B1 blogcsalád



Alaposan torzít a Zoom.hu cikke és a Policy Agenda kutatása a Soros-pártról

2018. január 29. - Mr Flynn Rider

A felmérés szerint a választók kétharmada azt hiszi, Soros György indul a választásokon. De mi van, ha a feltett kérdés volt a rossz?

soros-is-the-devils-boss-01_zps3800ad32.jpg

A zoom.hu megbízásából ugyanis a Policy Agenda ezer fős reprezentatív mintán, január 16. és 23. között azt vizsgálta, miként viszonyulnak a választók egy fiktív párt választási győzelmi esélyeihez. A fiktív pártot elnevezték Soros György Pártjának (SGYP) és megkérdezték az embereket arról, van-e szerintük esélye győzni Soroséknak a választásokon. 

Az eredmény megdöbbentő: a magyar választók kétharmada abban a tudatban él, hogy Soros György Pártja (SGYP) is részt vesz az április 8-i országgyűlési választáson. Csak minden negyedik válaszadó tudja, hogy nem is létezik ilyen párt.

A kérdés az volt, hogy

„Ön szerint megnyerheti-e Soros György Pártja (SGYP) a tavaszi országgyűlési választásokat?” 

  • válaszadók 64 százaléka mondta azt, hogy nem;
  • 2 százaléka szerint valós győzelmi esélye van a – valójában nem is létező – pártnak;
  • 24 százaléka tud arról, hogy valójában nem is létezik ilyen nevű párt (ők azok, akik azt válaszolták, hogy SGYP nevű párt nem indul a választásokon),
  • 10 százalék pedig nem tudott válaszolni. 

Első látásra azt mondhatnánk: a Fidesz propagandája annyira beleette magát az emberek fejébe, illetve annyira tájékozatlanok, hogy a választók kevesebb, mint negyede van csak tisztában azzal: Soros Györgynek nincs Magyarországon bejegyzett pártja.

Levonhatnánk három szomorú tanulságot a Policy Agenda közvélemény-kutatása alapján:

  1. Ijesztő, hogy mennyire tájékozatlanok a magyarok - nem tudják, milyen pártok indulnak a választásokon;
  2. Amikor olvasnak újságot, vagy bármilyen médiát néznek, mindent elhisznek;
  3. A kormányzati propaganda elképesztő erőfölényben van és a ráköltött milliárdok behozták a Fidesz által elvárt eredményt.

 

(A Zoom.hu a „piréz-jelenséghez” hasonlítja a felmérést; 2006-ban a Tárki azt vizsgálta, hogy a piréz, vagyis egy valójában nem létező népesség alapján mennyire mérhető az idegenellenesség Magyarországon. A válaszadók 59 százaléka mondta akkor azt, hogy a pirézeket nem kellene befogadnunk. Ráadásul az egy évvel később megismételt felmérésből az is kiderült, hogy tovább nőtt a „pirézellenesség” Magyarországon.)

Ugyanakkor ha megkapargatjuk a felszínt, láthatjuk, hogy a válaszok között nem szerepel az a kitétel, hogy "Soros Györgynek nincs pártja".  Egyszerűen nem arra kérdeztek rá, hogy van-e ilyen párt. De a zoom.hu aztán egy olyan hírt gyártott belőle, amiből az derül ki, hogy a választók kétharmada tök hülye.

Látható a válaszadásokból, hogy

nem kérdezték azt sem, hogy ha van ilyen Soros-féle párt és indul-e a választáson.

Az egyik válaszlehetőségben ugyan szerepeltették ennek lehetőségét. Ahogy Ceglédi Zoltán politológus a Facebookon felhívta a figyelmet: mindebből nem következik, hogy azt gondolja az emberek kétharmada, hogy Sorosnak van pártja, ami indul a választáson. 

