B1 blogcsalád



Videó: Juhász Péter berogánosította az ÁSZ kommunikációs igazgatóját

2018. január 08. - Mr Flynn Rider

Funny politics video from Hungary.

juhasz_peter_asz_kepviselo.jpg

Emlékszik még arra az esetre, amikor Rogán Antal a helikopterezése után a nyilvánosság és az újságírók elé állt, akik úgy megszívatták, hogy csak egyetlen mondatot tudott a végén mondani? Most újra megtörtént, méghozzá az Állami Számvevőszék kommunikációs igazgatójával.

Ilyen volt Rogán funny videója, 2016 októberéből, a 444 szerkesztésében:

 

De térjünk vissza a mostani esetre. Októberben kezdődött a botrány, hogy az Állami Számvevőszék igencsak rászállt az ellenzéki pártokra: hirtelen, a választások előtt milliós bírságokat dobott ki nekik, néhány esetben mondvacsinált indokokkal, másszor meg csak úgy. A Jobbiknak például már csak 15 napja maradt, hogy befizessen egy irgalmatlan, több száz milliós összeget; az LMP bejelentette, hogy nem fizeti ki a büntetést. (Az ÁSZ büntetéséről a Fidesz elvtelen gyakorlatáról, amiben az állami intézményeket az ellenzék ellen használja, itt írtunk bővebben.) Az adatvédelmi ombudsman is vizsgálatot indított az ügyben, a miben fellebezésnek helye nincs.

A történetben valószínűleg egyetlen vicces pillanat történt idáig, az ÁSZ kommunikációs igazgatójának, és az ÁSZ épülete előtt sajtótájékoztatót tartó Juhász Péternek a találkozása. Az Együtt elnöke ugyanis berogánosította az ÁSZ-vezetőt, aki végül ugyanazt a mondatot volt kénytelen ismételgetni.

 

Horváth Bálint és Rogán Antal videója szinte megszólalásig hasonló.

Mindkét szereplő papagájként ismételgeti ugyanazt a mondatot, sarokba szorítva: mindebből látszik, hogy ők is pontosan tudják, hogy amit tettek, arra nincs mentség, nincs magyarázat.

Rogán Antal a videójában kétségbeesetten papagájozza:

„Minden információt még aznap nyilvánosságra hoztunk.”

Míg Horváth Bálint a kérdések nagy részére úgy felelt:

„Az Állami Számvevőszék a törvények betartásával végzi a munkáját."

(Juhász Péter egyébként azt szerette volna kérdezni Horváth Bálinttól: hogyan lehetséges, hogy azért akarják megbüntetni az Együttet, mert állításuk szerint támogatásként könyvelték el egy párttaguk befizetését. Juhász hangsúlyozta: arról semmilyen információja nem lehet az ÁSZ-nak, hogy ki párttag és ki nem az, ez ugyanis különösen védett személyes adat, aminek jogtalan kezelése bűncselekmény.)

 

Update: 

Az Állami Számvevőszék befejezte a Jobbik ellenőrzését és megállapította, hogy a párt nem igazolta a közpénzekkel való átlátható és elszámoltatható gazdálkodását.

A számvevőszék közleményében az áll, hogy a törvényi előírás alapján kétévente ellenőrzi a költségvetési támogatásban részesülő pártok gazdálkodását, a tavalyi évben az összes ellenzéki pártot ellenőrizték, mindegyiküket meg is bírságolták, a Jobbikot több százmillióra. A Fidesz és a KDNP nem kapott ÁSZ-ellenőrzést.

