B1 blogcsalád



Merkel ismét üzent Orbánnak: kvótaügyben nincs mese!

Nemzetközi sajtószemle

2018. január 18. - Szelestey
  • Kurz modell a hatalomra törekvő populisták számára és csak fokozza a megosztottságot Európában.
  • Orbán Viktor pontosan tudja, hogy meddig mehet el Brüsszelben, de esze ágában sincs kilépni, viszont a populisták belülről igyekeznek átalakítani az Uniót.
  • A magyar kormány tovább szigorítja a civil szervezetek működési feltételeit, de közben kínos magyarázkodásra kényszerül a titokban befogadott menedékkérők miatt.

 

FAZ

fraknfurter.jpg

A német kancellár egyetért azzal, hogy az illegális migráció feltartóztatására jobban kell védeni az EU külső határait, illetve az indulási országokban segíteni kell felszámolni a kiváltó okokat, ám az nem megy, hogy bizonyos államok kivonják magukat ez ügyben az európai szolidaritásból. Merkel akkor mondta ez, amikor találkozott új osztrák kollégájával. Kurz menekültpolitikában a magyar és a lengyel kormány mögé állt. Mindkettő elutasítja a menedékkérők kötelező átvételét. A vendég Berlinben azt hangsúlyozta, hogy országa már csak földrajzi elhelyezkedésénél fogva is közvetíteni tud a Nyugat és a Kelet között. A következő hosszú távú uniós költségvetés kapcsán egyetértettek abban, hogy szorosan egyeztetnek a többi nettó befizetővel. A házigazda ugyanakkor közölte, hogy az új osztrák vezetést a tettein keresztül ítélik majd meg, ám mivel a kabinetben helyet kapott a jobboldali-populista FPÖ, ezért a szokásosnál tovább figyelik majd, mit is csinál az osztrák koalíció.

The Times

unnamed_8.png

A német kormányfő összecsapott osztrák kollégájával az ügyben, hogy az uniós államoknak be kell-e fogadniuk menedékkérőket. Kurz bemutatkozó látogatáson járt Berlinben és kifejtette, hogy a kvótavita egyszerűen túl sok energiát visz el. Merkel azonban kijelentette, hogy megfelelő rendszert kell kialakítani azok számára, akik már bent vannak az unió területén és előterjesztették kérelmüket. A vendég ugyanakkor ellenzi a görög és olasz terhek enyhítését célzó tervet, amely megosztja az EU-t. Brüsszel jogi eljárást kezdeményezett Magyarország és Lengyelország ellen, amiért nem hajlandóak elfogadni a rájuk kirótt kontingenst. Merkel ennek kapcsán fejtette ki: az nem járja, hogy egyes tagok nem kérnek a szolidaritásból. Kurz különben még külügyminiszterként a német nyitott kapuk-politika egyik legfőbb bírálója volt, de ezúttal ügyelt arra, hogy ne élezze ki az ellentéteket.

Frankfurter Rundschau

frankfurter_1.jpg

A lap úgy ítéli meg, hogy Kurz másként látja Európa jövőjét, mint Merkel: ő mélyíteni fogja az árkokat. A vezércikk szerint hogy a politikus csak Brüsszel és Párizs után kereste fel Berlint, annak üzenete egyértelmű: a német kancellár meggyengült, már nem annyira fontos Ausztria számára. Itt két világ találkozott össze: Merkel, aki megfontolt, de európai megoldásokat akar, illetve a vendég, akiről még nem tudni pontosan, mit is szeretne az EU-ban. Ám a szélsőjobbos Szabadságpárttal közösen kormányoz és a választási kampány során sokszor jobbról előzte a riválisát. Viszont a koalíció előfutár Európa számára, amelyben a jobboldali populisták sikeresek és előbb-utóbb bekerülnek a hatalomba. Annak ugyanakkor következményei lesznek, hogy Kurz a legfontosabb tárcákat átengedte az FPÖ-nek.

A politikus új partnereket keres a földrészen, a németekkel már oda a régi jó viszony. Merkel és az európai gondolat számára ez nem sok jót ígér. Feltételezni lehet, hogy a „csodagyerek“ erősebben igazodik Kelet-Európához. Nem véletlen, hogy éppen a Visegrádi Csoport vár sokat az új osztrák vezetéstől. Berlinnek ugyanakkor nem érdeke, hogy támogassa Bécset, amikor az gyengíteni igyekszik Brüsszel jogkörét. Csak erősödni fognak a különbségek a menekültpolitkában is. A keletiek már most is derékba lövik a kérdés közös megoldását. Kurz szintén tévesnek minősíti a menedékkérők elosztását.Csak éppen az európai szolidaritás ennek éppen az ellenkezőjét jelenti. Viszont a CSU támogatja, amit az osztrák kancellár akar. A CDU-t és a szociáldemokratákat ellenben nem lehet eltéríteni az európai szolidaritástól. Az olyan szalonpopulistákkal, mint Kurz, csak mélyebb lesz a megosztottság a földrészen.

