B1 blogcsalád



Orbánt nem sokan látták szívesen Németországban, de ez őt cseppet sem zavarta

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2018. január 06. - Szelestey
  • Még konzervatív lapok is bírálják Seehofert, amiért feloldozta a magyar kormányfőt a jogállam megsértése alól;
  • Orbán azt hiszi, hogy példakép az európai menedékpolitikában, a bajorok számára pedig végvári kapitány, az újságírók azonban kint sem kérdezhettek tőle;  
  • Kurz nem akar csatlakozni a Visegrádi Csoporthoz, inkább Európát preferálja.

orban_csu_nemetorszag.jpg

 

FT

financial_times.jpg

Támadják a CSU vezérét, amiért vendégül látta Orbán Viktort, a Merkel bírálójának tett gesztus újranyitotta a sebet, miután a magyar politikus nem hajlandó részt vállalni a menekültek ellátásának költségeiből. A magyar miniszterelnök gyűlöletes figura a német vezetés jó részének szemében, mivel elveti a multikulturalizmust és a liberális értékeket, továbbá az EU migrációs politikája ellen kampányol és lecsap a külföldi kapcsolatokkal rendelkező civil szervezetekre, egyetemekre. Nagy felháborodást váltott ki Németországban, amikor közölte, hogy nem kívánja végrehajtani a kvótadöntést.  A vendég azonban azt állította a CSU tanácskozásán, hogy ő csupán az emberek akaratának ad hangot. Márpedig az szerinte egyértelmű: senki nem akar a terror árnyékában élni, az emberek biztonságot, ellenőrzött határokat szeretnének. A lap emlékeztet arra, hogy a migráció ügyében éles ellentétek vannak a 3 érintett német párt között a hétfőn kezdődő koalíciós tárgyalások előtt. A szociáldemokraták első embere ezzel kapcsolatban kijelentette, hogy az országnak teljesítenie kell a nemzetközi jog előírásait, nem érdekes, hogy milyen a hangulat az országban vagy a bajor keresztényszociálisoknál. A CSU több képviselője felvetette ugyanis, hogy toloncoljanak haza szír menekülteket.  

 

Bloomberg

bloomberg_1.jpg

A német kancellárral kutya-macska-barátságban álló CSU éppen annak az Orbán Viktornak adott fórumot, aki az unión belül bírálja Merkel menekültpolitikáját. A vendég a maga javára írta, hogy védi Németországot a migrációtól, ami oldalvágás volt a kormányfő-asszonynak. Hogy a bajor párt meghívta a magyar politikust, az emlékeztető akart lenni, miután Merkel felnyitotta a határokat és ezzel szakadást idézett elő mind odahaza, mind Európában, és megnehezítette a saját számára a kormányalakítást. Orbán maga azt hangsúlyozta, hogy a határvédelmet két éve éppen akkor szervezték meg, amikor másutt a káoszt, valamint a törvény és rend összeomlását ünnepelték. Nem nevezte néven német kollégáját, de olyan témákat emelt ki, amelyekről a szélsőséges AfD is szívesen beszél. Azt is mondta, hogy a földrészen sok politikus nem azt akarja, amit az emberek.

 

FAZ

frankfurter_allgemeine.jpg

1. Orbán dicsérte a Keresztény-Szociális Uniót, ugyanakkor élesen kifogásolta a német menekültpolitikát. Úgy fogalmazott, hogy Seehofertől tanulta meg: jogellenességre nem lehet jogot alapítani. Mindenesetre a látogatás elárulta, milyen Európa-politikát akar a CSU. Márpedig éppen ez lesz az egyik fő téma hétfőtől a kormányalakítási megbeszéléseken. Az ilyen frakciótanácskozásokon persze mindig is cél a politikai ellenfél provokálása. De Orbán esetében messze nem csupán erről van szó. Még Franz Josef Strauss fogadtatta el, hogy a pártnak olyanokkal is kapcsolatot kell fenntartania, akinek a demokrácia-felfogásával nem teljesen ért egyet. De azután ami a sajtótájékoztatón elhangzott, az messze túlment ezen. Seehofer és Dobrindt nem egyszerűen szó nélkül hagyták, amikor a vendég nekiment Merkelnek, hanem még viszonozták is a bókjait. Meghívhattak volna persze egy franciát is, hiszen az jelzés lett volna. Ám a frakció éppen azt hangsúlyozta, hogy az európai együttműködés elmélyítésének vannak határai. Nem lehet minden válságra több központosítással reagálni.