A törvényi előírás alapján az ÁSZ 2018. január 8-i dátummal felhívással fordult a Jobbik elnökéhez, hogy a párt a tiltott vagyoni hozzájárulás értékét tizenöt napon belül fizesse be a központi költségvetésnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr5713559049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sinus67 2018.01.08. 15:57:44

Abszurdisztánban szokásos válasz ez a kellemetlen kérdésekre.
A probléma ott van, hogy a drukkerek sem veszik észre (pontosabban nem ismerik el), hogy ezzel ők is jócskán hülyének vannak nézve.
Amikor ezeken a blogokon szóvá teszi az ember ezeket a dolgokat, akkor meg Gyurcsányoznak, meg sorosoznak, meg migránsoznak.
2010 előtt pedig ugyanaz volt az akkori hatalommal a bajuk, mint most pl. nekem ezzel a szarházi bagázzsal. Igaz a jelenlegi viszonyokban a szándékos pofátlanság és hülyének nézés minden eddigi csúcsot megdöntött.

cicmen 2018.01.08. 16:46:22

@sinus67: "A probléma ott van, hogy a drukkerek sem veszik észre (pontosabban nem ismerik el), hogy ezzel ők is jócskán hülyének vannak nézve."

Kapaszkodj meg! Észreveszik! Az a baj, hogy veletek nem célszerű egyetérteni, mert képtelenek vagytok tárgyilagosan szemlélni bármit is és csak a saját nézeteiteket látnátok beigazolódni!

legeslegujabbkor 2018.01.08. 20:42:18

@cicmen:
"Mindig betartják a törvényeket"

A saját magukra szabott törvényeket sem tartják be. Erre mondják, hogy ez a kormányzás egy elszabadult hajóágyú, szétveri a maga által felállított szabályokat is

sinus67 2018.01.08. 22:09:15

@cicmen:
Egyrészt annál tárgyilagosabban szemlélni azt, hogy a fideszes főmuftik a családjuk és haveri körük gazdagodására használják az államkassza tartalmát és az EU által adott pénzeket, miközben az ország mindenkit érintő ágazatai tovább pusztulnak, csúsznak lefelé... Hát mit mondjak?
Másrészt az egyet nem értésnek ezt a magyarázatot adni... Hát megint csak mit mondjak?
Mellesleg még megjegyezném, hogy attól mert valaki bírálja a fideszt, esetleg rühelli, mint a kétnapos kutyagumit, az még nem azzal jár, hogy a dk-val vagy az mszp-vel egyetért. Igaz fel sem sorolom az ellenzéki pártokat, mert nektek fideszeseknek az tökmindegy. Ha nem fideszes, akkor libsi, bolsi, hazaáruló...
Na mindegy hagyjuk. Értsünk egyet abban, hogy nem értünk egyet!

chrisred 2018.01.09. 05:58:00

Az ország, ahol az Országgyűlés legfőbb gazdasági ellenőrző szervének kommunikációs igazgatója mindössze egy mondat folyamatos ismétlésére képes...

sinus67 2018.01.09. 16:01:57

@فم الحوت:
Nem egészen! A Győzike sárossága és a Te esetleges vagyonosodási vizsgálatod nincs semmilyen összefüggésben.
Jogállamban, ismétlem jogállamban, a törvénytelenül beszerzett bizonyítékokat a megfelelő hatóságok semmisnek nyilvánítják. Még akkor is, ha azok egyébként a bűnösséget bizonyítanák. Itt ez nem lehetséges, ugyanis az ÁSZ határozatával szemben észrevételt lehet tenni, fellebbezni nem. Az észrevételre meg azt mondja az ÁSZ, pl. ami a neved.
A Te példád ahhoz hasonlít inkább, hogy a fidesz lop, de ők azzal takaróznak, miszerint az mszp is lopott!
A kettő között van különbség.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.01.09. 16:25:31

@sinus67: "a törvénytelenül beszerzett bizonyítékokat a megfelelő hatóságok semmisnek nyilvánítják. "

Hehe, az jó öntökönszúrás lenne. Áthajtok a piroson, mikor megszerzem a bizonyítékot, hogy sorozatgyilkos vagy, ezért futni hagynak.

Ha nem tökéletes jogilag a példa, faragjál másikat, de a lényeg ugyanaz.

sinus67 2018.01.09. 18:17:13

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Nem hogy nem tökéletes, de rendkívül semmi köze hozzá.
A piroson áthaladásnak a bizonyíték beszerzéséhez annyi köze van, mint Orbánéknak a kormányzáshoz!
süti beállítások módosítása