B1 blogcsalád



Skizofrénia: Orbánék a civilek és menekültek ellen uszítanak, de közben együttműködnek velük

2018. január 22. - Mr Flynn Rider

Teljes az ellentmondás aközött, amit Orbánék mondanak, meg amit csinálnak. Ilyenkor kérdőjeleződik meg igazán az egész propagandakampány hitelessége. 

stop_hokuszpok.jpg

Emlékszik még valaki, hogy a Wikileaks-botrányban Orbán Viktorról is derültek ki csúnya dolgok? Ez volt az az eset, amikor Orbán a nagyköveteknek, a 2006-os választások előtt azt mondta: "Hagyják figyelmen kívül, amit mond" a kampányban. A WikiLeaks által kiszivárogtatott táviratokból kiderül, Orbán arra gondolt, hogy az amerikai diplomaták által populistának nevezett választási ígéretei nem feltétlenül esnek egybe teljesen pártja terveivel. Orbán kijelentéseit a versenyképesség fontosságáról, az adórendszer megreformálásáról és a költségvetési fegyelem fenntartásáról akkor üdvözölték a befektetők, de különösen a vállalati vezetők aggódva emlékeztettek a 2006-os választás előtti kijelentéseire, amikor a választási ígéreteit firtató kérdésekre válaszolva biztosította őket arról, hogy 'hagyják figyelmen kívül, amit mondok' [ignore what I say]" – volt olvasható egy kiszivárgott táviratban.

Nos, Orbán Viktor tényleg máshogy cselekszik, mint amit mond (vagyis, hazudik): miközben a kormánya és a Fidesz ezerrel uszít a menekültek és a civilek ellen, Soros-ügynöközi és a nemzet ellenségeinek állítja be őket – egészen elképesztően primitív, náci módon egyébként -  ugyanakkor ugyanaz az Orbán-kormány szigorúan együttműködik az Európai Unióval és pályázati pénzeket oszt a menekülteknek segítő civileknek.

Ugyanaz a menekülteket segítő civil szervezet éppen kaphat milliárdos támogatást a menekültek lakhatási helyzetének, integrációjának segítésére a kormányon keresztül az EU-tól és ugyanakkor a másik oldalon lehet céltáblája a kormány gyűlöletpropagandájának.

Skizofrén helyzet.

Ezerrel dübörög a Stop Soros-kampány, amiben a menekültek, illetve a menekülteket segítő civilek a „Soros-terv részeként” éppen „elözönlik Magyarországot” – mindenki ismeri a sztorit, vagy hallotta legalább egyszer ezeket a „társadalmi célú hirdetésnek” beállított politikai kampányszöveget.

Ám a helyzet a háttérben nem ilyen egyszerű: mióta a máltai lapnak elkotyogta Altusz Miklós helyettes államtitkár, hogy befogadtunk 1300 menekültet, újabb és újabb információk jelennek meg arról, mi is történik a valóságban. A 444 pl hosszasan írt arról, hogy mi történik igazából a menekültekkel: a kormány ugyan eltörölte a támogatásaik nagy részét, de azért valamit kapnak:

„A két határmenti táborban a kormány valóban biztosít a menedékkérőknek egy alapellátást: ruhát, tisztálkodó felszerelést, napi háromszori étkezést és orvost. Sőt, az ezeket a szolgáltatásokat a honlapján külön részletező menekültügyi hivatal külön kiemeli, hogy a menedékkérők temetését is megtérítik, ha nincs más, aki ki tudná fizetni.”

Ha a kérelmüket lebírálták és pozitív, akkor átszállítják őket Vámosszabadiba, ahol jelenleg az ország egyetlen nyitott menekülttábora működik. Vámosszabadiban ugyanúgy megilletik őket azok az ellátások, mint a tranzitzónában, de csak egy hónapig, aztán kidobják őket a táborból, és mehetnek, amerre látnak – írja a lap. A kormány megvonta tőlük a lakhatási és az integrációs támogatást, azaz teljesen magukra maradtak egy teljesen ismeretlen országban, ahol nem beszélik a nyelvet és nem ismernek senkit.