2. A konzervatív újság kommentárja szerint a CSU-nál mindig szívesen látott vendég Orbán Viktor, ám a párt jobban is odafigyelhetett volna, mielőtt felmenti minden felelősség alól a jogállam megsértése ügyében. A keresztényszociálisok nagyon a szívükbe zárták a magyar politikust. Azt azonban nem lehet tudni, hogy azért, mert a menekültelhárítási csata hősét tisztelik benne, vagy netán mert más érdekek fűzik őket össze Magyarországgal. Mindenesetre Orbán felbukkanása alkalmat kínál, egyrészt a bírálóknak, hogy a szabadságjogok vessék a szemére. Másrészt pedig a vendégnek, aki magát a keresztény Nyugat megmentőjének tekinti, hogy plusz figyelmemben és nyilvános felháborodásban részesüljön. Ő az euroszkeptikusok közé tartozik az EU-ban, ami nem bűn. De tényleg ennyire kell a CSU-nak forszíroznia ezt a kapcsolatot? Mert a párt jó okokból nem kér az Európai Egyesült Államokból, de pontosan érzékeli, hogy Németországnak kell a fő terheket viselnie, amikor mások megtagadják a terhek megosztását.

3. Az Európai Néppárt strasbourgi frakcióvezetője az Orbán-látogatás margóján kijelentette, hogy rendezni kell a migrációs kérdést, márpedig ehhez Orbán Viktor és a Visegrádi Csoport a legfőbb tárgyalópartner. Manfred Weber, akit a CSU-n belül inkább a liberálisok közé sorolnak, ugyanakkor bajba került, mert a végső megoldást emlegette, márpedig ezt a kifejezést annak idején a nácik lejáratták. A politikus később visszautasított minden rosszindulatú feltételezést. Ugyanakkor a keményvonalas és euroszkeptikus Orbán jelenlétében a keresztényszociálisok vezetői azt mondták, hogy a látogatás kifejezetten sikeres volt. Igen tisztességes és nyílt véleménycserét folytattak, és a vendéget a barátjuknak nevezték.

 

NZZ

nzz.jpg

1. Orbán Viktor és a CSU úgy állította be, mintha ők lennének a biztonságos és gazdaságilag sikeres Európa zálogai. A vendég arra használta fel a bajorországi látogatást, hogy ismét ostorozza a német bevándorlási politikát. Senki előtt nem volt kétséges, kiről beszél, amikor azt fejtegette, hogy az európai migrációs irányvonal a demokrácia számára lett probléma. Orbán és Seehofer, a keresztényszociálisok elnöke, valamint Dobrint a párt parlamenti csoportjának vezetője között nem volt ellentét, éppen ellenkezőleg. A házigazda oly szinten udvarolt a politikusnak, hogy ilyenben annak más nyugati utakon nemigen van része. Pl. hogy kétségtelenül a jogállam talaján áll. Seehofer alighanem a kisebbséget képviseli ezzel a véleményével, leszámítva Magyarországot és a CSU-t, hiszen a magyar kormányfő tekintélyelvű alapokon irányítja országát, durván támadja a külföldi támogatást élvező civil csoportokat és megtagadta, hogy menedékérőket vegyen át olyan államoktól, amelyek küszködnek a válsággal.

2. A CSU jó pontokat igyekszik szerezni Merkel ellenfeleinél, ezért hívta meg Orbán Viktort, aki pedig a maga részéről védelmet remél a bajor párttól. Pedig a német sajtó szerint a látogatás robbanásveszélyes. A magyar kormányfő a mai napig a német kancellár legélesebb bírálójának számít, vezérletével bevándorlás-ellenes tömb jött létre Európa szívében a V4-ekből, amelyekhez most már Ausztria is hozzátartozik. Sokáig ez utóbbi álláspontot képviselte Seehofer is, de ő napjainkban már áldásként beszél Merkelről. Orbán ugyanakkor az úttal meg akarta erősíteni saját helyét az európai kereszténydemokraták családjában. Ellenfelei, akik szép számban vannak, előszeretettel támadják idegenellenes populistaként. Ám mindaddig, amíg a keresztényszociálisok oltalmazzák, nehéz lesz kiközösíteni, főleg az Európai Néppártból. A bajor-magyar szövetség régi és stabilabb, mint ahogy azt sokan szeretnék. De majd meglátjuk, hogy meddig tart ez a képeskönyvbe illő barátság. 