"Ennek kiderítéséhez ugyanis ezt kellett volna kérdezni, nem pedig egy dupla előfeltevésre (van és indul) rátenni ezt a hülyeséget, hogy nyerhet-e. Én ugyanis mondhatom, hogy igen, megnyerHETI Soros pártja a választásokat, feltételezve, hogy bár nem hallottam eddig róla, de van ilyen és indul a választáson. Pláne válaszolhatok nemmel: nem, nem nyerheti meg a választásokat, hiszen NINCS is ilyen párt. A kétharmadnyi válaszadó így is járt el. Még becsapósabb a „nem indul” válasz, ugyanis nem szerepel ott, hogy MIÉRT nem indul: vajon azért, mert inkább Tarjányi Péter legújabb miniszterelnök-jelöltjét támogatja, de nagyon is van, vagy azért, mert NINCS is ilyen párt. Végül pedig a 10% „nem tudom” is behúzható azok által, akik még soha nem is hallottak ilyen pártról, ezért mondják, hogy nem tudom, nyerhet-e, hisz azt se tudom, van-e ilyen."

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr7213613077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FCUK18 2018.01.29. 12:05:16

persze, hogy indul, csak nem a saját neve alatt, de részben ő finanszírozza a balfékeket, és innentől ugyanaz, mert aztán benyújtaná a számlát.

"Amikor olvasnak újságot, vagy bármilyen médiát néznek, mindent elhisznek;" ez viszont nagyon tetszett, ekkora baromságot rég nem olvastam hétfőn :) itt van pl a b1, elolvassák sokan, mégsem hiszik el. szerencsére :)

jut eszembe: Flynn, megint nem volt szex hétvégén, hogy engem baszogatsz? felejtsd már el ezt a nicktiltós faszságot, úgyis lesz másik :D

csobi2011 2018.01.29. 12:07:26

Hát a megbízó és a közvélemény kutató is komolytalan társaság. A választóknak meg igaza van. Indul a Soros csak a pártnevet tévesztették el, mert az az lmp.

BAZINGA2 2018.01.29. 12:46:55

Arra lennék kíváncsi, hogy ezek eleve hülyének születtek, vagy csak agymosottak?

morpho 2018.01.29. 12:55:51

@FCUK18: Gratulálok a nagykorúsághoz! Szép munka!
Egyébként meg: @csobi2011: @John Nethem: Nem tudtok olvasni narancskullancsok? Azt kérdezték, hogy "Soros György Pártja (SGYP)" Nem azt, hogy Soros által támogatott. Nem azt, hogy LMP, nem azt, hogy Davos akár felér egy kampánnyal! Itt egyszerűen arról van szó, hogy a magyar társadalom idióták gyülekezete. Ti ennek miért örültök ennyire? A szart magyarázzátok ki éppen Orbán seggéből! Bármit megmagyaráztok és annak az ellenkezőjét is. Bármikor.

morpho 2018.01.29. 12:57:34

@John Nethem: Írjál már még egy pár hülyeséget, amiről azt hiszed, hogy vicces! Ha nem gond és belefér az idődbe. Éppen a szakdolgozatomhoz gyűjtök törzsanyagot! Köszi előre is!

morpho 2018.01.29. 13:55:39

@John Nethem: "akár lehetne köztük az SGYP is..." De nincs bazmeg! Hol is fehér az a fekete? Lehetne még köztük A John Nethem féle idióták pártja is, de az sincs! Te mit haknizol itt? Tök kínos amit művelsz!
A szakdolgozat címe: "Az internetes trollkodás egy ostoba narancskullancs szemszögéből"
Még két hsz-t letolsz és kb meg is vagyunk! Kurva jól csapatod amúgy!

morpho 2018.01.29. 13:57:38

@John Nethem:
"SOROS-t összekeverték a SERES MÁRIA SZÖVETSÉGESEI nevű formációval " Nagyon jó! Meg vicces is, meg minden! Még egyet légy oly drága. Valami lipsizős hazaárulósat Soros tervvel és migráncsokkal. Ha nem gond!

morpho 2018.01.29. 14:00:27

@John Nethem: "Bármelyik társadalomban készülhetnek és készültek ilyen felmérések, nemlétező dolgokról... És képzeld, azok alapján nem is olyan ostobák a magyarok..."