Süddeutsche Zeitung

sdz.png

Jókora ellentétek vannak a német és az osztrák kancellár között, Berlinben mégis mindketten arra törekedtek, hogy harmonikus képet sugározzanak. Nem győztek mosolyogni, mintha mindig is a legszorosabb szövetségesek lettek volna. Ám igazából alig van miniszterelnök az EU-ban, aki az utóbbi két évben jobban eltékozolta volna Merkel bizalmát, mint osztrák kollégája. E tekintetben Kurz alighanem ugyanabban a ligában játszik, mint Orbán Viktor. Szigorúan a német menekültpolitikával szemben, elutasítva a szolidaritást a Közel-Keletről érkező menedékkérők esetében. Legalábbis Németország ezt így élte meg.

Pedig annak idején az akkori osztrák kancellár – Kurzzal az oldalán – azt kérte a német vezetőtől, hogy amennyit csak tud, vegyen át a Magyarországról özönlő menekültekből. Majd ezek után, nem sokkal később külügyminiszterként Kurz immár a balkáni út lezárását sürgette és azt Európa megmentéseként, magát pedig a nagy harcosként állította be. Így pontosan az történt, amit Merkel el akart kerülni: Magyarország és szomszédjai lezárták határokat a balkáni országok felé, még mielőtt létrejött volna a törökökkel a megállapodás. Az osztrák politikus utána is sok különös dolgot művelt. De a válság és a Berlinnel szembeni elzárkózás hozzásegítette ahhoz, hogy új, elszánt konzervatívként megágyazzon választási sikerének. Ausztria-barát és Merkel-ellenes – ez lett a fő üzenete.

Hogy ezzel ennyire sikeres tudott lenni, hogy alternatívaként jelenik meg a német középutas vonallal szemben, nos, ez teszi annyira veszélyessé Berlin számára. A német jobboldalt nemigen zavarja, hogy a politikus átveszi a Szabadságpárt retorikáját, ám közben a rivális 25 %-ig jutott a választáson. Számukra ő így is élő bizonyíték arra, hogy lehetséges az élet Merkel után. Utóbbi tisztában van azzal, hogy az osztrák politikus az új konzervatív nemzedéket testesíti meg, csak annak Németországban egyelőre nincs meg a megfelelő vezetője. Ennek ellenére a berlini látogatás során egyetlen rossz szó sem hangzott el, igaz a vendégnek nem is volt oka provokálni. Mindketten azt a benyomást igyekeztek kelteni, hogy kritikusak ugyan egymással szemben, de azért sportszerűek.

Washington Post

wp.jpg

A demokrácia állapota igencsak bajos szerte a világban. Erre a következtetésre jutott két szakértő, aki korábban magas posztot töltött be két konzervatív amerikai kormányzatban is. Egyikük, Abramowitz, a Freedom House elnöke, társa pedig Willkie, az American Enterprize Institute vendégkutatója. Mint megállapítják, a demokrácia ellenfelei mindenütt nyomulnak. Exportálják a tekintélyelvre épülő rossz kormányzást, instabilitást terjesztenek. Csak súlyosbítja a válságot, amely példátlan a hideg háború óta, hogy az Egyesült Államok nem él vezető szerepével. A Freedom House friss jelentéséből kitűnik, hogy a demokrácia helyzete 12 év óta egyfolytában romlik. Pl. Magyarország és Lengyelország egykor mintának számított a rendszerváltás utáni átalakulásban, ám mára csatlakozott az illiberális táborhoz, amely megvetéssel viszonyul a jogállamhoz, gyanakvással tekint a sajtószabadságra.

Az ilyen esetek riasztóak, de nem katasztrofálisak. A jövőt azonban nagyban beárnyékolja az amerikai hozzáállás. A világ elkerülhetetlenül veszélyesebbé válik, mivel aláaknázták a demokráciát. Trump nem győzi dicsérni az erős embereket és autokratákat, akiknek pedig mérgező a példája. Magasztalja Putyint, a brutális diktátort, noha az elnyomja az ellenkező véleményeket és próbálja szétrobbantani a demokráciát az USÁ-ban és Európában. Ugyanakkor Washington hallgat, miközben Kínában erősödik az elnyomás. Tovább gyengíti az amerikai érdekeket a világban, hogy a Trump-kormányzat odahaza semmibe veszi a demokratikus normákat. Az ilyen vezetésnek nem sok tekintélye van, ha másutt próbál közbenjárni a jogsértések megállítására. A demokrácia ellenségei erőre kapnak, ám az Egyesült Államok kiválik az ellenük folyó küzdelemből. Egyáltalán nem látni, hogy a békeszerető népek ezek után miként néznek farkasszemet az új fenyegetéssel, mialatt a demokrácia legerősebb védelmezője csücsül a partvonal mellett.