 

Die Welt

die_welt_1.jpg

A vitatott magyar miniszterelnök mintaképnek tekinti magát a menekültpolitikában. Bajorországban védelmébe vette országa kemény intézkedéseit, miközben az unióban bírálják, miután nem kér a menekültek átvételéből. A demokrácia és a jogállamiság lebontását szintén a szemére vetik. Seehofer viszont egyértelműen mögé állt és jelezte, hogy Bajorország szorosabb együttműködést kíván Közép-Európával, benne a magyarokkal. Ezt a kezdeményezést a politikus személyesen óhajtja levezényelni.

Azt nem lehet tudni, Seehofer szóba hozta-e a megbeszélésen, amit a szociáldemokraták vezetője követelt tőle, hogy ti. emlékeztesse Orbán a migrációval és a sajtó-, illetve szólásszabadsággal kapcsolatos kötelezettségeire. Az viszont biztos, hogy Dobrindt, a CSU Bundestag-beli frakcióvezetője, azt fejtegette, hogy Magyarország jogállami módon jár el a határok védelme során. A SPD főtitkára ugyanakkor a keresztényszociálisok erőfitogtatásának nevezte a látogatást. A Balpárt parlamenti csoportjának vezetője pedig úgy nyilatkozott, hogy a meghívással a CSU egészen közel került AfD szimpatizánsaihoz. Mint mondta, ezzel az erővel fórumot adhattak volna a szélsőséges párt vezérének is.

 

Süddeutsche Zeitung

sdz.png

A lap azt emeli ki Orbán Viktor sajtótájékoztatójából, hogy a politikus a németek végvári kapitányának ajánlkozott. Pedig ő nem Európa rajongója, és hogy mit gondol az isten hozott- kultúrájáról, azt jobb nem is tudni. Fellépésével azonban csak lovat ad a bírálói alá, de úgy tűnik, ez Seehofert nem zavarja. Éppen ellenkezőleg. Pedig két éve még igencsak megrótta a saját miniszterét, amikor az igen egyszerű logikával oksági összefüggést látott a nyitott határok és a terror között. Ugyanúgy, mint Orbán. De nem is volna egyszerű tegnap közbeszólni egy külföldi kormányfő esetében, a működő kamerák előtt. A vendég ugyanakkor azt fejtegette, hogy Magyarország bástya, amely megvédelmezi Bajorországot a menekültektől. De ettől még a CSU-ban is sokan mormogtak, hogy minek is kellett meghívni. Seehofer erre úgy reagált, hogy nem szabad a magyarokat kioktatni, szükség van a párbeszédre. A zárt ajtók mögött lezajlott vitában egyébként a vendég szembesült több, kritikus kérdéssel is, pl. a médiatörvény, illetve annak kapcsán, hogy nem vesz át menedékkérőket. Azt viszont nem látta, amikor nem sokan ugyan, de tüntettek ellene.

 

Frankfurter Rundschau

frankfurter_1.jpg

A CSU barátként köszöntötte Orbán Viktort, ám az úttal ismét a német politika középpontjába került a menedékkérdés. A magyar kormányfő ugyan törzsvendég a pártnál, ami azért pikáns, mert ő az EU-ban Merkel legkeményebb ellenfele. Hogy szerepelhetett, azt sokan a keresztényszociálisok soraiban sem vették jó néven. Az egyik magas rangú vezető azt mondta, hogy a vendég kijátssza egymás ellen a gazdaság fejlesztését és a jogállamot. Mindig próbálja kipuhatolni, meddig mehet el, de azután gyakran túl is lép a határon. Mások arra mutatnak rá, hogy Magyarországnak szolidaritást kell tanúsítania a menekültek kapcsán. Nyilvánosan azonban senki sem bírálja a látogatást, a belső vitákat éppen csak letudták a közelmúltban. A sajtótájékoztatón azután Orbán megfordította a neki címzett bírálatokat, mondván, hogy Magyarország minden szabályt gondosan betart, másutt viszont a politikusok nem szereztek érvényt a nép kívánságának. Kérdést egyébként az újságírók nem tehettek fel neki.