Ok, majd elképzelem. Addig maradjunk a valóságnál:

"2006-ban a Tárki azt vizsgálta, hogy a piréz, vagyis egy valójában nem létező népesség alapján mennyire mérhető az idegenellenesség Magyarországon. A válaszadók 59 százaléka mondta akkor azt, hogy a pirézeket nem kellene befogadnunk. Ráadásul az egy évvel később megismételt felmérésből az is kiderült, hogy tovább nőtt a „pirézellenesség” Magyarországon"

meszena 2018.01.29. 14:21:22

Áh, csak szórakozásból pénzeli a show-t :)

furfi 2018.01.29. 14:25:28

Hat millió barom országa lettünk....birkák lehet örülni,vagy őrülni.....

Hogy kerültem én ide? 2018.01.29. 14:26:15

A 12%-on kívüliek ostobasága is elképesztő, de a legnagyobb fasz az a 12% lehet, aki van annyira olvasott, hogy tudja, hogy nem is létezik ez a párt, de ettől függetlenül még elhiszi orbánnak az agybeteg faszságait.

morpho 2018.01.29. 15:13:44

@John Nethem: Köszi a közreműködést. Egy fejezet rólad fog szólni!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.01.29. 16:39:49

@John Nethem: "“Agrabah” happens to be the fictional home of Aladdin."

:))

Az amerikaiak is olyan hülyék, mint a fidesz szavazók, akik a pirézeket is képesek gyűlölni. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.01.29. 16:43:00

"Ijesztő, hogy mennyire tájékozatlanok a magyarok - nem tudják, milyen pártok indulnak a választásokon;"

Tegye fel a kezét, aki fel tudja sorolni a fidesz által gründolt kétszáz pártot, amik indulnak az idei választáson!

morpho 2018.01.29. 17:41:46

@John Nethem: Téged Habony Árpi fog kifizetni az itt kifejtett felejthetetlen tevékenységedért. Rossz a címzett. Én csak anyagot gyűjtöttem. A nevedet nem írom ki, ne aggódj! :)

morpho 2018.01.29. 18:05:50

@John Nethem: Ez az 5 komment annyira jó volt, hogy a második fejezet eleje is kész van. Ez a rész arról szól, amikor a közléskényszeres narancskullancs saját magával beszélget.

morpho 2018.01.29. 19:25:56

@Anna Kisfaludiné Baán: Emiatt ne aggódj. Innen elüldözni szokták az embereket...

Lamlam 2018.01.29. 19:49:46

@morpho:
Nem tudom , hogy lehet egy nemlétező népet ennyire kategórikusan elutasítani ? De találtam egy TÁRKI felmérést ami jobban meggyőz mint az 59%.
www.tarsadalomkutatas.hu/kkk.php?TPUBL-A-756/tpubl-a-756.pdf

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2018.01.29. 20:14:51

Konzultációs módra azt is kérdezhették volna, hogy Soros György Pártja nyeri a választásokat vagy Soros György lerombolja az országot...

morpho 2018.01.29. 20:25:42

@Lamlam: Az a baj ezzel a felméréssel, hogy több mint 10 éves. Ma teljesen más számok jönnének ki. Köszönhetően annak a kampánynak, amit a magyar kormány művel lassan három éve. Egyébként a magyarok alapvetően kirekesztők és idegengyűlölők. Valszeg sosem volt másként. Erre játszották rá ezt a kampányt. Egyébként a volt szocialista országokban mindenhol jellemző ez a logika, mert nem találkoztak bevándorlókkal soha. Magyarországon néhány kubai vendégmunkás okozta a legnagyobb izgalmat ezen a téren. Nyugaton meg hozzászoktak a hosszú évek alatt, hogy nem csak európai fehérek léteznek a Földön. Ezt legjobban a legutóbbi német választáson lehet látni. A nyíltan idegenellenes és kirekesztő AfD 13%-ot kapott és ezt szinte mind a volt NDK területén szedte össze. Ha felrajzolod az AfD színét azokra a kerületekre, ahol sok szavazatot kaptak, gyakorlatilag kirajzolódik a volt NDK....

Lamlam 2018.01.29. 21:17:11

@morpho:
Való igaz,csak reagáltam az álltalad leírt 2006-os Tárki felmérésre.Az is igaz hogy napjainkra felerősödött az idegenellenesség ,talán látva hogy mi folyik odaát van okunk félni .Gondolod itt nem lennének durva atrocitások ? Dehogynem. Nyilván túlvan lihegve mert 1300 befogadott "menekült" még nem tétel ,de ez is módosult volna ha Orbán ráállt volna.
Ide tudnád tenni a saját Tárkis linkedet? Előre is köszönöm.