Le Monde

le_monde.jpg

Az újság volt főszerkesztő asszonya úgy véli, hogy Európában ugyan jócskán vannak mindenféle populisták, de ők jelenleg nem akarják, hogy országuk elhagyja az uniót. Sylvie Kauffmann szerint azért nem, mert rájöttek, hogy jobb bent. Ezt a következtetést vonták le mindazok, akiknek nem sikerült megszerezniük a hatalmat felkelésükhöz. De nem kevésbé látványos azoknak az euroszkeptikusoknak a behódolása, akik már kormányra kerültek. Közülük a legrégebben Orbán Viktor ül a volánnál, aki mesteri szintre fejlesztette, hogy provokálja ugyan Brüsszelt, de ne vigye töréspontig a dolgot. Mi lenne a kis Magyarországból az EU-n kívül? Eljászthatna az orosz medvével ugyanígy, minden veszély nélkül? Az osztrák kancellár a nyíltan unióellenes Szabadságpárttal lépett szövetségre, de folyton azt bizonygatja, hogy ő Európapárti. A cseh kormányfő élesen tiltakozik, ha bárki megkérdőjelezi hűségét a földrész iránt. Fico ugyan rituális öngyilkosságnak tartja a közös bevándorlási politikát, de amellett tesz hitet, hogy Szlovákiának EU-barát szigetnek kell lennie a térségben.

A legbonyolultabb helyzet nyilvánvalóan Lengyelországban van, amely ellen a Bizottság eljárást indított a jogállam megszegése miatt. Bármennyire is feldúlta a PiS vezetőit Brüsszel eljárása, nem hagyhatják figyelmen kívül, hogy a lakosság 88 %-a a tagság mellett van. Arról sem feledkezhetnek meg, mekkora szerepet játszanak a közösségi pénzek a lengyel gazdaság átalakításában. Persze, hogy ezek az erők nem akarnak hátat fordítani Európának, az még nem jelenti azt, hogy szeretik is. Éppen ez az új kihívás az EU számára. A lázadók maradnak, és megpróbálják belülről megváltoztatni.

WSJ

wsj_logo_jo.jpg

A lengyel kormány cáfolja, hogy ki akarna válni az unióból, ám a Brüsszellel kialakult vita miatt nem tudja majd keresztülvinni az érdekeit a szervezetben. Az eurószkeptikusok persze közben abban bíznak, hogy a jogállam és a menekültek kapcsán kirobbant ellentétek miatt Varsó veszi a kalapját, illetve kidobják, ez pedig elvezet a szervezet összeomlásához. Csakhogy lengyel miniszterek képtelenségnek minősítik az esetleges távozást. Arra hivatkoznak, hogy öngyilkos dolog volna, ha titokban erre törekednének, hiszen a lakosság több mint 80 %-a támogatja a tagságot. Utóbbi nemigen lehet meglepetés, hiszen az ország rengeteget profitált gazdaságilag az unióból. Azon kívül biztonsági megfontolásokból is ragaszkodik a bennmaradáshoz, mert az oroszokkal éleződik a viszonya.

Az együttműködést megnehezíti, hogy Varsó nem kíván visszalépni az igazságszolgáltatás reformja ügyében. A Bizottság – jogvédő csoportokkal együtt – megvan győződve arról, hogy a változásokkal megpróbálják politikai befolyás alá vonni a bíróságokat és egyengetik az utat a fél-tekintélyelvű állam felé, amelyben a Jog és Igazságosság boszorkányüldözést folytathat a politikai ellenséggel szemben és hátrányos helyzetbe hozhatja a magánszektort, illetve a külföldi cégeket. Viszont Brüsszelben senki sem képzeli, hogy az ügy győzelemmel végződik az EU számára. Egyrészről Magyarország megvétózná a lengyel szavazati jog felfüggesztését. Másrészről a viszály miatt Lengyelország nem tud beleszólni sem az eurózóna jövőjébe, sem a következő közösségi költségvetésbe. Vagyis a tét igazából az, hogy a lengyelek másodosztályú polgárok lesznek-e a szervezetben.

Washington Post

wp.jpg

Korunk egyik legnevesebb filozófusa úgy látja, hogy a világ vissza fog térni a pluralizmushoz az USA hegemóniája után. A német Peter Sloterdijk azt mondja, szétesik az amerikai tábor, de ez nem azt jelenti, hogy a népek újra rátalálnak a törzsi mentalitásra. De illúziónak bizonyult, hogy nyugatosodna a világ. Sőt, mindenütt fokozódnak a Nyugat-ellenes érzések. Ám sok kultúrának meg kell értenie, hogy visszatekinthet ugyan a saját, egyéni múltjába, ám a jövő alapvetően közös lesz. Ennek fő jellemzője, hogy az egyén szabadon alakítja a saját életét, ám közben egyre több szálon kötődik másokhoz a telekommunikáción keresztül. Összekapcsolt elszigetelődés ez, ám ebben a helyzetben az irányt vesztett és gyökértelen emberek könnyen sodródnak oda olyan mozgalmakhoz, amely elvont ígéretekkel közösséget kínál nekik. Klasszikus példa erre a totalitárius rendszer. A tekintélyelvű vezetők számára kiváló alanyok a magukra maradt egyének.