 

Spiegel

der_spiegel.jpg

A hetilap úgy értékeli, hogy Seehofer és Orbán személyében fegyvertársak, sőt cimborák találkoztak. A vendég szereplése maximális figyelmet hozott a CSU-nak, ám nem biztos, hogy ez annyira előnyös a párt számára. A jó viszony alapján ugyanis egy s mást elnéz a politikusnak. Így nem tesz különbséget az egykori és a mai Orbán Viktor között. Utóbbi szívesen korlátozza országában a másként gondolkodik szabadságjogait, ideértve a sajtó egy részét is. További kifogás, hogy a CEU elleni küzdelemben antiszemita forgatókönyvet követ. Ráadásul egyre-másra szembehelyezkedett az EU döntéseivel, és ezzel nem fér össze a keresztényszociális unió által hirdetett Európa-barátság.

De hát a frakcióvezető már előre jelezte, hogy az ilyenkor szokásos fórumon a polgári-konzervatív politika csúcstalálkozóját rendezik meg. És ebbe beleillik Orbán is, noha senki sem olyan kemény a menekültvitában, mint éppen ő. Azon kívül szintén ő a megfelelő ember a CSU provokációjához a szövetséges CDU-val és főként Merkellel szemben, tekintve, hogy a magyar kormányfő milyen szinten szállt szembe Berlin politikájával. A kancellár tudomásul veszi a vendégszereplést, mert jó viszonyt akar a bajorokkal. A szociáldemokraták viszont egyáltalán nem tekintik barátságosnak a jelzést, az mindent szolgál, csak nem a hídépítést. De a cél, hogy a CSU Bajorországban visszaszerezze a híveket, hiszen a nyáron tartományi választások lesznek.

 

The Timesunnamed_8.png

Orbán Viktor veszélybe sodorja a német koalíciós egyeztetéseket, mivel a CSU a keményvonalas magyar miniszterelnök segítségével keményebb akciókat akar a bevándorlás ügyében. A vendéget Merkel nemezisének tekintik, miután nem ért egyet azzal, hogy német kollégája több mint egymillió menedékkérőt fogadott be. Meghívásával a keresztényszociálisok egyértelmű üzenetet kívántak küldeni a CDU-nak, illetve az SPD-nek, mármint, hogy a bajorok nem hajlandók kompromisszumra, és ragaszkodnak a migránsok elrettentéséhez. A hétfőn induló egyeztetések az utolsó esélyt jelentik a kormány életre hívására. Csak éppen Orbán vendégszereplése megingathatja a bizalmat a három párt között. A jobboldali újság megjegyzi, hogy annak idején Magyarország átengedett több tízezer menekültet, ahelyett, hogy az EU-joggal összhangban regisztrálta volna őket.

 

New York Times/Washington Post/AP

wp.jpg

Az új osztrák kancellár cáfolta, hogy kormánya társulni akarna az unió kelet-európai tagjaival, amelyek vitában állnak Brüsszellel a migránsok és más ügyek miatt. Mint ismeretes, a kormányszövetségnek tagja az erősen euroszkeptikus Szabadságpárt is, és emiatt igen sokan gondolják, hogy Ausztria közelebb kerülhet a V4-ekhez, mint a nyugati partnerekhez. Ám Kurz most kijelentette, hogy túl merészek ezek a vélemények. Mert vannak olyan intézkedések és kezdeményezések, amelyeket illetően a Nyugat Bécs oldalán áll. Más kérdésekben az osztrák fél talán több tapsot kap keletről, míg a 3. témacsoportban teljes az egyetértés a 27-eken belül. Egyúttal kedvezőnek minősítette, hogy a francia elnök változásokat akar Európában. Azt is kifejtette ugyanakkor, hogy olyan EU kell, amely határozottan cselekszik az olyan fő kérdésekben, mint a határbiztonság, ugyanakkor egy sor ügyben ráhagyja a döntést a tagországokra, illetve a régiókra.

 

The Times

unnamed_8.png

Orbán Viktor és a jobboldal célba vette a liberális emberbarát, Soros György egyetemét. A politikai tűzvihar létében fenyegeti az intézményt, mégpedig az alapító milliárdos személye miatt. Sorost a miniszterelnök az elsőszámú közellenségnek nyilvánította, és azzal vádolta meg a „birodalmat”, beleértve a menekülteket segítő NGO-kat is, hogy ultraliberális keresztes háborút mozgatnak a háttérből. A cél az volna, hogy a tömeges migrációval és multikulturalizmussal aláássák az országot. Orbán Soros befeketítésére építi a választási hadjáratot. A CEU kereszttűzbe került. Ignatieff rektor úgy érzékelteti a helyzetet, hogy ők megélik azt, amit másutt csak az oktatás keretében taglalnak, azaz a liberális demokrácia válságát és a populizmust. Minden reggel azzal kelnek fel, és minden plakáton a Soros-ellenes jelszavakat látják, itt módszeres gyűlöletkampányról van szó – mondja.

