalás, okirat hamisítás... csak így hirtelen, olyan 5-10 év letöltendő, ha nem nagyon szőrös szívű a bíró.

2018.02.16. 17:20:34

Sztem az ordas karvalytőke támad , a judeolutokrata ügynökök hada fenyegeti országunk , csak OV vezérben lehet bízni . Éljen mindörökké , ámen.

BiG74 Bodri 2018.02.16. 17:54:30

@B55:
Éljen, éljen! Veled vagyunk vitya! Viktor viktor!

teéjesenmindegy 2018.02.16. 18:02:31

@sinus67: Értem. Tehát tudták, hogy előbb utóbb lebuknak, és akkor az állam visszafizeti az uniónak a pénzt, és az égész olyan, mintha az állam költött volna az állami múzeumra, meg az önkormányzatra.
Hát elég kifacsart a gondolatmenet, de még ha így is van, akkor kinek kéne az állami múzeum fejlesztésére meg egy Abádszalók méretű településre költeni, ha nem az államnak?

Örülök neki, hogy odáig eljutottunk, hogy szerinted sem lopás. Remek. Törvénytelen? Nincsenek törvénybe írva egy pályázaton indulás feltételei, ill. a szankciók, ha mégsem tettek eleget neki. Visszakérik a pénzt, mert SZABÁLYtalan. Oké.

Én nem hoztam fel a szocikat. Én azt szerettem volna megtudni, hogy miért ordítjátok, hogy lopás, amikor nincs lopás, nincs károsult, és nincs haszonszerző.

teéjesenmindegy 2018.02.16. 18:05:24

@sas70: Ezeket szépen a hasadra ütöttél és kitaláltad.

látjátok feleim szümtükkel 2018.02.16. 18:14:34

@teéjesenmindegy:

Pontosan van haszonszerző, mert aki a hivatali helyzetét megszegve másnak előnyt, illetve hátrányt okoz, az bűncselekményt követ el. Előny az, ha valaki a szabályok kijátszásával nyer meg egy állami megrendelést ( ehhez persze jöhet még a túlszámlázás ), míg mások nem rendelkeztek a bennfentes információkkal, és esélyük sem volt nyerni, ez meg a hátrány. Törvény szól erről.
A kár azért vélelmezhető, mert az ügyekben csalások miatt rendelgetik el a nyomozást, márpedig a csalásnál van kicsalt összeg, és az bizony kár. Ha teccik neked, ha nem.

Nos egyébként meg kétkedőknek itt a link, hogy VAN OLAF jelentés, mondja a fidesz szószája. Saját szájával, hogy a kormány megmondta már, és most is megerősíti.
Arról meg nem is beszélve, ha a Simicska Lajos a hibás, akkor 2014-be miért is nem jártak el vele szemben? Sőt azóta sem történt vele szemben semmi. Talán azért mert nem is tett a Lajos semmit? Akkor meg mi is van a Pityu idején elnyert pályázatokkal? HE?????

index.hu/belfold/2018/02/16/elios_hollik_gulyas_kommunikacios_sorvezeto/

teéjesenmindegy 2018.02.16. 19:22:17

@látjátok feleim szümtükkel:
Kár, hogy nem az elios a téma.
Semmiféle állami megrendelésről nincs szó ebben az ügyben. Ismételten mondom, az ügy az , hogy egy múzeum pályázott uniós pénzre, és olyannal iratta a pályázatot, aki az elbírálásban is szerepel. A múzeum megnyerte, megcsinálta amit akart, az eu meg visszakéri a pénzt. Továbbra is várom, hogy ez miért lopás, de egyik fentebb ordítozó sem válaszol.
Szóval, a témában tudsz valamit mondani, vagy lapítasz mint a többi?

BiG74 Bodri 2018.02.16. 19:34:40

@teéjesenmindegy:
Gondolom mind a 3.3 milliárd múzeumosdi volt? Azt is tudjuk, hogy amit meg akartak csinálni azt megcsinálták! Mondjuk nem nehéz, ha én mondom, hogy mit akarok csinálni majd, ha megnyertem a magamnak ítélt pénzecskét. Teljesen nerkorrekt, egyetértünk! Ali baba meg a munkatársai meg nyalogatják a szájuk szélét ennyi innovatív ötlet láttán.

6.Lenin 2018.02.16. 19:43:00

@rabelais:

És a "valamilyen szabálytalanság" miért zárna ki egy esetleges szándékosságot is?
Szerintem itt nem a szabálytalanság milyenségén van a hangsúly, hanem azon, hogy mivel emberek követhetik el, bármilyen indíték is lehetséges. Ekkora köcsög lennél, hogy egy ilyen egyszerű mondat értelmezése is problémát okoz?

