B1 blogcsalád



Családon belüli erőszakra buzdít az államtitkár – ám erről kérdezni sem lehet

2018. február 10. - ashwood

image_1_2.jpegA családon belüli erőszak egy igen elterjedt esetét állította hallgatósága elé pozitív, követendő példaként Rétvári Bence államtitkár. Amikor erre rákérdeztek, egészen elképesztő választ adott.

Még január végén igyekezett elmagyarázni az emberminisztérium parlamenti államtitkára hallgatóságának, miért is nem migráns az a néhány ezer migráns, akiket az elmúlt években beengedtek Magyarországra. Az előadás egy pontján Rétvári Bence kijelentette: egyetlen migránst sem lehet beengedi, mert ha csak egy is átlépi az országhatárt, már lehetetlen megállítani a folyamatot. (Hagyjuk is ennek az otromba hazugságnak az elemzését, elég annyi: maga a kormány adott befogadott és oltalmazott státuszt több ezer migránsnak.) De hogy mindenki pontosan értse, mire is gondol, Rétvári egy általa plasztikusnak tartott példával igyekezett nyomatékosítani mondandóját:

ha egyszer a férfi a bukszát átengedi az asszonynak, hogy ő költi, nem lehet visszakapni.

A hallgatóság pedig igen jót derült az éles elméjű hasonlaton.

A valóságban azonban az államtitkár mondat mögött a párkapcsolati erőszak egyik tipikus esete húzódik meg, amelyet gazdasági erőszaknak nevezünk. Alapja, hogy a családban élő (felnőttek) nem egyenrangúak, a család mindennapjaihoz tartozó anyagi döntéseket nem együtt hozzák meg, abban csak a férfinak lehet szava. A gazdasági erőszak erőszak definíciója: anyagi függésben tartás, munkáról való lebeszélés vagy eltiltás, nő fizetésének elsajátítása, mindennapi kiadások megkérdőjelezése és fillérre való elszámoltatása, közös néven működő céggel (bt., kft.) való sakkban tartás/zsarolás.

A parlamenti keretek között a szocialista Bangóné Borbély Ildikó kérdezett rá Rétvárinál: ezt mégis hogy? A képviselő megjegyezte: "Nagyon sajnálom, hogy Önök így gondolkodnak, csak remélni tudom, hogy Önöknél sem ez a szokás, és csak a szája jár államtitkár úrnak. Ezzel együtt felháborítónak tartom, hogy ezzel a macsó, nőket lealacsonyító beszédmóddal folyamatosan azt közvetítik, hogy a nőket semmibe kell venni, akiknek leginkább a konyhában vagy az ágyban a helyük. Amikor egy kormánytag azt üzeni a magyar nőknek, hogy ők még a pénzkezeléséhez sem értenek, akkor nem csak a nőket sérti meg, hanem magáról is kiállítja a bizonyítványt."

Rétvári válasza még a hasonlatánál is arcpirítóbbra sikerült: "Az elhangzottak szándékos félreértelmezése nem más, mint egy reménytelen helyzetben levő párt kétségbeesett próbálkozása." Ennyike.

Tegyük hozzá: az elmúlt hetekben egyfajta ceterum censeo gyanánt Rétvári minden, a munkájával kapcsolatos kérdés végére odateszi a "reménytelen helyzetben levő párt kétségbeesett próbálkozása" formulát. Hátha ettől igaza lesz. Vagy legalább nem kell válaszolnia.

Rossz hírünk van – mindenkinek. Ugyanis Rétvárinak igazából jogszabályi kötelessége lenne érdemben válaszolni. Okát adni, miért nézi le a nőket, miért gondolja, hogy a gazdasági erőszak megengedett egy magyar családban. De mindaddig, amíg Kövér László vigyáz az országgyűlés állítólagos tekintélyére, senki nem fogja valódi munkára és tiszteletre szorítani a kereszténydemokraták ifjú titánját.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr513651484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nagypapi · http://kozosgomba.blogspot.hu/ 2018.02.10. 11:52:58

Nem tudom, sírjak, röhögjek, vagy sírva röhögjek?
Tállai elvtárs is csak ezt az egy mondatot volt képes izzadva betanulni, érdemi választ soha nem adtak/adnak/fognak adni - lévén lövésük sincs erre.