Zoltan Hazafi 2018.01.29. 22:29:11

@John Nethem: Képzeld magadat a helyébe. Lehet, hogy minden oka megvan rá? Csak kérdezem...

Lamlam 2018.01.30. 00:18:27

@John Nethem:
Beigazolódni látszik az hogy az Európai emberek túlnyomó %-a ellenzi ,ill. megállítani szeretné ezt a"menekül" áradatot. A keleteurópai országok elutasító %-a azért magasabb mert látják mi folyik nyugateurópában ,van okunk félni .A Merkeli politika következménye a 2050-ni mutatók .Megszűnik a kereszténység ,akár vér álltal is.

Elfogyott a türelmem ,mert a korábbi írásom eltünt a kattintás után .Köszi a li keket.

2018.01.30. 01:09:22

@John Nethem: annyira buták vagytok, hogy simán igaz lehet a végkövetkeztetés. Rettegj, az tartja össze a nyájat.
Csak el ne gondolkozz azon, hogy miért olyan sikeres anyagilag a Soros, ha annyit nem tud elérni, hogy a fidesz szétessen?
Kevés a pénze?
Vajon miért fektet csak ennyit ebbe a projektbe? Ha buszokat venne, meg létrákat, már rég milliónyi arab jött volna át a zöldhatáron, hogy téged halálra erőszakoljon.

2018.01.30. 01:20:27

@John Nethem: tudod azt nem vizsgálták, hogy mennyi muszlim integrálódik. Bármily meglepő, sokan hagyjâk el a vallást...www.ex-muslim.org.uk/

2018.01.30. 01:28:18

@Lamlam: nos, az igazság valahol félúton van. A születési ráta a fehér európaiaknál 1.6 gyermek. A muszlimoknál 2.4 ...jujj, de ijesztő.
Arra emlékszel, amikor azzal rémisztgettek, hogy a cigányok túlnépesednek minket?
Na, legalább lerendeznék egymást.

De komolyan: rettegni jó?
Neked is: mint annyi más, a muszlim is integrálódik. No go zóna Angliában nincs. Amit annak hívnak, a bandaháborúk miatt alakult ki.
Ráadásul azok sem mind hülyék. Tájékozódnak. Kérdéseket tesznek fel. Csalódnak. Elhagyják a vallást...www.ex-muslim.org.uk/

A következő 20 évben biztos hogy Orbánra szavazok 2018.01.30. 02:34:00

"van csak tisztában azzal: Soros Györgynek nincs Magyarországon bejegyzett pártja."

Rohadt lipsik ezt is megprobaljak letagadni, mint a kotelezokvotat.

Lamlam 2018.01.30. 02:36:40

@Könnyen elkaptuk, uram!:
Nem véletlenűl tartózkodnak az európaiak a további bevándorlástól.Továbbá az "integrálódott" muszlimok követték el a legsúlyosabb terror cselekményeket.
Evidens ,nem mindegyik ilyen .Ez a népcsoprt ,hevesebb vérmérsékletü ,minap Bécsben követelöztek [szabad asszonyverés],többnejüség ,stb.Népesedési ráta elhanyagolható .Megakadt a figyelmem "rettegj,az tartja össze a nyájad" Sziriára gondolva nem állja meg a helyét,még akkor sem hogy jönnek gazdasági "menekültek"

A cigánykérdést Én nem a szaporodássukban látom . Inkább ....egyfajta "cigányidentitás"lobogtatása.Arra gondolok hogy ez a réteg műveltségben,tudásban, különbek a másiktól .Balog a cigányság felzárkoztatása programja hátrányosan érintette sok másik embertáramat is pl.De az út a munka világába program sem működik igazán ,pont őmiattuk.