6.Lenin 2018.02.16. 20:54:41

@rabelais:

A csalás már egy minősített szabálytalanság.
Szabálytalanságot lehet(ne) akár véletlenül is elkövetni, pl téves értelmezése a szabálynak.
Lehet kényszerítés is, hogy valaki kövessen el szabálytalanságot.

Még egy gyilkosság is lehet szándékos, előre megfontolt, hirtelen felindultságban elkövetett stb.

Én szabálytalanságról írtam. Ami lehet szándékos is, tehát nem zárható ki.
A csalás, lopás az már inkább körülhatárolható cselekmény.

látjátok feleim szümtükkel 2018.02.16. 21:09:52

@teéjesenmindegy:

A múzeum úgy mellesleg az önkormányzattal együtt az állam pénzéből él.

Egyébként meg a nem állami pályázóknak is be kell tartani a támogatásokra, pályázatokra vonatkozó előírásokat, mert ebben az országban csak egy gyevi bíró van, a többi nem kivétel.

Tisztességes Természettudomány 2018.02.16. 21:51:35

Aztán miért ne vehetne részt a megvalósításban az, aki részt vett az előkészítésben?
Ja, a verseny, tudom. Emiatt van a közbeszerzési rendszer és a trükközve lopások.

teéjesenmindegy 2018.02.16. 22:13:58

@BiG74 Bodri: Szövegértelmezésből nullás vagy bodri.
3.3 milliárd egy önkorm. project volt, tetszik érteni? Nem tudom mi, mondjuk csatornázás, vagy térkövezés, vagy útfelújítás vagy fasz tudja mi.
Igen, volt pályázat, tudták mit írnak, nyilván úgy írták, hogy megnyerjék. EZ a szabálytalanság, ami miatt visszavonták a pénzt.
Akkor most ismét felteszem a kérdést, már nem tudom, huszadszor, hogy MIÉRT KIABÁLTOK LOPÁST BAZMEG? Ki és mit lopott el? Faszom, egyszerű kérdés, miért nem tudsz válaszolni?
HA más is szabálytalan lett volna, akkor azt is megírják. Ha nem múzeumot újitanak fel, hanem a múzeumigazgatónak vadászkastélyt, akkor azt is beleírták volna. Ezzel szemben az volt az olaf baja, hogy a kiiró meg a pályázat beküldője ugyanaz. Azt magyarázd el, hogy hol és ki lopott. Ki károsodott?

teéjesenmindegy 2018.02.16. 22:16:51

@látjátok feleim szümtükkel:
Te figyelj, itt vagytok harmincan. Naponta ezer módon szidjátok az orbánt, meg a fideszt. Nem azt kérdeztem, hogy volt-e szabálytalanság, vagy hogy mi volt. Értem, látom. Szabálytalanság történt, az eu visszavonta a pénzt.
AZT kérdeztem, hogy miért ordítjátok, hogy loooopnaaak, amikor jelen pillanatban egyikőtök sem tudja elmagyarázni, hogy ki és mit és honnan lopott.
De azt hiszem nem kérdezem meg többször, nyilvánvaló, hogy nem tudjátok elmondani, megszokásból kiabáltok.

Merlot 2018.02.16. 23:03:03

@teéjesenmindegy: "elen pillanatban egyikőtök sem tudja elmagyarázni, hogy ki és mit és honnan lopott. "

Elég, ha te tudod, te orbánseggből kibújt ocsmány féreg.

Aquincum 2018.02.16. 23:04:11

@teéjesenmindegy: Kicsi Huszár, nem tudunk értően olvasni? Elnyert ez a szarházi Tiborcz 13 mlliárdnyi, közterület megvilágításra kiírt közbeszerzést. Úgy néz ki, minegyiket ugyanazokkal a módszerekkel, szabáltalanul, csalással, sőt az OLAF szerint vélhetően bűnszövetkezetben (maffiamódszerrel) elkövetett csalással szerezték meg. Hogy mi ebben a lopás? Szintén csalással igolyózták a jobb, olcsóbb ajánlatot tévőket, szakszerűtlenül végezték el a munkát, hazudtak az izzók élettartalmáról, tehát nem is pályázhattak volna. És hozzáteszem, az országban mindenütt ezt csinálja ez a prostituált NER. Elég, ha a földmutyit említem, vagy Orbán papa bánya-monopóliumát? Úgyhogy ne erőlködjön a szar mosogatásával, inkább nyalja fel, ha ennyire le akarja a létét tagadni! Esetleg Orbán fenekéből instant, biztosan kap érte egy buksisimogatást!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2018.02.16. 23:31:48