Az elemző nem fél attól, hogy Németországban túl sokáig megmaradna a szélsőséges AfD tömegbefolyása, de a párt már letette a névjegyét a politikában, amikor büntetlenül lehet gúnyolódni, illetve brutális hangnemet használni. A tömörülés felbukkanása azt jelzi, hogy eltűnt a balliberális tömb idáig kikezdhetetlennek látszó kulturális fölénye. Nyugat- és Dél-Európa hosszú menetben tart a középszerűség felé. A keleti sáv, Lengyelországtól Magyarországig, egyelőre elveszett a liberális demokrácia számára. Csak Macron kisugárzása nyújt reményt, hogy a szabadság csillaga azért még valamennyire pislákol az öreg világban.

FT

financial_times.jpg

Magyarország megkeményíti álláspontját az illegális bevándorlók ügyében. Az új javaslatok félresöprik a nemzetközi bírálatokat, amelyek amiatt érték az országot, ahogyan a menedékkérőkkel bánik. A kormány egyben élesebb hangra vált a választás közeledtével. A hivatkozás az, hogy meg kell erősíteni a polgárok biztonságát. Jelenleg azonban nem tudni, mely szervezetekre terjed ki a készülő jogszabály hatálya. NGO-k szerint a javaslat összemossa a civil csoportokat és azokat, akik az embercsempészetet szervezik. Szabó Máté, a TASZ-tól azt mondta, hogy nem ismer egyetlen olyan egyesületet sem, amely közvetlenül segítené a jogellenes migrációt. Szerinte a hatalom számára azok a civilek jelenti a fő ellenséget, amelyek bírálják politikáját, valamint kiállnak a menedékkérők alapvető jogai mellett. A most ismertetett elképzelés fokozhatja a feszültséget az amúgy feszült viszonyban Brüsszellel, illetve több tagállammal.

New York Times/Washington Post/AP

new_york_times.jpg

Magyarország meg akarja büntetni azokat a szervezeteket, amelyek külföldi támogatással segítik az illegális bevándorlást. Ezeknek a csoportoknak be kell jegyeztetniük magukat a bíróságnál, és 25 %-os adót kell fizetniük, ha kiadásaik több mint felét idegen forrásokból állják. Ha nem tesznek eleget a vadonatúj előírásoknak, akkor büntetés vár rájuk. Az intézkedés azonban nyilvánvalóan nem vonatkozik a karitatív vallási egyesületekre, vagy a Vörös Keresztre, amelynek emberei élelmet, gyógyszert és mást osztanak a migránsoknak. Orbán Viktor ellenzi a bevándorlást, különösen a muzulmánok esetében. Az új törvényt „Stop Soros”-ra keresztelték, mivel a kormány a milliárdos emberbarátot okolja a menekültekkel kapcsolatos bajokért. Részben azért, mert olyan csoportoknak ad pénzt, amelyek a menedékkérők jogait védik. A jelentés ugyanakkor megemlíti, hogy Pintér Sándor szerint Soros idáig feltehetőleg még senkinek sem mondta, hogy közreműködik az illegális migrációban. Kovács Zoltán azonban kíváncsi, hogy az üzletember beismeri-e ez irányú tevékenységét.

New York Times/Reuters

unnamed_9.png

A nacionalista magyar kormány törvényt jelentett be, hogy kezelje az illegális bevándorlást, amelyről úgy gondolja, hogy veszélyezteti az európai stabilitást, és amelyet szerinte részben Soros György gerjeszt. Orbán egyre ellenségesebb viszonyba került az üzletemberrel, aki visszautasította az ellene zajló hosszadalmas kampányt. A új jogszabály részletei e pillanatban nem világosak, de előzőleg a hatalom párti sajtó azt közölte, hogy akár ki is tilthatják a kettős állampolgárságú milliárdost. Kovács Zoltán ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy ha kiderül, hogy Soros benne van a törvénytelen migráció szervezésében, akkor az új szabály rá is vonatkozik. Egy munkatársa azonban visszautasította, hogy megmagyarázza, mit is jelent ez a gyakorlatban. Orbán egy sor kérdésben vitába keveredett az EU-val, miután nyugati tagok, valamint a Bizottság elítélik az általuk autokratának tekintett fejleményeket, az ellenzék és a szabad sajtó elfojtását.