DFK 2018.01.30. 05:44:01

@Könnyen elkaptuk, uram!: tudod, mit jelent az 1.6-os születési ráta? Azt, hogy fogyásnak indul a populáció. A 2.6-os meg azt, hogy növekszik a populáció. Szerinted ha egy élettérben él egy csökkenő és egy növekvő egyedszámú populáció, az mit jelent? Hát azt, hogy a növekvő populáció dominánssá válik, a csökkenő meg hosszú távon kiszorul. Pláne, ha az ugyan jelentős többségben levő, de csökkenő népességet arra kényszerítik, hogy alkalmazkodjon a kicsi, növekvő és erőszakos (nemcsak fizikálisan) populációhoz. Tudod, ez színtiszta tudomány.

2018.01.30. 08:43:21

@John Nethem: te tényleg egy 2004-es , amerikai cikket hozol fel, mint cáfolhatatlan tényközlést a londoni saríjáról?
Szeretném közölni, hogy lerágott csont. A Scotland Yard létrehozott egy alosztályt, pont ez ellen, kapaszkodj: muszlim rendőrökből!

2018.01.30. 08:46:14

@Lamlam: nem egészen . Ha emlékszel, valahogy mindig előkerült, hogy a börtönben radikalizálódott bűnöző volt.

2018.01.30. 08:54:38

@John Nethem: a térképek szépek. De mit mutat? Hogy sok a jamaikai, a pakisztáni a lengyel?
Irreleváns.

2018.01.30. 08:57:38

@John Nethem: az derül ki, hogy sok apirossal jelzett terület Londonban. Indiaiak....

v.f.michael 2018.01.30. 11:20:38

@morpho: kíváncsi vagyok, hogy ezek a fidióták nick nevek nélkül is be mernék-e vállalni azt a sok baromságot, amiket kommentelnek. Reménykedem, hogy valahol legbelül érzik, hogy ez mennyire gáz... Vajon 5, 10, 20 év múlva is tudnak majd azonosulni az általuk leírtakkal? ( a kérdés persze költői)
444.hu/2018/01/30/a-fidesz-egyik-facebook-katonaja-elmeselte-milyen-virtualis-hadsereget-hozott-letre-a-part

2018.01.30. 13:02:40

@John Nethem: te linkelted be, nem én!
Egyébként igen, a No-go zóna a jamaikaiaknál van. Tudod, bandaháborúk, savas, lúgos támadások...kábszer bandák leszámolásai....

2018.01.30. 13:11:23

@John Nethem: hát öreg, benézted, a linkelt térképed szerint elhanyagolható az iráni- észak-afrikai, közel-keleti populáció az indiai , jamaikai-hoz képest

2018.01.30. 13:21:18

@John Nethem: slough egyértelműen indiai.
Fertőzött Chelsea is. Zsidók, amerikaiak lakják leginkább a térképed szerint

John Nethem 2018.01.30. 13:35:10

@Könnyen elkaptuk, uram!:

"..Fertőzött Chelsea is. .."

Meg az agyad egy része...

2018.01.30. 14:32:21

@John Nethem: mit akarsz bizonyítani? Hogy behajtasz az autóddal a veszprémi cigánytelepre, kikiabálsz, hogy mind szarok vagytok, és mosolyogva továbbengednek?
Hogy sikerült bejátszani egy szabadságot Bangladeshnek felvonulást?
Láttad, mit műveltek a fiatalok az egyetemek tandíjának legutóbbi emelésekor?
Hogy a muszlim nők csadorban, burkában járnak?
Nagyanyád sosem mutatkozott kendő nélkül a fején, nagyapád meg ölte a zsidókat...

2018.01.30. 14:33:34

@John Nethem: Hogy az Amazonon van könyv, amit a breitbart ad ki?
Van könyv a fényevésről is....

John Nethem 2018.01.30. 16:47:09

@Könnyen elkaptuk, uram!:
"..Hogy sikerült bejátszani egy szabadságot Bangladeshnek felvonulást?.."

Mit zagyválsz össze ?

"..Hogy behajtasz az autóddal a veszprémi cigánytelepre, kikiabálsz, hogy mind szarok vagytok, és mosolyogva továbbengednek?.."

Melyik részéből olvastad ki ezt a videón ??
Idézd !