A civilek se maradnak ki: a magyar kormány az EU-n keresztül a civileknek ír ki pályázatokat, amelyek EU-s pénzből (10 milliárd forintból) azokat a civileket látja el pénzzel, amelyek a menekülteket segítik és amelyek ellen a kormány évek óta uszít. Mindezt nem más mondta el sajtótájékoztatón, mint Pintér Sándor belügyminiszter. Több tucat témakörben lehet pályázni, 2014 és 2020 között 9,9 milliárd forintra azoknak a civileknek, pont akik ellen a gyűlöletkampány folyik.

A Magyar Nemzet és a Zoom.hu kiemelte a menekültek számára készült lakhatási programot, amit szintén a legnagyobb politikai uszítás közben vezettek be 2016-ban.

A Zoom.hu például hosszasan szemlézi, hogy a Belügyminisztériumhoz tartozó Belügyi Alapok portálon hol olvashatók a legfrissebb, civil szervezetek számára most decemberben kiírt pályázatok. Megállapítják: éppen ezekkel foglalkoznak jellemzően azok a civil szervezetek, melyek ellen Rogán Antal propagandaminiszter szerint a Stop Soros-törvénycsomag íródott: 

  • A menekültügyi és bírósági eljárásokban, valamint a menekültek ellátásában közreműködő szakemberek szisztematikus, célzott, folyamatos képzése
  • Jogi segítségnyújtás az eljárás minden szakaszában
  • A fogvatartás hátrányainak enyhítését célzó szolgáltatások – pszicho-szociális és jogi segítségnyújtás, tanácsadás, tájékoztatás, az indulást megelőző reintegrációs asszisztencia – működtetése az idegenrendészeti eljárásban elrendelt őrizetben és közösségi szálláson
  • Minőségbiztosítással az eljárások színvonalának emelése, illetve a hatósági eljárások transzparenciáját biztosító mechanizmusok beépítése 

A támogatásokra 2018. február 15-ig lehet a pályázatokat benyújtani, a támogatott projektek pedig 2018. júliusától indulnának.

Adódik a kérdés, hogy miért nem törekszik a Fidesz-kormány ennek a helyzetnek a tisztázására? 

A magyarázat roppant egyszerű: a propaganda, amit a felszínen művelnek, amit az emberek Orbánék fő tevékenységének néznek, valójában nem a kormányzás része. A Fidesz és a kormány egyrészt teljesen hülyének nézi az országot, hiszen még hazudni is bénán hazudnak; másrészt arra játszanak, hogy az elfoglalt média miatt mindezek az információk el se jutnak azokhoz, akik még nem csalódtak a Fideszben.  

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr8613595023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bélabácso 2018.01.22. 16:51:46

b1 blog felsorolta az összes kamuportált. :D
Ha jön az ellenzék, bontják a kerítést, ennyi. Ez tény.
Nézzünk csak szét Berlinben, Párizsban, Londoban, Brüsszelben. Aki azt akarja, NO GO zónástul, meg mindenestül, migsánsostul, lehet szavazni, tessék.

rallus 2018.01.22. 16:58:31

Hol uszít a kormány a MENEKÜLTEK ellen? Konkrétan!

morpho 2018.01.22. 17:05:51

Hülye 1 :))) : @bélabácso: "Aki azt akarja, NO GO zónástul, meg mindenestül, migsánsostul, lehet szavazni, tessék"

Hülye2: :)) @rallus: "Hol uszít a kormány a MENEKÜLTEK ellen?" :))) Konkrétan! :)))))))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.01.22. 17:11:48

@rallus: "Hol uszít a kormány a MENEKÜLTEK ellen? Konkrétan!"

A csúti geci szándékosan egybemossa a menekülteket az illegális bevándorlókkal. Te hol éltél az elmúlt pár évben? Mert nem ezen a bolygón, az tuti. :))

Egyébként a cigányellenes gyűlölet valamennyire csökkent. Vagy inkább átterelődőtt. Ugyanakkor a muszlim magyarok, míg korábban teljes békességben éltek, a gyűlölet eszkalálódásáról számolnak be.

rallus 2018.01.22. 17:21:29

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Ezt honnan tudod te, aki egy bővített mondatot sem vagy képes megérteni?
Esetleg tényleg megalázhatnátok egy KONKRÉT, MENEKÜLT ELLENES idézettel!
Az" összemosottjaitkkal" tele van a padlás...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.01.22. 17:29:08

@rallus: Konkrét idézettel? Az van dögivel. :))

"A migráncsok nem akarnak dolgozni, és elveszik a magyarok munkáját!"