FAZ

fraknfurter.jpg

A magyar kormány adókkal és más korlátozásokkal kívánja megbüntetni azokat a civil szervezeteket, amelyek pl. az törvénytelen migránsok jogaiért állnak ki. Az intézkedés csatlakozik azokhoz a hadjáratokhoz, amelyeket a hatalom név szerint olyan NGO-k ellen folytatott, amelyek segítséget kaptak Soros Györgytől. Ilyen az Amnesty International vagy a Helsinki Bizottság, amelyeket Orbán Viktor azzal vádol, hogy pártolják az illegális bevándorlást. Az új adókból befolyó összeget a határvédelemre fordítanák. A terv ismertetőjéből ugyanakkor kiderült, hogy a kabinet ellenállásra számít külföldről, de szembe kíván szállni azzal.

Die Welt

die_welt_1.jpg

Orbán Viktor továbbra is keményen bánik országában a menekültekkel és azok segítőivel. Most pl. adóval sújtanák az érintett civil szervezeteket, igaz, esetükben nem ez az első ilyen intézkedés. A büntetőadót tartalmazó csomag célja, hogy szabályozza az ún. Soros-tervvel kapcsolatba hozott csoportok tevékenységét. Az ilyen NGO-k külföldi munkatársait kiutasíthatják. Tavaly óta érvényben van az a jogszabály, hogy regisztráltatniuk kell magukat azoknak az egyesületeknek, amelyek átszámítva több mint 24 ezer eurót kapnak évente a határon túlról. A “Soros-terv” különben már hónapok óta az Orbán-kormány propaganda kereszteshadjáratának a fókuszában áll, noha semmi bizonyíték arra, hogy a milliárdos azért támogatna civil csoportokat, mert migránsokkal akarná elárasztani Európát.

Spiegel

der_spiegel_1.jpg

Összeesküvés elmélet húzódik meg amögött, hogy a jobboldali-nacionalista kormány tovább szigorítja a menekültpolitikát. A „Stop Soros“-csomaggal a kormány most nekimegy az összes olyan civil csoportnak, amelynek vannak külföldi kapcsolatai. De a hatalom egyébként is szigorúan zárkózik befelé. Orbán tavaly pl. több száz eurót követelt az uniótól, költségtérítésként a határvédelemért. Viszont nem hajlandó menekülteket átvenni más tagállamoktól.

DiePresse

die_presse.jpg

Súlyos csapás a migránsellenes magyar kormánypropaganda számára, hogy kiderült: Magyarország tavaly 1300 kérelmezőt fogadott be. Az ellenzék szerint akadozik a Fidesz reklámgépezete, hiszen a hivatalos nyilatkozatok azzal kérkedtek, hogy az ország menekültmentes övezet. Azon kívül a bevándorlókat terroristáknak nevezte, igen drága kampányokat folytatott, ám most látszik, hogy megtévesztette a saját választóit. Az érintett helyettes külügyi államtitkár leleplező nyilatkozata kemény magyarázkodásra kényszeríti a kabinetet, amely most azzal érvel, hogy a migránsok 90 %-a már odébb állt. Ám erra válaszul a HVG feltette a kérdést, hogy akkor meg miért jelentenének a kvóták olyan rettenetes veszélyt, ha nem is akar senki itt maradni? Az 1300 ember jelenléte nem váltott ki katasztrófát, az emberek észre sem vették.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr1813584951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FCUK16 2018.01.18. 08:11:03

Merkel megbukott, csak még nem hajlandó szembenézni vele.

Kvóta meg nincs, legalábbis ezt hangoztatta két évig a balfaszok társasága, én elhittem, most akkor mégis van??? :)
B verzió, hogy mégis Orbánnak volt igaza, de ez biztos nem lehet :):):)

2018.01.18. 08:54:09

@FCUK16: Jaj, aranyos kistesvírem, inkább eriggyel már és számold meg, hogy mennyi migráns jött be, amit nem a sorosgyurkó hozott be, a hátán.
És hogy el ne felejtsem, azt is számold már meg, hogy azok akik az antilop féle "ejró "százezrekért jöttek, azok hányan is vannak ?
Na ha ezzel megvagy, akkor lehet majd sorosgyurkózni, merkelezni , de addig okosabb ha csendben maradsz, hogy a nyűvek egye el a nyakad és a tüdődön csúszkáljál, fel és le !

Cicmen. 2018.01.18. 09:21:12

Ez a lógócsöcsű tehén mióta EU tisztségviselő hogy egy másik tagországot fenyegessen? Egyáltalán a németek miért nem gyújtották rá még a Reichstagot?

FCUK17 2018.01.18. 09:58:27

@jános515: a kötvényesek 5 évig lehetnek itt, aztán hazamennek. a gyurkafélék is? mert akkor jó :):):)

2018.01.18. 11:55:47

De hisz nincs is migranskvóta. Ezt mondta még nemrég is Juncker. Akkor mégiscsak van ilyen kötelező betelepítési terv? Legalább egyfélét hazudnának ezek a nagyondemokraták...