Ignatieff hozzáteszi, hogy a felsőoktatási törvény módosítása része volt a megfojtás stratégiájának. És ugyan az egyetem eleget tett az új feltételeknek, ám a hatalom továbbra is bizonytalanságban tartja, hiszen nem árulja el, hogy számára elfogadhatóak-e a meghozott intézkedések. A rektor úgy véli, emögött politikai megfontolások vannak, mivel ha lezárulna vita, akkor a kampányban ez ügyben nem lehetne tovább támadni Sorost. Miközben senki más nem ruházott be humanitárius megfontolásokból többet Magyarországon, mint éppen az üzletember. Ugyanakkor a CEU-n Soros csupán díszelnök, az iskola tőle függetlenül működik. Az igazgató szerint a tanszabadságért két fronton zajlik a harc. Egyrészt Orbán ellen, másrészt pedig bizonyítani kívánják, hogy nem fogadnak el parancsot az alapítójuktól. A kormány képviselője ellenben ezúttal is azt szajkózta, hogy lehetséges a megoldás, de a magyar törvények mindenkire vonatkoznak, még a Közép-Európai Egyetemre is.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr6213553433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.01.06. 10:13:41

Orbán akármilyen tolvaj gazember mégis jobb Európának, mint Merkel. Merkel népszerűtlen, Orbán népszerű. Ez el is dönti a jövőjüket.

cicmen 2018.01.06. 10:22:41

A magyar miniszterelnök gyűlöletes figura a német vezetés jó részének szemében, mivel elveti a multikulturalizmust és a liberális értékeket, továbbá az EU migrációs politikája ellen kampányol és lecsap a külföldi kapcsolatokkal rendelkező civil szervezetekre, egyetemekre.

EZÉRT SZERETJÜK:

a nagy hohoohooo 2018.01.06. 12:22:46

@cicmen: "EZÉRT SZERETJÜK"...höhöö...mind a hatan....A szolgalélek mindig győz az alattvalóknál.
Tényleg erre már nincsenek szalonképes szavak, NER-társak, akkor most lehet
kinyitni a bukszákat, a jól megtömötteket, mindenki adakozzon, aki ennek a tetves kormánynak a haszonélvezőivé vált, és aki még nem látja, hogy ez az aljadék mindenkit hülyére vesz!
Lesz ez még kötelező hazafias dicsőség.Már megvan a helye.
Nincs még egy ilyen buta népség mint az orbánseggszolgálatos "MImagyarok"...hehee.....mindig van lejjebb. Amikor azt hiszed, hogy ezt már nem, akkor mindig rácáfolnak, és de, igen. A mélypont világcsúcstartói. Veretlenül.
Mert NERtársak, egyszer kérni fogunk valamit. Most épp egy kis csekket a trükkökhöz."Jótékonysági gyűjtést rendeztek ma a Parlamentben, 44 ezer forint jött össze a képviselőktől.
Korábban személyesen Orbán Viktor is megígérte, hogy adakozik, de ez végül nem jött össze neki."
Amikor a több ezer milliárdos közvagyont elsikkasztó FideSSes bűnszervezet vezére pénzt kezdett kunyerálni, azt hittem, ennél nincs lejjebb. De tévedtem. Sorra előállnak a bűnszervezet tagjai és nagyvonalúan felajánlják a lopott vagyon egy részét a maffia főnökének felhívására. Ezek akkora erkölcsi hullák, hogy még fizetnek is, hogy elárulhassák a hazájukat. Hihetetlen....
Olyan van ,hogy vannak akik az egyik legősibb hivatású heheee.....,de
nem kém ..hölgyeknek fizetnek a dugásért ,a szopá...elnézést az orális
szexért ,ezt sem értem,hogy van valaki olyan szellemi nyomi ,hogy értelemmel ,érzelmekkel nem tud meg hódítani egy számára kedves nőt hehee...,dehogy olyan agyilag büdös zoknik akik a seggnyalásra uszkve kivetett adóért......önként és dalolva.....höhöö...
Mint a kokárdaviselés 2002-ben,most ki tud nagyobb sárgacsekkel hivalkodni
Még kér a Viktor,hát adjatok neki,vagy nem hallottátok a magánnyugdíj pénztárak hírét.
Már látom lelki szemeimmel a határon túliak tolongását a befizető ablaknál leköpött Pásztorukkal az élen
Szétosztottak 200 milliárdot a tőlünk lopott pénzekből stadionokra, törzsi gyűlésre
és ki tudja, milyen más baromságra. Ha van még olyan barom ebben az
országban, aki ezeknek ad egy fillért is, akkor azon már nem lehet
segíteni.
Ez kérem tisztelettel, a "Nemzeti Konzultációs Álca". Ugyanis: Mikor azon
vádakkal illetik a FideSSt, hogy közpénzből finanszírozza a kampányát,
akkor előrángatnak egy, a hasraütéses logaritmussal létrehozott számot,
mely összeget sárga csekken "fizették" be. Ez az egész nem arról szól, hogy a FideSS pénzt akar. Egyszerűen ezzel fogják leplezni az ész nélkül költött, értelmetlen, hazugságokkal teli kampánypénzeket. Természetesen mikor a Postára rákérdez valaki,
hogy mennyi csekket kapott a FideSS, a Posta mindenféle üzleti, és egyéb
titokra hivatkozva megtagadja a választ.
Minden egyes alkalommal, minden tettük után azt gondolom, hogy ennél már nem lehet lejjebb - aztán mindig kiderül, hogy dehogynem.
Hűséglicit.
Az ÁSZ köszöni szépen, ebben nem talál tiltott pártfinanszírozást, csak ha az együtt párttagja utalt a saját pártjának.
A hűséget bizonyítandó egymásra fognak rálicitálni a hívők. Más szemében meg arra bizonyíték kinek milyen hosszú a nyelve.
Igyekezzetek seggnyalók, mert az utolsónak a gatyája is rámegy...hehee...
AFideSS szavazók átlag IQ-ja 30-35 között mozog. Az ég világon nincs
még egy olyan kormány aki Dec.-ben erzsi utalványt küldözget szanaszét
majd fél hónappal utána levelet küld, hogy "helló nincs egy kis
zsózsód.....?
Viktor jó csinálja!Mint a jó gazda ,így billogozza meg a sárgacsekkel az ő hűséges barmait hehee.....
Ez a levél felér egy április elsejei tréfával, de sajnos nem az.
Ténylegesen az van, hogy az "idióta kisember" magáénak fogja így érezni a
Soros, és a Brüsszel elleni csatározást. Ezt a lehetőséget Habony
nagyon jól látta meg.
A választás előtt így mérik fel a támogatottságukat, nem utolsó sorban az
elkötelezett hívekről saját pénzükön csinálnak adatbázist. Ügyes.Fizessenek a hülyék, megérdemlik.Aki nyal az fizet...mind fizetni fogtok.

cicmen 2018.01.06. 13:29:22

@a nagy hohoohooo: Ne írj ennyit, mert úgysem olvasom el, úgyhogy időt takarítasz meg és ezalatt elmehetsz az anyádba hohohorgászni!

Anna Kisfaludiné Baán 2018.01.06. 14:06:06

és kit érdekel? Meghívták! Elment!

kalapácstollú 2018.01.06. 15:31:32

"Kurz nem akar csatlakozni a Visegrádi Csoporthoz, inkább Európát preferálja."

Amennyire én tudom, a visegrádiak is Európát preferálják.

BAZINGA2 2018.01.06. 15:59:16

Szeretik? Kik? Az egyik kezemen megtudom számolni. Még a saját pártcsaládjának a tagjai is utálják. Elég baj az nekünk!

morpho 2018.01.06. 17:11:33

@kalapácstollú: "Amennyire én tudom, a visegrádiak is Európát preferálják" Rosszul tudod. A szlovákok igen, a csehek már nem annyira, a lengyelek és a magyarok meg már rég nem. Segítek szívesen, kérdezz bátran!

Gróf Leninkoerúthy Taszyló 2018.01.06. 17:43:33

"Kurz nem akar csatlakozni a Visegrádi Csoporthoz, inkább Európát preferálja." Ez zagyvaság! Ha nem akar a Viegrádi Csoporthoz csatlakozni akkor Eurábiát preferálja!