John Nethem 2018.01.30. 16:47:56

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Meg hogy elmebeteg vagy, arról is van már könyv, csak nem tudsz róla.

2018.01.30. 17:21:52

@John Nethem: te, hát nem nézted meg a videókat????
A no-go zónába behajt egy autó. A sofőr megmutatja az utasának az egyik gyalogost a járdán. Majd kiszól neki, láthatólag ismerik egymást. Gyalázza a vallását, majd a mosolyogva replikázó gyalogost sértegeti a saríja miatt. A gyalogos pofán vágja, mire az autós elhajt, és megjegyzi, hogy ilyen aggresszívak ezek!

2018.01.30. 17:25:43

@John Nethem: a másik videón a támadók vonulbak az utcán, sima utcai rendőrök hátrálnak előlük. Egy NŐ sárga mellényben próbálja megállítani őket. Szabadságot követelnek...
Összevetésképp a diákok üzleteket , bankportálokat rongáltak meg.

2018.01.30. 17:36:32

@John Nethem: a tömeg azt kiabálja, hogy free free Pakistan. Jól látszik a táblákon is....
Ja, hogy a videó címe mást sugall?

2018.01.31. 01:58:46

@morpho: több az.
59% az csak a mérlegelők köréből a pirézeket elutasítók... + van az összesből az a 27%, aki senkit nem fogadna be.

2018.01.31. 12:05:36

amúgy nagyon jó ez a télapós kérdés.

John Nethem 2018.01.31. 14:02:56

@Könnyen elkaptuk, uram!: Ami nálad BANGLADESH volt először.....

John Nethem 2018.01.31. 14:04:49

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Akkor mégse az embert magát gyalázza, mint a cigányos példádban... Nem igaz ???

"Gyalázza a vallását, majd a mosolyogva replikázó gyalogost sértegeti a saríja miatt"

És itt melyik is a vallásgyalázás maga?? és melyik a sarija sértegetése ???

John Nethem 2018.01.31. 14:09:40

@Könnyen elkaptuk, uram!:

"..és megjegyzi, hogy ilyen aggresszívak ezek! .."

És milyen igaza van....
Vagy netán magadból indulsz ki ? Mert ugye az már az integráció része, ha valakinek megjegyeznek valamit, hogy itt nyugaton mégis mi a szokás és mi a társadalmi norma, válaszol orrba vágják ?? ( és ez a legkevesebb , mert többre is képesek, sőt hajlandóak lennének kontrollálatlan indulataik révén.)

2018.01.31. 22:33:26

@John Nethem: ez nem érv. Elgurult a gyógyszered?
Ja, nem érted a videót...
Kááár.

2018.01.31. 22:37:36

@John Nethem: a következőt mondja:
gyere ide haver! Beszélgessünk!
Miről akarsz beszélgetni? Az iszlámról?
Az egy szar ideológia!...

Tényleg nem sértegeti a vallását!

kispotzak 2018.02.02. 12:41:54

Hú de szépen levezette a cikk írója (és Ceglédi), hogy miért logikátlan és átverős a kérdésfeltevés! De ugye az egyértelmű, hogy épp csak annyira logikátlan, átverős, hamis előfeltevéseket tényként kezelő, mint a jónépnek kiküldött kormányzati kérdőívek voltak?

(Egyébként nem: azokon nem volt ilyen opció, mint itt. Ennél, ha vki végiggondolta a válaszlehetőségeket, és TUDTA, h nincs ilyen párt, akkor logikusan azt a felajánlott(!) válaszlehetőséget jelölte be, ami ezt tisztázza.
Kizártnak tartom, hogy jelentős (az eredményt érdemben befolyásoló) mértékben lettek volna olyan válaszolók, akik értették a kérdést is, a válaszokat is, tudták is, h nincs Sorosnak pártja, és mégis mást válaszoltak, mint hogy nincs ilyen párt...

Az ember nem szereti magát kifejezetten hülyének feltüntetni, és mindenki, aki tudja, h Sorosnak nincs pártja, az nyilván levette azt is, h a kérdés mire irányul.
Vagy a kommentelők bármelyikének lett volna kétsége, ha találkozik a fenti közvéleménykutatással és kérdéssel? :-)
süti beállítások módosítása