2018.01.18. 12:00:13

"Ám erra válaszul a HVG feltette a kérdést, hogy akkor meg miért jelentenének a kvóták olyan rettenetes veszélyt, ha nem is akar senki itt maradni?"

Tehát a migrik nem akarnak Magyarországra jönni. A magyarok se akarják a migriket az országukban. Ha kötelező kvóta alapján betelepítenék a migriket, akkor azok pár hét alatt szépen lelépnének Németországba, mert ők Magyarországon élni nem akarnak.
Tehát a migrikvóta ellentétes a migrik és a magyarok akaratával.
Akkor mégis kinek az érdekét szolgálja ez a kötelező betelepítési terv?

Cicmen. 2018.01.18. 12:54:32

Fogadjuk be inkább azokat az európai embereket akiknek tele lett a faszuk a hazájukban uralkodó libsikkel és migránsokkal!
Ne mondjátok hogy nem akarok senkit sem befogadni!

Csaba Szikora 2018.01.18. 14:08:32

ez a kijelentés kb-szart nem ér.

morpho 2018.01.18. 14:24:56

@Colonel H. Stinkmeaner: "migrikvóta, kötelező betelepítési terv"

Nemnem! Tudod arról van szó, hogy 1294 embernek a menekültkérelmét Magyarországnak kell elbírálnia. Itt a történet vége. Egyébként meg is történt, csak elfelejtették elmesélni neked.

trabant 2018.01.18. 14:47:02

A populizmus kifejezés többször is felbukkan a hírekben, de az értelmével kevesen vannak tisztában. Tehát:

A populizmus politikai fogalom, lényegét tekintve: mesebeszéd. A populizmus megtévesztés, megvalósíthatatlan ígérethalmaz hangoztatása, olyan szöveg, amit szívesen hallanak a választók, de a - többnyire hataloméhes - politikusok nem veszik komolyan, választási kampányfogásnak tekintik. A populizmus árát a félrevezetett választók fizetik meg.

Cicmen. 2018.01.18. 14:49:30

@morpho: @Colonel H. Stinkmeaner: "migrikvóta, kötelező betelepítési terv"

Nemnem! Tudod arról van szó, hogy 1294 embernek a menekültkérelmét Magyarországnak kell elbírálnia. Itt a történet vége. Egyébként meg is történt, csak elfelejtették elmesélni neked."

Arra emlékszel, hogy a kerítésépítés előtt hány ezer migráns menekültkérelmét akarták elbírálni?
Mit csinált a nyugat? Hisztiztek hogy miért nem engedjük őket tovább, kocsikkal jöttek értük, zajongott az egész bagázs!
Tudod itt a fő baj a kiszámíthatatlanság, az hogy Merkeltehénnek hogy áll a szénája, Juncker mit delirál, Macronnak milyen ötlete támad nem életbiztosítás!

morpho 2018.01.18. 14:57:20

@Cicmen.: Bocs, de elmeroggyantakkal továbbra sem. Sajnálom.

Cicmen. 2018.01.18. 15:14:18

@morpho:Igazad lehet. Nem a te szinted. Más is olvassa, a kommented jó apropó volt leírni a gondolataimat.Ne dimenzionáld túl hogy reagálok a kommentedre, ne válaszolj, amúgy sem szoktál kétszer egymás után érthető lenni, annyi nincs benned.
Szerintem már azt sem értetted amit írtam!

Lamlam 2018.01.18. 16:40:46

@FCUK16:
Sajnos nincs lefutva a kvóta ügy . Azt gondolom a kormány külön kezeli a migrációs kérdést , bár ez is homályos kissé .
1.)Ha befogadta , akkor regisztrálta ezeket az embereket , valamint hol vannak , vagy már el is mentek ?
2.)Bizonyítani is kellene , ill. minek titkolták ?

Kvóta ! Orbán V.-nak igaza van hogy ellenez minden ilyen irányú betelepítést , mert a németek tuti a legalját küldenék ide . Tegnap vagy ma találkoztak egymással Merkel és Kurcz és az osztrák határozottan ellenezte a kvóta tervet , mondván az nem oldja meg Európa jövőét . Orbán is ezen az állásponton van .

Gábor Herczeg 2018.01.18. 17:15:59

@jános515: Egy igazi degenerált barom vagy!