@conchita wurst: Minket meg a te véleményed nem érdekel. Aztán ennyi. Nyugodtan mehetsz is, úgysem számít, hogy itt vagy.

látjátok feleim szümtükkel 2018.02.17. 07:00:45

@teéjesenmindegy: "Ezzel szemben az volt az olaf baja, hogy a kiiró meg a pályázat beküldője ugyanaz. "

No látom érted te, csak úgy teszel, mint aki nem százas. Ha egyszer van egy szabály, hogy a kiíró és a pályázat beküldője nem lehet ugyan az, akkor az bizony csalás. Mert az uniós támogatást nem igényelhette volna, és főleg nem nyerhette volna meg. Aki pályázat írásával és elbírálásával foglalkozik, annak ezt hivatalból tudni kell, így ha az ilyen pályázót hirdeti ki nyertesnek, akkor ő is csalást követett el, mert tévedésbe ejtette az uniót amikor utalta a pénzt. ezt utólagos ellenőrzéssel lehetett kideríteni.

Persze ha a te logikádat követjük, akkor nem is kellenek jogszabályok, elég ha reggel felébred az illetékes, és aki először az eszébe jut, az lesz a nyerő. Sokszor. Főleg a haverok.

6.Lenin 2018.02.17. 09:01:50

@rabelais:

De azért annyira hülye tényleg nem lehetsz, hogy egy előre, aljas szándékból elkövetett gyilkosságot ugyanúgy ítélnek meg, mint egy hirtelen felindultságból elkövetettet.

Mellesleg sehol nem írtam, hogy a szabálytalanságnak nem lehetnek valamilyen következményei.
Ne vergődj már ilyen szánalmas kifogásokkal. Olvasd el az első, eredeti beírásomat erről.

"Nyilván mindenhol lehetséges valamilyen szabálytalanság, mert emberek csinálják. "

Hol van ebben az, hogy felmentem az elkövetőket? Az emberek bármire képesek, nem szentek, vagy istenek.

BiG74 Bodri 2018.02.17. 10:36:31

@teéjesenmindegy:
Sajnos kell egyfajta szellemi kapacitás ahhoz, hogy felfogd ez miért lopás:"hogy a kiiró meg a pályázat beküldője ugyanaz."
Az OLAF ezt könnyen kiszúrta, mert alapvető értékekkel, törvényekkel tisztában lévő ember számára világít, mint egy neon reklám. De, te ne túráztasd magad, nem fogod érteni. Mint ahogy azt sem fogod megérteni, mivel magadból indulsz ki, hogy miért rühellnek téged és a fityiszes tolvajokat a normális emberek, miért állnak ki a fityisz mögül a tényleges erőt, tartalmat képviselők és maradnak az egybites kőbaltán szocializálódott paraziták.

sinus67 2018.02.17. 10:45:29

@teéjesenmindegy:
Ugyanazért kiabáljuk a lopást, mint ami okból ti fideszesek is teszitek bármilyen ügyben, ahol nem volt lopás, nem volt károsult és nem volt haszonszerző sem! Sőt, volt olyan ügy, amin csámcsogtatok évekig és még csak szabálytalanság sem történt!
Na így most már érted?

6.Lenin 2018.02.17. 10:53:26

@sinus67:

"Ugyanazért kiabáljuk a lopást,........... amin csámcsogtatok évekig és még csak szabálytalanság sem történt!
Na így most már érted? "

És te?

BiG74 Bodri 2018.02.17. 12:22:47

@sinus67:
Póriasan szólva, ezt most jól szétkúrtad ! Tán bedolgozik kend a fityisznek,

sinus67 2018.02.17. 13:18:13

@BiG74 Bodri:
Dolgozzon nekik a kurva anyjuk, az!
Ha egyszer nem érti...
Pontosabban nem akarja érteni, hogy valakinek a cége közpénzre pályázik, majd ő maga dönt (de legalábbis benne van a döntésben) az odaítélésről a saját cégének az a köz számára lopást jelent. Lehet itt idézgetni a Btk.-t, meg szabálysértést, meg mindent.
A tolvaj bandát mentegetni ugyanolyan bűn! Még akkor is, ha valaki hülyének tetteti magát!

BiG74 Bodri 2018.02.17. 14:06:03

@sinus67:
Most komolyan, fityisz trollokat akarsz rávenni arra, hogy kimondják, lopnak, csalnak a fideszesek?
süti beállítások módosítása