Figyelem Nem Lankad 2018.01.06. 20:43:06

@BAZINGA2: és igazad van. Merkel álkeresztény konzervatív jobboldalinak hazudott pártjának tagjai is utálják.

Figyelem Nem Lankad 2018.01.06. 20:48:53

Szelestey! Te meg hogy rohadnál meg!
A múltkor leírtam az igazságot azt nem tetszett!? Kitiltottál te mocskos szarzabáló féreg!
Ezek után nehogy cikket merjél írni a szólásszabadságról! Te szarfaszú!

Lamlam 2018.01.06. 21:33:48

@Gróf Leninkoerúthy Taszyló:

A "sógorok" mindig is kétszínűek voltak , lenéztek minket , közben fosztogatták az országot . Most is kétszínűek , magyarul seggnyalók .Kurz már most idetoloncolná az összes migránst s a további intézkedései sem nekünk kedvez .

Timur Link 2018.01.06. 21:48:39

A német lapok fanyalogtak és nem a CSU! Azok a lapok amelyek eddig is köpködték a magyar miniszterelnököt, DE nem is Ők hívták meg! A német újságok függetlensége és korrekt igazmondása amúgy is inkább hírhedt mint híres!

Lamlam 2018.01.06. 21:59:29

@cicmen:
Kétségtelen hogy nem szereti a merkeli brancs , de ettől Orbán politikája az EU-val szemben kitűnő . A tekintélyelvű politikája elismerést nyert még Németországban .Helmuth K. is elismeréssel szólt róla . Ez a hülye picsa elrendelte, hogy a német rendőrség arabul köszöntje az új évet .Amikor ezt az egyik ellenzéki politikus a Twitteren közzé tette , letiltották az oldalát . Ennyire demokratikus ez a picsa .

Lamlam 2018.01.06. 22:02:42

@Figyelem Nem Lankad:

Hadd má , vérbeli vöröstolnok .

2018.01.06. 22:04:13

@a nagy hohoohooo: Ma láttam egy természet filmet, oroszlánokról. Zsákmányt ejtettek, aztán ott sertepertélt körülöttük egy vadkutya. Rá sem hederítettek. Miért is tették volna...hiszen csak ugatott. De tényleg, arra gondoltam én is, hogy akkor most minden hűséges alattvaló azonnal adakozni fog. Mert ugye biztos így lesz. Illetve most még csak kért. Aztán amikor már nem lesz szüksége szinte senkire, akkor majd néznek, nézünk nagyot a bérpapír láttán a levonásoknál: Nemzeti harchoz együttműködési adó: (vagy mit tudom én milyen címszóval) 5000 Ft.

rovid 2018.01.06. 22:29:10

még mindig nem sikerűlt felfognia, hogy senki nem támadja Magyarországot! a Magyar embereket! csakis a kormányt és orbánt!

Lamlam 2018.01.06. 22:51:00

@a nagy hohoohooo:
Igazad van "ennek a tetves kormánynak a haszonélvezői adakozzanak " -és adakozni fognak . Vona kérésére már másnap adakoztak , akadt aki milliót utalt . De mi ewel a bajod ? Tudtommal nem kötelező , de megnyugtatlak az ellopott ezermilliárdból erre is telik majd . Ez a sárga csekk arra jó hogy az ilyenek mind Te , jó nagy ovációt gerjesztsenek . Kíváncsiak arra hogy az ellenzék mennyire szívja mellre .

De most komolyan gondolod hogy nincs pénzük orbánéknak ?Azért kér ?

cicmen 2018.01.07. 11:09:33

@Figyelem Nem Lankad: Engem is kitiltott, pedig normális dolgokat írtam, és nem is volt több komment csak az én három hsz-em. Felesleges itt udvariaskodni, nyomom én is a tahót, mint ezek a ballib kondások, az kell ide!

taga20 2018.01.07. 12:39:32

@cicmen: te és a normális dolgok????:))))

F1őr 2018.01.07. 14:04:58

@cicmen: Pont erről írtam én is pár napja, hogy ezek igénylik a trágárságot mert a szép szóból nem értenek. Erre azt a hsz-emet kitörölte meg kitiltott. Persze morpho narancskullancsozása mehet orrba szájba avval semmi gond.
süti beállítások módosítása