Gedeon Vinklmann 2018.01.18. 18:41:47

Mi van? Már megint a "nácik" mondják meg mi a frankó?
Nem volt elég 2 világháború, már akkor is kár volt "hallgatni" rájuk?

morpho 2018.01.18. 20:22:24

@Lamlam: "Orbán V.-nak igaza van hogy ellenez minden ilyen irányú betelepítést"

Vagy nem tudod, hogy mit jelent a betelepítés szó, vagy tudatosan hazudozol, vagy átvetted a kormányzati szóhasználatot és nem vetted észre. Remélem az utóbbiról van szó. Senki nem akar Magyarországra telepíteni senkit. Ez butaság. Ezt a vakert abba kéne hagyni végre!!! Kurvára unom! Azt hallottad, hogy a piramisokat az ufók építették? Erről kéne végre beszélni! Meg arról, hogy Nessit megint látták Skóciában! A chemtrail tönkreteszi a levegőt és lassan ellaposodik a Föld, amit amúgy is három helyett már csak két elefánt tart a hátán. Ha az egyikkel történik valami, leborulunk a világűrbe! Erről azért kéne egy tájékoztató kampány, meg egy népszavazás, ahol a társadalom 98%-a kinyilváníthatja, hogy nem akar a világűrbe zuhanni! A maradék 2% meg hagy pusztuljon!
A faszom kivan ezzel a hülye "betelepítős" hantával. Az EU elosztotta a menekültek kérelmének elbírálását. Ez Magyarországot annyiban érintette, hogy kemény 1294 ember menedékkérelmének elbírálását Magyarországon kell végrehajtani. Elutasítjuk mindet, oszt jónapot. Ez ennyi. Egyébként halkan jegyezném meg, hogy fű alatt a kormány ezt meg is tette, csak valahogy nem tájékoztatta a közvéleményt.
Kedvencem Bencsik elvtárs pálfordulása az ügyben!

Bencsik három hónapja: „Ne kerteljünk, ezek állatok.”

Aztán kiderült, hogy mégis befogadtunk 1300 embert.

Bencsik tegnap: "Egy tízmilliós ország számára nem szabad, hogy gondot okozzon 1300 menekült végleges vagy időleges befogadása.”

ManDownton 2018.01.18. 21:09:58

Seperjen a Mutti a saját házatáján. Mi a kerítéssel és élő erős őrzéssel járulunk hozzá a migráns válsághoz. Megint védjük a nyugatiak seggét.

morpho 2018.01.18. 22:00:11

@ManDownton: "Mi a kerítéssel és élő erős őrzéssel járulunk hozzá a migráns válsághoz. Megint védjük a nyugatiak seggét"

Igen :))) A hit és a műveletlenség csodákra képes.

2018.01.19. 07:11:22

@Gábor Herczeg: Na mi van , csak nem magadra ismertél ? Netán te figyelted meg Cegléden a Szaúd Arábiai rendőröket és jelentetted , hogy itt vannak a migránsok ?
Bakker ! Inkább bújj el, mert ha szedik össze a hülyéket, akkor téged biztosan örökre bezárnak mint a malacot !

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.19. 14:33:20

Mertkell manapság már csak a férjének üzen. Hamarosan bukik francia ikertestvére, Micron is.

látjátok feleim szümtükkel 2018.01.19. 14:43:07

@Cicmen.: "Arra emlékszel, hogy a kerítésépítés előtt hány ezer migráns menekültkérelmét akarták elbírálni?
Mit csinált a nyugat? Hisztiztek hogy miért nem engedjük őket tovább, kocsikkal jöttek értük, zajongott az egész bagázs!"

Egy migráncs menekült kérelmét sem akarta a fidesz kormány elbírálni, ezért engedte be őket át a határon, adott nekik papírt, hogy menjenek Debrecenbe ( tudod amit bezártak azóta ), meg Békéscsabára, meg Budapestre, és az osztrákok nem engedték át őket. Ne told a szart!

látjátok feleim szümtükkel 2018.01.19. 14:48:48

@FCUK17:" a kötvényesek 5 évig lehetnek itt, aztán hazamennek. a gyurkafélék is? mert akkor jó :):):)"

Hol mondták neked ezt az öt évet? Mert valamit erősen benéztél.

Öt év után fizeti vissza a magyar állam kamattal a letelepedési kötvény árát. Kimenni meg nem kell senkinek, mert azért telepedhetett le. Tudod annak a testvérei is, aki megbukott a nemzetbiztonsági átvilágításon, és egyből tiszteletbeli magyar konzul lett, és akinek a testvérei honosításáért a a Semjén lobbizott. No ezt kapd ki!

leponex 2018.01.19. 15:16:25

@morpho: "A faszom kivan ezzel a hülye "betelepítős" hantával. Az EU elosztotta a menekültek kérelmének elbírálását. Ez Magyarországot annyiban érintette, hogy kemény 1294 ember menedékkérelmének elbírálását Magyarországon kell végrehajtani. Elutasítjuk mindet, oszt jónapot. Ez ennyi. Egyébként halkan jegyezném meg, hogy fű alatt a kormány ezt meg is tette, csak valahogy nem tájékoztatta a közvéleményt. "