Ráérek 2018.02.10. 13:28:32

Bezzeg az überdemokratikus Juhász Péter nemcsak buzdit, hanem a tettek mezejére lépett...

faktor.hu/faktor-verte-napokra-egy-lakasba-zarta-es-benyugtatozta-egykori-elettarsat-a-magyar-politikus?source=hirkereso

"Verte, napokra egy lakásba zárta és benyugtatózta egykori élettársát a magyar politikus

Súlyos bí­ró­sági jegy­ző­köny­vek ke­rül­tek nyil­vá­nos­ságra a po­li­ti­kus ma­gán­éle­té­ről.

Tettlegesen bántalmazta és napokra egy lakásba zárta egykori élettársát, három gyermeke édesanyját Juhász Péter, az Együtt elnöke - értesült a Bors. A bíróságra becsatolt iratokból tényszerűen leírva az áll, hogy a politika világában "Füttyös Juhász" névre hallgató férfi, az Együtt nevű párt elnöke napokra bezárta az élettársát annak lakásába azzal az indokkal, hogy meg kell beszélniük az életüket."

morpho 2018.02.10. 13:57:04

@Ráérek: Te most komolyan fideszes propagandakiadványokból idézgetsz? Te hülye vagy! Egyébként meg mi köze a fideszes propagandának Rétvári hazudozásához?

FCUK18 2018.02.10. 14:17:57

nem gazdasági erőszak az, ha a férj a saját keresetét nem adja oda a feleségének. addig akartatok egyenrangú férfiakat és nőket, hogy hajrá, egy nő tartsa el magát.

vegyenek példát Kunhalmiról pl, szépség és ész nélkül is jól lehet élni :)

rovid 2018.02.10. 14:18:56

ráérő meg elmehet a pénztárhoz!

rovid 2018.02.10. 14:20:58

remélem a retkesvári felesége meg a fémcsatos tárcájával, jól pofán csapta az urát!

morpho 2018.02.10. 14:27:19

@FCUK18: "ha egyszer a férfi a bukszát átengedi az asszonynak, hogy ő költi, nem lehet visszakapni" Tehát amúgy a férfi költi. Nem a saját bukszáját, hanem a családét.
Tudom, hogy nem akarod értelmezni a mondatot, de próbáld már meg!

FCUK18 2018.02.10. 14:50:30

@morpho: nincs benne a mondatban, hogy a családét, következésképpen a sajátját kell érteni alatta, mert egyáltalán nem természetes az, hogy egy közös buksza legyen egy családban. az a 20. században volt divat, jó reggelt!

tudom, hogy magyarázol faszságokat, de engem hagyj ki belőle, fáraszt a baromságod. kösz.

Ráérek 2018.02.10. 14:53:46

@morpho: ja , persze... a bírósági jkv. szerinted propagandakiadvány.

ROTFLMAO

morpho 2018.02.10. 15:11:06

@FCUK18: Te most a szöveget próbálod tudatosan félreértelmezni és elbagatellizálni. Ha a saját bukszájára gondolt volna, akkor azt mondja, hogy a bukszáját engedi át. De a magyar köznyelvben "A buksza" a közös családi buxát jelenti. Ez itt ennyi! Te mint adod itt a hülyét?

@Ráérek: Ez egy peranyag. Nem jegyzőkönyv. Ha én feljelentlek téged testi sértésért, az is peranyag. Aztán kiderülhet, hogy sosem láttalak és hazudtam. Erre mint tényre hivatkozni finoman fogalmazva is csúsztatás.

FCUK18 2018.02.10. 15:16:28

@morpho: nem jelenti. legrosszabb esetben van a férfinak, a nőnek és a családnak is saját bukszája, és lehet azon vitatkozni, vajon melyikre gondolt a szerző a 3 közül. de mivel visszaszerezni van, csak a férfié jöhet szóba.

tényleg, aktuális a téma most, hogy Juhász Petya bukik :)
korábban a fideszesek nőinek vallomása elég volt, itt most szintén legyen elég a társadalom ítéletéhez :):):)

bordat 2018.02.10. 15:30:05

Nem Rétvári az első aki oltári baromságokat hord össze amit később jó maga sem tud kimagyarázni . Ez egy tipikus fityeszes betegség ami gyógyíthatatlanan .

morpho 2018.02.10. 15:40:55

@FCUK18: Ebben a szerkezetben, hogy "A buksza", ez a családi költségvetést jelenti. Itten nincs tovább, ha narancsmagokat szarsz, akkor sincs!