Attól, hogy valaki fideSSfasszopó miért kell mindig még idiótának is lennie????? :))

Énmégújvagyok 2018.01.22. 17:34:08

@rallus: " összemosottjaitkkal" fordítsd már le magyarra! Ezt a nyelvet nem beszélem.

rallus 2018.01.22. 18:33:40

@Énmégújvagyok: Nem ez a legnagyobb hiányosságod...

rallus 2018.01.22. 18:36:37

Nyamvadt ballib nemzedék! Az elődeitek már régen kivágták volna az adut: "Burkolt......ellenesség" És az ellen nincs érv....

AussieBloke 2018.01.22. 18:39:09

Berlin, Párizs, London, Brüsszel, no go..., a nyálatok csorog a jólétükért ebben a tolvaj- és parasztországban.

2018.01.22. 19:50:32

azt a nép dönti el, hogy mi orbán vagy soros lő öngólt. akárhogy is lesz, horror ciklus következik. az egyik leszámol a másikkal.

Európai téridő 2018.01.22. 20:21:02

Ezt a fogalomzavart politikusok és médiamunkások hozták létre, szerintem mögöttes szándékokkal.

Toportyán Zsóti 2018.01.22. 20:28:28

@rallus: Menekült szót nem is ismeri a zsebnáci fajod.

rallus 2018.01.22. 20:50:46

@Toportyán Zsóti: Hidd el, precízen kategorizálva van mindenki. Te is, de annak a csoportnak a közös ismérvét kultúrember nem mondja ki nyilvánosan, hölgyek és gyermekek előtt meg magánemberként sem...

morpho 2018.01.22. 21:57:31

@rallus: " kultúrember nem mondja ki nyilvánosan"
Jó! Nekem bejön :)))

2018.01.23. 06:27:20

Tehát Orbán annyira náci, hogy ruhát, ételt, tisztálkodó felszerelést, orvosi ellátást ad a migriknek. Ez fasizmus!

FCUK17 2018.01.23. 07:49:29

az információk eljutnak a szavazókhoz. csak egyszerűen ez a kormány nem tud annyira szar lenni, hogy a korábban megbukottak visszajöhessenek, mert még szarul is ezerszer jobbak náluk. ennyi.

viszont az egész ország nagyon jól szórakozik a balfékek vergődésén, ahogy próbálnak 15% fölé kerülni, és nem megy az istennek sem.

kublerek · www.vasalobolt.hu 2018.01.23. 11:03:33

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Egész konkrét a nagy hirdetőtáblákon" Nem veheted el a magyarok munkahelyét" Be kell tartanod a Magyarország törvényeit" stb... Mennyit soroljak még föl?

kublerek · www.vasalobolt.hu 2018.01.23. 11:03:33

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Egész konkrét a nagy hirdetőtáblákon" Nem veheted el a magyarok munkahelyét" Be kell tartanod a Magyarország törvényeit" stb... Mennyit soroljak még föl?

legeslegujabbkor 2018.01.23. 19:52:52

@rallus: Eddig csak a migráns szót ismertétek, ami egyenlő volt a terroristával nálatok.

Most hirtelen megtanultatok magyarul, és a szókincsetek is bővült legalább 2 szóval.

Nem jössz zavarba egy kicsit sem?

kalapácstollú 2018.01.25. 14:53:00

Miről beszél a kormány a migránsválság kirobbanása óta? Hogy ellenőrizetlenül ne jöhessen be senki az országba és ne mások akarják megmondani, kiket és hány embert kell befogadnunk.
Mi az ellenzéki média reagálása erre? Kb az, hogy a kormány hazudik, valójában uszít a menekültek ellen.
Most kiderült, hogy valóban nem a menekültek ellen van a kormány, hanem valóban arról van szó, hogy ellenőrzés nélkül ne léphessenek be az országba és ne mások (értsd: más kormányok) döntsenek arról, kiket is fogadunk be.

Erre a balliberális média hisztibe kezd, hogy de hát ez ellentmondás az eddigiekhez, hiszen eddig arról volt szó, utálni kell a menekülteket és senki nem jöhet be.
Nem, ilyen marhaságokat a kormányt támadók mondtak csak.
süti beállítások módosítása