- csinálj vele valamit, menni fog

- OK, tegyünk úgy, hogy csak tényleg az elbírálás idejére kellene befogadni - a már rég lejárt 'ideiglenes' kvóta alapján - azt az 1294 menedékkérőt.
ÉS utána? A menedékkérelemre nem jogosultakkal mi leszen?
Németországból hányat sikerült eddig visszatoloncolni, bocsi hazatranszportálni, pénzzel rávenni a visszaútra?
Nos??
Aki bejutott az Eu határain belül, az igen nagy valószínűséggel maradni is fog, ne legyen sok kétség benned efelől. (Aztán majd jöhetnek a családtagok is, párnéhányszor annyian. Aztán nyilván az újabb családalapításokkal együtt a többiek, elvégre ha nem talál magának egy életerős fiatalember párt magának az Eu-ban, hát majd talál otthon, és nyilván nem a távházasság lebeg a szeme előtt .... i tak dalse)

- a 'fű alatt' ugyebár épphogy nem ez történt, de ezt te is tudod.
A nemzetközi jognak megfelelően, a tranzitzónában bejelentkezőkből kaptak ideiglenes menedégjogot, 'oltalmazotti státuszt' ahogy szokás mondani, azok akiket valóban menekülteknek lehet tekinteni.
A min. elnök mindig is ezt képviselte, ami azért sem eshetett nehezére, mert ez a jogszerű és logikus.

NEM a lejárt, érvényét vesztett kvóta alapján, semmi köze a kettőnek egymáshoz.

- de maga a történet sokkal inkább elvi kérdés: beletörődik-e az Eu, hogy a egyik legnagyobb 'vivmányát' a belső határok szabad átjárhatóságát biztosító szigorú és következetes 'külső schengeni határok védelmét' bárki leszarhatja, semmibe veheti, hiszen elég ha valahol illegálisan bejut az Eu területére??
Ez itten a kérdés morpho, a többi üres locsogás, halandzsa, hanta, amit akarsz.
Mert a kötelező, felső határ nélküli automatizmus még inkább erről szól(na), nem kell kertelned.

Hogy a te hitetlenséged és műveltséged mire lesz elég, azt én nem tudhatom
üdv!

látjátok feleim szümtükkel 2018.01.19. 17:19:57

@leponex:

Szerintem Orbán és a fidesz kiáltsa ki, hogy a határ az azért van, mert addig a FÖLD gömbölyűsége csak a magyar állampolgárokat illeti meg. Oszt a többi ember meg le van szarva.
Azok is, akik magyarok, de külföldön élnek, kivéve aki magyar, de külföldön született. Pont.

John Nethem 2018.01.19. 20:02:34

@látjátok feleim szümtükkel:

"..Egy migráncs menekült kérelmét sem akarta a fidesz kormány elbírálni, .."

Elég rosszul emlékszel, vagy csak már a nagy fekete lyuk elferdíti a fényt is meg a tényt is....

Azért nem bírálta el a kérelmet, mert MEGTAGADTÁK !!! AZ ILLEGÁLISOK A REGISZTRÁCIÓT ( kvázi ujjlenyomatvétel, személyének igazolása honnan jött, mivégre-micélból...)
Másrészről fönn lebegett az, hogy a DUBLIN alapján oda dobják vissza az illegális bevándorlókat, ahol először regisztrálták őket.... Attól kezdve volt az, amit megfőzött a nyugat, akkor egye is meg..... ( Ja, hogy a figyelmeztetés az Óne, az derogált a nyugatnak megszívlelni, de a szart azt már szeretné szétteríteni....)

John Nethem 2018.01.19. 20:05:15

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Húúú, ezeket a neveket jó lenne összegyűjteni...
Orbánról, Rogánról és a többiekről is :-)
Vannak köztük nagyon frappánsak, ötletesek és jellemzőek :-)

John Nethem 2018.01.19. 20:07:18

@morpho:

".Igen :))) A hit és a műveletlenség csodákra képes..:"

És te ebben HISZEL ? :-)

John Nethem 2018.01.19. 20:10:27

@morpho:

"..A faszom kivan ezzel a hülye "betelepítős" hantával. .."

Több gyógymód is van erre...

Az egyik a CSALÁN..... De mostanság nehéz beszerezni, a szárított meg nem jó csapdosni....

A másik egy komoly erényöv 3 lakattal.

A harmadik: befizetlek egy prostira...

A negyedik: simán húzz rá egy térdzoknit.

John Nethem 2018.01.19. 20:43:18

Migráció pedig nincs is:

"Mintegy negyven migráns támadt civil ruhás rendőrökre péntekre virradóra Belgiumban egy benzinkút parkolójában, ahol a Nagy-Britanniába tartó bevándorlók gyakran próbálkoznak feljutni a szigetországba tartó járművekre – jelentette a helyi sajtó."

deredactie.be/cm/vrtnieuws.english/News/1.3128502
süti beállítások módosítása