Az is aktuális, hogy Tiborc maffiamódszerekkel sikkasztott. Ezt miért nem említetted? Biztos véletlenül.

csobi2011 2018.02.10. 15:53:20

Én már leírtam ezt korábban is, ide csak mulatni jár az ember. Ennyi faszságot csak liberálisok tudnak összehordani. A család, a libsik szerint eleve üldőzni való dolog. Minden ami konzervatív, keresztény, nemzeti azt szerintük el kell pusztítani. Szerencsére mára a magyaroknak megjött az eszük, és a buzi libsikkel szemben a magyarokat támogatják. Ezért lesz a fidesznek ismét kétharmada. Minden őszinte magyar ember ezért szurkol. Pusztuljon a sok libsi féreg.

taga20 2018.02.10. 16:34:02

@csobi2011: döbbenet mekkora tetvedék vagy te parazita.!
szétlopja a gecimaffiád az országot, és te itt vered ettől a seggedet a földhöz minden nap.

szar egy alak vagy, egy igazi fityeszjobbágy.

azigaziraptor 2018.02.10. 17:29:27

@rovid: Van felesége?
Nem Semjénzsótival él? :-)

azigaziraptor 2018.02.10. 17:31:42

@csobi2011: Ne twerkelj itt te ostoba zigóta!

legeslegujabbkor 2018.02.10. 20:16:04

@FCUK18:
Nálunk én keresek jobban a férjemnél, de soha nem fordult meg a fejemben, hogy ellenőrizzem, mire költi a pénzt.

kunzoo 2018.02.10. 20:36:28

@morpho:

...."Amikor egy kormánytag azt üzeni a magyar nőknek, hogy ők még a pénzkezeléséhez sem értenek"

Képviselő asszony a szövegértelmezéshez nem ért.

Ez a mondat arról szól ha valamely jogodat átruházod másra, már nem követelheted vissza.

morpho 2018.02.10. 20:50:15

@kunzoo: Tévedsz! Ez a mondat az eperlekvár készítéséről szól.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2018.02.10. 22:26:01

A jogászmaffia már rég rájött, hogy nyugodtan megsérthet bármilyen jogszabályt, ahol ennek nincs egyértelmű jogkövetkezménye. Abban is nagyon ügyesek, hogy ne náluk korábbi törvények céljai szerint éljenek, hanem csak a szó szerinti részeket tartsák be, mindig egy hajszálnyira a büntethetőségtől. Persze így is vannak között olyan idióták, akik ez sem megy...

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2018.02.10. 22:38:20

@FCUK18: Kunhalmit a ballibek szépnek és okosnak gondolják. A szépség ízlés kérdése, a kevés eszéről sokat mond a nagy nehezen kiizzadt nyelvvizsgája és diplomája...

@nagypapi: Ezeknek a majmoknak a propagandaminisztériumban minden héten kiadják az utasítást, hogy mi az aktuális tételmondat, a maffiatagoknak ezt kell ismételgetniük az újságírók előtt, a droidoknak pedig a kommentekben...

@Ráérek: Köszönjük. Szóval a Fidesz ennyire fél az Együtt nevű törpepárttól, hogy folyamatosan lejáratni próbálják?

@morpho: A buksza a köznyelvben pénztárcát jelent, nem közös családi kasszát. Egyébként tudomásom szerint Magyarországon gyakoribb, hogy a családi kasszát a feleség kezeli, mint fordítva. Persze ez az átlagemberekre igaz, nem a politikusbűnözőkre...

Róbert Székely 2018.02.11. 01:16:51

Baszki, hogy ti mi a faszt ki nem tudtok hallani egy hasonlatból.... Családon belüli erőszak??? És akkor az is az, ha a nő kezeli a pénztárcát????? Vagy csak a faszi tud erőszakos lenni? Édes Istenem, mennyi hülye van itt.

morpho 2018.02.11. 04:22:53

@Online Távmunkás: Ebben a szövegkörnyezetben a Pénztárca=családi kassza.

2018.02.11. 05:07:09

@FCUK18: Kunhalmi lehet, hogy nem okos, de nem is csúnya nő. Kicsit túljássza magát, de egy szoliba szorult Selmeczi Gabriella elbújhat mellette.
Rétvári meg egy kereszténydemokrata, ők a nőket szardarabként kezelik.

putris72 2018.02.11. 12:17:46

Ez családon belüli erőszak??Milyen szellemi toprongyok vannak ott a baloldalon??Itt meg még pár ember bólogat is hozzá!Na most jöhettek a megszokott demokratikus válaszok,csak úgy ahogy szoktátok!

Duplaxiii 2018.02.11. 13:37:11

Nem tudom melyiken röhögjek jobban?
A kis prosztó primitivizmusán, vagy a poszton, ahol a szerző kötelező jelleggel belekésznyszerít egy általános családi szokást az aktivista-terroristák vonalába.
Vajon mit írna ma egy baloldali, neoliberális blogger akkor, ha felvetném, a 60-as, 70-es években 80% feletti volt, amikor a nő "rázta" ki a alvó férj zsbeit, csekkolta a fizetési szalagot?
Az milyen családon belüli erőszak????
És az én életemben meg csak a rezsi és a tartalékképzés volt közös, a jövedelmünk többi része a sajátunk maradt! Ha valami komolyabb beruházás kellett, akkor leültünk, megbeszéltük.
Gondolom a feminista-aktivistáknak az is családon belüli erőszak, ha a pár házassági szerződét köt? Ha a pali tehetős, a nő meg nem, és a korábban szerzett vagyonát nem akarja eltapsoltatni. Ez is családon belüli erőszak?
Emlékezzünk csak, a parlamentben egy tahó fideszes "leanyázta" az lmps nőt, aki azonnal kapcsolt és már ott kianálni kezdte a zaklatást, a nők elleni zaklatást, majd a másik csaj, az a rebeka másnap már közleményt adott ki, hogy a FÉRFIAK a NŐK ELLENI zaklatást követnek el folyamatosan.
Miközben csak egy tahó volt becsületsértő...
Ha a villamoson egy nő küld el engem a pcsába, akkor az a férfiak elleni általános támadás???
Nem értem, hogy mi a céja ezekkel a posztokkal a bloggereknek? A idézett fazon egy tahó. Amit mondott nem jogsérő, sőt!
Tehát? Ettől a fideszesek nem fognak elfordulni, mert ők ezt nem olvassák.
Szerontem inkább sok normális, nem fideszes egészséges férfi fogja úgy gondolni, ez sem az ő világuk. Otthonmaradnak, és ez a poszt is segít a fidesz 2/3-ának...

Treff Bubi 2018.02.11. 13:37:48

A legtöbb családban a feleség a "pénzügyminiszter", aki néha kegyesen megengedi apának, hogy vegyen magának valamit, ami persze értelmetlen butaság.

HUNGARIAN FIRST !!! 2018.02.11. 14:03:05

Nem kicsit vicces, hogy orszagot iszlamizalni akaro ellenzek nyavajog az nok elleni eroszakrol.

látjátok feleim szümtükkel 2018.02.11. 14:32:55

@FCUK18: " az a 20. században volt divat, jó reggelt!"

Ne hazudozzon maga!

A szüleim nem is voltak házasok, de közös pénztárcájuk volt. Családi. Abban a 20. századiban. Sokan voltak hasonló családi gazdálkodásban, mert akkor sem volt mindenki házas.

látjátok feleim szümtükkel 2018.02.11. 14:40:18

Miről is ebszélt az államtitkár, aki mellesleg keresztény?
"maga a kormány adott befogadott és oltalmazott státuszt több ezer migránsnak.) De hogy mindenki pontosan értse, mire is gondol, Rétvári egy általa plasztikusnak tartott példával igyekezett nyomatékosítani mondandóját:

"
"...egyetlen migránst sem lehet beengedi, mert ha csak egy is átlépi az országhatárt, már lehetetlen megállítani a folyamatot.
...ha egyszer a férfi a bukszát átengedi az asszonynak, hogy ő költi, nem lehet visszakapni.", mondta.

B+!
Ezt értsük úgy, hogy a 20 ezer körüli letelepedési kötvénnyel befogadott átvette a bukszát? Nem lehet tőlük visszavenni? Nahát, mik ki nem derülnek utólag.;D

CCnick 2018.02.11. 15:07:38

Komolyan ezt sikerült kizzadni?

Több cseszlovák filmvígjátékot! 2018.02.11. 16:04:18

Nem adom oda a pénztárcámat/bankkártyámat csak úgy a páromnak, az már erőszak ... ezt most komolyan ? Akkor én egy rohadt erőszakos fickó voltam világéletemben

Ezen a blogon mindig lehet valamit tanulni arról, milyen a nyitott társadalom. Nem baj, ha lemondok róla?

Több cseszlovák filmvígjátékot! 2018.02.11. 16:08:10

@látjátok feleim szümtükkel:
Ebben a hasonlatban az asszony Merkel fedőneve. Testvérpártként a KDNP nem szidhatja nyíltan Merkelt, de aki akarja és képes rá agyilag az megérti

Sir Galahad 2018.02.11. 16:10:38

Na és ha odaadom a pénztárcámat, a zasszony meg költi világnak a pénzt a tudtom nélkül, az nem erőszak? Csak az, ha nem adom oda? Hogy van ez?

Gleccsertetű 2018.02.11. 16:28:17

Ez igen, ebből világforradalom lesz (ha nem esik).

Megoldó 2018.02.11. 16:33:00

Egyszer ezeknek is vége lesz, remélem nem olyan békésen mint a kádár rendszernek...

Krutzifix 2018.02.11. 16:46:06

@Ráérek: Oszt arról nem szól ez a leirat, hogy mennyiért vette meg a választásoktól fosó fidesz ezt a nőt - és ígért neki büntetlenséget -, hogy éppen most álljon ki ezzel a méretes otrombasággal? Persze egy kétbites agyhalottnak kicsit sem gyanús.
Szorul a zabszem!

élhetetlen 2018.02.11. 16:46:49

@FCUK18: Ez addig szép, amíg a férfi, aki nem adja oda a feleségének a saját keresetét, az legalább annyit mosogat, főz, takarít, megy a gyerekért, foglakozik vele, mint a feleség. Így a feleségnek is van annyi ideje karriert építeni, és pénzt keresni, mint a férjének. Te elvégzed a házasságból adódó tennivalók felét? Ha te főzöl, és kifutott a leves, akkor lemosod a tűzhelyet? Csak kérdezem. Mert, ha nem, akkor kuss!

FCUK18 2018.02.11. 17:41:32

@élhetetlen: én főzök, én takarítok, és mosni is én szoktam. A leves meg nem fut ki, csak ha béna vagy:)

élhetetlen 2018.02.11. 17:44:41

@Duplaxiii: Itt több problémát vetettél fel. „amikor a nő "rázta" ki a alvó férj zsbeit, csekkolta a fizetési szalagot?”, az nem erőszak, csak ellenőrzés. Ha utána megveri a férjet, mert képes rá, mert komoly hiány van, csak az az erőszak. A házassági szerződés, és a magánvagyon, az nem ez az eset. A baj ott van, mikor egy férfi, az ő keres többet, nehogy már az asszony gazdálkodjon a keresettel, és otthon nem csinál semmit, mert ő keres többet. Megérne egy misét kiszámlázni a férjnek piaci áron a takarítást, főzést, bevásárlást, és megcsinálni, hogy ússzon otthon minden, mert mindezt másnál csinálom pénzért, hogy állnának a férfiak anyagilag, jól járnának-e, ha azt amit a felségük másnál csinál, azt meg kéne fizetniük. „És az én életemben meg csak a rezsi és a tartalékképzés volt közös, a jövedelmünk többi része a sajátunk maradt! És, remélem, a háztartási munka is ugyanígy le volt osztva, az közös volt.
Ps. A FIDESZ-szavazóknak minden mindegy.

CCnick 2018.02.11. 17:53:17

@élhetetlen: "Megérne egy misét kiszámlázni a férjnek piaci áron a takarítást, főzést, bevásárlást, és megcsinálni, hogy ússzon otthon minden, mert mindezt másnál csinálom pénzért, hogy állnának a férfiak anyagilag, jól járnának-e, ha azt amit a felségük másnál csinál, azt meg kéne fizetniük"

persze ugyanezt megcsinálhatjuk a férfi felé számlázva és máris nem lesz olyan tetszetős a kép femináci irányból nézve

élhetetlen 2018.02.11. 17:56:13

@FCUK18: Így már értem. Te keresel többet, és tökéletes „háziasszony” vagy. Akkor tényleg miért adnád a kasszát a feleségednek? Ha te látod el az egész háztartást, bevásárlást, gyerekek igényit, mindent, akkor az asszonynak tényleg csak zsebpénz kell a kozmetikusra, fodászra. Értelek, de ez azért nem jellemző!

élhetetlen 2018.02.11. 18:25:46

@CCnick: Igazad van, de ez a hozzászólásom nem arról szólt, ahol a családtagok egyenrangúak. Ahol egyenrangúak, ott viszont az ismerőseim körében nem divat a külön bankszámla, csak a közös hozzáférés. Én azt hiszem, hogy ez a család, te gondolhatsz mást, nem probléma.

CCnick 2018.02.11. 18:29:57

@élhetetlen: egy számlánk van, az is az asszony nevén, mondjuk a melónk is közös.

élhetetlen 2018.02.11. 18:36:35

@CCnick: Akkor egyetértünk a családi kasszával kapcsolatban. Akkor mi volt a beszólásod lényege?

felső határ nincs 2018.02.11. 18:43:47

jol bezelt magyarorszag 2/3a ugyan igy beszel
süti beállítások módosítása